Suomen kansallislaulu ?

  • 4 596
  • 30

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisessa keskustelussa esiin tullut kommentti Viron kansallislaulun soittamisesta kesken Keskisalon voittojuhlien pakotti avaamaan keskustelun aiheesta. Mikä pitäisi olla Suomen kansallislaulu ?

Itseräni ei häiritse, että sama biisi soi etelän poikien juhlissa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Finlandia pitäisi ottaa kansallislauluksi. Peruteluni:
-hienoin biisi
-suomalaisen säveltämä
-hienoin biisi
-kansallistuntoinen
-hienoin biisi

Mikä mielestänne arvon kirjoittajat kuuluisi olla kansallislauluna ? Työmiehen lauantaita ei sitten lasketa.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HARD ROCK HALLELUJAH.

Jos vakavasti puhutaan, nykyisessä ei ole mitään vikaa.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Finlandia on todellakin uskomattoman kaunis sävellys, mutta...

Miltäpä kuulostaisi Finlandia parisataisen humalaisen mieskuoron (esim. jääkiekkoyleisön) hoilaamana? Oltaisiin aika lähellä kansallisaarteen raiskaamista.

Eli Maamme-laulu pysyköön!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaunis-Jorma kirjoitti:
Mikä mielestänne arvon kirjoittajat kuuluisi olla kansallislauluna ?

Eilen tuli taasen kuunneltua Sibeliuksen Finlandia kertaalleen. Se on hieno hymni ja sopisi mielestäni kaikella tapaa paljon paremmin maamme kansallislauluksi kuin nykyinen "kapakkalaulu".

Mielipiteeni on siis yksiselitteinen, antaa eesitiläisten pitää nykyinen kansallilaulunsa ja vaihtakaamme Finlandia omaksi kansallislauluksemme, (vaikka sekin taitaa olla jo jonkun länsi-Afrikan maan kansallislaulu).

vlad.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
vlad kirjoitti:
vaihtakaamme Finlandia omaksi kansallislauluksemme, (vaikka sekin taitaa olla jo jonkun länsi-Afrikan maan kansallislaulu).

Ei ole. Lyhyen aikaa itsenäisenä ollut Biafra käytti Finlandiaa kansallislaulunaan joskus 70-luvulla. Eipä Biafran itsenäisyyttä kyllä oikein tunnustettu muualla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Biafra

Finlandia Suomelle.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maamme-laulu, joka perustuu saksalaiseen juomalauluun, on tietenkin lähtökohdiltaan mitä paras Suomen kansallislauluksi. Koska saman biisin on kuitenkin erehtynyt toinenkin valtio omimaan mitalifanfaarikseen, on mielestäni paikallaan, että me ketterämpänä kansana otamme omaksemme jonkin toisen, täysin autenttisen anthemin. Kansamme on mollivoittoinen ,surumielinen, kaljaankäyvä, munuaisvaurioinen ja alati pahinta pelkäävä, joten ainoa oikea, mahdollinen ja todennäköisin valinta on oleva:

15. yö (Säv.San. J.Leskinen), lauletaan ehdottomasti yhteen ääneen laahaavasti ja eri sävellajeissa yhtäaikaa
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toi lätkäperustelu on jo aika säälittävän koominen. Mitä vitun tekemistä sillä on kansallishymnin kanssa, jos jotkut idiootit karjalalätsäiset pellet vetää kännit jossain latviassa ja laulaa mertarantaa ja maamme-laulua? Onhan se nyt aivan saatanan noloa että meillä on joku keski-amerikkalainen sotilasmarssi kansallislauluna, hyvä ettei svedut soittanut kertosäettä ettei hävettänyt enempää.

Finlandia nyt ja heti kiitos. MM-turistihinaajat voi sitten vaikka vetää hard rock hallelujaa mun puolesta, vittuako kiinnostaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pöh, Sibelius on kopioinut tuotantonsa suoraan Wagnerilta. Kuunnelkaapa joskus itse, jos ette muuten usko...
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Tuo Biafra juttu oli mainio, enpä olisi ikinä uskonut. Kaikkea sitä oppii kun Jatkoaikaa seuraa. Miltäpä kuulostaisi tämmöinen Biafran kansallislaulu, tietysti paikallisella kielellä vedettynä:

Oi, Biafra katso, sinun päiväs koittaa,
yön uhka karkoitettu on jo pois,
ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
kuin itse taivahan kansi sois.

Aika pahalta minun makuun.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mikä vitun Finlandia? Never hööörd. Nykyinen on loistava eikä mikään aneeminen kommarilaulu.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
kettu666 kirjoitti:
Mikä vitun Finlandia? Never hööörd. Nykyinen on loistava eikä mikään aneeminen kommarilaulu.
Finlandia kommarilaulu?

No, jos pitää nuorsuomalaisia vasemmistolaisina ja venäläistämistoimien vastustamista kommunismina, niin siinä tapauksessa Finlandia tosiaan on kommarilaulu.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
kettu666 kirjoitti:
Mikä vitun Finlandia? Never hööörd. Nykyinen on loistava eikä mikään aneeminen kommarilaulu.
Ehkä kannattaisi harkita kansalaisuuden vaihtamista joksikin muuksi?
Finlandiahan on ollut ja on tälläkin hetkellä olennainen osa kansallisidentitettiämme. Sitä se olisi tottakai vieläkin enemmän, jos se kajahtaisi kansallislaulunamme Maamme-laulun paikalla. Klassista musiikkia juuri ollenkaan kuuntelemattomankin korvaan Finlandia kuulostaa todella sykähdyttävältä, ainakin itselleni tulee todella isänmaallinen ja ylpeä olo aina, kun kyseisen mestariteoksen kuulen. Samoin on myös varmasti monilla muilla. Eikö siis olisi hienoa, että maamme saisi vihdoinkin arvoisensa kansallislaulu, Finlandian?
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Lyhyestä virsi kaunis. Siis tästä vastauksesta.

Mielestäni Finlandia olisi paras mahdollinen vaihtoehto Suomen kansallislauluksi. Perusteluna: kuunnelkaa se, jos ette muuten usko.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Eikös se nykyinen ole joku Pietarilaisen jokipursiseuran tunnusveisu? Vaihtoon vaan. Jo mainittu Hard Rock Hallelujah olisi hyvä, tai Ryysyranta. Tai Finlandia. Toisaalta ihan sama, perseestä tuollaiset kansallisuushehkutukset.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
BigRedBob kirjoitti:
Jo mainittu Hard Rock Hallelujah olisi hyvä. .

Jokainen voi itsessään kuvitella kun joku laulajanalku vetää Hard Rock Hallelujah:in ennen urheilutapahtuman alkua, ilman säestystä :) :)

No, vakavasti otettuna minäkin kyllä äänestäsin Finlandiaa Suomen kansallislauluksi.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
kettu666 kirjoitti:
Mikä vitun Finlandia? Never hööörd. Nykyinen on loistava eikä mikään aneeminen kommarilaulu.

Finlandiasta on kaksi eri versiota sanoitetussa muodossa eli Wäinö Solan ja sitten tämä tunnetumpi V.A.Koskenniemen sanoitus.

Koskenniemi oli lähinnä hyvin oikeistolainen ellen sanoisi äärioikeistolainen kirjailija.
Esimerkiksi Hitlerin taisteluni sai häneltä loistavan arvostelun ja muutenkin oli sinivalkoisen Suomen ns.virallinen kirjailija/runoilija.
Eli ollaan mitä mieltä tahansa Finlandiasta niin kommarilaulu se ei ole kuten nykyinen Venäjän kansallislaulu joka tuo aina ensimmäisenä mieleen Neukut ja painostavan 70-luvun.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei mitään vaihtoja.

Takin kääntäminen ja muut vaihto-operaatiot ovat luusereille ja heikolla itsetunnolla varustetuille.

Finlandia on kaunis viisu ja sellaisena se pysyy jatkossakin. Se on myös kiinteä osa Suomea ja suomalaisuutta. Maamme-laulu on kuitenkin ollut "alusta saakka" Suomen kansallislaulu eikä sitä tule muuttaman hetken mielijohteiden takia tai siksi, että joku toinen biisi kuulostaa kauniimmalta. Jos jonkun tässä jotain pitäisi vaihtaa, olisi se Viro ja heidän kansallislaulunsa.

Perinteet kunniaan!
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Finlandia-hymni nostaa palan kurkkuun, ja ehkä siitä syystä nykyinen valinta on ihan hyvä. Jos kriittinen ihminen löytää itsensä kelailemasta suomalaisen juoksua iho kananlihalla uudestaan ja uudestaan, kansallislauluna on hyvä olla Finlandiaa vähän halvempi kipale tasoittamassa puntteja kansallistunteen todellisen arvon kuvana.

Ohmi kirjoitti:
Pöh, Sibelius on kopioinut tuotantonsa suoraan Wagnerilta.

Mistäs tiedät ettei ollut toisinpäin?
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Solomon kirjoitti:
Mistäs tiedät ettei ollut toisinpäin?

Tiedä onko tämä kysymys heitetty vitsillä vai tosissaan mutta Wagnerin olisi ollut hyvin vaikea kopioida mitään Sibeliukselta koska Wagner sattui kuolemaan 1883 jolloin Sibelius oli vasta vaille parikymppinen nuorukainen vailla mainetekoja säveltäjänä.

vlad.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Maamme

Kyllähän tuo Maamme-laulukin tuo tipan silmään. Mutta millä ruotsalaisille sais opetettua Suomen ja Viron kansallislaulujen eron. Jo -95 lätkän MM-kisoissa kiinnitin huomioni em. seikkaan.

Vastaisuudessa Suomessa pitäisi Du gamla du fria soittaa sitten tuplanopeudella tai takaperin.
 

scholl

Jäsen
Itseäni ärsyttää takinkääntäjät. Tilannehan on jokseenkin sellainen, että koska kansallishymni on annettu tekijä niin sen kanssa on elettävä. Ja vaikka se ei olekaan niin mahtipontinen kuin joillain toisilla mailla niin se on kuitenkin mielestäni melodialtaan ihan ok ja sopii suomalaisille. Eikä se tarkoita sitä, etteikö Finlandia voisi kuvata myöskin suomalaista identiteettiä ja etteikö sitä voisi käyttää enemmänkin, mutta kansallislaulu se ei ole. On muutenkin parempi, että kansallislaulu on helpohko sävelmä, jotta sen kuka tahansa osaa tempasta tarvittaessa. Ja onhan niitä muitakin sävelmiä, millä on perinteensä ja tarkoituksensa. En itse katsonut perjantaina kisoja, mutta eiköhän sieltä Bubi tai Mertaranta jossakin vaiheessa sanonut, että Pasila, Porilaisten Marssi.

Tuskin kukaan kiistää sitä, etteikö Finlandia olisi upea teos, mutta se ei ole kansallislaulu.

Ja mitä kommarilauluun tulee niin niitähän kansallislaulujen joukossa ei tuolla kisoissa taidettu kuulla kuin yksi, koska Putinhan palautti homman vanhaan ja niinpä tuollakin EM-kisoissa jouduimme kuulemaan joka ilta television välityksellä, kun lauloivat: Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto
sun synnytti valtava Venäjänmaa.
Sun luonut on kansojen yhteinen tahto,
sun mahtis on säilyvä aikojen taa.

Kaikki eivät onneksi ole neuvostoihmisiä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Todettakoon kuitenkin, että vanha kunnon kommaribiisi, tuo Neuvostoliiton kansallislaulu, on erittäin hieno sävellys.

Jostain syystä myös Michael "honestly" Schumacherin voittojen yhteydessä ilmoille kajahtava Euroopan virallisen junttilan, Saksan, kansallislaulu on varsin miellyttävää kuunneltavaa.


Näinniinkuin sivuhuomautuksena joo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös