Suomi jalkapallon MM-kilpailuihin 2010

  • 301 620
  • 2 017

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mun mielestä on todella ymmärrettävää, etteivät ihmiset tahdo matkustaa vaikkapa Bakuun. Se on niin erilainen maailma siellä, että sinne ei halua mennä.

Tämä on selvä, itse matkustan sen takia, että näkee erilaista maailmaa. Joillain muilla on sitten eri motiivit. Bakussa tuli käytyä muutama vuosi sitten, nyt tällä viimeisellä en tosin ollut mukana.

Aivan loistava maa ja miksi ihmeessä ei olisi ollut? Ulkomaillakin on ihan oikeasti hotelleja, takseja, ravintoloita jne.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Meneekö tuo lohkokakkosten järjestys muuten pistekeskiarvon mukaan? Muutenhan tuossa ei ole mitään järkeä, kun yhdessä lohkossa tulee vähemmän pelejä kuin muissa.

Kuuden maan lohkoissa jumboksi jääneitä vastaan pelattuja pelejä ei lasketa mukaan kakkosten vertailuun.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Onko se nyt oikeasti niin että ollaan tuossa kolmoskorissa? Maikkarin (asiantunteva...) urheilutoimitus väitti että Serbian noustessa lohkokolmoseksi tipumme neloskoriin. Pitääkö paikkansa?
 

scholl

Jäsen
Onko se nyt oikeasti niin että ollaan tuossa kolmoskorissa? Maikkarin (asiantunteva...) urheilutoimitus väitti että Serbian noustessa lohkokolmoseksi tipumme neloskoriin. Pitääkö paikkansa?

edit. Siis on niin että olemme kolmoskorissa. Ei niin mitä MTV3 sanoo. Muista, että toimittajia ei kannata pahemmin noteerata.

http://www.uefa.com/competitions/euro/news/kind=1/newsid=594082.html

edit.

Tämä on selvä, itse matkustan sen takia, että näkee erilaista maailmaa. Joillain muilla on sitten eri motiivit.

Vapaa-ajan reissuissa on olennaista hauskanpito eikä halua olla hampaat irvessä. Niinpä jos on tarpeeksi maailmaa nähnyt niin tietää mistä pitää. Menen mielummin vaikka Medelliniin huumesodan keskelle tai jonnekin sota-alueelle kuin vaikkapa Murmanskiin, Bakuun tai muihin väsyneisiin kommaripaikkoihin tai johonkin Intiaan tai rättipäämestoihin. Ei vain kiinnosta ne paikat. Eikä se tarkoita, että kaikki mielenkiintoiset paikat olisi vielä löydetty, mutta tietää miltä mantereilta ja minkä tyyppisistä maista niitä hakee. Kun on maailmassa on yli 200 maata niin vaikka sitä jättäisi muutamat boikottilistalle niin kyllä sitä nähtävää riittää
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Perhana kun on vaikeat fiilikset. Suomella loistokori ja ei välttämättä tarvita edes niin superhyvää arpaonneakaan jotta kisapaikka olisi realistinen. Toisaalta jos maajoukkue nyt uudistuu rajusti, niin voi olla että Suomi on vähän yliarvostettu. Toivottavasti ei.

Aiemmin on tullut jo hyvää pohdintaa ja laitan korteni kekoon. Ykköskorista ottaisin Suomeen lohkoon joko Kreikan tai Ranskan. Kreikka on ehkä heikoin noista maista ja Suomella on hyvä historia helleeneitä vastaan. Ranska puolestaan edelleen läpikäy murrosta maajoukkueessa ja voisi ehkä olla näissä karsinnoissa vielä horjutettavissa. Kysykää vaikka skoteilta. Pahimmat vaihtoehdot varmasti olisivat Italia, Tshekki ja Saksa. Niiden rutiini on niin hirmuinen että jo kotivoitotkin ovat ison kiven takana. Hollanti ja Espanja mielenkiintoisia nimiä, Hollanti ei ole oikein vakuuttanut ja Espanja on tunnettu siitä että karsinnoissa tulee notkahduksia. Kroatia on Suomelle inhottava vastustaja.

Kakkoskorista valitsen Ruotsin. Se on toki kova nippu mutta Suomi-Ruotsi-hengessä voisi yllätys tulla ja kyllähän 38 000 ihmistä Suomi-Ruotsi-pelissä Stadikalla olisi jotain aivan huikeaa. Brittityyliset joukkueet ovat Suomelle tunnetusti erittäin pahoja, joten Englanti ja Skotlanti ei kiitos. Israel ei varmasti ole mikään kovin helppo vieraspaikka, Turkin tavoin. Samaten Venäjä ja Romania voivat taitotasollaan aiheuttaa ongelmia, kuten Portugalikin teki. Bulgaria ja Berbatov olisi mielenkiintoinen yhdistelmä, luulisin että neljä pistettä olisi ainakin täysin mahdollista.

Neloskori onkin sitten todella v-mäinen kenelle tahansa. Kaikki joukkueet ovat hyviä ja varsinkin kotikentillään vaikeita. Wales jätetään heti pois ja melkein samaan hengenvetoon Bosnia ja Makedonia. Kypros olisi eksoottinen vastustaja eikä mikään painajaismainenkaan. Loppujen lopuksi kaikki jäljelle jäävät ovat Suomea hivenen heikompia, tosin Slovakia saattaa myös hurmioitua.

Vitoskorista toivevastustajia tasan kaksi eli Islanti tai Latvia. Itävallan taso on melkoinen arvoitus mutta varmaan kuuluu parempaan puoliskoon, sama pätee nyky-Sloveniaan. Pelaako Zahovic edes enää? Itä-Euroopan vastustajat ovat nähdynkaltaisia tosi inhottavia vastustajia. Kuutoskorista tuleva joukkue on ihan sama, Suomen pitäisi kaikkia muita paitsi ehkä Montenegroa viedä 12-0.

Joten yhteenvetona vaikka tällainen lohko:

Kreikka
Ruotsi
Suomi
Liettua
Islanti
Liechtenstein
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Käsitinkö nyt oikein että vain lohkoykköset pääsevät suoraan kisoihin ja kakkoset karsivat toisia kakkosia vastaan, plus huonoin tippuu jo siinä vaiheessa pois..?
Suomi tuskin millään ilveellä voittaa lohkoaan ja jos toiseksi pääsee punnertamaan, joutuu jotain varmasti ennakolta kovempaa kakkosta vastaan vielä karsimaan. Eli näihin kisoihin on vielä utopistisempi päästä kuin edellisiin. Tosin onhan nämä maailmanmestaruuskisatkin, että siltä pohjalta.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokohan on Suomen aika?

Tosiaan sunnuntaina arvotaan jo tulevien karsintojen lohkot, joten ei muuta kuin nokka pystyyn ja katse kohti tulevaa. Suomi hyppäsi hienojen karsintojen ansiosta viitoskorista aina kolmoseen asti, lähtökohdat ovatkin tältä osin huomattavasti paremmat kuin menneisiin karsintoihin lähdettäessä. Toivottavasti arvonnoissa käy vielä hieman tuuriakin, mikä tasoittaisi entisestään Suomen tietä kisoihin.

Ykköskorissa on tarjolla lähinnä todella kovia maita, mieluisimmat vastustajat tuosta porukasta ovat ehdottomasti Kroatia ja Kreikka. Inhottavin on ainakin omaan makuuni Italia, joka puolustaa tarkasti ja iskee taitavien yksilöiden avulla maaleja tai jos ei muuten onnistu niin filmaamalla sitten.

Kakkoskoristakin löytyy pahoja vastustajia, Englanti näistä nyt varmasti nimilistan perusteella kovin, Venäjä, Romania ja Turkki omaavat kovat joukkueet ja ovat vaikeita vieraspaikkoja. Toivottavasti nämä pahimmat nyt vältetään, koska lähtökohtaisesti taistellaan kakkoskorin joukkuetta vastaan pääsystä jatkokarsintaan.

Israel tuntuu kaikkein helpoimmalta, joskaan vierasmatkasta ei varmasti tule helppo. Toiseksi paras vaihtoehto on Skotlanti, vaikka pelasivatkin hyvät karsinnat. Mikäli näistä kumpikaan ei kuitenkaan satu samaan lohkoon, niin meikäläinen toivoo Ruotsia samaan lohkoon. Onhan ruotsalaisilla komea arvokisaputki, mutta itse en näe Ruotsia kuitenkaan niin kovana joukkueena. Tietysti pelaavat kurinalaisesti kuten Suomi, joten siinä mielessä voi olla vaikea vastustaja.

Nelosesta täytyy toivoa mahdollisimman heikkoa maata, koska nämä joukkueet ovat kuitenkin vain hieman Suomea heikompia, joten vaara tasureihin on ilmeinen. Vastaavasti kahden ensimmäisen korin joukkueiden rutiinitaso ja viimeistelytaito (lue: huippuhyökkääjät) tuovat pääsääntöisesti näille joukkueille voitot huonompanakin päivänä.

Wales on syytä välttää tästä korista. Liettua vaikuttaa näistä helpoimmalta, Moldova ja Kypros ovat myös ihan toivottavia vastustajia, Moldovan reissusta voi tosin tulla vaikea.

Viitoskorissa taso on jo varsin heikkoa, tosin täytyy muistaa, että Suomi lähti näihin karsintoihin tästä korista. Islannilla on useampi kansainvälisen tason pelaaja, mutta sen jälkeen taso ilmeisesti tippuu selvästi. Islanti voitti päättyneissä karsinoissa kuitenkin Pohjois-Irlannin kahdesti ja pelasi Espanjan kanssa tasan, vastaavasti hävisi Liechtensteinille puhtaasti 3-0. Islanti ja Itävalta taitavatkin olla ne joukkueet, jotka viitoskorista mieluiten välttää.

Viimeisestä korista Viro olisi mukava kohdattava, voisi jopa meikäläinen harkita vierasmatkalle lähtöä. Azerbaidzhan tuolla hieman kummittele, joskin tuossahan olisi oiva tilaisuus hakea revanssi. Parasta ehkä kuitenkin olisi, että Suomi pääsisi viiden joukkueen lohkoon ja todellinen kääpiö puuttuisi lohkosta kokonaan.

------

Nähdäkseni tulevat arvonnat eivät ole kuitenkaan mielenkiintoisin keskustelunaihe vaan se millaisella joukkueella Suomi ylipäätään tuleviin karsintoihin lähtee? Tätä asiaa ei ole liiemmälti mediassa kuin täälläkään käsitelty, joten on korkea aika potkaista keskustelu käyntiin.

Tilannehan on se, että kaksi Suomen kaikkien aikojen pelaaja on hyvin lähellä lyödä nappulat naulaan ainakin maajoukkuepelien osalta. Jari Litmasen pelitaidot ovat täysin kiistattomat, mutta niin on myös miehen surullisen kuuluisa loukkaantumishistoria. Litti on kuitenkin palanut takaisin kerta toisensa jälkeen, miestä on ajanut eteenpäin rakkaus lajia kohtaan ja haave viedä Suomi jonain päivänä jalkapallon arvokisoihin. Tuon unelman toteutuminen oli niin lähellä kuin se olla voi, Suomi jäi maalin päähään EM-kisoista.

Samalla se saattoi olla Litmasen viimeinen mahdollisuus, ikää on kuitenkin jo 36 vuotta ja seuraava mahdollisuus on vasta vuonna 2010, jolloin Litmanen on jo 39-vuotias. Itse en vain jaksa uskoa, että Litmanen pysyy sellaisessa pelikunnossa, että pystyy auttamaan maajoukkuetta. Tietenkin on pieni mahdollisuus, että Litti lähtee vielä viimeiseen taistoon kisapaikasta, mutta siinäkin tapauksessa huomattavasti pienemmässä roolissa kuin tähän asti.

Hyypiän kohdalla tilanne on varsin mielenkiintoinen, hän pelaa yhä 34-vuotiaana kansainvälisellä huipputasolla, josta muut maajoukkueen pelaajat voivat ainoastaan haaveilla. Ilmassa on kuitenkin ollut merkkejä, että Hyypiä panostaa jatkossa ainoastaan Liverpoolin peleihin. Hyypiänkin ura on selvästi jo ehtoopuolella ja kun jalka alkaa painaa, alas tullaan hyvinkin nopeasti. Itse asiassa uskon, että Hyypiä pystyy pelaamaan vielä huipulla kauden verran, mutta sen jälkeen tulee selvä notkahdus. Hyypiä tuskin kuitenkaan lähtee vuodeksi maajoukkueen mukaan ja hyppää kesken karsintojen sivuun. Vaan jatkaessaan sitoutuu täysillä projektiin, jonka tähtäin on vuoden 2010 MM-kisoissa. Samat sanat koskevat myös Litmasta, samalla nämä herrat kuitenkin ymmärtävät, etteivät he enää voi 39- ja 37-vuotiaana olla maajoukkueen kantavia voimia, mikäli Suomi aikoo kisoihin. Realiteetit ovat lahjomattomat, vaikka tässä yhteydessä puhutaan kaikkien aikojen pelaajista, joille kisapaikan olisi suonut.

Litmasen ja Hyypiän lisäksi ainakin Niemen, Nurmelan ja Kolkan maajoukkueura on hyvin lähellä loppuaan. Niemi on ollutkin jo pidempään poissa, mutta palasi näihin karsintoihin siltä varalta, että Jääskeläinen ei olisi pystynyt pelaamaan. Niemi saattaa tulevaisuudessakin pelata jonkun ottelun, mikäli Jääskeläiselle käy jotakin, muussa tapauksessa ei.

Nurmelan pitäisi olla täysin selvä tapaus, mies ei ole ollut enää pitkiin aikoihin maajoukkuetasoa ja ikääkin on jo 35 vuotta. Nyt on vihonviimeinen aika antaa nuoremmille paikka.

Kollkka on ollut maajoukkueen vakiokalustoa hyvin pitkään ja oli sitä menneissäkin karsinoissa. Ongelma on kuitenkin se, että Kolkka elää nopeudestaan, joka alkaa kuitenkin 33-vuoden iässä oleellisesti heiketä. Suomella on kuitenkin niin paljon pelaajia tarjolla keskikentälle, joskaan ei laitapelaajia, että Kolkka tippuu vääjäämättä tulevissa karsinnoissa penkille ja 2010 edes joukkueeseen mahtuminen vaikuttaa vaikealta. Nuoremmat yksinkertaisesti ajavat ohi ja niin sen kuuluukin olla.

Litmanen, Hyypiä, Niemi, Kolkka ja Nurmela poistuminen jättää suuren aukon joukkueeseen, etenkin kokemuksen osalta. Mutta jossain vaiheessa sukupolven vaihdos on tehtävä, ikuisuuksiin ei voida odottaa. Nyt alkaa olla korkea aika, nimittäin Suomi on yksi Euroopan vanhimmista maajoukkueista, ellei jopa vanhin. Tämänkin jälkeen maajoukkueeseen jää kuitenkin riittävästi kokeneita pelaajia, kuten Jääskeläinen, Tihinen, Kuivasto ja Johansson.

Miltä Suomen joukkue sitten näyttää tuleviin karsintoihin lähdettäessä? Ketkä nousevat uusina pelaajina maajoukkueeseen? Kuka joukkuetta ylipäätään valmentaa? Paljon mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin oikeat vastaukset saadaan kuitenkin vasta tulevaisuudessa.

Maalivahtitilanne on selvä, Jääskeläinen näytti näissä karsinoissa olevansa huippumaalivahti, johon Suomi voi luottaa täysin. Kakkoseksi on vahvimmin tarjolla Kaven ja Bahne, tosipaikan tullen Niemi voi kuitenkin löytyä Suomen maalilta.

Puolustus piti loistavasti menneissä karsinoissa, mutta puolustuslinja itsessään voisi hieman hienosäätää. Kaksi varmaa nimeä on jo nyt, nimittäin Tihinen ja Pasanen, mutta siinäkin on mietittävää laitetaanko Pasanen oikeaksi pakiksi vai toppariksi Hyypiän paikalle. Pasanen olisi mahdollista istuttaa toppariksi, mutta kun toppariksi on tarjolla Kuivastokin, niin näkisin parempana ratkaisuna, että Pasanen pysyy edelleen oikealla laidalla.

Sitten on Kallio, joka mielestäni on riittämätön vasemmalla, Kallio on yksinkertaisesti liian hidas ja kömpelö. Siihen vedotaan, ettei parempiakaan ole, mutta onko tuo totta? Nyt seuraavien karsintojen alkuun on lähemmäs vuosi aikaa ja tässä on hyvä mahdollisuus kokeilla uusia vaihtoehtoja. Lampi, Nyman ja Timoska?

Lampi voisi olla ratkaisu ongelmaan, tässä Suomella olisi sentään laitapuolustaja, joka tosin pelaa mieluummin oikealla. Mutta joka tapauksessa Lammen ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat laitapelaamiseen kuin Kallion. Hän on huomattavasti Kalliota nopeampi ja teknisempi. Näin olen käsittänyt, ettei Lampi saa oikein vastuuta seurajoukkueessaan, mutta samassa yhteydessä puhuttiin myös siitä, ettei Kallio saa yhtään sen paremmin Sveitsin liigassa. Korjatkaa jos olen väärässä.

Keskikentälle löytyy mukavasti pelaajia, mutta suoranaiset laitapelaajat puuttuvat kokonaan. Tainio ja Väyrynen ovat itsestään selviä valintoja, kunhan vaan pysyisivät kerrankin kunnossa. Sjölund pelasi hienot karsinnat, kun hänelle annettiin kunnon mahdollisuus. Sjölund kuuluu seurajoukkueen luottopelaajiin, joten asiat ovat siinäkin mielessä hyvin, joskin siirtoa suurempiin ympyröihin voisi pikkuhiljaa miettiä. Roman Eremenko löi itsensä läpi menneissä karsinoissa ja rooli tulee tulevaisuudessa varmasti vain kasvamaan. Hetemaj olisi kaiken järjen mukaan ollut jo nyt maajoukkueessa ilman loukkaantumista ja tulee olemaan seuraavissa karsinoissa tärkeä pelaaja Suomelle. Heikkinen raatoi keskikentän keskustalla kiitettävästi, mutta pallollinen peli olikin sitten olematonta. Heikkinen on kuitenkin rikkovaan rooliin keskikentän pohjalle kuitenkin selkeästi Suomen paras vaihtoehto.

Hyökkäys oli Suomen ongelmana menneissä karsinoissa ja varsin hataralla pohjalla liikutaan tulevissakin karsinoissa. Nimittäin tosiasiassa Suomi ei kestä Forssellin eikä Eremenkon loukkaantumista. Nämä herrat ovat ainoat kansainväliset mitat täyttävät hyökkääjät, Kuqi ja Johansson tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja kärkeen, mutta todellisiksi ratkaisijoiksi heistä ei ole. Täytyykin vaan toivoa, että Forssell ja Eremenko pysyvät kunnossa, koska he ovat jo osoittaneet pystyvänsä ratkaisuihin kunnossa ollessaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Suurin vitutus on poissa, joten katseita on vähän pakko siirtää pitemälle. Lohkoarvonta tulee olemaan mielenkiintoinen, kun ykköskorin ainoa lottovoitto on Kreikka. Kakkoskorissa on mukavempia vaihtoehtoja sitten enemmän. Ruotsi, Puola, Bulgaria, Skotlanti ja Israel. Puola on valmiiksi Suomen talutusnuorassa, joten se olisi mukava saada tosta korista lohkoon. neloskorista löytyy kaksi vaihtoehtoa jota en missään tapauksessa halua Suomen lohkoon, Wales ja Slovakia. Vitoskorista olen täysin erimieltä Saku#11 kanssa. Itävalta, Latvia ja Islantia en missään nimessä halua Suomen lohkoon, muut maat kelpaavat mainiosti. Kutoskorista pitää välttää Azerit ja Montenegro, niin ollaan aika vahvoilla. Eli toive lohko:

Kreikka
Puola/Israel
Suomi
Liettua
Liechtenstein
Malta.

Samaan kirjoitukseen pitää vielä rukoilla, että Väykkä vaihtaa jengiä missä pääsee avaukseen ja saa kovia matseja. Olisi myös mukavaa, että Teme, Väykkä ja Miklu pysyy koko karsinnat ehjänä. Melkoisia toiveita, mutta eikös joulu ole kohta?!
 

mynthon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pittsburgh Penguins
Suomen maajoukkue MM- karsintoihin

Mielestäni nyt kuuluu siis tehdä rohkea sukupolvenvaihdos. Jos Hyypiä ja Litti lopeattavat, tässä olisi varteenotettava joukkue:



Jässi (Bahne, Mäenpää, Lehtovaara)
Pasanen-Tihinen-Halsti-Lampi (Patronen, Kuivasto, Raitala, Nyman, Jalasto)
Sjölund-Tainio-Väyrynen-R.Eremenko (P.Hetemaj, Heikkinen, Dalla Valle, J.Savolainen, Sparv, Porokara)
Forssell-Eremenko jr. (Kuqi, Pukki, Puustinen)
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt tai ei koskaan?

Ei muistu yhtä helppoa lohkoa mieleen. Yhtään jättiläistä ei ole mukana, eikä oikeastaan Moldovia hankaline vieraskenttineen.
Etukäteen täysin kolmen kauppa, vaikkakin Slovakialla ja Slovenialla on hetkensä olleet, mutta käsittääkseni laskusuunnassa on menestys viime aikoina ollut. Varsinkin Slovenialla.
Luxemburg ei saa pistettäkään, veikkaan. Puola lohkovoittoon, Suomi kakkoseksi.

Edit. Lohko siis:
Kroatia, Puola, Suomi, Slovakia, Slovenia, Luxemburg

Ollaan nyt vielä ihan rauhassa, arvonta alkaa tänään kello 17.00.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Rauma-Suomi-Rauma sanakirja käteen ja luetaan uudelleen se aceman81:n viesti Kierrätyskeskuksessa. Tämä arvonta ilmeisesti suoritettiin jossain päin Poria, tuskin täyttää FIFAn kriteereitä, vaikka valvojana olisi ollut itse Aulis Gerlander.

Tänään se sitten ratkeaa, että ketä tulee meidän lohkoon. Hivenen kieltämättä jännittää. Täällä on jo todettu, että onneksi pari inhokkia on sentään omassa korissa, ettei koko Euroopan pahin "worst case" pääse toteutumaan.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Ollaan nyt vielä ihan rauhassa, arvonta alkaa tänään kello 17.00.

Kirottuja nuo Porilaiset, tai sitten vaan luotan acemanin visioon.
SM-Liigan ennustusketjut tosin kielivät pahaa mantraa Porilaisten ennustajanlahjoista, tiedä häntä. Syytetään sunnuntaita ;)

Myöhemmin lisää siis.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hivenen kieltämättä jännittää.

Kieltämättä jännittää yhtä paljon kuin ennen tärkeätä ottelua. Fakta on se, että me tarvitsemme myös arpaonnea. Esimerkiksi ykköskorin maille on lienee aika sama mitä sieltä tulee ja arvontoja tuskin niin ihmeemmin odotetaan. Varsinkin kun ensi kesänä on kisatkin.

Kreikka = kisalippu tai vähintään pleijaripaikka, niin se vain menee.

Hodgsonia povattiin nyt Socceroosin peräsimeen, tiedä sitten mistä nuo aina tulevat, mutta kai se on aika varmaa, että Palloliiton tarjouksen hyvyys riippuu täysin lohkostamme.

Kreikka = Hodgson.

Euroopan arvonta alkaa aikataulun mukaan klo 18, itse tilaisuus siis klo 17.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Esimerkiksi ykköskorin maille on lienee aika sama mitä sieltä tulee ja arvontoja tuskin niin ihmeemmin odotetaan. Varsinkin kun ensi kesänä on kisatkin.

Kyllä täällä ykköskorin maassa ainakin arvontaa odotetaan, lohkoa jännätään, eikä se nyt ihan sama ole, ketä sielt vastaan tulee. Tosin lohkoa jännitettäesä on mukana ehkä enemmän toivetta myös kiinnostavista vastustajista, ei niinkään pelkästään helpoista.

Lieneekö sitten sitä jalkapallokulttuuria, mutta arvonta myös tulee suorana lähetyksenä valtakunnalliselta kanavalta (ARD).

-tt
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Aika mielenkiintoista että Kreikkaa toivotaan täällä niinkin paljon vastustajaksi. En tiedä onko kukaan huomannut että Kreikka voitti 2004 Euroopan mestaruuden ja nyt keräsi omassa lohkossaa 31 pistettä, eikä lohko mikään erityisen helppo ollut.

Toki siellä on pahoja maita mukana, mutta en nyt välttämättä sanoisi että Kreikka sen helpompi on kun muutamat muut. Itse sanoisin että Italia ja Saksa olisi vältettävä, Ranska ja Hollanti sen jälkeen, mutta noista lopuista en välttämättä Kreikkaa näkisi mitenkään erityisen heikkona. Toki ehkä joku voi nähdä että Kreikan pelityyli sopii Suomelle paremmin, tai Kreikkalla on ehkä muihin verrattuna kapeampi materiaali, mutta fakta on se että kyllä Kreikka tuloksia osaa tehdä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En tiedä onko kukaan huomannut että Kreikka voitti 2004 Euroopan mestaruuden

Asia on kuitenkin niin, että Kreikalla oli ennen turnausta erittäin pieni todennäköisyys voittaa mestaruus ja lyhyessä turnauksessa voi tapahtua mitä vain. Kreikan voittoa mitenkään sen enempää väheksymättä ne ei sitä ole uusimassa sen korkeammalla todennäköisyydellä. Fluke, mikä fluke, se ei tee siitä superjoukkuetta.

Samalla lailla kuin Portugali olisi voinut nyt yksittäisessä ottelussa kaatua, mutta jos olisi talven mittaan pelattu kymmenen peliä, niin niistä olisi tullut se sama 0 tai 1 voittoa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Asia on kuitenkin niin, että Kreikalla oli ennen turnausta erittäin pieni todennäköisyys voittaa mestaruus ja lyhyessä turnauksessa voi tapahtua mitä vain.

Toki niikin, mutta siis Kreikka keräsi nyt viime karsinnassa eniten pisteitä kaikista maista, ei tietenkään ole täysin vertailukelpoinen erinlaisten lohkojen takia. Valmennus on Kreikalle kuitenkin edelleen sama kuin 2004 joten kyllä sekin jotain osoittaa siitä miten pystyvät tuloksia tekemään. En sitten tiedä mihin se perustuu että niinkin monet asettavat Kreikan heikoimmaksi tuosta ykköskorista, itse en vain lähtisi hirveästi mistään helposta lohkosta hehkuttamaan jos Kreikka siihen tulee vaikken toki Kreikkaa pahimpanakaan pidä.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka Suomi nyt pääseekin paremmista asemista kuin koskaan karsintoihin lähtemään, tai ainakin arvontoihin, niin näin ulkopuolisen tarkkailijan silmissä (Saksan kannattajana) realistisinta lienee pitää tuo kolmoskorin paikka seuraaviin EM-karsintoihin. Toki jos sieltä nyt joku Kreikka ja Israel osuvat samaan lohkoon kahdesta ensimmäisestä korista niin Suomen mahdollisuudet muuttuvat realistisimmiksi. Toisaalta etenkin Saksan tai Italian osuessa samaan lohkoon peli voitaneen viheltää ainakin lohkovoiton osalta saman tien poikki.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomen perinteisellä tuurilla lohkoon tulevat:

Italia
Englanti
Makedonia
Itävalta
Azerbaidzan
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Vaikka Suomi nyt pääseekin paremmista asemista kuin koskaan karsintoihin lähtemään, tai ainakin arvontoihin, niin näin ulkopuolisen tarkkailijan silmissä (Saksan kannattajana) realistisinta lienee pitää tuo kolmoskorin paikka seuraaviin EM-karsintoihin. Toki jos sieltä nyt joku Kreikka ja Israel osuvat samaan lohkoon kahdesta ensimmäisestä korista niin Suomen mahdollisuudet muuttuvat realistisimmiksi. Toisaalta etenkin Saksan tai Italian osuessa samaan lohkoon peli voitaneen viheltää ainakin lohkovoiton osalta saman tien poikki.

Kolmoskorin pitäminen on oltava ehdoton minimitavoite. EM-karsinnat pelattaneen jälleen seitsemässä lohkossa, sillä isäntämaita on kaksi. Vaikka sekä Puola että Ukraina ovatkin Suomen edellä, on aika pitkä matka kakkoskoriin. Itse asiassa neloskorissa oltaisiin näissäkin karsinnoissa, jos lohkoja olisi seitsemän.

Vaikka kahdeksalla lohkolla olisikin saatu urheilullisempi ratkaisu jatkokarsintojen suhteen, olisi Suomi ollut neljännessä korissa, mikäli lohkoja olisi se kahdeksan. Ihan hyvä siis näin. Toivottavasti.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Kävisipä nyt oikeasti kerrankin meille finskeille ruotsalaisten arvontatuuri! Onhan se niin että 1. ja 2. korissa on enemmän ja vähemmän vaikeita vastustajia ja kuten tääläkin on monesti sanottu, niin eiköhän se Suomenkin kohtalo ratkea niindem alempien korien joukkueisiin. Ei Itä-Euroopan maita - KIITOS (eikä Englantia, Italiaa, Hollantia tai Ranskaa)!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös