Suomen presidentinvaalin 2024 liveseuranta

  • 131 611
  • 3 006

Jeffrey

Jäsen
Tämä pitää myös paikkansa. Uskon kuitenkin, että enemmän siitä on Haavistolle haittaa kuin hyötyä.

Toisaalta vastassa oli myös epämielekäs suomenruotsalainen porvari.

30% ei äänestäneitä taitaa tarkoittaa sitä, että aika monelle näissä kahdessa varsin hyvässä ehdokkaassa oli jokin liian epämielekäs asia.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hannele Pokka tykittänyt naamansa botoksilla siihen kuosiin ettei tunnista.
 

12961

Jäsen
Tämä seksuaalisesta suuntautumisesta käyty keskustelu on kyllä aivan vitun turhaa, varsinkin vielä näin kriittisessä kohdassa vaaleja. Voisko ihmiset vain kasvaa nykyaikaan, ei tuolla ole mitään väliä vaikka panisi lammasta navetan takana, kunhan osaisi homman. (okei no on sillä väliä oikeesti).

Tämä nyt haisi enemmänkin Haavistoa hyödyttävältä kuin haittaavalta keskustelulta, ja jatkeena kiersi vielä iso somekuohu, jossa suomesta muutolla (homopresidentin valinnan jälkeen) pojalleen suutansa soittaneelle ”isälle” kommentoitiin, että homofoobikko voisi itse painua hiiteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mukava ilta, paras voitti! Yllättävän tasaista toki, maaseudulla oli vaikeuksia tukea Stubbia. Tyypillistä, mielenkiintoista nähdä Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan et al tarkempia jakautumia. Normaaleina aikoina olisin äänestänyt Haavistoa, mutta ajat eivät ole normaaleja - Stubbin vahvuudet ovat erittäin olennaisia juuri nyt.
 

Jeffrey

Jäsen
Olisi mielenkiintoista tietää että olisiko Haavisto edes ehdolla jos olisi hetero. Niin monimutkaisia asioita nämä että mikä on vaikuttanut mihinkin

Kävi kanssa mielessä, että olisi saatettu melko konservatiivisena liberaalina savustaa nyky-vihreistä ulos jos olisi ollut tiettyjä sopivia ominaisuuksia.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Sujuvaa on tuo englanti. Edustava, kansainvälinen presidentti!
 

12961

Jäsen
Haavistoa äänestettiin, koska Haavistosta haluttiin presidentti.
Stubbia äänestettiin, koska Haavistosta ei haluttu presidenttiä. Näin tiivistetysti.
Ei kovin vahva mandaatti Stubbille.
Myös Haavistoa äänestettiin seksuaalisen suuntautumisen takia, sekä siksi, että joku äänesti Stubbia käänteisestä syystä. Ihan yhtä paskoja argumentteja äänestyspäätöksen tueksi molemmat.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Nyt kannattaa kuunnella jo ihan eri painoarvolla Stubbin kommentteja. Nyt puhuu presidentti
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Stubb vei Savo-Karjalan 50,1-49,9. Äänissä oli 568 äänen ero.
Voiko tän nyt tulkita niin, että Savo-Karjalassa on homoseksuaaleja 49,9 väestöstä? Ei sillä että sillä olisi mitään väliä. Keski-Suomessa "meitä" on vielä enemmän. Mulle ei ollut kyllä väliä kumpi vie, kummatkin oli erinomaisia vaihtoehtoja.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Toisaalta vastassa oli myös epämielekäs suomenruotsalainen porvari.

30% ei äänestäneitä taitaa tarkoittaa sitä, että aika monelle näissä kahdessa varsin hyvässä ehdokkaassa oli jokin liian epämielekäs asia.
Ei se että 30% sanoi että puoliso merkitsee tarkoita sitä että olisivat muuten äänestäneet Haavistoa (jos oletetaan että ainoastaan puolison sukupuoli merkitsee)
 

Barney

Jäsen
Jaksaa kyllä vituttaa, kun demokraattisten vaalien tulosta käydään jälkikäteen kritisoimaan. Joku juntti ei varmaan äänestänyt Haavistoa sen takia, koska hän on homo. Joku läski tai köyhä ei äänestänyt Stubbia, koska hän on hyväkuntoinen ja varakas suomenruotsalainen. Ihmisillä on mitä erikoisempia syitä äänestää, joista osa on objektiivisesti tarkastellen todella typeriä, mutta ihan yhtä arvokas on jokaisen ääni.

Nuo somessa öyhöttävät Haaviston kannattajat voisivat ottaa Pekalta mallia, miten tappio käsitellään. Enemmistön mielestä parempi ehdokas voitti ja kuten Pekka itsekin on monesti illan aikana toistanut "pulinat pois".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös