Super Bowl suorana lähetyksenä mtv3:lta 27.1

  • 5 186
  • 67

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
Mitä, osaatko sä Osku selostaa jenkkifudistakin?
Ei siinä mitään onnea tehtävään, hienoa että maikkari näyttää pelin. Pääasia selostamisessa on kait ettei sitä selosta missään tapauksessa Pentti Lindegren se olis aika katastrofi.
 

Cube

Jäsen
Re: Selostaja?

Viestin lähetti Puster
Onneksi tämä nuorten MM:t selostanut jannu on Ylen leivissä ettei ainakaan tätä pääse pilaamaan.

Heh, tuohan on on oikeastaan aika helmi idea. ".. ja siinä taas aika raju taklaus, mutta sehän ei tunnu tuomaria kiinnostavan.."
 

nyce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, TPS,
Loistavaa tosiaankin maikkarilta näyttää jenkkifutista, yhtä maailman taktisinta lajia... edes sen Super Bowlin verran... En mikään lajin suuri fani tai tietäjä, mutta olen yrittänyt katsoa SB:n aina vuosittain livenä...

Suosikkijoukkueeksi minulle on jostain syystä muodostunut Dallas Cowboys... saanut aina sympatiani ja ääneni. 90-lukuhan oli Dallasille kulta-aika ja silloin jo joukkueessa loisti suosikkinani Emmitt Smith #22, joka en ehkä yksi parhaista ei-pelinrakentaja pelaajista koko NFL:n historiassa: Smithin takonut hurjat tilastot/ennätykset itselleen... ja vielä ura jatkuu...

Anyway, peliä odotellen...
 

Puster

Jäsen
Viestin lähetti pernaveikko
Peli ei voi päättyä 1-1, onhan se tietenkin pelaajan vastuulla, mutta kai Veikka voisi tulla sen verran vastaan, että sulkisi mahdottomat tulokset. 0-0, 2-2 ja siitä eteenpäin voi peli päättyä miten vaan.

Pienenä off-topic kommenttina mainittakoon, että vuonna 86 tai 87 pelattu nuorten sarjan ottelu Turku Trojans - Tampere Rocks päättyi lukemiin 0-2.
Molemmilla oli kovat puolustukset ja Tampereella tuon oman maalin verran parempi.

Tulosvetovihjeenä ei kuitenkaan kovinkaan hyvä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Silloin kun se joskus 90-luvulla tuli suorana MTV3:lta niin nukuin tyylikkäästi sohvalla lähes koko matsin ajan.

Laji ei kiinnosta pätkääkään enkä siitä mitään ymmärrä mutta jonkun pirun takia piti silti olla keskellä yötä tuijottamassa tuota Amerikan ihmettä. Muutaman minuutin näin.

En todellakaan aio katsoa, ei oikein Suomesta käsin saa minkäänlaista kosketusta lajiin.
 

miklis

Jäsen
Viestin lähetti nyce
Suosikkijoukkueeksi minulle on jostain syystä muodostunut Dallas Cowboys... silloin jo joukkueessa loisti suosikkinani Emmitt Smith #22, joka en ehkä yksi parhaista ei-pelinrakentaja pelaajista koko NFL:n historiassa
Tuo Smith, ja Cowboys... Prkl, niitäkin. Silloin aikanaan (Kausilla 1992-1993) noista tuli meikäläiselle kirosanoja. Suosikkeinani olivat silloin jo Buffalo Billsit ja Legendaarinen QB Jim Kelly.

Tuohon 1993 kauteen päättyi myös Billsien peräkkäisten Super Bowlien sarja: 4 kertaa, aina hävinneenä. Kaksi viimeistä tappiota juurikin Cowboysille, oli se silloin raskasta aikaa.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Todella upeaa, että MTV3 on tajunnut tyhmyytensä muutamana vuotena ja korjaa virheensä. Kiitos siitä. Oma suosikkini on Buffalo Bills, aina ne hävisivät silloin 90-luvun alun kultai...tarkoitan hopeisina vuosina. Mutta toinen suosikkikin on vuosien varrella löytynyt, nimittäin NY Jets. Toivottavasti finaalissa.

EDIT: En edes huomannut, Mikliksen kanssa samoilla linjoilla. Raskaita aikoja olivat, aina tuli turpaan.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tuossa vasemmassa laidassa olevasta suosikkijoukkuelistasta näettekin kannattamani jengin nimen. Olin vuosien 86-96 välisen ajan niin suuri kainalopallofriikki, että jääkiekot ja eurofutikset olivat selkeästi taka-alalla. Sinä aikana oli matsejakin nähtävissä melko hyvin, joten mikäpä oli lajia seuratessa. Viime vuosina seuranta on jäänyt lähinnä SuperBowlien katsomiseksi, mutta eipä niitäkään ole sitten Broncosien mestaruusmatsien jälkeen tullut nähtyä, mikä on valitettavaa, sillä pari erittäin tiukkaa ja pelillisesti erittäin nautittavia matsia on ollut. Vaikkei suosikkijoukkueeni päässyt tänä vuonna edes pleijareihin, niin mielenkiintoa on sen verran, että SB 37 tulee takuuvarmasti katsottua. Onneksi menen maanantaina vasta iltapäivällä töihin, niin sekään ei estä tätä yövalvontaa.

Noista vedonlyöntiin liittyvistä tulosveikkauksista pistää naurattamaan kyllä se, että lopputulokseksi on laitettu (jopa suuressa määrin) tulos 1-1. Se on tulos, jota jefussa ei pysty saamaan. Lajin pistesäännöt eivät tunne moista. Mutta, matsi todellakin pystyy päättymään tulokseen 2-0. Kyseinen tulos syntyy ilman toucdownia(6 pistettä), ilman potkumaalia (3 pistettä). Se syntyy siten, että hyökkäävä joukkue on joutunut (useimmiten virheen seurauksena) omalle maalialueelleen ja ei pääse sieltä joko QBn säkityksen (pelinrakentaja kaadetaan pallon ollessa hänen kädessään) tai muun palloa hallussaan pitävän pelaajan kaatamisen/taklaamisen seurauksena. Kyseisen tilanteen nimi on safety. Sinällään hauska nimitys, sillä selkeä suomenkielinen nimitys sille olisi "oma maali".

Yllä mainittua lopputulosta ei todellakaan tule koskaan tapahtumaan, sillä joukkueet tulevat aina tekemään sen verran pisteitä, että minimiin ei tulla ikinä tyytymään.

Voittajasta on kyllä hankala mennä sanomaan tässä vaiheessa mitään, sillä kumpikaan ei ole mitenkään selkeä ennakkosuosikki. Itse veikkaan voittajaksi Oaklandia, mutta NFLää tuntevat arvelevat aivan oikein sen, että syy on siinä, että Raiders on AFC-joukkue. (Jotta muut ymmärtävät asian paremmin, niin tässä selitys: kun olen Denver Broncos kannattaja, niin on aika luonnollista pitää saman konferenssin joukkueen puolia.)
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Totta!

Kyllähän tuo oman konferenssin kannattaminen toimii myös SM-liigassa. Ainakin me porilaiset pidetään aina kun mahdollista samassa välisarjassa pelaavan Lukon puolia;))

(Anteeksi offtopic, mutta nyt oli ihan pakko)
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Viestin lähetti Rocco
Jos joku haluaa opastusta lajin saloihin niin ottakaapa yhteyttä.

No toinen, ehkä tyhmä kysymys:

Miksi hyökkäävä joukkue ei käytännössä koskaan käytä neljättä yritystään edetä (vaikka olisi vain metri jäljellä) vaan luopuu pallosta vapaaehtoisesti? Eli mitä kauheaa tapahtuu jos se neljäs yritys ei toisi tulosta?
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
4. yritys

Neljännellä yleensä potkaistaan puntti, koska jos neljännellä ei etenemällä saada 10 jaardia täyteen, vaihtuu vuoro ja vastustaja pääsee hyökkäämään siitä paikasta mihin 4. yritys päättyi. Toisinsanoen punttaamalla saadaan vastustajan lähtöpiste kymmeniä jaardeja kauemmaksi omasta maalista.

Neljännellä yrityksellä normaali yrittäminen on siis riski ja sitä käytetään yleensä ainoastaan ottelun lopussa tappiotilanteessa.
 

nyce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, TPS,
Muutama tunti vielä...

Muutama tunti vielä lähetyksen alkuun...


En seurannut kovinkaan tarkasti vaiheita ennen tätä Superbowlia tällä kaudella. Nyt kovasti yrittänyt lehdistä/netistä kerätä tiedonmurusia. Seuraavassa lainattuna mahtava katsaus ottelun ennakkoasetelmiin... Ei siis omaa tekstiä.

Ottelussa kohtaavat liigan paras hyökkäys (Oakland) ja liigan paras puolustus (Tampa Bay). Lisäväriä otteluun tuo Tampan valmentaja Jon Gruden, joka valmensi vielä viime kaudella Oaklandia. Tampa antoi miehen saadakseen vaihdossa 8 miljoonaa dollaria sekä kaksi ensimmäisen ja toisen kierroksen varausoikeutta, jotka Raiders on käyttänyt toistaiseksi hyvin joukkueen rakentamiseen. Voidaan siis todella puhua vaihtokaupasta, josta molemmat osapuolet ovat hyötyneet! Molemmat haluavat varmasti osoittaa "voittaneensa" kyseisen kaupan.

Oakland Raidersin valttina on kokemus. Jerry Rice ja Bill Romanowski ovat jo kahdestaan voittaneet yhteensä 7 Super Bowlia! Mukana on myös kokenut veteraani Tim Brown, joka metsästää ensimmäistä mestaruuttaan. Kolmas Wide reciever on nuori Jerry Porter, joka pelaa nyt läpimurtokauttaan. Oaklandilla on taatusti liigan monipuolisin joukko Wide Recievereitä ja loistava pelinrakentaja. Lisäksi Half backin tontilla kirmaa kokenut Charlie Garner. Pelinrakentajana häärii 38-vuotias Rich Gannon. Full back John Ritchie on parhaita pelipaikallaan ja hyökkäyksen linja vahva. Tight End -osastolta löytyy paljon syvyyttä.

Puolustusta ankkuroi hyvin 37-vuotias safety, Super Bowl voittaja Rod Woodson. Heidän takaa nousevat puolustuksen takuumies, nuori Cornerback Charles Woodson ja ensimmäistä kauttaan pelaava Napoleon Harris. Romanowski on yksi liigan likaisimmista, mutta samalla varmimmista ja kokeneimmista pelaajista. Hänellä on tärkeä rooli puolustuksessa.

Tampan ehdoton etu on rautainen puolustus. Massivisen jyrän Warren Sappin johdolla joukkue tyrmää vastustajia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Simeon Rice on pelannut huippukauden, kuten myös Alshermond Singleton. Ronde Barberilla on kova työ pitää Rice, Brown tai Porter kurissa, mutta on ehdotonta huipputasoa. Mies pelasi unelmaottelun Philadelphiaa vastaan ja teki touchdowninkin napattuaan Donovan McNabbin syötön. Tampan puolustus on iso, nopea, kovaa taklaava ja loistavasti valmennettu.

Hyökkäys on parantanut jatkuvasti, mutta huolia löytyy pelinrakentajaosastolta. Brad Johnson on kelpo Quarterback, muttei sentään tähtiainesta. Lisäksi aiempien vuosien surkeat playoff-esitykset verottavat uskottavuutta. Kaiken päälle mies on suhteellisen loukkaantumisherkkä, ja varamiehet ovat kehnoja. Itsekeskeinen Keyshawn Johnson on huippu-Wide reciever, mutta peliesitykset ailahtelevat. Joe Jurevicius ja Keenan McCardell tuovat syvyyttä. Jyrämäinen Half back Mike Alstott hoitaa rutiinilla tiukat "3rd & short" -juoksutilanteet. Tampan on pystyttävä pitämään palloa mahdollisimman paljon, pitääkseen Raidersin huippuhyökkäyksen penkillä. Silloin Bucsilla on hyvä mahdollisuus voittoon.

Molemmilla joukkueilla on erinomaiset potkaisijat. Mittelöstä tullee tasainen, vaikka Super Bowleilla on taipumus revähtää suuntaan tai toiseen. Ennakkoveikkailuissa Raiders on ennakkosuosikki, mutta joukkueurheilussa usein hyvä puolustus voittaa hyvän hyökkäyksen....

Katsotaan ja jännitetään miten käy...
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Jotkut meistä - kuten minä - olemme niin onnekkaita, että voimme katsoa digiboksista matsia jo klo 23.45 alkaen. Ikinä en ole ollut vahvassa kontaktissa jenkkifudiksen kanssa, nyt on sitten oppitunnin paikka. Hatunnosto Maikkarille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sama vika eli ääntä ei kuuluu digilähetyksessä. Tosin ei ole itse matsikaan vielä alkanut...

Edit: jaahas ja saman tien alkoi ääni kuulumaan. Go Shania Go!
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin!

Seitsemisen minuuttia lähetyksen, ja 23 minuuttia matsin alkuun.

Ilta on mennyt kainalopallon saloja tutkiskellessa ja taustamateriaalia kahlatessa. Analyysejä sun muita todella riittää - loputtomiin asti.

Luulin jo tienneeni melko paljon jenkkipotkiksesta, mutta loppujen lopuksi taisin tietää vain perussäännöt.

Nyt kuitenkin jännäämään, vedot on lyöty ja eväät hankittu. Show voi alkaa!

Kiitos maikkarille jo nyt tästä nykyään kovin ainutlaatuiselta tuntuvasta tapahtumasta.

-TommyT-
 

vieri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter, Gli Azzurri, Avs, Bears, Jokerit
Ei ollut aikasemmin ääntä ei, mutta nyt kuuluu. :)

Olen ollut Buccaneersin kannattaja n.vuodesta 1985 alkaen, silloin tykästyin niiden oranssiin peliasuun. :) En ole näitä NFL matseja pahemmin nähnyt, mutta odotan innolla kohta alkavaa peliä. Aamulla sitten pirteänä töihin.

Go Buccaneers go!

Ciao,
Tommi

Edit: Wow. Beyonce ruudussa! *drool*

Edit2: Aloituspallo muuten vissiin potkaistaan klo 1.18 Suomen aikaa. Näin ainakin luin jostain.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Läskiniskamerkkarit!!!

Viestin lähetti nyce
Tampan ehdoton etu on rautainen puolustus. Massivisen jyrän Warren Sappin johdolla joukkue tyrmää vastustajia niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Kerran olen eläissäni käynyt Ameriikan ameriikanfutismatsissa: Phoenix Cardinals vs Tampa Bay Buccaneers jouluna 1992. Sieltä jäi käteen otteluohjelma, jota joskus kavereille näyttelen. Nimittäin jos puheenaiheeksi tulevat miehet, joita en haluaisi kohdata pimeällä kujalla. Löytyivät kohdasta Tampa Bay Defence. Ilmeisestikään tilanne ei ole muuttunut noista päivistä.

Laitoin pari hupivetoa ensimmäisen touchdownin tekijästä. Olkoon jompi kumpi Tampan Johnssoneista. Ei tarvitse vaikeita nimiä muistaa.

Diifens! Klap klap klap! Diifens!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
pikakyssäri:
Kauanko matsi kestää, peliaika, tehokas vai jatkuva?
ennakoitu päättyminen?
 

Cimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Gold Kings
Kai tämä on loppuun katsottava vaikka kovasti epäillyttääkin töihin lähtö puoli kahdeksalta.
Vaikka en lajin suurimpia faneja olekaan niin kyllä tämä matsi kovasti innostaa, kerran olen minäkin paikan päällä ollut.
Perussäännöt tiedossa, erinäiset taktiikat eivät kustannu.
Ehkä tästä ottelusta opin jotain.

Minun mielestäni hyvän selostajan valitsivat.
Oskun ääni on niitä harvoja suomalaisten selostajien keskuudessa, jotka eivät häiritse. Jonkin verran tuntuu lajistakin tietävän.

Ei muuta kuin beroccaa ja kahvia vuoron perään naamariin ja ottelua katsomaan.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti varjo
pikakyssäri:
Kauanko matsi kestää, peliaika, tehokas vai jatkuva?
ennakoitu päättyminen?

4*15 minuuttia. Jatkuva peliaika, paitsi esim. maalin syntyessä, jolloin pistetään peli poikki. Eli siis kun pallo liikkuu, niin kello käy ja kun pallon kantaja taklataan nurin niin hyökkäävällä joukkueella on 30 sekuntia aikaa saada pallo uudelleen peliin. Vaikeasti varmaan selitetty, toivottavasti selvitti edes vähän.

Oletus on, että lähetys loppuu noin kello 6.00.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
okeit tästähän on ollut keskustelua mutta voisiko joku nyt kertoa mistä tuo 800 miljoonaa katsojaa saadaan kasaan, etenkin kun ottelu tulee suurimmalle osalle maailmaa "väärään aikaan".

valejalkapalloilijat vain keksivät päästään näitä tietoja nostattaakseen tapahtuman glooriaa.

VAnhassa ketjussa oli jo näitä laskelmia mutta palataanpa hieman niihin. Eli jos otetaan tällainen kansakuntaa koskettava, järkyttävän valtaisa urheilutapahtuma(oli se sitten futiksen, lätkän tai Curlingin MM-finaali) niin päästään n.50% katsojalukuihin.

Sitten kun Amerikassa bowlin katsojaluvut tunnetaan varsin tarkkaan(viime vuonna taisi olla 160M). Jäljelle jää siis 640M täytettäväksi maailmasta.

On 98% varmaa että 4 mrd intialaista&kiinalaista&aasialaista&afrikkalaista ei herää keskellä yötä katsomaan Amerikkalaista urheilujuhlaa, se että ottelu käydään sunnuntaiyönä on vielä lisäongelma. Voidaan ottaa sieltä siis n. 60M katsojaa. Jäljelle jää siis Eurooppa jossa myöhäinen kellonaika syönee, yleisen kiinnostamattomuuden lisäksi, katsomisintoa.
näin heittona voisin olettaa että tällaisen yölähetyksen katsojat ovat maksimissaan 20%...eli Euroopan kohdalla maksimissaan 100M.

640-100-60=480M katsojaa jotka on sitten revittävä Amerikan mantereelta. Sunnuntaisin muuten pelataan useassa Etelä-Amerikan maassa oikeaa jalkapalloa mutta toki he unohtavat Romarion&Co magian seuratakseen tapahtumaa...

Tämä ei siis ole osoitettu lajia vastaan mitenkään, lähinnä vain tätä hypeä kohtaan.

Mitä peliin tulee yllätyin tuosta mielikuvituksettomuudesta, luultavimmin säännöt estävät todellisen luovuuden kun pelinrakentaja tuntuu suurimman osan ajasta kädettävän paikoillaan saaden lopulta aikaiseksi hutiheiton/"säkityksen". Miksei kentän levitystä käytetä enempää hyödyksi?
Imho Raiderseista se pitkälettinen heppu tuntuu osaavankin jotain, muut yrittävät innolla puskea lihamuurin läpi.

Nurmikenttien shakki? kenties, ainakin nuo em. flash-mallit olivat varsin mielenkiintoisia mutta niiden toteutus tuntuu jäävän teoria- asteelle(Olen kyllä sitä mieltä että lajin taktisuus on osittain Kenttämarsalkka Haigin keksintöä). Lajina kaunis? Ei.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti varjo
Mitä peliin tulee yllätyin tuosta mielikuvituksettomuudesta, luultavimmin säännöt estävät todellisen luovuuden kun pelinrakentaja tuntuu suurimman osan ajasta kädettävän paikoillaan saaden lopulta aikaiseksi hutiheiton/"säkityksen". Miksei kentän levitystä käytetä enempää hyödyksi?
Imho Raiderseista se pitkälettinen heppu tuntuu osaavankin jotain, muut yrittävät innolla puskea lihamuurin läpi.

First downin saavuttamiseen on kolme yritystä (neljännellä käytännössä potkaistaan), ensimmäisellä on ihan hyvä puskea lihamuuriin ja saavuttaa kaksi kolme jaardia. Pallo syliin ja päin, niin rähmäyksen (fumble) riski ei ole suuri.

Koko kentän leveyttä on usein vaikea käyttää hyväksi, koska pitää pyrkiä eteenpäin, sivulle mentäessä puolustus ehtii koota rivinsä. Ei ole kovin palkitsevaa heittää 20 jaardin kiinniottoa sivuttain ja saavuttaa sillä samat pari kolme jaardia kuin juoksemalla, mutta huomattavasti isommalla riskillä.

Raidersin Rich Gannon säkitettiin viisi kertaa ja Buccaneersin Brad Johnsonia ei kertaakaan. Ei se nyt ihan koko ajan ole. Hutiheittoja toki tulee, mutta sehän on vain puolustuksen hyvyyttä ja hyökkäyslinjan heikkoutta.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Viestin lähetti finnjewel
No toinen, ehkä tyhmä kysymys:

Miksi hyökkäävä joukkue ei käytännössä koskaan käytä neljättä yritystään edetä (vaikka olisi vain metri jäljellä) vaan luopuu pallosta vapaaehtoisesti? Eli mitä kauheaa tapahtuu jos se neljäs yritys ei toisi tulosta?

Yleensä muutama metrin (yard) etäisyydellä pyritään pelaamaan pallo maaliin, varsinkin jos ollaan tappiolla. Usein yritetään (3p.)kenttämaalia, ja jos se menee munille jatkaa vastustaja hyökkäystään ko. kohdasta.

Mielestäni kannattaa aina yrittää lähellä maalialuetta pelata neljäs yritys, jos ei potkaisijan voimin, niin sitten pallo meikäläiselle (Tight End)...ja siellä lepää (lue lepäsi, vaan ei enää tällä keholla)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös