Suomen kaikkien aikojen U20 joukkue julkaistu

  • 11 201
  • 88

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi, että kun se Tuomo Ruutu on niin hyvä pelaaja, kun varattiinkin ensimmäisten joukossa. Onko TheAnimalille tullut joskus mieleen, että se, jos pelaaja varataan ensimmäisten joukossa, ei välttämättä tarkoita, että pelaaja olisi lahjakkaampi, kuin alemmalla varausvuorolla varattu pelaaja? Puhumattakaan mediasta, pelaaja, joka saa mediassa enemmän julkisuutta, ei ole välttämättä parempi, kuin pelaaja joka ei sitä läheskään, niin paljoa saa.


Jos väität Tuomo Ruutua kiekollisesti taitavammaksi, kuin Niinimäkeä, et tiedä, mitä käsite kiekollinen peli tarkoittaa. Ruutu ei ikinä pystyisi tekemään kiekon kanssa samoja asioita, kuin Niinimäki, vaikkapa eilen.


Ruudun peli perustuu vauhtiin, päättömään taklailuun, tilanteisiin oikea aikaisesti menemiseen ja suoraviivaisuuteen. Taitoa ei ole kovinkaan paljon. Vähän samoin, kuin veljelläänkin. Erotuksena T:n hyväksi ehkä vähän parempi pelin luku.

Niinimäki perustaa pelinsä taas ennenkaikkea kiekolliseen peliin(haluaa pitää kiekkoa, pyörittää ylivoimaa), pelin lukuun ja oivaltavuuteen. Isoja puutteita on vielä tosiaan sen, mitä olen miehen pelejä nähnyt, liikkeessä ja osaltaan ehkä myös kaksinkamppailuissa. Kun hän saa nämä osa-alueet vielä kuntoon, Ruutu jää auttamatta jälkeen. Kuten Saukkonenkin taisi todeta eilen jotenkin näin: "uusia käsiä ja pelinlukutaitoa et saa enää mistään, mutta luistelua ja kaksinkamppailutaitoa pystyy kehittämään harjoittelulla".
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti PTS

Ruudun peli perustuu vauhtiin, päättömään taklailuun, tilanteisiin oikea aikaisesti menemiseen ja suoraviivaisuuteen. Taitoa ei ole kovinkaan paljon.

Laitoitko kieli poskessa vai ihan tosissaan?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Voi tsiisös. Olinkin jo unohtanut PTS:n olemassaolon. Mitäs jos nyt äkkiä soitettaisiin Chicagoon ja kerrottaisiin: "From Finland Antero Mertaranta speaking. Sorry nyt vaan kaverit, mutta olette varanneet väärän jätkän, ei se Ruutu olekaan taitava. Sen sijaan Niinimäki on....joo, voin tavata: Än ii ii än ii äm ää koo ii. Juu, sama jätkä, jota CSB ei noteerannut. Joo semmosia."

Kaikki kunnia Niinimäelle, mutta T.Ruutu on lähellä maailman ykkösprospektia nuorista senttereistä puhuttaessa. Tämäkin perustuu scouttien sanomaan ja niitä on monta, jotka ovat samaa mieltä. Myös Ipaan menevä Ville Siren. Kysykää vaikka.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Niinimäki on parempi kuin Ruutu...

Ja PTS oli lähes oikeassa. Ruutu ei ole niin hyvä kiekolliselta peliltään, mutta on sillä vauhtia enemmän... Ja hulluutta
 

tiikeri

Jäsen
Minun mielestä Tuomo Ruudusta ja Jesse Niinimäestä ei voi puhua edes samana päivänä. Niinimäki on hidas ja kankea, taitoa kyllä löytyy, mutta ei semmoinen paikallaan veivaaminen pahemmin ketään hyödytä. Ja joku voisi tosiaan kertoa Jesselle, että sitä kiekkoa saa myös lainata kaverille, jos itse sen kanssa ei mitään järkevää pysty tekemään. Ehkä tuohon Jessen peliin vaikuttaa myös Ilveksen surkea menestys ja se kenties turhauttaa nuorta miestä liikaa. No toivottavasti hän kuitenkin onnistuu nuorten kisoissa ja saa rutkasti vauhtia kintereisiin, siellä ei taida ihan tuollaisella kävelyvauhdilla kuitenkaan tulosta syntyä.

Mitä Tuomo Ruutuun taas tulee, niin hän suorastaan lentää luistimilla, taklaa vahvasti ja pelaa muutenkin suoraviivaista ja tehokasta jääkiekkoa. Ne viimevuosilta tutut turhat jäähyt, selkään taklaukset ym. ovat jääneet pois. Itseluottamus on kohdallaan ja nyt myös pinnoja on alkanu tulemaan ihan eri malliin, kuin viime vuonna. Ehdottomasti liigan parhaimpia kotimaisia senttereitä.
 

jeke

Jäsen
Viestin lähetti SÄLLI 85
Niinimäki tosin ottanee tuon Koivun paikan joten tilalle, vaikkapa Eetu Qvist, joka muistaakseni johtaa a-junnujen pisteopörssiä ja toinen...
Sälli puhuu kerrankin asiaa. Eetu Qvist siirtyi KalPasta Hifk:iin kesällä 2002 tavoitteenaan U20 MM-kisat sekä mahtuminen liigajoukkueen kokoonpanoon.

On kuitenkin käynyt niin, että Qvist takoo A-nuorten SM-liigassa pelamiinsa otteluihin nähden huimia pisteitä. Moni toivoo Suhoselle potkuja, minä toivon Qvistille mahdollisuutta. Viime peleissä Qvist ei ole edes ollut A-junnujen kokoonpanossa; voisiko joku kertoa, onko kyseessä loukkaantuminen vai mikä?

Eetu Qvist ei ole perinteinen sentteri. Paitsi että nuorukaisen peliäly on ihailtava, Qvist tekee myös paljon maaleja. Janne Laakkonen pelaa tällä hetkellä HPK:n kakkosketjussa, mutta mihin on jäänytkään vanha ketjukaveri Eetu Qvist?

EDIT. Korjasin yhden painovirheen.
 
Viimeksi muokattu:

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti JHag
Voi tsiisös. Olinkin jo unohtanut PTS:n olemassaolon. Mitäs jos nyt äkkiä soitettaisiin Chicagoon ja kerrottaisiin: "From Finland Antero Mertaranta speaking. Sorry nyt vaan kaverit, mutta olette varanneet väärän jätkän, ei se Ruutu olekaan taitava. Sen sijaan Niinimäki on....joo, voin tavata: Än ii ii än ii äm ää koo ii. Juu, sama jätkä, jota CSB ei noteerannut. Joo semmosia."

Kaikki kunnia Niinimäelle, mutta T.Ruutu on lähellä maailman ykkösprospektia nuorista senttereistä puhuttaessa. Tämäkin perustuu scouttien sanomaan ja niitä on monta, jotka ovat samaa mieltä. Myös Ipaan menevä Ville Siren. Kysykää vaikka.

Joopajoo. Niinimäki varattiin numerolla 15 ja Ruutu numerolla 9. Saan sen kuvan viestistäsi, että kuvittelet, ettei Niinimäkeä olisi noteerattu Pohjois-Amerikassa ollenkaan. Niinimäki ei muuten pelannut ennen varaustaan Nuorten MM-kisoja, toisin kuin Ruutu taisi pelata.

Olkoot scoutit mitä mieltä vaan, minä olen tuota mieltä. Tosin rohkenen epäillä, että scoutti joka on nähnyt monia sekä Niinimäen, että Ruudun pelejä, väittäisi jälkimmäistä kiekollisena taitavammaksi, kuin edellistä. Ei se, mitä scoutit sanovat ole kuitenkaan mikään absoluuttinen totuus, kuinkahan monta kertaa joku arvio on epäonnistunut?


Senior: Jos taidolla halutaan tarkoittaa niitä Ruudulle nimeäni ominaisuuksia, niin sitten voi sanoa taitoa olevan jopa paljon. (Sillä määritteellä kyllä sitten Lemiux voidaan laskea luokkaan "vähän taitoa") Muuten ei.


Edit: Ruutuhan taidettiinkin varata numerolla 9, eikä 7.
 
Viimeksi muokattu:

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti jeke
Sälli puhuu kerrankin asiaa. Eetu Qvist siirtyi KalPasta Hifk:iin kesällä 2002 tavoitteenaan U20 MM-kisat sekä mahtuminen liigajoukkueen kokoonpanoon.

Valitettavasti parikymppisten kisat jäi väliin pahaan aikaan tulleen loukkaantumisen vuoksi. Qvistillä oli jo näyttöpaikka tiedossa, mutta loukkaantuminen romutti asian. Ikävä juttu, mutta ei voi mitään.

On kuitenkin käynyt niin, että Qvist takoo A-nuorten SM-liigassa pelamiinsa otteluihin nähden huimia pisteitä. Moni toivoo Suhoselle potkuja, minä toivon Qvistille mahdollisuutta.

Eetu oli vahvasti liigaringissä mukana ennen SM-liigan alkua. Katsottiin kuitenkin, että runsas peliaika ja vastuu A-junnuissa on vielä tässä vaiheessa ollut parempi vaihtoehto Qvistin tulevaisuuden kehityksen kannalta.

Viime peleissä Qvist ei ole edes ollut A-junnujen kokoonpanossa; voisiko joku kertoa, onko kyseessä loukkaantuminen vai mikä?

Hankala olkapäävamma uusiutui. Ilman sitä Eetu olisi yhtenä kirkkaimmista tähdistä tuikkimassa ylivoimaisen sarjakärjen riveissä.

Janne Laakkonen pelaa tällä hetkellä HPK:n kakkosketjussa, mutta mihin on jäänytkään vanha ketjukaveri Eetu Qvist?

Eetu tulee vielä myös liigassa. Only matter of time.

Hieno nähdä, että "Muikku" herättää edelleen mielenkiintoa myös Kuopiossa. Hyvissä käsissä Eetu tällä hetkellä on ja kun loukkaantumishuolet saadaan kuntoon, niin päästään taas oikeaan tekemisen meininkiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mikä Aasiantuntija !

Kyllä mä vaan kauhiasti ihmettelen, että taidoton Ruutu painaa Hifkin ykkössentterinä pelkällä hulluudella ja vauhdilla ? Samoilla kyvyillä luulisi Mäkiahon olleen Tapparassa ykköslaituri ? Ruutu olisi todennäköisesti varattu aikaisemmin, ellei olisi loukkaantunut ennen 18-vuotiaitten kisoja keväällä 2001. En väitä etteikö Niinimäki omistaisi pehmeempiä käsiä, mutta taito on kiekossa muutakin kuin pelkät kädet ja kyllä Ruutu omaa hyvät pleimeikkerin ominaisuudet, joten ihan samankaltaisuudesta verrattunua esim. Jarkkoon ei voida puhua. Jos arvostettu The Hockey News vertaa Ruutua Forsbergiin (ei pidä ymmärtää että yhtä hyvä tulisi) ja listasi Tuomon parhaaksi prospectiksi vuotuisessa Future Watch- numerossa, niin voitko PTS vielä perustella oman näkemyksesi Ruudun kyvystä uudestaan. Eli onko pointtisi se, että Niinimäki on taitavampi kiekkoilija vai onko Tuomo mielestäsi pelkkä rymistelijä ? Ja jos nyt halutaan vertailla Niinimäkeä ja Ruutua keskenään, niin henkisellä tasolla Jesse on vuosia jäljessä, eikä tuo ominaisuus vähiten ratkaise menestystä kiekkoilijana.

Tietty voit olla mieltä mitä tahansa, mutta ilmeisesti näet asiat paremmin kuin scoutit jotka päivittäin tarkkailevat pelaajia ja ovat usein itse vanhoja pelaajia?
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Minusta ei ole mitään syytä haukkua sen enempää Niinimäkeä tai Koivua kuin Ruutuakaan. Ei se että Jessen ja Mikon mailatekniikka on hieman Ruutua parempi tee Tuomosta puukättä. Eikä se että Tuomo on pelaajana Mikkoa ja Jesseä edellä tee hänestä taitavampaa kiekonkäsittelijää kuin kyseinen kaksikko.

Pelaajat ovat erilaisia. Totuus minusta on, että sekä Koivu että varsinkin Niinimäki ovat tällä hetkellä varsin yksipuolisia pelaajia Ruutuun verrattuna. Heillä on valtava matka huipulle, mutta lahjoista ei ole kahta kysymystä. Heistä voi hyvinkin kehittyä Ruutua parempia pelaajia, mutta myös Ruudulla on lahjat aivan terävimpään kärkeen.

Itse veikkaan, että tämän kolmikon keskinäisestä paremmuudesta kiistellään vieläkin tiukemmin 10 vuoden päästä - lähinnä siksi, että he tulevat pelaamaan eri tyyleillä ja auttamaan joukkueitaan eri tavoin.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Mikä Aasiantuntija !

Viestin lähetti sulli
Kyllä mä vaan kauhiasti ihmettelen, että taidoton Ruutu painaa Hifkin ykkössentterinä pelkällä hulluudella ja vauhdilla ? Samoilla kyvyillä luulisi Mäkiahon olleen Tapparassa ykköslaituri ? Ruutu olisi todennäköisesti varattu aikaisemmin, ellei olisi loukkaantunut ennen 18-vuotiaitten kisoja keväällä 2001. En väitä etteikö Niinimäki omistaisi pehmeempiä käsiä, mutta taito on kiekossa muutakin kuin pelkät kädet ja kyllä Ruutu omaa hyvät pleimeikkerin ominaisuudet, joten ihan samankaltaisuudesta verrattunua esim. Jarkkoon ei voida puhua. Jos arvostettu The Hockey News vertaa Ruutua Forsbergiin (ei pidä ymmärtää että yhtä hyvä tulisi) ja listasi Tuomon parhaaksi prospectiksi vuotuisessa Future Watch- numerossa, niin voitko PTS vielä perustella oman näkemyksesi Ruudun kyvystä uudestaan. Eli onko pointtisi se, että Niinimäki on taitavampi kiekkoilija vai onko Tuomo mielestäsi pelkkä rymistelijä ? Ja jos nyt halutaan vertailla Niinimäkeä ja Ruutua keskenään, niin henkisellä tasolla Jesse on vuosia jäljessä, eikä tuo ominaisuus vähiten ratkaise menestystä kiekkoilijana.

Tietty voit olla mieltä mitä tahansa, mutta ilmeisesti näet asiat paremmin kuin scoutit jotka päivittäin tarkkailevat pelaajia ja ovat usein itse vanhoja pelaajia?


Hifkin tämän kauden sentterit ovat sitä tasoa, että väitän, että esim. kaikki neljä Tappara-sentteriä olisivat Hifkissä ykkössenttereitä, kun Simicekkin on kärsinyt loukkaantumisista. Pisteluvutkin ovat osaltaan juuri sen ansiota, että vierellä pelaavat huippulaiturit.


Kirjoititko tuon henkisellä tasolla kommenttisi tosissaan vai oliko se ironiaa? Jos T.Ruutu on henkisesti kypsä pelaaja, niin lehmäkin osaa lentää. Mies latelee kauden alussa tavoitteekseen pelata kauden päätteeksi kotikisoissa, vaikka ei ole vielä pelannut yhdessäkään EHT:n turnauksessakaan. Samalla periaatteellahan, vaikka Pihlman olisi voinut ilmoittaa saman kauden alkaessa. Arvatkaapa olisiko sitä vähän kummeksuttu? Ruudun ilmoitusta ei ihmetelty, koska onhan hän sentään, niin näkyvä pelaaja mediassa. Lisäksi Tuomo ei osaa käyttää järkeään, eikä kunnioittaa vastustajaa(vrt. viime kauden 1.finaali) yms.....

Niinimäeällä on ollut tosiaan jotain ongelmia välillä valmentajien kanssa, ei varmaan ole hänkään vielä henkisesti valmis, mutta nuo Ruudun ongelmakohdat taitavat kuitenkin olla kunnossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ylilyöntejä tulee Raipellekin,vaikka fiksu kaveri onkin. Ehkä et ole tarpeeksi seurannut Ruudun otteita ja mielipiteesi eivät ole objektiivisimmasta päästä, joten täältä tähän...
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
En nyt lähde pelaajia rankkaamaan millään tavalla. Totean vain, että on hienoa, että Niinimäki pääsi mukaan. Vuosi toisensa jälkeen tulee katseltua muiden joukkueiden peliä kateellisena. Muilla löytyy kasapäin taitavia yksilöitä, joiden peli on näyttävää. Suomen junnut taas tuntuvat olevan valetut samasta muotista. Ilman taitoa hampaat irvessä polkevia rännikiekkokoneita. Toivon, että Niinimäestä saataisiin meille oma tuittupää Tsekki, joka hyvänä päivänä tekee kaukalossa mitä tahansa. Fyysisissä puutteissa on se hyvä puoli, että ne saattavat nuorella pelaajalla kasvaa liigatasolle yhdessä kaudessa. Tästä on hyvänä esimerkkinä HPK:n Antti Miettinen.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Mieti nyt tosiasioita PTS. TRuutua on Hifk-ketjuissa ylistetty jatkuvasti joukkueen parhaaksi pelaajaksi ja ainoaksi, joka pystyy hyviin suorituksiin ottelusta toiseen ketjussa kuin ketjussa. Siis paremmaksi kuin vaikkapa Pärssinen tai Zidlicky. Pärssinen ja Kuhta piristyivät heti Tuomon tultua heidän ketjuunsa, eikä Ruutu päästyään Pärän ja Kuhdan ketjuun. Korjatkoot naapurit, jos olen väärässä.

Jo ennen tätä kautta TRuutu valittiin viime vuonna parhaaksi NHL:n ulkopuoliseksi prospectiksi, johon ei ole tainnut kukaan muu suomalainen ennen häntä yltää. Spezzat ja muut jäivät taakse.

Koivu ei ole liigassa esittänyt vielä yhtään mitään, vaikka tällä ja viime kaudella kakkossentterin paikka olisi ollut mahdollista napata. TRuutu on alkukaudesta tehnyt enemmän pisteitä kuin Koivu koko liigaurallaan. En kuitenkaan tuomitse 19-vuotiasta kaveria ikuiseksi lupaukseksi, hän on nuori vielä viidenkin vuoden päästä. Tuskinpa hänestä kuitenkaan tulee Ruudun veroista.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Mikä Aasiantuntija !

Viestin lähetti PTS
Hifkin tämän kauden sentterit ovat sitä tasoa, että väitän, että esim. kaikki neljä Tappara-sentteriä olisivat Hifkissä ykkössenttereitä, kun Simicekkin on kärsinyt loukkaantumisista.


Johan on utopistinen väite.

Pisteluvutkin ovat osaltaan juuri sen ansiota, että vierellä pelaavat huippulaiturit.


Tämä on toteamukseltaan samaa arvoa kuin se, että huomenna on osittain valoisaa, koska aurinko nousee.

Ihan kuvaava esimerkki patoutumiasi Ruutua kohtaan. Pitää yrittää selitellä naurettavuuksiin asti, että miksi Ruutu on tehnyt hyvin pisteitä. Hyvät pelaajat pelaavat yleensä hyvien pelaajien kanssa ja pisteitäkin tulee. Itse he ovat paikkansa ansainneet. Ei sinne ykkösketjuun pelaajia arvalla valita.

Kirjoititko tuon henkisellä tasolla kommenttisi tosissaan vai oliko se ironiaa? Jos T.Ruutu on henkisesti kypsä pelaaja, niin lehmäkin osaa lentää. Mies latelee kauden alussa tavoitteekseen pelata kauden päätteeksi kotikisoissa, vaikka ei ole vielä pelannut yhdessäkään EHT:n turnauksessakaan.


Minä epäilen näiden kirjoitustesi perusteella vakavasti sinun henkistä tasoasi. Tuomon tiedän erittäin fiksuksi nuoreksi kundiksi. Kuten kaikki muutkin Ruudut. Lehmät ovat lentäneet jo kauan, milky way.

Jos Tuomo toteaa, että hänen yksi tavoitteistaan on kauden päätteeksi pelata kotikisoissa, niin sehän on hieno juttu. Niin asian pitää ollakin, että superlupauksella on tavoitteet korkealla. Eikä se mahdoton tavoite ole vieläkään - paitsi tietysti PTS:n mielestä. Todennäköisesti Tuomo olisi jo Venäjän turnauksessa ollut mukana, jos nuorten MM-kisat eivät olisi mennyt päällekkäin. Samanlaisilla otteilla kun Tuomo jatkaa keväällä, niin hän saa taatusti näyttöpaikan maajoukkueessa ja loppu on itsestä kiinni.
Eikä se näyttöpaikka todellakaan ole mikään epärealistinen tavoite. Siellä on monta paljon turhempaakin miestä käynyt kokeilemassa tälläkin kaudella. Hyvin kuvaava tilanne Tuomon osalta on, kun katsoo SM-liigan pistepörssiä ja miettii montako suomalaista sentteriä siellä on Tuomo edellä.

Mitä tuohon tulee, että Tuomo ei ole pelannut yhdessäkään EHT-turnauksessa, niin pitäisikö myös Teppo Numminen ja kumppanit jättää automaattisesti ulos maajoukkueesta. Hekään eivät ole näihin Euro Hockey Tour-kissanristiäisiin osallistuneet.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Abu

Saku Koivua pidettiin ihan yleisesti P-Amerikassa parhaana NHL:n ulkopuolisena pelaajana. Aivan kuten, mm. Forsbergia, Burea ja Selännettä ennen häntä. Sinällään TRuutu ei ole ensimmäinen suomalainen vastaavan nimityksen saanut pelaaja.

En tosin löytänyt mistään varmistusta sille, että olivatko he kaikki THN:n Future Watchin kärjessä vai mistä tuo nimitys tuli. En itse asiassa edes tiedä kauan THN on Future Watch-liitettään tehnyt.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti JHag

Kaikki kunnia Niinimäelle, mutta T.Ruutu on lähellä maailman ykkösprospektia nuorista senttereistä puhuttaessa. Tämäkin perustuu scouttien sanomaan ja niitä on monta, jotka ovat samaa mieltä. Myös Ipaan menevä Ville Siren. Kysykää vaikka.

Maailman prospekteista on vaikea saada yhdenvertaista tietoa, mutta Euroopassa pelaavat lupaavat, alle 20 vuotiaat varatut sentterit ovat hieman helpompi projekti. Mielestäni Euroopassa on viisi potentiaalista tulevaisuuden NHL-tähteä. Seuraavassa heidän tehonsa tältä kaudelta omien maidensa pääsarjasta ja draftitietonsa.

Tuomo Ruutu (-83) 27 10+15=25........... #9/2001
Jesse Niinimäki (-83) 23 3+7=10........... #15/2002
Mikko Koivu (-83) 18 2+7=9............. #6/2001

Alexander Steen (-84) 29 3+9=12............. #24/2002

Jiri Hudler (-84) 30 19+27=46.............. #58/2002

Näistä senttereistä pidän Ruutua ilman muuta valmiinpana rapakon taakse, mutta tekeekö se hänestä parasta? Jiri Hudler on Tsekin liigassa pistepörssin kakkosena ja hänen näyttönsä nuorten kisoista ovat selvästi edellä muita. Mutta Hudlerillakin on huonot puolensa: koko. Ja koko on mitä suomalaisilta löytyy, Ruutu on 5 senttiä pidempi ja Koivu ja Niinimäki 10 senttiä. Massassa Tuomo Ruutu on ainoana NHL-mitoissa.

No, tuskinpa näitä viittä voi mihinkään "paremmuus" järjestykseen laittaa, eikä mielestäni se olisi tarpeellistakaan. Annetaan ajan kulua ja näyttöjen puhua puolustaan. Reilun viikon päästä nähdään, Koivua lukuunottamatta, kyseiset sentterit MM-kisoissa, joten odotetaan mielenkiinnolla heidän esityksiään ja toivotaan kaikille onnistumisia.

Ruutu kerinnee pari-kolme vuotta ennen tämän joukon muita ehdokkaita NHL:ään, mutta eiköhän kaikki sinne aikanaan pääse.
Harmi vaan, ettei Vancouver ole varannut heistä ketään, viime vuonnakin oli hyvä mahdollisuus napata Hudler (varaukset 49 ja 55), mutta ilmeisesti pieni koko pelotti.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Mr. Smith
Maailman prospekteista on vaikea saada yhdenvertaista tietoa, mutta Euroopassa pelaavat lupaavat, alle 20 vuotiaat varatut sentterit ovat hieman helpompi projekti. Mielestäni Euroopassa on viisi potentiaalista tulevaisuuden NHL-tähteä. Seuraavassa heidän tehonsa tältä kaudelta omien maidensa pääsarjasta ja draftitietonsa.

Tuomo Ruutu (-83) 27 10+15=25........... #9/2001
Jesse Niinimäki (-83) 23 3+7=10........... #15/2002
Mikko Koivu (-83) 18 2+7=9............. #6/2001
Alexander Steen (-84) 29 3+9=12............. #24/2002
Jiri Hudler (-84) 30 19+27=46.............. #58/2002

Ilman sarvia ja hampaita on pakko todeta, että paljon pitää katsoa tamperelaisittain mikäli saa Niinimäen mahtumaan ennen esimerkiksi Marcel Gocia. 17-vuotiaana poika löi Saksan pääsarjassa taululle 13+28=41, 56 ottelussa. Tällä kaudella tähän saakka 5+10, 22 ottelussa. Huippulupaus.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Re: Abu

Viestin lähetti Habby


En tosin löytänyt mistään varmistusta sille, että olivatko he kaikki THN:n Future Watchin kärjessä vai mistä tuo nimitys tuli. En itse asiassa edes tiedä kauan THN on Future Watch-liitettään tehnyt.

Viittasin lähinnä tähän Ruudun ykköstilaan. Sanokoon joku, jos tietää kuinka kauan tuota Future Watchia on tehty ja onko siinä ennen ollut suomalaisia kärjessä.

Ruutu saa tehdä paljon yltääkseen samaan kuin Koivu ja Selänne ennen NHL:ään lähtöään, molemmat olivat viimeisellä kaudella liigan parhaita pelaajia ja johtivat joukkueensa mestaruuteen. Mutta mistäpä sitä, mihin Tuomo vielä yltää, varsinkin jos pysyy vielä ensi kauden Suomessa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Abu
Mieti nyt tosiasioita PTS. TRuutua on Hifk-ketjuissa ylistetty jatkuvasti joukkueen parhaaksi pelaajaksi ja ainoaksi, joka pystyy hyviin suorituksiin ottelusta toiseen ketjussa kuin ketjussa. Siis paremmaksi kuin vaikkapa Pärssinen tai Zidlicky. Pärssinen ja Kuhta piristyivät heti Tuomon tultua heidän ketjuunsa, eikä Ruutu päästyään Pärän ja Kuhdan ketjuun. Korjatkoot naapurit, jos olen väärässä.

Jo ennen tätä kautta TRuutu valittiin viime vuonna parhaaksi NHL:n ulkopuoliseksi prospectiksi, johon ei ole tainnut kukaan muu suomalainen ennen häntä yltää. Spezzat ja muut jäivät taakse.

Koivu ei ole liigassa esittänyt vielä yhtään mitään, vaikka tällä ja viime kaudella kakkossentterin paikka olisi ollut mahdollista napata. TRuutu on alkukaudesta tehnyt enemmän pisteitä kuin Koivu koko liigaurallaan. En kuitenkaan tuomitse 19-vuotiasta kaveria ikuiseksi lupaukseksi, hän on nuori vielä viidenkin vuoden päästä. Tuskinpa hänestä kuitenkaan tulee Ruudun veroista.


Heh, kyllähän sitä voi tuollaista väittää(että Pärssinen ja Kuhta piristyivät </i>siksi, koska<i> Ruutu tuli heidän ketjuunsa). Niin ja tuon ihan hyvän suoritustason illasta toiseen takaa osaltaan simppeli pelityyli, suoraviivaisesti, oikea-aikaisesti ja vauhdilla tilanteisiin.


Edelleenkin, scouttien arviot eivät ole absoluuttinen totuus.

Johan on utopistinen väite.



Mietipä nyt vähän. Loukkaantumisista kärsivä Simicek, Ruutu, Häppölä, Hirschovits ja Viitalauoma, kyllä on kovatasoinen sentterikalusto. Tapparan sentterit taas ovat kaikki maajoukkuetasoa(Barkov Venäjän maajoukkuetasoa).

Tämä on toteamukseltaan samaa arvoa kuin se, että huomenna on osittain valoisaa, koska aurinko nousee.

Ihan kuvaava esimerkki patoutumiasi Ruutua kohtaan. Pitää yrittää selitellä naurettavuuksiin asti, että miksi Ruutu on tehnyt hyvin pisteitä. Hyvät pelaajat pelaavat yleensä hyvien pelaajien kanssa ja pisteitäkin tulee. Itse he ovat paikkansa ansainneet. Ei sinne ykkösketjuun pelaajia arvalla valita.



Niin kirjoitin osittain. Minä en ymmärrä, miten pystyt kiistämään(tai viestistäsi saa ainakin sen kuvan), että esim. Pärssisellä, joka on SM-liigan parhaita laitahyökkääjiä ja mielestäni paras suomalainen laituri, ole kunnon merkitystä Ruudun pistelukuihin. Eihän tätä tokikaan pysty millään todistamaan.

Minä epäilen näiden kirjoitustesi perusteella vakavasti sinun henkistä tasoasi. Tuomon tiedän erittäin fiksuksi nuoreksi kundiksi. Kuten kaikki muutkin Ruudut. Lehmät ovat lentäneet jo kauan, milky way.

Jos Tuomo toteaa, että hänen yksi tavoitteistaan on kauden päätteeksi pelata kotikisoissa, niin sehän on hieno juttu. Niin asian pitää ollakin, että superlupauksella on tavoitteet korkealla. Eikä se mahdoton tavoite ole vieläkään - paitsi tietysti PTS:n mielestä. Todennäköisesti Tuomo olisi jo Venäjän turnauksessa ollut mukana, jos nuorten MM-kisat eivät olisi mennyt päällekkäin. Samanlaisilla otteilla kun Tuomo jatkaa keväällä, niin hän saa taatusti näyttöpaikan maajoukkueessa ja loppu on itsestä kiinni.
Eikä se näyttöpaikka todellakaan ole mikään epärealistinen tavoite. Siellä on monta paljon turhempaakin miestä käynyt kokeilemassa tälläkin kaudella. Hyvin kuvaava tilanne Tuomon osalta on, kun katsoo SM-liigan pistepörssiä ja miettii montako suomalaista sentteriä siellä on Tuomo edellä.

Mitä tuohon tulee, että Tuomo ei ole pelannut yhdessäkään EHT-turnauksessa, niin pitäisikö myös Teppo Numminen ja kumppanit jättää automaattisesti ulos maajoukkueesta. Hekään eivät ole näihin Euro Hockey Tour-kissanristiäisiin osallistuneet.


Minä epäilen näiden kirjoituksiesi perusteella korviesi ja silmiesi toimivuutta. No, käsityksesi nuoresta fiksusta miehestä taitaa erota omastani sitten aikalailla.

Minä mainitsin esimerkiksi Pihlmanin, jolla oli ennen kauden alkua suunilleen sama tilanne, kuin Ruudulla, todellinen läpimurto oli vielä tekemättä. Olisitko ihmetellyt, jos Pihlman olisi kertonut myös tavoitteekseen kotikisat?


Viimeinen kappale on sitten hienoa huumoria, kiitos hyvistä nauruista. Tiedätkö, mikä ero on NHL:stä ja Euroopasta tulevilla pelaajilla? No, voin vastata. Kaikki Euroopasta kisoihin aikovat ovat varmasti pelanneet kauden aikana ainakin yhdessä EHT:ssä. Vertaus Nummiseen ontuu myös ja pahasti.


Edit: Ensimmäistä lainausta lukuunottamatta, lainaukset ovat siis TheAnimalilta.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Re: Re: Mikä Aasiantuntija !

Viestin lähetti PTS
Hifkin tämän kauden sentterit ovat sitä tasoa, että väitän, että esim. kaikki neljä Tappara-sentteriä olisivat Hifkissä ykkössenttereitä, kun Simicekkin on kärsinyt loukkaantumisista. Pisteluvutkin ovat osaltaan juuri sen ansiota, että vierellä pelaavat huippulaiturit.

Meinasin tipahtaa tuolilta kun nauroin niin paljon. Yksikään Tapparan senttereistä ei mene tällä hetkellä Ruudun ohi. Siis oikeasti, Pirnes ja Kuki esimerkiksi ottais Ruudun paikan. Uskomaton sälli.

Ruutu on tällä hetkellä uskomattoman hyvä ja näkee että mies nauttii pelaamisesta. Kaikilla osa-alueilla hyvä. Kummasti on Pärssisen ja Kuhdan pisteet vaan nousseet kun Ruutu tuli ykkösketjuun.
 

tiikeri

Jäsen
Re: Re: Re: Mikä Aasiantuntija !

Viestin lähetti Footless
Meinasin tipahtaa tuolilta kun nauroin niin paljon. Yksikään Tapparan senttereistä ei mene tällä hetkellä Ruudun ohi. Siis oikeasti, Pirnes ja Kuki esimerkiksi ottais Ruudun paikan. Uskomaton sälli.

Ruutu on tällä hetkellä uskomattoman hyvä ja näkee että mies nauttii pelaamisesta. Kaikilla osa-alueilla hyvä. Kummasti on Pärssisen ja Kuhdan pisteet vaan nousseet kun Ruutu tuli ykkösketjuun.

Samaa mieltä. Ojanen & Barkov ovat olleet aika pahasti hukassa, eikä Tapparan tällä hetkellä paras sentteri Pirnes ole kyllä Ruudun tasoa oikeastaan millään mittarilla mitattuna. Tosin Ruudun jälkeen HIFK:in sentteriosastolla on kyllä todella hiljaista, varsinkin nyt kun Simicek ei ole enää täydessä pelikunnossa ja iskussa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti TheAnimal
Ilman sarvia ja hampaita on pakko todeta, että paljon pitää katsoa tamperelaisittain mikäli saa Niinimäen mahtumaan ennen esimerkiksi Marcel Gocia. 17-vuotiaana poika löi Saksan pääsarjassa taululle 13+28=41, 56 ottelussa. Tällä kaudella tähän saakka 5+10, 22 ottelussa. Huippulupaus.

Kyllä Marcel Goc varmaan huippulupaus on, mutta pistäisin siltikin kyseiset pelaajat häntä korkeammille. Marcel Goc on aloittanut Saksan liigassa jo varhain, mutta mielestäni odotettua kehitystä ei ole tullut. Ensimmäinen kausi toi 5 pistettä, toinen kausi 41, mutta kolmas kausi jäikin 19 pisteeseen. Nykyinen kausi on tuonut noi 15 pistettä 22 ottelussa. Mutta silmiinpistävää on se, että Goc on vasta yhdeksäs joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

Itse en tarkalleen tiedä Saksan liigan nykyistä tasoa, muutakun että parhaat pelaajat ovat todella hyviä, mutta kuinka hyvä taso muuten on. Toivon mukaan Marcel tekee kumminkin pidemmän uran änärissä kuin isoveljensä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
One more thing..

Voisitko PTS todellakin selventää, että mitkä ovat perustelut väitteillesi? Montako Ruudun peliä olet nähnyt ? Ja se, että Ruutu on ns. media pelaaja ei välttämättä ole positiivinen asia Tuomon kannalta. Ruutu on kahdella viimekaudella tehnyt ylí 20 pistettä kaudessa ja uskoisin että samaisella määrällä Niinimäki olisi pelannut läpimurtokauden, Ruutu ei. Itse Ilveksen kannattajana toivon, että Niinimäestä kehittyy huippupelaaja Ilvekselle.

Se mitä tulee Tapparan senttereihin niin huh huh, Ojanen ja Barkov ovat nykykunnollaan kaukana maajoukkuetasosta. Kuki voi pelata EHT, mutta ei ole Ruutua parempi eikä varsinkaan taitavampi pelaaja. Pirnes on ollut ainoa pirteästi esiintynyt Tappara sentteri, mutta Ruudun tasolle ei hänkään ole mielestäni yltänyt.

Ja vielä, tosiaan mitä pahaa siinä on jos pelaaja asettaa itselleen tavoitteita. Se jos mikä kertoo miehen henkisestä kapasiteetista ja kysy vaikka mitä mieltä Summanen on miehen henkisestä tasosta. Raadon mielestä Tuomo on henkisesti vahvin eurooppalainen pelaaja, jonka Summanen on tavannut. No ehkä tunnet Tuomon paremmin..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
One more thing..

Voisitko PTS todellakin selventää, että mitkä ovat perustelut väitteillesi? Montako Ruudun peliä olet nähnyt ? Ja se, että Ruutu on ns. media pelaaja ei välttämättä ole positiivinen asia Tuomon kannalta. Ruutu on kahdella viimekaudella tehnyt ylí 20 pistettä kaudessa ja uskoisin että samaisella määrällä Niinimäki olisi pelannut läpimurtokauden, Ruutu ei. Itse Ilveksen kannattajana toivon, että Niinimäestä kehittyy huippupelaaja Ilvekselle.

Se mitä tulee Tapparan senttereihin niin huh huh, Ojanen ja Barkov ovat nykykunnollaan kaukana maajoukkuetasosta. Kuki voi pelata EHT-kiertueella, mutta ei ole Ruutua parempi eikä varsinkaan taitavampi pelaaja. Pirnes on ollut ainoa pirteästi esiintynyt Tappara sentteri, mutta Ruudun tasolle ei hänkään ole mielestäni yltänyt.

Ja vielä, tosiaan mitä pahaa siinä on jos pelaaja asettaa itselleen tavoitteita. Se jos mikä kertoo miehen henkisestä kapasiteetista ja kysy vaikka mitä mieltä Summanen on miehen henkisestä tasosta. Raadon mielestä Tuomo on henkisesti vahvin eurooppalainen pelaaja, jonka hän on tavannut. No ehkä tunnet Tuomon paremmin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös