Super Bowl suorana lähetyksenä mtv3:lta 27.1

  • 5 163
  • 67

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Paljon hehkutettu MVP Rich Gannon mureni Buccaneersin puolustuksen edessä

Ja on todettava että Buccaneers jyräsi varsin vakuuttavaan voittoon vaikka meinasivat käsittämättömillä rähmäyksillä päästää epätoivoisen ja alamaissa olleen Raidersin takaisin mukaan peliin.

Siinä missä Buccaneersin Brad Johnsson jakoi monipuolisesti palloa ympäri kenttää niin juoksu- kuin heittopelein niin Raidersin Rich Gannonilla oli jatkuvasti kiire ja tuota paljon kehuttua heittoa ei nähty kuin pari kertaa.

Suurissa peleissä kokematon Buccaneers oli yllättävän ylivoimainen kokenutta ja kaiken nähnyttä Raidersia vastaan. Todellisuudessa Raiders oli pelissä mukana vain 1.neljänneksen alku vaiheessa ja sitten 4.neljänneksellä viimeiseen 2 minuuttiin asti muuten Buccaneers määräsi tahdin ja vei peliä mielinmäärin.

Kaiken kaikkiaan Raidersin esitys oli aivan luokaton ja pitää ihmetellä millä tuo Gannon on voinut saada tuon MVP valinnan runkosarjassa, tosin hyökkäyksen linja ei kylläkään pystynyt auttamaan Gannonia tippaakaan. Raiders oli kaikessa aivan käsittämättömän paljon jäljessä Buccaneersia ja eniten ihmetytti että kokeneella ja liigan parhaan hyökkäyksen titteliä kantavalla joukkueella ei tuntunut olevan mitään aseita avata Buccaneersin tiiviisti pelannutta puolustusta.

No eipä jäänyt epäselvyyttä kumpi oli tämän kukkulan kunkku ja tuon ensikertalaisen puolella olleena täytyy todeta että suosikin valinta onnistui... ;))
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti finnjewel
No toinen, ehkä tyhmä kysymys:

Miksi hyökkäävä joukkue ei käytännössä koskaan käytä neljättä yritystään edetä (vaikka olisi vain metri jäljellä) vaan luopuu pallosta vapaaehtoisesti? Eli mitä kauheaa tapahtuu jos se neljäs yritys ei toisi tulosta?

Juuri näin se menee kuten sanottiinkin. Luopumalla vapaaehtoisesti pallosta vastustaja joutuu lähtemään jopa puoli kenttää kauempaa hyökkäämään. Turha ottaa riskiä ellei kyseessä ole aivan pelin loppusekunnit ja tappiota muutama piste.

Niin, ja tuosta peliajasta. Peliaika on käytännöllisesti juoksevaa mutta nuo muutaman temput saavat ajan pysähtymään.

Peliaika katkeaa ainakin maalista, jos pallonkantaja juoksee sivurajasta ulos, jos heittopeli epäonnistuu tai kentällä tapahtuu virhe. Tuo sivurajasta ulosjuokseminen on hyvä juttu jos peliaikaa on jäljellä vähän. Pallo heittämällä eteenpäin ja rajasta yli, ainakin Tampan Mike Alstott teki tempun pari kertaa. Myös epäonnistunutta heittopeliä voidaan käyttää hyväksi. Jos aikalisiä ei ole ja aika pitää saada poikki, pelinrakentaja heittää tarkoituksella pallon maahan heti sen käsiin saatuaan. Tässä tietysti menee pari jaardia takapakkia ja yksi neljästä yrityksestä mutta esim. viime Super Bowlissa New England sai aikaa pätkittyä onnistuneesti ja eteni tarpeeksi pitkällä saadakseen aikaan voittomaalin kenttäpotkusta viime sekunneilla. Tällä keinolla estetään myös mahdolliset syötönkatkot.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Korjaus

Viestin lähetti Rocco
Myös epäonnistunutta heittopeliä voidaan käyttää hyväksi. Jos aikalisiä ei ole ja aika pitää saada poikki, pelinrakentaja heittää tarkoituksella pallon maahan heti sen käsiin saatuaan. Tässä tietysti menee pari jaardia takapakkia ja yksi neljästä yrityksestä mutta esim. viime Super Bowlissa New England sai aikaa pätkittyä onnistuneesti ja eteni tarpeeksi pitkällä saadakseen aikaan voittomaalin kenttäpotkusta viime sekunneilla. Tällä keinolla estetään myös mahdolliset syötönkatkot.

Eihän epäonnistunut heittopeli liikuta aloituspistettä minnekään vaan aloitus otetaan uudelleen samasta paikasta kuin silloin epäonnistuneella yrityksellä tehtiin, vain kello ei nyt kulje. Tosin silloin kun tuo pallon maahan heitto on tarkoituksella tehtyä niin silloin ei taideta puhuta epäonnistuneesta heittopelistä.
 

Rocco

Jäsen
Ai niin, nyt menee nukkumattomuuden piikkiin, tosiaan tuo "spike" eli pelinrakentajan heitto maahan ei siirrä aloituspistettä minnekään. Unen puute taitaa vaivata...

Taaksepäinhän mennään silloin, kun pelinrakentaja ottaa pallon ja pistää polven maahan ns. ottaen turvallisen "juoksupelin" ja nimenomaan vain starttaa pelin ja kuluttaa aikaa kun pelikello pitää kuluttaa loppuun. Tätä tehdään silloin kun hyökkäävä joukkue johtaa ja peliaikaa on vähän jäljellä. Eteenpäin ei kannata lähteä juoksemaan koska on aina riski pallon menetykseen, heittämään ei kannata lähteä koska aina on riski syötönkatkoon, ja tietysti siihen että epäonnistunut heittopeli ei kuluta aikaa, jota tässä tietysti haetaan takaa.

Ja siksi sanoin tuon epäonnistunut heittopeli, koska halusin selvittää miten tätä voidaan käyttää hyväksi taktisesti. Kun heitto ei mene perille niin aika ei käy.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No nyt on sitten Jalkapallon maailmanmestaruus ratkennut. Tosin epäselväksi jäi, miten kansallisessa sarjassa voidaan jakaa maailmanmestaruus. Liigan nimihän on National Football League, ja joukkueita taitaa olla edelleen ainoastaan yhdysvalloista. Baseballissa taitaa sentään löytyä kanadalaisjoukkuekin.

Tuli katsottua sekin peli loppuun asti vaikka pelillistä jännitystä ei kestänytkään kuin ensimmäisen puoliajan ajan. Todella hampaaton esitys Oaklandilta. Eikös tämä sama Raiders pelannut vielä 10 vuotta sitten Los Angelesissa? Minulla on ainakin ollut Raidersin lippis pienenä eikä se mikään Oakland ollut.

Pelin MVP meni mielestäni oikeaan osoitteeseen, eli parhaaksi pelaajaksi valittiin Bucsien nr. 34, Dexter Jackson. Mitä mieltä muu Jatkoajan raati on valinnasta?

Puoliaikashow piti sentään otteessaan hyvin. Tyhjänpäiväisen ja playbackilta kuulostavan Shania Twainin jälkeen saatiin lavalle No Doubt, joka kuulosti paitsi hyvältä niin myöskin jännittävältä. Piti nimittäin ensimmäisen biisin lopussa jännittää, kuuleeko Gwen korvamonitoreistaan bändin niin hyvin, ettei laulu ala raahaamaan liikaa perässä. Hyvä että biisi ehti edes loppua niin Sting saapui pelastavana enkelinä lavalle. En ole ollut ikinä mikään Sting fani, mutta No Doubt ja Sting kuulostivat siihen aikaan yöstä todella hyvältä. Puoliaikashown voimalla jaksoikin sitten katsoa pelin loppuun.

Edit: kuullsoti ja ansimmaisen
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Raiders on tosiaan pelannut Losissa, samoin myös Rams. Jostakin syystä Los Angelesissa jenkkifutis ei tunnu saavan jalansijaa. Nyt on taas kaupunki hakemassa uutta seuraa itselleen...

Jos MVP voisi jakaa koko joukkueelle niin sen olisi voinut antaa oikeastaan koko puolustukselle. Linjasta saatiin jatkuvaa painetta pelinrakentajalle, muutama säkkikin tuli ja muutama heitto blokatiin. Linja + tukimiehet hoitivat juoksut pois lähes aina vain parin jaardin tappioilla... Samapa se kelle se meni mutta oikeaan kategoriaan kyllä: Tampan puolustukselle. Oakland oli tehokas kuin märkä sukka.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsoinpa minäkin tuon pelin, ja pitkästä aikaa oli mukava nähdä tätäkin lajia meikäläisen telkkarista. Ihan hienolta se näytti, vaikkei tosiaan ensimmäisen jakson jälkeen enää juuri pelissä jännitystä ollutkaan.

Sen kummempaan analyysiin pelistä tai MVP:stä ei minun lajitietämykseni riitä, eikä minulla ollut suosikkiakaan. Tottakai oli hienoa että saatiin ensikertalainen finalisti heti voittajaksi.

Mutta semmoinen seikka kiinnitti huomiota, että jossain vaiheessa Raiders yritti touchdownin jälkeen kuljettaa palloa maalialueelle ja siten ottaa kahta lisäpinnaa (säkkihän siitä tuli). Käsittääkseni NFL:n säännöissä on joskus aiemmin ollut niin, että onnistunut potku TD:n jälkeen tai pallon kuljetus maalialueelle ovat molemmat olleen yhden pinnan arvoisia. Näin ainakin oli joskus silloin, kun Kolmoselta noita pelejä tuli enemmänkin, mutta milloin tämä sääntö on mahtanut muuttua?

Niinkuin jo aiemmin johonkin toiseen ketjuun kirjoitin, niin onhan tämä kainalopallo huomattavasti mukavampaa seurattavaa kuin baseball. Lisääkin saisi tulla, katsoisin kyllä.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Kenenköhän karu pila oli palkata alkuun Celine Dion laulamaan
"God bless America"a :)

Iloisesti yllätyin pelistä, muistin että se olisi ollut tylsempää, mutta nyt viihtyi ottelun ääressä. Puoliaika show oli pettymys, Shania(ahhh) veti heikolla asenteella playbackinä ja sitten gwen veti taas ihan oman live-version ekaksi yksinään ja sitten stingin kanssa.
3. neljänneksen aikana peli alkoi olemaan niin selvä että täällä rupesi torkahtelu, ihan pelin loppuhetkille taas terästäydyin.

Vanhoilta ajoilta muistiini oli syöpynyt aloituslinjojen olleen isommat, eli enenmmän pelaajia. Kai se oli vain vääristynyt muisto vai onko sääntöjä muokattu tai taktiikat kokeneet niin suuren evoluution?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Go Bucs!

Oli kyllä ihan hyvä peli, vaikka jännitys ensimmäisen jakson jälkeen jotakuinkin katosikin. Itse odotin ainakin huomattavasti pieninumeroisimpia loppulukemia. Jos pitäisi vertailla niin viime vuotinen Super Bowl vie kyllä voiton.

Tampan hyökkäys yllätti minut aivan totaalisesti, vaikka Keyshawn Johnson & co. kovia tekijöitä ovatkin. Odotin joukkueen keskittyvän jyräämään Raiders hyökkäyksen kivenkovalla puolustuksella, mutta onneksi Bucs ryhmä innostui myös hyökkäämään.

Gannon oli huono, mies oli selvästi hermostunut eikä edes yrittänyt runkosarjasta tuttuja juoksuja. Tampan puolustus toki sai Raidersin hyökkäyksen näyttämään huonolta, mutta silti odotin Oaklandilta huomattavasti rohkeampaa peliä.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi Jetsin LaMonte Jordan ja Curtis Martin olisivat käyttäneet juoksuvoimaansa joukkueen puolustusta vastaan...

MVP meni aivan oikealle pelaajalle. Keyshawn ja Brad Johnson sekä Micky Pittman olivat hyviä kuten myös Mike Alstott. Ronde Barberin ja Derrick Brooksin (vaikka 1 TDn juoksikin) olisin odottanut nousevan enemmän esiin, mutta Tampa jyräsi tasaisuudellaan todella varmasti.

Vieläkin harmittaa Giantsin Ike Hilliardin ja Keith Hamiltonin loukkaantumiset kauden alussa. Nyt Giants taisteli aina Wild Card viikonloppuun asti, jolloin Hilliardin ja Hamiltonin jättämä aukko tuli juuri ratkaisevalla hetkellä esiin kun 49ers tuli 24 pisteen takaa voittoon tuomareiden avustuksella. Fuuuuck.
 

Cube

Jäsen
Eihän Gannon juoksemalla olisi edes päässyt mihinkään, sen verran nopea Bucs-puolustus on. Miten olisi voinutkaan päästä, kun McNabbkin jäi Tampaa vastaan 17 jaardiin? Matsin alussahan Gannon kyllä haki pientä pyrähdystä, mutta Spires ja Rice nappasivat äkkiä kiinni.
Greg Spiresista puheenollen, siinä mun valinta matsin MVP:ksi. Ok, ei Dexter Jackson missään nimessä huono tai väärä valinta ollut ja mies on varmasti Cadillacinsa ansainnut, mutta mun mielestä Spiresin (ja Simeon Ricen) panos oli merkittävämpi. Kaksikko iski Gannoniin jatkuvasti painetta, mikä johti huonoihin heittoihin. Mitä kaikkea Spires tekikään? Suurimmat urotyöt taitavat osua ekoille neljänneksille. Niiden aikana mies teki Gannonille kaikennäköistä jäynää, mm. säkitti kerran, blokkasi yhden heiton yläilmoihin ja aiheutti monia kiiretilanteita. Jacksonin eka katkokin tuli Spiresin luoman painostuksen seurauksena. Ja tämän miehen piti olla Tampan puolustuksen "heikko lenkki"..
Mutta samahan se oikeastaan on kenelle MVP meni. Kaikkihan tuossa jengissä ovat voittajia.

"History only smiles on a champion."
-Warren Sapp
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti Rocco


Jos MVP voisi jakaa koko joukkueelle niin sen olisi voinut antaa oikeastaan koko puolustukselle.


Jossain yliopistojen Bowl-peleissä MVP:ksi on joskus valittu voittaneen joukkueen koko hyökkäyksen linja, mutta NFL:ssä taitaa olla käytäntö vähän eri. Mutta samaa mieltä, Bucsin tasaisesta joukkueesta ei kukaan erottunut niin kirkkaasti että MVP valinta olisi ollut ilmiselvä.

Raidersista vielä, joukkuehan on alunperin Oaklandista, mutta piipahti sitten Los Angelesissa n. 15-20 vuoden verran.

NFL:ssä siirryttiin 2 pisteen lisäpisteisiin viitisen vuotta sitten, eli otettiin käyttöön sama sääntö kuin yliopistoissa ja Euroopassa.

Onko missään muuten vielä kerrottu mikä sille Raidersin all-star sentterille oli tullut, kun päätti jättää matsin väliin? Ainakin joukkuetovereiden kommentit olivat suht pahantuulisen oloisia, ei taida heppu paljon sympatiaa saada.
 
Viimeksi muokattu:

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Ensimmäistä kertaa elämässäni katsoin amerikkalaista jalkapalloa televisiosta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Säännöt tulivat tutuiksi pelin edetessä, itse peli on kyllä todella mielenkiintoista seurattavaa! Aivan mahtava peli!

Pelaajista mieleenjäivät erityisesti Buccsien vahvan puolustuksen peruspilarit Warren Sapp ja Ronde Barber. Paljon puhutun puolustuksen varjoon ennen ottelua jääneet Tampa Bayn hyökkääjät Keyshawn Johnson ja Micky Pittman pistivät myös silmään. Erityisesti Johnsonin "catchit" olivat ottelun parasta antia. Myös QP Brad Johnson pelasi hyvin, vaikka mitään aivan ihmeellistä ei esittänytkään.

Micky Pittman on tehnyt pallon kuljetuksesta taidetta. Niin kovassa vauhdissa kaveri pystyy vielä uskomattomasti vaihtamaan suuntaa ja rytmiä, ei voi kuin ihailla! Upeita suorituksia.

Taisin jäädä jenkkifutikseen koukkuun, harmi ettei sitä tule Suomessa töllöstä tuon enempää. Milloinkas kausi jenkkilässä jälleen käynnistyy? Joku voisi varmaan kertoa esim. Buccsien kotisivut, ja jotain keskustelupalstoja joilla voi käydä tsekkaamassa pelaajahankinnat ensi kautta varten....
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti redruM
Onko missään muuten vielä kerrottu mikä sille Raidersin all-star sentterille oli tullut, kun päätti jättää matsin väliin? Ainakin joukkuetovereiden kommentit olivat suht pahantuulisen oloisia, ei taida heppu paljon sympatiaa saada.

Taidat tarkoitta heppua, josta selostajat puhuivat pelin alkupuolella. Hän oli kai ollut kateissa peliä edeltävän päivän, ja ilmaantuessa illan hämärtyessä joukkueen majapaikkaan hänet oli lähetetty kotiin kasvamaan.

Oli vissiin jannu törmännyt retkillään johonkin Super Bowliakin mielenkiintoisempaan.

En tiedä sitten, olinko valvomisesta niin sekaisin vai kuulinko oikein, kun minun mielestäni toinen selostajista (se asiantuntija) kertoi niinikään pelin alkupuolella, että Tampan pelaaja (Jurevicius tms.) oli ollut vaimonsa tukena synnytyksessä ennen konferenssifinaalia eikä ollut harjoitellut viikkoon ennen sitä, ja samasta pelaajasta selostaja Saari totesi myöhemmin, että hän oli henkilökohtaisen tragedian takia sivussa noista treeneistä ennen konferenssifinaalia.

No, voihan tietysti perheenlisäyksenkin henkilökohtaiseksi tragediaksi mieltää. On myös hyvin paljon mahdollista, että selostajat puhuivat eri miehestä ja itse vaan tajusin asian väärin.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Hamraan

Vanhoilta ajoilta muistiini oli syöpynyt aloituslinjojen olleen isommat, eli enenmmän pelaajia. Kai se oli vain vääristynyt muisto vai onko sääntöjä muokattu tai taktiikat kokeneet niin suuren evoluution?

Taktiikat ovat muuttuneet hieman enemmän heittopohjaiseksi joten aloituslinjassa ei tarvi monesti tuota pakollista viittä miestä enempää. Monet joukkueet pelaavatkin nykyisin yhdellä sis.laitahyökkääjällä joka tarvittaessa antaa lisäblokkia linjassa kuudentena miehenä, kolmella laitahyökkääjällä ja yhdellä keskushyökkääjällä. Myös tämän heittopelin lisääntymisen takia puolustuskin joutuu miehittämään enemmän miehiä takakentälle, usein vaihdetaan kolmas tukimies takamieheen ja tämä myös vähentää linjan lähellä olevien miesten määrää. Lisäksi ainakin Tampan puolustuksen linjan päätypuolustajat lähtivät yllättävän kaukaa, heillähän on vauhtia ja voimaa niin pääsee helpommin ohi hyökkäyksen linjan miehistä.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Roku
En tiedä sitten, olinko valvomisesta niin sekaisin vai kuulinko oikein, kun minun mielestäni toinen selostajista (se asiantuntija) kertoi niinikään pelin alkupuolella, että Tampan pelaaja (Jurevicius tms.) oli ollut vaimonsa tukena synnytyksessä ennen konferenssifinaalia eikä ollut harjoitellut viikkoon ennen sitä, ja samasta pelaajasta selostaja Saari totesi myöhemmin, että hän oli henkilökohtaisen tragedian takia sivussa noista treeneistä ennen konferenssifinaalia.

No, voihan tietysti perheenlisäyksenkin henkilökohtaiseksi tragediaksi mieltää. On myös hyvin paljon mahdollista, että selostajat puhuivat eri miehestä ja itse vaan tajusin asian väärin.

Ihan oikein olet varmaan kuullut, selostajat vain taisivat ilmaista asian hieman sekavasti. Jurevicius sai tosiaan hiljattain perheenlisäystä. Tragedian asiasta teki se, että vauva syntyi kuukauden aikaisessa ja joutui taistelemaan hengestään elämänsä ensimmäiset päivät. Nyt on onneksi jo paremmassa kunnossa.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti kimmo
Ensimmäistä kertaa elämässäni katsoin amerikkalaista jalkapalloa televisiosta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Säännöt tulivat tutuiksi pelin edetessä, itse peli on kyllä todella mielenkiintoista seurattavaa! Aivan mahtava peli!

Tervetuloa koukkuun! Mukava nähdä, että joku otti kunnolla huumaa Super Bowlista.

Paras paikka aloittaa on varmaan yksinkertaisesti NFL:n kotisivut. Sinne listataan kesän aikana siirtoja sun muita uutisia. Ja draft saa tietysti tässä kevään käynnistyttyä paljon huomiota. Sivujen ylälaidasta pääsee suoraan jokaisen joukkuueen kotisivuille klikkailemalla logojen kuvia. Bucsien kotisivut löytyvät täältä .

Muita pakollisia sivuja:
http://www.sportsillustrated.com
http://www.espn.com
http://www.sportsline.com
jne..

Eiköhän noilla pääse hyvään alkuun.. hyviä keskustelupalstoja en oikein voi ehdottaa, koska itsekään en mitään todellista helmeä tiedä. Lähinnä käyn siellä täällä vierailemassa.
Uusi kausi alkaa vasta syyskuun alkupuolella, joten odoteltavaa kyllä on.. no, onhan tässä tuloillaan draft ja vapaa-agenttimarkkinat. Ja Suomessakin pelaillaan kesällä.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Mua rupes ainakin kiinnostaan laji niin paljon että suunnittelin pelin ostamista.
Onko jollain tuo peli, kertokaapa minkälainen ettei tule turhaa ostosta.
Aika mukavan näköistä oli.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Valitettavasti Rich&Oaland latistivat hyvän pelin. Niin hampaatonta oli Oaklandin hyökkäys ja varsinkin Mr MVP'n peli, että ei paljon jaksanut innostua pelistä. Toki TB pelasi hyvää peliä ja sitä oli kiva katsoa, mutta valitettavasti kunnon finaalia ottelusta ei tullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös