Mainos

Suomen Jääkiekkoliitto – aika Kummolan jälkeen

  • 9 934
  • 40

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jääkiekkoliitolle ei näytä olevan omaa ketjua. Sellainen löytyi kuin 'jääkiekkoliitto ja SM-liiga', mutta avataampa liitolle ihan oma ketju [edit. muokkaan otsikkoa tarvittaessa].

IL uutisoi juuri seuraavaa:

Jääkiekkoliiton nykyinen puheenjohtaja Kalervo Kummola ilmoitti olevansa sittenkin käytössä marraskuussa puheenjohtajaa valittaessa.

Pitkäaikainen puhteenjohtaja aikoo kuitenkin esittää, että mikäli hänet valitaan, Kummolan puheenjohtajakausi voisi olla kolmevuotista lyhyempi.

− Pestini voisi kestää puolitoista vuotta tai kaksi vuotta ja sen jälkeen olisi uuden puheenjohtajan aika, Kummola aprikoi.

Aiemmin myös Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Mika Anttonen on kertonut lähtevänsä ehdolle puheenjohtajaksi.

Vai niin! Kale ei siis osaa irroittaa vallan kahvasta. Pahaa pelkään, että jos Kale tulee uutisen kanssa jo ulos, niin valinta on jo aika lailla taputeltu juttu. Mika Anttonen ei ole minulle tuttu, eivätkä muutkaan ehdokkaat. Siksi kysynkin palstaveljiltä ja -siskoilta, ketä muita on lähtenyt julkisesti ehdokkaaksi, ja onko tietoa taustoista? Kale on saanut paljon aikaan kabineteissa, mutta toisaalta 70-luvun johtamistyyli ei sovi nykyaikaan, ja paljon puhetta oman eduntavoitteluista ja muista suhmuroinneista on ollut. Sitä en osaa sanoa kuinka paljon noista on pelkkää pahaa puhetta, ja kuinka paljon mahdollisesti totta, mutta mielestäni Kalen aika on ohi. Jääkiekkoliitto kaipaa uusia tuulia.
 
Viimeksi muokattu:

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Taitaa ketjun nimi olla 10 vuotta edellä aikaansa...

Ei Kale lähtis jossei olis äänet jo laskettuna ja valinta varma. Näillä mennään.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...

− Pestini voisi kestää puolitoista vuotta tai kaksi vuotta ja sen jälkeen olisi uuden puheenjohtajan aika, Kummola aprikoi.

...

Hymähdin - näin Kummola puheli viisi vuotta sitten:

...
Vallanvaihdon ajankohta on Kummolalla on kuitenkin tiedossa.

- Ihannetilanne vahdinvaihdolle olisi 2012 MM-kotikisojen jälkeen. Uusi puheenjohtaja voisi niissä kisoissa jo keskittyä jatkoon, ja pestille tulisi lentävä lähtö Suomen ja Ruotsin jaettujen vuoden 2013 MM-kisojen myötä, Kummola, 64, paljasti.
...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lpqg8ELDoDAJ:www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288338396571.html &cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a

Kummola siirtyy syrjään, kun hän saa Faselin paikan tai kuolee.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vai niin! Kale ei siis osaa irroittaa vallan kahvasta...

Minä kuulin keväällä 2014, että liigaseurojen johdolla oli päätetty, että Kummolan valtakausi päättyy tähän syksyyn. Varmaan kaikki arvaavat, mikä tapahtumasarja oli tämän loppuun asti kyllästymisen takana, joten ei siitä sen enempää. Liigaseurat olivat asettumassa ilmeisesti tämän Anttosen taakse.

No, kesällä liiton kokouksessa valittiin kuitenkin uusia jäseniä valtuustoon ja kuulin parista aika luotettavasta lähteestä, että Kale oli onnistunut toteuttamaan jonkin sortin puliveivauksen, jonka johdosta uusien valtuuston jäsenien joukko on tukevasti Kummolan "omien poikien" miehittämä, suoraan maakunnista. Ymmärtääkseni liigaseurat saavat syyttää tästä lähinnä itseään, he eivät olleet osanneet varautua tämän tyyppiseen vedätykseen, joka on mielestäni ihmeellistä, Kummolan tuntien.

edit. Kummola näyttää YLEn jutussa viittaavankin näihin uusiin edustajiin, notta heidän pitää saada miettiä rauhassa. hymiö.
 

Dinho

Jäsen
Kummola on hoitanut pestinsä Liiton puheenjohtajana ihan hyvin. Hänen aikanaan lätkä on noussut ykköslajiksi Suomessa ja menestystä on tullut roppakaupalla. Suurimmat virheet Kale on tehnyt, kun hän otti Nuori Suomi -systeemin juniorikiekkoiluun ja Jokerien KHL-siirrossa tapahtunut suhmurointi oli myös surkeaa toimintaa. Hän on toki myöhemmin kommentoinut, että Nuori Suomeen meneminen oli virhe, joten siltä osin hän on tästä synnistä vapautunut ja mitä tulee Jokerien KHL-siirtoon, se saattaa osoittatua hyväksi asiaksi Suomi-kiekolle.

En pidä ollenkaan huonona juttuna, että Kummola jatkanee puheenjohtajana varsinkaan kun ei ole ketään kelvollista vastaehdokasta. Jos pitää spekuloida, kuka aikanaan Kalen jälkeen tulee SJL:n johtoon, niin eiköhän se ole Rantasen IS:sä mainitsema Wallinheimo tai sitten Mika Sulin, jos hän halajaa edes pyrkiä PJ:ksi päästyään Olympiakomitean virkaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samalla sarjajärjestelmäketjuissa toivotaan liitolle isompaa valtaa suhteessa Liiga-seuroihin, mitä tulee päätöksentekoon Liigan tosiasialliseen hallinnointiin. Mitä itsenäisemmin Liiga-seurat saavat kehittää Liigan toimintaa omien etujen ja halujen mukaisesti, sen parempi.
 

stop madness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Samalla sarjajärjestelmäketjuissa toivotaan liitolle isompaa valtaa suhteessa Liiga-seuroihin, mitä tulee päätöksentekoon Liigan tosiasialliseen hallinnointiin. Mitä itsenäisemmin Liiga-seurat saavat kehittää Liigan toimintaa omien etujen ja halujen mukaisesti, sen parempi.
Joo sehän on nähty, kun jokaista seuraa kiinostaa vain oma napa eikä jääkiekon hyvinvointi lajina. Samalla turha antaa Liigalle ylistystä liiton paskuudesta, kun liiton hallituksessakin on paljon Liigan väkeä. Tämä laji vaan on pöhöttynyt lähes jokaisella osa-alueella
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oikea ratkaisu olisi Jääkiekkoliitto, joka olisi kiinnostunut suomalaisen jääkiekon kehittämisestä eikä keväisistä selänpesuu-sirkuksesta, jota huumorintajuisesti MM-kisoiksi kutsutaan. Jos liitolla olisi uskottava johto, ei liigalla olisi mitään sanaa mihinkään.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seuraavan askeleen urallaan ottavat tsekit
Ihan sellainen maallikon pohdinta, että pitäisikö jotain Yhdysvaltojen NTDP:n kaltaista polkua rakentaa maassa tavoitteellisimmille ja lahjakkaimmille junioreille? En tiedä miten Liiga-seurat ja U20-joukkueet tähän suhtautuisivat, mutta Jääkiekkoliitolla luulisi olevan laajempi, kansallinen näkökulma pelaajakehitykseen (tai sitten vain odotellaan, että Jukka Jalonen tuo taas mitalin).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk

Harri Nummela ei jatka Jääkiekkoliiton puheenjohtajana nykyisen kautensa päätyttyä. Aika odotettu päätös, sen verran paljon on ollut viime aikoina kritiikkiä Nummelaa kohtaan.

"− Niin jääkiekossa kuin muillakin elämän osa-alueilla jatkuva uudistuminen on elintärkeää. Sitä edistää muun muassa se, että luottamustehtäviä hoitavien henkilöiden piirissä tapahtuu riittävästi rotaatiota. Olen näin ollen päättänyt, että en ole enää käytettävissä puheenjohtajaksi seuraavalla, vuoden 2024 alusta alkavalla puheenjohtajakaudella."

Kahdeksan vuotta... :D
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Jääkiekkoliittoa moititaan vähän väliä, mutta ihme kyllä Jääkiekkoliitolle avatut ketjut eivät ole ottaneet täällä tuulta alleen. Nostanpa tätä ketjua ylös muutamalla ihmetyksen aiheella.

Ensiksi pari otetta Jääkiekkoliiton toimintasäännöistä:

Liiton tarkoituksena on edistää ja kehittää jääkiekkoilua ja muita liiton toimintaan hyväksyttyjä lajeja sekä toimia jäsentensä valtakunnallisena liittona, aatteellisena järjestönä ja yhdyssiteenä. Liiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.
Liitto ja sen jäsenet sitoutuvat edistämään kaikissa toiminnoissaan, tapahtumissa sekä katsomoissa suvaitsevaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Kaikissa liiton ja sen jäsenten alaisessa toiminnassa on edistettävä eettisesti kestävää urheilukulttuuria ja jääkiekon mainetta.

On ilmiselvää, että Liitossa on kustu omien toimintaperiaatteiden päälle jo pidemmän aikaa U-20 mandaattipaikkojen takia ja jos alla oleva on totta, niin se vain jatkuu.


Toinen asia on tämä huippukiekon neuvottelukunta, jossa luodaan puitteet sille kuinka suomalainen huippukiekko organisoidaan. Ko. toimikunnassa on neljä Liigaseurojen/Liiga Oy:n edustajaa sekä neljä jääkiekkoliiton edustajaa. Neuvottelukuntaan ei otettu Mestisseuroja, mutta liiton kautta epäsuorasti mestisseuroja edustaa esim. Juniori Kalpa ry:n PJ Mikko Kuparinen. Ei mielestäni edistä eettisesti kestävää urheilukulttuuria tai reilun pelin periaatteita, kun suljetaan osa toimijoista pois päätöksenteosta.

Lisäksi asia mitä ei tunnuta ymmärtävän on, että Liiga ja Mestisseurat ovat osakeyhtiöitä, jotka tekevät liiketoimintaa. Ei voi mitenkään olla Suomen Jääkiekkoliiton tehtävä suosia tiettyjen osakeyhtiöiden liiketoimia.

Kun katsoo Jääkiekkoliiton liittohallituksen koostumusta, niin se on kaikkea muuta kuin riippumaton toimija. 5/9 (Toivakka, Koivu, Pulkkinen, Martinmäki, Mattson) jäsenistä on taloudellisessa riippuvuussuhteessa Liigaseurojen taustayhtiöihin tai Liiga Oy:öön omistajana, työntekijänä tai hallituksen jäsenenä. 2/9 (Valtanen, Kuparinen) on ollut aiemmin ja 2/9 (Terho, Hietanen) on käsittääkseni riippumattomia toimijoita.

Täytyy ymmärtää, että tällaisissa tuplarooleissa olevilla henkilöille muodostuu väkisin eturistiriitoja vaikeista asioista päätettäessä. Tällöin on vaikea olla suosimatta omistuksiaan, työnantajaansa tai yhteisöään. Ei ole mikään ihme, että Jääkiekkoliitto asemoi itsensä Liigaseurojen puolelle kun K-Espoo ja Jokerit alkoivat kampeamaan itseään Liigalaivaan.

Ao.tiedotteen mukaan Pasi Kainulainen, Heikki Hiltunen, Tuomas Haanpää, Kari Laasala ja Kai Tervonen on valittu valmistelemaan liittohallituksen syksyn henkilövalintoja. Kaivakaa nyt ihmeessä sellaisia tyyppejä, jotka pystyvät tekemään päätöksiä Jääkiekkoliiton toimintaperiaatteiden mukaisesti ilman omatunnon tuskia toisaalle.

Esim. Palloliiton hallituksesta en äkkiseltään löytänyt ketään Veikkasliigaseurojen taustayhtiöihin liittyviä henkilöitä (korjatkaa jos olen väärässä). Ilmankos niiden toiminta vaikuttaa paljon raikkaammalta.

 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esim. Palloliiton hallituksesta en äkkiseltään löytänyt ketään Veikkasliigaseurojen taustayhtiöihin liittyviä henkilöitä (korjatkaa jos olen väärässä). Ilmankos niiden toiminta vaikuttaa paljon raikkaammalta.


Palloliiton hallituksen PJ on KuPSin vahva mies Ari Lahti ja Kaarlo Kankkunen on Veikkausliigan taustayhdistyksen PJ.

Kuulostaa aika itsestään selvältä, että lajiliiton johdossa on laji-ihmisiä. Lätkäliiton puolella liiton äänivaltaiset jäsenet (siis pitkälti kai seurat) valitsevat valtuuston jäsenet ja valtuusto valitsee hallituksen. Jos noissa valtuuston ja hallituksen kokoonpanoissa toteutuu yhdistyksen jäsenten kollektiivinen tahto, niin en oikein ulkopuolisena osaa nähdä tilanteessa ongelmaa. Käsittääkseni yhdistysautonomian idea on se, että yhdistys päättää itse sisäisestä toiminnastaan ja hallintonsa järjestämisestä: jos lajikentällä seurat ovat tyytymättömiä liiton johdon toimiin, niin ääni kuuluviin liittokokouksessa. Ja jos katsoo tuota liittovaltuuston kokoonpanoa, niin se ei nopeasti tarkasteltuna näytä erityisen Liiga-vetoiselta, ja tuolta poppoolta edellytetään hyväksyntä mm. mainitulle Liigan ja liiton välisen suhteen määrittävälle sopimukselle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JoKP
Ari Lahden jätin jostain syystä huomioimatta. Lahti ja Kankkunen on 2/8 koko hallituksesta. Se on aivan eri asia kuin 5/9. Hallituksen päätökset tehdään enemmistöpäätöksinä.

Kuulostaa itsestään selvältä, että lajiliiton johdossa on laji-ihmisiä. Kuulostaa myös itsestään selvältä, että henkilö joka on taloudellisessa suhteessa seurojen tai liigan taustayhtiöihin ajaa omaa etuaan myös liiton hallituksessa. Laji-ihmisiä luulisi löytyvän myös tämän pienen piirin ulkopuolelta.

Liittokokouksessa on suositaan sisäänrakennetusti liigaseuroja. Toki myös mestisseurat saavat etua suhteessa muihin. Liiga ja mestisjoukkueilla on +6 ääntä, u-20 SM-sarjajoukkueilla +5, u-20 Mestis +1 jne. Liittokokous valitsee valtuuston ja valtuusto hallituksen. Liigalla on myös yksi mandaattipaikka liittohallituksessa. Esim. palloliitossa äänimäärä menee pelaajamäärän mukaan, mandaattipaikka on sielläkin.

Joka tapauksessa olen samaa mieltä, että valtuusto ei ainakaan päällepäin näytä yhtä liigavetoiselta kuin hallitus. Valmistelukomitealla on varmasti suurin valta ketä ehdotetaan hallitukseen. Valtuusto vain leimannee heidän ehdotuksiaan. Vastuu on kuitenkin aina valtuustolla.

En voi uskoa, että lajikentällä olisi koskaan ollut enemmistön mielipiteenä luoda U-20 sarjaan mandaattipaikat. Niin vain tällainen päätös on joskus mennyt läpi jääkiekkoliiton päätöksentekomyllyssä. Tämä on rakenteellinen ongelma jota hallituksen nykyinen kokoonpano tukee.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Palloliiton hallituksen PJ on KuPSin vahva mies Ari Lahti ja Kaarlo Kankkunen on Veikkausliigan taustayhdistyksen PJ.
Ja Raimo Sarajärvi (SJK omistaja) on varaPJ sekä hallituksen jäsen Riihilahti (HJK) myös UEFA:n päättäjissä, hallituksessa siis myös MIFK Sverker Skogberg... eli siis 4/6

Ja kyllä tämä on haitaksi Veikkausliigalle, jossa näiden joukkueiden etu (Kups, HJK, SJK) ajaa sarjan kokonaisedun edelle esim europelien väistämisellä liigaohjelmassa ym.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Ja Raimo Sarajärvi (SJK omistaja) on varaPJ sekä hallituksen jäsen Riihilahti (HJK) myös UEFA:n päättäjissä, hallituksessa siis myös MIFK Sverker Skogberg... eli siis 4/6

Ja kyllä tämä on haitaksi Veikkausliigalle, jossa näiden joukkueiden etu (Kups, HJK, SJK) ajaa sarjan kokonaisedun edelle esim europelien väistämisellä liigaohjelmassa ym.

Nyt en ihan ymmärtänyt mitä ajat takaa. Palloliiton hallituksessa on A.Lahti (pj), K. Mattson (vpj), K. Kankkunen (2.vpj). , J.Luusua, A. Murtonen, M Hannuksela, M. Katainen ja J. Strand. Mistä löysit Sarajärven ja Skogbergin tuohon?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En voi uskoa, että lajikentällä olisi koskaan ollut enemmistön mielipiteenä luoda U-20 sarjaan mandaattipaikat. Niin vain tällainen päätös on joskus mennyt läpi jääkiekkoliiton päätöksentekomyllyssä. Tämä on rakenteellinen ongelma jota hallituksen nykyinen kokoonpano tukee.

En tiedä. Mutta ei sovi unohtaa sitä, että liiton ja Liigan välistä suhdetta koskevan sopimuksen neuvotteluissa on liiton lisäksi aina se toinen osapuoli eli Liiga. Liitto ei varmaan noissa neuvotteluissa ole siinä asemassa, että se kykenisi yksipuolisesti määräämään sopimuksen sisällöstä Liigan tahdosta riippumatta. Jos Liigalla on resursseja ja tarvittaessa halu järjestää itse A-junnusarja, niin mitkä ovat liiton mahdollisuudet estää se? Liiga on vahva toimija ja liitto joutuu tekemään kompromisseja Liigan suuntaan keskinäisestä suhteesta sovittaessa. Erilaisten Liiga-seuroihin ja pelaajiin kohdistettavien kieltojen ja sanktioiden käyttöala lienee aika rajallinen niihin liittyvien kilpailuoikeudellisten kysymysten vuoksi.

Siitä en osaa sanoa, minkälaista tunkua liiton hallitukseen ylipäätään on. Mutta liiton säännöt ja laki tarjoaa kyllä jäsenille suoja- ja reagointikeinoja, jos koetaan, että liittoa johdetaan liiton edun vastaisesti tai jäsenten oikeuksia loukataan sääntöjen/lain vastaisesti. Jos sekä hallitus että valtuusto (jossa mm. pelaajayhdistyksellä ja mestisyhteisöllä on omat edustajansa) toimivat räikeästi vastoin yhdistyksen tarkoitusta, niin tilanne on aika vakava.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
En tiedä. Mutta ei sovi unohtaa sitä, että liiton ja Liigan välistä suhdetta koskevan sopimuksen neuvotteluissa on liiton lisäksi aina se toinen osapuoli eli Liiga. Liitto ei varmaan noissa neuvotteluissa ole siinä asemassa, että se kykenisi yksipuolisesti määräämään sopimuksen sisällöstä Liigan tahdosta riippumatta. Jos Liigalla on resursseja ja tarvittaessa halu järjestää itse A-junnusarja, niin mitkä ovat liiton mahdollisuudet estää se? Liiga on vahva toimija ja liitto joutuu tekemään kompromisseja Liigan suuntaan keskinäisestä suhteesta sovittaessa. Erilaisten Liiga-seuroihin ja pelaajiin kohdistettavien kieltojen ja sanktioiden käyttöala lienee aika rajallinen niihin liittyvien kilpailuoikeudellisten kysymysten vuoksi.

Siitä en osaa sanoa, minkälaista tunkua liiton hallitukseen ylipäätään on. Mutta liiton säännöt ja laki tarjoaa kyllä jäsenille suoja- ja reagointikeinoja, jos koetaan, että liittoa johdetaan liiton edun vastaisesti tai jäsenten oikeuksia loukataan sääntöjen/lain vastaisesti. Jos sekä hallitus että valtuusto (jossa mm. pelaajayhdistyksellä ja mestisyhteisöllä on omat edustajansa) toimivat räikeästi vastoin yhdistyksen tarkoitusta, niin tilanne on aika vakava.
Liitto kenties sanoisi, ettei näillä Liigan villin U20-sarjan pelaajilla ole mahdollisuutta osallistua maaotteluihin eikä mihinkään IIHF:n alaiseen toimintaan. Moni pelaajista varmaan haluaisi olla esillä myös maaotteluissa rahakasta sopimusta jahdatessaan.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
En tiedä. Mutta ei sovi unohtaa sitä, että liiton ja Liigan välistä suhdetta koskevan sopimuksen neuvotteluissa on liiton lisäksi aina se toinen osapuoli eli Liiga. Liitto ei varmaan noissa neuvotteluissa ole siinä asemassa, että se kykenisi yksipuolisesti määräämään sopimuksen sisällöstä Liigan tahdosta riippumatta. Jos Liigalla on resursseja ja tarvittaessa halu järjestää itse A-junnusarja, niin mitkä ovat liiton mahdollisuudet estää se? Liiga on vahva toimija ja liitto joutuu tekemään kompromisseja Liigan suuntaan keskinäisestä suhteesta sovittaessa. Erilaisten Liiga-seuroihin ja pelaajiin kohdistettavien kieltojen ja sanktioiden käyttöala lienee aika rajallinen niihin liittyvien kilpailuoikeudellisten kysymysten vuoksi.
Niin tosiaan, kaiketi noista U-20 mandaattipaikoista on sovittu Liigan ja Liiton välisessä sopimuksessa. Silloin eivät ole menneet pelkästään Liiton päätöksentekomyllyn läpi. Jos Liitto pystyy estämään maajoukkuepelit kuten Glove yllä totesi, niin luulisi Liitolla olevan riittävästi vipuvartta myös estää halutessaan myös mandaattipaikat. Tämä ei toki ole moraalisesti paljon parempi tapa kuin case Keränen.

Liitto ei tietenkään pysty yksin määrittelemään sopimusta, mutta hyvä jos toimis edes jonkinlaisena vastavoimana Liigalle. Nyt se on joutunut joustamaan omista reilun pelin periaatteistaan ja eettisistä toimintaperiaatteistaan.

Siitä en osaa sanoa, minkälaista tunkua liiton hallitukseen ylipäätään on. Mutta liiton säännöt ja laki tarjoaa kyllä jäsenille suoja- ja reagointikeinoja, jos koetaan, että liittoa johdetaan liiton edun vastaisesti tai jäsenten oikeuksia loukataan sääntöjen/lain vastaisesti. Jos sekä hallitus että valtuusto (jossa mm. pelaajayhdistyksellä ja mestisyhteisöllä on omat edustajansa) toimivat räikeästi vastoin yhdistyksen tarkoitusta, niin tilanne on aika vakava.
Se voi olla totta, että varteenotettavia ehdokkaita ei ole pelkästä hyväntekeväisyydestä löytynyt. Kun pelissä on taloudellisia intressejä, niin motivaatio kammeta itsensä hallituspaikoille kasvaa kummasti.

En hae takaa sitä, että tässä olisi mitään lainvastaista. Jääkiekkoliitosta on puhuttu iät ja ajat hyvävelikerhona tai saunakerhona. Vähän väliä sitä moititaan ylimielisyydestä. Tuo hallituksen kokoonpano ja päätökset joita viimevuosina on tehty tukee tätä narratiivia.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Taitaa kertoa tarinaa Veikkausliigan hallituksesta, jossa siis sääntömääräisesti on neljä seurojen edustajaa ja kaksi ulkopuolista.
Viisas linjaus Veikkausliigalta. Ilmeisesti siellä on tällä hetkellä 50% seurojen ulkopuolisia jäseniä, eli jopa enemmän kuin minimi. Hallituksessa on edustettuna MIFK, SJK ja HJK.

Liigassa näyttäisi olevan 2/6 seurojen ulkopuolisia, jos Hietanen ja Lasse Aho lasketaan ulkopuolisiksi. Edustettuina on Ilves, Lukko, Kärpät ja Sport.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös