Suosikkivaltiosi?

  • 10 962
  • 119

Suosikkivaltiosi?

  • Ruotsi

    Ääniä: 9 5,5%
  • Norja

    Ääniä: 8 4,9%
  • Tanska

    Ääniä: 9 5,5%
  • Islanti

    Ääniä: 4 2,5%
  • Viro

    Ääniä: 4 2,5%
  • Saksa

    Ääniä: 22 13,5%
  • Ranska

    Ääniä: 0 0,0%
  • Italia

    Ääniä: 7 4,3%
  • Espanja

    Ääniä: 5 3,1%
  • Iso-Britannia

    Ääniä: 6 3,7%
  • Yhdysvallat

    Ääniä: 21 12,9%
  • Kanada

    Ääniä: 24 14,7%
  • Australia

    Ääniä: 3 1,8%
  • Venäjä

    Ääniä: 4 2,5%
  • Kiina

    Ääniä: 0 0,0%
  • Japani

    Ääniä: 4 2,5%
  • Intia

    Ääniä: 0 0,0%
  • Hollanti

    Ääniä: 5 3,1%
  • Kreikka

    Ääniä: 2 1,2%
  • jokin muu

    Ääniä: 26 16,0%

  • Äänestäjiä
    163
  • Poll closed .

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Oon käynyt kerran Floridassa ja siellä oli tosi ihanaa ja sit mä katon tosi paljon amerikkalaisia tv-sarjoja ja niissä kaikilla on aina tosi ihanaa.

En voi käsittää, miten joku voi vastata Yhdysvallat. Hollannissa asuneena en äänestäisi sitäkään, vaikka sielläkin oli aivan ihanaa. Hollanti on varmasti mahtava valtio kaikille niille, jotka rakastavat byrokratiaa ja itsekkäitä ihmisiä.

Venäjällä on upeasta taidehistoriasta huolimatta Putinin politiikka, Tanskassa pilkataan Mohammedia ja Ruotsissa asuu liikaa suomalaisia, joten vastaan Norja.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Australia, GB ja Ruotsi. Ausseissa en tosin ole asunut, mutta kuullut pääsääntöisesti hyvää. Uusi-Seelanti taitaa olla pikkuruotsi rajoituksineen mm. aukiolojen suhteen. Eikös Kanadassa spreijarit spreijaa seinille "Ei saa sotkea ", tämä siis Simpsonien mukaan.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hetin Japanin. Ihan vain sen takia, etta ihmiset on noyria ja ei vittuile. Tokio on helvetin varikas kaupunki. Loytyy todella hienoa luontoa muualta ja sitten paasaaretkin erottuvat selvasti. Loytyy vuoristoa ja biitsia. Kulttuuri on helvetin hienoa ja rikasta. Ruoka on hyvaa ja karaokenkin ovat keksineet saatana. Ei voi olla kuin diggaamatta maasta, jonka vessanpytyt antavat alapaapesun ja hierontapalvelusta loytyy eturauhasen kutittelua. Natit naiset!

Onhan sita muuallakin helvetin hienoa. Olen asunut Italiassa ja ei sinansa erikoista. Toki jotkut voi loytaa sen unelmansa italiasta, maisemat, kulttuuri ja lampotila sen mahdollistaa, mutta siihen tarvitaan rahaa ja paljon tuuria. Saksasta varmaan tykkaisin, tarvisi menna. Ruoka on sen tyylista mista tykkaan ja tietenkin olut. Saksalaisia ihmisia olen nahnyt ja niista sen erikoisempaa sanottavaa fiksuuden tai ulkonaon suhteen. Kanada on hemmetin mielenkiintoinen maa, siella on sukulaisia ja tarvitsi kayda kattomassa paikkoja.

Jos saisin valita (ettei rahalla valia, esim. jos voittoisin lotossa), niin karibialle tai oseaniaan jonnekin saareen muuttaisin. Pistaisin jonkun jetski vuokramestan pystyyn ja elaisin rennosti.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kai mä tähänkin kirjoitan. Äänestin Norjaa, ja se kyllä on ihan top 3-maa. Kuitenkin pitää tässä heti alkuunsa selventää, että vaikka Suomi onkin perin keskinkertainen ja monin tavoin hankala ja ankea paikka, niin ei toki kovin moni maa ole parempi. Kyllä tämä kärkikymmenikköön mahtuu ja pienellä tolkullistamisella jopa kärkikolmikkoon. Tai no, isolla.

Norjan äänestämiseen vaikutti varmastikin jonkinasteinen realismi. Jos kukkaro antaisi myöten mihin suuntaan vaan, niin mieluiten pitäisin NZL:ia asemapaikkana. Noihin kun lisätään Kanada (+Alaska), saadaan meikäläisen top 3. Muita hyviä sitten ainakin Tšekki ja Islanti, sekä jollain tasolla myös Argentiina [+Chile (Patagonia)] ja Venäjä (Kuola, Pohjois-Siperia, Kamtšatka), joihin en toki muuttaisi. Ja Grönlannissa voisi myös olla siistiä mestaa, joten pitääkö Tanskakin mainita, vai lisätäänkö alaskamaisesti tuohon melkein-Kanadaksi? Ja Skotlantikin voisi olla jees. Ja onhan Ruotsissakin Byske.

Oikeastaan, jos pitäisi valita yksi paikka, mihin muuttaisin, valitsisin kahdesta: joko Alta, Norja tai Gaspe, Kanada. Kumpaankin sisältyisi toki rajattomat kalastusoikeudet lähialueelle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ausseissa en tosin ole asunut, mutta kuullut pääsääntöisesti hyvää. Uusi-Seelanti taitaa olla pikkuruotsi rajoituksineen mm. aukiolojen suhteen.

Australiassa ei saa edes olutta ruokakaupoista, puhumattakaan jostain viineistä. Uudessa-Seelannissa kaupat ovat aika erikoisesti auki ja isompikin kauppakeskus menee kiinni arkipäivänä esimerkiksi klo 18. Sitten taas kuitenkin ruokakaupat ja muutamat muut isot tavaramarketit ovat auki klo 22-23 asti tai 24h ja alkoholia saa 7-23.

Australiassa ja NZ:ssa on kyllä noin sinänsä aivan helvetisti rajoituksia ja välillä Suomikin tuntuu paratiisilta siihen verrattuna. Pinta-alaltaan melkoisen iso, mutta enemmän kengurumaa on pikkuruotsi sääntöviidakkoineen. Maa missä ei saa hampurilaisravintolan autokaistalta ostettua ruokaa kävellen, koska se on kiellettyä.
 
K

kiwipilot

Puolitoista vuotta tuli aikanaan Uudessa-Seelannissa asuttua enkä muista, että maa olisi mikään sääntelyn ja byrokratian taivas. Varsinkin ilmailu-asiat lupineen sujuivat hippasen jouheammin kuin vaikkapa kotoisen Trafin kanssa asioidessa. Paikallisesta terveydenhuollosta on pelkästään positiivista sanottavaa, oli kyseessä sitten ilmailulääkäri tai onkologia. Jos nyt hakemalla hakee jotain ärsyttävää niin paikallisten TV-uutisten taso ei oikein häikäissyt: milloin ykkösaiheena oli Bluffin Paua -talon siirtäminen, milloin Britney Spearsin kalju.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos nyt hakemalla hakee jotain ärsyttävää niin paikallisten TV-uutisten taso ei oikein häikäissyt: milloin ykkösaiheena oli Bluffin Paua -talon siirtäminen, milloin Britney Spearsin kalju.

Uutisten taso ei ole ongelma vaan mainosten määrä. Ei hirveästi jaksa esimerkiksi ykköskanavan pääuutislähetystä (tai mitään muutakaan ohjelmaa) katsoa, kun koko ajan on mainoskatko. Maassa osataan jenkkityylinen mainoshelvetti erittäin hyvin.
 

Baldrick

Jäsen
Uutisten taso ei ole ongelma vaan mainosten määrä. Ei hirveästi jaksa esimerkiksi ykköskanavan pääuutislähetystä (tai mitään muutakaan ohjelmaa) katsoa, kun koko ajan on mainoskatko. Maassa osataan jenkkityylinen mainoshelvetti erittäin hyvin.

Tämä on kyllä totta. Ja ehkä eniten ottaa näissä koteloon, että ne on ne samat mainokset samassa järjestyksessä, aivan kuten jenkkilöissäkin. Jos mainokset edes vaihtelisivat, niin homma olisi siedettävämpää. Tätä faktaa en tullutkaan ajatelleeksi. Muita edes närkästyttäviä puolia nyt ei tule mieleen maasta, vaikka kai niitä muutama ainakin on.

AINIIN! Vasemmanpuoleinen liikenne on iso miinus. Jos vasemmalta olet kääntymässä oikealle, jatkuvasti ainakin itsellä spidersense ilmoittaa, että sieltä saattaa tulla joku takaoikealta ohi.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tanska tietysti. Eteläisin Pohjoismaa, jossa innovatiivinen meininki politiikassa. Pieni maantieteellinen alue plussaa.

Vielä kun opettelisivat puhumaan Suomea siellä niin muuttaisin heti.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tuli muuten sellainenkin mieleen, että onko olemassa täysin HMV-valtioita? Siis valtioiden Espoon Bluesia ja Lahden Pelicansia jotka eivät ulkopuolisissa aiheuta sen enempää inhoa kuin sympatiaakaan. Valtioita joihin et ensimmäisenä olisi matkalippuja tilaamassa mutta joita et nimenomaisesti kartakaan. Esim. USA ja Israel ovat valtioita joilla on sekä kannattajia että inhoajia, mutta mitkä ovat valtioita jotka eivät liikuta juuri ketään.

Minulle tulee ensimmäisinä mieleen Belgia, Itävalta, Slovakia, Etelä-Korea ja Portugali.

Belgia tuli itsellenikin mieleen. Arabiemiraatit on toinen, joskin vähän eri tavalla.

Tosin itselleen verrokkina ei ole Blues tai Pelicans vaan ehkäpä HPK.
 

Baldrick

Jäsen
Pieni maantieteellinen alue plussaa.

Äläkä unohda sitä, että sieltä on saatanan helppo matkustella pitkin Eurooppaa. Täältä vaatii jo sen 150€ lennot, jos haluat päästä vaikka Saksaan, mutta sieltä junalla muutamalla hassulla kympillä ja ahas! nyt ollaan sitten matkailemassa Keski-Euroopan maita ja mantuja. Jostain Aarhusista Hampuriinkin on kolmannes siitä matkasta, mitä Jyväskylästä joutuu taittamaan pelkästään Helsinki-Vantaalle...
 

Baldrick

Jäsen
Tuli muuten sellainenkin mieleen, että onko olemassa täysin HMV-valtioita?.

Kuuba oli kokemuksen pohjalta erittäin HMV. Ruoka ja kaikki muu oli niin mitäänsanomatonta, ettei toista. Toki se oli maailmanympärimatkallani viimeinen kohde ja Kuuba helppona maana ei ehkä sovi sinne loppupäähän, vaan paremmin starttiin, jolloin se voisi tuntua uudelta ja ihmeelliseltä. Kuitenkin, vaikka siellä vanhoja autoja onkin jne., niin Kuuba on erittäin HMV.

Toki listaan voisi ottaa ympäri maailmaa esim. mainitsemasi Portugalin, sitten muualta Uzbekistan, Filippiinit, Ecuador, Dominikaaninen tasavalta, mitä näitä nyt on...
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ehdottomasti Itävalta. Yleiset vessatkin olivat niin siistiä kaakelia, että ois voinut vaikka yötä olla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toki listaan voisi ottaa ympäri maailmaa esim. mainitsemasi Portugalin, sitten muualta Uzbekistan, Filippiinit, Ecuador, Dominikaaninen tasavalta, mitä näitä nyt on...

Mielenkiintoista pitää Uzbekistania HMV-valtiona. Se on aivan täysi roistovaltio ja diktatuuri. Läpeensä korruptoitunut kusettajamaa missä ei aina ole edes sähköä saatavilla. Se on hassua, että esimerkiksi siitä ei meille uutisoida kuinka lapsilta kielletään koulunkäynti ja pakotetaan ne puuvillaa keräämään. Eikä se edes lopu lapsiin vaan myös muiden alojen työntekijät ihan liikemiehiä myöten pakotetaan pelloille.

Virallisesti tosin lapsityövoiman käyttö kiellettiin aikoja sitten ja viime vuonna sitä luvattiin alkaa myös noudattaa, mutta en nyt ihan välttämättä täysin usko kiellon tehokkuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Mielenkiintoista pitää Uzbekistania HMV-valtiona.

Myönnettäköön, että mainitsemasi seikat tuovat Uzbekistanille vähän hajua, makua ja väriä, nimittäin paskan. En nyt kauhean aktiivisesti etsi tietoa noista entisistä neuvostomaista, mutta oikeastaan on tullut törmättyä vain Uzbekistanin ympärillä olevien maiden uutisiin. No, "hyvä" kuulla, että toiminta on samansorttista kuin naapureissakin.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kanada on ollut ainoa maa, jossa käydessäni olen ajatellut olevan mahdollista muuttaa sinne jopa asumaan. Toistaiseksi en koe kuitenkaan olevan tarpeellista muuttamiseen. Sieltä on niin pitkä matka katsomaan JYPin pelejä. Aivan jokaiseen kotipeliin ei jaksaisi lähteä.
 
Itävalta saa minulta äänen. Turistina Wien on ainakin hieno paikka, turvallinen ja rehellisen tuntuista menoa. Ja kaikki on järjestyksessä ja julkinen liikenne hyvin järjestetty.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Itse listaisin Itävallan sinne HMV-valtioiden listalle, tosin Wienin ulkopuoleen olenkin tutustunut vain junan ikkunasta käsin. Ylläolevista pointeista samaa mieltä, mutta vähän hengetön kuva Itävallasta ja itävaltalaisista on jäänyt. Paikallinen ruokakin on ihan paskaa.

Niistä maista, joissa olen vieraillut, muuttaisin mieluiten Englantiin tai Tsekkeihin. Jalkapallo, olut ja kieli vetää Britteihin. Jalkapallo, olut ja jääkiekko Tsekkeihin. Praha on Euroopan pääkaupungeista ehkäpä tämän hetken suosikkini ja tsekit huolettoman leppoista kansaa. Ei yhtään niin perseestä kuin slovakit.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokin muu eli Slovenia.

En toki ole maassa asunut, mutta pari reissua tuonne on tullut tehtyä (vuosina 2009 ja 2013) ja niiden aikana kierrettyä maata melko kattavasti läpi. Tämän perusteella uskaltaisin pitää Sloveniaa valtiona, jossa yhdistyvät aika hyvin sekä Länsi- että Itä-Euroopan parhaat puolet.

Sloveniahan oli jo Jugoslavian aikaan liittovaltion vaurain osa ja selvisi hajoamissodista todella vähin vaurioin: kestihän sota siellä vain kymmenen päivää, kun muualla taisteltiin verisesti jopa vuosikausia. Ilmeisesti tämän historian vuoksi kuitenkin moni tuntuu jollain tapaa yhä karsastavan tätä maata, vaikka mitään syytä ei olisi?

Slovenian infra on ainakin näin matkailijan silmin täysin länsimaisella tasolla, ja maan yleinen siisteystaso on aivan heittämällä esimerkiksi läntistä naapurimaata Italiaa parempi. Siitä huolimatta Slovenian hintataso on suunnilleen Viron luokkaa eli ns. hinta-laatusuhde vaikuttaisi olevan todellakin kohdallaan.

Slovenia ei ole pinta-alaltaan kuin luokkaa Pohjois-Karjalan maakunta, mutta luonnoltaan alue on todella monipuolinen. Löytyy niin idyllistä pikkukaupunkia Adrianmeren rannalla kuin lähes kolmeen kilometriin kohoavaa vuoristoa. Kaiken lisäksi maan sijainti on varsin keskellä Eurooppaa: vaivattoman päivämatkan päässä on kymmenkunta muuta valtiota eli tuolta myös pääsee aina helposti halutessaan pois.

Ja maan viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä plussana ovat reissujeni perusteella todella ystävälliset ja avuliaat ihmiset. Kaiken lisäksi vielä Sloveniassa osataan yleisesti ja hyvin englantia, toisin kuin monessa muussa entisessä itäblokin maassa. Ja onhan Slovenian urheilumenestyskin ollut melkoisen huikeaa huomioiden maan vain kahden miljoonan asukasluku!

Jos siis suosikkimaalla tarkoitetaan sitä, että missä sitä nykyisillä tiedoilla mieluiten ulkomailla asuisi, niin Slovenia olisi luultavasti oma valintani.

Mielenkiintoista pitää Uzbekistania HMV-valtiona. Se on aivan täysi roistovaltio ja diktatuuri.
Juuri näin. Vietin toissa keväänä vajaat pari viikkoa Uzbekistanissa (linkki tarinaan palstan maailmanvalloitusketjussa), ja näiden kokemusten perusteella on kyllä melkoista rienausta kutsua maata millään tasolla HMV-kategorian valtioksi. Kyseessä on nimittäin Keski-Aasian mittapuullakin tiukka sekä sulkeutunut diktatuuri ja poliisivaltio. Lisäksi sen paskan takaa löytyy myös todella hienoja historiallisia kohteita, ja maisematkin ovat tavallaan monipuolisia, vaikka valtaosa Uzbekistanista aavikkoa onkin.

Suosittelen siis Uzbekistania ehdottomasti matkakohteeksi, jos haluaa nähdä ja kokea länsimaalaisittain todellakin ehdan erikoista meininkiä + jaksaa kahlata kohtuullisen työlään viisumisodan lävitse. Uzbekistan ei todellakaan ole HMV, kaikkea muuta!
 

SgtMarkov

Jäsen
Känädä. Neljä vuodenaikaa, ystävälliset ihmiset, upea luonto, kymmenjärjestelmä, Rush, jääkiekko...

Eivätkä jatkuvasti haasta riitaa milloin kenenkin kanssa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ja maan viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä plussana ovat reissujeni perusteella todella ystävälliset ja avuliaat ihmiset.

Jos siis suosikkimaalla tarkoitetaan sitä, että missä sitä nykyisillä tiedoilla mieluiten ulkomailla asuisi, niin Slovenia olisi luultavasti oma valintani.

Muistan lukeneeni joskus jutun, jossa mainittiin slovenialaisten olevan mentaalisesti kaikkein lähimpänä suomalaisia kuin mikään muu Euroopan kansa. Tunnen vain yhden slovenialaisen, enkä ole maassa ollut pitkiä aikoja, joten en voi vahvistaa tätä tulkintaa.
 

Baldrick

Jäsen
kymmenjärjestelmä

Eikös Kanadassa käytetä vähän fifti-fifti molempia? Sekä jenkkimallia että metrijärjestelmää. Mikäli siis kymmenjärjestelmällä metrijärjestelmää tarkoitit? Metrijärjestelmähän tuolla otettiin 70-luvulla käyttöön, joten varmasti sitä myötä kun ennen 70-lukua syntyneet menevät muille metsästysmaille niin metrijärjestelmä vakiinnuttaa enemmän jalansijaansa kansan keskuudessa.
 
Muistan lukeneeni joskus jutun, jossa mainittiin slovenialaisten olevan mentaalisesti kaikkein lähimpänä suomalaisia kuin mikään muu Euroopan kansa. Tunnen vain yhden slovenialaisen, enkä ole maassa ollut pitkiä aikoja, joten en voi vahvistaa tätä tulkintaa.
Olen kuullut samaa. Hauska yksityiskohta on että Arto Paasilinna on maan luetuin ulkomaalainen kirjailija.
Ensi maanantaina menen Sloveniaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös