Suomi-sarjan otteluseuranta 2001–2006

  • 32 381
  • 160

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ykkösvitja (Pylvänäinen-Rouvinen-Vuorinen)

Eli pakko korjata, vaikka pilkunnussimistahan tämä on. Eli ei Pylvänäinen, vaan Pylväläinen. Jopa lehtikirjoituksissa nimi kirjoitetaan usein juuri tuolla väärällä tavalla. Juuh.
 

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Disen etäfanina olen seuraillut tätä peliä Finhockeyn sivulta. Näyttää pojat pistäneet varsinaisen maali-iloittelun pystyyn. Aikaa käytettiin 3 min 20 sek ja kiekko maaliin viidesti!

KooVee kuittaisi Diskoksen 5 - 1 johtomaalin 18:ssa sekassa 5 - 2:en (ajassa 36.08). Erän lopussa (39.03) KooVee kavensi tilanteeksi 6 - 3 ja vain 9 sekunttia myöhemmin Diskos teki 7 - 3.

Jään jännityksellä odottamaan huomista ja Filmaajan videopätkiä. (Linkki videoihin löytyy www.diskos.net) Toivottavasti joku paikalla olija laittaa tästä pelistä juttua.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lyhyesti

Diskos oli ylivoimainen, ainakin maalitilanteiden hyödyntämisessä ja puolustuspään pelaamisessa. Toisen erän loppuun nähtiin todellinen hurlumhei-vaihe, kun Diskos teki maalin, KooVee kuittasi ja pienen ajan jälkeen sama toistui sillä erolla, että Diskos kuittasi vielä KooVeen maalin.

Ottelun kummallisin teko oli kuitenkin KooVee-puolustaja Petri Hakalan törkeä huutelu katsomoon. 9-3- tai 10-3-maalin jälkeen Hakala luisteli vaihtoaitioon, heitti mailansa ja pelihanskat pitkin seiniä ja katsomon kommentoitua tilannetta uhkaili mm. allekirjoittanutta huutamalla "Tuu vittu pelin jälkeen tonne pihalle niin katotaan". Hakala jatkoi turpiinlyöntiuhkailuaan ja oli tulla välipleksin yli katsomoon, kunnes ilmeisesti KooVeen valmentaja kävi huomauttamassa miestä tms. Jos tuolla tavoin pelaajat alkavat uhkailla katsojia, lienee kyseisen pelaajan syytä vaihtaa lajia johonkin joukkotappeluun. Ainakin muissa lajeissa moisesta huutelusta odottaisi myös raportti liittoon ja pelikielto..

Itse peli oli tosiaan KooVeelta floppi, sekä pelillisesti että pelinjohdollisesti. Maalivahdin vaihtaminen 2-0-tilanteessa ei ainakaan herättänyt joukkuetta pelaamaan. Tuolla asenteella pelaava KooVee on kovahkosta materiaalistaan huolimatta tiukilla pudotuspelipaikoista kamppailtaessa, Diskoksen peli sen sijaan oli iloista ja tehokasta, vaikkei mitään huippukiekkoa. Luukkuun hypänneellä liigajyrä Mika Paanasella oli vielä hiukan vaikeuksia tottua pelitahtiin, aloitukset mies hoisi kuitenkin mallikkaasti.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Re: Lyhyesti

Viestin lähetti DAF Ottelun kummallisin teko oli kuitenkin KooVee-puolustaja Petri Hakalan törkeä huutelu katsomoon. 9-3- tai 10-3-maalin jälkeen Hakala luisteli vaihtoaitioon, heitti mailansa ja pelihanskat pitkin seiniä ja katsomon kommentoitua tilannetta uhkaili mm. allekirjoittanutta huutamalla "Tuu vittu pelin jälkeen tonne pihalle niin katotaan". Hakala jatkoi turpiinlyöntiuhkailuaan ja oli tulla välipleksin yli katsomoon, kunnes ilmeisesti KooVeen valmentaja kävi huomauttamassa miestä tms. Jos tuolla tavoin pelaajat alkavat uhkailla katsojia, lienee kyseisen pelaajan syytä vaihtaa lajia johonkin joukkotappeluun. Ainakin muissa lajeissa moisesta huutelusta odottaisi myös raportti liittoon ja pelikielto..

Hieman minun juttuni poikkeaa aiheesta, ainakin jollain tapaa ja kyseinen välikohtaus sattui IV divisioonan ottelussa Rautalammilla, Kuopion ja Jyväskylän välissä sijaitsevalla paikkakunnalla.

Oli käynnissä paikallisen kotijoukkueen ja vastustajan (en nyt muista joukkuetta) välinen sarjaottelu. Kotijoukkueen kannattajana on ollut jo useamman vuoden ajan mies, jolla on erittäin kuuluva ääni ja joka ei häpeile käyttää sitä. No, kuten fanien tapaan kuuluu, niin vastustajalle heitetään aina noottia, asiasta kuin asiasta, niin teki tämäkin herra, aivan niin kuin oli tehnyt aikaisemminkin. No, vastustajajoukkueen pelaajan tullessa vaihtoon, pelaaja otti ja lähti juoksemaan luistimet jalassa tämän kyseisen herran perään. Ottelu muuten pelattiin siis avojäällä. Hän ei siis sietänyt solvauksia enää kauempaa ja sitten vieraiden valmentaja lähti pelaajan perään ja otti tämän kiinni. Kotijoukkueen kannattaja ehti melkein juosta jo kotiinsa, kunnes huomasi, ettei pelaaja enää juossutkaan hänen perässä. Valmentaja oli ehtinyt rauhoittaa hänet, ainakin jollain tapaa.

Näin siis täälläpäin Suomea. On noita juttuja sattunut muitakin, mutta tuli nyt tuosta "DAF:in" viestistä tuo mieleen.
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
Ottelun ensimmäisen erän torjuntalukemia (Diskos 20, KooVee 3)ei oikein kukaan tuntunut hallissa uskovan kuulutuksen kuultuaan. Nämä lukemat joka tapauksessa kirjattiin virallisiin pöytäkirjoihin. Miten näihin lukemiin sitten päädyttiin, sen taitaa tietää vain torjuntojen laskija itse. Lukemista voisi päätellä että ensimmäisessä erässä Diskos olisi saanut pari onnekasta maalia ja loppuerän olisi ollut helisemässä KooVeen painostaessa ankarasti. Totta että ensimmäinen erä oli vielä kohtuullisen tasapuolista kiekkoa, mutta mitään KooVeen hallintaa puhumattakaan tuollaisista lukemista ei ollut havaittavissa.

Liiton sivujen pöytäkirjaa lukiessa kiinnittyy huomio myös siihen että sieltä puuttuu ajassa 39.12 tullut KooVeen joukkuerangaistus. Erätauko nimittäin alkoi Diskoksen 7-3 maalin jälkeen kun KooVeen maalia ei saatu kohtuuajassa kiinnitettyä kunnolla takaisin paikalleen. Erätauolla taisi valmentajan ripitys pelaajilleen olla sen verran perusteellinen että erätauko ehti loppua ennenkuin KooVeen pelaajat ehtivät takaisin jäälle.
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
Niitä videokoosteita kaipailevat voivat nyt käydä katsomassa ne. Dise tehtaili niin monta maalia sekä valmentaja Ahvenjärvellä oli paljon juttua , että piti tehdä kaksi koostetta pelkästään disen maaleista.

Pelistä sen verran, että disellä oli erittäin vajaa miehitys ja jopa kakkosvalmentaja pelasi poikien mukana saalistaen yhden syöttöpisteenkin. Taisi olla fiilis puolella vaikutusta noihin rajuihin lukemiin jos vertaa edelliseen peliin.

Mutta koosteet ovat katsottavissa sekä tallennettavissa itselleen, tällöin niitä pystyy katsoa omalta koneelta paljon isompanakin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse itseäni korjaten sen verran, että törkeyksiä huudelleen pelaajan nimi oli Petri Hakanen, ei Hakala.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Pahin moka noissa liiton pöytäkirjoissa taitaa olla se, että Mika Paanasen comeback on jäänyt tyystin havaitsematta. Patun hankkimat kaksi jäähyä ja yksi syöttöpiste on kirjattu aiemmin syksyllä Urhoon passitetun Marko Kovasen nimiin - sama pelinumero ilmeisesti. Onhan tuo nyt nälänhädän ja USA:n edellisten presidentinvaalien lopputuloksen jälkeen maailman kolmanneksi suurin vääryys, jos ei Paananen saa peliään tilastoihin!

Itse pelistä: Toisen erän puoliväliin asti peli oli kenttätapahtumiltaan hyvinkin tasainen, Dise johti lähinnä terävämmän viimeistelynsä ja paremman maalivahtipelinsä ansiosta. Sitten KooVeen asenne petti, ja puolustusvirheitä alkoi tulla solkenaan. Diskos käytti ne hyväkseen loistavalla prosentilla, mistä kiitos kuuluu osaltaan myös KooVeen maalivahdille. Vahdinvaihto 2-0-tilanteessa oli pelillisten seikkojen perusteella käsittämätön ratkaisu varsinkin näin jälkikäteen ajatellen.

Diskoksen ase tässä sarjassa on ehdottomasti laaja materiaali. Nytkin maalit jakautuivat kymmenelle eri miehelle, vaikka poissa olivat Selänne, Hanhikoski ja Muotka. Potentiaalisia tehomiehiä löytyy jokaisesta ketjusta, joten jos vastustajan peli repsahtaa pahasti, kuten KooVeelle eilen kävi, nähdään varmaan jatkossakin tällaisia karnevaalilukemia.

Viikonloppuna on edessä kaksi vierasottelua pohjoisessa. Eilinen peli antoi ihan hyvät lähtöasetelmat niihin.

Ja tähän loppuun vielä lämpimät terveiset Petri Hakaselle. Toivebiisinä voitaisiin soittaa vaikka King Crimsonin "Peace"-trilogian kaikki kolme osaa ja mieluiten useamman kerran.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Lauantaina 30.11., kun kylmä itätuuli piiskasi Turun lumettomia avenueita, seitsemän Toimintaryhmä Aladivarifanien matkaajaa (5 Turusta, 2 Salosta) oli valmiita länsirannikon lohko 6:n kauan odotetulle Naantalin retkelle, kärkiotteluun Tempoa vastaan.

Reittibussi tuli pahasti myöhässä, mutta matka sujui silti rattoisasti tutkaillessa kakkosdivarin tilastoja ja muisteltaessa lukioaikojen anarkistisia aamunavauksia ja muuta rattoisaa.

Armonlaakso (Vallis Gratiae) ja Aurinkotien ylämäki kuitenkin lopulta tulivat eteen sen jälkeen kun seurueemme oli ihastellut Naantalin monumentaalisen prameaa kaupungintaloa.

Saavuimme uuteen nopeasti kyhättyyn halliin, mutta onneksi vanhakin halli oli vielä bongattavissa ah niin "perunakellarin tuoksuisena", kuten seurueemme eräs jäsen tokaisi.

Itse peli sujui veljellisessä tasatahdissa, Tempo, joka täysin käsittämättömästi oli VIITSINYT ottaa matkaan vain 13 pelaajaa, tekaisi ensin johtomaalin. Tämän jälkeen juontaja pääsi hehkuttamaan EeRRRo SiRReenin tasoitusta kuin Aulis Virtas-imitaatiohehkutuksena. Eka erä 1-1.

Toisessa erässä sarjajohtaja ja puhtaan pelin Tempo oli koko lailla kovassa VG-vyörytyksessä ja Jukka Mulin siniviivalaukaus ylivoimalla tuotti kotijohdon. Kuitenkin kotijoukkueen hyvin torjuneelle maalivahti Wasströmille sattui yksi harmillinen nukahdus maskittomassa siniviivavedossa ja peli tasoittui 2-2:n, joka jäikin loppunumeroiksi.

Peli oli tiukka ja hyväasenteinen. Yksi seurueemme jäsen väitti, ettei taso ollut yhtään heikompi kuin yleensä Jää-Kotkien pelissä Ukissa oli ennen, toisen mielestä taas tasoero oli selvä. Tiedä häntä sitten.

Hallista puuttui pubi, onko uusmoralismi nousussa Naantalissa?
Noh, eipä ollut kaljajuottolaa vanhassakaan ladossa.

Yleisöä paikalla 140 (tämän kauden yleisökeskiarvo VG:llä 147, Tempolla 68), pieni pettymys tuo luku, mutta saattoihan joku harhautunut sielu eksyä esim. samaan aikaan pelattuun TPS-Jokerit-matsiin.

Pelin jälkeen perehdyimme Naantalin iltaelämään ja pikantti yksityiskohta oli, että kesäisin turisteja kuhisevalla Mannerheiminkadulla ei lauantai-iltana yhdeksän aikaan ollut kirjaimellisesti ristin sielua. Tännekö Suomi-sarja-joukkue, väreili hiljainen, hieman epäuskoinen kysymys ilmassa ihan niin kuin aina ennenkin...
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Viestin lähetti zeitgeist
Itse peli sujui veljellisessä tasatahdissa, Tempo, joka täysin käsittämättömästi oli VIITSINYT ottaa matkaan vain 13 pelaajaa, tekaisi ensin johtomaalin.

Ei ollut ihan vaan viitsimisestä kysymys vaan siinä oli kaikki pelaajat jotka saatiin mukaan. Puolustajia Tempolla ei ollut kuin neljä, joista kaksi oli puolustajan paikalla nyt pelaavia hyökkääjiä. Hyökkääjiä oli mukana 9 ja niistäkin kaksi joutui pelaamaan lievästi loukkaantuneina tässä ottelussa kovan miehistöpulan vuoksi!
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Joo voin itsekkin aladivari pelaajana sanoa, että ei se ole todellakaan "viitsimisestä" aina kiinni pelaajien lähtö 2 ja 3 divarimatseihin. Kun ei tällä tasolla palkaakaan saa ;), vaan joutuu pikemminkin itse maksamaan. Sitten jos vielä pelaajia on loukkaantuneina niin ei ole hirveästi vaihtoehtoja.

Onneksi kuitenkin silloin kun pelataan niin pelataan sen verran tosissaan, että kyllä pelaaminen hyvästä liikunnasta käy ja tyydyttää jääkiekonpelaamisen tarpeen.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Aiheellisia täsmennyksiä. Ehkä "viitsiä"-verbi ei tosiaan nyt osunut tässä ihan maaliin.

Onhan se niin, että nämä aladivarikiekkoilijat, jotka palkatta puurtavat ja tarjoavat katsomoihinsa eksyneille friikeille elämyksiä, ansaitsevat hatunnoston.

Samalla tavalla lakki ei nouse liigan häntäpäänkorkeapalkkaisille "ammattilaisille", jotka suljetun liigan turvassa surffailevat illasta toiseen.
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Juu, lystiä oli. Kiitosta vaan kokoonkutsujalle ja mukana olijoille vielä kerran. Vastoin kaikkia ennusteita jopa jaksoin herätä laivakeikalle seuraavana ammuna klo 7.00...

Nåde oli tosiaan ensikertalaiselle eksoottinen komeus noin marraskuisena lauantai-iltana. Akvaario, Palyer Pub ja Seurahuone tuli bongattua. Muumeja ei näkynyt, eikä tainnut Tarjakaan olla Kultarannassa. Pitänee piipahtaa taaajmassa joskus hieman lämpimämpänä ja vilkkaampana kesäpäivänä.

Halli oli uusi perushalli. Oluen myynnin puuttuminen oli eittämätön miinus, mutta kokeneen oloisestihan ne paikallisetkin ulkona omiaan nauttivat...

Peli oli jopa yllättävän vauhdikasta ja korkeatasoista. Ainakin jos vertaa niihin useisiin PiTan Suomi-sarjan matseihin, jotka olivat muistikuvien mukaan huomattavsti älyttömämpää törmäilyä.

Eli eiköhän oteta uusiksi jossain toisessa eksoottisessa länsirannikon/Lounais-Suomen kiekkokylässä.
 

Spazek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fps, Pa-Ka.
Kyllähän noi jokipoikienkin pelaajat kuulemma osaa aika hyvin ton mailan käytön muuhunkin kuin kiekon lyömiseen. Pa-Kan avojääpommittaja V.Moilanen oli 25cm lyhyemmällä varrella ajanut käyhkön muutaman kerran pystyyn ja aina oli tullut sen jälkeen ranteille ja nivusille keppiä. Muutenkin jokipoikien äijät oli aina laittanut poikkaria eteen jos niitä oli mentä taklaa.
Voi olla että kuusamossa voi tulla vähän reilummin jäähyjä jos samanlainen huitominen jatkuu. Ja muutenkin varmaan tulee kiihkeämpi peli, kun kuusamossa on kuitenkin jonkin verran pienempi kaukalo. (Vaikka sekin on helvetin iso)
 

Spazek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fps, Pa-Ka.
Prkl...Voiskos tän viestin ottaa tästä vekka. Kirjotan uuden tonne suomisarja playoff kenttään.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Roki-PaKa 25.9.04 Lappi Areena klo16

Kausi pyörähtää vihdoinkin käyntiin ja heti saadaan herkkua mahantäydeltä kun Roki ja Paka iskevät yhteen Lappi Areenalla. Ennakkoon on veikattu Rokia selkeäksi ykköseksi lohkoon ja Pakaa sijoille 2-3. Rokin etuna on laajempi materiaali ja kotikenttä. Pakan mahdollisuudet näen lähinnä huippu maalivahti pelissä ja onnistumisilla erikoistilanteissa.
Yleensä Roki on ollut kotona niskan päällä ja Paka vastaavasti Kuusamossa. Toivottavasti jengit pysyvät pois jäähyaitioista, että saadaan jonkinlainen kuva joukkueiden viisikkopeleistä.

Ja loppuun pakollinen veikkaus:
Realistinen 4-1
Optimistinen 2-3
 

hockeygirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja HPK
Odotan innolla kauden avausta ja tätä peliä. Pääsee näkemään RoKin uudistuneen joukkueen ja isku kyvyn. Toivon samaa kuin Meikku, että joukkueet pysyvät pois jäähyaitiosta. Nimittäin muistan vielä viime kauden ensimmäisen Rokin kotipelin, jossa nämä kaksi joukkuetta kohtasivat. Jäähyjä oli sen verran paljon, että normaalia viisikko peliä ei paljoa pelattu.
Veikkaus on, että Roki hoitaa homman kotiin.
 

jalkakikka24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pateniemen ZSKA, Patelan Puumat, Kärpät, PaKa
Viestin lähetti #81
Hyvinhän se peli on lähtenyt pakan osalta käyntiin. Eka erä pelattu ja roki johtaa 6-1

Eihän tuo ole vielä pahakaan, tulos voisi olla vielä pahempikin. Maalivahti pois toisen erän alkuun ja ei muuta kun upporikasta ja rutiköyhää pelailemaan. Ainoa lohtu tässä tilanteessa on, että kautta ei voi enää huonommin aloittaa..
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Siellähän on karkelot menossa... 37.12 pelattu ja tilanne 14-1. Suomisarjan edellinen maaliennätys (SaPKo - EPS 3-17 muistaakseni) menee melko todennäköisesti reippaasti rikki. Tämäkin on aika mielenkiintoinen yksityiskohta:

28.02 Matti Huhtamäki 7-1 (Jan Heikkilä)
28.18 Eero Vierola 8-1 (Jukka Tolonen)
28.28 Jani Rautio 9-1 (Antti Erkinjuntti,Toni Karjala)
 

#81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Paka
Siellä on mennyt Pakalla mielenkiinto pelata. Antakaa vaam Roki kunnon opetus Pakalla. No tämä on vasta kauden eka peli, mutta ei tälläisellä pelillä voitettais varmaan edes Haukiputaan Ahmoja.
 

Euran Jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,VT-HT,Panelian Raikas
Olisi tosiaan mielenkiintoista jos joku saisi kirjoitettua otteluraportin?
Miten on pelasiko Roki loppuun asti täysillä --> olisi ollut mahdollisuus vielä suurilukuisemmat numerot?
 

#81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Paka
Turhaan te vielä alatte niitä Virtasia haukkumaan. Kauden ensimmäinen ottelu. Mutta kyllä minuakin ihmetyttää että tuli nuinki suuret lukemat. Veikkaampa että Paka ei pelannut täysillä koko ottelussa. Ei taso voi ollu kuitenkaan noin suuri.
Ei muutaku nokka pystyyn ja viikonpäästä Etpoa kaatamaan.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Viestin lähetti teemu
Suomisarjan edellinen maaliennätys (SaPKo - EPS 3-17 muistaakseni) menee melko todennäköisesti reippaasti rikki.

Väärin. Kaudella 2001-02 nähtiin paritkin suuremmat karkelot. Umpisurkea Karhu-Kissat hävisi Espoossa 1-18 ja Savonlinnassa 0-20. Joensuussa lukemat olivat vain 10-0 ja 11-2. :-)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös