Suuri pelipaitakeskustelu

  • 53 298
  • 214

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kyllä KERHOn pitää olla keskellä.
Juu tismalleen samaa mieltä, mutta builder tunki sen tuohon enkä jaksanut nähdä vaivaa sen siirtämiseksi keskelle. Kokeilin ensin kirjoittaa PALLOKERHO mutta silloin teksti ylettyi helmaan asti ja se näytti melko koomiselta. Ei tuo fonttikaan ole mikään kummoinen mutta siitäkin syytän builderia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Voisihan tuo oranssi (vanhalla tai uudella logolla tai Pallokerho -tekstillä) toimia vaikkapa kolmospaitana, joissa sitten pelattaisiin matsi silloin tällöin. Vielä kun noi mainokset siihen ymppää, niin ei luulisi kellään olevan hirveästi vastaan sanottavaa.

Ehkä mainossopimukset voisi tehdä niin, että vain yksi tai kaksi sponsoria saisi mainoksensa kolmospaitaan. Luulisi, että sen tuomasta näkyvyydestä (ilman muita mainoksia) voisi maksaakin hiukan enemmän.

Minusta tuo ritari-teema on ihan toimiva juttu. Eihän tässä nyt miksikään äärikonservatiiviseksi kannata heittäytyä. Mutta vanhan logon esillä pitäminen olisi toki arvokasta perinteiden vaalimista (HIFK:llakin on vaakuna olkapäässä) ja sen Kerho voisi tehdä esimerkiksi tuon kolmospaitana toimivan oranssin kautta.

edit. ahaa, emiilioo jo ehdottikin tuota kolmospaitaratkaisua....
 
Viimeksi muokattu:

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Jepu, Designerin paidoissa on sitä henkeä, mitä hain. Tosiaan KERHO keskelle paitaa ja kirjaimet vähä isommiks, niin siinähän se on. Pallokerho tai Hämeenlinna-tekstit ovat auttamatta liian pitkiä, vaikka olisihan ne aika hauskat. Numeroinnissa voisi ottaa mallia tän kauden tepsiltä.
 
Viimeksi muokattu:

vaihtomiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joku joka osaa voi piirtää... miltä mahtaa näyttää Myrrän esittämä paita pikku ritarilogolla olkapäässä. On sen verran hienoja esityksiä tullu itsekultakin että täytyy toivoa että edes joku kerhon päättävästä elimestä laittaisi asian EDES harkintaan.
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taitaa markkinatalouden lait säädellä hommaa sen verran ettei paidasta saisi kovin mainosvapaata. Eli se on oikeastaan se ja sama millainen ilme paidalla on kun se hukkuu mainosten sillisalaatin alle. Yhtälailla, musta on myyvämpi kuin oranssi, joten homma kaatuu heti siihen. Ja joku mainitsi oranssin näkyyvvyydestä -ei muuten mene silleen. Nimenomaan oranssi hukkuu väkimassaan. Suurimman kontrastin ja näkyvyyden saa valkoisella paidalla. Paitsi tietysti jos oranssi on todella kirkas. Se että onko sitten joku neon- oranssi sitten muuten myyvä väri esim. fanipaidalle, voi olla kysymys itsessään.

Ylipäätään luulen että HPK:n parin viime vuoden paita on sama kuin NY Islandersin kolmospaita niine "kolmioineen" kainaloissa. Tämähän on vallisteva tapa esim. Ruotsissa, missä monen joukkueen paita on napattu suoraan joltain NHL -joukkueelta (jolla on samat värit) Logo ja mainokset tietty muutettu, mutta muuten. Ja kotimaassa ainakin Bluesilla taitaa olla (yllättäen) St.Louis Bluesin paita.

Ritarilogo saisi olla vähän tiukempi, mutta logon uudistukselle oli 10v. tarve markkinoinnillisista syistä. Ja siihen aikaan suosittiin sarjakuvameininkiä. Jälkiviisaasti kannattaa kysyä, kannattaako trendipelleily. Pitäisin silti vanhan logon. Vaikka kuinka olisi mennyt syteen, ei silti kai voi tuuliviiriksi alkaa. Menee uskottavuuden rippeetkin. Eikä se peltisanko nyt NIIN paha ole.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kerhon paidan pohjana on tosiaankin ollut Islandersin paita. Eikä pohjana ollut pelkkä kopio, vaan aito paita. Näin ainakin edellisen mallin aikaan. Oli vain lisätty tummaan paitaan valkoiset olkapäät jne.

Oranssin eri sävyihin ja käyttöön, myös urheiluasuissa, voi tutustua tämän linkin kautta. Tappparan porkkanapöksytkin on mainittu.

Noista markkinavoimien vaateista seuran värejä kohtaan on puhuttu jo kauan. Toivottavasti asiaan löytyy joskus oranssipainotteinen ratkaisu.

* * *

Tällä kaudella tuo peltisanko on käytännössä ollut se Joksin legendaarinen kuoriämpäri...
 
Viimeksi muokattu:

BillyBoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, BB
No otetaanpa osaa keskusteluun.

Eli mielestäni logoa tulisi muuttaa hieman modernimmaksi. NHL joukkueiden tyyliin. Nykyinen ritari logo oli hyvä mutta mielestäni oli hieman omituinen ratkaisu jättää logosta pois ritarin vartalo ja kypärän viuhka.
Eli varsinaiseksi logoksi muodostui vain metallinen kypärä. Kumma kyllä vaikka nykyinen logo jatkoi elämäänsä mielestäni raakileena. Suurin osa työpaikkani henkilöistä piti Kerhon logoa yhtenä sm-liigan onnistuneimmistä. Ja selvennökseksi mainittakaan, että työskentelen viestinnan, grafiikan ja mainonnan alan firmassa, joten kollegoitteni mielipiteellä voisi kuvitella olevan painoarvoa.

Vaikka vanha logo siis alkuperäinen kehä HPK tekstillä on perinteinen ja varmasti toimiva ratkaisu, olisi mukava että logoa päivitettäisiin 2000-luvulle. Käytin pohjana jo paljon tännekkin linkitettyä London Knightsin logoa. En vain jaksa nyt piirtää uutta : ) ja pelipaita mallina florida panttersien pelipaitaa, vaikka jossakin välissä viime vuonna suunnittelinkin täysin uuden pelipaidan ihan huvin vuoksi. Kyseinen mallikappale on vain hukkunut johonkin cd-arkistojen loputtomaan suohon.

Vanhaa kerhon logoa voisi käyttää hihassa merkkinä kuten monilla änäri joukkueilla on tapana. Ja lisäksi toiseen hihaan voisi neuloa uuden hevoslogon, jota voi myös käydä haukkumassa liitetyn jpg kautta. Mustahevonen kuvaa mielestäni hyvin kerhon asemaan isompien joukkueiden kiusaajana (nykyistä kautta lukuunottamatta).

Tässä siis oma kontribuutioni, josta ollaan varmasti montaa mieltä. Kiitos ja kuitti.
 

Liitteet

  • Ritaripaita_jpg_3.jpg
    Ritaripaita_jpg_3.jpg
    71,9 KB · kertaa luettu: 1 249

Prujita

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä siis oma kontribuutioni, josta ollaan varmasti montaa mieltä. Kiitos ja kuitti.

Ainakin minä olen tästä sitä mieltä, että lähetät sen välittömästi henkilökohtaisesti HPK:n toimistolle. He puolestaan voivat laittaa mallin suoraan paitatehtaalle.

Aivan käsittämättömän hienoa työtä! Ylivoimaisesti paras ehdotus kaikista täällä olevista. Ja logoa pitäisi ilman muuta viilata äkäisemmäksi ja vähemmän sarjakuvamaiseksi.

Eikä tuo musta hevonen idea hullumpi ole...

prujita
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hienoja ehdotuksia hiukan joka suunnasta. Ja sokerina pohjalla tuo viimeisin. Hyvä pointti tuo sarjakuvamaisuus. Tai itse asiassa Boba Fetthän tuosta aina tulee mieleen, mikä korjaantuu esim. tuolla viuhkalla.

Nyt kun saataisiin vielä johtoporras vakuuttumaan asiasta.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Tässä siis oma kontribuutioni, josta ollaan varmasti montaa mieltä. Kiitos ja kuitti.

Tuo on valtavan upea tuotos! Mä mietin jo noita aiempia katsellessa että noita kannattaisi jotenkin kootusti lähettää HPK:n toimistolle nähtäväksi. Ei noista sellaisenaan välttämättä yksikään läpi mene, mutta virikkeitä noista varmasti saa.
 

Kimmo80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ahdistunut Palloseura
Oranssi on hankala väri markkinointi ja sponsorointi mielessä. Musta ja valkoinen niitä perusvärejä joissa saadaan yritykset esille parhaiten. Tosin oranssi on Kerhon väri ja sen vuoksi olen ehdottomasti sen palauttamisen kannalla. Pitkälle seurasin huvittuneena noita erinäisiä kyhäelmiä/ehdotuksi, mutta tuo viimeisin ehdotus eli BillyBoy:n osui ja upposi. Eli se olisi hyvä 2000-luvun malli siitä mitä kerho edustaa. Ja samalla olisi viittaus historiaan värien muodossa. Ehdottomasti tälle ehdotukselle pointsit ja ei muuta kuin veikkausliigan slogania lainatakseni "Tunnusta väriä" kerhon motoksi ensikaudelle !
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
No otetaanpa osaa keskusteluun.

Eli mielestäni logoa tulisi muuttaa hieman modernimmaksi. (...) Vaikka vanha logo siis alkuperäinen kehä HPK tekstillä on perinteinen ja varmasti toimiva ratkaisu, olisi mukava että logoa päivitettäisiin 2000-luvulle. Käytin pohjana jo paljon tännekkin linkitettyä London Knightsin logoa. (...) Vanhaa kerhon logoa voisi käyttää hihassa merkkinä kuten monilla änäri joukkueilla on tapana. Ja lisäksi toiseen hihaan voisi neuloa uuden hevoslogon, jota voi myös käydä haukkumassa liitetyn jpg kautta. Mustahevonen kuvaa mielestäni hyvin kerhon asemaan isompien joukkueiden kiusaajana (nykyistä kautta lukuunottamatta).

Tässä siis oma kontribuutioni, josta ollaan varmasti montaa mieltä. Kiitos ja kuitti.

Tässä viestissä oli todella paljon asiaa!

1. Todella hieno paitasommitelma hyvillä väreillä (oranssi)
2. Järkeviä uudistusperiaate-ehdotuksia ritarilogolle
ja aivan erityisesti
3. Vanhan logon pitäminen mukana
4. Hevoslogo-idea

Näistä kommentoin erityisesti kahta.

Jos ritarilogo pidetään, se voitaisiin uudistaa graafisesti yksinkertaisempaan muotoon. Joku täällä jo toivoikin kolmiulotteisuuden muuttamista kaksiulotteisemmaksi. Olen aivan samaa mieltä. Lisätoiveena esittäisin, että logon katsesuunta pidettäisiin kuitenkin eteenpäin... ei kai tässä poskea kenellekään käännetä :) Vaikka samasta asiasta ei aivan kyse olekaan, voitte mielessänne verrata HIFK:n ja Ilveksen (tai Florida Panthersin) kissoja sekä Jokereiden klassikko logoa ja sitä modernia hirvitystä niin tajuatte, mitä ajan takaa katsesuunnan tärkeydellä.

Ja aivan erityisen upea juttu oli tuo hieman nostalgisenkin tuulahduksen Black Horse -ajoilta tuova shakkihevonen. En tiennytkään, että knight omaa senkin merkityksen. Eri yhteyksissä knight on siis mm. ritari, maantierosvo ja shakkihevonen - ja juuri tuo musta hevonenhan kuvaa yllättävää haastaja. Hienoa arvoituksellisuutta!

Innostuisiko BillyBoy vielä tekemään valkoisenkin version?
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
BillyBoy pisti sellaisen ehdotelman että hattu pois päästä vaikka sellaista ei päässä olisikaan. Melkein nappisuoritus! Itse en vaihtaisi tuohon "londonknights-logoon" ja kaipaisin vähän lisää valkoista paitoihin (kokeiles BillyBoy miltä näyttää, jos levennät valkoisia raitoja). Pitää kyllä sanoa, että ero harrastelijoiden ja ammattilaisten välillä tuli aika silmäähivelevästi esiin.

Kerhon toimisto huomio: Se uusi paita on nyt suunniteltu, teidän tarvitsee vain teettää se!
 

BillyBoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, BB
Onhan tämäkin yksi tapa käyttää vapaapäivä.. istua töissä ja nypeltää photoshopin kanssa. On tuossa pomo käynyt ihmettelemässä aina välillä. että lähe nyt hyvä mies kotiin.

En suinkaan mikään ammattilainen graafisessa suunnittelussa, ne ovat jääneet vähän harrasteluksi, mutta jäi harmittamaan toi London Knightsien logon käyttö, joten oli pakko nypeltää oma kuvake. Harmi että vasta sen jälkeen luin hyvät kommentit. Esim. Tolpalta, että logon katse tosiaan voisi olla ulos päin. No tuli tehtyä. Designer heitti toiveen valkoisesta... eli siellä lepää.

Logo on hieman raakile kun ei jaksa kauniina talvipäivänä panostaa, mutta katselkaa ja kommentoikaa. Ja hyvä puoli tässä amatöörimäisessä pallottelussa on, että ehkä toisiaan jonkun päättävän silmä sattuu näihin fanien ehdotuksiin ja jotakin mielenkiintoista tapahtuu.

Mukava kuulla, että muutkin ovat sitä mieltä, että logoa voisi uudistaa. Tosin eipä tuossa vanhassakaan mitään vikaa ollut.

Ei siinä - lähden ladulle.
 

Liitteet

  • oma_paita_2.jpg
    oma_paita_2.jpg
    78,1 KB · kertaa luettu: 1 216

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Herran tähden on muuten aivan pirun hieno tuo viimeisin paita! Logo on hieno tuo, mutta pahaa tekee vaihdella sitä usein. Pieni modifikaatio tuohon nykyiseen voisi olla kyllä poikaa.

Sitten ajattelin sellaista, että nykyiset paidat voi jopa näyttää paremmalta verrrattuna tuohon uuteen, kun niihin lyödään mainoksia tuhat. Tai vaikea sanoa, tekee vain pahaa ajatella tuon paidan pilaamista mainoksilla. Mainokset kuitenkin välttämättömiä, sääli sinänsä.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itseäni lämmitti tuo ensimmäinen "londonknights" -teema enemmän vaikka jälkimmäinenkin oli tajuttoman komea. Jälkimmäisen logo oli kuitenkin tumma ja se ei erottunut silmiini niin hyvin kuin ensimmäisen vaalea ritarilogo. Hienoa työtä Billyboy!

Teistä en tiedä, mutta heitänpä ilmoille kuitenkin tälläisen heiton, että logo voisi muistuttaa enemmänkin Ottawa Senatorsin nykyistä.. siinä on sitä jotakin ja muutaman toive eteenpäin katsovasta "kypärästäkin" toteutuisi lähes täydellisesti.
 

Taklaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Puuha-Peten kanssa samoilla linjoilla logon suhteen. Hienosäätöä saa olla, mutta jatkuva vaihtelu/liiallinen muuttaminen antaa aika tempoilevaa kuvaa ulospäin.

BillyBoy:lle sinne ladulle sellaisia terveisiä, että ainakin meikäläisen mieliala koheni kummasti noin ammattimaisista teoksista. Ja jos ei pukuherroille/mainostajille jostain syystä näin hyvä jälki kelpaa niin vaadin ehdottomasti jonkun noista käyttöön kolmospaidaksi lauantaimatseihin! Vähäisilläkin mainoksilla ovat parhautta!

Yksi näiden tyylikkäiden paitojen piirre, joka ainakin minuun iskee on värien johdonmukaisuus. Musta/Oranssi/Valkoinen -värit toistuvat tyylikkäästi jokaisessa versiossa. Joskus on tullut vähän sellainen olo, että valmiiseen paitaan on vain lisätty kaistaleet oranssia sinne minne nyt sitä on sattunut mahtumaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Itse en tuosta London Knightsin logosta oikein perusta, mutta muuten paita on täydellinen nappisuoritus. Näkisin, että tuota hevoslogoa voisi käyttää rinnassa ja perinteinen logo olkapäässä. Hylätään nuo ritarihömpötykset, minusta ne on aina olleet vähän teennäisiä.

Onhan se ihme, ellei Tervonen ota parin päivän sisään BillyBoyhin yhteyttä.
 

J.Petke

Jäsen
Jep jep, eipä tule haukun sanaa täältäkään. Hienoja ovat. Tuo logo vaan tulisi todellisuudessa olemaan hieman pienemmällä/ylempänä kun pitää paidan alareunaan mahduttaa isohko mainos.

Jos tuollainen paita ei mene sinällään läpi niin eikö joku sponsori voisi neuvotella sellaisen diilin, että heidän ns. omaa paitaa käytettäisiin esim Lauantai-peleissä ja siinä paidassa olisi vain 3-4 heidän firmansa mainosta muuten tuollainen ns. blanko.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Toivottavasti BillyBoy ei pahastu kun otin oman vapauden käyttää hänen logoluomuksiaan omissa versioissani - ja jopa hienosäätää niiden värejä. Vaikka toivoinkin eteenpäin katsovaa ritarilogoa, alkoi tuo sivulogo vain näyttää niin älyttömän hienolta - todella tyylikäs ja riittävän uhmakas.

Turnajaishenkeä hain. Omasta mielestäni näistä kolmesta paras on keskimmäinen. Pelkistetty - ja riittävästi tilaa mainoksillekin.

* * *

Joo, jokaisessa meistä asuu pieni taiteilija... pistäkäänhän kaikki rohkeasti luomuksianne näytille, vaikka BillyBoy vetäisikin jo kovat pohjat.

ps. Pikkuisen näissä kyllä Reippaan haamu kummittelee... taidanpa minäkin suunnistaa kadulle.
 

Liitteet

  • kerho2.jpg
    kerho2.jpg
    30,9 KB · kertaa luettu: 921
  • uusiritari(featBB).jpg
    uusiritari(featBB).jpg
    34,8 KB · kertaa luettu: 909
  • uusiritari2(featBB).jpg
    uusiritari2(featBB).jpg
    35,9 KB · kertaa luettu: 909
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kokeilkaapas tehdä semmoinen paita, jossa tuo kerho tai hpk tai pallokerho lukee edessä ihan vain tyylikkäästi suoraan ei mitenkään kulmasta kulmaan (ei ole mun makuun). Tekisin kyllä itsekin, jos olisi tarvittavat ohjelmat, mutta poika (4v.) on karsinut ohjelmat yli puoleen, enkä ole jaksunut niitä uudestaan asentaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös