Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, jääkiekko' , aloittajana Barnes, 03.08.2015 klo 10.29.

 1. Mängimies Jäsen

  Tänään on muuten tasan yksi vuosi Pyeongchangin talviolympialaisten avajaisiin. Sen kunniaksi päätin hahmotella omaakin ihannekokoonpanoa tuleviin kisoihin. Tässä hahmotelmassa on menty nykyisen tiedon mukaan eli ilman NHL-pelaajia.

  Hartikainen - Kontiola - JM Aaltonen
  M. Aaltonen - Koskiranta - Pyörälä
  Joensuu - Kemppainen - Huhtala
  Pihlström - Lajunen - Ruutu
  Savinainen

  Lepistö - Hietanen
  Jaakola - Salmela
  Järvinen - Mäntylä
  Ohtamaa - Kukkonen

  Koskinen
  Ortio
  Metsola

  Onhan tuossakin muuttujia kun esim. Hartikaista on jossain huhuissa viety ensi kaudeksi NHL:ään ja toisaalta NHL:ssä on muutamilla meikäläisillä sopimus katkolla ja jatkosta ei ole mitään varmuutta (esimerkiksi Korpikoski), mutta suuntaa antava hahmotelma kuitenkin, jotta saadaan jotain perspektiiviä asiaan.
   
 2. adolf Jäsen

  No hyi helvetti tuota EHT porukkaa. NHL mukaan tai jääkiekon kiinnostavuus putoaa abysmaalisesti.
   
 3. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Nyt toivon todella, että NHL-pelaajat pääsevät mukaan! EHT:lläkin on nähty kovempitasoisia joukkueita.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  On varmaan nähty, mutta ei Suomen osalta jos ei mitään NHL:n työsulkukausia lasketa mukaan.

  Toivon minäkin, tottakai, NHL-pelaajien mukanaoloa.
   
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Laine - Barkov - Jokinen
  Aho - Koivu - Granlund
  Komarov - Filppula - Teräväinen
  Korpikoski - Haula - Armia

  Määttä - Ristolainen
  Lindell - Vatanen
  Lepistö - Hietanen
  Jokipakka - Nutivaara

  Tuukka Rask
  Pekka Rinne
  Mikko Koskinen

  Näiden fantasiaketjujen väsääminen on paljon haastavampaa kuin pari vuotta sitten. Silloin Suomella ei olisi ollut varaa jättää esim. Lehterän tai Donskoin kaltaisia pelureita pois. Hyvä, että laajuutta löytyy, koska eiköhän joku alunperin joukkueeseen valittu joudu jäämään pois kisoista.
   
 6. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Mitenkäs pääsikin Mikko Rantanen unohtumaan. Korpikoski pois ja Rantanen hänen tilalleen kolmosen vasempaan laitaan. Komarov sitten neloseen hämmentämään.
   
 7. Iesnes Jäsen

  Oma sommitelmani siinä tapauksessa että Komarov ei enää tule maajoukkueeseen.

  Laine - Koivu (C) - Granlund (A)
  Aho - Barkov - Teräväinen
  Jokinen - Filppula - Rantanen
  Korpikoski - Haula - Armia
  Puljujärvi

  Määttä - Ristolainen (A)
  Lindell - Vatanen
  Lepistö - Hietanen
  Jokipakka - Nutivaara

  Rask
  Rinne
  Saros

  Tuo pakisto on varmaankin aika köysissä, mutta onneksi tilanne tullee jatkossa parantumaan. Sitten onkin sentteripula se murheenkryyni.
   
 8. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Minusta tuo puolustus rupeaa näyttämään jo ihan kohtuu hyvältä. Siinä kuitenkin Lindell ja Nutivaara ovat jo tärkeitä palasia seurajoukkueissaan ja Lepistö-Hietanen korvaa kokemuksella sen minkä ehkä jalalla häviää.
   
 9. Iesnes Jäsen

  Lainaus:
  Ihan totta, ei tuo nyt mikään ihan katastrofi ole, varsinkaan kun vertaa siihen miltä tilanne näytti vuosi pari sitten. Varsinkin Nutivaaran vakiorooli on päässyt yllättämään (en ole varmaan ainoa). En ole miehen pelejä nähnyt yhtään, mutta mitä HFboardseja olen selaillut, niin työskentely on vissiin ollut hyvällä perusvarmalla tasolla. Lindellistä pakko myöntää että en ollut tajunnut että on ottanut jo noin vahvan roolin Starsissa. Mutta siellähän se on näemmä painanut koko kauden 21 minuutin keskiarvolla. Ja parasta tässä on se että nää jampat voi ottaa isojakin kehitysaskeleita vuodessa. Vielä kun Määttä saataisiin pre-loukkaantumiskierre-tasolle niin täähän olis ihan jepa!

  Tietty koska mikään ei ole täydellistä ja aina pikku pessimisti nostaa päätään, niin varmaan tässä käy niin että Koivu ei tule koska keskittyy Minnyn cup-jahtiin, Barkov on koko kauden telakalla selän takia, Laine lanataan parilla aivotärähdyksellä poppareille, Nutivaara floppaa farmiin ja Määttä joutuu lopettamaan kokonaan. No ei kait sentään.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta taas Jokipakka ei meinaa mahtua edes heikon Calgaryn heikkoon puolustukseen pelaamaan. Ja sopimuskin katkolla. Voi olla, että hänen NHL-ura oli tällä haavaa tässä. Eipä Jokipakka kyllä World Cupissakaan vakuuttanut. Onneksi, kuten sanoit, uutta äijää on puskenut mukaan NHL:ään.
   
 11. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ihmettelen kyllä suuresti miten Jokipakka ei ole päässyt pelaamaan, vaikka edes nimensä takia..
  Pelas kummimkin ihan NHL tason lätkää mun mielestä Dallasissa.
  Uskoisin että Jokipakka voisi jostain saada sopimusta, koska on niitä huonompiakin vakiroolissa NHLssä.
   
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Honka tulee olemaan parissa vuodessa yksi Starsin parhaimpia nuoria pakkeja. Jotkut puhuvat jopa paremmasta prospectista kuin Klingberg - lähinnä loistavan luistelunsa vuoksi. Mahtuu taatusti Suomen pelaavaan kuusikkoon.
   
 13. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Ongelma Hongan kohalla on se, että sinne Starsin kuusikkoon pitää vakituisesti päästä heti ensi syksyllä eikä vasta joulukuun puolen välin jälkeen. Varmaan taas rosteri julkistukset on siinä jossain tammikuun puolella(toki loukkaantumiset voi tilannetta muuttaa). Ei sillä, itellä ei oo mitään sitä vastaan mikäli Hongan nimi rosterista löytyy.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ihan totta. Starsin pakeista Odyalla, Nemethillä ja Oleksiakilla on soppari katkolla. Samoin Lindellillä, mutta hänelle sorvattaneen aika satavarmasti jatko, joka suojataan lajennukselta. Samoin suojataan varmaankin Johns ja Klingberg. Bennin ja Hamhuisin lähtöihin Vegasiin en jaksa uskoa, eikä heidän treidaamiseen ole varsinaisesti syytä. Lisäksi Stars hankkinee jonkun isomman nimen kesällä, sillä Hemskystä ja Sharpista vapautuu aika paljon nappuloita käyttöön vaikka jatkaisivatkin. Lisäksi ei ole vaikeaa nähdä Oleksiakin saavan jatkosopparin, varmaankin myös Nemethin, mutta ainakin toisesta tullee kauppatavaraa.

  Niinpä kyllä tuonne yksi Honka mahtuu melko varmasti, mutta tosiaan peliajan kanssa voi tehdä välillä tiukkaa jos loukkaantumisia tms ei tule.
   
 15. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä puoli on se että omilla peliesityksillä voi tuohon vaikuttaa vaikkei loukkaantumisia tulisikaan. Kun miettii Lindelliä, niin se piti hänelläkin tehdä todella tiukkaa, mutta niin vaan pelaa nyt Starsin ykkösparissa.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Juurikin näin, ja helpotusta Hongan urakkaan tuo erinomainen luistelutaito, jota nykypakistossa ei liiaksi ole.
   
 17. pancor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, New Orleans Saints
  En ole KHL:ä juuri seurannut niin kysäisen täällä, että miten Atte Ohtamaa on pärjännyt Kazanissa? Jos on jatkanut samalla tasolla, kuin aiemmin Suomen maajoukkueessa niin mielestäni olisi ihan kohtuullinen vaihtoehto puolustavaksi peruspakiksi alempiin pareihin.
   
 18. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Rantanen - Koivu - Granlund
  Aho - Barkov - Laine
  Jokinen - Filppula - Komarov
  Lehkonen - Haula -Armia
  (Puljujärvi, Ma. Granlund)

  Määttä - Ristolainen
  Lindell - Vatanen
  Lepistö - Hietanen
  Honka - Nutivaara
  (Juolevi, Jokipakka)

  Rask
  Rinne
  Saros

  Minkä kokoisessa kaukalossa muuten pelataan?
   
 19. TBL Jäsen

  Lainaus:
  Nopealla googlauksella katsottuna 60m x 30m.
   
 20. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Viime päivinä on tullut enemmän ja enemmän pohdiskeltua jellonien kokoonpanoa Koreaan. Oletuksena, että Bettman pelaajansa sinne päästää.

  Aloitetaan maalivahdeista. Tuukka Rask ja Pekka Rinne ovat päivän selvät valinnat. Ainoastaan loukkaantuminen pudottaa heidät joukkueesta. Kolmannen maalivahdin valinta onkin sitten jo vähän kimurantimpi tapaus. Vaihtoehtoja on mielestäni kolme. Juuse Saros, Antti Raanta tai Mikko Koskinen. Kari Lehtonen pelaa hyvin, mutta saa hirvittävästi lokaa niskaansa, joten hänet voitanee unohtaa myös Marjamäen papereista. Koskinen taasen ollut tällä kaudella hieman ailahteleva, joten kamppailu viimeisestä sijasta käydään Saroksen ja Raannan kesken. Raanta olisi ideaali ja passeli luukkuvahti, vaikka hän Chicagon aikoinaan vähän lipsautteli mitä ajatteli pienestä roolistaan. Saros on nuori tulevaisuuden vahti, jolle kokemus suurista kisoista on vaan plussaa ja voi hänet heittää aivan huoletta myös tolppien väliin, jos ei Raskilla ja Peksillä koppi tartu. Eli oma valinta kolmoseksi on Juuse Saros.

  Puolustus ei kestä päivänvaloa, jos vertaa muutaman muun huippumaan kaltaisiin. Automaattisia valintoja on neljä. Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Olli Määttä ja Sami Lepistö KHL:n puolelta. Esa Lindell löytyy melko varmasti myös kisakoneesta. Markus Nutivaara on hmm sanotaanko vaikka kisakoneen toiseksi ylemmällä portaalla menossa. En ole hänen pelejään yhtään nähnyt. Oletan, että hän joukkueessa on. Sitten joutuukin jo miettimään hieman. Otetaan tarkasteluun Jyrki Jokipakka. Siirto Ottawaan ei ainakaan helpottanut hänen tilannettaan. Käsittääkseni istunut sielläkin poppareilla. On hyvin mahdollista, että hän palaa Eurooppaan kesällä. Puolustavana peruspakkina hän joukkueeseen mahtuisi, mutta kovat näytöt hänen syksyn aikana pitäisi tiskiin latoa, pelasipa hän sitten Atlantin takana tai Euroopassa. Petteri Lindbohm on vielä enemmän takamatkalla. St. Louisin heikentyneseen pakistoon hänellä voisi olla jopa mahdollisuus murtautua. Ei se täysin mahdotonta ole, mutta kovaan työtä se vaatii ja melkoinen syksy pitäisi pelata, jos Olympialaisiin pääsisi. Ville Pokka. Ei asiaa. Julius Honka. Jos saa syksyllä aloittaa ylhäällä voi olla mustapekka Suomen pakistossa. Oli muutamassa Stars pelissä ihan hyvä, mutta pieniä virheitä vielä tulee. Luonnolisesti. Nuoremmasta ikäluokasta Olli Juolevi voisi tehdä "määtät", mikä tosin näyttää erittäin epätodennäköiseltä.
  Tähän mennessä kisoissa siis olisi Ristolainen, Määttä, Vatanen, Lindell, Lepistö ja Nutivaara. Kaksi paikkaa olisi täytettävänä.
  Vahvasti uskon, että Honka sen toisen paikan onnistuu nappaamaan. Euroopassa pelaavista jo aiemmin mainittu Lepistö on täysin varmasti mukana. Hänen pakkiparinsa Juuso Hietanen on vahvasti mukana spekulaatioissa. Hietanen pelasi Sotshissa ihan hyvin, mutta luulen, että hän ei olisi siihen(kään) joukkueeseen mahtunut, jos Joni Pitkänen olisi tuolloin ollut terveenä pelikunnossa. Nytkin sieltä ajaa Vatanen ja Lindell ja Ristokin kiekollisena pakkina Hietasen ohi. Pitkäsestä puheen ollen. Kismittää vietävästi, sillä hän olisi tässä joukkueessa varmasti mukana ja ainoa priimaiässä oleva änäripakkimme, jos olisi vaan kunnossa. Maajoukkueesta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta nimeä Lasse Kukkonen. Oman pään kiekkoa syovä isäntä on Marjamäen luottoratsuna äärimmäisen lähellä päästä mukaan. Itse ottaisin hänet. Pelaa vielä sillä tasolla, että mahtuu Suomen olympiajoukkueeseen. Hirveä marina ja kitinä siitä syntyi viimeksikin, kun Kukkonen ja Väänänen valittiin Sotshiinkin. Niin vain näyttivät joillekin Crosbyille, Ovechkineille ja Zuccareloille, ketkä siellä maalin edessä isäntiä ovat.

  Rasmus Ristolainen - Olli Määttä

  Markus Nutivaara - Sami Vatanen

  Esa Lindell - Sami Lepistö

  Julius Honka - Lasse Kukkonen

  Lähimmät haastajat: Juuso Hietanen, Jyrki Jokipakka, Petteri Lindbohm.

  Tuossa vähän pakollista spekulaatiota ajantapoksi. Hyökkääjistä lisää joskus kevään korvalla.
   
 21. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Lähetäänpäs kokoamaan mahdollista kokoonpanoa ( NHL-pelaajat mukana) jossa saattaapi jopa olla vähän yllätyksiä..
  Aloitetaan senttereistä.
  Suomella on kaksi selvää umpisentteriä. Barkov ja Koivu. Heidän ympärilleen rakennetaan ensimmäinen ja kolmas kenttä.
  Muut sentterit ovat Filppula, joka pelaa mielestäni paremmin keskellä ja Haula, joka sopii täydellisesti viimeiseen kenttään.

  Aletaanpa sitten täydentämään ketjuja nuorimmista hyökkääjistä.
  1. Aho sopii mille tahansa pelipaikalle, mutta sijoitan hänet Barkovin viereen, koska heillä on yhteensopiva peliäly.
  2. Laine pelaa ylimmissä kentissä.
  3.Rantanen on hyvä suojaamaan kiekkoa ja puolustamaan, joten hän pääsee pelaamaan vastustajan kovempia nimiä vastaan.
  4. Granlund Koivun viereen. Ei muuta sanottavaa.
  5. Teräväinen tuo jalkoja ylimpiin kenttiin.
  6. Armia neloseen ja alivoimalle.

  Kentät näyttävät nyt tältä hyökkäyksen osalta:

  1. Aho-Barkov-???
  2. Laine-Filppula-Teräväinen
  3. Rantanen-Koivu-Granlund
  4.???-Haula-Armia

  Kokeneempia pelaajia on käytettävissä ainakin nämä:
  1. Jokinen. Mielellään ylempiin kenttiin.
  2. Komarov. Neloskenttään sopii hyvin.
  3. Donskoi. Ensimmäinen varasija. kokoonpanon ulkopuolella.
  4. Lehterä. Parannusta pitää tapahtua.

  Hyökkäys näyttää nyt tältä:

  1. Aho-Barkov-Jokinen
  2. Laine-Filppula-Teräväinen
  3. Rantanen-Koivu-Granlund
  4. Komarov/Salomäki-Haula-Armia
  13.h. Puljujärvi

  Salomäki on vähän yllätysnimi, mutta jos Komarov ei pääse, niin hän on paras vaihtoehto.

  Ja pakit.
  1. Ristolainen on selvä ykköspakki.
  2. Määttä pelaa ylimmässä parissa.
  3. Vatanen toiseen pariin ilman alivoima aikaa.
  4. Lindel Vatasen viereen.
  5 ja 6. Euroopasta Lepistö ja Hietanen.
  7. Nutivaara.
  8. Honka
  9 Varalle Kukkonen.

  Maalivahdit.
  1. Raks/Rinne vireen mukaan.
  2. Raks/Rinne virren mukaan.
  3. Raanta/Saros.

  Kentät ovat kokonaisuudessaan:
  1. Aho-Barkov-Jokinen
  Määttä-Ristolainen
  2. Laine-Filppula-Teräväinen
  Lindel-Vatanen
  3. Rantanen-Koivu-Granlund
  Lepistö-Hietanen
  4. Komarov/Salomäki-Haula-Armia
  Nutivaara-Honka

  1.m Raks/Rinne
  2.m Raks/Rinne
  3.m Raanta/Saros

  13.H Puljujärvi.
   
 22. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  En pysty sulattamaan vain sitä, että joku vielä laittaa Jokisen ylempiin kenttiin, saatika Barkovin viereen. Jos Jokinen olisi pakko ylempiin kenttiin laittaa niin ehdottomasti Granny - Koivu - jj.
  Laineen ja Ahon kemia toimii. Vaikka täällä ollaan väitelty Barkov-Laine akselista, niin ei se mun mielestä ollut huono. World Cupissa kaikki oli huonoja melkein.
   
 23. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Pakit näyttävät muuten hyvältä, mutta Lindell-Vatanen pelottaa omassa päässä viime vuoden maajoukkue-esiintymisten perusteella. En ole nähnyt Hongan peliesityksiä. Kuinka lähellä hän on pelipaikkaa ylhäällä? Muita vaihtoehtoja 8. pakiksi ovat Ohtamaa, Jaakola tai kokemusta tuomaan Kukkonen.

  Hyökkääjistä Laine tarvitsee jonkun, joka syöttelee hänelle kiekkoja, ja mielestäni parhaat vaihtoehdot tähän ovat Mi.Granlund, Barkov ja Aho. Jokisen kisapaikkaa en pitäisi mitenkään varmana. Seuraavalla kaudella pelin täytyy parantua (joskin koko Florida on alisuorittanut Rowen aikana), jos mielii mukaan olympialaisiin. Haastajia ovat mm. Ma. Granlund, Korpikoski, Lehterä, Lehkonen ja Donskoi.

  Joitain hahmotelmia:

  Laine-Barkov-Aho
  Teräväinen-Koivu-Mi.Granlund
  Jokinen-Filppula-Rantanen
  Komarov-Haula-Armia

  Tai:

  Laine-Koivu-Mi.Granlund
  Aho-Barkov-Teräväinen (Aho ja Teräväinen ovat pelanneet yhdessä Carolinassa)
  Jokinen-Filppula-Rantanen
  Komarov-Haula-Armia

  Tai:

  Laine-Barkov-Aho
  Ma.Granlund-Koivu-Mi.Granlund
  Teräväinen-Filppula-Rantanen
  Komarov-Haula-Armia
   
 24. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Honka on hyvä hyökkäyspäähän, ihan NHL-tasoa ehdottomasti. Kokonaisvaltaisesti on aika köykäinen ja puolustuspeli on heikkous. Olympialaisiin ottaisin mukaan, jos näytöt riittää ylivoimalle. Nelospakkipariin ei mitään järkeä ottaa miestä. Vähän kun Nummelin aikoinaan, ei vain vielä Petun tasolla.

  Tämä lainaamani kokoonpanohahmotelma vaikuttaa hyvältä ja kaikki kentät ovat tasapainoisen oloisia. Kelpuuttaisin tällaisenaan.
   
 25. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Aikaisemmin minäkin pidin NHL:n poissaoloa hyvänä ja kiinnostavana vaihtoehtona. Ennen kaikkea Suomi menestyisi paremmin...

  Nyt kun katson tuota kokoonpanoa, niin on pakko todeta, että mieluimmin NHL ja kuudes sija kuin tämä joukkue ja kolmas. Suorastaan tyrmistyttävän mielenkiinnoton porukka liigakonkareita. Eräänlainen Jukka Jalonen 3.0. Ja tuostakin vielä Miro Aaltonen pelaa ensi kaudessa Pohjois-Amerikassa. Ja koska Suomi näyttää hukanneen pelitavalliset etunsa (EHT, CHL, KHL), ei edes hyvä valmennus kykene viemään tätä jengiä olympiavoittoon. Nuoristakaan ei ole tulossa näillä näkymin yhtään vahvistusta joukkueeseen. NHL:stä voisi tulla muutama pudokas joukkueeseen: tämä voisi lisätä jonkin verran joukkueen iskukykyä.