Suomen kaikkien aikojen U20 joukkue julkaistu

  • 11 202
  • 88

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tällä ryhmällä mitalikin olisi saavutus! Erkka monien mielestä epäonnistui jo vuosi sitten vaikka joukkue toikin pronssia. Mm. Tuomo Ruutu kritsoi Erkan pelitapaa liian passiiviseksi, etenkin hävityn välierämatsin jälkeen. Kaksi vuotta sitten Kari Jalonen luotsasi nuoret finaaliin ja siinä ei oikeastaan voittokaan ollut kaukana. Tätä taustaa vasten Erkka vuotta kokeneemmalla ryhmällä epäonnistui pahasti vaikka noin julkisesti anettiin muuta ymmärtää.

Ihmetellä täytyy Niinimäen poissaoloa. Muutama yllätys a-nuorista on mukana, Fagerstedt ja Jalasvaara noin ekaksi.

Monia vuosia on jo kritisoitu, että nuorten kisoissa Suomi häviää taidossa selkeästi pahimmille kilpailijoille. Toki muutama huippuyksilö meiltä löytyy, mutta se muu jengi on selkeästi huonompaa ainesta kuin muilla huippumailla. Tämä on fakta johon tulisi kiinittää huomiota. Mutta liitossa ei nähdä tätä asiaa ongelmana. Toteamus on ehkä tullut vääriltä tahoilta ja niiltä jotka olivat valmennusvastuussa edelliset kerrat. Kritiikkiä suomalaispelaajista antoivat mm. Hannut Jortikka, Kapanen, Rautakorpi, Kari Jalonen ja Jukka Koivu. Ja kaikki nuorten päävalmentajia tai muissa nuorten joukkueissa vaikuttaneita valmentajia.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan hyvältä näyttää ainakin Kärppäläisen silmin! Joukkueessa on mukana (ja varmaan isossa roolissa) neljä nuorta Kärppää! Liekö jonkinasteinen ennätys? (lisäksi varamiehenä Törvall)

Toivottavasti Suomi saa jalkeille ainakin kolme kunnolla kiekolliseen peliin pystyvää kenttää...turnaus on raskas ja kaikkia munia ei kannata laittaa kahteen koriin. Kolme pelaavaa kenttää pitää saada jalkeille. Suomella on myös paljon hyvin ja kovasti taklaavia pelaajia ja se tietää myös hyvää,nuorten iloinen taklauspeli on komeaa katsottavaa. Mielestäni joukkueen ainoa heikkous on puolustus (materiaalin kapeus tässäkin,tosin oma näkemys on aika heikko muutamien pelaajien osalta).

Itse odotan suuria "kakkosketjulta"
Juntunen-Ruutu-Jokinen
ketjussa yhdistyy kaikki tarvittavat elementit,siinä on joka miehellä taitoa,taklausvoimaa ja röyhkeyttä. Ruutu ja Juntunen pelaa enemmän voimalla ja Jokinen taidolla. Voi olla kova sana.

Luu2: en tiedä mikä sinun filosofiasi on mutta kumma ettei Juntusen Henkka olisi mahtunut sinun joukkueeseen? Ketjuna Juntunen-Ruutu-Jokinen on ollut junnujen harj. turnausten parhaimmistoa. Lisäksi Henkan puolesta puhuu vielä:
- vakipelipaikka Kärpissä
- tehot 4+2=6 ,ehkä vaatimattomat mutta kuitenkin
- kolmelta kaudelta kokemusta liigapeleistä (00-01 4 peliä)
- NHL varaus 84./ 2001
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viestin lähetti Viltsu
Tällä ryhmällä mitalikin olisi saavutus! Erkka monien mielestä epäonnistui jo vuosi sitten vaikka joukkue toikin pronssia.

Perustele mitkä joukkueet ne mitallit ottavat kun Suomi ei sinun mielestäsi pääse edes kolmen parhaan joukkoon?

Ennakolta arvioiden Suomella on joukkueessa kisojen paras maalivahti (Lehtonen), kisojen paras puolustaja (Pitkänen) ja kisojen paras hyökkääjä (Ruutu). Suomella on kolme kentällistä hyviä, taitavia pelimiehiä.

Ruotsilla ja Tsekeillä on huonoimmat ikäluokat vuosikausiin, Venäjällä ja Kanadalla useampia nuorukaisia NHL:ssä / AHL:ssä. Nyt jos koskaan Suomella on mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus vai uskotko Sveitsin yllättävän?
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti kakkonen
Luu2: en tiedä mikä sinun filosofiasi on mutta kumma ettei Juntusen Henkka olisi mahtunut sinun joukkueeseen? Ketjuna Juntunen-Ruutu-Jokinen on ollut junnujen harj. turnausten parhaimmistoa. Lisäksi Henkan puolesta puhuu vielä:
- vakipelipaikka Kärpissä
- tehot 4+2=6 ,ehkä vaatimattomat mutta kuitenkin
- kolmelta kaudelta kokemusta liigapeleistä (00-01 4 peliä)
- NHL varaus 84./ 2001

No ilman muuta Juntunen kuuluu joukkueeseeni. Pääsi vaan unohtumaan. Nyt on kyllä korjattu.
 

SÄLLI 85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers, HIFK, Suomi
Niinimäki pelasi Sportin joukkueessa syksyllä pari peliä ja sillä oli jotain ongelmia valmentajan kanssa ja Sportin valmentaja potki Jessen pihalle ja nyt tämä em. valmentaja on itsekin potkittu pihalle :D . Koivulta jäänee kisat väliin tulehduksen takia ja uskoisin, että Jesse valitaan hänen tilalleen. Ainoat pelaajat joiden tilalle olisin valinnut eri pelaajat olisivat olleet Lehtisalo ja Aho ja tilalle vaikkapa Luttinen ja Niinimäki. Niinimäki tosin ottanee tuon Koivun paikan joten tilalle, vaikkapa Eetu Qvist, joka muistaakseni johtaa a-junnujen pisteopörssiä ja toinen potentiaalinen vaihtoehto olisi Max Kenig. Sykkö mielestäni ihan ookoo valinta. Ainakin Sport-Hermes 3-0-pelin perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Viestin lähetti SÄLLI 85
Sykkö mielestäni ihan ookoo valinta. Ainakin Sport-Hermes 3-0-pelin perusteella.

Joo, Sykkö ihan oikea valinta. Kaverilla riittää vauhtia ja yritystä muillekin. Pelaa vahvasti ylöspäin ja osaa myös puolustaa tarvittaessa. Voidaan peluttaa mielestäni kaikissa eri rooleissa että yli- ja alivoimalla. TPS on muutten kutsunut takaisin Sykön TPS.n riveihin Jouluun asti mutta kisojen jälkeen kaveri pelaa loppukauden joko Tepsissä tai Hermeksessä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ensimmäisenä huomioni tuota lopullista kokoonpanoa katsoessa kiinnittyi valittujen pelaajien kokoon. Noissa etukäteen varmoiksi tiedetyissä (joihin kyllä laskin sekä Niinimäen että Luttisen...) on kyllä isompiakin kavereita, mutta nimenomaan tuonne kolmos- ja nelosketjuihin, sekä vähemmän pelaaviksi pakeiksi Westerlund päätti valita luistelunopeutta ja taitoa voiman ja koon sijaan.

Tsekin turnauksen jälkeen joukkueeseen nousseiden Ahon, Filppulan ja Lehtisalon keskipituus on alle 180 senttiä ja -paino alle 80 kiloa. Myös ei-itsestäänselvät Sykkö, Jalasvaara ja Tuomas Immonen ovat tätä samaa mikkihiiri-kokoluokkaa. Ei tuo välttämättä mikään iso asia ole, mutta kyllä Suomen nelosketjulla voi olla vaikeuksia isokokoisten vastustajien kanssa laitaväännöissä.

Jesse Niinimäen pudottaminen joukkueesta oli kyllä aikamoinen yllätys, vaikkei tämä kausi aivan putkeen olekaan mennyt. Jokainen Jessen jäällä nähnyt varmasti on huomannut, että taitoa riittää. Toisaalta Westerlund varmasti tietää joukkuetta valitessaan, mihin rooliin kukakin asetetaan, eikä Niinimäelle ehkä löytynyt sopivaa roolia joukkueessa. Jos Mikko Koivu ei toivu ajoissa, on Jessellä toivottavasti hirvittävät halut näyttää kuuluvansa ikäluokkansa parhaimmistoon...

Kaikenkaikkiaan Suomen joukkue on todella kilpailukykyinen. Yksi maailmanluokan fyysinen puolustaja tuohon joukkoon kyllä mahtuisi, samoin kuin yksi Esa Tikkasen tapainen vastustajan huippuhyökkääjät hermoromahduksen partaalle ajava puolustava hyökkääjä, mutta kaikkea ei voi saada.

Lehtonen on kisojen paras maalivahti, vaikka Kanada saisi Dan Blackburnin joukkueeseensa. Ruudulla on kaikki mahdollisuudet nousta parhaaksi hyökkääjäksi, ja koko hyökkäys on kärkitasoa. Puolustuksesta en uskaltaisi aivan samaa todeta, mutta varsin pätevältä sekin vaikuttaa. Ketjukokoonpanoiksi arvailisin seuraavaa:

Jokinen-Ruutu-Juntunen

-pelasi viimeisessä harjoitusturnauksessa pari loisto-ottelua ja on kaikin puolin oiva ykkösketju

Mikkonen-Koivu-Näätänen

-Mikkonen vääntää, Koivu tekee peliä ja Näätänen latoo maaleja; olisi monena muuna vuonna Suomen ykkösketju; toisena vaihtoehtona vasempaan laitaan Bergenheim, mutta...

Mäki-Filppula-Bergenheim

-ei mikään tyypillinen jarruketju, taitoa riittää myös ratkaisuihin; jokeriketju monessakin mielessä

Fagerstedt-Sykkö-Aho

-huolestuttavan pienikokoinen nelosketjuksi, mutta korvannee voiman puutteen luistelulla

Lehtisalolle jäisi 13. hyökkääjän rooli. Seitsemää puolustajaa kierrätetään luultavasti yli- ja alivoimia lukuunottamatta tasaisesti.

Ylivoimalla voidaan käyttää kolmea ensimmäistä ketjua sellaisenaan, mutta erikoisketjuihinkin on paljon erilaisia mahdollisuuksia. Oikealta laukovien pelaajien puute on oikeastaan ainoa rajoittava tekijä.

Kyllä tällä joukkueella pitäisi tosiaan mestaruudesta kamppailla ihan vakavasti. Normaalisuorituksella mitalin pitäisi olla melkein itsestäänselvyys.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
oma joukkueeni olisi ollut tällainen

Puolustajat
Joni Pitkänen
Topi Jaakola
Jussi Timonen
Teemu Jääskeläinen
Tuomas Immonen
Hannu Pikkarainen
Mikko Kalteva

Hyökkääjät
Mikko Koivu
Tuomo Ruutu
Sean Bergenheim
Jussi Jokinen
Henrik Juntunen
Juha-Pekka Ketola
Matti Näätänen
Valtteri Filppula
Tomi Mäki
Jesse Niinimäki
Tomi Sykkö
Tuomas Mikkonen
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yleensä kisojen jälkeen tosiaan on ihmetelty kun Suomi häviää taidossa vastustajille selkeästi. Ok, kyllä nämä Suomen huiput vertailun kestää, mutta jos niille hiemankin huono päivä sattuu, ei muusta katraasta ole vastuuta kantamaan. Mieleen tulee esim. HPK:n Max Kenig jonka olisi suonut joukkueeseen mahtuvan. No, toivotaan, että joukkue saattaa epäilykseni naurunalaiseksi.
 

Aksu

Jäsen
Korviini kantautuneiden tietojen mukaan Mikko Koivun nimen voi pikkuhiljaa vetää yli listalta. Harjoittelusta ei tule vieläkään mitään ja kisoihin on aikaa vähän yli pari viikkoa. Harmi sinänsä mikäli näin todellakin käy. Olisi ollut hienoa nähdä hänetkin tähtisikermässä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Niinimäki

Viestin lähetti InSideHockey
Eikö saldolla 17 ottelua, 0+2=2 ja -4 ole mitään tekemistä valitsematta jättämisen kanssa?

On muuten tuon jälkeen Jesse tulittanut neljässä ottelussa 2+4=6

Aivan odotetusti.

Tämä (että huippupelit alkavat minä hetkenä tahansa näkymään myös pistetilastossa) oli täysin arvattavissa "mailin päästä asti" jo valitsemishetkellä ja siksihän se valitsematta jättäminen olikin niin käsittämätöntä. Niin kuin jo ketjun avausviestissäni ilmoitin, miehen otteet eivät lainkaan olleet olleet vaisuja enää pitkään aikaan vaan hän oli pelannut uskomattoman hyvin jo silloin viimeiset viisi ottelua eli koko sen ajan kun loukkaantumisen vaikutukset olivat taaksejäänyttä elämää ja ulosjättö oli huutava vääryys.

No, Koivun valitettava loukkaantuminen saattaa tuoda Niinimäelle ansaitsemansa kisapaikan.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Viestin lähetti HN
Ehkä en ilmaissut asiaa kyllin selvästi aikaisemmin, joten väännetään nyt rautalangasta. Jesse Niinimäen jättäminen nuorten MM-kisajoukkueen ulkopuolelle ei johtunut pelillisistä syistä. Näin ollen voi käydä niin, että edes Koivun loukkaantuminen ei avaa Jesselle porttia kisoihin.

Mika Saukkonen: Jesse Niinimäki korvaa Mikko Koivun MM-kisoissa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Varmasti Niinimäki osaa mailaa käsitellä mutta kyllä kaveri aika onneton on jos vertaa vaikka Tuomo Ruutuun.Ruutu tekee samat asiat kuin Jesse mutta huomattavasti kovemmalla temmolla.
Ainakin tänään Tepsiä vastaan Niinimäen peli ei ollut hääviä katseltavaa.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Kieltämättä ainoa -83 syntynyt, jonka taitotaso kiekon kanssa on suunnilleen Niinimäen luokkaa, on Mikko Koivu. En nyt lähde arvioimaan kumpi heistä on se taitavampi koska olen nähnyt Jesseltä vasta kaksi peliä. Aika samanlaisia pelaajia, tosin puolustuspään hoitamisessa Niinimäellä on vielä enemmän opittavaa kuin Koivulla. Toivotaan ja uskotaan, että Jesse saa riittävästi vastuuta ja onnistuu korvaamaan Mikon.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mitä olen Niinimäkeä nähnyt niin kyllä hän kiekolla temppuja tekee mutta kun kaikki on kuin hidastetusta filmistä.Lisäksi kaveri rakastaa kiekkoa vähän liikaakin eli vois sitä joskus lainatakin.
Koivua tähän on turha vetää sillä kaveri on lähinnä veljensä maineella päässyt näinkin pitkälle.Draftattiin 20 numeroa liian aikaisin todelliseen tasoonsa nähden.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
HN

Myönnän etten ole nähnyt Niinimäkeä tarpeeksi jotta voisin mitään lopullista kannanottoa ottaa.Se on hieno juttu että vielä tulee pelaajia jotka osaavat muutakin kuin kohnottaa päästä päähän,eli taiteilijoita ja Ilvekseen juuri sellainen sopiikin sillä siellä niitä on aina varsinkin sentteriosastolla ollut eniten.

Se että Jesse tuli Koivun tilalle ei todellakaan heikentänyt maajoukkuetta vaan päinvastoin.Vähän lepoa niin kai se luistinkin lähtee lentoon uudella tavalla.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: mixu:

Viestin lähetti HN
Ensinnäkin. Tuomo Ruutu ei pysty kiekon kanssa läheskään kaikkiin niihin asioihin, joihin Niinimäki pystyy. Jesse on kiistatta taitavampi esimerkiksi harhauttamisessa, syöttämisessä ja syötön vastaanottamisessa. Jos et usko minua, niin kysy vaikka keneltä tahansa scoutilta.

Keneltä scoutilta kysytään? Ei kai kuitenkaan samoilta, jotka eivät 18-vuotiaana pitäneet Niinimäkeä NHL-varauksen arvoisena ollenkaan? Niinimäkihän varattiin "vuoden myöhässä". En usko, että ihan äkkiä löytyy kovin montaa arvostettua scouttia, jotka pitäisivät Niinimäkeä parempana syöttäjänä kuin Ruutua, joka sentään keikkuu SM-liigan syöttötilastonkin kärkipäässä.

Niinimäki on erittäin lahjakas nuori pelaaja, mutta aivan eri luokkaa kuin Tuomo Ruutu, joka on kansainvälisen luokan superlahjakkuus. Vertailu on täysin epäreilu Niinimäkeä kohtaan. Tuomo Ruutu on täydellinen poikkeuslahjakkuus.

Eilen lähes kaikki tekeminen oli kuin hidastetusta filmistä, mutta sitä edelsi viisi peliä kestänyt lentokeli, jonka aikana syntyi 3+5=8 tehopinnaa.

Ja lopuissa 18 ottelussa 2 pistettä.

Koivua tähän on turha vetää sillä kaveri on lähinnä veljensä maineella päässyt näinkin pitkälle.Draftattiin 20 numeroa liian aikaisin todelliseen tasoonsa nähden.

Sakun maineellako Mikko vei A-junnuissa vastustajia kuin mätää kukkoa? 26 peliä, 9+36=45. Hurja on ollut tahti nuorten maajoukkueissakin, joten kyllä Mikko ihan omilla ja kiistattomilla näytöillään on paikkansa ansainnut.

Liigassa ei ole vielä kulkenut odotusten mukaisesti, mutta siihen lienee useampiakin syitä. Ei ole tullut riittävää vastuuta ja viime kaudella Sakun traaginen tilanne vaikutti varmasti todella paljon. Tällä kaudella on kulkenut paremmin, mutta mieletön potentiaali on vielä verhon takana piilossa liigatasolla. Riittävästi peliaikaa, vastuuta, kärsivällisyyttä, lupa tehdä virheitäkin ja hyvät ketjukaverit, niin Mikkokin alkaa tehdä ihmeitä myös liigassa. Lahjakkuudesta ei ole kahta sanaa.

Se että Jesse tuli Koivun tilalle ei todellakaan heikentänyt maajoukkuetta vaan päinvastoin.

Kuukausi sitten Tshekin neljän maan turnauksessa Tuomo oli omassa elementissään. Toisena tuli Mikko Koivu, 3 peliä 1+5=6. Niinimäen sarake näytti nollaa. Iso menetys Mikko nuorten maajoukkueelle oli. Ei siitä pääse mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mixun mielestä kaikki Koivu nimiset ovat turhia. Saku aivan surkea ja tietenkin veli sitten vieläkin surkeampi. Mixuhan ei Sakua ottaisi edes IFK'n, kun Saku on niin surkea, saati tulevaisuudessa Mikkoa.

Niinimäki on luonteena niin vaikea, että hänen pitää paljon aikuistua ennenkuin saa potentiaalia jatkuvasti esiin pelistä toiseen. Hän tekee nättejä temppuja, mutta niihin tarvitsee tehoja paljon vielä. Sanoisin kyllä että Koivu on Niinimäkeä edellä kokonaisuutena, Jessellä voi olla enemmän potentiaalia, mutta sen käyttäminen onkin sitten aivan eri asia. Ruutu on taas valovuoden edellä kokonaisuudessaa. Ja kuten todettua jos Jesse olisi niin älytön lahjakkuus ja kaikin puolin valmis pelaaja, niin tuskinpa olisi varattu vasta vuotta myöhässä.

Se että osaa tehdä temppuja kiekolla ei vielä auta, jos ei niitä osaa tehdä älykkäästi ja joukkueen eduksi, siinä on paljon vielä oppimista ja katsotaan kun Jesse muutenkin aikuistuu, jos alkaa näyttämään pelaajalta kokonaisuudessaan.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
MKoivuhan on tippunut kuin lehmänhäntä listalla jossa on euroopan ulkopuoliset pelaajat.Täysin älytöntä Minnesotalta että varas Koivun ennen Ruutua.
Voi olla että Sakun sairaus vaikutti Mikon pelaamiseen mutta kuka näistä voi varmuudella mitään sanoa.
Samaa selitettiin Ilveksen kohdalla että Viitakosken ja Laamasen perheen vaikeudet vaikutti mutta millä sen sitten selittää että Montreal pelasi viime kaudella hyvää kiekkoa pitkästä aikaa?

Jos tosiasiat tunnustetaan niin kyllä Mikko Koivu on ollut paha pettymys jo pitemmän aikaa.
 

Jussu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti eagle
Ja kuten todettua jos Jesse olisi niin älytön lahjakkuus ja kaikin puolin valmis pelaaja, niin tuskinpa olisi varattu vasta vuotta myöhässä.

Annat siis ymmärtää, että kaikki joukkueet dissasivat Jessen 2001 draftissa. Siitähän ei ollut kyse.

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=1216
".... Hän ei laittanut papereitaan sisään viime kesän draftiin ...", kertoi Öljyn GM Kevin Lowe Niinimäestä...

Varaaminen vuoden myöhässä oli siis Jessen oma päätös. Jossain haastattelussa muistaisin nähneeni Jessen kertovan agentin suositelleen seuraavan vuoden draftia, koska korkeampi varausnumero olisi saavutettavissa yleistasoltaan heikommassa draftissa.

Vaikka Jesse olisi osallistunut draftiin vuotta aiemmin, olisi varausnumero ollut todennäköisesti suomalaisittain verrattain korkea -tuskin kuitenkaan ykköskierrokselta.

Huomasittekos muuten, että myös Jounin hienossa haastattelussa NHL-agentti Petteri Lehto ennakoi Jessen (ja Hannu Toivosen) tulevan varatuksi ykköskierroksella.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähetti mixu
1.Voi olla että Sakun sairaus vaikutti... mutta millä sen sitten selittää että Montreal pelasi viime kaudella hyvää kiekkoa pitkästä aikaa?

2. Jos tosiasiat tunnustetaan niin kyllä Mikko Koivu on ollut paha pettymys jo pitemmän aikaa.

1. Niinpä. Ainoa selityksesi tälle on siis se, että joukkue pelasi paremmin, kun Saku ei ollut joukkueessa?

2. Paha pettymys verrattuna mihin? Odotuksiin? Kyllä. Eri asia on olivatko odotukset esim. suomalaisessa mediassa kohdallaan. Itse en pitänyt niitä kovinkaan reiluina. Luin monia artikkeleita, jossa Mikosta odotettiin uutta Sakua - täysin epärealistisesti mielestäni.

Mikolla on aina ollut kovat paineet. Kun Mikko oli 12-vuotias poika, niin Jursinov totesi Mikosta tulevan parempi pelaaja kuin Sakusta, joka oli tuossa vaiheessa monien mielestä paras pelaaja NHL:n ulkopuolella. Onko reilua laittaa 12-vuotiaan pojan harteille tuommoinen lausahdus?

Toivottavasti Mikko lähtee ensi kaudeksi NHL:ään. Luulen, että Wildin velhovalmentaja on Mikon kehityksen kannalta parempi kuin yksikään suomalainen valmentaja. Sveitsin liigaa en pidä tarpeeksi tasokkaana, jotta hänen kannattaisi Jursin oppeihin mennä, vaikka ne kuinka houkuttelisi.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Näkemättömyys iskee taas

En tunne mitään kateutta, koska mielestäni pelaajat itse tekevät uransa, joissa joukkueilla on todella pieni osuus. En kuulu niihin seuran palvojiin, jotka väittävät että 16-vuotiaana Jokereihin tai vaikka sinne sinun rakkaaseen Ilvekseen mennyt pelaaja erityisesti paremmin kehittyisi, kuin jos pelaisi vaikka Kalpan junioreissa tai Saipan. Pelaajasta itsestään se on kiinni. Älä siis tuo tuota bullshittiä tänne että olen kateellinen, kun en koe että mistään voisin kateellinen olla. Muutenkaan ei kuulu luonteeseen. Jos se on osa sinun HN luonnetta, niin älä tyrkytä sitä minulle. Olen vähän enemmän yksilöiden arvostaja ja objektiivisempi, kuin niin yksisilmäinen että kritisoin pelaajia heidän nykyisten tai entisten seurojensa suhteen. Sinulle sen sijaan taitaa olla juuri se kynnyskysymys minkä takia Jesse on niin ylivertainen ja kaikkien aikojen suomalaislupaus ja kaikkien aikojen taitavin sentteri(Raipen ja Jalon jälkeen tai heidän kanssa tietenkin) kun katsoo missä seurassa Jesse pelaa. Mutta voisitko silti leikkiä itsesi kanssa noita Ilves<----->Tappara leikkejä, kun puhutaan pelaajien arvioinnista, eikä seuroista. Jos et kaikesta huolimatta tähän pysty, niin ainahan voidaan katsella tuota Tappara<------>Ilves ketjua suljetulta ja katsoa kuinka ennustuksesi osuvat nappiin ja kuinka omat analyysini.

En tiennyt tuota että Jesse(tai oliko enemmänkin agentti) päätti jättää laittamatta papereita sisään. Hyvä päätös, koska Jesse oli vieläkin pahempi raakile toissa draftin aikoihin ja olisi helposti uponnut muiden lahjakkaiden saman ikäisten tulvaan. Nyt ensimmäisen kierroksen varauksena häntä tuetaan seuran taholta varmasti paljon paremmin. Toisaalta voi kysyä, että jos Jesse on valovuoden esim. Koivua edellä, miksi tämä viivytys tehtiin? Ehkä Jessen varsinkin korvien välissä on vielä aika paljonkin korjattavaa, siksi haettiin tuota ensimmäistä kierrosta heikommassa draftissa.

Luitko viestini ajatuksella? Sanoin tasaisuus, varmuus, kypsyys. Niin Jesse teki komean pisteputken, mutta se nyt ei vielä paljoa ole. Jos Jesse pystyy pitämään yhden kauden ajan tasaista hyvää pistetahtia palataan sitten asiaan. Nyt hän on vain väläytellyt muutaman ottelun ajan, ei sillä vielä nousta tähdeksi. Tai valmiiksi pelaajaksi. Kuten sanoin Jessellä on valtavasti potentiaalia, mutta hänestä itsestään on jatkossa kiinni miten sen kohdentaa, jos jatkaa kiukuttelua, niin varmasti jää paljon siitä mihin voisi pystyä. Jos keskittyy olennaiseen voidaan parin vuoden sisällä puhua jo NHL'stä. Tuomon kohdalla tämä on jo ensi kauden asia, lähinnä ehkä farmin kautta lähdetään, mutta kaikesta huolimatta asiasta voi jo puhua. Samoin Kari Lehtosen. Jessen kohdalla voisi puhua 1/2 sentterin paikan hakemisesta Ilveksessä ja löytää tasaisuus.

Ensi kaudella nähdään paremmin miten kunnon harjoittelun kautta homma toimii. Nythän voit aina HN vedota huonoon harjoittelupohjaan, mutta todellisuus on että ei se pelkästään kiinni siitä ole ollut, vaan hyvin paljon myös pojan omasta asenteesta.

Lisäyksenä, mielestäni on aivan asiallista tuoda pelaajan puutteet esille, vaikka hän olisi kuinka lahjakas. Itse olen monessakin mielessä ja tapauksessa ollut näkemässä&kokemassa tilanteita jossa todellakin lahjakkaat pelaajat ovat jonkun asian takia taintuneet vaikka olisivat olleet jo kuinka lähellä huippua. Ruutu on jo osoittanut että pystyy nousemaan ainakin NHL'ään saakka, eri asia kuinka pitkälle sinne riittävät rajalliset taidot(siis tarkoitan suhteessa NHL'n huippuihin), mutta ei mahdottomuus olisi joskus olla 2-3 kentässä, näissä lähinnä laiturina. Niinimäki tarvitsee vielä monta askelta ennenkuin voi puhua NHL'stä realistisena tai edes johtavana pelaajana SM-liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ainakaan Ilveksessä en ole 15 vuoteen nähnyt ketään lähellekään yhtä taitavaa ja kokonaisuutenakin lupaavaa alle kaksikymppistä kuin mitä Jesse Niinimäki on. Harmi juttu, että Jesse sattui pelaamaan viime aikojen ylivoimaisesti heikoimman pelinsä eilen TV-ottelussa. Mikäli Niinimäen mainitut huonot henkiset ominaisuudet eivät nouse esteeksi, en näe mitään syytä sille, etteikö Niinimäki voisi nousta aina NHL-tähdeksi saakka. Niinimäen taitoa ja potentiaalia eivät varmasti tällä hetkellä vielä muut kuin Ilveksen otteluita jatkuvasti seuranneet osaa täysin tiedostaa.

Tuomo Ruutuun ja Mikko Koivuun vertailu on vaikeata, koska heidän pelejään en ole tarpeeksi nähnyt. Oikeastaan tuo vertailu on täysin turhaa. Jokainen on oma yksilönsä eikä heitä tarvitse toisiinsa verrata. Toivottavasti kaikki 3 tulevat tekemään urotekoja kaikissa mahdollisissa kaukaloissa.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: mixu:

Viestin lähetti HN
1. Kovin köykäiselle "asiantuntemukselle" rakennat. Kuten tuossa yllä totesin, Jesseä ei saanut varata vielä 18-vuotiaana, koska hän päätti agenttiensa (muistaakseni Zito ja M.Lehto) kanssa pistää paperinsa sisään vasta kesän 2002 draftiin.

Niinpä niin. Siitä ei luonnollisesti ollut kyse, että Niinimäen otteet kaudella 2000-2001 eivät yksinkertaisesti olleet riittävät, kun tulosta ei meinannut tulla edes B-junnuissa ja Central Scouting Bureau ei Niinimäkeä arvostanut ollenkaan. Tuomo Ruutu pelasi jo silloin SM-liigaa hyvillä tehoilla ja Mikko Koivu teki A-junnuissa mitä tahtoi. Maajoukkueista nyt puhumattakaan. Niinimäkihän ei mahtunut edes alle 18-vuotiaiden kisoihin. Ei mikään ihme, että Ruutu ja Koivu olivat kuumaa kamaa draftissa, mutta Niinimäki ei ollut.

2. Älä sitten usko. Minä en perustakaan tätä asiaa uskon varaan, vaan ihan oikeilta scouteilta oikeissa keskusteluissa kuultuihin oikeisiin mielipiteisiin.

Miksi et laita niitä scouttien nimiä tulemaan, kun kerran väität scouttien yleisesti pitävän Niinimäkeä monessa asiassa parempana kuin Ruutua. Minä en todellakaan tällaisia scoutteja tiedä. Jos yksi scoutti on joskus niin sanonut, niin se ei taatusti kerro yhtään mitään scouttien yleisestä käsityksestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös