Suomi Latviassa 2006

  • 230 266
  • 1 519
Tila
Viestiketju on suljettu.

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Ikävähän tässä jo oli!

RS: minulla olisi sinulle muutama kysymys.

1) Millä tavalla sinusta tämä käsittämätön "psykologinen joukkueharmonia" ilmenee kentällä. Minun silmääni nimittäin kiekot pomppivat vieläkin lavassa, miehet unohtuvat omalla alueella ja etäisyydet kasvavat vastustajien pitkissä hyökkäyksissä luvattoman pitkiksi. Niitty ei mielestäni ole todellakaan mikään sateentekijä, hyvä veskari kumminkin. Miksi sinun mielestäsi nimenomaan hänen otteidensa luoma psykologinen etu voisi olla Suomen vahvuus?

2)Mitä tarkoittaa pelitavan realisoituminen??
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olipas hyvä uutinen - joukkue on vaikuttanut oikeinkin hyvältä mutta maailmanluokan tähdelle ja ratkaisijalle on aina tilaa. Puolustus jää kyllä vieläkin vähän kysymysmerkiksi mutta hyvältähän tilanne muuten näyttää.
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei saatana päälikkö OJ kisoihin ja vittu toi porukka kasvaa puol metriä saman tien . Kannatas varata joku tori juhliin, on meinaan pytty porukka sen jälkeen, vaikka toi puolustus Mäntylöineen on kyllä vähän niitä näitä.

Mutta kippis tälle tiedolle ja ettepäin. Kanadan kanssa finaaliin ja Niitty hoitaa eleettömästi! God I love this team!

Cheers!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Oisko nyt sitten Viuhkola nähty näissä kisoissa, ei ole kyllä oikein säväyttänyt missään vaiheessa. OJ kehiin Viuhkolan tilalle.

Annetaan nyt krediittiä sitten Tappara-miehille (pl. Mäntylä joka oli sysipaska), Luoma ja Saravo pelasi hyvän perusvarman pelin.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Mölö perkule, hyvä homma.

_tane kirjoitti:
Peltonen - O.Jokinen - J.Jokinen/Kallio?

Ooh, unelma kenttä olis.
Muuten, miinus J. Jokinen/Kallio. Kolmanneksi linkiksi kaivataan jotakuta vähän rouheampaa äijää kuin nämä ehdottamasi, koska vasemmalla on jo Viltonen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ghost kirjoitti:
Pakko antaa Jokiselle respectiä. Monellako suomalaisella kiekkoilijalla on niin iso Leijonasydän, että kerran kieltäydyttyään todellisen loukkaantumisen vuoksi ottaa itse yhteyttä ja kertoo parantuneensa ja haluavansa mukaan? Aika moni olisi suunnannut golf-kentälle tuossa vaiheessa.

Mitalikantaan palataan tämän myötä varmasti. Mestaruuteenkin täydet mahdollisuudet.

Todellakin. Iso käsi Ollille. Mies on Leijona isolla L:llä.
 

karipelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Canucks, Jets
Aki Berg, what happened?

Jenkin taklattua miestä maalin takana Akista tuli hirviö. Miehellä on huikea potentiaali olla "Suomalainen Chara", jos jatkaisi tuollaisella pommi-linjalla. Jengihän lenteli poikittain pitkin kaukaloa!

Perkeleen turkulaiset kiekko-opit, kun eivät tehneet Bergista voimapakkia.
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
repe-jokelle

meni toi toinen lukkoon.

Kyllähän sille Jokiselle on syöttöjä tarjonnut molemmat Kärppä pakit ja tais kerran jopa tulla suonen veto Tappara pakillekin. Katsotaan niitä pelejä ja ei uskota sitä Mertarantaa niin sokeasti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaiken järjen mukaan Olli Jokisen pitäisi ottaa Viuhkolan paikka kakkoskentässä, sen verran munatonta on Viuhkolan peli ollut (varsinkin USA-pelissä). Toisaalta Santala ei ole oikea mies ykkössentteriksi, joten luulenpa että Erkka pistää yhteen vanhan tutkaparin Peltonen - Jokinen. Tästä seuraakin taas se, että ketjut menevät taas aivan uusiksi. Viuhkolallekin löytyisi mielestäni käyttöä ainakin puolustavassa kentässä, toivottavasti Erkka ei viltitä Pikua. Mutta jos Kärppälasit unohdetaan, niin Viuhkola on ollut varsin flegmaattinen. Pirneskin voisi ottaa Viuhkolan paikan. Makuasia. Ja kannattaako enää hajottaa 83-ketjua?

Olisiko näin Erkan aivoitukset:

Peltonen - Jokinen - Kallio
Hentunen - Santala - Miettinen
Jokinen - Koivu - T- Ruutu
J. Ruutu - Hahl - Bergenheim
Rita 13. hyökkääjä (koska Viuhkola on puhdas sentteri)

J. Jokinen olisi myös käyttökelpoinen Kallion paikalla.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Hops!

Hieno voitto Usa:sta, tarkalla ja tasaisella pelaamisella ja vakuuttavalla maalivahtipelillä.

Parannettavaa löytyy vielä kuitenkin kahdesta ensimmäisestä kentästä. Kyllä se vaan siltä (valitettavasti) näyttää, että Viuhkolasta (ja tämän yhden pelin perusteella myöskään Santalasta) ei ole peliä tekeväksi sentteriksi MM-tasolla. Oma ruutu hoituu alaspäin, mutta tilanteiden teko ei vaan toimi. Kahden ensimmäisen kentän paketti ei pysy ylöspäin kunnossa ja syöttöpeli ei toimi. Miettinen, Peltonen, Kallio menee aivan surffailuksi. Senttereitä tilaukseen, sillä tuskin nopeaa heräämistä Viuhkolalta ja Santalalta tapahtuu!

Koivun kenttä oli odotetun pirteä ja antaa lupauksia seuraaviin peleihin...nuorempi Ruutu alkaa jo saamaan konetta hiljakseen käyntiin, joten Mr.Scarfacen passia ei tarvinne leimata ;-)

Päivän positiivinen oli Bergenheim. Westerlundilta hyvä ratkaisu ottaa nuorta voimaa kehiin. Antaa lupauksia tulevaan. Samaa linjaa lisää ja polkukone Rita myös kentälle. Tulevaisuutta rakentamaan.

...ja nuo Routaisen sydämen kirjoituksethan vaikuttaa aika hienoilta, kunnes ne lukee toiseen kertaan ja vähän tarkemmin syventyen:
...ovat symboloitumassa...arsenaalin psykologisessa joukkueharmoniassa...tuovat tunteen pelikirjan varmuudesta sekä Westerlundin teoriapeluutuksen onnistumisesta....Nollatoleranssin kanssa elävä ympäristö... Kyllä siinä Sarasvuo kalpenee!
 

Red Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Sihvosen Petteri & Tammisen Juhani
Olli osoittaa, että kiinnostusta isänmaan edustamiseen löytyy. Mahtavaa! Aika paljon olen kironnut Suomalaisten änäri pelaajien välinpitämätöntä käyttäytymistä maajoukkuepaitaa kohtaa. Onneksi meillä on näitä jotka ovat ylpeinä jaksavat kantaa Suomi paitaa rankan änäri kauden jälkeen!!!
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Hyvien avausten...

temmi kirjoitti:
meni toi toinen lukkoon.

Kyllähän sille Jokiselle on syöttöjä tarjonnut molemmat Kärppä pakit ja tais kerran jopa tulla suonen veto Tappara pakillekin. Katsotaan niitä pelejä ja ei uskota sitä Mertarantaa niin sokeasti.

.. osuus on Suomen puolustuksessa Nummelinille varmaan suhteessa 85-15 verrattuna muihin puolustajiin yhteensä. Ja kuka sitä Mertarantaa muka oikeasti kuuntelee?
 

abc

Jäsen
Lopulliset kokoonpanot vois olla:


Peltonen-O.Jokinen-Miettinen/J.Jokinen
Berg-Nummelin

T.Ruutu-Koivu-J.Jokinen/Miettinen
Lehtonen-Kukkonen

Hentunen-Viuhkola/Santala-Kallio
Saravo - Luoma

J.Ruutu-Hahl-Bergenheim
Mäntylä

13. hyökkääjä: Viuhkola / Santala / Rita / Pirnes

Niittymäki
Norrena (varalla)
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Ollin tuloon

Mitenhän Erkka vääntää sentterit?

Koivu on kolmosessa selvä ja Kurpitsa menee yköseen mutta sitten tulee jo yli tarjontaa.
Kakoseen Viuhkola/Pirnes.
Neloseen Hahl ja santala popcorn astian ääreen.

Tänään pikulta heikko peli, niinkuin koko kentältä. Alku sarjassa pitivät kumminkin suomen pystyssä. potentiaalia?

Pirnes, kun päässyt pelaamaan on ollut yllättävänkin hyvä. Pakko antaa paikka?

Santala, kokeilu on nyt tehty ja ei tulosta niin sitten ulosta. Ei vaan toiminut, johtuuko sitten pelaamattomuudesta vai mistä, mutta ulos. Eikä Tommi ole ikinä oikein ollut ykös/kakos sentteri(minun mielipide), parempi kolmoseen, mutta se menee nyt Mikolle.

luotetaan, että Erkka ratkaisee!
 
Suosikkijoukkue
Lukko
O. Jokisesta

Todellakin krediittiä sille ainoalle oikealle "valkoiselle neekerille "Ollli Jokiselle.
O.J. on todellakin se puuttuva lenkki tuohon jengiin. Muutamat nimeltä mainitsemattomat "jonipitkäset" voisivat ottaa päälliköstä mallia. Noin toimii aito leijona. Peluutukseen taitaa tosiaan tietää goodbye Viuhkolalle. Itselläni ei tule ikävä. Vipu oli kuitenkin aika yössä jenkki pelissä. O.J. - Peltonen - Miettinen vaan ykköseksi ja Koivu - J. Jokinen - T. Ruutu - selkeästi kakkoseksi. Hahl -J. Ruutu - Bergenheim kolmikkokin pitäisi pitää yhdessä. Niin mallikkaasti homma toimi. Santala ja Pirnes sitten tappelevat kolmosssentterin paikasta ja Kallio- Hentunen ja Rita kolmoslaitureiden pestistä. Suomella on kovaan luisteluvoimaan perustuva jengi ja siksi mielestäni kolmoseksi olisikin paras yhdistelmä Rita - Pirnes - Kallio.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kyllä muuten hyvin toimivat nämä Suomen kentälliset tässä pelissä.

Varsinkin 83-ketju ja sitten nelosketjumme.

Ruutu pelasi loistavaa "rähinäkiekkoa". Teki tilaa Jokiselle ja Koivulle ja taklasi kovasti. Mikko Koivu taas jatkoi siitä mihin Tshekki-pelissä jäi ja oli loistava hyökkäyspäässä. Jussi Jokineenkaan ei ihan huono ollut.

Nelosessa taas Sean Bergenheimin maali oli loistava. En tiedä lisäsikö maalin kauneutta turhat kiepit siinä, mutta kyllähän hienosti laittoi kiekon maalivahdin längeistä sisään. Muutenkin maalia edelsi hieno, koko kentän peli.
Riku Hahl osoitti olevansa hyvä sentteri ja Jarkko Ruutu pelasi niin kuin pitikin, eli fyysisesti.

Vielä vähän jäin kaipaamaan Santalan ketjulta varsinkin ja Tomi Kalliolta, mutta katsellaan mitä aika näyttää.

Puolustuksessa oli oivallisesti jätetty Petteri Nummelin pois alivoimista. Hyvä näin, sillä eihän hyökkäävä Nummelin järin hyvin alivoimaa pelaakaan. Mikko Luomalta kisojen tähän astisista peleistä paras. Aki Berg tuntui myös nostaneen tasoaan. Ainoa, joka nyt jäi askarruttamaan oli tämä Tuukka Mäntylä. Viekö me saataisiin vaikka Ossi Väänänen kisoihin? Väänänen oli pelannut kuitenkin viime yönä.

Hieno juttu, että OJ tulee. Niin kuin jo Ghost tuossa totesikin, niin tuntuu OJ:lla olevan suuren suuri Leijonasydän. Siinä missä muut olisivat lähteneet jo Havajille tai korkeintaan Sattulaan pelaan golfia, niin Olli Jokinen ilmoittaa oma-aloitteisesti, että hän tulee mukaan kisoihin, vaikka oli kerran jo kieltäytynyt. Ei voi muuta kuin hattua nostaa!!!

OJ:n tulo on myös, sanoisinko jopa, että piste i:n päälle? No näin varmasti ainakin hyökkäyksen osalta. Puolustus on ehkä todellakin niitä, näitä, mutta Antero Niittymäki pitää omaa päätä pystyssä.

OJ on henkisesti ja pelillisesti Päällikkö Suomelle. Se vain, ketä hänen rinnalleen? Toinenhan on nyt tietenkin luonnollisesti Ville Peltonen, mutta kysymys kuuluukin, kannattaako kolmikkoa Ruutu-Koivu-Jokinen hajoittaa, kun peli näyttää toimivan? Toisaalta taas Tomi Kalliota en ratkaisupelien viimeistelytaitojensa takia laittaisi ykköseemme, joten kuka jää vaihtoehdoksi?

Toisaalta Miettisen ja J. Jokisen yhteispeli toimi ja toimisi varmasti vielä paremmin, mikäli J.Jokinen pelaisi laidassa. Keskelle voisi laittaa koko ajan peliään parantavan Mikko Koivun, jolloin Tuomo Ruutu vapautuisi ykköseemme?

Jos vaikka kokeiltaisiin näin:
Peltonen-O.Jokinen-T.Ruutu
Kallio-Viuhkola-Hentunen
Miettinen-Koivu-J.Jokinen
J.Ruutu-Hahl-Bergenheim

Näyttää hyvältä...
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Pelaan sitten minäkin ketjulottoa omalta osaltani:

Tutkaparit ovat mielestäni selvät, pitää vain löytää oikeat rouhijat oikeille paikoille.

Tutkaparit:

Peltonen - O.Jokinen
Santala - Miettinen
J.Jokinen - Koivu

Nelonen toimi itseasiassa aika hyvin muodossa:
J. Ruutu - Hahl - Bergenheim, joten Rita laitetaan 13. hyökkääjä

Kallio sopii tyyliltään parhaiten ehkä kakkoseen. Ja T.Ruutu pelasi hyvin kolmosessa. Joten Hentunen "jää" ykkösen rouhijaksi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Nyt kun Päällikkökin saadaan mukaan, niin näkisin tärkeänä ettei aleta turhaan pistämään koko palettia sekaisin. Kylmästi vaan Jokinen Peltosen ja Miettisen väliin ja siinä on meillä hyvä ykkönen. Uskon Miettisessä olevan potentiaalia huomattavasti nähtyä parempaan, jonka kunnon sentteri voisi päästää irti. Kolmos- ja nelosketjuja ei ole mitään järkeä hajoittaa nyt, kun molemmat pelasivat hyvän pelin.

Kakkosketju ainoa, jossa on pohdittavaa. Santala ei esiintynyt mitenkään erikoisesti tänään, ihan ok muttei mitään maata mullistavaa. Viuhkola oli tänään aika huono, mutta on taas pelannut hyviäkin pelejä. Pirnes oli yllättävän pirteä niissä peleissä missä sai näyttää taitojaan. Hankala paikka, mutta ehkä kallistuisin Viuhkolaan, koska on kuitenkin ehtinyt pelata eniten. Ei menisi pelituntuman etsimiseen enää aikaa. Joka tapauksessa toivoisin, että tämä -83 ketju saisi lisää peliaikaa kakkosketjun kustannuksella. Ja jos nelonen jatkaa samanlaisella draivilla niin sillekin voisi antaa enemmän peliaikaa, kuin kakkoselle.

Jumaleissön, Bergenheimillähän on kädet!!! Mahtavaa!
 

Kerberos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Teppo Numminen
Turha rikkoa Torinossa hyvin toiminutta kenttää. Miettinen-Santala -akselin pitäisin myös ainakin toistaiseksi yhdessä. Siispä oma ehdotukseni:

Peltonen-O.Jokinen-J.Jokinen
Miettinen-Santala-Kallio
Hentunen-Koivu-T.Ruutu
J.Ruutu-Hahl-Bergenheim
Rita 13. hyökkääjä

Perkule kun tuli hyvä fiilis tosta Jokisesta!
Päällikkö ottaa tilanteen haltuun!

P.S. Tikillä on muuten huikee huumorintaju (likaisia työntekijöitä) :) !!
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
OJ:n olisikin syytä herättää nukkuva Peltonen. Peltonen-Santala-Miettinen ei ihmeitä esittänyt. Toisaalta olisi aika raakaa heittää Santala yhden pelin jälkeen taas roskiin, kun siinä yksi passikin tuli jo käytettyä. Taivun enemmänkin Viuhkolan tiputtamiseen kokoonpanosta, koska myös se ketju oli aika hiljainen tänään.

Nummelin, Koivu ja Niittymäki hallitsivat tänään. Ja Sean pelasi myös hyvin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Koivun ja Hahlin ketjuja ei kannata hajottaa, sillä ne pelasivat molemmat aivan loistavan pelin tänään. Tomi Kallio kylmästi sivuun kokoonpanosta ja hänen tilalleen Jani Rita.

Tässä olisikin omat kyhäelmät:

Peltonen - O.Jokinen - Miettinen
Hentunen - Santala - Rita
J.Jokinen - Koivu - T.Ruutu
Bergenheim - Hahl - J.Ruutu
13. hyökkääjä: Viuhkola
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Maaginen mailavirtuoosi kirjoitti:
Jumaleissön, Bergenheimillähän on kädet!!! Mahtavaa!
Kyllä. Jotkuthan tyrmäsivät Seanin valinnan ennenkuin mies oli ehtinyt pelata kisoissa peliäkään. Täytyy kuitenkin muistaa että Bergenheim pelasi aika hyvän loppukauden Islandersissa kun sitten pääsi pelaamaan. Ja mitä olen aiempia otteita nähnyt, niin edukseen on aina esiintynyt.

No mutta mikä ratkaisee on tietysti nykytilanne. Omasta mielestäni Bergenheim on ollut kevyesti Suomen parhaimmistoa. Kaveri taklaa joka ikisessä vaihdossa ja kehtaa haastaa yksiykkösessä röyhkeästi. Nimenomaan vahva pelaaminen molempiin suuntiin. Eikä ollut yhtään pöllömpi maali tänään jenkkejä vastaan: kiekko lapaan, vähän kiskissiä ja porteista kiekko nuottaan.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Kerberos kirjoitti:
Turha rikkoa Torinossa hyvin toiminutta kenttää.
Peltonen-O.Jokinen-J.Jokinen

Kovin lyhyt on ihmisten muisti.

Olympilaisten aikana Jatkoaikahan täyttyi keskusteluista, mitä tehdä kakkoselle, jonka peli ei toiminut laisinkaan.

O.Jokinen on tyyliltään erikoinen sentteri. Hän on scrorer, jonka vahvuudet löytyvät kiekon ylös viennissä ja maalinedusta pelaamisesta. O.Jokisen tyypillinen hyökkäys on syöttää kiekon pois ja rynätä kohti maalia. Peltosen kanssa yhteispeli sujuu, koska Ville on playmaker ja rakentaa mielellään peliä, pitää paljon kiekkoa. J.Jokinen on hyvin saman tapainen pelaaja kuin Ville. Kumatkin ovat lähes hyödyttömiä ilman kiekkoa.

Torinossa Olli joutui tekemään töitä useamman pelaajan edestä, jotta Ville ja Jussi saisivat kiekon. Ei toiminut. Maaleja syntyi, mutta ne johtuivat jätkien yksilösuorituksista ja kovasta yksilötaidosta.

Ville - Olli - Jussi ei toimi, jos ei Ville tai Jussi ala rouhimaan, taklaamaan ja tekemään tilaa kavereilleen.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
tilliliha kirjoitti:
Millä tavalla sinusta tämä käsittämätön "psykologinen joukkueharmonia" ilmenee kentällä.
.
.
.
Miksi sinun mielestäsi nimenomaan hänen otteidensa luoma psykologinen etu voisi olla Suomen vahvuus?
Tulossato on tällä kertaa suoraan verrollinen pelilliseen laatutekemiseen, joka ilmenee psykologisena joukkueharmoniana elintärkeillä osa-alueilla.

Puolustuspään peliä edistävät syötöt -> laiturille/sentterille, keskustan suoraviivaisuus ja nopeus sekä juonikkaiden hyökkäyksien lopulliset päätökset antavat nyt hedelmän, mikä tuottaa tätä näytettyä tulosta. Erityisesti harmonia kulminoituu ylivoimapeliin, jossa roolitetut tähtiyksilöt sirpaloittavat vastustajan lopullisesti.

Olli Jokisen yht`äkkinen mukaantulo edesauttaa edelleen kulmapelien ja maalineduspelin vahvuustekijöitä, joita on eittämättä parannettava niin 5-5 -pelissä kuin erikoistilannepelaamisessa. Pelituntuma ei ole paras mahdollinen, mutta asia korjaantunee Norja-pelin myötä.

Antero Niittymäen mukaantulo taas antoi Suomen A-maajoukkueeseen symbologisen tärkeän elementin eli voittavan jääkiekon, sillä Torinon MVP ei missään tapauksessa voi pettää Riiassa millään tasolla. Kyseessä lienee suomikiekon pelastus ja psykologinen helpotus ennenkaikkea jatkosopimusta hakevalle Erkka Westerlundille. Miehelle, jonka jatko päätetään kisojen jälkeen - meni turnaus sitten miten tahansa.
tilliliha kirjoitti:
Mitä tarkoittaa pelitavan realisoituminen??
Arsenaali käsittää Westerlundin pelikirjan muutoksen nyt paremmin, mikä heijastuu yksilötasolla palojen loksahtamisena. Yksinkertaisuudessaan pelitapaa on helpompi toteuttaa pelaajien toimesta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös