Suomen tennis 2021 (Emil, Otto, Henkka, Harri jne.)

  • 18 555
  • 102

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa




Kohokohdat vielä eiliseltä, ajassa 1:20 suurinpiirtein alkaa hieno ralli, suosittelen katsomaan jos jäi matsi näkemättä.



Lisäksi kannattaa katsoa piste videon aikaväliltä 2:12-2:36.
Kiinnittää huomiota Emilin rystyn painavuus(parempi rysty kuin Zverevillä), sen jälkeen erinomaisesti tuotti vauhtia itse kämmeneen ja lopetti pisteen silkkihansikasmaiseen lentolyöntistoppariin.
Emil kehittynyt aivan viime aikoina lisää. Huippujuttu! Tuo rysty ollut aiemminkin top10 tasoa, mutta nyt saanut kämmeneeseen lisää vauhtia. Aiemmin oli hyvä kontraamaan kovaan lyöntiin, mutta ei kovin hyvä lyömään hitaaseen palloon. Nyt pystyy tuottamaan vauhtia myös itse. Ja mitä ihmettä on tapahtunut Emilin lentolyöntipelille! Aiemmin kritisoitu verkolla tasapaksuksi jolla ei hyvää kosketusta päättää pisteitä, mutta nyt - tuossakin aivan mestarillinen kosketus palloon verkolla ja kaksi huikean hienoa volleyta myös koosteessa Alcaraz voitossa.
Innolla odotan ruohokenttäpelejä. Emil lyö niin suoraa ja nyt kun verkkopelikin kunnossa, niin palaset ovat kohdallaan. Massalla en odota suuria, koska yläjengaa ei osaa juurikaan purevalla tavalla käyttää. Joskin nyt kykenee tuottamaan kämmeneeseen vauhtia aiempaa paremmin, joten eiköhän massallakin ihan ok mukana pysy.
 

Fordél

Jäsen
Jihaa, Ruusuvuori kaatoi juuri Ymerin 2-1 Miamissa! Matsia en nähnyt vaan piti jännittää livetuloksien kautta. Kolmatta erää jauhettiin lähes tunti, mutta se kääntyi lopulta Ruusuvuorelle 7-5. Sanoin kaverille ennen matsia, että mulla on pahat vibat Ymerin suhteen eikä voitto ilmeisesti helpolla tullut, mutta pääasia, että naapurin poika kaatui. Seuraavaksi Ruusuvuori kohtaa Miamissa nuoren, 19 v. italialaisen Jannik Sinnerin (atp 31).
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ruusuvuori on Jarkko Niemisen tahdissa.

Jarkko voitti kolme ottelua ensimmäisen kerran isossa kisassa 2003 kesäkuun alussa Ranskan avoimissa. Kuukautta vajaa 22v. Emil täyttää 22v tällä viikolla ja voittanut ainakin kolme ottelua Mastersissa.

Seuraavan kerran Jarkko menestyi isossa kisassa vasta 24v, jolloin eteni US Openin kvartsiin ja ensimmäinen Masters menestys (kvartsi) Indian Wellsissä 2006, kun ikää lähemmäs 25v.

Jarkko oli nuorena Emiliä menestyneempi tavallisissa ATP-kisoissa, mutta näissä isojen poikien kahinoissa Emil kohta jo ohittamassa Niemisen tason tuossa iässä.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Oli kyllä erikoinen kaveri tämä Ruotsin Ymer. Sitkeä kaveri, jolla meni jo toisessa erässä pelihuumori täysin ja nousi kuitenkin kuoleman partaalta. Emilillä oli 5-2 tilanteessa huolestuttavan heikot kaksi syöttövuoroa ja teki jopa kaksi tuplaa peräkkäin. Mutta lopulta kaivoi taas voiton onneksi. Pelasi toisen ja kolmannen erän alun 5-2 tilanteeseen asti todella huippu hyvin.

Nyt vastus sitten kovenee, mutta siihen voi lähteä ilman paineita.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ruusuvuori s.1999 kohdannut ammattilaisena 12 pelaajaa jotka syntyneet 2000-luvulla. Lähes jokainen näistä huippulupauksia ikäluokkiensa kärkinimiä. Voitot Emilille 11-1 ja seitsemän edellistä voittanut nuorempia vastaan.
Tämä tilasto pääsee koetukselle huomenna. Parikymppinen Jarkko Nieminen hävisi lähes kaikki matsinsa nuorempien ikäluokkien kärkeä vastaan. Ruusuvuori toistaiseksi just päinvastoin. Mikäli Emil jatkaa nuorempiensa kyykyttämistä, niin on matkalla top10.

Emil voittanut tälläisiä nimiä nuoremmista: Korda s.2000, Seyboth Wild s.2000, Molleker s.2000, Sinner s.2001 (voitto 2020 tammikuussa), Virtanen s.2001, Alcaraz s.2003 jne.
Sekä jo 18vee junnuna sama suuntaus. Voitti muun muassa 2000 Gastonin ja 2000 Baezin jotka kovia nimiä.

Tottakai haaste tulee jatkossa vaikeutumaan kun iän tuoma kokemusero menettää merkityksensä siinä vaiheessa kun nuoremmat 21v+.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kuullut puheita että joidenkin mielestä Ruusuvuori noussut tuntemattomuudesta puskista huipulle.
Mielestäni juurikin päinvastoin.

Kerrataan.
2007 lokakuussa Ylen Urheiluruutu klo. 20.55. Siellä oli 8-vuotias Emil Ruusuvuori, joka ilmoitti pontevasti että tavoite on maailmanlistan top10.
Emil oli samassa iässä voittanut Saksassa alle 10-vuotiaiden turnauksen.

2011 Ruusuvuori voitti Ruotsissa kansainvälisen Tennis Europen 12v sarjan. Kaatoi matkalla Saksan 1999 ja Ruotsin 1999 ykköset. Tuossa kohdin kymmenen vuotta sitten alkoi Suomen tennispiireissä puheet huippulupauksesta.

2013 Ruusuvuori pelasi U14 kautta. Tämä vaihe oli pieni takapakki. Emil jäi fyysisesti jälkeen ikätovereista. Taitoa oli mutta rimppakinttuinen ei pysynyt varhaiskypsien ikätoverien kyydissä. Oli tuossa vaiheessa maailman 1999 nimissä noin sijoilla 30-50. Emil sanonutkin että oli vaihe jolloin mailat meinasi jäädä nurkkaan. Lienee ollut tuolloin.

No, ei kulunut pitkään ja Johan alkoi tapahtumaan uudemman kerran.
2014 joulukuussa 15-vuotias Ruusuvuori eteni kaikkien aikojen nuorimpana miesten SM-finaaliin. Katsoin pelipaikalla Emilin kvartsin, semin ja finaalin. Hävisi finaalissa niukasti kymmenen vuotta vanhemmalle 25v Heliövaaralle, joka oli kaksinpelissä pari vuotta aiemmin ATP194. Emil oli vasta 15v ja pysyi kyydissä mukana tiebreakiin saakka, tulos 6-7, 1-6. Siinä kohdin moni mietti, että tässä pojassa on jotakin poikkeuksellista. Esim. Jarkko Nieminen oli hävinnyt SM-finalisti vuotta vanhempana 16v, jolloin hävisi vuonna 1997 Ville Liukolle 2-6, 2-6. (Olin paikalla katsomassa myös tuota finaalia.)

Tämän jälkeen 16v-kausi oli Ruusuvuorelle pettymys. Selkäongelmia ja se hidastutti kehitystä. Kuitenkin muutama lupaava tulos, kun pelasi tasaista matseja ikäluokan top10 nimiä vastaan, joskin häviten.

Vuonna 2016 oli viimeinen hetki nostaa tasoa. Voitti vihdoin viimein Israelissa marraskuussa G2 tason U18 kisan 17-vuotiaana. Finaalissa kaatui Belgian 1999 Zizou Bergs(tuleva ATP-nimi hänkin)
Tämän ansiosta pääsi 18-vuotiaana mukaan junioreiden Grand Slameihin viimeisten joukossa. Tapahtui Australiassa kliks. Emil sanonut haastattelussa että tuolloin oivalsi miten kovia matseja voitetaan. Eteni 2017 Australian avointen puolivälieriin.
Tämän jälkeen syksyllä samana vuonna US Openin semifinaali ja Kiinassa Junior Mastersin voitto. Se oli kova teko jolla Emil nousi ikäluokkansa kärkilupausten joukkoon. Sen jälkeen vielä marraskuussa Helsingissä 25.000 dollarin ammattilaiskisan voitto 18v juniorina. Tuohon oli aiemmin pystynyt suomalaisista vain Aki Rahunen. (myöhemmin ATP57).

19v kausi 2018 oli tasaista nousua ITF-kisoissa. Se mikä pisti merkille, Emil voitti jokaisen finaalin, voitto-tappiosaldolla 5-0. Tenniksessä moni on tyytyväinen kun etenee finaaliin, mutta finaalin voitto on pisteellisesti yhtä hyvä kuin viikon kaikki aiemmat otteluvoitot ovat yhteensä. Joten kannattaa voittaa se tärkein ottelu - voi tuplata saldon yhdessä ottelussa.

2019 oli 20-vuotiaana ATP-challengerissa läpilyönnin aika. 5 finaalia saldolla 4-1 ja kovilla kentillä finaalit tuolloin 4-0 ja yhteensä alempi taso huomioiden finaalit voitoin 9-0 kovilla kentillä. Davis Cupissa voitti ATP top5 Thiemin.

2020 opettelua ATP-peleihin. Pitkä koronatauko. Kauden lopussa ATP250 semifinaali. Eteenpäin.

2021 Australian avoimissa ATP11 Monfils nurin ja nyt Miamin Mastersissa pelaa pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. ATP7 Zverev kaadettu. Täyttää vasta 22v ja usein pelaajat eivät parhaimmillaan ennen 25v ikävuotta.

Nyt siihen vuoden 2007 Urheiluruudun 8v pojan puheisiin ryhtyy jo uskomaan!
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Uskon, että Ruusuvuori ottaa urallaan sen veret seisauttavan yhden ison voiton, joka Niemiseltä jäi ottamatta.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Uskon, että Ruusuvuori ottaa urallaan sen veret seisauttavan yhden ison voiton, joka Niemiseltä jäi ottamatta.

Jos oikein optimistisesti ajattelee, niin Emilillä on rahkeet olemassa parhaimmillaan tulevaisuudessa Grand Slam-välierä tai jopa finaaliputkautukselle. Jarkko Nieminen pelasi kolmesti puolivälierissä.
Lisäksi vuodessa pelataan tukku ATP Masters1000 kisoja. Niissäkin Jarkko pelasi kolme kertaa kvartsissa, eikä kertaakaan semissä. Eiköhän Emil pidemmälle etene. Mutta sitä vastoin Nieminen pelasi peräti 13 kertaa ATP-kisojen finaaleissa. Saldo 2-11. Tuota finaalien kokonaismäärää vaikea rikkoa. Turnausvoittojen määrä ohitettavissa 'helpommin'.

Mutta GS-voittajapotentiaalia en Ruusuvuoressa näe. Joskin 2002 Australian avoimissa Ruotsin Thomas Johansson voitti koko homman ja ennätysranking sen myötä ATP7. Emil ei ole yhtään ominaisuuksiltaan heikompi kuin tuo ruotsalainen oli Emilin iässä. Mutta tuo onkin tennishistorian yksi erikoisimmista GS-voittajista. Hävinneitä GS-finalisteja on pitkä lista joiden tasolle Emillä kaiken mennessä nappiin saumoja on. Tottakai kehittyä pitää jatkossakin tai toinen vaihtoehto jäädä tasolle ATP20-40. Sinne vähintään kipuaa taatusti.

En malta olla sanomatta tässä yhteydessä(kin). Ei unohdeta Emiliä kaksi vuotta nuorempaa Otto Virtasta. Omaa vielä Ruusuvuortakin suuremmat aseet ja lyöntiteknillisesti kämmenlyönnin vauhdintuotto Ruusuvuorta parempaa. Emilin vahvuus kuitenkin henkinen nöyryys/tasapaino ja on fiksu pelaaja. Virtanen suuriegoinen joka ei malta pelata kentällä maltillisesti. Huippulahjakkaan pallonlyöjän negatiivisia puolia usein tuo, että tunnistaa kentällä kykynsä paukuttaa läpi tilanteesta kuin tilanteesta. Tuloksena kuitenkin turhia virheitä ja turhautumista. No, Virtanen edelleen vasta 19v. Emil pelasi kaksi vuotta sitten samoissa ITF-kisoissa joissa Otto tällä hetkellä pelaa. Eiköhän ennemmin tai myöhemmin Suomella ole ATP-kiertueen kaksinpelissä kaksi pelaajaa yhtäaikaisesti. Eikä ole vielä lyöty lukkoon kumpi putkauttaa urallaan suuremman teon.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
... ja se Suomen toinen lupaus tänään edukseen Sveitsin kisassa. Syntyi melko makea tuloskimara.

2021 huhtikuu
Virtanen vs Vrbensky 7-6, 6-3

2021 tammikuu
Fognini sillä hetkellä ATP17 vs Vrbensky 7-6, 6-4

2020 elokuu
Wawrinka sillä hetkellä ATP17 vs Vrbensky 5-7, 6-3, 6-3

Hyvin Otto tänään moukaroi ja malttiakin oli melko ok. Ottelu näkyi ITF-sivujen streamissä. Toki vastustaja vain ATP318, mutta tasaisesti vääntänyt top20 nimiä vastaan.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Onkos tietoa milloin ja missä Emil avaa massakauden? Eipä oo ainakaan Monte Carlossa. Kiinnostaisi myöskin mistä tällainen tieto löytyy kun oon ATP apista koittanut tuloksetta etsiä.

Jännä nähdä joko tämä olisi se kausi jolla Rafan asema massakuninkaana viimeinkin päättyy? Jotenkin tuntuisi siltä mutta toisaalta eihän niistä Ranskan avoimista niin montaa kuukautta ole.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Jännä nähdä joko tämä olisi se kausi jolla Rafan asema massakuninkaana viimeinkin päättyy? Jotenkin tuntuisi siltä mutta toisaalta eihän niistä Ranskan avoimista niin montaa kuukautta ole.
Jos Rafa on terve, niin ei pääty, veikkaan. Oli 7 kuukautta sitten niin omaa luokkaansa, ja vieläpä olosuhteissa, joiden piti olla täysin Rafaa vastaan. Vaikka nyt on saatu kivasti uusia turnausvoittajia, ja näyttäisi, että nuoremmat ovat nyt valtaamassa lajin huippua, niin täytyy muistaa, etteivät Rafa ja Djoko ole taas pelanneet Australian avointen jälkeen. Eiköhän nämä kaksi ratko massaturnausten voitot, ja Thiem haastaa, jos löytää parhaan tasonsa?
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Nadal näyttäisi ainakin olevan ihan täydessä iskussa, ja vastustajat saavat kyytiä. Keli monte carlossa ollut vielä suht kolea, että kun euroopassa alkaa tästä lämpenemään, niin eiköhän sekin sada vielä Rafan laariin. Djocovid otti pannuun britti Evansilta aneemisen esityksen jälkeen.

Toivottavasti Ruusuvuorikin uskaltautuu näihin massaturnauksiin, koska helvetin vaikea on nousta top 30, jos ei kesän massakaudelta saa yhtään mitään pisteitä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Nadal näyttäisi ainakin olevan ihan täydessä iskussa, ja vastustajat saavat kyytiä. Keli monte carlossa ollut vielä suht kolea, että kun euroopassa alkaa tästä lämpenemään, niin eiköhän sekin sada vielä Rafan laariin. Djocovid otti pannuun britti Evansilta aneemisen esityksen jälkeen.

Toivottavasti Ruusuvuorikin uskaltautuu näihin massaturnauksiin, koska helvetin vaikea on nousta top 30, jos ei kesän massakaudelta saa yhtään mitään pisteitä.

Ruusuvuori pelaa ensi viikolla Belgradin ATP-kisassa suoraan pääsarjassa. Saas nähdä kohtaako kotikentällä pelaavan ATP1 Djokovicin tuolla.

Hyvä olisi menestyä kaikilla alustoilla. Toisaalta huiput useinkin ovat selvästi vahvempia jollakin alustalla verrattuna toisiin. Esim. Medvedev ATP2 hävinnyt kymmenessä edellisessä massaturnauksessaan kahden vuoden aikana 9 krt 1.kierroksella. Tuo tosin ääriesimerkki.
Jos haluaa korkealle rankatun pelaajan päänahan, niin kannattaa toivoa Medvedeviä vastustajaksi massalla. Hävinnyt useille noin ATP60 rankatuille heti alkuunsa. Ja kovilla kentillä taas lähes lyömätön voitosta voittoon.

Emilin lyöntitekniikka sellainen, että en massalla suuria odota. Hyvä jos pari ottelua punnertaa jotenkin voitoksi. Riippuen myös minkälaisia vastustajia osuu.
Emil ollut aiemmin massalla aivan kuin Medvedev. Yhdessä kisassa kymmenestä saanut jotain aikaan. Eli eiköhän ainakin kerran putkauta massalla tänä(kin) vuonna. Toivottavasti toki useammin.
 
Viimeksi muokattu:

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Ruusuvuori pelaa ensi viikolla Belgradin ATP-kisassa suoraan pääsarjassa. Saas nähdä kohtaako kotikentällä pelaavan ATP1 Djokovicin tuolla.

Hyvä olisi menestyä kaikilla alustoilla. Toisaalta huiput useinkin ovat selvästi vahvempia jollakin alustalla verrattuna toisiin. Esim. Medvedev ATP2 hävinnyt kymmenessä edellisessä massaturnauksessaan kahden vuoden aikana 9 krt 1.kierroksella. Tuo tosin ääriesimerkki.
Jos haluaa korkealle rankatun pelaajan päänahan, niin kannattaa toivoa Medvedeviä vastustajaksi massalla. Hävinnyt useille noin ATP60 rankatuille heti alkuunsa. Ja kovilla kentillä taas lähes lyömätön voitosta voittoon.

Emilin lyöntitekniikka sellainen, että en massalla suuria odota. Hyvä jos pari ottelua punnertaa jotenkin voitoksi. Riippuen myös minkälaisia vastustajia osuu.
Emil ollut aiemmin massalla aivan kuin Medvedev. Yhdessä kisassa kymmenestä saanut jotain aikaan. Eli eiköhän ainakin kerran putkauta massalla tänä(kin) vuonna. Toivottavasti toki useammin.
Totta, että Emililtä ei voi massalla hirveästi odottaa. Ja Medvedev on hyvä vertailukohta huipuista, lyöntitekniikkansa vuoksi. Nythän Medvedev on koronapositiivinen, joten saapi nähdä koska palaa? Mutta eipä tuolla massa- ja nurmialustalla kauheasti jakoja olisikaan.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Belgrad Serbia ATP250

22v Emil Ruusuvuori ATP74
vs.
35v Pablo Cuevas ATP83

Uruguayn Cuevasin ennätys ATP19. Voittanut 6 ATP-titteliä ja palkintorahaa yhdeksän miltsiä. Kova massajyrä, jolla näyttävä yhden käden rysty.
Kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista ja ikäkin kangistaa jo. Mutta näin turnauksien avausotteluissa freesinä vaarallinen. Viime syksyn Ranskan avoimissa puolisuomalainen Sveitsin Henri Laaksonen hävisi Cuevasille erin 1-3 ja Laaksonen on massalla enemmän omimillaan kuin Ruusuvuori.

Toisaalta Cuevasin näkövinkkelistä Ruusuvuoren kovien kenttien suoraviivainen pelityyli voikin olla hankala. Cuevas voittaisi helpommin jonkun massajyrän joka olisi hänen itsensä heikompi versio. Mutta kun vastassa täysin toisen tyyppinen pelaaja, niin ottelun kuva lopulta voi olla mitä tahansa. Riippuen kumpi pääsee pelaamaan enemmän vahvuuksien kautta ja ottaa ohjat käsiin.
Cuevas lyö yläkierrettä sen verran voimakkaasti että Emil joutuu usein lyömään hartialinja korkeudelta. Se asettaa haastetta. Emil kun parhaimmillaan silloin kun saa kontrata matalaan kovatempoiseen palloon lantiokorkeudelta. Mutta katsellaan tiistaina miten käy.
 

Charwin

Jäsen
Cuevas lyö kämmenellä voimakasta spinniä, mutta kohtuullisen matalalla kaarella. Tämän johdosta pomppu ei nouse niin korkealle, kuin esim Ruudilla. Tämä sopii ilman muuta Emilille paremmin. Rystyltä tulee pahaa sliceä, jonka kanssa Emilillä voi olla vaikeuksia.

Kaiken kaikkiaan uskoisin, että Cuevas kokeneena massajyränä on hienoinen ennakkosuosikki tässä. Hän on kuitenkin todella tempperamenttinen pelaaja, ja ero hyvällä ja huonolla päivällä on valtava. Emilillä erittäin hyvät mahdollisuudet tässä, mutta helpolla ei tule.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mitäköhän siellä on meneillään kun taisivat molemmat, Cuevas ja Ruusuvuori vetäytyä kisasta ja nyt siellä pelaa kaks lucky loseria?
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Mitäköhän siellä on meneillään kun taisivat molemmat, Cuevas ja Ruusuvuori vetäytyä kisasta ja nyt siellä pelaa kaks lucky loseria?

Kädessä kipua kyynärpään tienoilla. Vain lievää ylirasitusta massatreenien johdosta. Pari pv lepoa ja ens viikolla Saksan kisassa uudella yrityksellä.
 

Charwin

Jäsen
Tällä viikolla Emil mukana Munchenissä. Vastaan ekalla kierroksella asettuu Ivashka, joka sai viime viikolla aikamoisen suonenvedon ja nappasi Nadalilta erän. Mukavana lisänä tälle viikkoa, Emil mukana dubbelissa Harrin kanssa. Eli seurattavaa riittää mukavasti.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Mitenkäs tennistietäjät Tokion olympiapaikat menevät?

Onko Ruusuvuorella minkälaiset mahdollisuudet päästä sisään ja onko Ruusuvuori-Kontinen nelinpeliin mitenkään mahdollinen?
 

Charwin

Jäsen
Mitenkäs tennistietäjät Tokion olympiapaikat menevät?

Onko Ruusuvuorella minkälaiset mahdollisuudet päästä sisään ja onko Ruusuvuori-Kontinen nelinpeliin mitenkään mahdollinen?

Muistaakseni Ranskan avointen jälkeisen ranking listan mukaan 56 parasta pääsee kaksinpeliin mukaan. Max 4 per maa. Nelinpelissä on niin monimutkainen kuvio, etten sitä täysin hahmota. Kaksinpelaajilla on tietty oikeus tulla mukaan, ja ylijäämä paikat jaetaan sitten jollain logiikalla. Ymmärtääkseni Suomen kannalta paras mahdollisuus on, että Kontinen nousee TOP10:een, ja näin pääsee Heliövaaran kanssa mukaan.

Ruusuvuorella ihan kohtuulliset mahdollisuudet päästä mukaan. Jos nyt oikein laskin, niin tällä hetkellä olympia rankingissä sijalla 63. Eli jokusen sijan kun vielä petraa ja pari pois jääntiä, niin aletaan olla lähellä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Muistaakseni Ranskan avointen jälkeisen ranking listan mukaan 56 parasta pääsee kaksinpeliin mukaan. Max 4 per maa. Nelinpelissä on niin monimutkainen kuvio, etten sitä täysin hahmota. Kaksinpelaajilla on tietty oikeus tulla mukaan, ja ylijäämä paikat jaetaan sitten jollain logiikalla. Ymmärtääkseni Suomen kannalta paras mahdollisuus on, että Kontinen nousee TOP10:een, ja näin pääsee Heliövaaran kanssa mukaan.

Ruusuvuorella ihan kohtuulliset mahdollisuudet päästä mukaan. Jos nyt oikein laskin, niin tällä hetkellä olympia rankingissä sijalla 63. Eli jokusen sijan kun vielä petraa ja pari pois jääntiä, niin aletaan olla lähellä.

Olympialaisten kanssa samalla viikolla pelataan pari kpl ATP250 kisoja. Oletettavasti melko moni raha-ahne tennisammattilainen valitsee tuolloin mieluummin ATP-kisan kuin olympialaiset. Edellisen kerran olympialaisten kanssa samalla viikolla pelattiin ATP-tennistä 2008. Pois Pekingistä olivat muun muassa top10 nimet Roddick ja Del Potro, sekä tukku muitakin top50 nimiä.

Keskimäärin kaksinpelin cut ollut noin ATP85. Rioon pääsi poisjääntien jälkeen sijalta ATP110.
Ruusuvuori siis pääsemässä suurella todennäköisyydellä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ei kyllä kovin kaksisesti massakausi Emilillä alkanut. 3 gamea yhteensä Ivashkalta ja reilussa tunnissa lauluun. Tennis TV ei matsia näyttänyt niin ei ainakaan itselläni näköhavaintoja pelistä ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös