Suomi - Ruotsi 18.4 klo 18

  • 10 038
  • 74

Fedsy91

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Leijonat, Fedorov #91
Tänään sitten pelataan "Euroopan mestaruudesta" Helsingissä Hartwall-Areenalla Helsingissä. Matsi alkaa klo 18.

Jotenkin itsestäni tuntuu, että MM-kisojen lähestyessä tällä ottelulla ei ole juurikaan kiinnostusta tai arvostusta. Olen itse menossa matsia katsomaan, mutta sain ilmaisen lipun. Ottelusta en välttämättä maksaisikaan koko hintaa. Ei vaan sytytä niin "kympillä" tuo Euroopan kiertue. Mielenkiintoa tulee olemaan seurata Leijonien otteita pelaajatasolla, ja katsoa ketkä omasta mielestä kuuluvat MM-ryhmään. Perjantain perusteella en lähde hallille yltiöpositiivisella asenteella. Jotain on tehtävä pelin suhteen, että Ruotsi tänään kaatuu.

Maalivahti on ainakin vaihdettu. Luulen, että se on Noronen. Ketjuja voisi kokeilla sekoittaa hieman, samoin pakkipareja. Monella on tänään näytön paikka, sillä NHL:stä tippui viime yönä kesälomille liuta suomalaisia: Lehtinen, N.Kapanen, Numminen ja Timonen. Lisää on vielä tulossa varmasti lähipäivinä...

Kaikesta pessimistisyydestä huolimatta uskon, että Suomi pitää kannun kotona. Toivotaan ainakin näin!
 

beerhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Montreal,San Jose
Peli tulee muuten suorana SVT:ltä kello 18.00 ja Yle lähettää pelin vasta kello 19.00 ja lähetyskin kestää vain puolitoistatuntia..On se vittu kun kotimaassa pelattavaa peliä ei edes voi suorana näyttää,vaikka peli on ratkaiseva esim. maajoukkuevalintoja tehdessä. No,SVT:ltä peliä on kiva seurata kun siellä se nainenkin pesee selostuksellaan Mertarannan väsyneet samat fraasit..
Ps. korjatkaa jos olen väärässä lähetysajoista,mutta näin olen asian tulkinnut
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Peluuttakaa...

...Sitä Immosta!! Ainakin näkis, että kannattaako sitä ottaa kisoihin! Laittaisivat Kuhdan ja Pärssisen keskelle, niin näkisi, saako niihinkin virtuooseihin eloa!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Peluuttakaa...

Viestin lähetti laalki
...Sitä Immosta!! Ainakin näkis, että kannattaako sitä ottaa kisoihin! Laittaisivat Kuhdan ja Pärssisen keskelle, niin näkisi, saako niihinkin virtuooseihin eloa!

Minua harmittaa myös, kun tällaista koostumusta ei ole kokeiltu. Pärssinen-Immonen-Kuhta. Tuntuu, että olisi hyvä kenttä, mutta eipä voi mitään kun Kuhta ja Immonen periaatteessa jo rannalla mm-kisoista...
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Toivottavasti ei!

Vaikea uskoa, että ainakaan Kuhtaa vietäisiin jo rannalle! Sehän on pelannut eilistä lukuunottamatta tasaisen hyvin kaikissa EHT-peleissä, missä se on ollut! Ruotsin turneessakin teki Suomen ainoat maalit! Ja muistaakseni silloin Kuhtaa peluutettiin Immosen rinnalla... Tuntuu kyllä pahasti siltä, että "Raivo" Summasella pää hukkuisi, jos se ei olisi niin tiukasti sen perseessä!
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Ruotsin kokoonpano:

Maalivahdit:
1 Stefan Liv (35 Henrik Lundqvist).

Ykkösketju:
36 Daniel Tjärnqvist, 25 Thomas Rhodin - 24 Niklas Andersson, 76 Johan Davidsson, 11 Magnus Kahnberg.

Kakkosketju: 14 Jonas Frögren, 18 Thomas Johansson - 31 Fredrik Sjöström, 21 Jörgen Jönsson, 29 Niklas Nordgren.

Kolmosketju: 12 Niclas Hävelid, 28 Dick Tärnström - 15 Andreas Salomonsson, 26 Samuel Påhlsson, 10 Jonathan Hedström.

Nelosketju: 23 Ronnie Sundin, 4 Per Hållberg - 27 Magnus Nilsson, 16 Johan Franzén, 8 Jonas Rönnqvist.

Pari pientä muutosta kokoonpanossa:

Jonas Höglund ja Mattias Remstam loukkaantuivat edellisessä ottelussa. Timrån Niklas Nordgren on kutsuttu paikkaamaan ja taitaa myöskin pelata.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Fredrik Sjöström on mielenkiintoinen pelaaja, Frölundan lupaava kasvatti, joka ennätti pelata vain kaksi ottelua Elitserienissä.

Frölundan valmentaja Conny Evensson oli sitä mieltä että Sjöström tarvitsee lisää kokemusta ja halusi lähettää pojan Halmstadiin pelaamaan divarikiekkoa. Sjöströmillä on kova itseluottamus, hän kieltäytyi ja lähti Pohjois-Amerikkaan pelaamaan juniorikiekkoa - hänethän listasi itse Wayne Gretzky ja Sjöström saikin harjoitella hieman Kojoottien kanssa.

Kuulosti hieman naurettavalta kun hän kehui itse olleensä lähellä pelipaikkaa avauskokoonpanossa... Noh, vuosi junioriliigassa on kasvattanut poikaa kovasti ja lihaksia on tullut jumalattomasti lisää... on taidettu syödä muutakin kuin kaurapuuroa!

Peli junioriliigassa sujui kohtalaisesti ja hän on saanut pelata nyt muutaman ottelun Kojooteissa.

Hardy Nilsson ja Ulf Dahlén olivat katsamassa pelaajia muutama viikko sitten ison veden toisella puolella ja yllättyivät Sjöströmin pelistä sen verran, että päättivät antaa hänelle mahdollisuuden.
Tässä on tosin myös varmasti syksyn World Cup mielessä, Sjöström on yksi jonka veikataan pelaavan Ruotsin joukkeessa.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Onko jollain muulla semmonen olo, ettei Jokinen ja Kallio oikein kuuluis samaan kenttään, vaikka huippumiehiä ovatkin, myös minun mielestä.

Jotenkin vain pätkii poikien yhteistyö.
 

Tesla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tshekki, Tre Kronor, Frölunda sekä sympatiaa Luleå
Onpa Tre Kronor ollut harmittavan aneeminen, edes Norosen ihmeelliset löytöretket ole kelvanneet. No, jatkoerässä voi meininki olla ihan toinen ja toivottavasti myös Suomi on silloin hereillä. Jokisella ja Kalliolla tosiaan jotain kommunikaatio-ongelmia. Pärjääköhän tuolla keskialueen Summas-sumpulla sitten itse kisoissa, se onkin sitten eri asia. Onneksi sentään ylivoima näyttää toimivan jollain tapaa.
 

eman

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja Olli Jokinen iskee!!!

Kyllä oli hyvä peli Jokiselta parin viikon tauon jälkeen. Nyt muutenkin Suomen peli näytti aivan eriltä kuin eilen.

Kyllä nyt olen sitä mieltä että Noronen saa jatkaa maalissa myös MM-kisojen alkaessa, vaikka seikkailikin pari kertaa aika vaarallisesti, mutta torjui myös hyvin!
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jokinen ratkaisi jatkoajalla. Tyhjään maaliin oli varmasti mukava laittaa. Ansaittu voitto Leijonille. Suomella on ihan hyvä joukkue ajateltuna MM-kisoja. Pari vahvistusta vielä änäristä niin hyvä tulee.
 

Malone#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wolverhampton Wolves
EM-kultaa tuli...

Yleensä, kun Suomeen tulee EM, nostattaa se tunteita,
lajista riippumatta...

Mutta tämä lätkän "EM-kulta" on vain valmistautumista MM-kisoihin. Tuskin missään muussa lajissa on Euroopan mestaruus -kulta on näin huonosti arvostettua verrattuna maailman mestaruuteen.

Noh, onneksi saa katsella kesällä futiksen EM-kisoja. Niissä on arvotus kohdallaan.
 

tiikeri

Jäsen
Tämän pelin perusteella ainakin Hentunen pelasi itselleen varman kisapaikan. Alkoi taas näyttää niitä entisaikojen otteita, toivottavasti homma toimii samaan malliin jatkossakin. Olli Jokiselta myös erittäin vahva peli, vaikka oli aika pitkä tauko peleistä takana. Hyvä merkki, jospa vihdoin Olli nousisi myös maajoukkueessa todelliseksi johtajaksi ja jatkaisi siitä mihin seurajoukkueessa jäi. Maalivahtipuolella Noronen hoiteli hommansa hyvin, vaikka muutamia riskilähtöjä ottikin maaliltaan. Eiköhän Nortti aloita Suomen ykkösenä kisoissa ensi lauantaina.

Mielenkiinnolla odotellaan tiistaita ja lopullisia valintoja.
 

J.A.P.p.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, PuiU
Kyllä kelpaa EM-kulta tuolla pelillä, vaikka ei 60:tä min jaksanutkaan aivan täysillä vääntää !!! Kyllä Päälliköstäkin jotain kertoo että eilen joukkueeseen ja tänään hoiti homman...!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: EM-kultaa tuli...

Viestin lähetti Malone#32
Yleensä, kun Suomeen tulee EM, nostattaa se tunteita,
lajista riippumatta...

Niin, suomalaisväitteistä huolimatta tämä kiertue ei ole mikään euroopanmestaruuskiertue. En ole juuri nähnyt muiden maiden mediassa EM:sta puhuttavan, siellä käytetään tuota Euro Hockey Tour -nimeä.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Urheiluruudun mukaan 3. erän lopun jäähyt jatkuivat jatkoerään.
Olisiko ollut Penailua pahimmillaan vai parhaimmillaan jos Suomi olisi varsinaisella peliajalla lopussa päästänyt 2 maalia omiin?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viestin lähetti Rixa74
Urheiluruudun mukaan 3. erän lopun jäähyt jatkuivat jatkoerään.
Olisiko ollut Penailua pahimmillaan vai parhaimmillaan jos Suomi olisi varsinaisella peliajalla lopussa päästänyt 2 maalia omiin?

Yritettiinkö tätä vai miksi Markkanen tuli 3. erän loppuun maaliin ja Jarkko Immonen antoi tahallaan poikittaissyötön keskikentällä tilanteessa jossa siellä päinkään ei ollut yhtään suomalaista?

Noronen ainakin naureskeli todella leveästi kiivetessään vaihtoaitioon.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Joskus ollu vähän nuiva suhtautuminen tähän epäviralliseen EM-sarjaan – siis ennakkoon, kyllä sitä pelejä on ihan jees kattoa. Varsinkin nyt kun kisat lähenee. Ja tänään oli hieno kiekkoilta. Vaikkei tätä kukaan enää viikon päästä muistele.

Pikkasen eri meininki kuin perjantaina, Suomen paremmuutta vai Ruotsin heikkoutta? Go figure. Noronen otti muutamat pahat paikat näppärästi vaikka muutaman kerran seikkailikin maalin takana. Suomen ylivoimassa oli palikat paikallaan ja jokanen ties oman tehtävänsä. Eka Nummelinin hienolla harhautuksella ja terävällä rannarilla, tokassa vielä selkeempi kuvio: kiekollinen hyökkääjä imee karvaajan itseensä, kiekko viivaan ja kuti maalia kohti. Loposelta hyvä laukaus ja Hagman teki esimerkillistä maskia maalin edessä. Toivottavasti yv toimii tärkeissäkin paikoissa.

Jokinen oli mies paikallaan, tehoja löyty, vaikka pystynee vieläkin kokonaisvaltasempaan peliin. Hagman, Kallio, Hentunen, ja Peltonen saanevat kisalipun esityksillään. Raatajista Laaksonen menee pikkasen Virran edelle, pidän kummankin pelityylistä. Pärssinen ja Rintanenkin täyttäisivät paikkansa, Kuhta taitaa olla ulkona kuvioista.

Muista senttereistä Pirjetä ampu pari hyvää kutia vaikkei niin hirveesti näkynytkään, Pirnes pikkasen petras loppua kohti. Senttereistä Viuhkola ja Immonen vissiin ulkona kuvioista. Tällä osastolla vielä mitään maagisia esityksiä mutta kokonaisuushan ratkaisee.

Karalahti ja Nummelin kisoissa, Niemi tyrkyllä, mikä sen tiputtais? Loponen ja Söderholm rajatapauksia. Porkka, Saravo ja Mäntylä katselevat kisat televisiosta.

Paljon änärikortteja katsomatta. Mutta nyt seuraamaan Viasatilta suoraa lähetystä norjaksi selostettuna: B-sarjan ratkaiseva ottelu Valko-Venäjä – Norja Oslossa, Belarukselle riittää tasuri sarjanousuun. Norja teki käsimaalin joka hyväksyttiin mutta onneks punaset kuittas. Ja siirty johtoon.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti InSideHockey
Yritettiinkö tätä vai miksi Markkanen tuli 3. erän loppuun maaliin ja Jarkko Immonen antoi tahallaan poikittaissyötön keskikentällä tilanteessa jossa siellä päinkään ei ollut yhtään suomalaista?

Noronen ainakin naureskeli todella leveästi kiivetessään vaihtoaitioon.

Tuo meni jotenkin niin, että Noronen oli käynyt Suomen vaihtopenkillä tai jotain sinne päin ja kun hän palasi maalille, niin tuomari ilmoitti, että sääntöjen mukaan et saa palata maaliin, vaan maalivahti täytyy tässä tapauksessa vaihtaa. Niinpä Jussi sitten vähäksi aikaa maalille
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Rixa74
Olisiko ollut Penailua pahimmillaan vai parhaimmillaan jos Suomi olisi varsinaisella peliajalla lopussa päästänyt 2 maalia omiin?

Itse asiassa olisi riittänyt vikasta aloituksesta että olisi pelattu ekasta jäähystä muutama sekunti pois ja sitten omiin, niin olisi päästy aloittamaan jatkoerä tasakentällisin. Kyllähän Ruotsi ton arvasi ja peruutteli kiekon kanssa varoen menettämästä kiekkoa Suomelle. Ei se olisi penailua ollut, vaan taktisesti oikein.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Rixa74
Urheiluruudun mukaan 3. erän lopun jäähyt jatkuivat jatkoerään.
Olisiko ollut Penailua pahimmillaan vai parhaimmillaan jos Suomi olisi varsinaisella peliajalla lopussa päästänyt 2 maalia omiin?

Parhaimmillaan, itse asiassa olisi ollut loistava taktinen oivallus ja erittäin koominen katsottava. Kuvitelkaa nyt: Suomi pelaa alivoimalla ilman maalivahtia, Ruotsi pakittelee omaan päähän, suomalaiset hyökkääjät yrittävät karvata kiekkoa ja lyödä sitä omaan maaliin.. Tässä kohtaa ajatusta putosin itse totaalisesti.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hieno homma, että tuli turnauksen voitto, mutta mun mielestä se nyt on vaan niin, että ei näillä tee mitään. Euro hockey tourin voitot sun muut unohtuu aika äkkiä mielestä MM-kisojen jälkeen. Suomella on ollu tapana voittaa nää, mutta menestyä paskasti itse mm-kisoissa.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Re: Re: EM-kultaa tuli...

Viestin lähetti DAF
En ole juuri nähnyt muiden maiden mediassa EM:sta puhuttavan, siellä käytetään tuota Euro Hockey Tour -nimeä.
Ainakin tänään Ruotsin TV:ssä selostaja ja "studioisäntä" puhuivat moneen otteeseen Euroopan mestaruudesta.

Samapa tuo. Kunhan saatiin pelejä alle ennen kisoja. Onhan nämä voitot kuitenkin aina voittoja.
 
Viimeksi muokattu:

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Todellakin!

Viestin lähetti Rixa74
Urheiluruudun mukaan 3. erän lopun jäähyt jatkuivat jatkoerään.
Olisiko ollut Penailua pahimmillaan vai parhaimmillaan jos Suomi olisi varsinaisella peliajalla lopussa päästänyt 2 maalia omiin?

Käsitykseni mukaan Summanen antoi ohjeet tehdä oma maali kolmannen erän lopulla. Suomalaishyökkääjä odotteli maila tanassa saako oma aloittaja pelattua kiekkoa lapaan, laukaistaakseen lätyn Markkasen taakse. Noronen otettiin pois, ettei maalia jouduttaisi tekemään muuten hyvän ottelun pelanneen Norosen taakse. Näin oltaisiin saatu aloittaa jatkoerä tasakentällisin.

Mikäli näin tosiaan oli, kyseessä oli loistava taktinen oivallus, jota esim. Ara ei olisi kuuna päivänä keksinyt!
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Todellakin!

Viestin lähetti Pantse67
Käsitykseni mukaan Summanen antoi ohjeet tehdä oma maali kolmannen erän lopulla. Suomalaishyökkääjä odotteli maila tanassa saako oma aloittaja pelattua kiekkoa lapaan, laukaistaakseen lätyn Markkasen taakse. Noronen otettiin pois, ettei maalia jouduttaisi tekemään muuten hyvän ottelun pelanneen Norosen taakse. Näin oltaisiin saatu aloittaa jatkoerä tasakentällisin.

Mikäli näin tosiaan oli, kyseessä oli loistava taktinen oivallus, jota esim. Ara ei olisi kuuna päivänä keksinyt!

En millään jaksa uskoa, että tuollaiseen pelleilyyn olisi lähdetty mukaan. Ei sentään ollut kyse maailmanmestaruudesta.

Mutta tämä kyseinen ratkaisumalli, että ratkaistaan EHT:n voitto finaaleilla on aivan käsittämättömän typerä, ja uskon että tällainen malli on keksitty vain sen takia, että Suomi ei sitä voittaisi. Ensin pelataan sarjasysteemillä, jossa Suomi on aivan suvereeni ja sitten laitetaan finaalit jossa panoksena epävirallinen Euroopan mestaruus. Ihan sama vaikka olisi pelattu finaali jo syyskuussa ja jätetty koko EHT pelaamatta.

Ja mitä tähän finaaliin tulee, niin se Suomen jäähy olisi pitänyt nollata ennen jatkoerän alkua, koska silloin alkoi tavallaan uusi ottelu. Näin on mielestäni tehty mm. 2-osaisessa MM-finaalissa vuonna 1998, jossa niinikään pelasivat Suomi ja Ruotsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös