Suosikkiolutmerkkisi?

  • 12 777
  • 139

Suosikkioluesi?

  • Koff

    Ääniä: 60 14,5%
  • Karhu

    Ääniä: 139 33,7%
  • Aura

    Ääniä: 4 1,0%
  • Lapin Kulta

    Ääniä: 26 6,3%
  • Karjala

    Ääniä: 27 6,5%
  • Olvi

    Ääniä: 37 9,0%
  • Legenda

    Ääniä: 7 1,7%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 113 27,4%

  • Äänestäjiä
    413

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Saku osuu!

Sakun oluet Viron puolelta ovat erinomaisia, kotimaisista Karhu & Olvi jyräävät. UK-osastolta Newcastle ja London Pride ovat kestosuosikkeja. Irkuista hana-Kilkenny on OK - vaikkakin minun mielestäni vanha resepti pelitti paremmin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Budvar ainakin. Tuborgia tuli myös kaadettua Tanskassa 100 000-200 000 litraa. Parhaita bissejä ei kyllä kaikilta reissuilta edes muista, olivat niin halpoja.

Kotimaisista ohrista Lahden Erikoisolut lähinnä siitä periaatteesta että se oli halbaa jo ennen kaljan hinnan laskemista.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lapin Kulta (ei siksi että kaikki muutkin sanovat, vaan ihan oikeasti) maistuu lähinnä vedelle. Karhu ja Olvi ovat suomalaisista parasta, myös Saku Original, eli se vaalea ja Heineken maistuvat. Tummista bisseistä en oikein tykkää.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Peruskeppanoista tulee yleensä ostettua joko Karhua tahi Sandelsia. Ulkomaisista nyt ainakin Velkopopovicky ja Guinness maistuvat aikasta nannalle, mutta niitä tulee nautiskeltua vähemmän ihan hinnan puolesta
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kotimaisista oluista suosikkini on Karhu, heti perässä tulee Sandels. Ulkomaisista parhaat maistamani ovat Stella Artois ja Saku Originaal.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Oikea vastaus on tietysti KOFF.

Hätätapauksessa Karhu tippuu myös.

Karjalahan on erästä Jatkoajan nimimerkkiä (joka alkaa ja loppuu k-kirjaimeen) lainaten kuin huono seksi. Pakko ku ei muutakaan oo. Mutta VAIN silloin:)

Hadankan kantiksena ja juuri Prahasta kotiutuneena pakko nostaa jalustalle myös Velko. Nam.

Tuborgin ystäviin lukeudun myös. On muuten ainoa olut joka maistuu myös lämpimänä. Olosuhteiden pakosta on tullut useaan kertaan todistettua.

Kilkenny olisi varmasti ulkolaisista ykkönen, mutta kun sitä ei Suomesta saa hanasta JA oikein siihen tuoppiin laskettuna. Menetteleehän tuo täälläkin, mutta muutamassa paikassa ulkomailla kun on saanut, niin on muuten jumalaisen pehmeän ja taivaallisen makuinen.
 

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sama täälläkin, ehdoton ykkönen on Koff ja kakkosena
Karhu. Muita kotimaisia bissejä en yleensä juokaan

Krusovice on tsekkikaljojen ykkönen, ja Heineken ja
Carlsbergkin uppoavat. Tummista oluista en välitä
ollenkaan.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Karhu, Lapin Kulta ja Olvi on eniten käytössä.
Ulkomaisia oluita tulee lähinnä maisteltua kun niiden hinta on selkeästi korkeampi kuin näiden kotimaisten "bulkkituotteiden".
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Kyllä se on KOFF, mutta oluen ystävänä muutkin merkit uppoavat... Sandels ja Karhu etenkin.

Ulkomaisista parasta on Staropramen sekä tummana että vaaleana.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Suomalaisista on mieleisin monen muunkin mainitsema Sandels. Olvi CXX ja Karhu kelpaavat myös. Periaatteitakin on oltava, Koffia en osta vaikka mitään muuta ei myytäisi. Ei ole siis makuasia, vaan periaate.

Tällä hetkellä juon hinta- ja asuinympäristötekijöistä johtuen Urquellia, eikä sen makukaan hassumpi ole. Hinta- laatusuhde on kuitenkin tällä hetkellä omasta näkökulmasta lyömätön. Bitburger-olutta kului menneenä kesänä muutama laatikko, oli odotuksia maukkaampaa. Meksikolainen Sol on myös hyvää, mutta sikakallista. (Kunnia)maininta myös Saku Originalille.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chunnichi Dragons
Itse olen tykästynyt Two Dogsin makuun ennen kaikkea sitruunaversion sisar mustaherukka on lähes jumalaista, sitä kun ei vaan saa Japania lähempää..prkl.. Karhu ja Carlsberg on ihan hyviä.

Edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Viestin lähetti Sistis
Itse tutustuin Urquelliin Prahassa legendaarisessa Jaromir Jagr Sport Barissa, kun viime keväänä olin katsomassa Zlinin ja Slavia Prahan välisiä Extra-liigan finaaleita screeniltä. En tiedä, mistä syystä baarista ei saanut muuta olutta tuohon aikaan, kuin Urquellia, mutta joka tapauksessa näin oli asia. Täytyi juoda siis sitä.

Itse olin sitä mieltä, että Urquell oli Tsekin matkani pahin olut. Kyllä se ihan juomakelpoista oli, mutta ei lähellekään Staropramenin, Slatopramenin, Bernardin, Gambrinuksen tai Budvarin tasoa. En ole myöskään täysin poikkeus - isäni oli nimittäin samaa mieltä. No meillä on yhteinen geeniperimä ja viallinen Urgeeni.

Makunsa kullakin. Oma Prahan-reissuni sattui juuri MM-skabojen jälkeen ja liekö tuo Pilsner Urquell ollut jokin sponsori kisoissa, kun sitä tyrkytettiin jokapaikassa. Praha oli siitä outo paikka, että siellä tälläinen pikkuhiljaa 17v täyttävä kaljasieppo pääsi kaikkiin yökerhoihin, baareihin, viinakauppoihin ym. eikä ikää kysytty missään. Kulttuuri aivan eri kuin Suomessa. Prahassa muuten viina oli erityisen halpaa, halvempaa kuin esim. Virossa. 0,5 l Nordic:ia (32vol) maksoi vain 60 korunaa. Elikkäs erittäin halpaa. Vielä noista yllä olevista kaljoista sen verran, että Staropramen, Gambrinus ja Budvar tuli maistettua ja eivät nuo ehkä niin hyviä olleet kuin Pilsner Urquell.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Osaako joku asiasta paremmin tietävä muuten sanoa, onko todellakin Porissa "pannulla" Karhulla jotain eroa Keravalaiseen nähden?
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jugorov
Praha oli siitä outo paikka, että siellä tälläinen pikkuhiljaa 17v täyttävä kaljasieppo pääsi kaikkiin yökerhoihin, baareihin, viinakauppoihin ym. eikä ikää kysytty missään. Kulttuuri aivan eri kuin Suomessa.

Kaupankäynti tulee aina ennen politiikkaa, mutta se koskee vain ja ainoastaan turisteja. Esimerkiksi Virossa voit olla aivan varma että Virolaiselta alaikäiseltä kysytään aina paperit. Kunhan meitä viinanhuuruisia poroja vedättävät :).
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Urquell on hieno olut. Samoin belgialaiset trappist-oluet. Ja monet brittibitterit.

Kotimaisista ylivoimainen suosikkini on Laitilan Kukko.

Ike

PS. Inhokkiolutkin löytyy: Lapin Kulta on lirua, joka ei ansaitse olut-nimitystä.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Jever.


Kivan kitkerä, saa rauhassa juoda saunailloissa kun maku laittaa teinit irvistämään. Itsekään en pitänyt 10 vuotta sitten ja nyt se on mielestäni parasta mitä pullossa saa, niin ne ajat muuttuvat.




Tosin jyrkkä en kannassani ole, melkein mikä tahansa menee hymy huulilla jos "on pakko". Suomi-oluita en sokkotestissä erota toisistaan, kokeiltu on. Kehotan muitakin moista koittamaan uhoilun sijaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kotimaisista oluista paras on Karhu. Hyvänä kakkosena tulee KOFF.

Ulkomaisista selkeä suosikki on Sol. Miinupuolena hinta (2€!).

- Tinke-80
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Haluaisin kyllä tietää miksei Suomessa osata tehdä kunnon olutta. Miksi suomalainen bisse väljähtää heti, muualla ohut kerros vaahtoa/hapot kestää tuopin loppuun asti - meinaan kun aina joskus ei tuoppia kaada puoleen minuuttiin kurkkuunsa.

Prahassa bische on tosiaan halpaa, Slovakiassa vielä halvempaa. Romaniassa ja Bulgariassa en ole vielä käynyt, liekö vielä halvempaa?

Tanskassa on muuten Tuborgin ja Carsbergin kilpailijana hiukan halvempi Ceres joka on myös aika helwetin hyvä.

Mites muuten Jatkoaikalaisille maistuvat erilaiset vehnäoluet? Lidlin vehnäolutkin oli nimittäin aika hyvää, hiukan puristaa appelsiinia sekaan...hyviä saksalaisia vehnäoluita on joskus tullut myös testattua, nimiä ei voi muistaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti VH87
Osaako joku asiasta paremmin tietävä muuten sanoa, onko todellakin Porissa "pannulla" Karhulla jotain eroa Keravalaiseen nähden?

Kyllähän eroja toki syntyy, kun eri paikoissa tehdään. Mutta uskoisin, että suurin osa 'erosta' on psykologista.

En usko, että sokkotestissä kukaan havaitsisi mitään eroa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoisin, että "se mikä on tarjouksessa", koska kaikki maistuvat kuitenkin suunnilleen samalta ja makueron huomaa korkeitaan nähdessään etiketin. Mutta kyllä sitä kieltämättä mieluummin ostaa oikean joukkueen sponsorin tuotteita, jos hinnassa ei ole eroa...

Jos normaalihintaan joutuu ostamaan, ostan useimmiten Sandelsia ja Nikolaita, ne ovat ehkä pikkuisen erilaisia verrattuna noihin perus-kaljoihin.

Viime aikoina on kyllä tainnut mennä eniten Lidlin Grafen Walderia ja Burgen Pilssiä, kun olen yleensä ostanut niitä koko laatikollisen, kun ovat tarjouksessa. Omalla kulutuksella yksi loota melkein riittää tarjousten väliajan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joku muu - eli Budvar.

Ylipäänsä pidän oluista, joissa humala maistuu voimakkaasti, mutta jotka siitä huolimatta eivät oli liian kitkeriä (kuten esim. Urquel). Kotimaisista Laitilan Kukko ja Harwallin Spalter Pils ovat ehdottomasti suositeltavia niille, jotka pitävät Budvarista - ja toki kaikille muillekin hyvän humalan ystäville...
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Staro Pramen, Pilsner Urguel.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti Sistis
Gambrinus
Krusovic
Jumalauta, samaa mieltä HPK-fanin kanssa. Ja vielä teekkarin. Gambrinus on aivan erinomaista. Eipä taida pahemmin saada Suomesta. Krusovice sen sijaan löytyy ainakin Prahan (siis helsingin Kaivopihalla olevan ravintolan) listalta. Nam.

Kotimaisista Lapin Kulta.
 

nro.44

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, VG-62
vastasin Karhu, sillä sitä juon kotimaisista, mutta kyllä Bernard, pilsner urquell ja Velko ovat aivan eri luokkaa. Kunniamaininnan ansaitsevat Fosters, Gambrinus sekä Saku.

Lappariin taikka Guinnesiin minua ei saa enää koskemaan edes pitkällä pillillä, niin kamalia ovat molemmat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös