Suomi - Ruotsi 18.4 klo 18

  • 9 966
  • 74

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Re: Todellakin!

Viestin lähetti Pantse67
Käsitykseni mukaan Summanen antoi ohjeet tehdä oma maali kolmannen erän lopulla. Suomalaishyökkääjä odotteli maila tanassa saako oma aloittaja pelattua kiekkoa lapaan, laukaistaakseen lätyn Markkasen taakse. Noronen otettiin pois, ettei maalia jouduttaisi tekemään muuten hyvän ottelun pelanneen Norosen taakse. Näin oltaisiin saatu aloittaa jatkoerä tasakentällisin.

Hartwallilla peliä katsottaessa nauratti lähinnä tuo tuomarin toiminta. Kummatkin joukkueet pakoitettiin vaihtamaan kerran maalivahtia kesken pelin. Muutenkin tuomarilla oli kolmannessa erässä melko erikoisia ratkaisuja, joka lähinnä nauratti pelaajia ja herätti ihmetystä katsomossa.

Kaikenkaikkiaan ottelu oli yllättävän viihtellinen. Suomen pelin taso oli hyvää ja Hjareenalla oli mukavasti kansaa kertyneenä, varmasti Hartwallilla paras tunnelma tämän kauden peleistä. Tästä on hyvä jatkaa mm-kisoihin valmistautumista.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Katsos vain! Luottamukseni nousi kerrankin oikeassa paikassa. Viisi hienoa maalia,ja varsinkin Jokinen,Noronen ja Nummelin vakuuttivat. Tosin,nyt kun näyttää paljolti siltä,että Nortti tosiaan on ykkösenä,niin taitaapi tulla kisoissa pari ylimääräistä sydämentykytystä tämän herran seikkailujen takia...

Ps: Voisivatko ne kaikki tuossa edellisessä otteluketjussa Suomen huonoudesta pauhanneet maailmanparantajat ynnämuut pellehermannit tulla kertomaan mielipiteitänsä tämän illan pelistä?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Saku #11
Nortti tosiaan on ykkösenä,niin taitaapi tulla kisoissa pari ylimääräistä sydämentykytystä tämän herran seikkailujen takia...

Vaikka Noronen vähän maalin takana seikkailikin, niin hänestä huokui kiekon kanssa erinlainen varmuus kuin yleensä Suomalaisista maalivahti seikkailijoista. Minusta hän oli hyvin varman oloinen kiekon kanssa ja rupesi jopa jossain vaiheessa kikkailemaan sillä kun yleensä Suomalais kassarit panikoivat ja kaatuvat siihen kiekkoon tai tekevät jotain muuta yhtä typerää. Ainut mihin tarvitaan parannusta, niin Norosen ja pakkien väliseen kommunikointiin ja Nortille vähän tuntumaa isoon kaukaloon.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ruotsissa, ainakin jääkiekkopiireissä, herätti 70-luvun alkupuolella kohtalaisesti huomiota tapaus, joka sattui muistaakseni toiseksi ylimmällä sarjatasolla kun kaksiosaisen ottelun pisteet ratkaisivat sarjanousun. Voitot olivat menossa ristiin ja toisen osaottelun häviämässä ollut joukkue sai jäähyn joka olisi jatkunut 0-0 -tilanteesta alkavaan ratkaisevaan jatkoerään.

Tuolloin tämä vajaalla pelannut ryhmä yritti vimmatusti tehdä omaa maalia, mutta yhtä raivokkaasti ylivoimaa pelannut joukkue puolusti vastustajansa maalia, eikä oman maalin teko onnistunut.

Tosin ei se ratkaisuerään jatkunut jäähy peliä lopulta ratkaissut. Sääntömuutokseen tapaus kuitenkin johti.
 

Zane

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt ei vanha muista, niin täytyy kysyä. Eikös jatkoaika alkanut ihan "normaalisti" 4 vs. 4? Eli jäähy ei jatkunut, vai enkö pysynyt loppuun asti kärryillä? Pärä ja joku ruottalaanen siellä istuivat kai jostakin syystä, mutta eikös se tasakentällisin alkanut?
 

ODV

Jäsen
Viestin lähetti finnjewel
Ruotsissa, .... herätti 70-luvun alkupuolella kohtalaisesti huomiota tapaus ... kun kaksiosaisen ottelun pisteet ratkaisivat sarjanousun. Voitot olivat menossa ristiin ja toisen osaottelun häviämässä ollut joukkue sai jäähyn joka olisi jatkunut 0-0 -tilanteesta alkavaan ratkaisevaan jatkoerään.

Tuolloin tämä vajaalla pelannut ryhmä yritti vimmatusti tehdä omaa maalia, mutta yhtä raivokkaasti ylivoimaa pelannut joukkue puolusti vastustajansa maalia, eikä oman maalin teko onnistunut.

Tosin ei se ratkaisuerään jatkunut jäähy peliä lopulta ratkaissut. Sääntömuutokseen tapaus kuitenkin johti.

Tämä juttu on ollut ilmeisesti taustalla, kun ruotsalaiset joskus silloin kun näitä kaksiosaisia mm-finaaleja pelattiin, kai juuri 98, kirjoittivat iltapäivälehdissään omista maaleista ja miksi jäähyt nollataan.

Jäi kovin selvästi mieleen, kun sitä Expressen vai mikä olikaan oikein antaumuksella kädestä pitäen selitti.

Tuota ottelua en muista mainitun lehdessä.

---
Nyt seuraa tyhmä kysymys: jossain luki, että EM on epävirallinen. Edelleen. Pitääkö paikkansa?

Onhan kyseessä tavallaan sellainen Euroopan liigajoukkueiden turnaus. Ja toki siitä on hyötyä ajettaessa nuoria kavereita sisään maajoukkueeseen ja testatessa vanhempiakin.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viestin lähetti ODV
Nyt seuraa tyhmä kysymys: jossain luki, että EM on epävirallinen. Edelleen. Pitääkö paikkansa?

Virallinen Euro Hockey Tourin voitto ja epävirallinen Euroopan Mestaruus. Epävirallinen varmaan siksi että muilla Euroopan mailla ei ole mahdollisuutta tulla mukaan (suljettu sarja) eikä kv. liitto IIHF ole mukana koko touhussa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Re: Re: EM-kultaa tuli...

Viestin lähetti Shearer
Ainakin tänään Ruotsin TV:ssä selostaja ja "studioisäntä" puhuivat moneen otteeseen Euroopan mestaruudesta.

Samapa tuo. Kunhan saatiin pelejä alle ennen kisoja. Onhan nämä voitot kuitenkin aina voittoja.

Kyllä, Finland Europamästare oli urheiluruudunkin otsikko Ruotsissa. Siis ainakin täällä Suomi on juuri Euroopan Mestari! Eikö siellä....
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Ck
Vaikka Noronen vähän maalin takana seikkailikin, niin hänestä huokui kiekon kanssa erinlainen varmuus kuin yleensä Suomalaisista maalivahti seikkailijoista.

Norosta ei pantu kunnon koetukselle, pari seikkailua maalin takana veti sydämen kurkkuun. Hän myös sylki pari kiekkoa eteensä aika vaarallisesti. Ruotsilla taisi olla ensimmäinen mahdollisuutensa vasta ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Vaikka voitto on aina voitto, niin tämän ottelun perusteella ei voida oikein vertailla Markkasta ja Norosta keskenään, ottelut olivat luonteeltaan niin erilaisia. Mutta kyllä, myös minusta Noronen tuntui luotettavalta tolppien välissä. Toivotaan... Maalivahtipari Tsekissä tuli olla Noronen ja Norrena.

Ruotsi oli täysin hampaaton. Taisi olla ensimmäinen kerta kun Stefan Liv päästi näin monta maalia joulun jälkeen, mies olikin omien sanojensa mukaan yhä päästään tyhjä ennen ottelun alkua. Veikkaan että Henrik Lundqvist lunasti paikan Ruotsin maajoukkueen ykkösmaalivahtina. Hyvät kisat Henkeltä ja Rangers hakee takuulla pojan pois...

Ennätin jo kritisoimaan Olli Jokista edellisessä ketjussa, joko Olli nyt vihdoinkin alkaa esiintymään hänelle arvokkaalla tavalla?
 
"Liirun laarun Lappalainen, haista vittu kappalainen. Tässä sulle oiva neuvo, kirjoitteli Eino Leino"

Se menee kylläkin näin:

Liirum laarum lappalainen

haista paska, kappalainen.

Tää on sulle hyvä keino

suosittelee Eino Leino.
 

Iso_kutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
yleisömäärä

Eli ainakin itseäni rupesi ihmetyttämään ilmoitettu yleisömäärä jotain hieman yli 11000 kun omasta mielestäni paikalla oli vähintään 13000 ihmistä, olinko muka niin juopunut tunnelmasta, että näin noin paljon ihmisiä kahtena?

No kuitenkin oli hieno päätös kotimaiselle kiekkokaudelle.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muutamia hajahuomioita:

- Pidin Kallion, Hagmanin ja Pirjetän kiekottomasta pelistä. Blokkasivat, maskasivat ja välillä ainakin Kallio jakoi hyviä nittejä hyökkäyspäässä. Näiden tekemästä tilasta kuin olisi joku itsekäs p*skiainen nousemassa maalipaikkoihin ja pistäisi kovalla prosentilla kiekon sisään.

- Nummelin petrasi todella paljon edellisestä pelistä. Puolustuksessa Karalahti pelasi hyvin. Ei hötkyillyt mutta aina kun ehti niin kohteli vastustajaa kovaa. Söderholm hakee vielä virettä mutta ei ainakaan ollut haittona.

- Harmi ettei rikkonaisen pelin takia saanut oikein kuvaa nelosesta. Viuhkola kai vaihdettiin Immoseen pelin edetessä. Laaksonen näkyi aina joskus. Viuhkola ja Laaksonen voisi olla hyvä kaksikko pelaamaan alivoimaa. Viuhkola hyvä aloittaja ja varma purkaja finaaleissa, Laaksonen liikkuu ja peittää. Kylläpä siihen sentteriksi käy muukin.

- Maalivahtipeliä vaikea verrata kun pelit oli niin erilaiset. Toivottavasti Noronen jatkaa, ei jäänyt paljon moitetta pelistä. Muutama seikkailu mutta pannaan yliyrittämisen piikkiin.

- Hentuselta aika jäätävä maali ja Olppa Jokinen näytti närhen munat. Pyöritti hyvin yv:tä, isolla eggillä vaihtoi puolta ja levitti peliä.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Pentti Hilkuri
"Liirun laarun Lappalainen, haista vittu kappalainen. Tässä sulle oiva neuvo, kirjoitteli Eino Leino"

Se menee kylläkin näin:

Liirum laarum lappalainen

haista paska, kappalainen.

Tää on sulle hyvä keino

suosittelee Eino Leino.

Olet oikeassa. Kuulin tosin tämän ensimmäisen kerran silloin kun Googlea ei ollut vielä apuna joka hätään. Hieman on Einon värsy hovissa muuttunut.
 

Pelimise

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Saipa
Suurimman huomioni eilisessä pelissä vei kyllä suvereenisti tuomari ja finaaleiden pelisysteemi. Tähän kun vielä lisättiin "Penttis Lindegrens":in kuulutukset, niin tsaijaijaijaa..Hauskaa oli.

Suomen maalivahdin pakkovaihdattaminen oli ihan jees. Ruotsin vastaavaan en nähnyt mitään syytä. Olettaisin tuomarin havainneen mv:n varusteissa jotain korjattavaa mutta en kyllä havainnut vaihtopenkillä tapahtuneen mitään toimenpiteitä.

Uskomatonta ajanpeluuta tuomarilta, koska varmasti pystyi päättelemään, että vaihto takaisin tapahtuu seuraavalla katkolla. Luukkuvahti kun kerää kamansa kasaan, niin siinä on ylimääräinen aikalisä joukkueille.

Parissa tilanteessa suomalaiset ottivat iskuja ja tönimistä ja mitä lie vastaan kohtalaisen kylmähermoisesti. Tuomari palkitsi niistä aika hyvin antamalla molemmille jäähyjä. Selkeä kannanotto tuomarilta; Jos sua lyödään, niin lyö ihmeessä takaisin. Joudut kuitenkin boxiin.

Jäähyjen määrä oli kyllä omituisen suuri verrattuna esim. maalintekopaikkojen lukumäärään tai pelin yleiseen tasoon nähden. Norosellakin vain 8 torjuntaa varsinaisella peliajalla.

Näiden loppuotteluiden sääntöjä en ihan pykälälleen tunne, mutta kuulutushan kertoi, että "Suomi voitti tämän ottelun 4-0" ja sitten seurasi jatkoaika jossa ratkeaa mestaruus. Jos ottelu oikeasti loppui, niin ei jäähyjen olisi pitänyt jatkua. Toisaalta, jos jatkoaika onkin molempien otteluiden jatkoaika, niin olisiko ensimmäisessä ottelussa mahdollisesti jäljelle jäänyt jäähy laitettu myöskin käytäntöön. Hmm..Miettikääpä sitä..

Jatkoaika aloitettiin ruotsin 5 vs 4 ylivoimalla. Jäähyn loputtua siirryttiinkin normaaliin 4 vs 4 -peliin. Vaikutti omituiselta mutta sopi kyllä hyvin pelin kokonaiskuvaan.

Lopuksi haluaisin vielä ihmetellä ja kummastella, että en ole löytänyt suurta keskustelua aiheesta "SM-liigan finalistijoukkueiden pelaajien määrällisesti pieni osuus Suomen lopullisessa MM-kisajoukkueessa ja sen esiasteissa". Toisaalta eipä sieltä moni mahtuisikaan joukkueeseen..Vai mahtuisiko..??
 

Zengur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Laaksosta en osaa kehua tarpeeksi, omissa ei tosiaankaan soi ja kaveri pelaa kaikki tilanteet (minun mielestä siis :)) erittäin fiksusti. Yhtään huonoa peliä en eilen huomannut. Puukäsi mies ei todellakaan ole, syöttö löytää perille ja varmasti kiekko menee verkonperukoille jos vapaa paikka on.

Nummelinin ja Jokisen jälkeen on mun mielestä aika tasainen joukkue, noista kahdesta vaan odotan syömähammasta. Jokinen ylivoimalla maalin eteen, Nummelin taas luo tilanteita jos sille vaan antaa kiekon, vähintäänkin Numppa saa sen vastustajan alueelle. Käsittämättömän hyviä avauksia, ja näyttää vielä niin helpolta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Pitää sanoa että vaikka eräät tahot haukkuvat ettei NHL'ssä mitään osata, niin kyllä muutama kaveri on selvästi oppinut siellä esim. röyhkeyttä ajaa maalin eteen. Loposen yv-maalissa Hagman teki niin hyvää maskia, ettei tuollaista pahemmin liigassa näe, Jokisen voittomaali myös röyhkeästi maalin edessä häiritsemättä kuitenkaan maalivahtia. Kummatkin oivia suorituksia ja voisin väittää että NHL'n peruja. Hagman ilman muuta kisoihin eilisillä suorituksillaan. Samoin Laaksonen, oikeastaan kun näyttää ettei NHL'stä montaa hyökkääjää enään ole saatavilla niin pitäisin kaikki NHL't avut ja karsisin joukkueesta ensin Pakaslahden(joka ei edes pelannut), sitten Viuhkolan ja Immonen voisi lähteä kisoihin mukaan varamiehenä.

Niin ja tosiaan Laaksonen pelaa kyllä todella hyvin av'ta, karvaa ylhäältä, hyvä liike, silti kokoajan pelin alla. Loistavaa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti eagle
Pitää sanoa että vaikka eräät tahot haukkuvat ettei NHL'ssä mitään osata,

Jaha, taasko pitäis alkaa jumaloimaan NHL:ää?

Loposen yv-maalissa

Loponen ei pelaa NHL:ssä, vaan HV 71:ssä, Elitserien. Muutenkin, Suomen pakit pitivät hienosti kurissa Ruotsin hyökkääjät, siis nimenomaan Suomen.

Jokisen voittomaali myös röyhkeästi maalin edessä häiritsemättä kuitenkaan maalivahtia.

NHL:ssä saa tuskin olla näin yksin maalin edessä. Jokisella oli yllättävän paljon aikaa tehdä ratkaiseva maali. Harvoin löytyy edes tavallisessa liigamatsissa näin paljon aikaa. Tähän suoritukseen ei tarvitse olla ammattimies, vaikka maali kieltämättä hieno olikin.

Hagman teki niin hyvää maskia, ettei tuollaista pahemmin liigassa näe,

Vaikka en katsokaan niin paljon liigamatseja, niin näen lähes joka kerta vastaavanlaisia suorituksia. Maski kuuluu peliin. Nämä suoritukset tosin hukkuvat usein massaan (ikävä kyllä), ellei tuloksena ole maali ja paljon uusintoja.


Kyllä vain, voitto maisuu aina makealta.

Joku maa kasaa driim tiimejä tasaisin välein NHL:pelaajista, muttei ole koskaan esittänyt mitään sensaatioimaista. Kanada ja USA ovat joskus räväyttäneet, Eurooppa on tosin saanut heidät kiinni, joten 10-1 ottelut ovat historiaa.

Parhaimmat esimerkit taitavat löytyä Venäjältä, mitä enemmän NHL-miehiä, sitä huonommin punakone likkuu.

Entäs Kanada, jonka miehistö koostuu miltei kokonaan NHL-miehistä? Ovatko he jotenkin ylivoimaisia? Pitäisi olla jos kerran NHL:stä löytyy aina ne parhaimmat miehet.

Tsekki ei ole myöskään rähissyt odotetulla tavalla, huolimatta siitä että heillä on yleensä paljon ammattimiehiä joukkueessa, niin kuin nytkin on suunnitteilla Prahaan - päinvastoin, Tsekkien parhaimmat pelaajat ovat hankkineet NHL-pestinsä loistettuaan ensin omassa liigassa ja maajoukkueessa.

NHL sokaisee joskus. Televisio näyttää usein koottuja makupaloja jytäävän musikiin kera. Kuvittelemme että näin siellä aina mennään. Mageeta.

Kaverit olivat joulukuussa jenkeissä ja pistäytyivät katsomassa Vancouver - Colorado matsin. He olivat todella yllättyneitä. Vauhti ei ollut läheskään sitä mitä he olivat odottaneet. Kyllä, välillä mentiin ja tosi lujaa, mutta sitten vedettiin henkeä jonkin aikaa. Tulivat siihen tulokseen että pojilla on ihan selvästi huono kondis! Eivät jaksa mennä täysillä 3x20 minuuttia. Tulivat siihen tulokseen että tämä on syy heidän pienempään kaukaloonsa, eivät jaksa isommassa...

Kanada voitti viime vuonna maailmanmestaruuden. Heillä oli hyvä joukkue, mutta miten ihmeessä niinkin pieni maa kuin Ruotsi voi panna kampoihin näille niin voimakkaille NHL:pelaajille?

Noh, Ruotsin joukkueessa oli myös monta NHL-miestä, mutta kuitenkin, kanadalaiset pelaajat kasvavat kiekkoon systeeminsä mukana, mutta eurooppalaiset ovat kuroneet välimatkan umpeen ja ovat jopa menneet ohitse joissakin tapauksissa.

En halua mollata NHL:ää, mutta en kyllä ala jumaloimaankaan. Siitä saavat muut perseennuolijat vastata.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En minä jumaloi, vaan puhun vain siitä mitä pelaajat saavat P-Amerikassa, esim. sinun mukaasihan kukaan ei NHL'ssä opi mitään, vaan kaikki vaan huononevat. Liigassa kun katsoi yv'tä, niin ei Suomessa ainakaan niin aktiivisesti maalin eteen mennä että laukauksiin saataisiin maskia, HN lähetyksissä se on mainitsemisen arvoista jos saadaan. Eilen Hagman teki hyvin maskia, OJ ajoi hyvin maalille. Ja kannattaisi ehkä opetella lukemaan tekstejä eikä ottaa sitä kuin piru lukisi raamattua. Missään en sanonut että Loponen pelaisi NHL'ssä, puhuin hyökkääjien maalille ajamisesta, maskiin menemisestä.

Niin Kanadalla pelaa kisoissa yleensä "ynnämuut pelaajat", kuten vaikka viime kisoissa, kieltäytymisiä on lukuisia, uudet säännöt, uusi kaukalo ja silti voittavat kisoja kuten vaikka viime vuonna. Ruotsin selvästi johtava pakki on NHL'n huonoimman seuran puolustaja, mutta varmaan sekin vain huonontunut NHL'ssä, ruotsissa olisi noussut maailman parhaaksi puolustajaksi. Dick ei ole varmasti hyötynyt esim. pelaamisessa Mario Lemieuxin kanssa, olisi jäänyt vain Elitserieniin pelaamaan Johan Davidssonien kanssa.

Noh turha enempää vastailla, kun olet selvästi noin NHL-vastainen trolli.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
NHL-miehistä

Pakko ottaa kantaa tähän NHL-keskusteluun.

Mielipiteeni on, että vain harvat NHL-miehet ovat niin paljon parempia kuin Euroopassa pelaavat, että heitä kannattaa raahata mm-kisoihin esim. kesken kisojen, kuten Ara monta kertaa teki. Tällä hetkellä esim. Saku Koivu on ainoa sellainen pelaaja!

Kuten olen monta kertaa todennut, Aralle riittivät NHL-kirjaimet varmaan kisapaikkaan, vaikka pelaaja oli millainen puoliheitto tahansa.

Pelaajia valittaessa tulee huomioida sen hetkinen kunto ja halu sekä terveystilanne. Ei se, missä liigassa mies pelaa!
 

tilibo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: NHL-miehistä

Viestin lähetti Pantse67


Mielipiteeni on, että vain harvat NHL-miehet ovat niin paljon parempia kuin Euroopassa pelaavat, että heitä kannattaa raahata mm-kisoihin esim. kesken kisojen, kuten Ara monta kertaa teki. Tällä hetkellä esim. Saku Koivu on ainoa sellainen pelaaja!

En voi ihan yhtyä tähän NHL-keskusteluun.
Kesken MM-kisojen kisoihin kannattaa ottaa NHL:stä pelaaja, jos kaverilla vielä on haluja kun oma kausi on päättynyt tappioon. En ala miettii ketä mahdollisesti ois tällaset kaverit jotka tulis nyt Suomen joukkueeseen kesken kisoihin.
Mutta jos näin kävis, nii...
Sanotaan esimerkkinä vaikkapa Sami Salo. Loistava puolustaja, loistavalla laukauksella. Ehdottomasti voittaa Loposen, Niemen, Mäntylän, Saravon...
Ja tietysti Selänne. Maalintekijä mikä maalintekijä, on Suomelle lätkässä kuin Litti on Suomelle futiksessa...
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti eagle

Palvelin ruuhkaantunut....

Uusi yritys:

Viestin lähetti eagle
En minä jumaloi, vaan puhun vain siitä mitä pelaajat saavat P-Amerikassa, esim. sinun mukaasihan kukaan ei NHL'ssä opi mitään, vaan kaikki vaan huononevat.

Tsot, tsot.. en ole väittänyt näin. Kannattais opetella lukemaan.

Liigassa kun katsoi yv'tä, niin ei Suomessa ainakaan niin aktiivisesti maalin eteen mennä että laukauksiin saataisiin maskia

Joka toisessa ottelussa ei ehkä tehdä näin, ne ottelut katsoit sinä, minä katsoin ne joissa häärättiin kovasti maalin edessä. Sovitaanko että tämä on selitys siihen että olemme hieman eri mieltä asiasta?

Eilen Hagman teki hyvin maskia

Jep, ja Loponen laukoi Eurooppalaisella tarkkuudella. Voisiko se olla mitenkään mahdollista että maali syntyi Ruotsin Mestarin täydellisen ajoituksen tuloksena, Hagmanin maskia yhtään väheksymättä?

Niin Kanadalla pelaa kisoissa yleensä "ynnämuut pelaajat", kuten vaikka viime kisoissa,

Valtava maa ja valtavasti jääkiekkoilijoita. Kyllä pitäisi pärjätä vaikka jotkut pelaajat kieltäytyisivätkin.
Elitserienissä on 12 joukkuetta joista valitaan pelaajia + muutama NHL:stä. Lahden toiselta puolelta löytyy 30 NHL-joukkuetta ja kovatasoinen AHL + muutamia muita liigoja.

silti voittavat kisoja kuten vaikka viime vuonna.

... hehe.. pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kukaan olisi tuskin protestoinut jos Ruotsi olisi voittanut.

Dick ei ole varmasti hyötynyt esim. pelaamisessa Mario Lemieuxin kanssa, olisi jäänyt vain Elitserieniin pelaamaan Johan Davidssonien kanssa.
Loistava pakki NHL:ään lähtiessään, teki juuri läpimurtonsa ja vaikuttaa myös kehittyneen NHL:ssä, toisin kuin moni muu. Voisin esittää vastapainoksi listan pelaajista joiden kohtalo on ollut NHL:n takapihat ja maitojuna kotiin. Näin myös monella suomalaisella jotka parhaimmillaan pääsevät joskus nelosketjun kanssa jäälle. Onneksi löytyy muutama poikkeus ettei tarvitse riidella Teemun olla vai eikö olemast loppu ikää.

Puhukaamme hillityn rauhallisesti Johan Davidssonista. Yleensä kun alamme haukkumaan naapureita he tekevät yllättäviä maaleja Suomen johtaessa ottelua "varman päälle".

Noh turha enempää vastailla, kun olet selvästi noin NHL-vastainen trolli.

Noh, turha tätä on jauhaa, kun selvästi olet löytänyt jumalasi ison veden toiselta puolelta.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Gags
Itse asiassa olisi riittänyt vikasta aloituksesta että olisi pelattu ekasta jäähystä muutama sekunti pois ja sitten omiin, niin olisi päästy aloittamaan jatkoerä tasakentällisin. Kyllähän Ruotsi ton arvasi ja peruutteli kiekon kanssa varoen menettämästä kiekkoa Suomelle. Ei se olisi penailua ollut, vaan taktisesti oikein.

Tuo jatkoaika on ikäänkuin se ratkaiseva 3. ottelu paras kolmesta systeemillä. Vähän lyhyempi tosin ja pelataan 4vs.4. Se on siis eri ottelu kuin toinen osaottelu ja siksi jäähyt eivät jatku "jatkoajalle". Eli omiin saa pistää jos huvittaa tehdä niin. Mutta ei siitä mitään hyötyä ole.

EDIT: Jatketaan tuolla NHL-asialla. SM-liigan ja NHL:n pelaajat ovat arvoasteikolla aivan eri vertailukohdassa. Kun puhutaan NHL-pelaajista, he ovat automaattisesti "vahvistuksia". Tällä nimellä heitä kutsutaan joka puolella.

NHL-miehiä kun ei pääse seuraamaan kauden aikana kuin erittäin harvoin. Tämän takia on heitä helppo krititoida ja seurata vain virheitä. Ja kun yksi tai kaksi sellaista tulee niin heti on mies aivan pa**a ja "miksi se piti tänne hankkia" yms. SM-liigamiehiä on päässyt katsomaan koko kauden ajan. He ovat siis päivittäisestä elämästä tuttuja ja pelkästään se että he ovat kisoissa on "hieno juttu" ja ikäänkuin ei heiltä voi mitään odottaakaan. Siksi jokainen hyvä suoritus on hyvä ja huonoja voi aina perustella kaikenlaisilla asioilla. Sama tietysti Nummelin, Peltonen, Rintanen yms kaltaisista Euro-liigojen ikipelaajien kohdalla.

Ikäänkuin NHL-pelaajat ovat "syyllisiä kunnes toisin todistetaan" ja Liigamiehet ovat "syyttömiä kunnen toisin todistetaan."
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Rocco
Ikäänkuin NHL-pelaajat ovat "syyllisiä kunnes toisin todistetaan" ja Liigamiehet ovat "syyttömiä kunnen toisin todistetaan."

Kyllä, liigamiehiltä odotetaan niitä niin ihania kansainvälisiä läpimurtoja, kun taas NHL-pelaajilta odotetaan vähintään samoja tekoja kuin heidän lähtiessään rahnakaukaloihin + vähän päälle...

Joku mainitsi jo aikaisemmin, vain harva pelaaja kykenee tähän. Jopa moni pelaaja, joka on sijoittunut NHL:n pistepörssin 10 parhaimman joukkoon, saattaa olla täysin näkymätön Suomen maajoukkueessa.

Selityksiä on. Pitkä lentomatka, aika-ero, 80 matsia takana, ikävä koiraa...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Re: NHL-miehistä

Viestin lähetti Pantse67
Pakko ottaa kantaa tähän NHL-keskusteluun.

Mielipiteeni on, että vain harvat NHL-miehet ovat niin paljon parempia kuin Euroopassa pelaavat, että heitä kannattaa raahata mm-kisoihin esim. kesken kisojen, kuten Ara monta kertaa teki. Tällä hetkellä esim. Saku Koivu on ainoa sellainen pelaaja!

Kuten olen monta kertaa todennut, Aralle riittivät NHL-kirjaimet varmaan kisapaikkaan, vaikka pelaaja oli millainen puoliheitto tahansa.

Pelaajia valittaessa tulee huomioida sen hetkinen kunto ja halu sekä terveystilanne. Ei se, missä liigassa mies pelaa!

Minä olen aika vahvasti kyllä eri mieltä. Tulee seurattua molempia liigoja tiiviisti, ja valitettavasti se on niin, että meillä puuhastellaan ja siellä pelataan. Suosikkijoukkueeni tosin löytyy liigasta, ja pidän liigan tasoakin hyvänä maailman tasolla. Änäri on vaan se kaiken kruunu. Jos suomalainen pelaaja pelaa liigassa, se yleensä tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä ettei hän ole VIELÄ päässyt NHL:ään.

Jotkut paluumuuttajat saattavat olla änärikunnossa vielä vuoden tai pari kotiutumisensa jälkeen, mutta kyllä minä ainakin otan jokaisen suomalaisen NHL sentterin kisoihin ennen yhtään Viuhkolaa tai Immosta. He ovat tulevaisuuden miehiä, jos heistä tulee niin hyviä että mahtuvat NHL joukkueissaan pelaavaan kokoonpanoon.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Re: NHL-miehistä

Viestin lähetti psychodad
Tulee seurattua molempia liigoja tiiviisti, ja valitettavasti se on niin, että meillä puuhastellaan ja siellä pelataan.

Tämä on tietenkin myös maku-asia. En kutsuisi NHL-matseja aina niin korkeatasoisiksi itse jääkiekosta puhuttaessa. Kiekko päätyyn ja kovaa perään. Moni pelaaja elää mukana vain koska osaa tapella on myös palkattu vain tappelemaan. Hyvää viihdettä? Kyllä. Jääkiekkoa parhaimmillaan? Ei varmasti. Puuhastellaan? Sitä NHL:ssä nimenomaan tehdään, tosin yleensä hieman raaemmin.

Perinnehän on että meidän pelaajamme pyrkivät Pohjois-Amerikkaan. Viime vuosina olemme saaneet todistaa myös pelaajavirtaa toiseen suuntaan. Kysymys kuuluukin: jos pystyisimme maksamaan samat rahat kuin NHL:ssä, näkisimmekö liigassa enemmän amerikkalaisia ja kanadalaisia pelaajia?

Olen lukenut joskus pohjoismaissa pelaavien, NHL:kin heiluneiden pohjois-amerikkalaisten haastatteluja. Näyttävät viihtyvän kovasti meidän kiekkomme parissa.

Olen katsonut paljon NHL-matseja - ja hieman väsähtänyt vääntämiseen ja ainaiseen kamppailuun. Siksi esim. Suomen esitys polvillaan olevaan Ruotsia vastaan oli tervetullut vitamiiniruisku näin keväällä. NHL viihteenä, kyllä, ihan nastaa hommaa. En tosin voisi kuvitella katsovani 40 koti-ottelua kaudessa, jos saisin valita meidän tai heidän kiekon väliltä.

Muokkaus: kirjoitusvirheitä. Kirjoitan kuin NHL-pelaaja, paljon, nopeasti, mutta joskus kuin Aku Ankka harjoituksen puutteessa..
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös