Suomi - vääräuskoisten maa

  • 4 508
  • 63

Tibor

Jäsen
Viestin lähetti Perttu
Lähtekää, arvon jatkoaikalaiset, katsomaan suomalaista jalkapalloa paikan päälle, ja ottakaa mukaanne myös kaverinne ja iloinen asenne.
Tämä lauseesi mielessäni säntäsin katsomaan tänään Veikkausliiga-matsia VPS-MyPa. Olkoonkin, että kyse on alkukauden futiksesta ja peli ei voi olla vielä valmista, niin en olisi uskonut että se on noin huonoa. Edellisestä pääsarjatason futismatsistani oli ehtinyt kulua parisen vuotta ja odotukseni eivät olleet kovinkaan korkealla.
Välillä peli muistutti todellista jalkapallon irvikuvaa, pallo pomppi surkeahkolla nurmella minne sattui eivätkä pelaajat löytäneet helpoissakaan paikoissa toisiaan.
Ja mikä tunnelma. Katsomo oli suurímman osan ajasta hiirenhiljaa ja hautajaismaisen tunnelman keskeytti ainoastaan kaijuttimista tulleet mainokset jotka välillä jatkuivat pelin jo kestäessä. Pelin parasta antia mielestäni oli muutamat katsomosta tulleet huudot ja uskon että moni muukin paikalla ollut yhtyy tähän. Kuuluttajan kertoessa, että muut käynnissä olevat liigapelit ovat päättymässä maalittomaan tasapeliin, särki hiljaisuuden todella kova miesääni: HYVÄ SUOMIFUTIS! Jotenkin minusta tuntui, että koko tapahtuma kiteytyi tuohon huutoon.
Jotakin tässä tuotteessa on pielessä, mutta ainakaan minulla ei ole siihen ratkaisuja.
 

Latko

Jäsen
ettei suurissa jalkapallomaissa ei ole kahta joukkuelajia, joka yhdistäisi kansaa,

Väärin. Esimerkiksi Ruotsissa jääkiekko on kuitenkin kohtuullisen suosittua - vaikka sitä nyt ei ehkä tämän Kansainvälisen Jääkiekkoliiton Kevätturnauksen aikana huomaakaan.
Samoin Englannissa rugby, ainakin maaotteluissa, kerää huomattavasti kiinnostusta.

Sinällään tämä keskustelunaihe on harvinaisen perseestä. Ei voi sanoa kuin uhh!

edit: k
 
Viimeksi muokattu:

OJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Syy, minkä takia kiekko on Suomessa suositumpaa kuin futis on se, että suomalaiset pärjäävät siinä paremmin. Ja tämä tilannehan voi tasoittua.

Jalkapalloon perinteisesti vannovat maat eivät juuri välitä jääkiekosta

Tsekki, Ruotsi

Molemmissa maissa jalkapallo on kiekkoa suositumpaa.

Maailmassa taitaa olla kaksi maata joissa jääkiekko on maan suosituin urheilulaji. Kanada ja Suomi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
taitaapa Sveitsikin olla niillä rajoilla, onhan siellä futiksella pitkät perinteet mutta jostain muistan lukeneeni että lätkä on noussut ohi.
 
F

Flonaldo

Suomesta pesäpalloyhteiskunta!

Miksi pahkailla kuvitteellisen probleeman parissa, siis kumpi on mukamas parempi; jääkiekko vai jalkapallo. Tästähän ei ole ollenkaan kysymys. Molemmat lajit ovat parhaimmillaan erinomaisia, huonoimmillaan ala-arvoisia. Eipä vakuuttanut tämänpäiväinen Hämeenlinnan ja Interin kohtaaminen Veikkausliigan tasosta. Sitä samaa koheltamista se oli kuin aikoinaan kakkosdivarissa. Ja sama pätee monin paikoin myös jääkääkkään. Kääkkä ja potkis ovat molemmat kuitenkin aivan kakkoskategoriaa, kun niitä verrataan maailman hienoimpaan joukkue-urheilulajiin, pesäpalloon!

Onko mitään hienompaa urheilua olemassa kuin pesäpallo? Ei.

Maailman taktisin laji. Jokaisessa ottelussa, jokaisessa vuorossa näkee aivan uskomattomia suorituksia maailman parhailta pelaajilta. Sama ei kääkän tai potkiksen parissa toistu kuin ehkä kerran kuukaudessa. Ja mikä parasta, seuraamalla Superpesistä jokainen suomalaiskatsoja pääsee seuraamaan taistelua maailmanmestaruudesta.

Vasurin kierrenäppi kakkosrajaan, hidastettu pussinpohjaan, taktinen etuväärä ja kärpänen kakkoselta, kumura koppareiden ohi ja pajatso tyhjäksi! Nyt jo pelkästään ajatellessa rupeaa tunnelma nousemaan.

Parhaat suomalaiset kääkänpelaajat pelaavat taaloista Ameriikassa, parhaat potkiskelijat Euroopassa. Omissa liigoissa pelaajat ovat siis b-ryhmää. Pesäpallossa sen sijaan jokainen voi seurata Iso Kelloa, elävää legendaa, joka kierroksella. Kuvitelkaa, Mario Lemieux SM-liigassa, Luis Figo Veikkausliigassa. Tähtipelaajia ja todellisia maailmantähtiä on lähes joka joukkueessa.

Älkää siis vääräuskoiset enää vannoko kääkän tahi potkiksen nimeen. Meille suomalaisille on ainoastaan yksi ainoa ja oikea. Pesäpallo!

Pihkalassa tavataan 19.5.
 

pykli

Jäsen
Miehen puhetta, Flo.

ITÄ-LÄNTEEN!

--- pykli
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Potkupallo, tuo lätkänpelaajan kesälaji.

Niin, potkupallo, tuo joka toisen lätkänpelaajan kesähöntsälaji on siis maailmalla hyvin suosittua.
Ihmettelen suuresti miten joku jaksaa jauhaa futiksen ylivertaisuutta. Lähes kuka tahansa slumminkin asukki pystyy potkimaan jotain pöllittyä palloa jossain spreijatulla takapihalla, jalkapalloa pidettäköön siis rahvaan lajina.

Jääkiekossa kaikki on toisin, tarvitaan jäätä, luistimet ja maila sekä minimitapauksessa jäätynyt hevosenpaska kiekoksi, näiden kaikkien hankkimiseen tarvitaan käkkyrää, poislukien hevosenpaska. Näin ollen jääkiekko on elintasolla mitaten, meidän vähän korkeammalla olevan väestöryhmän oma laji.

Myös maantieteelliset seikat vaikuttavat, tottahan toki. Eihän kukaan jossain päiväntasaajalla edes tiedä mitä jää on, tai no ehkä drinksulasisissa, mutta päiväntasaajan ihmiset lienevät sen verran persaukisia, että juovat vain jotain kiljua ilman jäitä.

Itse pelinähän potkupallo on uuvuttavan tapahtumaköyhää, iso kenttä ja paljon ukkoja, jotka pääasiassa syöttelevät toisilleen koko pelin ajan.
Euroopan katsomossa lauletaan humalassa ja pelin jälkeen pannaan paikat paskaksi vierasjoukkueen kotikaupungissa. Onhan se tietysti mielenkiintoista seurata kuinka monta lähtee sairaalaan ja kuinka moni maijaan.

Loppukaneettina sanottakoon kuitenkin että aioin kuitenkin käydä tsekkaamassa ainakin yhden (1) FC Hämppälinnan pelin.

Täältä tähän
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti OJ
Syy, minkä takia kiekko on Suomessa suositumpaa kuin futis on se, että suomalaiset pärjäävät siinä paremmin. Ja tämä tilannehan voi tasoittua.



Tsekki, Ruotsi

Molemmissa maissa jalkapallo on kiekkoa suositumpaa.

Maailmassa taitaa olla kaksi maata joissa jääkiekko on maan suosituin urheilulaji. Kanada ja Suomi.

Perinteisillä jalkapallomailla tarkoitin lähinnä perinteisiä jalkapallomaita, kuten esim. Italia, Brasilia, Englanti, Argentina, Ranska, Hollanti... Myös uusia maita tulee, kuten Kamerun, Nigeria...

Loppujen lopuksi ei taida olla montaa maata, jossa jääkiekko on suositumpaa - Suomen lisäksi.

Ruotsissa muuten Tre Kronor tunnetaan kaikkein rakkaimpana maajoukkueena!

Suurin totuus jääkiekon suurempaan suosioon Suomessa taitaa olla juuri se, että menestys puuttuu.
Itse en ole jalkapallon ystävä, mutta katsoisin varmasti, jos Suomi olisi mukana MM- tai EM-kisoissa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tätä keskustelua käydään säännöllisin väliajoin. Suomessa jalkapallon pitäisi olla suositumpaa koska se on maailmalla suositumpaa ja jalkapallon MM-kisat on tunnetun maailmankaikkeuden arvostetuin urheilutapahtuma.

Eli kansa äänestää väärin. Brechtillä oli tähän ehdotus (esitetty DDR:n hallitukselle): vaihtakaa kansa.

Kysymyshän urheilun seuraamisessa on elämyksistä, ei mistään objektiivisista seikoista (kuten esim. harrastajamääristä maailmalla ja pelin tasossa). Ymmärrettävistä syistä suomalainen jalkapallo ei tarjoa samanlaisia elämyksiä kuin suomalainen jääkiekko ja täällä urheilukulttuuri ja -perinteet on muotoutuneet erilaisiksi kuin suurissa jalkapallomaissa.

Tough luck.

Omasta mielestäni pesäpallo on aivan vakavasti joukkuepelien kuningas. Tämä on urheilullisesti varmasti perverssi mielipide kun ajattelee esim. jalkapallon levinneisyyttä ja pelaajien määrää ja tasoa. Mutta omasta taustastani ja maustani johtueni näin on. Olenko väärässä? Kysymys on järjetön. Ei ole objektiivista standardia jolla mitata ihmisten saamaa nautintoa.

Minä antaisin vapaan kilpailun ratkaista mitä lajeja täällä harrastetaan ja seurataan enkä pakottaa ihmisiä "oikeisiin" ratkaisuihin. Kaikki ratkaisut ovat oikeita tälläisissä kysymyksissä. Ne jotka saavat nautintonsa suomalaisesta jalkapallosta ovat erittäin tervetulleita tekemään sen ja kannattamaan lajiaan. Mutta ei heillä ole mitään oikeutta arvostella muita toisenlaisista mielipiteistä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aika kauheata luettevaa eilisen maalisaldot kun useampi ottelu päätyi maalittomana ja lopuissa tehtiin pari veskaa. Tietysti ottelu voi olla hyvä vaikka siinä ei maaleja tehdäkkään, mutta kyllä ne silti ovat ottelun suola.
Aion mennä katsomaan ainakin FC Jokerit-Ifk ja -Tps matseja tällä kaudella. Ei suomalainen fudis huonoa ole ja uskon vankasti, että seuraava sukupolvi tuo Suomelle mitalin EM-skaboista tulevaisuudessa. Tanskan, Norjan ja Ruotsin viitoittamaa tietä kohti menestystä.
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti finnishninja


Perinteisillä jalkapallomailla tarkoitin lähinnä perinteisiä jalkapallomaita, kuten esim. Italia, Brasilia, Englanti, Argentina, Ranska, Hollanti... Myös uusia maita tulee, kuten Kamerun, Nigeria...

Loppujen lopuksi ei taida olla montaa maata, jossa jääkiekko on suositumpaa - Suomen lisäksi.


Kyllä Ruotsi jos joku on perinteinen jalkapallomaa. 50-luvun menestys heillä oli varsin huimaa, saivat kotikisoissaan 58 hopeaa. Ja muutenkin ovat pärjänneet ja olleet mukana koko mm-kisojen historian ajan. Loistavia pelaajia heillä on ollut myöskin aina. 50-luvulla mm. AC Milan oli Ruotsalais vetoinen. Eivät Ranska ja Hollanti sen perinteisempiä ole.

Niin, kuten joku jo sanoikin Suomen ohella Kanada taitaa olla ainoa maa missä jääkiekko on nro. 1. Sveitsissä futis ja lätkä kai aika tasaveroisia?
 

Latko

Jäsen
Ruotsi: lätkää vai fudista

Yleisesti ottaen Ruotsissa pidetään maan kaikkien aikojen suurimpana urheilusaavutuksenna vuoden 1994 fudiksen mm-pronssia.

Jostain syystä kaikki ruotsalaislehdet tuntuvat hehkuttavan tällä hetkellä enemmän tulevilla fudiksen mm-skaboilla kuin omalla käynnissä olevalla Kansainvälisen Jääkiekkoliiton Kevätturnauksella.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Minä pysyn kesäisin kaukana jalkapallokentiltä, nimittäin pesäpallo on ykkönen kesäisin! Laji on saamassa uskottavuutensa takaisin ja nousee maan ykköskesälajiksi jalkapallon ohi parissa vuodessa, ehkä jo ensi kesänä.
Pesäpallossa ja jääkiekossa tapahtuu, jalkapallossa ei. Tämä on syy pesisintooni.

Seinäjoen Maila-Jussit taistelee!
 

Sheedy

Jäsen
Viestin lähetti JokeriJätkä
Minä pysyn kesäisin kaukana jalkapallokentiltä, nimittäin pesäpallo on ykkönen kesäisin! Laji on saamassa uskottavuutensa takaisin ja nousee maan ykköskesälajiksi jalkapallon ohi parissa vuodessa, ehkä jo ensi kesänä.
Pesäpallossa ja jääkiekossa tapahtuu, jalkapallossa ei. Tämä on syy pesisintooni.

Jos joku päivä paskapallo nousee futiksesta ohi, niin minä syön hatullisen maanviljelijän(=pesisfanin) ulostetta. Jos johonkin pitäisi voida luottaa futis-ja lätkäfanien kiistoissa, niin ainakin siihen, että kaikki vihaavat puikkopalloa. Hyi helvetti mikä laji...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Sheedy


Jos joku päivä paskapallo nousee futiksesta ohi, niin minä syön hatullisen maanviljelijän(=pesisfanin) ulostetta. Jos johonkin pitäisi voida luottaa futis-ja lätkäfanien kiistoissa, niin ainakin siihen, että kaikki vihaavat puikkopalloa. Hyi helvetti mikä laji...


Viitsiikö edes kysyä, mutta kysynpähän kuitenkin. Miksi? Mikä siinä urheilullisesti ärsyttää, miksi se on niin huono joukkuepeli? Osaatko käyttää argumentteja?

(Jotka eivät siis liittyisi siihen ketkä pelistä pitävät ja missä päin maailmaa sitä harrastetaan.)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Matwee


Kyllä Ruotsi jos joku on perinteinen jalkapallomaa. 50-luvun menestys heillä oli varsin huimaa, saivat kotikisoissaan 58 hopeaa. Ja muutenkin ovat pärjänneet ja olleet mukana koko mm-kisojen historian ajan. Loistavia pelaajia heillä on ollut myöskin aina. 50-luvulla mm. AC Milan oli Ruotsalais vetoinen. Eivät Ranska ja Hollanti sen perinteisempiä ole.

Niin, kuten joku jo sanoikin Suomen ohella Kanada taitaa olla ainoa maa missä jääkiekko on nro. 1. Sveitsissä futis ja lätkä kai aika tasaveroisia?

Nojoo.. kyllä Ruotsin saa myös laskea perinteisiin jalkapallomaihin, olet oikeassa. Milan oli tosiaankin ruotsalaisvetoinen (Italiassa:D ) Gre-No-Li (Gren, Nordahl, Lidholm) ketjun voimalla 50-luvulla.

Jääkiekiekossahan Ruotsi sai läpimurtonsa 1962 -television vallatessa olohuoneet- voittamalla Colorade Springsissä maailmanmestaruuden. Siitä klassinen Lennart Hylandin huuto kiekon liukuessa tyhjään maaliin:

”Pucken gliiiiiiiiiider in i mååååååål! Den gliiiiiiiider in i måååååål!”

Tämä hetki lyö Ruotsin MM-pronssin jalkapallossa USA:ssa kirkkaasti.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Taas toisaalta... Jääkiekon maailmanmestaruus himmenee vuosi vuodelta. Parhaat pelaajat sanovat turnaukselle ei-kiitos, NHL passittaa sinne väsyneet ja pudonneet ja eurooppalaiset käyttävät MM-kisoja näyteikkunana länteen.

Oikeastaan ihan luonnollinen kehitys se, että jalkapallo alkaa nostamaan päätään myös Suomessa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti finnishninja
Luonnollisesti myös perinteet ovat osasyy siihen, ettei jalkapallo niin kiehdo pohjolassa, mutta myös se täytyy muistaa, ettei suurissa jalkapallomaissa ei ole kahta joukkuelajia, joka yhdistäisi kansaa, vai onko joku kuullut että Brasiliasta löytyy jäähalli?

Itse katson mielelläni MM-jalkapalloa ja Champions-liigaa, mutta paikalliset sarjat... ei ennen otan selkääni:D
No kaipa niitä nyt on muitakin joukkuelajeja kuin lätkä ja fudis. Käsipallo on melko suosittu laji aika monessa maassa, puhumattakaan esim. koripallosta.

Hyvää fudismatsia on todella kiva katsoa. Ikävä kyllä Englannin divaripelit mitä Yle esittää eivät sitä edusta, eikä kyllä S/M-potkiskaan. Herkkusienisarjan pelit ja tulevat MM-skabat sisältävät kuitenkin useita hyviä pelejä ja ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia.

Mutta otteluun HJK-Jaro lähden ainoastaan sammuneena jonkun kantamana.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Miksi kiistellä lajien paremmuudesta?

En ymmärrä ollenkaan keskustelua lajien paremmuudesta. Itse olen urheilun suhteen melkein kaikkiruokainen - vain ravit ja arvostelulajit (voimistelu, luistelu ym.) eivät sytytä, mutta niidenkin kannattajia ymmärrän. Henkilökohtaisesti seuraan eniten jääkiekkoa, jalkapalloa ja pesäpalloa, jotka kaikki ovat omalla tavallaan hienoja lajeja. Pesäpallo vaatii näistä eniten lajiin perehtymistä, jonka luulisin olevan syynä monen antipatioihin - kuten myös lajin maalaisuuden. Olen myös vieraillut erittäin tunnelmallisissa futis-, lätkä- ja pesismatseissa. Kun 40-tuhantinen futiskatsomo huutaa yhteen ääneen, luulisi ettei tunnelmaa voita mikään, mutta kyllähän lätkäkatsomossakin tunnelma nousee erittäin korkealle kun kerran ollaan suljetussa tilassa. Pesäpallokatsomon tunnelma ei ole aivan samanlaista, mutta kiihkeää yleisöä sieltä ainakin löytyy.

Miksi siis yritää mollata toista lajia ja tunnustautua jonkin lajin (siis yksinomaan tuon yhden lajin) kannattajaksi? Pienessä maassa tietysti luullaan, että toisten menestys on toisilta pois ja taas nostaa perisuomalainen kateus päätään. Onhan ne sponsorirahat tiukassa ja lahjakkaat urheilijat harvassa, mutta ei sitä nostetta omaan lajiin saada aikaan ainakaan muita haukkumalla. Tuonne "Pesäpallo, turhin laji"-ketjuun en viitsi edes mielipiteitäni kirjoittaa... Eppujen sanoin:"Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan."
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ensin vastausta Pertulle (vaikka kyseessä lienee tahallinen provokaatio): "Minua on ihmetyttänyt pitkään median puolueellisuus suomalaisessa urheilussa. Miksi muita lajeja pidetään päälajeja (Formula, Jääkiekko) huonompina ja raportit otteluista ovat heikkoja, lyhyitä ja toimittajat asiantuntemattomia ja potevat ääntämisongelmia ulkomaalaisten urheilijoiden kohdalla."

Hmmh, jos et ole aikaisemmin huomannut, niin näissä mainitsemissasi kahdessa lajissa suomalaiset ovat kansainvälisessä kärjessä. Kyllähän esim. mäkihyppy on oikeastaan kuolettavan tylsää verrattuna melkein mihin tahansa muuhun urheilulajiin, mutta koska siellä suomalaiset pärjäävät, niin niitä näytetään myös televisiossa.

Odotapas, että formuloista katoaa suomalaiskuljettajat ja katso sitten, paljonko se saa TV-aikaa. Samoin jalkapallon TV-aika lisääntyy sitä mukaa, kun lajin harrastajia löytyy kovista ulkomaisista sarjoista ja kun joskus tulevaisuudessa Suomen jalkapallomaajoukkue taistelee korkeammista sijoituksista. Takaan, että suurin syy Valioliigan otteluiden näyttämiselle Suomessa on ollut suomalaisten orastava maihinnousu sarjaan.

Perttu: "Joka vuosi ihmettelen tragikoomisia suomalaisia, jotka innostuvat jääkiekon, sinänsä hienon lajin, MM-kisoista, jotka ovat kuitenkin merkitykseltään mitättömät verraten esim. jalkapalloilun MM-kisoihin."

Aivan oikeasti - minusta on paljon hauskempaa, jos Suomen jääkiekkojoukkue kurittaa Ruotsin vastaavaa kuin katsoa vaikkapa Ranskan kurittavan Italiaa jalkapallossa... Jääkiekon MM-kisojen merkityksettömyydestä voidaan puhua (varsinkin Olympia-vuonna), mutta mielestäni suomalaisten otteita kv-tasolla on aina mukava seurata.

Perttu: "Lähtekää, arvon jatkoaikalaiset, katsomaan suomalaista jalkapalloa paikan päälle, ja ottakaa mukaanne myös kaverinne ja iloinen asenne."

Tottahan toki - ainakin itse ajattelin viettää muutaman kesäpäivän Tervareiden otteita seuraamalla.

---
Sitten yleisesti asiasta: En ole koskaan ymmärtänyt tätä fanaattista otetta jotain lajia vastaan (sensijaan ymmärrän sen täysin jonkin lajin puolesta).

Aluksi pitää kysyä, että mitä ihmeen tekemistä ottelun tasolla (verrattuna kansalliseen tai kv-huippuun) on sen suhteen, kuinka nautittavaa katseleminen voi olla? Mitä tekemistä maalien määrällä on nautittavuuteen?

Kotoisissa jääkiekkosarjoissa tuli seurattua tarkemmin divaria kuin liigaa silloin, kun Kärpät (yllätys, yllätys) siellä pelasivat - siitä huolimatta, että telkkarista olisi nähnyt kovempitasoisia jääkiekko-otteluita. Kuinka ollakaan, divarin karsintaottelut herättivät huomattavasti enemmän tunteita ja mielenkiintoa verrattuna liigan finaaleihin...

Itse seuraan jalkapallon suhteen lähinnä Tervareiden otteita, tosin sitäkin aika vähän. Ulkomaalaista jalkapalloa tulee seurattua vähän, enpä tosin kovin paljoa seuraa NHL:ääkään(*)
Kuten ulkomaisten jääkiekkosarjojen suhteen myös jalkapallon suhteen eniten kiinnostaa suomalaisten otteet niissä. Pesäpalloa on tullut seurattua silloin, kun joku tuttu on jossain joukkueessa pelannut.

Urheilun katsominenhan on loppujen lopuksi elämysten hakemista. Jos joku joukkue aiheuttaa sinulle "kicksejä", niin varmasti joukkueen menestys tai menestymättömyys vaikuttaa mielialaasi. Lajin harrastaminen vaikuttaa taatusti katsomisnautintoon, samoin seura; itse olen muutamia Englannin Valioliigan otteluita katsonut ollessani pubissa kavereiden kanssa - hauskaa on ollut, vaikkei itse joukkueista paljoakaan ole tiennyt (mutta kuuntelemalla oppii :-). Kuitenkin, minulle on tärkeämpää Kärppien SM-kulta ja Tervareiden Veikkausliigapaikka kuin vaikkapa Real Madridin Champions-liigapaikka tai Kanadan MM-kulta.

---
(*) Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikkapa Kärpät pelaisivat ensi vuonna NHL:ssä ja Tervarit Champions-liigassa. Tulisi taatusti seurattua huomattavasti tiiviimmin.
 

Latko

Jäsen
Vielä Ruotsista

Tämä hetki lyö Ruotsin MM-pronssin jalkapallossa USA:ssa kirkkaasti.

No sitten totean vain, että meillä on ilmeisesti hyvin erillainen ruotsalainen kaveripiiri ja että me luetaan ilmeisesti aivan eri ruotsalaisia lehtiä ja veppisaitteja.

Muuten ihan tilastotietona eiliseltä:

Lätkää Göteborissa:
2002-05-02 20:00 Sweden - Slovakia 1-2 yleisöä 5744

Fudista Tukholmassa:
2002-05-02 20:00 AIK - Hammarby 2-2 yleisöä 31948
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Latko: "Muuten ihan tilastotietona eiliseltä:"

Samoin pientä tilastotietoa muutaman vuoden takaa:
1967-12-10 Kärpät - Tuto 0-8 yleisöä 164

Mitä haluat tilastollasi osoittaa? Pitäisikö minun alkaa kannattamaan AIK:a tai Hammarbytä? Pitäisikö minun luopua jääkiekon katsomisesta, koska Ruotsissa jalkapallo-ottelu veti eilen enemmän yleisöä kuin jääkiekko-ottelu? Vai tarkoittiko se kenties sitä, että Ruotsissa pidetään jalkapallosta?
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
SC, hmmh - olisikohan taustalla osittain myös Ruotsin SLC-fiasko? Taitaa kärsiä Ruotsin kiekkomaajoukkue tänä keväänä inflaatiota kotimaassaan. Toivottavasti se vaikuttaa joukkueen otteisiin (niitä huonontaen), varsinkin, jos satutaan kohtaamaan se finaalissa...
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Viestin lähetti Sheedy


Jos joku päivä paskapallo nousee futiksesta ohi, niin minä syön hatullisen maanviljelijän(=pesisfanin) ulostetta. Jos johonkin pitäisi voida luottaa futis-ja lätkäfanien kiistoissa, niin ainakin siihen, että kaikki vihaavat puikkopalloa. Hyi helvetti mikä laji...

Mä voin lähettää sulle sen hatullisen paskaa;)
En halua lähteä väittelemään lajien paremmuudesta, kysymyshän on sama kuin musiikissa: joku tykkää hevimetallista ja joku klassisesta... Mutta muistutanpa vain että jalkapallo nousi tämän "paskapallon" ohi kesän ykköslajiksi sopupelijupakan vuoksi jolloin moni, mm. minä jätin pesiskatsomot. Mutta nyt minä ja moni muu on taas innokkaana mukana maalaisten omaa lajia ehostamassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös