Suomi-sarjan otteluseuranta 2022–2023

  • 65 553
  • 444

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Sen verran on pakko kommentoida, että intohimoinen Holmström ei tuomareita turhasta läksytä, vaan pitää joukkueensa puolia loppuun asti. Toki se ”palautteen” antaminen pitäisi osata lopettaa ajoissa, jos haluaa koko pelin koutsata... siinä on herralla opettelemista.
Holmström antaa kyllä palautetta omalle joukkueellekin ihan samalla tyylillä, eräässä ottelussa Haukkoja vastaan huusi ”Nyt vittu vaihtoon sieltä” sellaisella volyymillä, ettei kenellekään hallissa jäänyt asia epäselväksi.

Harvemmin olen myöskään harjoituspelissä nähnyt valmentajan ottavan jäähyä tuomareille mussuttamisesta.
 
Hunters otti ensimmäisen voittonsa tällä kaudella kaatamalla Haukat Järvenpäässä 2-3. Minusta voitto oli ansaittu. Vieläkin Huntersia vaivasi huono viimeistely, tosin iso syy siihen oli Haukkojen hyvä maalivahti.

Näytti hieman siltä, että Haukoilla alkoi bensa loppumaan ottelun loppua kohden. Katselin pelin Leijonat.tv:stä ja ainakin tämän pelin seuranta oli ihan toimivaa sekä hintaansa nähden liki hyvää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - HCIK 5-4 vl

Raahessa miteltiin pisimmän kaavan kautta, kun Raahe-Kiekko ja HCIK tarjosivat viihdyttävän sunnuntaipäivän kiekkopelin, jossa riitti maaleja ja taklauksia.

Raahe-Kiekon maalissa Ilmari Anttila pelasi uransa ensimmäisen Suomi-sarjapelin ja alun jännityksen jälkeen oli voittolaukauskisassa itse varmuus. 17-vuotias Aapo Muotio nousi lopulta rankkarikisan ratkaisijaksi kylmänviileällä rannevedolla, hieno suoritus nuorelta pojalta.

Voitolla Raahe-Kiekko nousi sarjataulukossa kuudenneksi, tällä hetkellä kasassa on 8 sarjapistettä.
 

cardic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HCIK numero 13 (Veeti Mäkilä) erottui kyllä aika pitelemättömänä pelissä. Aiheutti Raahelle mm. useampia jäähyjä, kun ilman rikkomista ei saatu pidettyä kurissa. Jos veikata pitäisi, niin hän ei kauaa pelaile HCIK:n riveissä, vaan sarjaporrasta ylempänä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
HCIK numero 13 (Veeti Mäkilä) erottui kyllä aika pitelemättömänä pelissä. Aiheutti Raahelle mm. useampia jäähyjä kun ilman rikkomista ei saatu pidettyä kurissa. Jos veikata pitäisi niin hän ei kauaa pelaile HCIK riveissä vaan sarjaporrasta ylempänä.
Viime kaudella käväisi Hokissa kevätpuoliskolla. Ei oikein onnistunut tai siis meni siellä alakentissä muiden mukana rotaatiopelaajana, kiire oli kiekolla ja tilanteet tuli nopeasti.

Mutta varmaan kiikunkaakun pelaajia eli erinomainen Suomi-sarjassa, Mestiksessä pitää pelata kokoajan taitotason ylireunalla, sama kun Mestiksen kärkijätkä yrittää Liigaan (Henri Karjalainen).

Toivottavasti kehittyy vielä ja pääsee Mestikseen ja ylemmäskin.
 

The Rock

Jäsen
HCIK numero 13 (Veeti Mäkilä) erottui kyllä aika pitelemättömänä pelissä. Aiheutti Raahelle mm. useampia jäähyjä, kun ilman rikkomista ei saatu pidettyä kurissa. Jos veikata pitäisi, niin hän ei kauaa pelaile HCIK:n riveissä, vaan sarjaporrasta ylempänä.
Mäkilähän kävi viime kevään pelaamassa Hokin paidassa Mestiksessä, jossa vastuu jäi kuitenkin vähäiseksi, eikä mies sitten jatkanutkaan enää Kajaanissa.

HCIK:lle Mäkilän paluu inkkaripaitaan oli kyllä lottovoitto, sillä hän on laatuhyökkääjä suomisarjatasolle ja enpä minäkään ihmettelisi yhtään, mikäli vaikkapa TUTO Hockey nappaisi herran riveihinsä alta aikayksikön.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
HCIK-Pyry 5-3 (0-1, 1-1, 4-1)

Neljän voiton jälkeen puhtaalla pelillä sarjaa johtanut Pyry sai tänään lopulta taipua Kaarinassa, vaikka se peliä veikin melko selvästi alkuvaiheessa ja erityisesti ekassa erässä. Syöttöpeli oli heillä pelin aluksi niin lennokasta ja järjestelmällistä kuin ylipäätään on mahdollista Kaarinan pienellä ja intensiivisellä areenalla.

Pyry siis johti kahdesti tehtyään ensin komean klap-klap-ylivoimamaalin, ja toisella kertaa Korpela yllätti hyvin torjuneen Hokkasen tarkalla kaukolaukauksella. Molemmat maalit Inkkarit kuittasi kuitenkin jossain määrin tuurimomentumiakin sisältäneiden pomppukiekkojen jälkeen. Kuitenkin tuore vahvistus Masil Hatej teki sitten ehkä vielä komeamman ylänurkkavedon voittomaaliksi. Ilahduttavaa isäntien kannalta oli, että tämä Masil, Nikita Kochubeinik ja kaksi maalia tehnyt Toni Rand olivat uusina niminä tänään sähäkässä vauhdissa.

Yleisöäkin oli jo kolminumeroinen luku, eli 107.
 
Viimeksi muokattu:

Onnenpyörä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi-sarjajoukkueet
Lauantain ylivoimaisesti (?) seuratuin ottelu tultaneen pelaamaan Seinäjoella S-Kiekon ja Virkiän välienselvittelyssä. Toivottavasti älykameroiden avulla pääsisimme nauttimaan edes hitusen verran ”paikalliskamppailuiden” ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Ikävä kyllä OP kaipailee edelleen Ruutu Plussan suomisarjaselostuksia hyvine asiantuntijoineen (esim. Järvenpäässä). Onhan ”ääkoossa” hyvääkin mahdollistamalla junioreiden valtavan ottelumäärän seurannan.

Veikkaus: S-Kiekko – Virkiä yleisömäärä 400 katsojaa, ottelutulos on arvaamaton!
 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
Lauantain ylivoimaisesti (?) seuratuin ottelu tultaneen pelaamaan Seinäjoella S-Kiekon ja Virkiän välien selvittelyssä.

Veikkaus: S-Kiekko – Virkiä yleisömäärä 400 katsojaa, ottelutulos on arvaamaton!
Jep, varmasti pitää paikkansa. Kummankin joukkueen somet ovat pitäneet pöhinää yllä ihan oikeaoppisesti, mikä on pelkästään hyvä asia.

Oma veikkaus on, että yli 500 katsojaa menee rikki ja lopputulos tietenkin kotijoukkueelle. Illalla ollaan tietoisempia tuloksesta. Tasainen ja tiukka peli tulossa joka tapauksessa.
 
Vaikea uskoa, että tämän päivän paikalliskamppailussa ei ylilyönneiltä vältyttäisi. Toivotaan, että tunteet välittyy katsomoon, mutta loukkaantumisilta vältyttäisiin!
 
Suomi-sarjan ennakoissa arvioitiin MuiKin olevan kova tällä kaudella ja näin varmaan onkin, mutta ei se näköjään Huntersille pärjää. Hunters leipoi 5-1-voiton kotihallissaan.
 

Onnenpyörä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi-sarjajoukkueet
Ei arvannut @Kyynhakkeli eikä Onnenpyörä yleisömäärää Seinäjoen otteluun (suunta oli molemmilla kylläkin oikea)! Täytyy onnitella molempia joukkueita, että tunteet pysyivät suhteellisen hyvin kurissa 765:n katsojan edessä.

Kiekkoilta todisti jääkiekon kiinnostavan myös Etelä-Pohjanmaalla. Erikoistunnustuksen ansaitsee päätuomari Juuso Hakanen ennakkoon vaikeaksi ennustetun ottelun oikeudenjakajana.
 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
S-Kiekko - Virkiä 7-4

E-P:n parasta kiekkoa pelataan Seinäjoella. Erittäin viihdyttävä ilta, porukkaa saattoi olla jopa hieman enemmän kuin ilmoitettiin. Olin hämmästynyt kun jo neljän jälkeen oli jonoa halliin. Hakanen veti aika ok:sti, eipä siinä. Virkiän ykköskenttä oli odotetun kova, tosin Sund otti hieman ylimääräisiä kierroksia ottelun tiimellyksessä. Kotijoukkeen nuorempi Märijärvi on kyllä kova seppä tähän sarjaan. Hieno tunnelma ja vielä on alleviivattava, täysin oikea tulos. S-Kiekko oli tänään parempi joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pyry - Raahe-Kiekko 1-3

Tärkeät pisteet mukaan Nokialta. Tasainen peli joka olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa. Raahe-Kiekko iski ratkaisun, kun Kalle Sippala teki 1-3-lukemat tyhjiin.

LeKi - Raahe-Kiekko 7-6 ja

Tänään sitten Lempäälässä kävi niin sanotusti kylmät. Raahe-Kiekko johti peliä jo 4-1 mutta LeKi tuli väkisin rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi. Tietysti hyvä että tuli piste, mutta harmittaa selvän johtoaseman sössiminen.
 
Hunters - Titaanit 6-3.
Jotenkin oli melko laiskavauhtinen peli tai käyttäisikö oikein sivistyssanaa ja sanoisi pelin intensiteetin olleen heikko. Neljäs voitto putkeen Hunterseille, mikä on tietenkin positiivista.
 
HCIK -Hunters 3 - 4
Viides voitto putkeen porvoolaisille. Nyt meni voiton kanssa tiukalle, voittomaali tehtiin alivoimalla kaksi minuuttia ennen loppua, Näin vain kolmannen erän ja tässä pelissä oli kyllä tempo hyvä molemmilla joukkueilla loppuun asti.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Karhu HT 5-2

Raahe-Kiekko tuskaili maalinteon kanssa reilut kaksi erää, kunnes kolmannessa erässä sitten alkoi upota vähän enemmänkin. Ensin Jarkko Heikkilä teki läpiajosta 2-1 tauluun. Karhu HT:n tasoituksen jälkeen Joona Kiviniemi kuittasi välittömästi takaisin upealla rannevedolla yläpeltiin. Ratkaisun iski Aapo Muotio, joka ensin veivasi hienosti maalin edestä 4-2-osuman ja sitten ohjasi upeasti ilmasta 5-2-maalin. Puolustuspäässä tuli pari nukahdusta taas, mutta tällä kertaa ne eivät maksaneet voittoa ratsumiehille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
JHT - Raahe-Kiekko 4-3

Tasainen peli Kalajoella, joka ratkesi vasta viimeisellä minuutilla. Raahe-Kiekko tunaroi taas kahden maalin johtoaseman kolmannessa erässä ja lopulta Arttu Venäläinen teki JHT:n voittomaalin minuutti ennen loppusummeria. Vielä on Raahe-Kiekolla vähän tekemistä tuon johtoasemassa pelaamisen kanssa, mutta eiköhän se tuosta parane kun kausi etenee. Ensi lauantaina sitten tulee kotiluolassa Hunters vastaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Hunters 4-3 ja

Raahe-Kiekko ja Hunters tarjosivat Superlauantain kunniaksi kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Porvoolaiset johtivat maalilla aina viimeiselle minuutille saakka, kunnes Joonas Hatula siirsi ratkaisun jatkoajalle 19 sekuntia ennen loppua. Ja sama mies sitten iski ratkaisun ylivoimalla minuuttitolkulla jatkuneen pyörityksen päätteeksi seitsemän sekuntia ennen loppusummeria.

Varsinainen peliaika oli tasaista menoa ja tilanteita oli molemmissa päissä, mutta jatkoajalla Hunters oli jotenkin passiivinen ja Raahe-Kiekko pääsi pyörittämään peliä mielin määrin. Ensi perjantaina päästään sitten kotiluolassa hakemaan Muikista revanssia.
 
Jatkoaika meni Huntersilta pipariksi, kun Huntersin Kitunen sai hyökkäyspäässä huitomisjäähyn, tuomarin lapa oli pystyssä varmaan minuutin, ennen kuin porvoolaiset saivat kiekon pois ja jäähy astui voimaan. Eli tuon noin kolme minuuttia Raahe pyöritti ylivoimalla ja sen vuoksi Hunters näytti passiiviselta.
Oli kyllä draaman kaarta pelissä ja varmasti kotikatsomo sai rahalle vastinetta.
Ja varsinaisen peliajan lopulla oli Huntersilla mahdollisuus tehdä vapauttava 2-4 osuma, kun Raahe pelasi ilman maalivahtia. Laukaus meni hieman ohi Raahen maalin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Muik Hockey 5-2

Raahe-Kiekko otti hienon revanssin tänään Raahessa vierailleesta Muik Hockeysta. Toinen erä oli vieraiden paras, kun Raahe-Kiekko kahden maalin johtoasemassa hetkeksi passivoitui. Kolmannessa erässä kotijoukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja teki 34 sekunnissa pelin ratkaisseet kaksi osumaa. Huomenna sitten matka vie Jyväskylään Riemun vieraaksi.
 
Hunters - LeKi 5 -1
Hunters esitti ensimmäisessä erässä kauden parasta peliä ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0. Erä oli vauhdikas, molemmat joukkueet painoivat sata lasissa. Hienoin yksittäinen tapahtuma oli Miska Varjosaaren veivaama rankkari, oli ihan kansainvälistä tasoa.
Toinen erä oli ehkä jopa LeKin niukasti, mutta Hunters teki erän ainoan maalin alivoimalla. LeKin ylivoima oli toisessa erässä melko luokatonta, saivat pelata liki neljä minuuttia putkeen ylivoimaa ja tuloksena oli Huntersin alivoimamaali.
Kolmannessa erässä Hunters meni jo 5-0 johtoon, ennen kuin LeKi sai kuparisensa rikki. Viimeisellä minuutilla sitten hieman nahisteltiin ja saatiin tilastoihin 56 jäähyminuuttia. Huntersin maalivahti Virro oli erinomainen ja oli suurin syy LeKin pieneen maalimäärään. Yleisöä 177.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Riemu - Raahe-Kiekko 1-5

Raahe-Kiekko haki Jyväskylästä selvän voiton 1-5-lukemin. Ratsumiesten hahmo oli tehot 2+2 nakuttanut Joonas Hatula, joka on ollut hyvässä vireessä alkukaudella. Ville Viitaselle myös kolmen pisteen ilta. Ilmari Anttilalle 32 torjuntaa tänään.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
HCIK-Haukat 5-4 (3-1, 2-1, 0-2)

Melko erikoinen peli Kaarinassa, johon lähdin uteliaana tsekkaamaan, millainen oli hyvin kauden aloittanut Haukat. Eka erä oli kotijoukkueelta oikein erinomaista peliä ja kolme maalia syntyi ketterästi, mutta Haukat teki kavennuksen psykologisesti pahalla momentumilla 4 sekuntia ennen loppua.

Toisen erän alussa vieraiden kiri jatkui, kun Sieppi heitti siniseltä ilmeisesti maskin avustamana kavennuksen. Sitten alkoivat oudommat tapahtumat ja tuomaroinnin tulkinnanvaraisuudet. Ensinnäkin 4-2-maalissa kuulin vain, miten Haukka-maalin tolppa kilahti, ja jonkinmoisen sekavan maalinedustan temmellyshetken jälkeen tuomari oli nähnyt kiekon maalissakin käyneen. Jotkut Haukka-pelaajista olivat voimakkaita v-sanoja ladellen eri mieltä. Yhtä omituinen oli 5-2-maali, jossa kiekko sutaistiin maalille lähes nollakulmasta ja jotenkin se poukkoili juuri ja juuri sisään. Tuon jälkeen vieraiden maalille vaihdettiin tunnetun persupoliitikon sukunimikaima, joka tuskin kuitenkaan hikoilemaan joutui, koska...

... kolmannen erän Inkkarit oikeastaan viettikin jäähyboksissa. Rohkean tulkinnan tuomari esitti tilanteessa, joka oli minusta aika tavanomainen maalinedustakahina ja pikku sylipaini. Siinä kyllä kaarinalaiset suojasivat maalivahtiaan hieman tavallista aggressiivisemmin, ja tuomio ei ollutkaan se tavanomainen molemmista yksi tappelija pihalle, vaan vain kaksi kaarinalaista jäähyaitioon, jossa valmiiksi istui jo yksi punapaita! Tämän jälkeen Haukat saikin pitkän ylivoimansa aikana aikaiseksi kaksi kavennusmaalia, mutta kiri katkesi sitten omaan jäähyyn 58 minuutin kohdalla.

Haukoista eniten silmään otti lennokas Lenni Kämäräinen, mutta muuten joukkue ei aivan hirveästi säväyttänyt. Saattoi myös olla, että Inkkarit oli nyt poikkeuksellisen sisuuntunut hävittyään edellisen kotipelinsä Virkiälle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös