Sympatiat/antipatiat NHL-joukkueille

  • 235 548
  • 773

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kirjoitellaanpa uutena kirjoittajana näitäkin tänne, kun NHL:ää tulee kuitenkin paljon seurattua ja on muodostunut symppisseuroja ja sitten todellisia inhokkeja myös. Calgary nyt on ehdoton ykkönen, siitäpä ei sen enempää sen takia.

Sympatiat:

Montreal Canadiens:

Lähinnä varmaan sen takia, koska veljeni on kannattanut melko fanaattisestikin Habseja vuosikausia ja sitä myötä paljon olen nähnyt Habsin pelejä ja siitä on muodostunut tavallaan "kakkosjoukkue". Idän suosikki aina minulle. Lisänä toki uskomaton historia ja aivan kahjo kotiyleisö.

Anaheim Ducks:
Lähinnä Teemu Selänteen takia, oma jääkiekon seuraaminen lähtikin paljon siitä kun Teemu mätti Kariyan kanssa hurjia tehoja Mighty Ducksissa ja olihan se hieno hetki kun Teemu voitti pytyn 2007. Muuten tiimistä en aikoinaan innostunut ja Calgary tulikin kuvioihin silloin kun Teemu pelasi muualla.

Philadelphia Flyers:

Joukkueen fyysinen pelityyli miellyttää silmää ja joukkueessa on myös paljon taitoa. Hienot paidat myös.

Minnesota Wild:

State of Hockey. Onhan se vähän suomalaisjoukkue, pakko myöntää mutta ei todellakaan Miken tai Mikon takia ole symppis joukkue minulle. Suurin syy on se, että Minneapoliksessa asuu amerikkalainen tuttavaperhe ja toivoisi senkin takia, että joukkue menestyisi. Mielenkiintoinen jengi tällä hetkellä, se on kyllä pakko myöntää.

Antipatiat:

Detroit Red Wings:

En vain tykkää yhtään, jotenkin olen aina inhonnut syystä tai toisesta. Aina ollut veemäinen vastustaja Calgarylle ja ruotsalais invaasio, mikä siellä on ollut niin on ärsyttänyt ja se, että joukkue on paljon menestynyt. Joukkueen pelityyli on sellainen, josta en tykkää.

Vancouver Canucks:

Calgarylle on tämäkin kyllä ollut viime vuodet todella vaikea vastus, ei voi tykätä yhtään.

Colorado Avalanche:

Aika lailla samat syyt kuin yllä olevalla.

Boston Bruins:

Ei kai tämä nyt selittelyjä kaipaa, jos tykkää Habseista niin nallekarhuista ei voi tykätä, paidatkin on rumat kaiken lisäksi omasta mielestä.

Pittsburgh Penguins:

Aina saan nautintoa jos näen Crosbyn häviävän, joten ihan siitä syystä.

Itseasiassa nyt kun tein tämän listauksen huvittaa hiukan itseäni, että aika paljonhan tuo kyseinen liiga herättää tunteita suuntaan tai toiseen. Olisi kieltämättä hauska kyllä nähdä, jonkinlainen listaus siitä mikä joukkue on kerännyt eniten symppispisteitä ja mitä taas vihataan eniten.
 
Viimeksi muokattu:

K3sis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäläinen taitokiekko, Caps
Oman joukkueen ulkopuolinen kannatus menee itsellä pitkälti taitavien tai muuten mielenkiintoisten yksilöiden mukaan ja ne ovatkin vuosien varrella vaihdelleet jonkin verran. Listataan nyt muutama tämän hetken suosikeista ja inhokeista.

Sympatiat:

Anaheim Ducks: Teemu ja Saku. Saku ollut aina suosikkipelaajiani ja uraa on tullut seurattua tarkkaan. Siinä on kaksi pelaajaa jotka ovat antaneet todella paljon jääkiekolle - niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kun Sakun siirto Duckseihin tuli nousi vielä toivonkipinä josko ura lähtisi vielä nousuun Teemun rinnalla, mutta huonoltahan tuo näyttää. Bobby Ryan on myös pelaaja jolle soisin menestystä, mutta tavallaan toivoisi hänellekin siirtoa seuraan jossa ura saisi uutta nostetta.

Buffalo Sabres: Hasek, Satan, Mogilny. Vuosia näiden herrojen pelaamisen jälkeenkin toivon vielä menestystä Buffaloon. Itselleni varmasti jännittävimmät finaalit oli -99 kun Buffalo sinne asti eteni Hasekin johdolla. Olishan tuo ollut mukava nähdä vielä pappa Buffalon paidassa vaikka luukkua aukomassa, mutta sekin taisi jäädä haaveeksi. Pelipaidoista pidän myös jostain syystä paljon. Nyt kun on paperilla ihan menestysvalmisjoukkue kasassa toivotaan palasten loksahtavan paremmin kohdilleen.

Pittsburgh Penguins: Lemieux, Jagr, Malkin. 90-luvun kulta-aikaan, kun itsekin aloin jääkiekkoa tarkemmin seuraamaan, herrat #66 ja #68 pitivät jäällä sellaista showta ettei siitä voinut olla pitämättä. Kannatus vähän hiipui tuossa välissä, mutta Malkinin tulo seuraan nosti sen taas. Siitä asti kun muutama vuosi sitten aloitin tämän forumin seuraamisen on forumivihan myötä tämän luultavasti yhden vihatuimman seuran kannatus vain kasvanut. Jopa aiemmin mitään tunteita herättämättömästä Crosbysta olen alkanut pitämään.

Antipatiat:

Vancouver Canucks: Tällä hetkellä suurin inhokki, eikä vähiten Sedin-kaksikon takia. Heidän pelisuorituksiin on sellainen viha-rakkaussuhde, että samalla kun toivoo vastustajalle voittoa, huomaakin kohta katselevansa ihastuksissaan huikeita suorituksia kentällä. Oikeastaan -94 finaaleista asti kuulunut inhokkeihin ja nyt kun Salo vaihtoi maisemaa ei ole enää mitään syytä toivoa menestystä tälle seuralle.

Colorado Avalanche: Kuulunut inhokkeihin oikeastaan koko olemassaolonsa ajan. Menestyksellä on varmasti oma vaikutuksensa asiaan, mutta jostain syystä vaikka nykyinen joukkue onkin nuori tulevaisuuden joukkue en silti heille menestystä toivo. Pelipaidat ovat myös rumimmasta päästä koko liigassa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
2012 Äänet

Nopeasti laskettuna vuoden 2012 äänten tilanne on seuraava. Sanotaan vielä lisäksi suurempien virhearvioiden välttämiseksi että tilasto on kahden äänen marginaalilla tässä:
Voi sisältää pieniä laskuvirheitä

Sympatiat

Wild: 11
Flyers: 10
Panthers: 7
Pens, Bruins, Hawks, Stars, Jets & Toronto: 6
Habs & Ducks: 5
Preds, Sabres, 'Canes, Rangers & Blues: 4
Wings, Oilers, Islanders & Bolts: 3
Devils, Sharks, Sens, Flames & Coyote: 2
Caps, Canucks & Avalanche: 1

Antipatiat

Pens: 19
Canucks: 16
Wings: 14
Caps: 6
Wild, Ducks, Oilers, Flyers, Devils, Bruins, CBJ & Rangers: 5
Coyotes: 4
Sharks, Hawks, Islanders & Kings: 3
Habs, 'Canes & Avalanche: 2
Toronto, Preds & Bolts: 1

Kyseessä on siis vain ja ainoastaan vuoden 2012 äänet. On paljon isompi urakka laskea kaikki annetut sympatia- ja antipatiapisteet. Lisäksi moni on voinut vuosien varrella pistää useatkin pisteet joten tulisi jo turhaa sotkuakin.

Sitten itse pisteisiin. Suuret ja menestyvät on tunteita herättäviä muiden silmissä ja esimerkiksi Canucksia ei ollut sympannut kuin yksi mitä pidin sinänsä yllättävänä, joskin antipatiapisteitä taasen oli suht rutkastikin. Se on varmasti se Ruotsin poikien dominointi se joka ei sympatiaa juuri herätä. Ja se yksikin sympatiaääni oli omani. Edes jotain voitettiin tällä kaudella Pensin kanssa ja se oli antipatiakuninkuus. Jokin meriitti sekin! Tulipa tietysti oman joukkueen pisteitä seurattua niin hyvässä kuin pahassa ja tällä kertaa on sanottava, että nyt pojat pojat.. Eihän sympatiapisteitä voi omalle suosikkijoukkueelleen antaa! Meidän kuudesta äänestä todellisuudessa oli vähintään puolet "oman kylän poikii".

Tietysti kummastutti miten joku joukkue sai niinkin paljon ääniä kategorioissa, mutta onneksi meitä on moneen ja mielipiteitä yhtä monta kuin silmäparejakin. Lopulta voittajat, lähinnä antipatiapisteissä, eivät itseä ainakaan yllättäneet. Kärjessä ensinnäkin ilmeisesti kaksi vilkkainta ketjua Jatkoajassa, Pens & Red Wings, sekä yleisesti hyvin pärjänneitä joukkueita. Jääkiekko on kuitenkin tunteiden juhlaa ja jatketaan antipatioiden ja sympatioiden tarkkailua entiseen malliin niin pysytään kartalla minkälaisia tunteita se oma jengi herättää - vai herättääkö mitään.

Mielenkiintoista olisi tietää miten Wild oikeasti olisi menestynyt sympatiatilastossa esimerkiksi ennen tietoa MG:n tulosta tai Parisen ja Suterin. Jossittelua yhtä kaikki ja nyt se voitto heltisi (tulevalle) suomalaisjoukkueelle.

Jatkakaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sympatiat

Wild: 11
Flyers: 10
Panthers: 7
Pens, Bruins, Hawks, Stars, Jets & Toronto: 6
Habs & Ducks: 5
Preds, Sabres, 'Canes, Rangers & Blues: 4
Wings, Oilers, Islanders & Bolts: 3
Devils, Sharks, Sens, Flames & Coyote: 2
Caps, Canucks & Avalanche: 1

Antipatiat

Pens: 19
Canucks: 16
Wings: 14
Caps: 6
Wild, Ducks, Oilers, Flyers, Devils, Bruins, CBJ & Rangers: 5
Coyotes: 4
Sharks, Hawks, Islanders & Kings: 3
Habs, 'Canes & Avalanche: 2
Toronto, Preds & Bolts: 1


Tuon listauksen perusteella voisi sanoa, että Penguins on liigan värikkäin joukkue herättäen lähes jokaisessa jatkoaikalaisessa jonkinlaista mielipidettä. Hyvinä kakkosina tulisivat Red Wings ja Canucks tasapistein...
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques
Sympatiat:


Florida Panthers:

Pikkupoikana tuli aina väännettyä änäriä tällä jengillä, suosikkipelaajakin löytyi tästä jengistä (Pavel Bure). Siitä se sitten lähti.

San Jose Sharks

Velipoika taas pelasi aina Sharkseilla, oli kovat taistot joka päivä! Nykyään tulee katottua suht paljon tän jengin pelejäkin.

Montreal Canadiens / Toronto Maple Leafs

Molemmat vain niin legendaarisia joukkueita. Kummallakin liigan hienoimpia pelipaitoja, heti Wildin jälkeen.



Antipatiat:


Vancouver Canucks

Ylivoimaisesti vittumaisin joukkue, syy siihen on ainakin se, että menestyy suht hyvin ja on niin v-mäinen vastustaja Wildille. Ehkä myös Sedinin-veljekset aiheuttavat meikäläisessä v-maisuutta.

Buffalo Sabres

Tässä on jotain, mitä en osaa kuvailla... Aikoinaan oli ihan neutraali jengi, mutta nykyyän en vain pidä. Leinon palkkaaminen laski vielä entisestään.

Chicago Blackhawks

Tässäkin on sitä jotain, ei löydy sanoja kuvailemaan.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Sympatiat:

Philadelphia Flyers : Aina ollut se kakkossuosikki ja jolle toivon menestystä itäisessä konfrenssissa. Ron Hextal = mies vailla vertaa ja tottakai tuomion päivän legioona. Olisin toivonut, että Nabokov olisi valinnut Flyersin uran lopuksi.

Boston Bruins Joukkue joka on kolissut "keskinkertaisuudensa"takia jotenkin aina. Marc Savard loistava pelaaja, joka toivottavasti ei joudu lähtemään.

Los Angeles Varmaan väärin sanoa Sharks fanilta tämä ,mutta jotenkin nykyään Losi on saanut pienet symppaus äänet päälle. Todella paljon mielenkiintoisia pelaajia joiden toivoo onnistuvan.

Antipatiat:

Dallas Stars Ei, ei ja ei.

Anaheim Ducks Ketä meitä oli.... Koko Suomen Saku ja Teemu yhdessä. Teemu erikseen ansaitsi kunniansa Suomen kaikkien aikojen pelaajistossa helposti, mutta tämä pieni syöpäläinen....
Ainoa plussa kaikkien odotusten vastaisesti Getzlaf Perry kaksikosta. Ja tottakai Prongerista jota kaikki rakastavat vihata ja rakastavat rakastaa.

Montreal Candiens Jotenkin ei vain iske. Saku.... Varmaan olen kateellinen. Mitä mies on voittanut? Ei yhtään mitään. Pelityyli ei vain iske.

Tälläistä tullut vuonna 2010 kirjoiteltua.
Sen jälkeen symppauksissa ei ole oikeastaan tapahtunut muuta muutosta kuin, että sympatia listalle nousee New York Islanders ja rakas kiistakumppani Detroit, sekä inhokki listalta putoaa Montreal tasaiseen massaan ja oikeastaan myös Dallas on harmaantunut sen verran, että sekään ei enää inhota.
Inhokki listalle noussut Colorado tasaisen paskana ja Phoenix.

Loppuun kertaus:
Sympatiat:
Philadelphia
Boston
Los Angeles
New York Islanders
Detroit

Inhokit:
Colorado
Anaheim
Phoenix
 

Ylähirsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keskustelu käy vilkkaana, joten eiköhän yritetä omaakin listaa värkkäillä. Joukkueita tulee paljonkin sympatisoitua pelaajien perusteella


Sympatiat

Florida Panthers
Panthersin symppaaminen alkoi lähinnä Olli Jokisen siirryttyä seuraan, siitä alkaen olen toivonut joukkueelle vain hyvää. Yleisesti ottaen on helpompi sympata joukkueita jotka eivät menesty. Panthersia kohtaa sympatiani vain vahvistuivat, kun joukkue rämpi kaukana pudostuspelipaikasta. Tällä kaudella olikin hienoa seurata joukkueen taivalta. Toivottavasti sama jatkuu.


New York Rangers
Hieno perinteikäs seura, sympatiat joukkue ansaitsi NHL-pelisarjasta. Joukkueen taistelva kiekko uppoaa minuun. Joukkuetta on helppo sympata jo muutaman pelaajan perusteella( Del Zotto, Gaborik, Girardi)

Phoenix Coyotes
Coyotesista olen innostunut hieman myöhemmin kuin muista suosikeista. On hienoa katsella kun joukkue menestyy, vaikka ei omaakkaan mitään supertähtiä. Toivon että Coyotes pysyy Arizonassa vielä pitkään mikäs sen makeampaa kuin nöyryyttä hieman perinteikkäämmän kiekkoseudun joukkueita.

Nashville Predators
Seuraan mielenkiinnolla näitä vähemmän perinteikkäitä seuroja. On ollut hienoa seurata Predatorsin nousua laajennusjoukkueesta vakavaksi otettavaksi playoff-joukkueeksi, hieno osoitus siitä että pelejä ei ratkaista paperilla. On jännä ei välttämättä mukava seurata miten joukkue menestyy ensi kaudella menetettyään Suterin.


Antipatiat


Vancouver Canucks
Kuvotuksista selvästi pahin syynä tähän on lukuisat yököttävät pelaajat(tiedän mielipide asioita) ehdottomana kärkenä Sedinit,Luongo ja Burrows. Olen ikuisesti katkera keväästä 2011(tiputti Predatorsin). Joukkueen menstys ärsyttää samaten pieni ylimielisyys.

Philadelphia Flyers
No eihän Flyersistä voi pitää jos kannattaa Penguinssia. Suhdettani seuraan kuvaa parhaiten viha-rakkaus-suhde(en ole varma kirjoitinko oikein) ilman Phillyä ei olisi Pennsylvanian huikeita taistoja onhan joukkue aiheuttanu monta raskasta pettymystäkin viimeisimpänä kevät 2012.

Minnesota Wild
Glory hunttereiden tuleva suosikki, onhan joukku lisännyt suosiotaan tälläkin palstalla hurjasti Parisen ja Suterin hankkimisen jälkeen. Joukkueessa pelaa paljon pelaajia joista en pidä mm. Koivu,Heatley ja Cullen. Loppuun pakko lisätä harmi kun Granlund "joutui" Wildiin.

New York Islanders
Yrittääkö Islanders todella nousta huipulle? Minua he eivät ole onnistuneet siitä vakuuttamaan. Rumat peliasut. En osaa pukea sanoiksi miks vihaan.

Washington Capitals
Joukkue on täynnä pelaajia joita vihaan syystä tai toisesta mm. Ovie,Bäckström ja Green. Kaikki fanit siis Suomessa ovat glory hunttereita en tunne ketään kuka olisi kannattanut Capitalsia ennen vuotta 2005, jo tämä saa minut vihaamaan Capsia.

+/- 0
Detroit Red Wings
Pidin joukkueesta jossa pelasi Lidström,Yzerman,Shanahan ja Hull. Nykyään joukkue voisi jopa kuulua antipatiat osioon tähän tilanteeseen joukkueen on ajanut yksin omaan joukkueen Ruotsalaiset Franzen ja Holmström.


Siinä ensimmäinen viestini. Toivottavasti saatte jotain selkoa.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
+ puolella menee nämä joukkueet:

Blackhawks
- Jeremy Roenick
- Joskus pentuna sain "inkkareiden" pelipaidan taitaa olla vieläkin jossain tallessa.

Coyotes

-Teppo Nummisen takia tuli joskus alettua seuraamaan tätä aavikon joukkuetta.
 

Sorcerer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olen ollu Caps fani jo vuodesta -96. Tuli aina pelailtua sillä NHL 95 peliä nintendolla. Omistan myös Olaf Kölzigin paidan kyseisteltä vuodelta.Bondra yksi suosikki pelaajia oli. Cuppi on kiertänyt kaukaa pääkaupungin vuodesta toiseen.

Omat Sympatiat

Colorado: Oikeestan johtuu Sakicista ja Roysta

Galgary: Upea logo, kanadalainen seura ja toki pelaajat Iginla, Regehr ja Kipper

Ottawa: Toinen kanadalainen seura, johtuu entisestä huippuketjusta Heatley-Spezza-Alfredsson

Antipatiat

Kaikki ns. uudet seurat Minnesota, Nashville...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Heitetääns kans omia mielipiteitä.

Sympatiat:

Toronto Maple Leafs: Suurin ja arvokkain organisaatio koko jääkiekon maailmassa ja varmasti isoin kannattajakunta. Omia sukulaisia asuu myös Torontossa. Älyttömän hienot pelipaidat. Toivottavasti Toronton mahtavat fanit saavat menestystä piakkoin. Joukkue sinällään on nimilistansa ansiosta mitään sanomaton ja tuntuu kyllä pahalta Maple Leafs fanien puolesta.

Montreal Canadiens: Historian menestynein jääkiekkoseura koko maailmassa. Aivan tautisen hieno historia ja erittäin iso osa koko jääkiekon historiaa. Erittäin hullut fanit kanssa. Mutta nykyinen nimilista ei myös sano mitään. Kun katsoo historiaa ja loistavia kanadanranskalaisia, niin nykynimet esim. Plekanec, Markov tuovat mieleen vain keskinkertaisen eurotrashin.

Minnesota Wild: Vaikka onkin uudehko joukkue, niin kuitenkin on State of Hockey jenkkien puolella. Kuitenkin on kunniakas Minnesotan yliopisto jne. eli kyllä perinteitä on. Samoin kannattajia on ja ne oikeasti tietääkin jotain, mikä ei jenkkilässä aina ole itsevarmuus. Uudet kovat hankinnat lämmitti kovasti mieltä, oikeaan osoitteeseen meni.

Philadelphia Flyers: The Broad Street Bullies. Vaikka ei ole niin vanha tiimi, niin silti Philly on omalla kovalla tyylillään merkannut itsensä historian kirjoihin ja voidaan puhua perinteikkäästä seurasta. Kovaa peliä ja taitavia yksilöitä. Juuri katoin dokumentin ja on kyllä uskomatonta, että laajennustiimi menee Phillyyn jossa kukaan ei tiedä lätkästä mitään. Kuitenkin 7 vuotta myöhemmin Stanley Cup paraatiin otti osaa 2 miljoonaa ihmistä. Kova tyyli sai ihmiset puolelleen. Nykyjengistä Giroux on kovin jätkä minulle koko liigasta.

Boston Bruins: Myös aina pelannut fyysistä lätkää ja erittäin perinteikäs seura. Boston on aina ollut lemppareitani ja siellä pelasi kaikkien aikojen ykköspelaaja Cam Neely myös. Milan Lucic on hyvin samantapainen ja tykkään miehestä pirusti. Bostonin alue on muutenkin niin kovaa urheiluseutua että hattu päästä.

Calgary Flames ja Winnipeg Jets: Kanadalaisia seuroja ja heillä on kovia faneja. Pelkkää hyvää toivon näille ja varsinkin Iginlalle toivoisin menestystä. Omaan silmääni yksi täydellisemmistä pelaajista.

Antipatiat:

Vancouver Canucks: Sedinin siskokset ja jotenkin rottamainen pelityyli. En ole oikein ikinä syttynyt Canukseille. Tosin Burelle ja Odjickille nostan hattua ja pelaajina arvostan.

Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby. Maailman kovin pelaaja samalla ehkä kovin kitisijäkin. Naama sinällään vituttaa jo. Olen yrittänyt kyllä antaa Crosbylle anteeksi, mutta ei vain pysty miehen otteista nauttia. Malkin on myös jotenkin ärsyttävä, en tiedä miksi, taitava kun hänkin on. Mario taasen on mielestäni The Great One ennen Gretzkyä.

Detroit Red Wings: Historia on kunniakas ja sitä arvostan paljon. Gorde Howe on Mr. Hockey, Bruis Brothers ja sitten kaikkien aikojen kapteeni Steve Yzerman. Mutta nykyinen tiimi, voi että mikä tissiposkia. Liigan pehmein jengi. Nykypelaajista kuitenkin Datsjukia arvostan paljon, maailman taitavin pelaaja.

Washington Capitals: Aina ollut mitäänsanomaton. Sitten Ovie the Great tuli ja luuseri Semin + muutama ruotsalainen päälle ja avot. Ei kiinnosta pätkääkään. Ilolla Ovien taantumista seuraan. Jengissä ei pelaa yksikään joka saisi sympatioita, jossei ihan nuoria lasketa.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sympatiat:

Winnipeg: Historia ja fanit. Eli se kuinka "törkeästi" hienoilta faneilta vietiin aikanaan joukkue ja kuinka nyt saivat sen takaisin. Pieni osa tästä symppaamisesta toki myös Teukalle.

Phoenix: Ei mitään selkeää syytä. Hienoa työtä tehty viimevuosina ja saatu rakennettua vähintäänkin haasteellisista lähtökohdista hieno joukkue.

Anaheim: Teukka. Ja nykyään toki myös Saku ja Vatasen Sami.

Tampa Bay: Tällekään ei mitään hirvittävän selkeää syytä. Lecavalierista olen tykännyt pelaajana jo pitkään, eli ainakin osittain hänen ansiostaan. Pelaajista myös St.Louis ja Stamkos sytyttävät kovaa.


Antipatiat:

Pittsburgh: Crosby. Maailman kovin pelaaja, mutta myöskin kova itkemään. Osaltaan myös kaverit tämän Pens-kannattamisellaan aiheuttavat. Yksinkertaisesti eniten vihaamani joukkue NHL:ssä.

Detroit: Ruotsalaiset ja menestyminen. Ei näin kovalle joukkueelle herkästi löydy sympatioita. Lidströmiä kyllä arvostan, mutta sekin jo lopetti, niin eipä tästä ole epäselvyyttä.

Vancouver: Sedinit ovat tähän ainakin osasyy, mutta jotain muutakin taustalla on. Vaikea sanoa mitä.


Antipatioihin siis melko lapsellisiakin syitä, mutta eipä tällaisiin asioihin tarvitsekaan olla mitään sen kummempaa. Rehellisiä ovat selitykset sekä sympatioiden, että antipatioiden kohdalla :)
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Itsellä ei oikeastaan mitään kestosuosikkeja-/inhokkeja ole, vaan mielipiteet joukkueista vaihtelevat pelaajiston mukaan. Tällä hetkellä nämä:


New York Rangers:
Henrik Lundqvist, hyi vittu.

Detroit Red Wings: Ruotsalaiset, varsinkin Torinon finaalissa, tuossa katkerimmassa Suomalaisessa jääkiekkomuistossa Suomea vastaan maalinteossa onnistuneet Lidas, Niklas Kronwall ja Zeta. Hyi saatana. Filppula, yksi nykyisen suomilätkän kirkkaimmista tähdistä sentään nostaa vähän.

Vancouver Canucks: Two girls, no cup, eli Sedinit. Enkä Luongostakaan oikein pidä. Hyi helvetti. Sami Salo oli kuitenkin se syy, miksi olisin Kanukeille vuoden 2011 Stanley cuppia toivonut.

Pitthsburgh Penguins: No Cindy Crosby tietenkin. Onhan se nyt toki taidoiltaan huikea pelaaja, mutta niin järkyttävän huono häviäjä ja ärsyttävä luonne. Ne katkerat itkut mitä Cindy laukoi Philly-pleijarisarjan aikana ja vieläpä "C"-merkki rinnassa saivat minut vihaamaan Penguinsia vielä enemmän. Oli hienoa katsoa ratkaisevaa peliä kun ottelun lopussa Crosbyn ollessa kentällä Phillyn kotiyleisö huusi yhteen ääneen "We don't like you, we don't like you!"

New Jersey Devils: Pahin ja pitkäaikaisin antipatiajoukkueeni. Onneksi hävisivät finaalit. Syynä antipatiaan lienee liiallinen menestys 2000-luvun alussa. Noh, ehkä antipatiat hellittäisivät jos Devilsiin siirtyisi joku hyvä suomalainen, siis joku parempi kuin Anssi Salmela.


Symppauksia:

Minnesota Wild: Suomalaisin NHL-joukkue, eikä vaan sen takia että siellä on kautta linjan pelannut paljon suomalaisia, vaan myös sen takia, että Minnesota on Yhdyisvaltain ehkä eniten Suomea muistuttavaa aluetta.
Nyt toki suomikiekon kiintotähti Mikko Koivu ja toivottavasti tuleva kiintotähti Mikael Granlund nostavat sympatiapisteitä.

Anaheim Ducks: Teemu, Saku, Lyde. Eihän tätä joukkuetta voi olla symppaamatta tämäntasoisten suomalaisten pelimiesten takia.

Philadelphia Flyers: Täällä on pelannut monta mielestäni hyvää suomalaista: Janne Niinimaa, Sami Kapanen, Antero Niittymäki, Ville Leino, Kimmo Timonen.

Carolina Hurricanes: Sami Kapanen ja Tuomo Ruutu. Toki JJ ja Pitkänenkin, mutta ei niin paljon he.

Nashville Predators: Pekka Rinne, yksi änärin parhaista mokeista.

Winnipeg Jets: Hyvä että saatiin tuon tasoiseen kiekkokaupunkiin änärijoukkue takaisin. Symppispisteet tulevat kuitenkin O. Jokisen, Miettisen ja Antropovin takia.

Eipä oikeastaan taida tällä hetkellä mikään muu joukkue noin vahvoja tunteita herättää puolesta tai vastaan. Toki muutkin suomalaisjoukkueet saavat symppispisteitä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Vuosien varrella mielipiteet ovat taipuvaisia muuttumaan eri joukkueiden/organisaation suhteen, mutta tämän hetken tilanne on seuraava:

Symppaan:

- Anaheim Ducks. Onko mitään syytä olla symppaamatta? Cupin ja Burken jälkeen mahalasku on ollut ankkamainen suorastaan. En arvosta kapteenin suoriutumista viime kaudella, mutta jotenkin joukkue kuitenkin kerää sympatiat minulta. Teemu nyt on plussaa, tietysti.

- Nashville Predators. Jo Karalahden aikaan tuli seurattua tätä outoa tapausta kiekkokartalla sivusilmällä. Preds ei kieltämättä pelaa minun silmiäni hivelevää kiekkoa, mutta jotain tuossa joukkueessa kuitenkin on miksi sen edesottamukset jaksavat kiinnostaa. Mielenkiintoinen kesä meneillään..

Dumppaan:

- Pittsburgh Penguins. Marion, Jagr:n ja Robertsin aikoihin kiinnosti nuorta miestä vielä, mutta nykyiseltään aiheuttaa lähennä kevyttä inhoksuntaa. Hienoja pelaajia, mutta miksi liigan parhaan pelaajan pitää olla niin käsittämätön kuspiä? Yksi Cup sen vuosien tankittamisen päälle ja koko fanilauma - sekä etenkin se uusfanien sakki - on jotain kestämättömän vaikeaa käsitellä puusilmäisyydessään.

- Vancouver Canucks. Ei varsinaisesti mitään erityistä syytä tälle, mutta jotenkin tuo lännen kestosuosikki ei vain herätä mitään positiivisia tuntemuksia.

Bubbling Under on sitten aivan eri keskustelun aihe.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Symbioosit:

- Oilers. Wayne Douglas Gretzkyn urotyöt 80-luvulla johtivat siihen, että Edmontonille toivoo yhä menestystä. Ainoa hieman vastenmielinen asia Oilersissa on ollut viisi kautta Janne Niinimaata.

- Flyers. Olen aina pitänyt Flyers-kiekosta. Battle of Pennsylvaniasta huolimatta en osaa vihata seuraa pelkän maantiedon takia. Ehkä ne kauniin oranssit pelipaidat ärsyttävät hiukan.

- Red Wings. Steve Yzerman oli ihan jees ja Pavel Datsyuk on maailman paras ihminen. Ruotsalaisia en osaa vihata pelkästään siitä syystä, että menivät syntymään muutaman sata kilometriä liian lännessä.


Vihaan:

- Penguins. En mä muuten, mutku kaikki muutkin. Crosby itkee koko ajan ja joukkue on rakennettu halpamaisesti korkeilla varausvuoroilla. Tahallaan leikkivät konkurssiuhalla, jotta saisivat Malkinin ja Sidneyn. Vitun porvarit. Lisäksi seuran fanit vituttavat, koska he ovat alkaneet sympata Pensiä vasta vuonna 2005. Ihan jokainen.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Antti Miettinen? Miettisen Antti?

Sama mies. Vanha kunnon Kerhon mies!

Tokihan miehen ura on viime vuosina mennyt alaspäin, mutta minä näin ikuisena optimistina olen sitä mieltä, että ensi kaudella Miettis Antti pistää Jokisen rinnalla kunnon tehot.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Sama mies. Vanha kunnon Kerhon mies!

Tokihan miehen ura on viime vuosina mennyt alaspäin, mutta minä näin ikuisena optimistina olen sitä mieltä, että ensi kaudella Miettis Antti pistää Jokisen rinnalla kunnon tehot.

Siitähän se riemu repeää kun sylkykupit O.Jokinen & Miettinen pelaavat Jetsien ykkösessä. No, eiköhän pojat pelaile vähän eri ketjuissa.

Toki itsekin pidän äärimmäisen paljon Miettisestä, harva Kerhon kannattaja ei pidä.
 

Pengu

Jäsen
Itse olen siis iso Penguins-fani ja tulen aina fanittamaan Penguinsia nyt ja aina! Jotenkin hauska silti nähdä miten omaa joukkuetta vihataan täällä. Ainoat sympatiat Penguinsia kohtaan on tainnut tulla pelkästään omilta faneilta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Sitä taas en ymmärrä miksi Penguinsia vihataan Matt Cooken takia? Hieno mies, joka on ottanut opikseen eikä taklaa enää törkeästi. Yksi suosikeista Penguinsissa.

Sympatiat:

Ottawa Senators: Ei oikein mitään virallista syytä, mutta Senators pelaa todella mielenkiintoista jääkiekkoa. Ehdottomasti hyökkäysvoittoista peliä, josta pidän. Melkein ainoa sympatiaa herättävä joukkue idästä. Hienot pelipaidat myös.

Edmonton Oilers: Nugent-Hopkins, Eberle, Hall, Gagner ja Pääjärvi. Hienoja lupaavia pelaajia ja hieno organisaatio, joka tulee olemaan kova luu parin vuoden sisällä lännessä

Chicago Blackhawks: Kane ja Toews tätä kaksikkoa on hieno seurata eritoten Kanea. On kyllä pehmeät kädet tällä äijällä. Tykkään myös pelipaidoista.

Antipatiat:

Philadelphia Flyers: Ei sanat riitä kertomaan kuinka vihaan tätä jengiä! Enkä vihaa pelkästään Penguinsin takia vaan muutenkin. Eikä voi sanoin kuvailla kuinka vihaan Girouxia, Hartnellia, Simmondsia (ei ihonvärinsä vuoksi), ja Schenn kirsikkana kakun päälle + fanit. Viha vaan kasvaa jos Doan siirtyy Phillyyn. Ai että kun tekee hyvää katsoa tätä videota http://www.youtube.com/watch?v=-h-3O95lvPw
Linkki vie youtubeen

New York Rangers: Kun Nash vielä tuli niin viha tätä joukkuetta kasvoi vaan. Nash siis hieno pelaaja, mutta väärä seura. En muutenkaan tykkää Tortorellan pelityylistä.

Washington Capitals: Ei Pens-fanina voi pitää tästä jengistä. Alex Ovechkin on minusta kyllä säälittävä pelle kun ei osaa taklata puhtaasti ja hän hyppää usein taklauksissa joka tekee tästä säälittävän pelaajan.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lempijoukkueet komeilevat siinä nimimerkin alla, joten niitä en aio käsitellä sen enempää.

Sympatiat kerääntyvät lähinnä yksittäisten pelaajien takia.

Sympatiat

St louis
- Perron.

Detroit
- Pavel. Lidas. Z.

Phoenix
- Korpikoski. OEL.

Winnipeg
- Burmistrov. Wheeler. Byfuglien.


Antipatiat kerääntyvät täysin sattumanvaraisesti, enemmän ja vähemmän järkevistä asioista.

Antipatiat

Penguins
- Koska Caps. Ja se stanan crosby. Ei voi sietää.

San jose
- Thorton. Marleu. Koko stanan akvaario on perseestä.

Vancouver
- Luongo. Hyi olkoon.
 
Sellaista todellista lempijoukkuetta ei ole, mutta on muutamia seuroja jota seuraan enemmän ja toisia sitten vähän tai ei ollenkaan.

Sympatiat :

Philadelphia Flyers
- Briere on kova. Prongerista ei voi olla pitämättä. Hartnell, Giroux... Timoselle toivon Stanley Cuppia enemmän kuin kenelläkään muulle. Värikästä menoa kaukalossa, välillä tosin läikkyy yli mutta se oikeastaan vaan lisää mielenkiintoa.

Montreal Canadiens
- Ekaluokalla omistin maailman hienoimman repun. Lapsuuden idoli Saku Koivu kapteenina. Menestystä toivon, vaikkakin fanit vaikuttaa varsin kusipäiltä (siis ei täällä jatkoajassa vaan ainainen kitinä kanadanranskaisten vähyydestä ja omille buuaminen jne. Mutta sitä tapahtuu vähän joka paikassa ja en ole seuraan niin perinpohjaisesti tutustunut. Ehkä se on vaan sitä intohimoa.) Hieno seura kuitenkin.

Detroit Red Wings
- Datsjuk, tottakai. Ja se "Vilppula". Joka vuosi kova joukkue. Maailman paras GM. Ehkä liikaa ruotsalaisia ja valmentaja joka ei osaa liikuttaa huulia.

Minnesota Wild

- Ihan vain siksi, että Granlund, Parise ja Sutter.

Antipatiat :

Pittsburg Penguins
- No se Sidney Crosby, tietenkin. Maailman paras jääkiekkoilija mutta ihme munkki, joka on pyhittänyt elämänsä kumilaatan lätkimiselle. Liikaa esillä kaikessa koska on NHL:n kasvot. Ärsyttävä koska on niin hyvä, mutta itkee tai antaa ymmärtää itkevänsä joka asiasta. Ja se Malkin. Mies, joka näyttää siltä että ei osaa edes sanoa omaa nimeään oikein. Robotti, jonka venäläiset tiedemiehet kehittävät 80-luvun lopulla. Vitun Malkin, lue vaikka kirja.

Vancouver Canucks
- Burrows. "If you wanna be a tough guy in NHL, look at Burrows and then do the exact opposite." Näin saattaisi sanoa joku muukin, ja kirjoittaa sen ehkä oikein. But you get the point. Ja ei ne Sedinitkään niin kovia ole. Mutta aivan helvetin hyviä. Se jos mikä ahdistaa pientä ihmistä ennen nukkumaanmenoa. Pisteitä ei nosta mellakat ja riehumiset.

Toronto Maple Leafs
- Sundin. Brian Burke. Ron Wilson. Kaikkeus. Jokin tässä seurassa kusee. Ei menesty ikinä koska perseilevät oikein urakalla. Olenko paha ihminen, koska en halua heidän menestyvän? Kuitenkin eniten faneja bla bla talousalue bla bla kanada bla bla perinteet bla bla.

Nämä kyllä vaihtelevat aika nopeaan tahtiin ja ihan missä fiilikseissä on. Toisaalta antipatioihin voisi laittaa New Jerseyn tai Kingsit, mutta aika HMV-matskua kaikinpuolin.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Vihaan:

- Penguins. En mä muuten, mutku kaikki muutkin. Crosby itkee koko ajan ja joukkue on rakennettu halpamaisesti korkeilla varausvuoroilla. Tahallaan leikkivät konkurssiuhalla, jotta saisivat Malkinin ja Sidneyn. Vitun porvarit. Lisäksi seuran fanit vituttavat, koska he ovat alkaneet sympata Pensiä vasta vuonna 2005. Ihan jokainen.

Oletpas hauska vesseli. Sinänsä outoa vihata samaa joukkuetta joka lukee suosikkijoukkueet -kohdassa, mutta eipä siinä, kyllähän ihmisiä on joka lähtöön.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Oletpas hauska vesseli. Sinänsä outoa vihata samaa joukkuetta joka lukee suosikkijoukkueet -kohdassa, mutta eipä siinä, kyllähän ihmisiä on joka lähtöön.

Ilmeisesti sarkasmitutkasi on viallinen.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varsinaista suosikkijoukkuetta ei löydy, ja sympatiatkin vaihtelevat kausien kuluessa, pitkälti kulloinkin änärissä pelaavien suomalaisten mukaan mennään.

Sympatiat


Nashville Predators:
Rinteen Peksi & Weber (+ hienot univormut)

NY Rangers:
Tykästyin viime keväänä, pelaavat asenteellista lätkää, tortilla valmentajana, Lundqvist

Anaheim Ducks:
Selänne, Koivu, Lydman, tulevaisuudessa Vatanen. Ei muuten kovinkaan sympaattinen joukkue, mutta suomalaiskeskittymä.

Erikoismainintana Philadelphia Flyers ihan vaan sen takia, että Timonen ansaitsisi pitkän ja ansiokkaan uran päätökseksi SC:n.


Antipatiat

Boston Bruins:
Lucic, "vittumaisuuden" perinteet.

LA Kings:
Dustin Brown on yksi kaikkien aikojen inhokkipelaajistani. Heti alkaa iljettää, kun sen naaman näkee.

Edmonton Oilers:
Vuodesta toiseen tasaista kyntöä, entisistä loistonvuosia ei mitään tietoa. Ehkä uusi nousu alkaa, kun kaksi ketjullista on täynnä ykkösvarauksia? :D

Phoenix Coyotes:
Eikö niitä voi jo palauttaa Kanadaan? Ei vaan toimi Arizonan aavikolla.

Sitä taas en ymmärrä miksi Penguinsia vihataan Matt Cooken takia? Hieno mies, joka on ottanut opikseen eikä taklaa enää törkeästi. Yksi suosikeista Penguinsissa.
Alex Ovechkin on minusta kyllä säälittävä pelle kun ei osaa taklata puhtaasti ja hän hyppää usein taklauksissa joka tekee tästä säälittävän pelaajan.
Hmm? Joo-o, onhan ne värilasit tietysti hieno juttu. Cooken likaisuus on kuitenkin nopeasti kalkuloituna noin suunnilleen Ovechkin kertaa kymmenen.

Hienoa tietysti jos on muuttanut pelityyliään pysyvästi, mutta kun pelaajalla on takanaan yhtä paljon todella likaisia taklauksia ja muita törppöilyjä, kuin Cookella, niin ei niitä enää oikein voi pitää vahinkoina tai yksittäistapauksina. Tarkoitukselliseen vahingoittamiseen pyrkivä pelityyli ei todellakaan kuulu jääkiekkooon, jos hän ei olisi "parantanut tapojaan", niin olisi melko todennäköisesti saattanut vielä halvaannuttanut tai jopa tappaa jonkun idioottimaisilla taklauksillaan. Vaikka hän ei olekaan minun symppaamilleni joukkueille tehnyt vahinkoa, en käsitä miten moinen ihmisjäte saa vieläkin pelata NHL:ssä. Toivottavasti tämä nyt on edes Cooken viimeinen toinen mahdollisuus, ja seuraavasta hölmöilystä napsahtaisi jo ikuinen bänni NHL:ään.

Ja just for the record: En tietäänkään toivo Cooken jatkavan hölmöilyjä, vaan toivon hänen näyttävän, että hänessä on edes vähän miestä ja pelaisi uransa loppuun ilman näitä raukkamaisuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös