Mainos

Suomen tennis 2021 (Emil, Otto, Henkka, Harri jne.)

  • 19 031
  • 102

Charwin

Jäsen
Ei kyllä kovin kaksisesti massakausi Emilillä alkanut. 3 gamea yhteensä Ivashkalta ja reilussa tunnissa lauluun. Tennis TV ei matsia näyttänyt niin ei ainakaan itselläni näköhavaintoja pelistä ole.

Vedonlyöntisivustoilta pystyi peliä seuraamaan, ja oikeassa olit; Ei ollut kaksinen avaus. Ei pelistä hirmuisesti enempää analysoitavaa ole, kehno peli.

Huomenna sitten dubbelissa toivottavasti parempi päivä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Massakentällä pärjää hyvin mikäli pelaajalta löytyy nämä välineet pakista.

- Asennemaailma jossa lähtökohtaisesti virheen välttäminen on läpilyöntiyritystä edellä. Valmis raatamaan ja punnertamaan.

- Nopeat jalat ja kestokykyinen. ATP-massapelaajalla cooper täytyy mennä vähintään 3600m.
On laskettu, että viiden erän massakenttäottelun aikana pelaaja voi liikkua puolimaratonin verran, eli yli 20 km.

- Osaa käyttää kierteitä, varsinkin kämmenessä purevaa yläkierrettä jolla saa massalla kulmia aikaan ja vastustajan liikkeeseen.

Kun Ruusuvuoren vahvuuksia miettii, niin ei ole ihme ettei massalla menesty. Mutta kovilla kentillä ja ruoholla sitten expert-osastoa.
Jarkko Nieminen menestyi massalla hyvin, varsinkin nuorena silloin kun jaksoi juosta terävästi kulmasta kulmaan. Mutta ei hänkään aivan täydellinen ominaisuuksiltaan massalle ollut. Stoppareiden osaaminen massalla myös tärkeää - Jarkolla ja Emilillä ei siihen osastoon löydy ns. käsiä.
Voi Pohjoismaistakin tulla massakenttäpelaajia. Esim. Norjan Casper Ruud ja Tanskan superlupaus Holger Rune vahvimmillaan ennen kaikkea massalla.
 
Viimeksi muokattu:

Charwin

Jäsen
Hyviä huomioita massatenniksen vaatimuksista ja sen erilaisuudesta verrattuna koviin alustoihin.

Kuitenkin harva massalla pärjää puhtaasti puolustamalla. Toki esim Djockovic ja Ruud pelaa vahvasti puolustuksen kautta, mutta muuten nykyajan massan "erikoismiehistä" pelaavat selvästi aggressiivisemmin kuin ennen. Siinä olet oikeassa, että virheiden määrä tippuu merkittävästi. Nykyään ei niinkään odoteta virhettä, kuin että yritetään pakottaa toinen virheeseen (tätä luultavasti tarkoititkin :) ).

Ruusuvuoren monipuolisuus ei näytä vielä riittävän tänä kesänä massalla. Hänen valmentajansa Ricci oli kuitenkin sitä mieltä, että Emilistäkin voi tulla hyvä massalla. No, aika näyttää. Paljon pitää kuitenkin tapahtua lyönnin muodon sekä monipuolisuuden kanssa, että menestystä alkaa tulemaan.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Joo, täällä on selvästi asiantuntemus aika korkealla tässä ketjussa. Kiinnostaisi tietää, millaista tennistaustaa teillä itsellä on ja seuraatteko jotain toista forumia tennikseen liittyen? Luonnollisesti vapaaehtoista

Itse oon sellainen C-tason aikuspelaaja, pelaillen 2-3 kertaa viikossa ja pidän kyllä tenniksestä paljon. En kilpaillut tai treenannut systemaattisesti junnuna. En omaa kovinkaan kaksista silmää muiden peleille joten nämä tarkemmat anlyysit jätän muille mutta niitä on kyllä kiinnostavaa lukea

Itse ketjun aiheesta sen verran että tulipahan paha kaavio Emilille Madridin karsintaan - jo pääsarjaan pääseminen tuntuisi pieneltä ihmeeltä. Miten muuten Emil joutui tohon karsintaan kun Miamissa oli suoraan pääsarjassa? Oliko siellä kierroksen isompi kaavio? Eikö kaikilla ATP -1000 kisoilla ole yhtä iso kaavio?
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Joo, täällä on selvästi asiantuntemus aika korkealla tässä ketjussa. Kiinnostaisi tietää, millaista tennistaustaa teillä itsellä on ja seuraatteko jotain toista forumia tennikseen liittyen? Luonnollisesti vapaaehtoista

Tenniksen aloitin 12-13v aikoinaan 1990-luvun alkuvuosina.
Kahden vuoden treenin jälkeen karsin Talissa koululaisten Yläasteen SM-kisojen pääsarjaan vuoden verran alaikäisenä 8-luokkalaisena. Samassa kaaviossa oli 2-sijoitettu Jarkko Nieminen. Eipä osunut vastaan. Kyyti oli kylmää 7-sijoitettua vuotta vanhempaa vastaan.
16-vuotiaana kolmen vuoden treenin jälkeen voitin B-luokan kisan ja sain pronssia A-luokassa, kun voitin kvartsissa Jarkko Niemisen silloisen valmentajan Henrik Johansenin. Semissä vastustaja syötti 190 km/h ja kyyti oli kylmää.
Lopetin kisailut 18-vuotiaana viiden vuoden melko intohimoisen treenaamisen jälkeen.
A.Barkovin veli Jura Barkov tuli voitettua 1997 keväällä ja A.Barkov alle 2-vuotiaana rääkyi katsomossa äitinsä sylissä.
Aikuisena höntsäillyt huvikseni harvakseltaan. Ollut kuitenkin mukana tenniksen parissa kirjoitusprojekteissa eri tahojen pyynnöstä, mutta ei siitä täällä sen enempää.

Aktiivinen protenniksen seuraaja vuodesta 1992 lähtien ja lisäksi kv-junnutenniksen seuraaja ollut vuodesta 2005 lähtien.
Hieno laji tämä tennis on!
 
Viimeksi muokattu:

Charwin

Jäsen
Itse aloitin puolestani pelit hieman ennen 90 lukua, vähän alle 10 vuotiaana. Junnuna en saanut mitään merkittävää aikaiseksi, tosin kuin keskiviiva. Itsekin pelasin Juraa vastaan monesti, mutta mä en hänelle pärjännyt vaikka hän olikin selvästi mua nuorempi. Tiedä vaikka oltaisiin keskiviivan kanssa joskus kohdattu kentällä!? :)

Myöhemmin sitten peli alkoi loksahdella paikalleen ja nousin A-luokan luokkaan n. 24 vuotiaan. En koskaan ole mitään mainittavaa saavuttanut, mutta mahtavan harrastuksen siitä saanut. Nykyään pelailen b-luokassa, enimmäkseen sarjapelejä.

Valmennus kokemusta on myös kertynyt, ja siihen koulutusta hankittu ja kouluttautuminen jatkuu edelleen. Nyt sitten ihmettelen Tennistä oman juniorin kanssa, joka tavoitelee paikkaa auringossa. :)

Mutta yhdyn keskiviivan kanssa siihen, että upea laji on kyseessä.

Kaizulle sen verran, että kova juttu nousta aikuispelitaustalla C-luokkaan, ei todellakaan onnistu suurimmalta osalta!
 

Charwin

Jäsen
Otto Virtanen näyttää olevan mukana Kairon ITF 15000$ turnauksessa karsimassa sisään. Otolla pelit eivät ole viimeaikoina oikein maistuneet. Valtava potentiaali kaverilla edelleen, mutta peliesitykset olleet välillä todella haluttomia. Toivottavasti nyt Kairossa tulisi onnistumisia ja fiilis löytyisi taas!
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ruusuvuori jätti Rooman Mastersin välistä ja treenaa Toscanassa. Päivittänyt faceen ylämäkijuoksuvideon. Juuri näillä treeneillä massakenttäkunto voi parantua. Tsemppiä juoksutreeneihin.
Seuraavat kisat Geneve ja Parma, joiden jälkeen Ranskan avoimet.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Suomen tenniksen tulevaisuus on taattu myös Ruusuvuoren jälkeen.
2006-2007-ikäluokan pojat lähestyvät ikäluokkiensa maailman kärkipaikkoja ja tekevät sellaisia asioita joita yksikään aiempi 14-15v suomalaisjunnu ole tehnyt kv-peleissä.
Ja koska näitä on yhteensä 4 kpl, niin eiköhän joku lyö läpi.
Linus Lagerbohm (s.joulukuussa 2007) sanoi haastattelussa kuukausi sitten tavoittelevansa tennisurallaan ATP top100.
Ja tänään voitti Slovakiassa Suomen tennishistorian ensimmäisen Tennis Europen 1.kategorian turnauksen. Voitti selvänumeroisesti Venäjän, Saksan, Kroatian ja Italian ykköset. Ja syntynyt joulukuussa! Moni vastustaja selvästi vanhempi. Lagerbohm pelaa joulukuussa 2007 syntyneenä vasta 13-vuotiaana tiukkoja 6-7 tiebreakmatseja Suomen parhaita 2003-syntyneitä 18-vuotiaita vastaan.

Väittäisin, että nämä jatkuvalla syötöllä nousevat uudet toinen toistaan kovemmat junnukyvyt on Jarkko Niemisen perintöä. Esim. 06 Martikainen ja 07 Lagerbohm ovat sporttisesti niin lahjakkaita että voisivat menestyä monessa muussakin lajissa. Kun aikoinaan 5-7-vuotiaana urheilulajia valitsivat, niin Nieminen oli mediassa esikuvana. Yleensä suurin osa parhaista sporttilahjakkuuksista menee Suomessa jääkiekon ja jalkapallon tai hiihdon pariin, kiitos esimerkkien ja kulttuurin. Jossain Ranskassa ja Espanjassa paljon urheilullisesti lahjakkaita lapsia suuntaa automaattisesti myös tenniksen pariin. Nyt tässä tapahtunut selkeästi viimein muutos myös Suomessa. Kiitos Niemiselle - väitän.
Katsellaan mitä tuleman pitää.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mikäköhän Ruusuvuorella on kun ei näy Geneven kaaviossa?
 

Charwin

Jäsen
Ruusuvuoren poisjääntiä minäkin ihmettelen, en ole nähnyt asiasta mitään uutisointia, joten tarkempaa syytä en osaa sanoa.

Keskiviivalta hieno nosto juniorien tilanteesta. Junioreiden valmennus seuratasolla on kehittynyt huimasti viimeisen 15 vuoden aikana, josta em. nuorukaiset hyviä esimerkkejä. Mistään sattumasta ei ole kyse, eikä poikkeuksellisista lahjakkuuksista ( jos nyt sellaisia edes on ). Martikainenkin pelaa lätkää edelleen korkealla tasolla, ja seuraavat vuoden näyttävät, kumpaan panostaa täysipainotteisesti. Monessa seurassa innostuneet juniorit pääsevat 5 vuotiaasta eteenpäin pelaamaan riittävän määrän tennistä per viikko, mikä mahdollistaa kansainväliselle tasolle kehittymisen. Tämän lisäksi tennisseurat yleisesti tukevat lasten monipuolisia harrastuksia ja kannustavat jatkamaan muitakin lajeja aina teini-ikään asti.

06-07 ikäluokissa on monia lupaavia junioreita, jotka voivat edetä vielä pitkälläe. Tytöissä 08 syntyneissä yksi todella lupaava neiti ja pojissa 10 syntyneissä kaksi todella kovaa nuorukaista. Povaan suomen tennikselle kyllä hyviä vuosia tulevaisuudessa. Näiden takaa tietysti on monia jotka voivat nousta mihin vaan, tärkeimmät vuodet ovat vielä kaikilla edessä.

Ja täytyy vielä muistaa mitää Ruusuvuoren valmentaja Ricci on sanonut: Ammattilaiseksi tähtäävistä 100 pelaajasta, 98 palaa loppuun ennen ammattilaisuutta. Eli, tärkeää on että polttoainetta riittää myös juniorvuosien jälkeenkin.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ruusuvuorella oli jotain käsivaivaa aikaisemmin, oliko nyt kyynärpää vai olkapää, ja voisi ajatella, että kun massakentiltä ei ole voittoja luvassa niin säästää sekä kättä että matkustusta eikä käy turhia turnauksia pelailemassa ja käyttää ajan mieluummin treenaamiseen ja lepoon.
 

Charwin

Jäsen
Tällä viikolla pelataan Kouvolassa ITF 15000$ turnaus. Mukana aikamoinen kasa suomalaisia, Otto Virtasesta lähtien.

Ruusuvuori puolestaan kokeilee virettään Parmassa ATP250:ssä. Kontinen ja Roger-Vasselinillä näyttäisi olevan väliviikko. Heliövaara myös pitää vauvan tulon myötä taukoa kesäkuun toiselle viikolle asti.

MIelenkiintoinen viikko tulossa, nuo kotimaiset ITF skabat erittäin tärkeitä testipaikkoja nuorille, joista voi saada jokusia ATP pisteitä, mikä helpottaa jatkossa kisoihin mukaan pääsyä Suomen ulkopuolella.
 

Charwin

Jäsen
Kouvolassa ei ole pelit menneet aivan suomalaisten odotusten mukaisesti. Karsinnat läpäisi suomalaisista ainoastaan August Ehrnrooth ja Roni Hietaranta, jotka pääsivät karsintojen toisella kierroksella pelaamaan ottelunsa toista suomalaista vastaan. Muista suomalaisista Leevi Säätelä ja Nuutti Jokinen pääsivät lähelle voittoa, mutta matsipallosta huolimatta pelit kääntyivät vastustajille.

Ruusuvuoren peliä on siirretty jostain syystä koko ajan myöhäisemmälle tänään, nyt viimeisin tieto että pitäisi alkaa nyt klo 15, mutta ainakaan vielä kaverit eivät ole kentälle löytäneet. Odotellaan mielenkiinnolla!
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Jos haluaisi ilkeillä niin voisi sanoa että nyt kannattaa olla hereillä - Emilin Ranskan Avoimet kestänee seuraavat kolme tuntia. No, toivottavasti olen väärässä mutta ei tämä massakausi nyt kovin suuria odotuksia kyllä herätä
 

Charwin

Jäsen
Et ollut väärässä lainkaan.. :D Mutta olihan tämä odotettua. Vaikkakin McDonald olisi täysin voitettavissa oleva kaveri, niin näin vähillä massa matseilla vs McDonaldin kolmella voitolla karsinnoissa, oli urakka vähän liian iso. Emppu alkoi hyytymään fyysisesti jo toisen erän lopulla. Tappiosta huolimatta, pelissä oli uusia elementtejä ja ihan lupaavan oloista tekemistä. Ehkä tänä vuonna ei vielä massalla juhlita, mutta jos kehitys jatkuu tämän suuntaisesti, on jatkossa mahdollista pelata ihan kelpoja turnauksia myös massalla.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ruusuvuori ei lähde Tokioon.

Moni kieltäytyy Tokion matkasta. Noin 30% top100 pelaajista keskittyy mieluummin elokuun Pohjois-Amerikan ATP1000 Masterseihin, joista voi tienata paljon rahaa ja saada pisteitä jotka kohentaa rankingia.
Tokioon menemällä aikaeroväsymyksen ja pelirasituksen vuoksi Kanadan Masters jäisi joko kokonaan pois tai tulosta ei tulisi.
Tokiossa jaossa vain 3/64 kaksinpelaajalle kotiintuomisia. Moni puntaroi kuinka realistista on mitalin saavuttaminen ja kuinka tärkeää se lopulta on. Ehkä olympialaiset ei vaan ole kaikille tennispelaajille kovinkaan suuri juttu. Tenniksessä kun on merkittävät omat arvokisansa.

Toki (Tokion) maantieteellinen sijainti ehkäpä merkittävin syy joukkopoisjäänteihin. Heti sen jälkeen siis iso miljoonan dollarin kisa Kanadassa.
Jos olympialaiset olisivat Pohjois-Amerikassa niin Emil olisi pelannut melko varmasti. Kuten myös Euroopan osalta.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Harri Heliövaara hienosti Wimbledonissa nelinpelin 3.kierroksella 16 parhaan peliparin joukossa.

Heliövaara 32v kommentoi: 'ei voi muuta sanoa kuin että unelmat toteutuvat'.

Kysyn kuitenkin ajatuksenomaisesti. Kuinkakohan pitkän ajan unelmat? Veikkaan noin 5 vuotta kestäneet unelmat toteutuu.

Kysykää keneltä tahansa 14-19v ammattilaiseksi tähtäävältä tennisjunnulta että unelmoivatko nelinpelissä menestymisestä. Ei taatusti löydy yhtäkään sellaista.

Jokaiselle alle 20vee tennispelurille myöhemmässä uravaiheessa kaksinpelin pääsarjan GS 1.kierroksella esiintyminen ja top100 kaksinpelin ranking se ensisijainen tavoite ja haave. Tuo ohittaa nelinpelissä kaikki muut kuin dubbelin finaalipaikka.

Harri kun nousi 22-vuotiaana kaksinpelin sijalle ATP194 ja kirjoitti blogiaan vuosina 2009-2012 otsikolla 'kohden top100'. Niin tavoite oli päästä sinne kaksinpelissä. Nelinpeli oli silloin sivuosassa harjoitusmuotona.
Rahkeet ei riittänyt. Tuli loukkaantumisia lisäksi. Uran lopettaminen ja 5 vuotta myöhemmin paluu dubbelistiksi.
Kaikilla dubbeliexperteillä jokseenkin sama tarina.
Nelinpeli varavaihtoehto. Tylysti sanottuna kuin lohdutussarja kaksinpelin 1.kierroksella hävinneille, joita käytetään U14 tenniksessä.

Mutta hienoa on se, että eihän tuon varalajin huipulle nouse kuin murto-osa niistä jotka tuota kaksinpelin 'epäonnistumisen' jälkeen yrittää.
Vaikka täytyy sanoa, että Harri lähes maksimoi kykynsä kaksinpelin ATP194 rankingilla ja ei ollut sekään siinä mielessä epäonnistuminen.

Enemmän 'hampaankoloon' tietyltä osin taisi jäädä Henri Kontiselle joka olisi ollut ilman toistuvia polvileikkauksia kaksinpelin ATP20-50 nimi kaksvitosena. Toisaalta tuo mahdollisti nelinpelin ATP1 rankingin. Nykyisin Henkan otteluista syntyy vaikutelma, että ei ole enää saavutettavaa/nälkää. Osittain johtuu historian kokonaiskuvasta. Mikäli olisi ollut lahjattomampi kaksinpelaaja, niin nälkää voisi riittää dubbelissa tahkota intohimolla pidempään. Nyt uran loppu häämöttää näillä näkymin. On tullut todistetuksi itselleen ja muille mihin kykenee, mutta nuoruusvuosien haaveet tuskin varsinaisesti toteutuivat. Nelinpeli vaan on niin sivuosassa kaikilla junnulahjakkuuksilla.
 
Viimeksi muokattu:

Charwin

Jäsen
Ruusuvuorelta tänään uran ensimmäinen voitto massalla, Atp Tourin pääsarjassa. Ensimmäinen erä Ymeriä vastaan alkoi tutun kärsimättömästi, Emilin roiskiessa palloa pitkin seiniä. Mutta toisesta erästä eteenpäin peli alkoi näyttämään jo massatennikseltä! Hyvää kaarta, paljon spinniä, jokunen stopparikin. Ja ennen kaikkea se kärsivällisyys oli mukavaa seurattavaa!

Seuraavaksi vastassa Gombos, luultavimmin torstaina.
 

Charwin

Jäsen
Kirjoitetaas välillä naisten puolelta. Anastasia Kulikova on nyt kesällä esittänyt loistavia otteita naisten ITF kiertueella. Eilen hänet noteerattiin uransa korkeimmalla rankingilla, sijalla 349. Hän on siirtynyt W15 kisoista isompiin skaboihin, W25 turnauksissa saldona kaksi semifiinaali paikkaa ja W60 turnauksessa kvartseihin asti. Tällä viikolla vuorossa W25 kisat Ranskassa, josta avauskierroksen hän selvitti totutun tyylikkäästi.

Toisella kierroksella vastaan asettuu Sveitsiläinen Ylena In-Albon, jonka uran korkein ranking on ollut 175. Hyvää testiä kovakuntoiselle Nastialle!
 

Charwin

Jäsen
Eilen kävin Tampereella katsomassa hieman Challenger tason pelejä. Suomalaisista kentällä oli Otto Virtanen parinsa Leo Borgin kanssa, sekä Vasan veljekset. Otto ja Leo pelasi hyväntuulisesti, mutta vastustajilla oli selvästi enemmän tahtoa voittaa ottelu, ja näin ollen peli kääntyi heille. Björn Borg oli katsomossa myös vaimonsa kanssa.

Seurailin myös ennen dubbelia, kun Otto ja Leo treenaili yhdessä Oton isän Pasi Virtasen kanssa. Oton pelissä edelleen valtava potentiaali. Se helppous miten lyönti lähtee on kyllä kaunista katseltavaa. Mahdollisuuksia on, mutta saas nähdä miten käy, yrittäjiä on enemmän kuin paikkoja. Fyysisesti Otto myös todella vahvassa kunnossa, eli liikettäkin löytyy, aina kun sitä haluaa. Mielenkiintoista nähdä miten tämän päivän pelissä käy. Toivotaan parasta!
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ruusuvuorelta todella hyvää tennistä ja paikka Atlantan ATP-turnauksen välierissä on plakkarissa. Seuraavassa matsissa Nakashima (ATP 115.) lienee myös paperia, jos Emil saa pidettyä pelinsä tason samanlaisena kuin Norrieta vastaan.
 

Charwin

Jäsen
Itsekin arvelin Nakashiman kaatuvan, mutta eipä Ruusuvuori saanut pidettyä peliään samalla tasolla kuin Norrieta vastaan. Täytyy myös tunnustaa, että Nakashima syötti erät 2 ja 3 todella kovalla tasolla.

Norrieta vastaan peli oli ehkä parasta Emiliä, mitä itse olen nähnyt. Syötön jalkatyössä tapahtunut muutos kantaa hiljalleen hedelmää, ja syöttämisestä on tullut helpon oloista ja tehokasta.

Tällä viikolla pelataan Washingtonissa, ensimmäisellä kieroksella Emil saa vastaansa Intian Gunneswaran, joka selvitti tyylikkäästi karsinnat. Kokenut vasuri voi kiusata Ruusuvuorta, mutta hyvin pelatessaan ei Emilillä pitäisi suurempia haasteita olla. Sitten taas jos ei pelaa hyvin.. niin no, silloin kuka vaan on paha.

Mahdollisella toisella kierroksella vastaan tulisi sitten Italian Jannik Sinner, joka on todella kovan kaliberin tykittäjä.
 

Charwin

Jäsen
Ruusuvuori otti odotetun voiton eilen, vaikkakin ensimmäinen erä oli aika pahan näköistä..

Tänään illalla sitten Sinner, joka on pahasti kontanut Roland Garrosin jälkeen. Nyt olisi kyllä oiva paikka ottaa hyvä voitto Emilille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös