Survivor TV-sarja (Amerikan tahtiin)

  • 166 439
  • 1 161

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Niinhän siinä sitten kävi, että Jay äänestettiin pihalle. Kiitos Troyzanin hyvän pelinluvun ja Kimin vielä paremman tilanteeseen reagoimisen. Saa kyllä Jay syyttää tästä aika pitkälti vain itseään, kun meni luottamaan Kimiin ja Chelseaan liikaa ja meni vielä paljastamaan Kimille Troyzanin suunnitelmat.

Troyzan osoitti sitten taas tällä viikolla fiksuutensa kuitenkin siinä, ettei antanut äänestää itseään ulos ja reagoi juuri oikeisiin asioihin, jotka useimmilta kilpailijoilta (niin kuin nyt Jaylta) jäävät useimmiten kokonaan huomaamatta.

Kim alkaa itse asiassa muistuttaa vähän jääkuningatar vol. 2:ta, eli paranneltua versiota Ami Cusackista. Nyt erona on ehkä sen lisäksi, että Kim vaikuttaa vähän nopeammalta reagoinnissaan eikä tuudittaudu siihen, että kaikki menee suunnitelmien mukaan kuin itsestään, myös se että toisin kuin Vanuatussa nyt enemmistö naisista tuntuu olevan täysillä Kimin mukana ja jopa haluavan finaaliin hänen kanssaan (Amillähän läheisiä liittolaisia oli oikeastaan vain kaksi, mikä mahdollisti pelin kääntämisen ympäri).

Nyt Kimin vahvoja liittolaisia ovat ainakin Chelsea ja Sabrina, minkä lisäksi Aliciakaan ei tunnu ainakaan vielä tajuavan Kimin asettamaa uhkaa ja Kat puolestaan vaikuttaa aivan liian yksinkertaiselta tehdäkseen tilanteelle mitään. Lisäksi Troyzan on aivan liian näkyvä pelaaja verrattuna Chrisiin, joka pääsi yllättämään, koska hänen kierouttaan ei tajuttu ennen kuin oli liian myöhäistä. Tarzanin ja varsinkin Leifin mahdollisuudet jonkun vastaavan aikaan saamiseksi ovat täysin nollissa ja kuten sanottu Troyzania ei tulla päästämään tuohon tilanteeseen.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Välillä tulee kyllä mieleen että onko tässä tarkoituksella pyritty välttämään se vahinko mikä kävi kun ylipainoinen ja sovinistinen rekkakuski voitti edellisen miehet vs. naiset -kauden, ja otettu mukaan pelkästään jumalattoman tyhmiä miehiä, onko tuo pelkkää sattumaa että tällä kaudella on mukana näin jumalattoman tyhmiä miehiä, vai onko tuo Kim yksinkertaisesti niin saatanan hyvä että saa kaikki muut näyttämään tyhmältä?

Viime viikolla Troyzan sai "kunnian" olla jakson suurin luupää ja Jay näytti fiksulta, kun taas tällä kertaa osat oli kääntyneet ihan toisinpäin ja Jay teki sarjan todella typeriä liikkeitä! Jay luotti aivan liikaa Kimiin ja antoi tämän pelata itseään ihan yhtä pahasti kuin Troy viime viikolla. Oli ensinnäkin ihan jumalattoman typerää luovuttaa vapaaehtoisesti koskemattomuuskisassa muutaman chicken wingsin takia, tuollainen vaan antaa muille merkin siitä että luotat heihin täysin ja olet varma siitä ettet ole vaarassa. Ja vielä typerämpää oli mennä paljastamaan Kimille Troyn suunnitelma käyttää idolia Kimiä vastaan, koska käytännössä miehet olisivat yhteen pelaamalla pystyneet vielä kääntämään pelin tuon idolin avulla. Leif ja Tarzanhan olivat mukana tuossa Kimin suunnitelmassa jakaa äänet Troyzanin ja Jayn välillä ja näin ollen tiesivät siitä, joten he olisivat pystyneet Troyzanin ja Jayn kanssa laittamaan kaikki äänet Kimille ja saaneet tämän ulos.

Mutta tuo Kim on kyllä tällä hetkellä niin hyvä että ei näytä oikein muista olevan hänelle vastusta. Kim näyttää himmailevan noissa kisoissakin ettei tee itsestään suurta uhkaa, vaikka sen verran atleettiselta hän näyttää ja vaikuttaa myös niin älykkäältä että pystyisi varmaan noissakin taistelemaan joka viikko voitosta. Kimin melkeinpä ainoa uhka voiton suhteen vaikuttaisi tällä hetkellä olevan se että hän sortuu ylipelaamiseen kuten esim. Coach viime kaudella, ja alkaa keräämään valehtelullaan vihamiehiä.

Onkohan Jeff Probst muuten käynyt laiskaksi vai minkä takia jo toisen kerran tällä kaudella pidettiin palkintokisa jossa kilpailijat itse hoitivat kaiken aina kommentoinnista lähtien? Muutenkin nuo kisat on kyllä nykyisin sellaista saatanan neppailua että ei oikein mitään mielenkiintoa ole noissa itse kisoissa. Ikävä on niitä oikein kunnon fyysisiä haasteita ja valtavia tehtäväkokonaisuuksia joita joskus aiemmin nähtiin. Nyt kisat ovat melkeinpä kaikki luokkaa "käy hakemassa merestä palapelin palasia ja sitten kun olet hakenut kaikki niin kasaa palapeli" tai sitten jotain tuollaista pihapeleistä tuttua pikkuneppailua.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Välillä tulee kyllä mieleen että onko tässä tarkoituksella pyritty välttämään se vahinko mikä kävi kun ylipainoinen ja sovinistinen rekkakuski voitti edellisen miehet vs. naiset -kauden, ja otettu mukaan pelkästään jumalattoman tyhmiä miehiä, onko tuo pelkkää sattumaa että tällä kaudella on mukana näin jumalattoman tyhmiä miehiä, vai onko tuo Kim yksinkertaisesti niin saatanan hyvä että saa kaikki muut näyttämään tyhmältä?

En tiedä mihin sillä on pyritty, mutta ei tuo voi sattumaa olla että sinne on laitettu miespuolisiksi kilpailijoiksi noin saakelin tyhmää jengiä. Noiden rinnalla Johanna Tukiainenkin näyttäisi yleisnerolta. Eipä tässä juuri ennen finaalia ole muuta jännitettävää kuin se, ottavatko Kim ja Alicia kolmanneksi Katin vai Christinan. Veikkaan Katia, koska Alicia ja Christina tuskin tulevat mitään kavereita olemaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä mihin sillä on pyritty, mutta ei tuo voi sattumaa olla että sinne on laitettu miespuolisiksi kilpailijoiksi noin saakelin tyhmää jengiä.

Näin minäkin vähän arvelin. Tuo edellinen miehet vs. naiset -kausihan ei tosiaan mennyt ihan Burnettin käsikirjoituksen mukaan kun Chris meni ja voitti, joten on ihan mahdollista että pyrkivät varmistamaan ettei samaa virhettä tehdä toistamiseen.

Eräs hyvin asioista yleensä perillä oleva Survivor-kirjoittajahan kirjoitteli sivulleen tästä kuinka Burnett ja kumppanit eivät olleet oikein tyytyväisiä tuohon ensimmäiseen miehet vs. naiset -kauteen (6. kausi) koska porukka sulautui vähän liian hyvin yhteen ja mitään kunnon sotaa ei saatu aikaiseksi. Niinpä tuottajat pyrkivät kaudella 9 saamaan ensinnäkin kunnollisen sukupuolten välisen "sodan" aikaiseksi ja kuulemma käsikirjoitukseen (tai siis tuottajien toivomuksiin) kuului myös se että nainen lopulta voittaa.

Tämä sota aloitettiin sillä että bikinimallien sijasta mukaan otettiin Amin, LeAnnin ja Scoutin kaltaisia tiukkoja feministejä, Twilan ja Mian kaltaisia äärimmäisen kovia naisia jne., ja sitten ensimmäisessä jaksossa naiset laitettiin seuraamaan sivusta kun miehiä juhlittiin ja paapottiin jossain Vanuatulaisessa seremoniassa. Ja myös haasteet oli hyvin pitkälti naisia suosivia. Siispä olikin täysi katastrofi että kauden voittajaksi nousi punaista wifebeateria päällään pitänyt ylipainoinen, sovinistinen rekkakuski joka siinä sivussa sai naiset näyttämään ihan täysääliöiltä kun antoivat Chrisin voittaa vaikka vielä muutama jakso aikaisemmin tilanne oli 6-1 naisten hyväksi.

Kaiken kruunasi vielä tuo että Chris suorastaan nöyryytti naisia juryn edessä valehtelemalla näille päin naamaa kuin joku lipevistä lipevin auervaara, ja sai vielä yhtä lukuunottamatta kaikki naiset uskomaan sen kaiken paskan.

Joten joo, en ihmettele yhtään jos tällä kaudella mukana on vain kahdenlaisia miehiä: Tyhmiä ja vielä tyhmempiä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jay EI näyttänyt fiksulta aikaisemminkaan.. Mää edelleen pitäisin Chelsea kandidaattina. Kim ylipelaa, ja heti kun tytöt on keskenään, Kim lähtee.

Noista kisoista.. mää ymmärrän kyllä kisaluonteen muuttuneen statuksen, koska ei voida fyysisyyttä korostaa kuten alkukausilla, koska ne sosiaaliset pelaajat saattaa pudota liian ajoissa. Pelejä on myös vaikea keksiä uusia, kun 24 kautta on vedetty, joten pelit on mitä on… Ja ei se Jeffin ”laiskuudesta” kiinni ole tuo ”oma peli” vaan sen ideanahan on saada draamaa niin, että pelaajista paljastuu puheilla enemmän kuin ”selostetuissa” peleissä (alkukausillahan ei btw selostettu pelejä lainkaan, joka oli aika mälsää)

Enivei, Troyn HII on pelattu ulos, onnaako Troy pelaan Kimin HII:n ulos ennen omaa lähtöään on oikeasti mielenkiintoinen asia.

(Ponderosat on ollu harvinaisen ei informatiivisia tällä kaudella)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enivei, Troyn HII on pelattu ulos, onnaako Troy pelaan Kimin HII:n ulos ennen omaa lähtöään on oikeasti mielenkiintoinen asia.

Tuossa on Kimillä sellainen etu että tuosta idolista ei taida edelleenkään tietää kukaan muu kuin Chelsea. Mutta toki tuon viimeisimmän jakson jälkeen Kim taitaa joka tapauksessa olla Troyn tähtäimessä joten jos vaan Troy saa jotenkin naiset vakuutettua siitä että Kimin äänestäminen olisi järkevää niin voihan se olla että Kim joutuu tuon idolin käyttämään.

Jännä on kyllä nähdä että missä vaiheessa muut naiset tajuaa Kimin vaarallisuuden ja miten Kim pystyy reagoimaan siihen jos/kun hänen oma porukkansa alkaa kääntymään häntä vastaan. Tällä hetkellä Kim menee tosiaan ihan siinä rajoilla että onko jo liikaakin diilejä eri puolille, jolloin seurauksena yleensä väistämättä on penkki täynnä katkeria juryn jäseniä.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Kaiken kruunasi vielä tuo että Chris suorastaan nöyryytti naisia juryn edessä valehtelemalla näille päin naamaa kuin joku lipevistä lipevin auervaara, ja sai vielä yhtä lukuunottamatta kaikki naiset uskomaan sen kaiken paskan.

Muuten samaa mieltä tuosta kaudesta, mutta tässä ei sovi unohtaa myöskään sitä, että Twila oli muiden naisten silmissä ihan yhtä paha valehtelija ja kaikenlisäksi ainakin Elizan syvästi inhoama. Lisäksi hänen käytöksensä, osin Chrisin agitoimana, oli final juryssäkin niin anteeksipyytelemätöntä (mikä ei ainakaan mun mielestä ole kylläkään niin paha juttu) ja jopa ylimielistä, että aika todennäköinen tuo lopputulos oli. Käytännössä ainoastaan Leannin ja Julien äänistä käytiin mitään kilpailua.

Enkä mä nyt tiedä, oliko ne naisilta tulleet äänet muutenkaan Chrisin valheiden puolesta vaan enemmänkin Twilaa vastaan, koska se mikä tässä usein unohtuu niin Twilahan petti naisten heimon ihan yhtä pahasti ellei jopa pahemmin. Ainoastaan Amissa oli tarpeeksi naista näkemään Twilan pelin hyvyys. Scoutia Twila taas ei pettänyt, joten hänellä ei ollut mitään syytä äänestää Chrisiä.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tällä hetkellä Kim menee tosiaan ihan siinä rajoilla että onko jo liikaakin diilejä eri puolille

Mun mielestä ei ole, koska eihän hän ole puhunut finaalidiilistäkään kuin Sabrinan ja Chelsean kanssa ja tuosta syystä mun mielestä Kimin tuleekin yrittää tuota lupausta kunnioittaa niin kauan kuin mahdollista, koska kuten kaikki tietävät, niin ei tätä peliä voi vetää läpi valehtelematta ja uskon, että jopa katkerimmat juryn jäsenet tajuavat tuon. Sen sijaan se mikä usein aiheuttaa ne suurimmat ongelmat, on finaalipaikan lupaaminen liian monelle ja tuo on ollut nimenomaan yksi Russellin kompastuskivistä, eli hän ei osaa johdatella muita hienovaraisesti ja pienillä valheilla vaan heti pitää laittaa kaikki peliin.

Mitä taas tulee Coachiin vertaamiseen, niin mielestäni tässä se suurin ero Kimin hyväksi on rehellisyys siitä, että pelissä joutuu pakostikin valehtelemaan. Coachan oli tuosta ihan äärettömän tekopyhä. Näiden syiden takia uskon, että Kimillä on täydet mahdollisuudet voittoon Juryn edessä ketä tahansa vastaan. Suurimmat ongelmat saattaisivat tulla, jos Troyzan jotenkin ihmeessä onnistuisi keplottelemaan itsensä sinne Kimin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Näiden syiden takia uskon, että Kimillä on täydet mahdollisuudet voittoon Juryn edessä ketä tahansa vastaan. Suurimmat ongelmat saattaisivat tulla, jos Troyzan jotenkin ihmeessä onnistuisi keplottelemaan itsensä sinne Kimin kanssa.

Kimllä on täydet mahkut, ja pelaa erittäin hyvin.. ongelma on, että nyt alkaa muutkin nähdä, että Kim pelaa hyvin, joka aiheuttaa sen, että jossain vaiheessa joku haluaa pelata Kimin ulos. JOS Troy saa Kimin HII pelattua ulos, on Kim heikoilla sen takia, että muut naiset ymmärtävät etteivät voita Kimiä Juryn edessä


enivei.. Hemmetin hyvä kausi menossa muutaman tylsän jälkeen.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Kimllä on täydet mahkut, ja pelaa erittäin hyvin..

Kyllä. Ja kirjoitinkin uskovani nimenomaan Kimin voittoon, mikäli finaaliin pääsee. Ongelmana muiden kilpailijoiden kannalta näkisin sen, löytyykö muilta riittävästi järkeä, että näkevät Kimin vaarallisuuden ja tämä yhdistettynä siihen, että Kim vaikuttaa edelleenkin olevan melko pidetty kanssakilpailijoiden keskuudessa. Esim. Sabrina yhden insider -pätkän mukaan tiedostaa kyllä Kimin vaarallisuuden, mutta toisaalta ei ole varma, haluaako siltikään kääntyä tätä vastaan, koska A) haluaa hyvän tyypin voittavan B) haluaa kaikki miehet ulos mahdollisimman äkkiä. Ongelmaksi sekä Sabrinan että Chelsean kohdalla saattaakin muodostua se, että molemmat näyttävät uskovan (ainakin vielä) mahdollisuuksiinsa Kimiäkin vastaan, ja tässä tilanteessa kummallakaan ei olisi mitään syytä äänestää tätä ulos.

Saa nähdä ollaanko sijoilla 4-6 tällä kertaa riittävän fiksuja tekemään tilanteelle jotain, vai käykö tässä samalla tavalla kuin parilla edellisellä kaudella ja mergen jälkeen kuskin paikalle siirtyneet pitäisivät asemansa loppuun asti.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muuten samaa mieltä tuosta kaudesta, mutta tässä ei sovi unohtaa myöskään sitä, että Twila oli muiden naisten silmissä ihan yhtä paha valehtelija ja kaikenlisäksi ainakin Elizan syvästi inhoama. Lisäksi hänen käytöksensä, osin Chrisin agitoimana, oli final juryssäkin niin anteeksipyytelemätöntä (mikä ei ainakaan mun mielestä ole kylläkään niin paha juttu) ja jopa ylimielistä, että aika todennäköinen tuo lopputulos oli. Käytännössä ainoastaan Leannin ja Julien äänistä käytiin mitään kilpailua.

Totta tuokin. Mutta yksi iso osa Chrisin peliä oli juuri agitoida noita naisia toisiaan vastaan, ja erityisesti ennen tuota final tribalia agitoida Twilaa olemaan valehtelematta ja pyytelemättä anteeksi. Chris oli mestari käyttämään hyväkseen kaikki pienetkin mahdollisuudet mitä naiset hänelle antoivat. Hän pelasi hienosti itsensä aina kahden liittouman väliin ratkaisevaksi ääneksi, ja esim. jossain vaiheessa ihmetteli jo itsekin tilannetta kun kukaan naisista ei näyttänyt luottavan toisiinsa mutta jostain helvetin syystä kaikki luottivat Chrisiin.

Mun mielestä ei ole, koska eihän hän ole puhunut finaalidiilistäkään kuin Sabrinan ja Chelsean kanssa ja tuosta syystä mun mielestä Kimin tuleekin yrittää tuota lupausta kunnioittaa niin kauan kuin mahdollista, koska kuten kaikki tietävät, niin ei tätä peliä voi vetää läpi valehtelematta ja uskon, että jopa katkerimmat juryn jäsenet tajuavat tuon.

Niin, tämän takia kirjoitinkin että "on ihan siinä rajoilla" koska en ole varma miten suuria lupauksia Kim on kenellekin tehnyt. Jos Chelsea ja Sabrina on ainoat jolle Kim on luvannut finaalipaikan niin silloin hän on vahvoilla, mutta jos on mennyt lupailemaan muillekin diilejä niin voi olla vähän heikoilla jäillä ja saa keksiä helvetin hyviä selityksiä finaalissa. Mutta joku poisäänestetyistä (olisikohan Mike) sanoi että Kim on mestarivalehtelija, ja Kimin sisko oli vahvistanut tämän myös facebookissa, joten voi olla että Kim pystyy puhumaan itsensä voittajaksi joka tapauksessa.

Ja on Kim muutenkin vahvoilla finaalissa jos sinne pääsee, koska noissa insider-pätkissä ja pudonneiden haastatteluissa monet ovat sanoneet että Kim on todellinen "sweetheart" josta kaikki pitävät todella paljon, kun taas esim. Chelsea jakaa enemmän mielipiteitä. Jos Kim pystyy vaan pitämään homman kasassa ettei suututtele isommin ketään niin hän on todella vahvoilla.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Totta tuokin. Mutta yksi iso osa Chrisin peliä oli juuri agitoida noita naisia toisiaan vastaan

Niinpä, ja tuo vain korostaakin Chrisin pelin arvoa ja sitä, kuinka hyvän pelin hän oikeasti pelasi. Tuon takia en minäkään vain yksinkertaisesti pysty häntä inhoamaan, vaikka hän onnistuikin saamaan suurimman suosikkini, Amin, ulos pelistä. Pakko antaa tunnustusta, kun joku pelaa noin hyvin ja onnistuu vetelemään juuri oikeista naruista.

Chrishän varmasti myöskin tiesi, että Twila on hänen paras mahdollisuutensa voittaa peli hänen suorapuheisuutensa yms. syiden takia, ja mitä tulee pelin käännekohtaan, eli final 7 tilanteeseen, niin siinä vaiheessahan se oli oikeastaan Twila, joka ensin ehdotti, että Chrisin pitäisi mennä puhumaan Elizalle. Sen jälkeen Chris pääsi käyttämään tuota tilannetta hyväkseen olemalla noiden kahden yhteyshenkilö, koska he eivät voineet sietää toisiaan. Näin ollen ei käytännössä ollut sitä vaaraa, että Chris olisi itse joutunut äänestysuhan alle.

Ainoat tuosta nelikosta, jotka todennäköisesti olisivat voineet pelata hänet ulos finaalista olivat Twila ja Scout, mutta koska kumpikin oli sen verran heikko haasteissa, niin Chris saattoi aivan hyvin käyttää näitä kahta Elizan ulos äänestämiseen, milloin ainoaksi tehtäväksi jäi enää viimeisen IC:n voittaminen.

Lopulta homma kulminoitui samaan, mihin niin moni kausi aikaisemmin ja myöhemminkin: Ylimielisyyteen hallitsevassa liittoumassa. Muut naiset saivat Elizan tuntemaan olonsa niin ulkopuoliseksi, että hän tiesi, ettei hänellä olisi mitään mahdollisuuksia Amiä ja kumppaneita vastaan. Twilalla puolestaan ei tainnut olla alunperinkään tarkoituksena pysyä tuossa liittoumassa. Yksi mun ehdottomista suosikkikausista erityisen hyvän taktisen pelin ansiosta, vaikka voittaja ei missään tapauksessa kuulukaan henkilönä suosikkeihini.

Yksi toive muuten tulevia kausia ajatellen, kun vertaa esim. Vanuatun kilpailijoiden älykkyyttä tämän kauden vastaaviin: Ottakaa mukaan fiksumpia ihmisiä, vaikka se tarkottaisikin lopputuloksen vaikeampaa ennustavuutta tai vähemmän kauniita kasvoja. Tv-tuottajat eivät sitä ehkä tajua, mutta kyllä ainakin minä uskoisin, että keskimäärin ihmisten oli helpomi samaistua kilpailijoihin tuolla kaudella kuin nyt. Joku toinen saattaa olla erimieltä, mutta ainakin minä katson tv:ssä mieluummin "tavallisia" ihmisiä, joihin on helppo samaistua kuin "tyhmiä barbeja", jotka eivät tajua yhtään mitä ovat tekemässä.

Tämän kauden tilanteesta on mun mielestä jo aika pitkälti kaikki oleellinen sanottu ennen uutta episodia, mutta voisi kai tässä samalla mainostaa paria survivorblogia, jos jotakuta kiinnostaa:

Stephen Fischbach kirjoittaa blogia People-lehdelle

Rob Cesternino CBS:lle

Gordon Holmes Xfinitylle

The midside. Blogissa pohditaan selkeästi enemmän editointia ja siellä mm. ennustetaan mahdollisia lopputuloksia editointiin perustuen (lähes) viikottain, joten kannattaa jättää lukematta ainakin kauden aikana, jos ei halua katsoa sarjaa tältä kantilta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän kauden tilanteesta on mun mielestä jo aika pitkälti kaikki oleellinen sanottu ennen uutta episodia, mutta voisi kai tässä samalla mainostaa paria survivorblogia, jos jotakuta kiinnostaa:

Stephen Fischbach kirjoittaa blogia People-lehdelle

Rob Cesternino CBS:lle

Gordon Holmes Xfinitylle

The midside. Blogissa pohditaan selkeästi enemmän editointia ja siellä mm. ennustetaan mahdollisia lopputuloksia editointiin perustuen (lähes) viikottain, joten kannattaa jättää lukematta ainakin kauden aikana, jos ei halua katsoa sarjaa tältä kantilta.

Dalton Ross kirjoittaa myös hyviä recappeja ja analyyseja Entertainment Weeklyn sivuille. Ross on ollut paljon mukana Survivor-kuvioissa ja on ollut joskus paikan päälläkin seuraamassa ohjelman kuvauksia, ja välillä tulee ihan hyvää inside-tietoakin.

Entertainment Weekly - Survivor Central

Entertainment Weekly - TV recaps
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
pitkästä aikaa Survor huutokauppa.. nice. mää jotekin tykkään näistä…

Troy yritti aika miehekkäästi, mutta Tarzan, missä pelinluku? Typyt pitää yhtä, Troyn mahkut on voittamisessa.

Kim pelaa itseään äärivaaraälliksesi tyttöjen liittoutumassa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
pitkästä aikaa Survor huutokauppa.. nice. mää jotekin tykkään näistä…

Troy yritti aika miehekkäästi, mutta Tarzan, missä pelinluku? Typyt pitää yhtä, Troyn mahkut on voittamisessa.

Kim pelaa itseään äärivaaraälliksesi tyttöjen liittoutumassa.

Ilmeisesti mitään todellista vaaraa Manono-väen liittymisestä Troyzanin kelkkaan ei ollut, kun Kim ei pelannut edes omaa idoliaan. Kohtuu typeriä tuntuvat Alicia ja Christinakin olevan, kun roikkuvat naisten liittoumassa vaikka kohtuu selvää pitäisi olla, että ovat ruokaketjun alimmalla tasolla. Yksi kriittinen äänestys vielä, ja sen jälkeen on final four selvillä mikäli tällä tahdilla jatketaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä en käsitä näitä tämän kauden kilpailijoita! Kim pelaa ihan mahtavaa peliä mutta kyllä nuo muut tekee nyt homman ihan liian helpoksi noin hyvälle pelaajalle. Minä en vaan voi käsittää miten nuo Christina ja Alicia eivät tajua Kimin vaarallisuutta, ja sitä että heillä olisi mahdollisuus liittoutua miesten kanssa ja pelata tämä Kimin porukka ulos. Onko Kim onnistunut vakuuttamaan jokaisen siitä että ottaa heidät mukaan finaaliin, vai miten nuo eivät saa mitään järkevää aikaiseksi Kimin, Sabrinan ja kumppaneiden kaatamiseksi?

Otetaan esimerkiksi vaikka Christina, joka on alusta asti ollut oikeastaan kaikkien liittoumien ulkopuolella. Hän ei kuulunut naisten heimossa siihen enemmistöliittoutumaan ja hän olisi ollut todennäköinen putoaja myös tuon shufflen jälkeen mikäli Colton ei olisi joutunut ulos sairauden takia, joten ei luulisi vaativan kovin kummoisia älynlahjoja tajuta että Kimin kanssa äänestäminen vie hänet maksimissaan sijalle viisi. Ei Troyzanin mukaan hyppääminenkään varmuudella häntä pidemmälle veisi mutta mahdollisuudet olisivat ainakin paremmat. Mutta ei tuo Christina näytä tekevän minkäänlaista liikettä muuttaakseen tilannetta. Christinallehan olisi muutenkin järkevää liittoutua Troyzanin ja Tarzanin kaltaisten hahmojen kanssa koska esim. Kimiä vastaan hänellä ei tule olemaan finaalissa minkäänlaista mahdollisuutta, kukaan kun ei oikein näytä pitävän Christinasta.

Erittäin typerää oli myöskin Christinalta antaa Troyzanin voittaa tuo etu immunity challengeen, kun hän nyt kerran edelleen päätti jatkaa Kimin liittouman mukana. Vaikka et tuota etua itse kokisi tarvitsevasikaan, ja siinä ehkä jäätkin ilman ruokaa, niin silti tuo olisi aina järkevää pelata pois pahimmalta kilpailijalta jos vaan mahdollista. Itse asiassa Kimin porukan olisi kannattanut sopia tuo etukäteen jo, että joku tulee uhrautumaan, koska varmasti kaikkien tiedossa oli se että tuo on mukana auctionissa ja koskaan ei pitäisi antaa pahimmalle kilpailijalle mahdollisuutta saada tuota. Troyzanilta oli sen sijaan fiksua peliä (oikeastaan ainoa fiksu liike häneltä koko jaksossa) keskittyä ainoastaan tuohon ja jättää kaikki ruoka ja suihkut suosiolla väliin. Erityisen typerää tuossa auctionissa on minusta käyttää kaikki rahansa johonkin kirjeeseen, koska ei nuo nyt tuolla kuitenkaan vuosikausia ole eristyksissä.

Troyzanilta oli kyllä aika käsittämätöntä sähellystä koko tämä jakso minun mielestäni. Aivan älytöntä lähteä vetämään tuollaisia pikkukakaramaisia temper tantrumeja jos on oikeastaan oman typeryytensä vuoksi joutunut alakynteen. Ei Troyzan ainakaan parantanut tilannettaan tuolla kiukuttelulla, jotenkin vaikea kuvitella että finaalissa tulisi kovin paljoa ääniä juryn naisjäseniltä tuollaisen käytöksen jälkeen vaikka sinne onnistuisi pääsemäänkin. No, jury tulee tietysti olemaan miesvaltainen ja sen varaan kai Troyzan laskee mutta ei tuollainen käytös minusta kyllä kovin fiksua pelinkään kannalta ole, jos ei muutenkaan.

Se tuosta Troyzanin kiukuttelusta kuitenkin seurasi että hän sai provosoitua Chelsean ja Sabrinan mukaan tuollaiseen eipäs-juupas-väittelyyn ja sai heidän pasmojaan ehkä vähän sekaisin. Mutta kun Kim edelleen onnistui säilyttämään tyyneytensä niin tämäkin meni taas vaan Kimin pussiin. Ei voi kuin ihailla tuon naisen peliä! Toivottavasti voittaa koko paskan, on hän kyllä pelannut tähän saakka niin hienosti.

Mutta saas nähdä alkaako muut naiset lopultakin huomaamaan Kimin vaarallisuuden, kun Troyzan sitä oikein moneen kertaan alleviivasi heille. Ja mikä tulee olemaan Kimin vastaisku sitten jos/kun Sabrina ja Kat alkavat kääntyä häntä ja Chelseaa vastaan? Sitä odottelen kyllä mielenkiinnolla.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mutta saas nähdä alkaako muut naiset lopultakin huomaamaan Kimin vaarallisuuden, kun Troyzan sitä oikein moneen kertaan alleviivasi heille. Ja mikä tulee olemaan Kimin vastaisku sitten jos/kun Sabrina ja Kat alkavat kääntyä häntä ja Chelseaa vastaan? Sitä odottelen kyllä mielenkiinnolla.


Troyn peli oli mun mielestä juurikin sellainen, jota pitkin tossa tilanteessa yrittää. Vain isolla äänellä ja meuhkaamisella olisi olut mahdollista saada Christina ja Alicia mukaan (mutta eipä olisi auttanut, kun Tarzan olikin Leifiä ulostamassa, tämä oli aika käsittämätön äänestyskäytös).

Koska ”ikkuna” oli tuossa. Troyn mielestä varmaan”ikkuna" on auki myös seuraavassa TC:ssä, mutta käytännössä se sulketui, koska Kimillä on HII. Troyn on voitettava IC jälleen, tai tyttönelikko pistää Troyn pihalle. Jos Troy onnistuu IC voittamaan, on tilanne Troyn kannalta vain 4:4 ja Kim:llä on HII. Eli Kim, Sab, Cat, Che jos pitää yhtä, he ovat final 4.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Troyn peli oli mun mielestä juurikin sellainen, jota pitkin tossa tilanteessa yrittää. Vain isolla äänellä ja meuhkaamisella olisi olut mahdollista saada Christina ja Alicia mukaan (mutta eipä olisi auttanut, kun Tarzan olikin Leifiä ulostamassa, tämä oli aika käsittämätön äänestyskäytös).

Vaan jos yrittää saada Christinaa mukaan niin välttämättä fiksuin liike ei ole hyökätä Christinaa vastaan kuten Troy teki siinä edellisen tribalin jälkeen. Ja muutenkin tuollainen meuhkaaminen ehkä parantaa mahdollisuuksia päästä kisassa eteenpäin mutta samalla tuhoaa mahdollisuudet saada ääniä finaalissa, että tuo on vähän kaksipiippuinen juttu. Kyllä sellainen kylmän rauhallinen suhtautuminen toimii minun mielestäni aina loppujen lopuksi paremmin, en muista että tuollaisilla itkupotkuraivareilla olisi koskaan kukaan pystynyt voittajaksi nousemaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllä sellainen kylmän rauhallinen suhtautuminen toimii minun mielestäni aina loppujen lopuksi paremmin, en muista että tuollaisilla itkupotkuraivareilla olisi koskaan kukaan pystynyt voittajaksi nousemaan.

Ei pärjääkään Juryn edess’, mutta Troyllähän oli epätoivonen tilanne saada ylipäätään jatkaa pelissä. Ja jos halusi jatkaa tuosta eteenkinpäin, niin Keikaus olis pitänyt saada tapahtumaan lyhyessä ajassa. Ei onnistunut, ja peli taitaa olla menetetty, ellei Kim:n poppoosta joku flippaa
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Troyta lukuunottamatta ehdottamansa allianssin potentiaaliset jäsenet täysin pihalla koko pelistä. Taitaa tulla tylsä kausi siihen asti kunnes loppukolmikko/kaksikko aloittaa loppupuukotuksen, siinä rapisee useammalta fantasiat finaalista ja äkkiä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katselin juuri viimeisimmän jakson insider-pätkiä ja ei voi muuta sanoa kuin että tuo Kim on hyvä tässä pelissä! Kim on todella hyvä tässä pelissä! Hienosti selitti Troyzanille tuon kuinka tuo Chelsea-Kim-Jay-Troy -liittouma oli vain väliaikainen liittouma jonka tarkoituksena oli turvata se että mergen jälkeen naisten liittouma on taas niskan päällä, ja tuo Kim pystyy näköjään selittämään asiat niin ymmärrettävästi ja hyvin että välttämättä noille poisäänestetyille ei jää hirveästi hampaankoloon häntä vastaan. Hyvin Kim myös kertoi kuinka Jay oli tosiasiassa se joka petti Troyn edellisessä äänestyksessä kun kertoi Kimille Troyn idolista.

Mutta silti Kim tunnustaa noissa pätkissä että Troy on ainoa jota hän todella pelkää ja pitää suurimpana uhkana voitolleen. Ja ymmärtäähän tuon koska Troy on nyt pariinkin otteeseen jo yrittänyt vakuutella muille Kimin vaarallisuutta. Kim sanoi että hänen pitää vaan yrittää pysyä coolina ja yrittää käyttää tuo Troyn raivoaminen hyväkseen siten että muu porukka tiivistyy kun kaikki ovat Troyzania vastaan.

Aika vakuuttava esitys on kyllä ollut Kimiltä tähän saakka, ja jos hän pystyy viemään tämän ihan päätyyn asti niin menee varmaan aika lailla kärkipäähän kun listataan vakuuttavimpia voittajia.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Katselin juuri viimeisimmän jakson insider-pätkiä ja ei voi muuta sanoa kuin että tuo Kim on hyvä tässä pelissä! Kim on todella hyvä tässä pelissä! Hienosti selitti Troyzanille tuon kuinka tuo Chelsea-Kim-Jay-Troy -liittouma oli vain väliaikainen liittouma jonka tarkoituksena oli turvata se että mergen jälkeen naisten liittouma on taas niskan päällä, ja tuo Kim pystyy näköjään selittämään asiat niin ymmärrettävästi ja hyvin että välttämättä noille poisäänestetyille ei jää hirveästi hampaankoloon häntä vastaan. Hyvin Kim myös kertoi kuinka Jay oli tosiasiassa se joka petti Troyn edellisessä äänestyksessä kun kertoi Kimille Troyn idolista.

Mutta silti Kim tunnustaa noissa pätkissä että Troy on ainoa jota hän todella pelkää ja pitää suurimpana uhkana voitolleen. Ja ymmärtäähän tuon koska Troy on nyt pariinkin otteeseen jo yrittänyt vakuutella muille Kimin vaarallisuutta. Kim sanoi että hänen pitää vaan yrittää pysyä coolina ja yrittää käyttää tuo Troyn raivoaminen hyväkseen siten että muu porukka tiivistyy kun kaikki ovat Troyzania vastaan.

Aika vakuuttava esitys on kyllä ollut Kimiltä tähän saakka, ja jos hän pystyy viemään tämän ihan päätyyn asti niin menee varmaan aika lailla kärkipäähän kun listataan vakuuttavimpia voittajia.

Kim on hyvä pelaaja, kuten on myös Troy. Mutta syy miksi Kim pärjää tällä hetkellä on Tarzanin, Christinan ja Alician tyhmyys/sokeus. Ehkä Tarzanin taktiikka on hivutattua vahingossa top3 joukkoon. Christina esim. on niin täysin ulkona liitosta, että en tajua mikä hänen taktiikkansa on. Alicia "is no dummy", mutta silti tuntuu tyytyvän kohtaloonsa.

Christinan ja Alician kannalta esim. yhden naisen pudottaminen tässä vaiheessa ei olisi ollut mitenkään tyhmä ratkaisu, naisilla olisi silti ollut enemmistö, jos myöhemmin halutaan eroon miehistä ja samalla omat aseltemat olisivat parantuneet edes hieman. Mutta ilmeisesti sijat 5-7 kelpaa tälle kaksikolle, eikä jatkossakaan nähdä mitään ratkaisuja ellei neljän liittouman sisältä Chelsea ja Kat lähde eri poluille voittoon selvästi puksuttavan Kimin jyrän alta.

Toivottavasti jotain yllättävää tapahtuu eikä kausi taannu täysin tylsälle "pudotetaan liittouman ulkopuoliset yksi kerrallaan ulos" -tasolle
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kim on hyvä pelaaja, kuten on myös Troy. Mutta syy miksi Kim pärjää tällä hetkellä on Tarzanin, Christinan ja Alician tyhmyys/sokeus.

Osasyy tuolle Kimin "ylivoimalle" on se että iso osa porukasta ei vaikuta mitenkään hirveän välkyiltä, mutta kuten vähän arpailinkin aiemmin niin noita insider-pätkiä katsomalla tulee sellainen käsitys että Kimillä taitaa olla sittenkin aika iso rooli tuossa minkä takia muut vaikuttaa niin tyhmiltä ja sokeilta. Kysehän on vaan siitä että onnistuu saamaan muut uskomaan että heidän on parempi äänestää sinun kanssasi, mutta silti varoa tekemästi yhtään lupausta mitä ei pysty pitämään. Ja sittenkin jos joudut jonkun lupauksen pettämään niin "damage control" on tärkeää ja siinäkin Kim näyttää kyllä onnistuvan.

Tuosta Troysta minulle on tullut vähän kaksijakoinen kuva. Toisaalta ymmärtää hyvin mistä tässä pelissä on kysymys ja miten hommat pitää hoitaa, mutta toisaalta taas tekee välillä ihan älyttömiä mokia ja minun mielestäni tuollainen toiminta mitä Troy esitti viime jaksossa ei vaan ole missään mielessä hyvää peliä.

Tarzan pelaa minusta ihan "Philip-peliä" tällä hetkellä. Eli näyttelee (ja varmaan osittain myös on oikeasti) tuollaista hörhöä josta kukaan ei oikein ota selvää ja josta kukaan ei erityisemmin pidä, ja luottaa siihen että häntä pidetään sen verran ärsyttävänä että kaikki haluaa hänet mukaansa finaaliin, ja pyrkii siellä sitten vaan todistelemaan että "en minä oikeasti näin ärsyttävä ole". Tuo on täydellistä toisen/kolmannen sijan peliä mutta käytännössä Tarzanin ainoa mahdollisuus voittoon on että hän jollain ihmeellä saa finaaliin vastaansa Christinan ja Alician. Ketään muuta vastaan hänellä ei ole mitään mahdollisuutta.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Mistäs noita insider pätkiä oikein pääsee katselemaan? Nopeaa googlen/youtuben hakuammuntaa yritin, mutta laihoin tuloksin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mistäs noita insider pätkiä oikein pääsee katselemaan? Nopeaa googlen/youtuben hakuammuntaa yritin, mutta laihoin tuloksin.

Ainakin Survivor24videos -niminen kanava YouTubessa toimii ilman mitään proxy-kikkailuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös