Sympatiat/antipatiat NHL-joukkueille

  • 235 491
  • 773

Wick3r

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals
Kai sitä täytyy omatkin tänne listata. Jätän capitalsin pois tästä listasta.

Sympatiat

-Anaheim: Pitkään ollut toinen suosikkijengeistä. Pitkälti Teemun ansiosta. Nyt toisaalta sekä Vatanen, että vanhempi Koivu toki jengissä. Kiinnostavaa nähdä seura Teemun jälkeen.

-Toronto: Hyvin nostanut päätään. Pitkään olivat poissa playoff karkeiloista, mutta uskon, että jälleen Torontossa nähdään playoff kiekkoa. Kessel, JVR. Kanadan jengeille olen pitkään toivonut cuppia(pois lukien Canucks), ja jos sen jollekin soisin niin Torontolle, mielestäni hieno kiekkokulttuuri sekä perinteet.

-Columbus: Keklun joukkue. Saa nähdä onko joukkueesta playoff jyräksi tulevaisuudessa.

-Boston: Iso ja paha. Fyysistä kiekkoa. Tykkään myös Chiarellin tavasta rakentaa joukkuetta. Ja totta kai Rask myös antaa plussaa.

Antipatiat

-Pittsburgh: En ole ikinä ollut Crosbyn fani, vaikka yksi maailman parhaista pelaajista. Myös supermario kuului pelaaja inhokkeihin, en vain koskaan ole tykkännyt. Malkin, plääh. Neal voisi ruveta pikku hiljaa myös pelaamaan ja lopettaa sen päiden metsästyksen. 2012 playoffit Phillyä vastaan vain vahvistivat "vihaani" tätä joukkuetta kohtaan.

-Buffalo: Ei mitään suurempaa syytä, en vain ole koskaan tykännyt joukkueesta. Jos jonkun NHL seuran "omaa" selostusta en jaksa kuunnella niin se on Buffalo. Jätän mielummin pelin kattomatta kuin kuuntelen Jeanneretten huutamista.

-Vancouver: Sedinit, Burrows. Ei kiitos.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Koska suosikkijoukkueet pelaavat Läntisessä konferenssissa, niin sympatiaseuroja on enimmäksen idässä - NY Islanders Wangista ja Snowsta huolimatta, Florida ja Buffalo. Lännessä menestystä toivoo Losin ja Avalanchen lisäksi St. Louisille, koska siellä on kärsivällisesti jaksettu rakentaa huippujoukkuetta. Ennen Tortorellan mukanaan tuomaa tyylinmuutosta myös Vancouver kuului sympatiaryhmään, nykyisin asia on päivastoin.

Antipatioita Toronton organisaatiolle, mikä on aivan kyvytön varaamaan kunnon lupauksia ja jos joskus vahingossa osuvat oikeaan, niin epäonnistuvat hänen kehittämisessään tai myyvät varhaisessa vaiheessa pois. Niinpä muut seurat joutuvat myymään omia hyviä pelaajiaan halvalla Torontoon, jotta liigalle taloudellisesti tärkeä seura pysyisi edes joten kuten kilpailukykyisenä.

Antipatiaa myös Edmontoniin niin kauan kun Kevin Lowe on mukana seuran johtoportaassa. Käsittämätöntä perseilyä vuodesta toiseen.
 

juhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins & Jokerit
Sympatia:

Boston Bruins, Phoenix Coyotes, Winnipeg Jets, Dallas Stars, Detroit Red Wings ja Colorado Avalance

Antipatiat:

Pittsburgh Penguins, Los Angeles Kings, Columbus Blue Jackets, Minnesota Wild ja Chicago Blackhawks
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Sympatiat: Boston Bruins & Winnipeg Jets // Antipatiat: Chigaco Blackhawks & Detroit red wings
 

Aanri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Sympatiat:

-Minnesota: No varmaan koska Koivu ja Kraanlund, muutenkin sytyttävä tavallaan, Parise... Hienot paidat myös.
-Edmonton: Koska näkis Oilersin pleijareissa? Pliis Edmonton c'mon! Taylor Hall.
-Philly ehkä vähän, ainakin BoP:ssa toivon Flyersin voittoa, muutenki, Giroux vai Crosby? No Giruuux tietenki!
-Blue Jackets: Voisin fanittaa jos Habsia ei olis.. Kekäläinen, Johansen, Atkinson, Columbus on vihdoinki alkanu voittamaan, kelpaa!

Antipatiat:
-Bruins: Kaikki varmaan tietävät miksi. Ei pelkästään Habsien näkökulmasta. Chara: hyi kakka! Marchand ja Lucic: Miksi, oi miksi? Liigan oksettavimmat! Rask ainoa plussa, mutta vaihtais seuraa ja äkkiä!
-Leafs: Tietenkin! Phaneuf, opetuksen tarpeessa. Kesseliä tosin kiva katsella :)
-Senators: Hyi mitkä paidat! Opin olemaan diggaamatta jo naskina änäriä hakatessa.
-Rangers&Pens: Suomen keltaisen lehdistön suosikkeja, etenkin jälkimmäinen... Yliarvostettuja. Massateinilätkä"fanien" suosikkeja, "koska pittspurkki on paras koska ne voittaa ja voitti Cupin" Älkää oikeat fanit suuttuko! Joka toinen pikkupoika on Pens-fani, ja se ärsyttää.. Ja sitten Lundqvist. Overrated. Ei änärin paras. Ainakaan enää.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Sympatiat:

Pittsburgh - NHL:n seuraaminen alkoi osaltani todella 2008 keväällä, kun katsoin tylsyyteeni NHL:n pudotuspelejeä. Jostain syystä Penguins miellytti. Brooks Orpikin fyysisyys ja Evgeni Malkinin ilmiömäinen taito olivat kenties osasyynä.

Minnesota - State of hockey. Alueen suomalaishistoria, jääkiekon asema, NHL premiere Helsingissä ja lopulta, tietenkin, Mikke.

San Jose - Aiemmin olen seurannut Sharksin pelejä vain yksilöiden (Niemi, Thornton) takia, mutta tällä kaudella olen huomannut toivovani heille menestystä laajemminkin. Olen ikään kuin vahingossa kiintynyt joukkueeseen.

Lisäksi normaalia enemmän minua joukkueina kiinnostavat Capitals, Flyers, Blackhawks, Kings, Predators sekä Sabres. Kaikki ovat joko yksittäisten pelaajien kautta tai vastustajana noille ym. joukkueile nousseet kiinnostaviksi.

Sitten on läjä neutraaleja jengejä. Anaheim, Calgary, Carolina, Dallas, Detroit, New York (molemmat jengit)... Tällaisten joukkueiden peleistä saatan katsoa parhaat palat, jos on aikaa ja/tai tiedän että suomalaiset ovat olleet, tavalla tai toisella, esillä.

Suuria antipatioita ei ole muodostunut. Bostonia lievästi vierastan, mutta toisaalta ihailen heidän vittumaisen menestyksekästä menoa. Lisäksi Montreal on syystä tai toisesta aina vähän ottanut päähän.

Suosikkijoukkue-kohdassa on joskus ollut Penguinsin lisäksi Wild. NHL:ssä on niin monta hienoa joukkuetta, että suosikkijoukkueen määrittämäinen on vähän ongelmallista, eikä tilannetta voi verrata esimerkiksi kotimaiseen sarjaan, jossa on tasan yksi suosikkijoukkue ja sillä selvä. Nytkin tuossa voisi hyvin lukea Pens/Wild/Sharks.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Vähän aikaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että pahempia antipatioita ei ole yhtäkään seuraa kohti. Habs ja Pens lienevät nykyään lähimpänä vastenmielistä, mutta näidenkin kohdalla on todettava, ettei organisaatiossa itsessään välttämättä ole mitään vikaa, osassa kannattajia ehkä vähän.

Seurojen sijaan liigassa pelaa jonkun verran vastenmielisiä jääkiekkoilijoita, joiden ei tarvitsisi pelata ja joille tekisin tilaisuuden tullen henkitorveen avanteen, jos siitä ei menettäisi vapauttaan.

Oilerskin on saanut jo anteeksi kaiken menestyksensä ja Bruinsin nöyryyttämisen finaaleissa.

Sympaattisia seuroja ovat loput ja varsinkin ammattitaitoisesti hoidetut kyläseurat ja varsinkin Yhdysvaltain perinteettömillä kiekkoseuduilla (eli muualla kuin Suurten järvien rannalla tai maan koilisosissa). NHL:n elinehto on, että jossain Nashvillessä, San Josessa jne. saadaan pyöritettyä organisaatioita, jotka eivät ole heittopusseja. Esimerkiksi Kaliforniaan on Gretzkyn ja parin onnistuneen laajennusseuran myötä syntynyt jonkinlaista kiekkokulttuuria, eikä ole enää mikään sensaatio, että sikäläinen juniori varataan liigaan parilla ensimmäisellä kierroksella.

Hieno laji, hieno liiga!
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Habs ja Pens lienevät nykyään lähimpänä vastenmielistä, mutta näidenkin kohdalla on todettava, ettei organisaatiossa itsessään välttämättä ole mitään vikaa, osassa kannattajia ehkä vähän.

Tarkoitatko tällä täällä jatkoajassa vaikuttavia seurojen kannattajia vai ihan seurojen paikallisia faneja?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Pens on ollut se ainoa joukkue jo kutakuinkin 20 vuotta. Tätä porukkaa puolustetaan tietenkin viimeiseen asti, mutta James Nealin takia on saanut kyllä hävetä viime aikoina. Liigan ehkä vihatuimman jengin kannattaminen ei ole aina helppoa, mutta paskat muista.

Sympatiat:

Tosipaikan tullen en sympatiseeraa ketään muita kuin omia. Supporttia kuitenkin löytyy Blue Jacketsille ja Calgarylle silloin kun eivät ole vastassa.

Antipatiat

Flyers. Näille häviäminen on aina myrkkyä. Lisäksi harvoin törmää Philly-faneihin, jotka eivät käytä jokaista tilaisuutta hyväkseen Pensin dissaamiseksi ja asettamiseen huonoon valoon.

Blackhawks/Bruins. Vuodesta toiseen menestyminen alkaa jo haukotuttaa. Lisäksi näiden jengien fanit pääsevät bandwagoner-syyttelystä lähes aina kuin koira veräjästä. Ovat aina niin vitun hienoja joukkueita kaikkien mielestä.

Capitals. Henkilöityy vahvasti Ovechkiniin josta en pidä pelaajana.
 

Leijona

Jäsen
Kokeillaanpa itsekin:

Antipatiat:

Boston Bruins. Lucic, Eriksson, Marchand. Ärsyttävän hyvää viisikkopuolustusta. Rask, Krejci ja Krug toki ok jätkiä.

New York Rangers. Luulevat olevansa kurkoja, kun pitävät vuodesta toiseen valtikkaa Ison Omenan paikallistaistossa. MSG ja kaikki. Ei vittu.

San Jose Sharks. Thorton, Burns, Havlat, Marleau. Ei nappaa. Niemi, Hertl ja Nieto tuovat valoa tunnelin päässä.

Washington Capitals. Pitkälti herrojen Alex Ovechkin ja Nicklas Bäckström vuoksi. Ei joukkuetta vaan voida rakentaa sellaisten kavereiden varaan, jotka haistattavat vitut joukkuepelille. Valoja päälle.


Sympatiat:

Tampa bay. Stamkos, Palat, Filppula, Johnson, Bishop, Yzerman. Yksi kestosuosikeista.

Minnesota. Pakko se kai on se omakin jengi laittaa. Koivu, Granlund, Parise, Haula, Brodin. Kendokaupunki ja hyviä kiekkoilijoita tuottava yliopisto. Vahva suomalaisedustus.

Montreal. Sympaattisia pikkumiehiä ja hyvää taitokiekkoa. Subban ja Galchenyuk. Maailman legendaarisin kiekkokaupunki. Saku Koivu.

Edmonton. Säälipisteiden kunkku. Ei lähtenyt junnujen juna tälläkään kaudella käyntiin, mutta kenties sitten ensi vuonna. Todella viihdyttävää lätkää.

Colorado Avalanche. Ensimmäiset muistot jääkiekosta taitavat osua juurikin tuonne Sakicin, Forsbergin ja Royn tuomaan kannuun. Nyt herra ja hidalgo saa itse toimia kapellimestarina rakentamassa uutta dynastiaa. Duchene, Landeskog, MacKinnon.
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
Sympatiat:

Predators: Hyviä pelaajia aina viety pois, mutta valmentaja jää ja piiskaa joukkueen taisteluun pleijareista kovalla puollustamisella

Kojootit: Pienellä budjetilla tehty hyvin pelaava joukkue.

St.Louis: Paras pakkikalusto ja loistava maalivahti. Symppasin seuraa jo pienenä ja jotenkin se on vaan jäänyt päälle.

Bruins: Vittuimaista kiekkoa vittumaisilla pelaajilla. Iskee. Hyvää hämmenystä ilman taka-askelia. Tuukka plussaa

Sinitakit: Keku. Ja onhan joukkueessa myös Goalie Bob, Horton ja Johanssen. Mielenkiintoinen joukkue kaiken kaikkiaan.

Antipatiat:

Red Wings: Huikeat taistelut Avsia vastaan jättivät pysyvän leiman joukkueeseen

Nucks: Sedinit. Muutenkaan joukkueessa ei ole pelannut itselle mielenkiintoisia pelaajia pitkään aikaan. Myös Bertuzzin teot vaikuttavat. Tortorellasta plussaa

Ducks: Mietin kauan meneekö tämä edes tänne Selänteen takia, mutta Getzlaf ja Perry tuottavat sellaista antipatiaa, että sitä ei edes Teukka korjaa

Wild: Granlund. Myöskään joukkueessa ei ole tarpeeksi mielenkiintoisia pelaajia.

Blackhawks: Olisin kovasti toivonut Kimelle mestaruutta jonka känniääliö Kane meni pilaamaan

Capitals: Ovie ja se perkeleen surffailu. Ei vaan voi katsoa. Vaikka mies tekisi kuinka monta maalia niin ei se paikkaa sitä käsittämätöntä fleguilua

Sharks: En vain halua, että Jumbo saisi mestaruutta
 

Aanri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Leijona kirjotti ylempänä NIIN osuvasti, että en voi vastaan sanoa missään. Totta joka sana, Avs unohtu omasta listasta. Patrick Roy on elävä legenda.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Sympaattiset:

Lightning: Pelaa vauhdikasta peliä, missä muutomat avain loistavat yksilöt.

Blackhawks: Hyökkäys orientoitunut joukkue loistavilla yksilöillä.

Penguins: Taitoa sekä hyökkäys voimaa ja trillerin omaisia pelejä.

Blues: Jostain kumman syystä tykkään Bluesin äärimmäisen tasaisen vahvasta kokoonpanosta. Fyysinen peli-ilme yhdistettynä sopivasti taitoon.

Antipaattiset:

Bruins: Vittumaisen kova jengi puolustamaan, jopa liian kova käy hermoon.

Canadiens: Hajuton mauton ja väritön.

Kings: Pelaa tylsiä vähä maalisia pelejä.

Wild: Mike Yeo ja hänen naamansa saa minut voimaan pahoin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Sympatiat:

- Avs on noussut omiin silmiin todella positiivisena tällä kaudella. Tiettyä Rivalrya ollaan saatu nuottien kanssa jo. Avs on sitä samaa kuin Chicago 5-vuotta takaperin ja nuotit parin vuoden aikana. Kevyitä jalkoja, fyysisiä pelaajia, kiekollista taituruutta ja jalat maassa meininki.

- Florida ja tietenkin Sashan myötä. Hiljainen jalat maassa tyyppi, joka on jo nuoresta iästä huolimatta osoittanut kypsyyttä laatta-liigassa.

-Tortorella ja 'don't push me', aina tapahtuu kun kanukit ovat pelivuorossa. Tuntuu, että Tortosta on tullut kaikkien sylkykuppi ja toivoisin herralle joukkueen/pelaajat,jotka pystyisivät toteuttamaan hänen pelikirjaansa 110%.

Antipatiat:

-Chicago ja Pens olivat suosikkijoukkueita ennen 2000-luvun menestyksiä. 90-luvulla Chicago ja Penssit vilisi myös tähtiä:Jagr, Lemieux, Francis, Chelios, Amonte, Roenick, mutta yhdellekään näistä voittaminen ei noussut niin päähän ja luonut ylimielistä asennetta kuin mitä nykyajan Chicagosta ja Pensseistä löytyy.
 

The Walrus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Original Six, altavastaajat
Littipeukku:

-Oikeastaan kaikki Original Six jengit, varsinkin Boston, Detroit ja Montreal. Historia, legendaariset pelaajat, perinteet ja rakkaus lajia kohtaan kunniaan.
Torontoa vähemmän tosin. Johtoportaan sekoilua on viihdyttävää seurata etäältä, mutta mielenterveyshän menisi jos niitä joutuisi intohimoisesti fanittamaan.
-Broad street bullies ja ylilyönnit sekä kaukalossa että toimistolla.
-Jets ja altavastaajan taistelu tuulimyllyjä vastaan. Pikkukaupungista sympatiapisteitä. Hallissa vaikuttaa olevan menoa vaikka joukkue on mitä on. OJ on päällikkö.
-Flames, Iso pieni mies Fleury, Kipper ja aina täydellinen Iginla.
-Old school Avalanche oli aika eeppinen. Toivottavasti Roy pystyy tuomaan takaisin tätä vanhaa hohtoa ja meininkiä.

Liian hapokasta

-Canucks ottaa vain niin paljon päähän että ei edes pysty selittämään miksi. Ja siihen päälle vielä rumin pelipaita ikinä missään, se V-viritys 80 luvulta.
-Capitals, Oveckin, Bäckström ja Green. Eihän sellaisella rungolla rakennettuun joukkueeseen voi luottaa. Kaupunki itsessään ei nappaa yhtään ja omistajakin vaikuttaa olevan aikamoinen säätäjä.
-Wild, Lemaire ja anti-jääkiekon tahra ei ole vieläkään peseytynyt mihinkään. Ja nykyinen valmentaja Yeo näyttää ihan eksyneeltä ja siltä kuin hän olisi purskahtamassa itkuun milloin tahansa vaihtopenkillä.
-Senators, ihan turha seura joka onneksi on usein tyrimässä jotain. Karlssonin hypetystä ei enää jaksa kuunnella. Omistajakin on ihan sekopää, joka tosin voi olla viihdyttävääkin.
-Vanha Thrashers jossa meni hienoja pelaajia kuten Kovalchuk, Heatley ja Lehtonen täysin hukkaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Antipatiat:

Ken Holland ja Mike Babcock ja sen myötä epäkiekkoa pelaava Red Wings.

vlad.
 

Jindebyne

Jäsen
Sympatiat:

Montreal Canadiens
Legendaarinen joukkue, jonka historia historia on varmasti jokaisen NHL:ää seuraavan tiedossa. Patrick Roy oli sellainen maalivahtijumala, jota pikkupoikien pihapeleissä yritettiin aikoinaan matkia. Faija toi työmatkaltaan Habsien viirin ja lippiksen, jota käytin lähes joka päivä. Original Six joukkue ja lisäpisteitä vahvasta omien juuriensa kunnioittamisesta.

Toronto Maple Leafs
Täältä Suomesta katsottuna en näe ristiriitaa toivoa Torontolle kaikkea hyvää, vaikka Montreal se ykkönen onkin. Maple Leafsista voisi sanoa paljon samoja hyviä puolia kuin Montrealista. Englanninkielisen väestön joukkue idän puolella, joka on myös Original Six.

Boston Bruins
Dikkaan pelityylistä ja Raskille toivoo hyvää menestystä. Duunarijoukkue, joka on selvästi sympaattisin idän kestomenestyjistä viime vuosina. Helppo lähteä joukkueen kelkkaan, jos Montreal on pudonnut.

LA Kings
Lännen ykkösjoukkue minulle. Muuten ei tule lännen pelejä niin paljon seurattua lähetysaikojenkin puolesta, mutta Kingsin pelejä tulee katsottua yömyöhäänkin mahdollisuuksien mukaan. Aika paljon samoja positiivia elementtejä kuin yllämainitulla Bruinsilla.

Negat:

Pittsburgh Penguins
Jäänyt mieleen Crosbyn itkut ja Nealin sikailut. Laaja fanikunta, joista moni tuttu hypännyt kelkkaan since Crosby ja Malkin. En toivo menestystä.

Detroit Red Wings
Detroit on jäänyt negatiiviseksi heidän hyvän menestyksen takia, jota on edesauttanut laaja ruotsalaisten armeija. En tykkää erityisemmin pelityylistä. Nykyään ehkä enemmänkin tylsä kuin vihattu.

Chicago Blackhawks
Ennen menestystä oli jopa suosikkejani ja toivoin, että joukkue pärjäisi. Nyt kun pärjää, niin voisi pärjätä vähän huonomminkin. Ehkä se on sitä vaihtelua menestyjien suhteen mitä haluan. Olen yleensä altavastaajien puolella ja Blackhawks on sitä hyvin harvoin viime aikoina ollut. Selkeästi kuitenkin olisin Chicagon puolella, jos finaaleissa pelaisivat jompaa kumpaa edellämainittuja vastaan.
 

kukakohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Saksa
Sympatiat:
Detroit
- no joo, onhan sinne noita ruotsalaisia kertynyt, mutta siinä 15-20 vuotta sitten oli sama tilanne noiden itänaapurin ihmeiden suhteen
- 2008 Stanley Cup
- Dominik Hasek
- Chris "ikä on vain numero" Chelios (vaikkakin alun perin Hawksien mies)
-Brett Hull
- monet, monet muut legendaariset pelaajat ovat saaneet voita leipänsä päälle tässä joukkueessa

Anaheim
-melkein naiivin tylsää laittaa tähän "Selänne" mutta laitetaan nyt kuitenkin
- 2007 Stanley Cup
Chicago
-jotenkin tuo punainen pelipaidan väri herättää suurta sympatiaa, liekö syy entisessä Punakoneessa vai missä mutta näin vaan on. Pelipaidat muutenkin NHL:n hienoimpia.

Sitten nuo antipatiat:
Washington
-Tähän vain yksi sana: Ovechkin. Uskomaton hyökkäyspäässä, mutta viisikkopelissä auttamattomasti muista jäljessä. Yliarvostettu.
 
Viimeksi muokattu:

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Sympatiani ja antipatiani perustuvat suurelta osin vanhoihin hyviin aikoihin mutta kelkka ja takki on kääntynyt useasti vuosien saatossa ja tullee niin tapahtumaan jatkossakin.

Sympatiat:

Wild: Suosikkiseurani. Vaikka kyseessä on uudehko jengi jonka identiteetti ei ole vielä läheskään muodostunut niin pakko sympata. Jenkkilän suomalaisen osavaltio sekä state of hockey. Koivu, Granlund, Haula. Isoin miinus tämän jengin härveltämiselle tulee päävalmentajavalinnoista joista Wildin nykyinen, Pohjois-Koreasta kaivettu Dum-Fuk-Yeo on tällä hetkellä suurin inhokki koko liigassa.

Bruins: Tuukka Rask. Iso, ilkeä ja fyysinen joukkue. Yksi viihdyttävimmistä seurattavista pudotuspeleissä. Uhrautuvaa ja työteliästä sekä sopiva määrä taitoa höysteenä.

Flyers: Vähän sama kuin yllä. Säälittää vain Flyersin maalivahtien puolesta vuodesta toiseen. Jos Wild on joukkue mihin maalintekijät menevät kuolemaan niin Flyers on jengi mihin maalivahdit menevät kuolemaan. Flyersin matseissa yleensä sattuu ja tapahtuu.

Penguins: Lemieux ja Jagr lukeutuvat kaikkien aikojen suosikkipelaajien listassani melko korkealle. Ja toisin kuin monet ei-penguinsfanit, minä en vihaa Sidney Crosbya - päinvastoin. Myös Olli Määtän uran kehitys kiinnostaa erittäin paljon. Sympatioita hitusen rokottaa James Neal, ehkä tämän hetken rottamaisin NHL-pelaaja joka selviää tilanteesta kuin tilanteesta pienillä rystyläpsyillä liigan kurinpidon puolesta.

Redwings: Nik Lidström, tuo kaikkien aikojen eurooppalainen pelaaja sekä yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä urheilijoista. Redwingsiä dissataan paljon ruotsalaisten takia. Pakko todeta siihen, että vaikka ruotsalaisia on kyseisessä jengissä paljon pyörinyt vuosien saatossa niin Redwingsillä on käsittämätön kyky löytää ne tyylikkäimmät svedupetteriyksilöt.

Antipatiat:

Kings: Jokseenkin hajuton, mauton ja tunteita herättämätön jengi. Jos poislaskee sen faktan, että kyseisellä joukkueella on eräs huonoimmista kapteeneista NHL:n historiassa. Dustin Brown edustaa kaikkea sitä mitä inhoan huippu-urheilussa. Vittumaisen näköinen, vittumaiselta kuulostava sekä sikaa pelaava mutta Nealin tapaan niistä rangaistuksitta jäävä kusipää joka ansaitsisi saada isän kädestä. Tiedän sekä uskon, että Brownissa on syvyyttä enemmän kuin annan ymmärtää mutta minua se ei voisi vähempää kiinnostaa. Verkkokalvoilleni on ikuisesti syöpynyt kyseisen rumiluksen naama Suomen ja USA:n välisestä ottelusta missä Brown törkeästi ensiksi ajaa Jokisen ja sen jälkeen tarjoaa hikistä ja perseeltä haisevaa hanskaansa Selänteen naamalle. Ja mieshän on nahilassa jatkanut siitä mihin jäi kyynärpää- ja polvitaklauksillaan.

Canucks: Sedinit nyt ensalkuun sekä vittumainen fanbase joka yrittää ammentaa tyyliä jalkapallohuligaaneilta. Jostain selittämättömästä syystä aina ärsyttänyt kyseinen jengi, johtuu ehkä siitä, että vuodesta toiseen ovat olleet piikkinä Wildin lihassa sekä Bertuzzin taannoiset sekoilut. Seuraikoni Näslund sai myös aina niskavillat koholle. Niinkuin siinä monster.fi-mainoksessakin sanotaan: "en tykkää".

e: unohdin nykypelaajista Burrowsin.

Capitals: Olen karsastanut kyseistä seuraa jo Peter Bondran ja Joe Juneaun aikakausista lähtien. Ei siinä, ettäkö minulla olisi edellämainittuja herroja vastaan mitään mutta jotenkin vain olen aina enemmän inhonnut kyseistä jengiä kuin toivonut heille hyvää. Tutkapari Ovechkin-Bäckström ei ainakaan tuonut parannusta siihen.

Tähän kellon lyömään en nyt muuta keksi, vaikeaksi meinasi antipatioiden suhteen mennä muutenkin kun en yhtään seuraa, paitsi ehkä Canucksia, varsinaisesti vihaa. Ehkä hyvin nukuttu yö palauttaa mieleen jotain nuoruusajan traumoja.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Heitetääns kans omia mielipiteitä.

Sympatiat:

Toronto Maple Leafs: Suurin ja arvokkain organisaatio koko jääkiekon maailmassa ja varmasti isoin kannattajakunta. Omia sukulaisia asuu myös Torontossa. Älyttömän hienot pelipaidat. Toivottavasti Toronton mahtavat fanit saavat menestystä piakkoin. Joukkue sinällään on nimilistansa ansiosta mitään sanomaton ja tuntuu kyllä pahalta Maple Leafs fanien puolesta.

Montreal Canadiens: Historian menestynein jääkiekkoseura koko maailmassa. Aivan tautisen hieno historia ja erittäin iso osa koko jääkiekon historiaa. Erittäin hullut fanit kanssa. Mutta nykyinen nimilista ei myös sano mitään. Kun katsoo historiaa ja loistavia kanadanranskalaisia, niin nykynimet esim. Plekanec, Markov tuovat mieleen vain keskinkertaisen eurotrashin.

Minnesota Wild: Vaikka onkin uudehko joukkue, niin kuitenkin on State of Hockey jenkkien puolella. Kuitenkin on kunniakas Minnesotan yliopisto jne. eli kyllä perinteitä on. Samoin kannattajia on ja ne oikeasti tietääkin jotain, mikä ei jenkkilässä aina ole itsevarmuus. Uudet kovat hankinnat lämmitti kovasti mieltä, oikeaan osoitteeseen meni.

Philadelphia Flyers: The Broad Street Bullies. Vaikka ei ole niin vanha tiimi, niin silti Philly on omalla kovalla tyylillään merkannut itsensä historian kirjoihin ja voidaan puhua perinteikkäästä seurasta. Kovaa peliä ja taitavia yksilöitä. Juuri katoin dokumentin ja on kyllä uskomatonta, että laajennustiimi menee Phillyyn jossa kukaan ei tiedä lätkästä mitään. Kuitenkin 7 vuotta myöhemmin Stanley Cup paraatiin otti osaa 2 miljoonaa ihmistä. Kova tyyli sai ihmiset puolelleen. Nykyjengistä Giroux on kovin jätkä minulle koko liigasta.

Boston Bruins: Myös aina pelannut fyysistä lätkää ja erittäin perinteikäs seura. Boston on aina ollut lemppareitani ja siellä pelasi kaikkien aikojen ykköspelaaja Cam Neely myös. Milan Lucic on hyvin samantapainen ja tykkään miehestä pirusti. Bostonin alue on muutenkin niin kovaa urheiluseutua että hattu päästä.

Calgary Flames ja Winnipeg Jets: Kanadalaisia seuroja ja heillä on kovia faneja. Pelkkää hyvää toivon näille ja varsinkin Iginlalle toivoisin menestystä. Omaan silmääni yksi täydellisemmistä pelaajista.

Antipatiat:

Vancouver Canucks: Sedinin siskokset ja jotenkin rottamainen pelityyli. En ole oikein ikinä syttynyt Canukseille. Tosin Burelle ja Odjickille nostan hattua ja pelaajina arvostan.

Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby. Maailman kovin pelaaja samalla ehkä kovin kitisijäkin. Naama sinällään vituttaa jo. Olen yrittänyt kyllä antaa Crosbylle anteeksi, mutta ei vain pysty miehen otteista nauttia. Malkin on myös jotenkin ärsyttävä, en tiedä miksi, taitava kun hänkin on. Mario taasen on mielestäni The Great One ennen Gretzkyä.

Detroit Red Wings: Historia on kunniakas ja sitä arvostan paljon. Gorde Howe on Mr. Hockey, Bruis Brothers ja sitten kaikkien aikojen kapteeni Steve Yzerman. Mutta nykyinen tiimi, voi että mikä tissiposkia. Liigan pehmein jengi. Nykypelaajista kuitenkin Datsjukia arvostan paljon, maailman taitavin pelaaja.

Washington Capitals: Aina ollut mitäänsanomaton. Sitten Ovie the Great tuli ja luuseri Semin + muutama ruotsalainen päälle ja avot. Ei kiinnosta pätkääkään. Ilolla Ovien taantumista seuraan. Jengissä ei pelaa yksikään joka saisi sympatioita, jossei ihan nuoria lasketa.

Paivitetaan oma lista muutaman vuoden takaa. Nykyaan Minnesota on ykkonen meikalaiselle. Parisen ja Suterin hankinnat nostivat joukkueen kartalle ja siihen lisaksi MG, Koivu ja Haula, niin seurailen kylla paljon Wildin otteluita. Boston on selva toinen joukkue. Rask ja ihana Bruins lauma jossa pelaa Lucic, Bergeron ja nykaan Iginglakin on terastaytyneena. Montreal on tippunut aika paljon, koska kaapioita siella taalla ja nimeton nimilista. Ehka myos johtuu tuosta Boston fanituksestanikin. Toronton meininki on sekavaa, inhoan Carlylea ja toivottavasti kaakka lentaa pihalle piakkoin. Flyers on jees, tosin en ole talla kaudella niin seurannut.

Pittsburghin voi ottaa antipatiat puolelta pois. Ihan jees tiimi ja nyt kun Maattakin on siella.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Sympatiat:

Phoenix Coyotes: Loistava!
Florida Panthers: Killer bees, Hienoa seutua ja yksi NHL:n parhaista selostajista Steve Goldstein. Vielä Gilroy kentälle, niin viihde on varmaa.
Vancouver Canucks: Messier ja muut legendat. Yksi mielinkiintoisimmista valmentajista, "Dont push me!"
Columbus Blue Jackets: Joukkue jolle menestystä toivoo. Kekäläisestä plussaa, mutta ilmankin pärjäisi. Älä unohda laittaa joukkueen hienoa logoa julisteena seinällesi.
New York Islander: Islandersin otteita on välillä kiva katsella. Ville Pokka tulossa. Älä unohda myöskään Michael Grabneria, Frans Nielseniä tai Trevor Gilliesia. Vieläkö muistat kalastajapaidat? Jatkoon.
Atlanta Thrashers: Jos olisi mukana
Anaheim Ducks: Selänne ja muut pelaajat jotka eivät aiheuta närästystä.



Antipatiat:

Montreal Canadiens: Ylimieliset ja sikamaiset fanit jotka kitisevät jokaisesta asiasta. Ruma logo.
Detroit Red Wings: Voi joskus olla siedettävä, mutta ei tämän hetkisellä rosterilla.
St.Louis Blues: HMV
Erikoismaininta: En pidä New Jersey Devilsin pelinumero, sekä parista muusta naurettavasta säännöstä.
 
Sympatiat:Atlanta Thrashers: Jos olisi mukana

Kaiholla muistelen Quebec Nordiquesia ja Hartford Whalersia, niissä oli sitä jotakin... oi niitä aikoja.

Koitahan jo päästä yli tuosta, siitä on jo kolme vuotta.

Mutta oikeastikin on sanottava, että Quebec ja Hartford vaikuttaa tänä päivänä todella sympaattisilta, nostalgisilta ja persoonallisilta. Niissä oli myös sellaista perinteistä koillisen hokihenkeä.
Ja todella hienot peliasut, tai en nyt tiedä Hartfordin vanhoista, mutta ne viimeisimmät oli äärettömän hienoja.
Vähän mautonta kun Canucks otti sittemmin käyttöön Whalersin pelipaidat.
 

Gubar

Jäsen
Täältä myös sympatiaääni Hartford Whalerseille! Ikävä on suuri!

Vielä änäriä tahkoavista joukkueista sanottakoon:

Sympatiat: Nämä ns. "eläinjengit"; Sharks, Panthers, Ducks, Penguins..

Juuri tuossa järjestyksessä. Juontaa lähinnä juurensa lapsuudesta ja ysärillä villinä käyneestä, NHL -korttien, keräämisestä. Logot pisti aluksi silmään ja sitten alkoi tarkempi seuraaminen. Kuten kotimaisessa Liigassakaan, en fanita NHL:ssäkään varsinaisesti yhtä tiettyä porukkaa.

Antipatiat: Vancouver Canucks, Winnipeg Jets (tämä reinkarnaatio) sekä Carolina Hurricanes.

Hankala antaa mitään sen suurempaa kuvausta miksi juuri nämä. Ärsyttää vaan suuresti aina. Varsinkin tämä Hurricanes on erikoinen porukka, koska ei suomalaisedustuksesta huolimatta ole koskaan saanut mitään positiivisa fiboja
aikaan.

Ei-mitään-tunteita-herätä-ikinä: Isles, Senators, Devils, Capitals.
 

ipaz

Jäsen
Ja todella hienot peliasut, tai en nyt tiedä Hartfordin vanhoista, mutta ne viimeisimmät oli äärettömän hienoja.
Vähän mautonta kun Canucks otti sittemmin käyttöön Whalersin pelipaidat.

Vai ottiko Whalers 90-luvulla käyttöön Canucksin 70-luvun paidat? Eihän noissa nyt ole muuta yhteistä kun väritys, miinus Vancouverilta puuttuu harmaa.

Ja sitten itse asiaan. Sympatiat: kaikki kanukki- ja O6-joukkueet, sekä suuresti kaipaamani Minnesota North Stars. Se oli katkera hetki kun joukkue siirtyi Dallasiin. Kevään 91-finaalit on vieläkin jemmassa jossain VHS-kasetilla. Myös Tampan menestystä on aina jossain sielun syövereissä toivonut.

Antipatiat: ei oikeastaan ketään. Ainoastaan harmittaa Detroitin ja Carolinan pasifistinen linja pelata lätkää, mutta kyllähän senkin ymmärtää miksi ne toimivat näin.

Linkit nhluniforms.com
 
Viimeksi muokattu:
Vai ottiko Whalers 90-luvulla käyttöön Canucksin 70-luvun paidat? Eihän noissa nyt ole muuta yhteistä kun väritys, miinus Vancouverilta puuttuu harmaa.

Jaa no, taisihan olla niinkin että vihreä on Brittiläisen Kolumbian väri tai jotakin sellaista, ja varmaan siinä on myös meren sininen samaan tyyliin. Ja varmaan vastaavasti Whalersilla oli merensininen ja vihreät rantaniityt teemana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös