Sympatiat ja antipatiat Liigajoukkueille

  • 186 875
  • 501

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sympatiat menee Lukolle ja Tapparalle. Näissä seuroissa on pelannut aikoinaan montakin suosikkipelaajaani. Inhokit ovat HIFK ja Pelicans. Ne seurat ovat olleet aina inhottavia vastustajia ja HIFK:ssä on tunnetusti pelannut todella ärsyttäviä pelaajia.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mielummin mestaruus viiden vuoden välein pitkäjänteisesti tekemällä kuin neljänä kautena viidestä puolivälieriin.
Koskahan ässillä viimeksi ollut joukkue joka ennen kautta ennakoitu top neljään? Varmaan Ketolan Vellun pelatessa? Joten ei kyllä yhtään yllätä ässäfanin kommentti, että tuurimenestys on kivampaa kuin jatkuva menestys.

Kyllä kärppien kannattajilla on tämän suhteen hienot oltavat. Kaudesta kauteen ainakin paperilla mestarisuosikki. Mielummin ottaisin tuon Kärppien mallin kuin ässien.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sympatiat menee täysin Saipalle. Hieno taisteleva joukkue ja pitkäjänteistä työtä. Sympatioita meni Mestiksessä myös Sportille, menisi liigassakin, jos saisivat sen valmentajan vaihdettua.
 
Antipatiat:

Lukko, Joka vuosi kjoku ajaa rekalla pihaan ja kaataa kasan rahaa, ensi kaudeksi on useampi rekka taitanut pysähtyä siinä.

Ilves, Nautin tästä. Olen pahoillani kaikki tuntemani fanit (HUOM. on varmasti viisaampiakin) juhlivat voittoa tapparasta kuin mestaruutta(<- ymärrettävää toki viimeinen jostain kivikaudelta). Sitä fb päivitysten määrää. Katoavat johonkin aina keväisin.

Kärpät, Vähän sama kuin Lukolla. Ylimielistä touhua.

Arvostan

HIFK, Hieno seura, Hienot fanit myös vieraspeleissä.

Ässät, Johtuu hienoista finaaleista jossa väännettiin oikein tosissaan.

Sympatiat

Saipalle, Hienoa työtä tehty parina viime vuonna.

Muuut ei oikeen liikuta. Jypiä vastaan ollut mukavia vääntöjä viime vuosina.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Antipatiat:

Lukko, Joka vuosi kjoku ajaa rekalla pihaan ja kaataa kasan rahaa, ensi kaudeksi on useampi rekka taitanut pysähtyä siinä.
Se on sinänsä nastaa, että tuosta jengi ottaa pulttia. Toisaalta ihmetyttää miksi siitä pitää olla harmissaan, jos joku joukkue on osannut tehdä muinoin asiansa oikein.

Saanko rekkakuskin osoitteen.. Voin ohjata uuteen pihaan :).
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Antipatiat:

Lukko, Joka vuosi kjoku ajaa rekalla pihaan ja kaataa kasan rahaa, ensi kaudeksi on useampi rekka taitanut pysähtyä siinä.

Tyhmyyttä vai kateutta? Veikkaan ensin mainittua.

Pitäisikö tänne jonnekin laittaa pysyvänä viesti siitä, kuinka Lukon rahoitus on rakennettu? Kaikki eivät sitä varmaan silti ymmärtäisi.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sympatiat:

Ilves
Tappara
Sport

neutraali:

SaiPa
HIFK

antipatiat:
JYP
Kärpät
Ässät
Lukko
TPS
Pelicans
Blues

(HPK:ta en edes muistanut)
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Tyhmyyttä vai kateutta? Veikkaan ensin mainittua.

Pitäisikö tänne jonnekin laittaa pysyvänä viesti siitä, kuinka Lukon rahoitus on rakennettu? Kaikki eivät sitä varmaan silti ymmärtäisi.

Niin, eikö ketjun aihe juuri ole antipatiat? Tämä on hyvä niitä synnyttämään. Itselleni on iskostunut erittäin syvä antipatia Lukkoa kohtaan, joka juontaa Raumalla vietetystä lapsuudesta ja jatkuvasta väännöstä Ässien ja Lukon paremmuudesta (joka jatkuu kavereiden kanssa vielä tänäkin päivänä). Siihen aikaa Raumalla opetettiin vielä kirjoittamaankin.

Suurimmat sympatiat menevät tällä hetkellä Bluesin ja HIFK:n suuntaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Sympatiat:

Tappara - Tappara&Rautakorpi - moni inhoaa, minä tykkään. Harmillisesti kaksi viimeistä hyvin mennyttä kautta eivät saaneet kruunua mestaruuden muodossa. Luultavasti myös oransseilla pöksyillä on jotain tekemistä symppaamiseni kanssa.

HIFK - Stadin kingit. Hifkiä lähdin aikoinaan ensimmäiseen jääkiekkomatsiini kannustamaan, mutta hävittyään 2-1 Kerholle muuttui pikkupojan mieli. Silti symppaan edelleen punaisia. Kivasti myös häviävät tärkeissä paikoissa Kerholle edelleenkin.

Antipatiat:

Pelicans - Muovinen lintu koettaa ratsastaa Viipurin yms. Reippaiden perinteillä, kun omiakaan ei ole. Hyi olkoon. Erikoismaininnan saavat kannattajat, jotka kaivautuivat joukolla päivänvaloon viimeksi keväällä 2012. Muutoin Isku-areenalla taitaa käydä vain satunnaisia nuuskanheittelijöitä. Lahti - kiekkokaupunki, heh.

Sport - Päätyy tänne oikeastaan itsestään riippumattomista syistä, eli kabinettinousun vuoksi. Liigakarsinnoissa olen aina ollut Sportin puolella, jo pelkästään Sportin kannattajat olisivat ansainneet urheilullisen nousun. No, katsotaan parin vuoden kuluttua tätäkin uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Niin, eikö ketjun aihe juuri ole antipatiat? Tämä on hyvä niitä synnyttämään.

On, ja mulle on se ja sama vaikka kaikilla olisi vaikka minkälaisia antipatioita Lukkoa kohtaan. Mä väsyn henkisesti vaan kun tuo sama rahoituskuvion virhe toistuu ja toistuu. Mutta niin se taitaa tehdä maailman tappiin saakka.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Semisti kornia kun yhtäällä tuskastellaan Liigan tason putoamista ja tähtipelaajien katoamista rahakkaisiin sarjoihin ja toisaalla taas "vihataan" kotimaisia liigaseuroja, joilla sitä rahaa on laittaa pelaajiin.

Itselläni ei antipatioita ole, rakastan kaikkia!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Saako tulokasjenginkin kannattaja listata omat inhokit ja suosikit?
Laitan nyt kuitenkin...

Sympatiat:
Ässät <- Viha/rakkaussuhde vailla vertaa. Jostain syystä toivon edelleen menestystä, vaikka pelataankin nyt samaa sarjaa. Konttaaminen taas puolestaan sekin tuottaa mielihyvää. :)
SaiPa <- Pieni ja pippurinen. Menestys antaa uskoa meidänkin tekemiseen
HIFK <- Toinen rantahurrijengi, "isoveli" jollaintapaa

Antipatiat:
Ilves <- Aina inhonnut koko kaupunkia ja seuraa. Älkää kysykö miksi
Tappara <- Sama, kuin edelliseen
KalPa <- Inhokki, numero 1.

Neutraali:
Kärpät <- Liian iso ja taitava ollakseen meille todellinen vihollinen ja joutuu siksi nykyään tähän kategoriaan
JYP
Lukko
TPS

Ei herätä mitään mielenkiintoa tai intohimoa:
Pelicans
Blues <- Muovisen oloinen. Kiekko-Espoo-nimi nostaisi heittämällä sympatialistalle :)
HPK

Olen täysin varma, että jo jouluun mennessä tämä lista tulee muuttumaan, kun joukkueet alkaa tulemaan todellisina vihollisina tunnetummiksi itselle.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitä sitä jaarittelemaan.

Suuret antipatiat:

HIFK - Stadin kakkoset, yksi puolen suomen joukkueista. Rahalla saa muttei pääse. Oksettava organisaatio aina junioreista lähtien. Plussaa kuitenkin oikeista faneista jotka ovat asiallisia, sekä taannoisista myllyistä Pelicansin kanssa.

SaiPa - Tarviiko tätä selitellä. Pelicansin vihollinen nro 1. Todella oksettavaa porukkaa käy ainakin Lahden peleissä aina. Lappeenrannasta ei ole koskaan tullut mitään muuta hyvää kun Hynynen.


Antipatiat:

JYP - Tappion katkera kalkki. Miika Lahti. Ei muuta.

Tappara - Hyvä sarja Pelicansia vastaan viime keväänä. En kuitenkaan osaa arvostaa tuota kahvakiekkoa.

Kärpät - Etäkärpät. Faneja aina vuodesta "silloin kun voitettiin mestaruus". Hyi saatana. Iso hansikas junnutoiminnalle.

HPK - Hämeenlinna.


Sympatiat:

Lukko - Hienot fanit. Hyvää jengiä kasaamassa.

Sport - Pisteautomaatti. :)

KalPa - Kuopio on kiva. Voisi yhtä hyvin tosin olla antipatioissa noiden Halosten ja Kolehmaisten takia. Ja Kapasten. (Helvetti mitä puuhastelua!)


Ei herätä tuntemuksia kuin yksittäisissä otteluissa:

Blues
Ässät
TPS
Ilves
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Mulla on vähän tämä "vain yksi on suosikki, loput vihollisia" -meininki. Mutta kyllä mä SaiPaa symppaan enemmän kuin näitä kaikkia muita. Ja mielenkiinnolla odotan kuinka Sportilla lähtee kulkemaan, joten pieni "posi" myös sinne.

Toki Ässät on se vihollisista suurin, mutta toki myös rakkain. Suurin osa vanhoista frendeistä on Ässä-faneja, aina ollaan hyvin tultu toimeen.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Sympatiapisteet menevät ehdottomasti ''Koko Suomen'' SaiPalle. --> Ei voi olla rakastamatta tuota peräänantamatonta ja suomalaista sisua sisältävää pelityyliä ja asennetta. Urheilullisuus yksi iso tekijä myös menestykselle, ei operoi isoimmilla palkoilla, mutta mitä sitten? Ei se raha aina kaikkea ratkaise. Loistavat fanit ja välimatkakaan (subjektiivisesti minulta katsottuna) ole kovinkaan paha. Tirkkonen on puolijumala ja pelaajat niitä jumalia. Väritkin ovat hienoja. Ei voi olla rakastamatta. Nyt ja aina SaiPa heti kirvesrintojen jälkeen.

Myöskin Lukko saa minulta symppikset. --> Dufva ja aina niin analyyttiset haastikset (näkkäri putoaa voipuoli ylöspäin :D), hieno ja menestyvä seura, jolla myös loistavat fanit ja seuratoiminta. Eepi, Glennu, Justin, AUK, Saarela ja ''ketä meitä nyt oli..'' hienoja pelaajia vuosien varrella.

Jyp kuuluu myös tähän kategoriaan koko Keski-Suomen ylpeytenä. Joukkue, joka pelaa viihdyttävää peliä ja eräänlainen dynastia tällä hetkellä Suomalaisessa jääkiekossa, menestystä voidaan odottaa vuosi toisensa jälkeen ja junnutoimintakaan ei näytä hassummalta. Niin läheinen jengi ollut aina itselle, että symppaan viimeiseen asti.

Antipatiat:

HIFK. --> Ei suoraan sanottuna mitään hienoa tässä organisaatiossa, olen vihannut ihan alusta asti.

Jokerit. --> Sama homma. Operoi isolla rahalla, muttei koskaan menestyksekkäästi. Ainoastaan Teemu ja Teuvo saivat symppaamaan seuraa ja ehkä vähän vähemmän vihaankin heidän takiaan kuin HIFKIä. Menköön KHL:ään ei tule ikävä. Tavallaan ei edes kuulukaan tähän ketjuun enään, mutta menköön viime kauden puitteissa.

KalPa. --> Talous on juuri päinvastainen verrattuna Herrastelijoiden seuroihin, ja kaikki tähtipelaajat onkin putsattu pois. Ja tyhjennys varmaan senkun jatkuu. Savon poikana vain jotenkin oksennusreaktion aiheuttava seura.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Neutraali:
Kärpät <- Liian iso ja taitava ollakseen meille todellinen vihollinen ja joutuu siksi nykyään tähän kategoriaan

Tätä samaa olen itsekin aistinut viime vuosina. Mutta. Aikaisemmin kirjoitin tähän ketjuun, kuinka JYP ja Tappara ovat olleet aina ne nautinnollisimmat voitettavat. Ja unohdin Sportin, joka oli divarissa aina se verisin vastustaja. Kävin peruskoulun ja lukion Vaasassa, ehkä ensimmäisenä ja ainoana Kärppien kannattajana ikinä, joten taistelin ystäviäni vastaan aina jääkiekon seuraamisen saralla. Se on kasvattanut luonnetta, sillä silloin Kärppiä vihattiin. Voitto lauantaina Sportista tarkoitti pirun hyvää koulupäivää maanantaina (ja koko viikolla). Itsellä Sportia kohtaan tulee aina olemaan viha-rakkaus. En ikinä toivo pahaa (olen itsekin yhden kauden 10-vuotiaana pelannut maalivahtina), mutta jos kohdataan tosipeleissä, sitten luulot pois.

PS. Körkkö voittaa ensi kaudella Luomalan. Jokaisessa kategoriassa.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Kovia antipatioita ei ole oikeastaan mitään joukkueita kohtaan. Ei edes Ässiä kohtaan. Ehkäpä siksi, että suurin osa kavereistani ovat Ässät-faneja, joiden kanssa on tullut peleissäkin käytyä. Tunnustan jopa myhäilleeni tyytyväisenä mukana, kun pata on maaleja latonut. Hitsarikaupungin jengin mestaruuskaan ei itseäni kirpaissut.

JYP on ehkäpä ainoa seura, jonka tappioita toivon aktiivisesti lähes joka ottelusta. Toisaalta sekään ei niinkään siksi, että itse seura olisi jotenkin oksettava, vaan siksi, että nimenomaan tuota seuraa kannattavat kaverini ovat ne kaikkein ärsyttävimmät, aktiivisimmat provosoijat. Plus nykyinen kämppis on JYP-fani, joten pientä nokkapokkaa täytyy pitää yllä sen suhteen.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Antipatiat:
Kärpät - Kari Jalonen ja Lasse Kukkonen. Johanna Tukiaisen näköisten naisten hampaattomien poronlantavarpaisten miesten suosikkijoukkue, jonka fanit asuvat 600 kilometrin päässä kaikesta sivistyksestä ja Oulusta. Hieno joukkue ja organisaatio vuodesta toiseen. Plussaa etäkärpistä, jotka ovat tajuneet lähteä.

Neutraali:
HPK - Marko Palo ja peruna-ry. Moottoritien ramppi ja Boba Fett pelipaidassa. Linnasta iso plussa.
Jyppi - Se kalju päävalmentaja. Jyvääskylää on Matti Nykänen ja ohitustie. Mostly harmless. Plussaa suuresta nuorten naisten populaatiosta.
Sport - Isontalon Antti ja Lalli. Vaasa on täysin tuntematon minulle, pohjalaisuudesta plussaa.
Lukko - Erik Hämäläinen ja Maukka Kuusisto. 18-2 voitto joskus 80-luvulla, kaunis kaupunki ja pitsi. Ei pahaa sanottavaa.
SaiPA - Heikki Mälkiä ja Sputnik. Lappeenranta ilman Hynystä menisi reilusti sympatiaosastolle, karjalaisuudesta todella iso plussa.
KalPa - Kapaset ja kalakukko, ei mitään pahaa sanottavaa. Savolaisuudesta plussaa, tai sitten ehkä ei.

Sympatiat:
TPS - Hannu Virran irvistys, Matin ja Tepon keikkabussiin piiloutuneet loikkarit Tampereelle, Nummelinit ja viulunsoitto, hyviä vääntöjä joskus takavuosina. Plussaa kivasta kaupungista ja pitkä miinus turkulaisista.
Blues - Jere Lehtinen pystymetsässä ja HKn sininen. 2000-luvun erinomaiset play-off-sarjat Tapparaa vastaan ja hyvä tekemisen meininki sen jälkeenkin nostavat Bluesin tähän kategoriaan. Plussaa myös kivasta hallista.
Pelicans - Viipurin Pallo, Lahden Reipas ja Lahe, varhaislapsuuden maisemat ja mummolat. Osittain Keravan Kollien oloiset fanit. Aziaa.
Ässät - Hyvä, tunteitaherättävä "toinen" paikallisvastustaja. Vellu Ketola, Tapio Levo, Arto Javanainen, räväkkää äijämeininkiä. Työttömien hitsareiden "Häääh, vittuileksä!?"-huutelut, kun niitä onnitteli ansaitusta mestaruudesta, herättävät isällisiä tunteita. Kakkossuosikki etävastustajista.
HIFK - Jere Karalahti, Pepe Lehtonen, grogilasin korkuinen ruoska, Kimmo Kuhta ja Tzadin slangi. Kummallinen yhdistelmä menneiden aikojen raakaa lihaa syövien tosiäijien barbaariromantiikkaa ja suomenruotsalaista bättre folk -apartheidia. Ehdoton suosikki etävastustajista korkealaatuisten ottelutapahtumien ja asiallisten fanien ansiosta. Erityismaininta siitä, että ärsyttävät aina hienosti kaikkia henkisesti maalaisia.
Ilves - Mika Arvaja ja luonnonjäämestaruudet. Rakkaalle paikallisvastustajalle ja sen hellyyttävän alemmuuskompleksiselle fanijoukolle semmoiset Hello Kitty -jaxuhalit.

muaddib
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Sympatiat

Hifk - Vaikea selittää, imago, perinteet, tietynlainen jätkämäisyys
Saipa - Idän ihme, sympaattinen seura
Ilves - Se mieluisampi tamperelainen. Toivottavasti ensi kausi on hyvä.

Antipatiat

Jyppi - Ärsyttävä seura, vaikea selittää, pelitapa
HPK - Kerho, ry, hmv. Viime kausi tosin vähän silotti mielikuvaa
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Laskeskelin tässä lukemia.. (erityiskiitokset Barcelonalle alkuperäisestä listasta)

Antipatiat top-3, itseäni ei ainakaan yllätä.

1. JYP (46 ääntä)
2. Tappara (44)
3. Kärpät (35)

Sitten vähän positiivisempaan osastoon, eli teetä ja sympatiaa:
1. SaiPa 66
2. Hifk 42
3. Ilves 37
(Bubbling under: Ässät (32), HPK (27), Blues (26)

Jos joku viitsii tehdä tämän koko listan loppuun niin minun puolesta saa tehdä ja käyttää tätä apunaan. Ja jos listassa on virheitä niin niistäkin voi huomauttaa, aamuyöllä klo 2 ei ajatus ole virkeimmillään.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tyhmyyttä vai kateutta? Veikkaan ensin mainittua.

Pitäisikö tänne jonnekin laittaa pysyvänä viesti siitä, kuinka Lukon rahoitus on rakennettu? Kaikki eivät sitä varmaan silti ymmärtäisi.

Lukko olisi varmaan sympaattisempi, jos se olisi hoitanut talousasiansa päin persettä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukko olisi varmaan sympaattisempi, jos se olisi hoitanut talousasiansa päin persettä.

Kannattajat keräävät kolehtia pitääkseen suosikkipelaajan joukkueessa = kaunista, lutuuria (futiksessa ollut näitä).

Kannattajat perustavat erilaisia rahanhankintamalleja seuralle ja tekevät sen niin hyvin, että vuosikymmenien saatossa siitä kehkeytyy iso bisnes = rahajoukkue, sieluton kassa.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kannattajat keräävät kolehtia pitääkseen suosikkipelaajan joukkueessa = kaunista, lutuuria (futiksessa ollut näitä).

Kannattajat perustavat erilaisia rahanhankintamalleja seuralle ja tekevät sen niin hyvin, että vuosikymmenien saatossa siitä kehkeytyy iso bisnes = rahajoukkue, sieluton kassa.

Ja ajatelkaa sitä p*skamyrskyä jos erehdytte menestymään tulevalla kaudella. Lukolla on talous kunnossa, tekee isoja hankintoja ennen kautta ja vielä menestyy urheilullisesti. Oksettavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös