Super Bowl XLVIII 2.2.2014

  • 28 756
  • 119

janóz

Jäsen
Perinteikkäästi avaan Super Bowlille oman ketjun, vaikka hyvää ennakkospekulointia on NFL-ketjussa jo ehditty pyörittää.

Tämän vuoden Super Bowlissa kohtaavat kauden kaksi ennakkosuosikkia eli AFC:n Denver Broncos ja NFC:n Seattle Seahawks. Molemmat voittivat runkosarjassa oman konferenssinsa saldolla 13-3. Pudotuspeleissä kumpikin hyödynsi kotietunsa täydellisesti ja näin ollen marssivat New Yorkin MetLife Stadiumissa 2.2. pidettävään Super Bowliin. Suomen aikaan ottelu alkaa maanantaina noin klo 1.30. Nelonen Pro näyttää ottelun ilmaiseksi. Ottelu kestää noin 4 tuntia, joten sitä katsovien kannattaa varata huolella ruokaa ja virvokkeita yön ajaksi. Puoliaikashowsta vastaa Bruno Mars ja Red Hot Chili Pepperskin lavalla nähdään. Ottelun viralliset sivut: 2014 Super Bowl - Super Bowl XLVIII - NFL.com

Super Bowl on totuttu pelaamaan joko lämpimissä osavaltioissa tai katetuilla stadioneilla, mutta tänä vuonna tehdään poikkeus. Sää voi olla New Yorkissa hyvinkin talvinen ja se tuonee mukavan lisämausteen otteluun. Molemmat joukkueet ovat tottuneet pelaamaan haastavissa keleissä, joten kumpikaan ei saa talviolosuhteista etua. Tosin monesti hankalat olosuhteet suosivat parempaa puolustusta eli tässä tapauksessa Seattlea.

NFL-faneja hellitään loistavalla ennakkoasetelmalla kun ottelussa kohtaavat liigan paras hyökkäys (Denver) ja kovin puolustus (Seattle). Denver on rankattu lieväksi suosikiksi, mutta perinteisesti hyvällä puolustuksella on enemmän painoarvoa pudotuspeleissä. Pelinrakentaja Peyton Manningin johdolla Broncos-hyökkäys murskasi ennätyksiä runkosarjassa ja vaikka he eivät pudotuspeleissä pisteillä liikaa juhlineet niin hyökkääminen oli todella vakuuttavaa ja tehokasta. Manning johtaa hyökkäystä, jossa ratkaisijoita löytyy useampaan lähtöön: heittopeleissä Demariyus Thomas, Julius Thomas, Wes Welker ja Eric Decker tai juoksupeleissä Knowshon Moreno ja Montee Ball. Myös Denverin puolustus on toiminut menestystä vaativalla tavalla, etenkin juoksua vastaan. Seattlen puolustus tunnetaan todella rankasta ja raflaavasta tyylistään, jota takakentän kauhut Richard Sherman ja Earl Thomas parhaimmillaan edustavat. Hyökkäys näyttää välillä hapuilevan nuoren pelinrakentaja Russell Wilsonin johdolla, mutta voittavaa peliä sekin esittää. Wilsonin hyvät tilastot puhuvat puolestaan. Seahawksien keskushyökkääjä Marshawn Lynch puolestaan on todellinen voimapesä, joka pitää vastustajan puolustajat nöyränä.

Taustaa joukkueista:

Denver Broncos
- peliasun värit: oranssi, valkoinen, sininen kypärä
- perustettu 1960
- Super Bowl -mestaruuksia 2 (1997, 1998)
- 2014 runkosarjassa 13 voittoa, 3 häviötä, AFC:n 1.
- pudotuspeleissä voitot San Diegosta 24-17 ja New Englandista 26-16
- valmentaja John Fox
- tärkeitä pelaajia mm.: Peyton Manning, Demariyus Thomas, Knowshon Moreno

Seattle Seahawks
- peliasun värit Super Bowlissa: valkoinen, tumman siniset housut ja kypärä
- perustettu 1976
- Super Bowl -mestaruuksia 0, mukana Super Bowlissa 2005
- 2013 runkosarjassa 13 voittoa, 3 häviötä, NFC:n 1.
- pudotuspeleissä voitot New Orleansista 23-15 ja San Franciscosta 23-17
- valmentaja Pete Carroll
- tärkeitä pelaajia mm.: Russell Wilson, Marshawn Lynch, Richard Sherman
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Hyvä ketjun avaus jälleen Janozilta. Jos jotakuta ärsytti/vihastutti Seahawksien kulmapuolustaja Shermanin sanat, niin tässä hieman sympaattisempi klippi yhdestä joukkueen ei niin kuuluisasta pelaajasta. Kyse on Seattlen fullbackista nimeltä Derrick Coleman. Erikoisen tästä tekee se, että hän kuuro. Ensimmäinen kuuro pelaaja NFL:ssä. Alla oleva clippi on mainos, mutta antaa kuitenkin jonkun verran ajateltavaa...
Deaf Seahawks fullback stars in commercial that will give you chills | For The Win
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En minä oikein ymmärrä mitä niin ihmeellistä Shermanin tempuissa oli, siis hän meni pelin jälkeen kättelemään Crabteetä jolloin Crabtee rupesi tönimään. Ehkä siinä oli vähän piruilun makua mutta olisi Crabtee voinut ihan normaalisti kätellä eikä töniä, tuossa klipissä kuului että Sherman sanoi ettö "hell of a game", ei siis mitään sikailua. Mitä Crabtee sitten oli puhunut pitkin peliä sitä en tiedä, haastattelussahan Sherman vähän innostui, mutta siinäkin mainitsi että Crabtee oli hänestä puhunut. Mitä kummallista siinä sitten on jos vähän innostuu voiton jälkeen ja varsinkin jos siellä joku koko pelin lässyttää (tosin en tiedä mitä oli puhuttu) ja pelin jälkeen ei suostu kättelemään.

Siis jääkiekossa tai eurooppalaisessa jalkapallossahan konna olisi ollut Crabtee joka ei suostunut rehdisti pelin jälkeen kättelemään vaan töni.
 

janóz

Jäsen
Mitä kummallista siinä sitten on jos vähän innostuu voiton jälkeen ja varsinkin jos siellä joku koko pelin lässyttää (tosin en tiedä mitä oli puhuttu) ja pelin jälkeen ei suostu kättelemään.

Siis jääkiekossa tai eurooppalaisessa jalkapallossahan konna olisi ollut Crabtee joka ei suostunut rehdisti pelin jälkeen kättelemään vaan töni.

Jääkiekkoilija olisi nuuska huulessa, naama peruslukemilla selitellyt tilanteen jotenkin näin: "Ei sillä ole merkitystä kuka ratkaisevan suorituksen teki. Joukkueena voitetaan. Vähän läppäsin kättäni pallon suuntaan ja sattu osumaan siihen. Uskottiin tänään voittoon enemmän. Pitää jatkossa vaan keskittyä nöyrästi tekemään töitä 110 prosenttia ja katsoa mihin se riittää"

Olihan tuo kuitenkin poikkeuksellisen raju vuodatus ja jenkeissä tapauksesta nousi kova kohu, mutta eihän Sherman tuollainen koko ajan ole vaikka suorapuheinen pelaaja onkin. Moni selitti tilanteen niin, että kun tuollaisen matsin ja energialatauksen jälkeen löydään heti mikki naamaan eteen niin sieltä voi tulla melkein mitä tahansa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olihan tuo kuitenkin poikkeuksellisen raju vuodatus ja jenkeissä tapauksesta nousi kova kohu, mutta eihän Sherman tuollainen koko ajan ole vaikka suorapuheinen pelaaja onkin.

Kohu mielestäni täysin turhaa, eihän hän sanonut mitään ikään kuin loukkaavaa muuta kuin että Crabtree on keskinkertainen pelaaja ja myös sen että puhunut jotain (jota ei tarkemmin määritelty). En oikein ymmärrä mitä niin hirvittävän loukkaavaa siinä, eikä edes tiedetä miten Crabtree provosoi. Crabtree ei kai ole juurikaan saanut kritiikkiä siitä että ei halunnut kätellä vaan lähti tönimään, tuo mielestäni on enemmän epäuhreilijamaista kuin mitä Sherman teki jos näitä halutaan vertailla.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Alkuviikosta Sherman oli kertonut off the record eräälle haastattelijalle, että hänen ja Crabtreen välinen skisma oli alkanut jo viime kesänä jossain PR-tilaisuudessa. Crabtree oli hänen mukaansa uhonnut tuhoavansa Shermanin kentällä täysin. Vihanpito oli sitten jatkunut pitkin kautta. Tämä toki vain Shermanin versio tapahtuneesta.

Super Bowl XLVIII:ssa kohtaavat minulle henkilökohtaisesti mielenkiintoisimmat joukkueet, sillä alkuehdolla tietenkin, että oma suosikkijoukkue taas kerran kaukana rannalla ruikuttamassa. Sydän soisi voiton Seahawksille, toisaalta Broncoille tuli laitettua rahat jo ennen kauden alkua.

Ja viime vuoden tapaan purilaiset grilliin sekä ennen matsia että puoliajalla.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Jenkkifutis nyt on tyyliltään aina ollut äijäilyä ja pelin luonteesta johtuen adrenaliini pyritään pumppaamaan äärimmilleen ja sitten purkautumaan kerralla lyhyissä pyrähdyksissä. Nyt kun toimittajien on pakko päästä joka paikkaan mikkeineen, ei tuo Shermanin machoilu nyt niin ihmeellistä tai tuomittavaa ole. Tuollaisia aitoja avautumisia tuoreeltaan toimittajat kentän laidalta pyrkivätkin löytämään.

Ja kuten todettua Shermanin vastapainoksi joukkueessa on kuitenkin "class act"-Coleman, jonka vastaus kuulovammaisille 9-vuotiaille kaksosille löytyy oheisesta linkistä.

Seahawksin kelkassa siis mennään tällä suunnalla.
 

janóz

Jäsen
Katselin hieman minkälaisia kertoimia vedonlyöntiyhtiöt ovat ottelusta tarjonneet ja melko tasaista näyttää olevan. Toki Denver on suosikki, mutta mitään läpihuutojuttua kertointen perusteella ei ole tulossa. Denverin voittokertoimet pyörivät 1.7 - 1.8 välillä ja Seattlelle annetaan 2.0 - 2.1. Tasoitusvedoissa eroa on 2 pistettä eli tarkoittaa, että jos Seattlelle annetaan 2 pistettä lisää niin kertoimet menee tasan. Ottelun kokonaispisteissä 47 pistettä näyttää olevan se raja missä kertoimet menee tasan. Manningin MVP-kertoimeksi on annettu yleensä noin 2 ja Wilsonille n .4. Itse taidan tyytyä laittamaan veikkaukselta tulosvetoa sitten kun näkee vähän miten suomalaiset ovat ottelua pelanneet. Jos Denveriä ja sen pisteitä on ylipelattu niin sitten laitan Seattlen voittoa. Hyviä muistoja vastaavasta superhyökkäyksen hyytymisestä on se kun NY Giants jätti New Englandin voittamattoman joukkueen 14 pisteeseen muutama vuosi sitten.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Tänään tuli nelosella maininta että Pro1 ja Pro2 näkyvät ilmaiseksi ensi viikonloppuna. Eli eiköhän Super Bowlkin näy kaikille :)

Lähetetty minun GT-I9300 laitteesta Tapatalkilla
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä ketjun avaus jälleen Janozilta. Jos jotakuta ärsytti/vihastutti Seahawksien kulmapuolustaja Shermanin sanat, niin tässä hieman sympaattisempi klippi yhdestä joukkueen ei niin kuuluisasta pelaajasta. Kyse on Seattlen fullbackista nimeltä Derrick Coleman. Erikoisen tästä tekee se, että hän kuuro. Ensimmäinen kuuro pelaaja NFL:ssä. Alla oleva clippi on mainos, mutta antaa kuitenkin jonkun verran ajateltavaa...
Deaf Seahawks fullback stars in commercial that will give you chills | For The Win

Ensimmäisen kerran seurasin NFL:ää viime vuonna, juurikin Super Bowlin. Olihan se mieletön tapahtuma. Se ei kuitenkaan lisännyt mielenkiintoa riittävästi, jotta olisin alkanut seuraamaan lajia aktiivisemmin. Mutta nyt on se aika vuodesta, kun meikäläisenkin voi joku erittäin onnekas nähdä television äärellä katsomassa normaalista poikkeavaa urheilulajia.

Aivan uskomaton pelaaja tämä Derrick Coleman pelkästään lainaamani viestin perusteella.
 

Sambody

Jäsen
Ensimmäisen kerran seurasin NFL:ää viime vuonna, juurikin Super Bowlin. Olihan se mieletön tapahtuma. Se ei kuitenkaan lisännyt mielenkiintoa riittävästi, jotta olisin alkanut seuraamaan lajia aktiivisemmin. Mutta nyt on se aika vuodesta, kun meikäläisenkin voi joku erittäin onnekas nähdä television äärellä katsomassa normaalista poikkeavaa urheilulajia.

Varo vaan siitä se saattaa lähteä. Itse katsoin ensimmäisen Super Bowlini 2002, kun Tampa Bay Buccaneers ja Oakland Raiders kohtasivat. Warren Sapp jäi tuosta pelistä mieleen ja Bucsista tuli joukkue jota seurata. Kuivempaa on siitä asti ollut ja Sappikin meni vaihtamaan maisemaa, mutta silti pudotuspelejä on tullut seurattua vähintään tulosten muodossa sen jälkeen ja aina jos vain mahdollista niin Super Bowl tullut katsottua.

Peytonia sympaten Broncosin puolella ollaan tänä vuonna.
 

janóz

Jäsen
Tänään tuli nelosella maininta että Pro1 ja Pro2 näkyvät ilmaiseksi ensi viikonloppuna. Eli eiköhän Super Bowlkin näy kaikille :)

Kyllä, tämä näyttäisi nyt olevan varma. Hyvä uutinen monille satunnaiskatsojille. Pistin jatkoaikalaisille kyselyn matsista: Aiotko katsoa Super Bowlin? - Jatkoajan keskustelupalsta

Kylläpä on odottavan aika pitkä. Pro Bowl höntsä ei Super Bowl –kuumeesen paljon auttanut. Ajan kuluksi listaan omasta mielestäni ne tärkeimmät kolme tilastollista pointtia, joihin peli voi ratketa.

1.Pallonmenetykset. Jos Denver menettää pallon 2 kertaa tai useammin niin veikkaan, että Seattle vie mestaruuden. Jos Seattle onnistuu viemään pallon pari kertaa Denveriltä niin se antaa melkoisen momentumin Seattlen puolelle samalla kun Denverin itseluottamus hyökkäyksessä alkaa horjua. Varsinkin silloin jos pallonriistot sattuvat Denverin kenttäalueella ja Seattle pääse tekemään niistä pisteitä. Toisaalta jos Seattle ei voita turnover battlea tai jää siinä edes tasuriin niin en usko heidän voittoonsa. Manning on vetänyt melko seesteisesti koko kauden vältellen säkityksiä, joita on tullut vain n. 1 per peli. Sen sijaan Manning on rähmännyt palloja enemmän tällä kaudella kuin kertakaan aiemmin eli 10 kertaa pallo on tippunut maahan ja kuusi kertaa hän on sen menettänyt. Tähän kun laskee kauden 11 syötönkatkoa päälle niin pallonmenetyksiä on 18 kpl 17 ottelusta eli yksi per peli. Lisätään sitten vielä se fakta, että Denverin fumble lost -saldo (16 runkosarjassa) on liigan huonoin niin tuo 2 pallonmenetyksen lukema on jo tilastollisesti aika lähellä tässä pelissä, varsinkin kun liigan paras puolustus on vastassa.

2. 3rd downien onnistuminen. Denver-hyökkäys on vetänyt kauden niin, että suunnilleen joka toinen 3 down käännetään uusiksi yrityksiksi. Pudotuspeleissä luku on huikea 62%. Seattlen puolustus antoi runkosarjassa joka kolmannella 3rd downilla uudet yritykset ja pudotuspeleissä vain joka neljännellä. Jos Denver pystyy operoimaan nämä tilanteet yli 40 prosenttisesti niin he ovat vahvoilla. Manningin hyökkäys on parhaimmillaan silloin kun se pääsee jauhamaan pitkiä driveja lyhyillä etenemisillä. Tämä vaatii 3rd downien onnistumista, mutta jos ne onnistuu niin Seattlen puolustus alkaa menettämään otettaan entistä enemmän ja samalla sivurajalla jäähtyvällä Wilsonilla paineet kasvaa. Denverin puolustuksen ja Seattlen hyökkäyksen 3rd downit menee aika tasan eli noin 4/10 menee läpi. Jos näissä tapahtuu isoja muutoksia niin toki niillä on vaikutusta peliin, mutta enemmän katsoisin juuri tuota Denverin hyökkäys vastaan Seattlen puolustus tässä kohdin.

3.Marshawn Lynchin juoksupeli. Jos Lynch ja Seattlen linja saa juoksupelin kulkemaan (mieluiten heti alussa) ja tilastot ovat suurin piirtein lukemissa 20-25 kantoa ja 90-100 jaardia niin Seattlen voitto ei voi olla kaukana. Tämä avaa luonnollisesti heitoillekin enemmän pelivaraa, kuluttaa Denverin puolustusta ja ennen kaikkea syö kelloa ja pitää Denverin hyökkäyksen penkillä. Denverin juoksupuolustus oli runkosarjassa 10 parhaan sakissa monessa tilastossa ja pudotuspeleissä on mennyt vielä paremmin. Saa nähdä antaako Denver Lynchille hänen pudotuspelien tavaramerkkiään eli sitä yli 20 jaardista Beast Mode-juoksua, joita hän on tärkeissä peleissä tehnyt. Tilastojen valossa näkisin tälle noin 50% mahdollisuuden.

Itsestään selvyyksiä joo, mutta tulipa kirjoitettua..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Varo vaan siitä se saattaa lähteä. Itse katsoin ensimmäisen Super Bowlini 2002, kun Tampa Bay Buccaneers ja Oakland Raiders kohtasivat. Warren Sapp jäi tuosta pelistä mieleen ja Bucsista tuli joukkue jota seurata. Kuivempaa on siitä asti ollut ja Sappikin meni vaihtamaan maisemaa, mutta silti pudotuspelejä on tullut seurattua vähintään tulosten muodossa sen jälkeen ja aina jos vain mahdollista niin Super Bowl tullut katsottua.

Peytonia sympaten Broncosin puolella ollaan tänä vuonna.
Itsellä taas lähti NFL-innostus niin ikään Super Bowlista, 2005 kauden päättäneestä Super Bowl XL:stä, jossa Steelers peittosi Seahawksin. Ennen tuota matsia en tiennyt jenkkifutiksesta paljoakaan, mutta matsin lopussa olin jo täysin myyty. Mieleen jäivät Jerome "The Bus" Bettis sekä Antwan Randle-El/Hines Ward kikkapeli.

Peytonia sympataan myös täällä päin, joten Broncosin wagonissa ollaan. Eipä tuo Seahawkskaan ole mikään hassumpi jengi, joten ei olisi maailmanloppu vaikka Seattleen Lombardi matkaisikin. Seahawksin riveissä pelaa monta viihdyttävää yksilöä, ihan coach Carrolista lähtien. Hassua ajatella, että joskus viisi vuotta sitten vielä katselin live streamin välityksellä kun Big Balls Pete piti lehdistötilaisuuksiaan USC:n päävalmentajana. Enpä olisi silloin ajatellut, että sama ukko vielä joskus koutsaa Super Bowlissa.
 

janóz

Jäsen
Peytonia sympataan myös täällä päin, joten Broncosin wagonissa ollaan. Eipä tuo Seahawkskaan ole mikään hassumpi jengi, joten ei olisi maailmanloppu vaikka Seattleen Lombardi matkaisikin.

Alkuun ajattelin, että Broncosin puolella olen, mutta onhan se Seahawks loppujen lopuksi ihan jees joukkue kun heitä on nyt viime aikoina paremmin seurannut. Manning on myös minulle se pääsyy olla Broncosin bandwagonissa, mutta ei kisakatsomossa aleta paikkoja hajottamaan jos Seattle ensimmäisen mestaruutensa saisi. Broncos sinänsä ei ole minulle mikään merkityksellinen joukkue, vuosien saatossa olen ollut joskus heidän puolellaan ja joskus vastaan. Tänä vuonna olen jo ennen kauden alkua veikannut heitä mestariksi ja taidan mennä sillä loppuun asti. Seattlen keikkaan hyppään ainoastaan jos keksin laittaa jonkin todella kuumottavan vedon heidän puolestaan.

Muistan hyvin tuon Steelers-Seahawks Super Bowlin eli sen ainoan kerran kun jälkimmäinen on isoon peliin päässyt. Siinä Seattlelle sattui paljon pikkumokia ja ratkaisi sinänsä tasaisen ottelun Pittsburghin voitoksi. Toki tuosta ottelusta jäi mieleen myös Fawkesin mainitsema kikkapeli sekä taisi Willie Parker repäissä jonkun 70-80 jaardisen TD-juoksun.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Alkuun ajattelin, että Broncosin puolella olen, mutta onhan se Seahawks loppujen lopuksi ihan jees joukkue kun heitä on nyt viime aikoina paremmin seurannut. Manning on myös minulle se pääsyy olla Broncosin bandwagonissa, mutta ei kisakatsomossa aleta paikkoja hajottamaan jos Seattle ensimmäisen mestaruutensa saisi. Broncos sinänsä ei ole minulle mikään merkityksellinen joukkue, vuosien saatossa olen ollut joskus heidän puolellaan ja joskus vastaan.
Itse toivon Broncosin voittoa ihan puhtaasti ja pelkästään Manningin takia. Olen NFL:ää seurannut aktiivisesti kaudesta 2006 eteenpäin ja sinä aikana Manning on ollut se pelaaja, joka on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen (Ray Lewis pääsee lähelle). Tästä syystä toivon, että Denver voittaa, ja Peyton varmistaa sitä myötä asemansa kaikkien aikojen parhaana pelinrakentajana.

Seattle on piristävä poikkeus NFL:n menestysjoukkueiden joukossa. Jos Seahawksin organisaatiota pitäisi kuvailla yhdella sanalla, se olisi juurikin "fresh". Minulle on muodostunut mielikuva, että Seattlessa asiat tehdään vähän rennommin kuin monessa muussa paikassa, ja pelaajilla on oikeasti hauskaa pelata Carrollin alaisuudessa. Lisäksi Russell Wilsonista ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Mutta Wilson on nuori pelaaja, joka ehtii voittaa mestaruuksia myöhemminkin. Mielummin soisin Peytonille sormuksen tänä vuonna.

Muistan hyvin tuon Steelers-Seahawks Super Bowlin eli sen ainoan kerran kun jälkimmäinen on isoon peliin päässyt. Siinä Seattlelle sattui paljon pikkumokia ja ratkaisi sinänsä tasaisen ottelun Pittsburghin voitoksi. Toki tuosta ottelusta jäi mieleen myös Fawkesin mainitsema kikkapeli sekä taisi Willie Parker repäissä jonkun 70-80 jaardisen TD-juoksun.
Itseltä löytyy sattumoisin tuo Super Bowl DVD:ltä. Sinänsä kyse ei ollut mistään eeppisestä matsista, mutta kyllähän siihen paljon muistoja liittyy. Seahawksilla oli sinä vuonnna sarjan paras hyökkäys, jota johtivat Shaun Alexander ja Matt Hasselbeck. Koutsina toimi Mike Holmgren. Steelersillä taas oli monta vanhaa konkaria joukkueessa (mukaan lukien Coach Cowher), kun vastapainoksi esim. Roethlisberger oli vasta toisen vuoden pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itselle eka Superbowl oli XXIII eli 49'ers-Bengals vuonna 1989. Neljännesvuosisata sitten, ei juma. Olin vahvasti Bengalsin ja Ickey Woodsin bandwagonissa, ja katkerat kalkit juotti Joe Montana siinä pelissä viimeisellä drivella. Koska olen Bostonilaisen urheilun fani, on Pats se suosikkijoukkue. Tässä matsissa olen täysin Seahawksien bandwagonissa, vaikka Peytonia toki arvostan älyttömästi ja muutenkin yleensä symppaan AFC:n jengejä Superbowlissa. Uskon että nyt Broncosien hyökkäys viimein pysähtyy.

Olen ottanut maanantain vapaapäiväksi, lauantaina pitää tankata ameriikan herkut kaupasta ja sunnuntai onkin pelkkää fiilistelyä. Ajattelin suorittaa sen pelaamalla kauden PC-DOS Joe Montana Footballia vuodelta 1991 Bengalseilla, Boomer ja Ickey saavat kostaa kahden vuoden takaisen tappion.
 
Siis jääkiekossa tai eurooppalaisessa jalkapallossahan konna olisi ollut Crabtee joka ei suostunut rehdisti pelin jälkeen kättelemään vaan töni.

Jos tarkoituksena on kätellä rehdisti pelin jälkeen, niin silloin ei taideta mennä kesken pelin läpsimään vastustajaa ivallisesti perseelle ja näyttelemään käsillä choking-eleitä, kuten Sherman teki. Kyllä tuollaisella pelleilyllä saisi sen konnan maineen ihan futiksessa ja lätkässäkin. Se nyt on vähän eri homma juosta vastustajan perään provoamaan tuolla tavalla kuin ottaa loppukättelyt jonossa joukkueen kanssa, kuten lätkässä tehdään. Tuskin sielläkään katseltaisiin kovin hyvällä, jos joku pelaaja esim. tekisi voittomaalin 0,5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja lähtisi ennen viimeistä keskipistealoitusta jahtaamaan jotain vastustajaa "reilujen kättelyjen" toivossa. Ja jos futiksen loppukättelyissä lähdetään tuolla tavalla juoksemaan tietyn vastustajan perään, niin silloin yleensä ollaan sen kaverin pelipaidan eikä pakaroiden perässä.

Jääkiekkoilija olisi nuuska huulessa, naama peruslukemilla selitellyt tilanteen jotenkin näin: "Ei sillä ole merkitystä kuka ratkaisevan suorituksen teki. Joukkueena voitetaan. Vähän läppäsin kättäni pallon suuntaan ja sattu osumaan siihen. Uskottiin tänään voittoon enemmän. Pitää jatkossa vaan keskittyä nöyrästi tekemään töitä 110 prosenttia ja katsoa mihin se riittää"

Ehkä juuri sen vuoksi entisillä NHL-pelaajilla konkurssi- ja rikostuomiolukemat ovat vähän eri näköisiä kuin entisillä NFL-pelaajilla.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Minun eka Super Bowl taitaa mennä niinkin kauas kuin vuoteen 1993 (XXVII). Vastakkain tuolloin(kin) olivat Dallas Cowboys ja Buffalo Bills. Cowboys eli kultavuosiaan ja joukkue oli pullollaan tähtiä ja tulevia legendoja kuten Troy Aikman, Emmith Smith, Michael Irwin, Darryl Johnston, Jay Novacek ja tietenkin "Great wall of Dallas". Ja tossa siis vain hyökkäyspelaajia. Jäipä näistä Buffalo matseista myös Billsin pelaajia mieleen, Kelly & Thurman Thomas. Joka tapauksesa allekirjoittaneella oli tuolloin ysärin alkuvuosina kova jefukiima, jos niin voi sanoa? Jopa niin kova, että tuli aloitettua noina vuosina myös itse lajin pelaaminen. Vuosien vieriessä palo jenkkifutista kohtaan ei ole ainakaan yhtään hiipunut. Melkeinpä jopa päinvastoin. Näistä -90 luvun Super Bowleista parhaiten ehkä on jäänyt mieleen 1996 vuoden Dallas Cowboys vs Pittsburg Steelers. Cowboysin takakentällä hääri silloin muuan Deion Sanders ja Larry Brown sekä huikea safety Darren Woodson. Larry Brown taitaa edelleen olla ainut kulmapuolustaja joka on valittu Super Bowlin MVP:ksi? Hienoja muistoja.

Tämän vuoden Super Bowlista on kovat odotukset. Erittäin tasaista matsia odotan. Piru vie kun en vain osaa päättää kumman puolella ollaan. Puolustuksen miehenä pitäisi tietenkin valita Seattle, mutta kun on vähän pahaa verta aikaisemmilta vuosilta Seahawkseja kohtaan. Nythän joukkue on toki aivan eri, valmennusta myöden. Ja onhan siellä hienoja ja räiskyviä persoonia. Russell Wilson on ihan jeesh, Lychin beast modea on kiva katella. Legion of boom on sitten jo niin kovaa settiä a'la Sherman ja NFL:n kovin safety kaksikko Earl Thomas & Kam Chancellor. Peyton Manningistä myös pidän, kuten Wes Welkeristä ja Champ Baileystäkin. Aika usein olen Super Bowlissa valinnut suosikiksi NFC:n edustajan, ellei se ole sattunut olemaan Giants tai Eagles. Noh, eiköhän suosikki löydy viimeistään kun kick off on huulilla.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Minun eka Super Bowl taitaa mennä niinkin kauas kuin vuoteen 1993 (XXVII). Vastakkain tuolloin(kin) olivat Dallas Cowboys ja Buffalo Bills. Cowboys eli kultavuosiaan ja joukkue oli pullollaan tähtiä ja tulevia legendoja kuten Troy Aikman, Emmith Smith, Michael Irwin, Darryl Johnston, Jay Novacek ja tietenkin "Great wall of Dallas". Ja tossa siis vain hyökkäyspelaajia. Jäipä näistä Buffalo matseista myös Billsin pelaajia mieleen, Kelly & Thurman Thomas.

Samoja matseja on tullut täälläkin katseltua...

Joku wiksuhan oli tulkinnut Bills'in nimen olevan itse asiassa lyhenne:
B - Boy
I - I
L - Love
L - Losing
S - Super Bowls
 
Samoja matseja on tullut täälläkin katseltua...

Joku wiksuhan oli tulkinnut Bills'in nimen olevan itse asiassa lyhenne:
B - Boy
I - I
L - Love
L - Losing
S - Super Bowls

Tiedättekö muuten, mihin Super Bowlin hävinneen joukkueen ennen matsia painatetut mestaruuspaidat ja -lippikset päätyvät? Voin paljastaa sen verran, että Afrikassa oli 1990-luvun puolivälissä kyliä, joissa luultiin vakaasti Billsin olleen dynastia vuosikymmenen alussa.
 

janóz

Jäsen
Olen ottanut maanantain vapaapäiväksi, lauantaina pitää tankata ameriikan herkut kaupasta ja sunnuntai onkin pelkkää fiilistelyä. Ajattelin suorittaa sen pelaamalla kauden PC-DOS Joe Montana Footballia vuodelta 1991 Bengalseilla, Boomer ja Ickey saavat kostaa kahden vuoden takaisen tappion.

Ei helvet.. Tuossa on jo legendaarinen tapa hoitaa fiilistely! Ennen tuli itsekin pelattua konsoleilla, juurikin sunnuntaina, tuleva Super Bowl oikealla stadionilla ja oikeilla joukkueilla. Nyt ei ole Maddeniä ollut talossa moneen vuoteen, joten tuota rutiinia ei voi suorittaa. Olihan tuolla toisessa ketjussa jo kirjoitettukin, miten tämän vuoden virallinen Madden-simulaatio oli mennyt:

Denver Broncos picked to win Super Bowl XLVIII in Madden 25 simulation | Joystiq

Jokavuotisen perinteen mukaan Super Bowl-matsi on simuloitu EA:n Madden-pelillä, ja Denver vei simumatsin jatkoajalla.

Madden-simulaatio on tehty kymmenen kertaa aikaisemmin, ja niistä kahdeksan kertaa peli on ennustanut voittajan oikein.

Säätila oli ainakin viimeöisen Rangers vs. Islanders matsin perusteella purevan talvinen. Pakkasta ainakin näytti olevan. Eikös jossain ollut tilasto, että Peyton Manning ei ole koskaan voittanut peliä jos ottelu pelataan alle 40 Fahrenheitissä (eli noin +4 Celciusta)? Niistäkin suurin osa taitaa olla playoff-otteluita. En silti usko, että Broncos tai Manning tässä pelissä siitä hirveästi kärsii. Onhan tässä ollut 2 viikkoa aikaa valmistautua kylmään peliin.
 

Cube

Jäsen
Grantlandin Super Bowl -ennakko on kohtalaisen kattava.

Vaikuttaa siltä, että suuri osa ammattikirjoittajista ja -analyytikoista veikkaa Seahawksin voittavan ottelun. Ainakin suurin osa niistä, joita itse erityisesti arvostan. Tosin Peter King ja Matt Bowen veikkaavat Broncosin voittoa.

Oma veikkaukseni: Seattle 27, Denver 24
 

janóz

Jäsen
Ja tunteja lasketaan niin kuin lapsi jouluaattona.. Nyt kun kiekkopalstalla ollaan tässä NHL-pelaajien arvioita ottelun voittajasta. NHL Players Super Bowl XLVIII picks Video - NHL VideoCenter Landeskog oli aika varman oloinen ottelun tuloksesta :) En vieläkään pysty sanomaan kumpi ottelussa on mielestäni suosikki. Koko ajan järki puhuisi puolustuksen eli Seattlen puolesta, mutta tunne ja toivo taas Denverin.

Seuraavaksi pitäisi alkaa miettimään vedonlöyntikohteita ja illan ruokapuolta. Juomahankinnat on jo tehty. Sitten pitäisi vielä ratkaista isoin kysymys eli valvoako koko yön läpi vai pitäisikö yrittää nukkua muutama tunti ennen pelin alkua. Perinteisesti olen valvonut koko yön, mutta nyt on viime aikoina yörytmi muuttunut niin säännölliseksi, että voi tehdä tiukkaa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös