Survivor TV-sarja (Amerikan tahtiin)

  • 166 439
  • 1 161

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Realityblurredin sivuilla oli muuten näitä "deleted scenes" -pätkiä edellisestä jaksosta ja aika mielenkiintoinen oli Coltonia käsittelevä videopätkä. Tuossa varsinaisessa jaksossahan näytettiin kuinka Colton kertoi Jonasille, Troylle, Tarzanille ja Leifille että hänellä on idoli ja kuinka he suunnittelivat tämän nuorten miesten liittouman kaatamista sen avulla, mutta nyt tässä extra-pätkässä näytettiinkin että Mike itse asiassa tietää että Coltonilla on idoli. Eli ainakaan mikään blindside ei tule onnistumaan koska jos Mike tietää niin silloin kaikkien muidenkin miesten on pakko olla tietoisia tuosta idolista. Ehkä se Coltonin asema ei sitten olekaan ihan niin vahva kuin annettiin ymmärtää...

Ja tuosta videosta kävi hyvin ilmi sekin kuinka uskomattoman vittumainen jätkä tuo Colton oikeasti on, ja kuinka katastrofaalisen huonoa sosiaalista peliä hän pelaa. Vaikea on kuvitella että tuollainen kaveri pystyisi mitenkään voittamaan tätä peliä jos käyttäytyy tuolla tavalla. Videossa näytettiin kun muut miehet olivat lähdössä keräämään polttopuuta, ruokaa jne. ja Mike kysyi Coltonilta mitä tämä meinaa tehdä. Vastaus kuului: "Menen uimaan". Ja kun Mike kommentoi tätä että ei ole oikein reilua että muut tekee työt ja Colton vaan hengailee niin siitähän alkoi hirveä itku ja valitus tietenkin.

Sitten näytettiin vielä pieni pätkä Coltonin confessionalia jossa hän kommentoi tuota asiaa näin: “I’m a country club kid. I’ve never done a thing for myself in my life; I’ve always been taken care of, whether by my mom, my nanny, my boyfriend, whoever. These people are my bitches. I don’t want to do anything.”

Vittu että voi olla ärsyttävä tyyppi!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Castingiltä kyllä suorastaan loistava suoritus ottaa tuo Colton mukaan. Jo kahden jakson perusteella yksi ärsyttävimmistä tapauksista ikinä Survivorissa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Vähemmän yllättäen Colton show jatkui tälläkin kertaa. Ei voi kuin pyöritellä päätä, kun tämä republikaanihomo avaa suutaan. Voiko enää enempi ihminen käyttäytyä kuin stereotyyppinen homo? Se juoksutyyli jo yksistään räjäytti minun homotutkan.

Miesten alphamale -liitto ei sitten pitänytkään ja Matt sai lähteä. Sikäli aika jännä äänestystulos.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Minun mielestäni ei ollut yhtään yllättävää, miten tässä jaksossa tulee käymään. Olihan se aika selkeää jo edellisenkin jakson editoinnista, että naiset ovat tulossa takaisin ja tämänkin koko jakson editointi keskittyi siihen, kuinka naiset alkavat saada juonen päästä kiinni samalla, kun miesten painopiste alkoi siirtyä valtataisteluihin.

Mitä taas tulee miehiin muuten, niin onhan tuo Colton todella ärsyttävä ja tietyssä mielessä epätodennäköinen "johtaja" liittoumalleen, mutta mielestäni kuitenkin jakson rakenne ja "teema" tukivat sitä, että joku alphamale -nelikosta saa lähteä. Esim. Mattin kommentit olivat juuri klassisia villain-kommentteja ennen kuin kaikki alkaa murentua.

Tarzan alkaa muuten vaikuttaa tietyssä mielessä tämän kauden Brandonilta. Oli taas sen verran suoria kommentteja ja strategian paljastamista tribal counsilissakin. Hyvä ettei sentään paljastanut oman viisikkonsa nimiä kysyttäessä. Viimehetkellä sai itsensä kiinni.

Mitä tulee koko kauden teemaan niin alkaa näyttää siltä, että naiset tulevat tekemään kunnon come backin samalla, kun miehet keskittyvät keskinäiseen nokitteluun ja siinä sivussa tuhoavat koko heimonsa. Ennen tätä episodia olisin saattanut toivoa, että asioita pistettäisiin seuraavaksi vähän uuteen järjestykseen perinteisellä neljännen episodin twistillä, mutta tämän jälkeen toivonkin, että pidettäisiin heimot samoina. "It's anybody's game"
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Yksi Survivorin huonoja puolia tällä hetkellä on se että editointi on liian läpinäkyvää ja antaa liikaa vinkkejä siitä miten jaksossa (ja vielä seuraavassakin jaksossa) tulee käymään. Toivoisi vähän yllätyksellisyyttä tuohon editointiin että jäisi jokin jännitysmomenttikin. Nytkin olin aivan varma siitä että naiset tulee voittamaan tämän jakson kilpailut.

Mutta se pitää sanoa että tämä One World -systeemi tuntuu kyllä tässä vaiheessa onnistuneelta vedolta, tuo mielenkiintoisen aspektin peliin kun heimot periaatteessa kilpailevat verisesti keskenään mutta silti tuo samalla rantakaistaleella asuminen pakottaa heidät ainakin miettimään yhteistyötä. Ja molemmat heimot näyttävät yrittävän että saisivat mahdollisimman paljon hyötyä irti toisesta heimosta antamatta itse mitään, varsinkin tässä jaksossa tuo naisten "neuvottelu" oli kyllä aika hupaisaa kun halusivat kuivatella miesten tulen ääressä ja halusivat apua tulen sytytykseen mutta eivät suostuneet lainkaan siihen että miehet olisivat lainanneet venettä edes välillä. Tämä One World kyllä korostaa minusta entisestään sosiaalisen pelin merkitystä, kun pitäisi olla toisaalta tiukka ja pitää kilpailu mielessä mutta samalla ajatella myös sosiaalista aspektia ja pyrkiä pysymään mahdollisimman hyvissä väleissä kilpailijajoukkueen jäsenten kanssa. Oikein lupaavalta vaikuttaa siis tämä kuvio.

Joo, miesten tappio oli siis selviö ja niinhän siinä kävi että "fratboy-alliance" ei ilmeisesti miettinyt tarpeeksi tarkkaan sitä että 5 on aina isompi kuin 4. Eli jos tekee tiukan liittouman neljän ihmisen kesken niin täytyy pitää huoli että sillä ei eristetä viittä muuta, vaan olisi edes yksi ihminen jolle uskotellaan että tämä on liittoumassa mukana. Matt tosin yritti Troyzania saada mukaan mutta taisi tapahtua liian myöhään ja toisaalta Mattin neuvottelutaidot eivät kyllä olleet suoraan sanottuna mistään kotoisin ja tyhmäkin tajusi tuosta "rooster-puheesta" missä mennään. Jay teki sen sijaan viisaan päätöksen kun tajusi heti jättää uppoavan laivan ja liittyi mukaan tähän "misfits-porukkaan".

Matt liittyi siis niiden lukuisten lakimiesten joukkoon jotka ovat epäonnistuneet Survivorissa. Jännä juttu että aina noilla lakimiehillä näyttää olevan sama heikkous, eli sosiaalisessa pelissä ovat aivan surkeita ja sortuvat hyvin usein ylimielisyyteen ja sitä kautta heikkoon strategiaan.

Colton oli jälleen oma ärsyttävä itsensä mutta hän on tuollaisena hahmona ihan hyvä lisä viihteen kannalta ja saa siksi olla mukana vielä jonkin aikaa. Mutta eiköhän hänenkin aikansa tule heti siinä vaiheessa kun hän käy tarpeettomaksi tuolle "misfits-liittoumalle". Coltonin sosiaalinen peli on vaan niin surkeaa ja esim. heti kun pääsi voiman oikealle puolelle niin näytti todella ylimieliseltä ja omahyväiseltä, että minä en vaan usko että tuolla pelillä mennään pitkälle. Tai sitten jos mennään niin ainakin on vaikea uskoa että finaalissa tulisi ääniä. Kun kaikki vielä tietävät että Coltonilla on idoli niin muut varmaan haluavat yrittää blindsidea heti kun hän on käynyt tarpeettomaksi. Hyvä pointti muuten Billiltä tästä Coltonista tribalissa, kun sanoi että "we didn't judge him, he judged us", koska juuri tuota Coltonin käytös minusta on ollut.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Yksi Survivorin huonoja puolia tällä hetkellä on se että editointi on liian läpinäkyvää ja antaa liikaa vinkkejä siitä miten jaksossa (ja vielä seuraavassakin jaksossa) tulee käymään. Toivoisi vähän yllätyksellisyyttä tuohon editointiin että jäisi jokin jännitysmomenttikin.

Mä olen muuttanut aika lailla mielipiteeni tästä asiasta nyt viime aikoina. Vaikka aikaisemmin olinkin sitä mieltä, että mielenkiintoisinta on, kuka voittaa ja halusi aina säilyttää jännityksen mahdollisimman korkealla, niin nykyään olen alkanut arvostamaan myös survivorin tarinankerrontaa, johon tuolla editoinnilla pyritään ja siinä tärkeintä ei enää ole, kuka voittaa vaan miten.

Ja siitäkin huolimatta, mitä sanoin aikaisemmin niin olihan tässä jaksossa ihan selvästi kaksi mahdollista lopputulosta. Joko miehet jatkaisivat dominointiaan naisten ollessa edelleen epäorganisoituja tai sitten naiset tekisivät kunnon come backin. Eikä se olisi nyt voinut tarinan kannalta paljon eeppisemmin tapahtua. Sen verran selkeä johto miehillä oli, eikä se palapeli nyt noin vaikea ollut.

Tarinan kannaltahan nyt tosiaan näyttäisi siltä, että naiset saattaisivat olla jopa pääsemässä niskanpäälle, mutta toisaalta haasteet on se pelin ainoa osa-alue (äänestystuloksen lisäksi), johon ei voi vaikuttaa editoinnilla. Joten ihan yhtä hyvin tämä voi osoittautua vain lyhyeksi onnekkaaksi sattumaksi ja ensijaksossa miehet palaavat takaisin kuskin paikalle, vaikkakin kieltämättä nyt valitun tarinan kannalta se vaikuttaakin kohtuullisen epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.

Mutta tästäkin kaikesta huolimatta seuraavasta jaksosta tulee varmasti aivan yhtä mielenkiintoista seurattavaa kuin koko kaudesta tähän asti.

Ps. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon enemmänkin, mutta ettei menisi liian sekavaksi niin jätetään nyt tällä kertaa tähän.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Sitten näytettiin vielä pieni pätkä Coltonin confessionalia jossa hän kommentoi tuota asiaa näin: “I’m a country club kid. I’ve never done a thing for myself in my life; I’ve always been taken care of, whether by my mom, my nanny, my boyfriend, whoever. These people are my bitches. I don’t want to do anything.”

Ja secret scenes -pätkät jatkaa samaa linjaa. Pätkässä Rain, reward & fire Colton puhuu siitä, miten häntä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa kalastusvälineet palkintona: "honestly, when I saw what the reward was I couldn't have cared less. I didn't want to have some thing to go catch fish. I want like the fish fillet and fried and served to me." Ja sitten vielä lisäksi valittaa siitä, että inhoaa riisiä eikä suostu sitä syömään. Noh, siinähän on sitten nälissään, jos ei ruoka kelpaa.

Ärsyttävä tyyppi todellakin. Mielenkiintoista muuten, miten selvästi varsinaiset jaksot pyrkivät saamaan aikaan Coltonista ihan erilaisen (tai ainakaan ei yhtä pahan) kuvan, kuin sitten taas nämä piilotetut pätkät.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Coltonilta myös minun mielestäni vähän rasistiselta kuulostanut kommentti Billistä tuossa viime jaksossa. Coltonhan kutsui Billiä nimeltä "Ghetto trash" kun ei voinut sietää Billin puhetyyliä ym. Tuosta Billistä ei vaan tule yhtään sellainen ghetto-fiilis koska ei ole yhtään sen tyylinen mitä nuo ghettosta lähtöisin olevat tummaihoiset hyvin monesti ovat olleet, vaan enemmänkin tuo Bill on sellainen Ozzyn tyylinen rento surffari ja tuo puhetyyli kuuluu enemmän siihen tyyliin. Coltonhan taitaa olla Alabamasta kotoisin ja ei hirveän poikkeuksellista taida olla että tuolta päin kotoisin olevat esittävät vähän rasistisia mielipiteitä. En tiedä mutta minulle jäi vähän tuollaiset vibat tuosta.

Ja tuosta editoinnista niin tavallaan kyllä olet ihan oikeassa että tuolla editoinnilla ihan selkeästi rakennetaan storyline, mitä ei noilla aikaisemmilla kausilla niin selkeästi tehty vaan ote oli enemmän dokumentaarinen. On tuosta siis jotain hyötyäkin, mutta toivoisi silti pientä muutosta tuohon ettei noita jaksoja ja previkkapätkiä vedettäisi aina ihan samalla kaavalla, koska nyt ne ovat liian ennalta-arvattavia. Minä esim. veikkaan tämän viimeisimmän previkkapätkän perusteella että miehet tulevat voittamaan seuraavan IC:n. Katsotaan osuuko oikeaan.

Ja tuosta editoinnista vielä, niin se tosiaan ärsyttää myös kuinka selvästi ihmisten mielipiteitä pystytään muokkaamaan antamalla toisille paljon parempi edit kuin toisille, ja saadaan ihmiset näytämään ihan erilaisilta kuin mitä he oikeasti ovat. Hyvänä esimerkkinä Jane kaudella 22 joka voitti jopa tämän yleisön suosikki -palkinnon 100 000 dollaria. Suurin osa kanssakilpailijoistahan oli sitä mieltä että tuo Jane oli ihan hirveä haahka jota melkein kaikki vihasivat, ja jonka käytös oli aivan järkyttävää. Ja kieltämättä saman kuvan sai katsomalla noita insider-pätkiäkin. Mutta editoinnilla hänestä rakennettiin sympaattinen underdog jota yleisö rakasti. Nyt ikävä kyllä vaikuttaa siltä että Coltonin kohdalla ollaan tekemässä osittain samaa, ainakin noissa insider-pätkissä on ollut sellaista matskua että varmaan suurin osa Survivor-yleisöstä vihaisi häntä ihan täysillä jos ne olisi esitetty varsinaisessa jaksoissa.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Minä esim. veikkaan tämän viimeisimmän previkkapätkän perusteella että miehet tulevat voittamaan seuraavan IC:n. Katsotaan osuuko oikeaan.

Voi olla tietysti noinkin, mutta minä jotenkin tulkitsen tämän tarinan kehityksen ihan päin vastoin. Eli että naiset voittaisivat seuraavatkin pari kilpailua, jonka jälkeen oltaisiinkin taas tasoissa. Olisi mielestäni tarinan kehityksen kannalta huomattavasti enemmän järkeen käypä vaihtoehto, vaikka tietenkään "käsikirjoituksella"/editoinnilla ei pysty haasteiden lopputuloksiin suoraan vaikuttamaan joten saattaa olla, ettei kaikki mene ihan niin kuin tuotannossa toivottaisiin. Tämän jakson editointihan oli aika pitkälti sitä, että naisilta onnistuu kaikki ja he keskittyvät työntekoon, kun taas miehet keskittyivät puhumiseen (samat syyt kuin miksi miehet dominoivat pelin ensimmäisiä päiviä) ja mielestäni seuraavan jakson preview aika pitkälti jatkoi siitä.

Mutta saa nähdä, kumpi on oikeassa tässä asiassa :)

Mä en muuten ollut tässäkään jaksossa yhtään varma siitä, että naiset tulevat voittamaan, koska vaikka siitä pieniä toivonkipinöitä olikin havaittavissa olin varma, että Katin yksinkertaisuus tulisi maksamaan naisille vielä yhden häviön, jonka seurauksena hän olisi joutunut lähtemään ja vasta sitten naiset olisivat saaneet kunnolla juonen päästä kiinni. Yllättäen Kat sitten näyttikin lunastavan edellisen TC:n lupauksiaan ja paransi suoritustaan huimasti, vaikkei kumpikaan voitto kyllä millään tavalla hänen ansiotaan ollutkaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tuossa muuten sellainenkin mahdollisuus että tulee aika piankin tribal swap, aikaisemmin näillä miehet vs. naiset -kausilla on tuo swap tullut viidennessä jaksossa joten aika lähellä aletaan olla sitä hetkeä kun tuo tulee ajankohtaiseksi. Voi olla että tulee jo ensi jaksossa, entiseen tapaan viidennessä tai sitten vasta myöhemmin mutta olen käytännössä varma siitä että tulee joka tapauksessa jossakin vaiheessa.

Noita CBS:n kilpailijoiden esittelypätkiä kun katsoin ennen kauden alkua niin niissä oli yllättäen pieniä spoilereita:
Joidenkin kilpailijoiden esittelypätkissä näytettiin pieniä pätkiä joistakin challengeista ja niissä näkyi taustalla kun joillakin mieskilpailijoilla oli Salanin sininen buff ja joillakin naisilla taas keltainen Manonon buff, joten siitä voi päätellä että tuo tribal swap tulee tapahtumaan varmasti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei nyt jaksa analysoida jaksoa (kun se on tällä jo tehty hienosti), mutta täytyy yhtyä tohon, että One Wolrd idea toimii. Sosiaalinen peli saa ulottuvuuksia, kun heimot on yhteisellä rannalla.

Casting on onnistunut, koska porukassa on tyyppejä, joilla kipinöi ihan luonnostaan. Colton toki ääriesimerkkinä, mutta muitakin ristiriitaisia henkilökemioita alkaa näkyyn molemmissa leireissä.

Ja sehän on vaan hienoa…
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Täytyy sanoa, että Colton on varmaan rasistisin ja erilaisuutta vähiten sietävä homo, jonka tiedän. Tosin nyt alkaa näyttää siltä, että Colton on se tämän kauden suurin villain, jonka peli tulee kaatumaan "odottamattomaan" twistiin, ja ei tule kyllä yhtään ikävä.

Olipas erikoinen jakso tänään. Mielestäni editointi jatkoi aika vahvastikin siitä, mihin viimeksi jäätiin. Eli naisten hallintaa oli ja itse asiassa olinkin melko varma, että he tulisivat myös IC:n voittamaan, mutta niin vain muodostuivat palapelit ylivoimaisen vaikeiksi.

Yhden asian onnistuin sentään ennustamaan jopa paremmin kuin odotin, eli miehet todellakin sekosivat ihan täysin ja menivät sitten antamaan momentuminkin takaisin naisille, jos ei typerimmällä, niin ainakin erikoisimmalla ratkaisulla, jonka olen koskaan nähnyt. Periaatteessa harmi, että seuraavaksi on tosiaan se heimojen sekoitus, koska sen takia saattaa olla, etteivät miehet niin pahasti kärsikään tuosta päätöksestä mennä vapaaehtoisesti TC:iin. Tämän kauden teemaksi on muuten ehdotettu sitä, miten tavanomainen pelitaktiikka ei enää toimi ja se joka osaa ja uskaltaa muuttaa peliään ja ottaa riskejä tulisi pärjäämään. Sopisi tämä ratkaisu aika hyvin siihen muottiin.

Tuota hullunmyllyä katsoessa ei voinut olla nauramatta, ja täytyy muuten taas sanoa, että alkaa vaikuttaa erittäin onnistuneelta castilta. Porukka on täynnä pelaajia, jotka eivät pelkää rohkeidenkaan siirtojen tekemistä. Varsinkin miesten puolella taitaa olla pari ihan täydellistä sekopäätä, Colton tietysti pahimpana. Tarzan on välillä aika huvittava, mutta myös sympaattinen. Eikä Troyzankaan enää vaikuta niin sietämättömältä kuin aluksi, mutta hyviä kommentteja sieltäkin tulee koko ajan. Naisten puolella on meno ollut ehkä vähän konservatiivisempaa toistaiseksi, mutta saattaa sekin muuttua, kun heimoja vähän sekoitetaan.

Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraavaksi tapahtuu.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
:O

En oikeasti tiedä mitä sanoa. Kautta aikojen tyhmin peliliike ikinä miehiltä. Ei hyvä helvetti, olisin vielä ymmärtänyt tuon, jos sitä olisi käytetty blindsidena Coltonia vastaan. Mutta nämä alfaurokset pelkäävät tuota määkivää rasistista homppelia näköjään niin paljon, että mieluiten pilaavat oman pelinsäkkin kuin asettuvat kaverin tielle. Siellä ne varmaan ovat rivissä perse pystyssä tribalin jälkeen odottamassa Coltonin miehuutta, että eivät vain lennä pelistä seuraavana ulos.

En oikeasti ymmärrä miksi kukaan sietää Coltonia hetkeäkään pidempään. Harvoin tulee törmättyä ihmiseen joka on omasta mielestään täysin ylivertainen muihin, vaikka totuus on aivan toinen. Jumalauta kaveri ei varmaan itsekkään tajua kuinka tyhmältä se kuulostaa, kun mies joka ei ole ikinä tehnyt päivääkään töitä kertoo toisille, jotta get a real job, goooooooood. Ne jatkuvat silmien pyörittelyt yms. dramatisointi vielä lisää sitä vitutusta mitä ainakin itse koen kyseistä henkilöä kohtaan.

Tarzanista ei oikeen ota selvää, että onko kaveri yksinkertaisesti hullu vai vetääkö jotain roolia päästäkseen pidemmälle pelissä Coltonin siivellä. Veikkaan, että vähän molempia.

Naisten jengistä Alicia aiheuttaa edelleen jatkuvaa hilpeyttä. Sluti vetää pultit ennen haastetta tyyliin "en minä ole tyhmä", vaikka toinen puhuu eri asiasta. Mutta kas haasteessa ämmä ei saa tehtyä yksinkertaista palapeliä ja nauraa vielä päälle kuin asialla ei olisi mitään väliä.

Mistä helvetistä casting on löytänyt näitä idiootteja sarjaan, kerrassaan huikeita/järjettömän rasittavia persoonia...
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Kaikkien aikojen tyhmimmän ratkaisun uusin haltija on nähty; miesten heimo. Täynnä velliperseitä, jotka heittävät mielummin värillisen pois ja pitävät republikaanihomppelin josta ei edes leirielämässä ole mitään hyötyä. "Heitä homo helvettiin" pitäisi jonkun sanoa, blindsidea peliin. Mikäli eivät tosissaan tajua heittää Coltonia pihalle ennen mergeä niin hyvää päivää, kaverihan pyöri naisten leirissä jo alussa, lienee suhteellisen potentiaalinen loikkari.

Viime jakso olisi ollut täydellinen, jos immuniteetin omistaja olisi viskattu mäkeen, varsinkin kun elvisteli ettei tee taannoisten kausien virhettä poistumalla idoli taskussa.

Veli -OO-:n teoriaan uskoen Colton tulee olemaan turvassa ensi jaksossa ja mitään "twistiä" ei tulla edes näkemään.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En oikeasti tiedä mitä sanoa. Kautta aikojen tyhmin peliliike ikinä miehiltä.

Minä tiedän. En usko, että miesten heimossa on muita kuin Colton ja Tarzan, joiden älykkyysosamäärä on yli 80. En tiedä, kuinka paljon casting on joutunut töitä tekemään löytääkseen tuonne noin monta täysin aivokuollutta pelleä, mutta hyvää työtä ovat kyllä tehneet.

Ainoa jokerikortti tässä on enää Tarzan, josta en tiedä, onko suunnattoman tyhmä vai vetääkö jotain roolia äärimmäisen hyvin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En oikeasti ymmärrä miksi kukaan sietää Coltonia hetkeäkään pidempään. Harvoin tulee törmättyä ihmiseen joka on omasta mielestään täysin ylivertainen muihin, vaikka totuus on aivan toinen.

Survivorissahan näitä nähdään lähes joka kaudella. Ehkäpä räikeimpänä esimerkkinä eräs kaveri joka muisti toistella vähän väliä että "I'm Russell Hantz! The best playah evah to play this game!". Russell onkin oikeastaan aika hyvä vertailukohta Coltonille koska Colton pelaa ihan täydellistä "Russell-peliä" eli tekee suorastaan tyhmänrohkeita peliliikkeitä, saa jostain ihmeen syystä ihmiset tekemään mitä haluaa, mutta pelaa korkeintaan toisesta sijasta koska ei tajua että Survivorin tärkein osa-alue on sosiaalinen peli. Ja jos edes mahdollista niin Coltonin sosiaalinen peli taitaa olla vielä huonompaa kuin Russellilla. En tiedä että pelaako tuo kaveri vaan itselleen TV-aikaa vai onko tuo oikeasti niin jumalattoman tyhmä ettei ymmärrä yhtään miten tuo peli toimii?

Ikävä kyllä luulen että kyse on jälkimmäisestä, koska hirveydestään huolimatta tuo Coltonin käytös tuntuu aidolta. Eli tuo tyyppi vaan yksinkertaisesti on ehkä vastenmielisin ihminen joka on koskaan ollut Survivorissa mukana. Rasisti, "heterofoobikko", ylimielinen snobi ja melkein kaikin puolin ihan hirveä ihminen. Joka tapauksessa hän tuolla käytöksellään tekee itsestään täydellisen finaalikumppanin kaikille, kuten tuosta previkkapätkässä näytetystä Jonasin kommentista näkyikin, mutta samalla varmistaa että hänen mahdollisuutensa voittaa kilpailu on pyöreä nolla. Myös tuo idoli tekee Coltonista hyvän kumppanin jatkoa ajatellen, on aina parempi olla idolin omistajan puolella kuin häntä vastaan. Kun vaan osaa oikealla tavalla ruokkia tuota Coltonin ylimielisyyttä ja itserakkautta niin on täysin mahdollista että pystyy käyttämään häntä hyväkseen samalla tavalla kuin Natalie käytti Russellia.

Mutta olihan sellainen jakso että kerrankin tuli jotain yllätyksellistä, en olisi osannut arvata että tällaista tapahtuu. Jotenkin oli niin sekavaa menoa että ei oikein pääse nyt millään kiinni mitä tuossa tapahtui ja miten tuo tulee vaikuttamaan jatkoon. Ensivaikutelma on se että miehet teki kyllä ihan järjettömän liikkeen, koska ei jonkun poisäänestämisessä vapaaehtoisesti ole mitään helvetin järkeä kun tilanne on noin tasan joukkueiden välillä. Tuon ymmärtäisi paremmin jos miehet olisivat olleet selvästi niskan päällä ja merge olisi lähellä, mutta nyt pojat tuntuvat aika kovasti luottavan siihen että jonkinlainen shuffle tulee. Ja tuleehan se mutta ei kilpailijat sitä kyllä etukäteen varmaksi voi tietää ja aika järjetön riski tuo sen takia oli.

Minä tiedän. En usko, että miesten heimossa on muita kuin Colton ja Tarzan, joiden älykkyysosamäärä on yli 80.

En olisi kyllä ainakaan Coltonin kohdalla varma tuosta. Colton saattaa luulla olevansa kovinkin fiksu mutta ei tuo vielä mitään kovin älykkäitä liikkeitä ole tässä kilpailussa tehnyt. Jotain kertoo kyllä tuosta miesten porukasta että vitun Troyzan alkaa tuntua melkein fiksuimmalta tuosta koko porukasta.

Vaan ei tuo naistenkaan porukka miltään ruudinkeksijöiltä tunnu. Alicia ja Kat on suorastaan järkyttävän tyhmiä ja ei tuo Chelseakaan loppujen lopuksi miltään älyn jättiläiseltä vaikuta vaikka aluksi antoikin fiksumman vaikutelman. Sabrina ja Kim lienevät fiksuimmat koko porukasta ja minusta nuo kaksi ovat tällä hetkellä ne jotka tuntuvat vahvimmilta voittajaehdokkailta.

Myös Monica on suht' fiksun tuntuinen mutta hän on niin heikoilla tuossa naisten porukassa, ja jätetty editoinnissakin aika pimentoon joten en usko että tulee kovin pitkälle kisassa menemään. Shuffle tietysti voi muuttaa tilannetta hänen edukseen mutta saas nähdä.

On tämä kyllä tähän asti ollut viihdyttävä kausi, siitä ei pääse mihinkään. Mutta tuo viihdyttävyys tulee enemmänkin kilpailjoiden tyhmyyden ja ärsyttävyyden kautta, eikä siitä että nähtäisiin mitään hienoa ja älykästä peliä. Mutta samapa tuo, pääasia että ei ole tylsää.


EDIT: Billille pitää muuten kyllä nostaa hattua siitä että ei missään vaiheessa alentunut Coltonin tasolle vaan onnistui lähtemään arvokkaasti vaikka aika typerän liikkeen seurauksena tulikin tuo lähtö. Moni olisi varmaan suhtautunut aika eri tavalla noihin Coltonin kommentteihin mutta Bill pysyi hyvin pitkälti asialinjalla ja perusteli omat kantansa ilman että meni henkilökohtaisuuksiin Coltonin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En olisi kyllä ainakaan Coltonin kohdalla varma tuosta. Colton saattaa luulla olevansa kovinkin fiksu mutta ei tuo vielä mitään kovin älykkäitä liikkeitä ole tässä kilpailussa tehnyt.

Perustan arvioni siihen, että Colton pyörittää tuota miesten porukaa miten haluaa. Nuo muut eivät vain yksinkertaisesti tajua, minkälainen niljake tuo henkilö on. Tarzan on ainoa, joka saattaa huomata tuon, ja sen takia haluaa pitää Coltonin mahdollisimman pitkään mukana. Tarzanin master plan lienee Coltonin raahaaminen mukanaan finaaliin, jolloin tarvitsee voittaa enää se naisista, joka sinne asti etenee. Tämä siis sillä varauksella, että Tarzanilla mitään plania edes on.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Perustan arvioni siihen, että Colton pyörittää tuota miesten porukaa miten haluaa. Nuo muut eivät vain yksinkertaisesti tajua, minkälainen niljake tuo henkilö on.

Kyllä nuo Jonas ja Troyzan näyttävät ainakin tajuavan, ja luulisin että Mike myös. Jaysta ja Tarzanista ei oikein ota mitään selvää mutta Tarzanin suorittama perseennuolentanäytös tribalissa vaikutti kyllä siltä että haluaa vaan pitää Coltonin puolellaan ja ratsastella sen avulla helppoon voittoon. Leif vaikuttaa olevan ainoa jota Colton ihan oikeasti pystyy pyörittämään tuolla, mikä on ikävää sinänsä koska noiden insider-pätkien perusteella tuo Leif vaikuttaa todella hyvältä ja sympaattiselta tyypiltä.

Suhteellisen törkeitä oli muuten nuo Coltonin kommentit myös Leifistä. Ensin kutsui Leifiä nimellä "Little munchkin" ja sitten vielä ihan päin naamaa nimellä "oompa loompa". Tuo kaveri saa oikeasti Na'Onkankin näyttämään miellyttävältä ja sivistyneeltä ihmiseltä...

Tuosta Jonasista sen verran että tällä hetkellä hän vaikuttaa minusta melkeinpä ainoalta tyypiltä miehistä jolla saattaisi olla mahdollisuus voittaa kilpailu. Vaikka välillä on tullut jotain tyhmältäkin kuulostaneita kommentteja niin välillä kyllä kommenteista paistaa että on kuitenkin aika hyvin perillä asioista ja tietää miten peli toimii. Troyzanista ei myöskään oikein tiedä, alussa vaikutti ihan idiootilta mutta nyt pelin edetessä on alkanut vaikuttaa vähän fiksummalta ja näyttäisi olevan melko hyvissä asemissa tällä hetkellä. Hänkin voi yllättää.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Survivorissahan näitä nähdään lähes joka kaudella. Ehkäpä räikeimpänä esimerkkinä eräs kaveri joka muisti toistella vähän väliä että "I'm Russell Hantz! The best playah evah to play this game!". Russell onkin oikeastaan aika hyvä vertailukohta Coltonille koska Colton pelaa ihan täydellistä "Russell-peliä" eli tekee suorastaan tyhmänrohkeita peliliikkeitä, saa jostain ihmeen syystä ihmiset tekemään mitä haluaa, mutta pelaa korkeintaan toisesta sijasta koska ei tajua että Survivorin tärkein osa-alue on sosiaalinen peli.

Tässä toki se ero, että Russell on saavuttanut asioita oikeassa elämässä. Colton on syntynyt kultalusikka perseessä ja sen huomaa käytöksestä. Russell ei tuonut sitä ulkomaailman erinomaisuuttaan yhtä pahasti esille kuin Colton, vaan keskittyi lähinnä kerskailemaan pelitaidoillaan.

Edit: Ehdinkin jo unohtaa noi oompa loompa kommentit. En suosi väkivaltaa, mutta Coltonia voisin kyllä pari kertaa lyödä ja kunnolla. En muuten yhtään ihmettele, että on käynyt yksityiskoulussa koulunsa, tuskin olisi selvinnyt hengissä High Schoolista tuolla asenteella.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No olipa uskomaton veto.. ensimmäistä kertaa sarjassa, huh huh
One World toimii! Tuohan ei olisi ilman samaa piitsiä ollut mahdollinen.. ainakaan kovin helposti

Colton, joo, erinomainen castaus kyllä. Loistava hahmo.. siis pelin kannalta..

Parin tylsemmän kauden jälkeen on kyä hianosti taas peliä. Reward kisat kuuluu tähän settiin, ja OneWorld tuo uutta peliä.. nice
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Minä tiedän. En usko, että miesten heimossa on muita kuin Colton ja Tarzan, joiden älykkyysosamäärä on yli 80. En tiedä, kuinka paljon casting on joutunut töitä tekemään löytääkseen tuonne noin monta täysin aivokuollutta pelleä, mutta hyvää työtä ovat kyllä tehneet.

Ainoa jokerikortti tässä on enää Tarzan, josta en tiedä, onko suunnattoman tyhmä vai vetääkö jotain roolia äärimmäisen hyvin.

Mulle taas on jäänyt kuva, että nuo kaksi omaavat tämän kauden alhaisimman älykkyysosamäärän, kenties Katin lisäksi. Jollain ihmeellisellä tavalla he ovat kuitenkin päässeet pyörittämään peliä, tai ainakin miesten heimoa. Se kertoo siitä, ettei loputkaan tyypit mitään älyn jättiläisiä ole.

Jakso oli kieltämättä viihdyttävä, mutta toisaalta aika kivuliasta katsottavaa... niin älyttömiä liikkeitä ja niin älytöntä juttua toisensa perään, että ihan pahaa teki välillä. Täytyy toivoa, että naisten heimosta löytyy jokunen fiksu tyyppi, joiden puolia pitää jatkossa.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Nyt varsinkin viime aikoina kun tuntuu, että se kunniallisesti pelaaminen on saanut ihan suhteettoman suuret mittasuhteet ja on mennyt aivan liian ennalta-arvattavaksi koko touhu joten hyvä vaan, että välillä on vähän impulsiivisempaakin porukkaa.

Tosin en minä siltikään tuota porukkaa mitenkään erityisen tyhmäksi haukkuisi. Eikä nämä ihmiset nyt keskimäärin niin ärsyttäviäkään minusta ole. Selkeästi vaan huomaa, etteivät nämä kaverit niin hirveästi ajattele mitä suustaan päästävät ja tuntuu siltä, että se mitä silloin joskus aikaisemmin painotettiin, eli kyky sopeutua elämään 17 erilaisen persoonallisuuden kanssa pienehkössä tilassa tuottaa näille ihmisille huomattavan suuria vaikeuksia menneisiin kausiin verrattuna.

Sitten Colton on tietysti ihan oma lukunsa ja olen kyllä sitä mieltä, ettei hän vedä mitään roolia vaan ihan oikeastikin on tuollainen. Eihän se ymmärrä alkuunkaan, miten tätä peliä kuuluisi pelata, ja tuntuu olevan välillä ihan mahdotonta pitää mielipiteensä ja asenteensa omana tietonaan. Eikä tunnu löytyvän yhtään ymmärrystä sille, mitä omat sanat voivat muissa aiheuttaa. Ihan niin kuin se homous antaisi jonkun oikeutuksen kohdella huonosti kaikkia hänen kanssaan erilaisia ihmisiä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitten Colton on tietysti ihan oma lukunsa ja olen kyllä sitä mieltä, ettei hän vedä mitään roolia vaan ihan oikeastikin on tuollainen.

Kyllä tuo ihan aidolta tuntuu, ja ikävä kyllä tuollaisia ihmisiä on ihan oikeasti olemassa ja veikkaisin että noita samanlaisia asenteita löytyy tuolta Alabamasta ym. etelävaltioista yllättävänkin paljon.

Se jäi vielä edellisissä sanomatta että myös tuo Coltonin voting comment Billille meni aika lailla henkilökohtaisuuksiin. Varsinkin se loppu "take your broke ass home" kertoi juuri siitä kuinka Colton tuntuu pitävän itseään muita (ja varsinkin tummaihoisia) parempana kun on rikkaasta perheestä ja käynyt yksityiskouluja jne. Hän ei pidä, ja hänen ei tarvitse pitää Billistä koska tämä on köyhä.

EDIT: Tässä Gordon Holmesin haastattelussa Billiltä aika hyviä mielipiteitä ja näkemyksiä Coltonista.
 
Viimeksi muokattu:

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Tulipa sellainen vielä mieleen, että eikös sinne tribaliin ollut alunperin kiire äänestämään Leif joukosta kun oli "pettänyt heimon", tosin äänestystulos kertoo leikkauksen ilmeisesti taas onnistuneen.

Sinäänsä sääli etteivät naiset joutuneet äänestämään, olisi ollut mukava nähdä puzzlemestarin selittelevän miksei se helpoinkaan ollut niin helppo. Olen muuten sitä mieltä ettei noita toisen heimon palapelejä saisi jatkossa kurkkia, muistaakseni näin on yleensä ollutkin.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Olen muuten sitä mieltä ettei noita toisen heimon palapelejä saisi jatkossa kurkkia, muistaakseni näin on yleensä ollutkin.

Mutta tämän kauden ideahan on nimenomaan, että sääntöjä ei ole ja pelissä pärjätäkseen sitä pitäisi oppia hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Joten siinä mielessä naiset tekevät juuri niin kuin pitääkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös