Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2023–2024

  • 377 184
  • 1 317

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jatketaan vielä pleijareiden perkaamista tilastojen valossa eli kyllähän nyt nuo 16 osallistujaa ovat keskimäärin painaneet 8,06 otteluun 1,81 + 3,38 = 5,19 tehot. Se on ihan kova tahti ja sinänsä @Gleb ei ole nähnyt väärin tämän kevään poikien edesottamuksia. 16 ukkoon mahtuu aina näitä heikkoja lenkkejä kuten näitä veräjänvartijoita sekä yhden pelin Pärssisiä, jotka laskevat keskiarvoa.

Toista oli kaudella 87-88, jolloin viisikko seikkaili rapakon takana painaen 11,4 otteluun 6,2 + 9 = 15,2 tehot. Nämähän olivat aivan käsittämättömän kovat keskiarvot ja koskaan toiste ei ole päästy kuin puoleen tuosta. Kurri painoi sen 31p ja Tikkanen 27p tuona keväänä. Ruuttu 7p, Sinisalo 6p ja Mäkelä 5p eivät kukaan päässeet edes puoleen tuosta keskiarvosta, mutta yhtä kaikki heidät muistamme aina tästä huikeasta keväästä osana legendaarista tehoviisikkoa. Suoritus on myös kova ottaen huomioon vaikkapa viime kauden osalta vain 5 parasta pistemiestä, jotka jäivät silti "vain" 14,8 pisteeseen per ukko. Koronakevään pelleilyissä kärkiviisikko painoi sentään 16p mieheen, mutta otteluitakin tuli tuolloin 20,4 mieheen.

Viime kaudella on painettu 2000-luvun kovin pistekeskiarvo ja se oli 6,04. Tästä kaudesta on hyvä sauma päästä siihen lukemaan sillä siihen ei enää vaadittaisi kuin 16 pistettä. Tosin Annusen laittaminen luukulle laskisi tätä keskiarvoa heti, joten sori Justus. Älä nyt pilaa tätä. Niin ja onhan siellä Hakanpääkin, joka voi tulla romuttamaan tämän kauden statsit alaspäin. Viime kaudesta jos lähdetään katsomaan edellistä nykyistä kovempaa tahtia, niin saamme mennä aina 96-97 pleijareihin asti, jolloin suomalaisten pistepörssin vei Janne Niinimaa. Olisitteko uskonut tätä kotona. Janne ihan ite. Niin tuolloin tosiaan se keskiarvo oli 8 miehen voimin 6,62 ja keskiarvon ylittäneitä oli Janne, Tikkanen ja Selänne ja alittaneita oli Numminen, Lehtinen, Koivu, Kurri ja Laukkanen. Kyllä tässä on keskiarvollisesti kova kevät siis menossa.

Luostarinen, Kakko, Mikkola, Kiviranta, Lindell, Kotkaniemi, Saros ja Pärssinen kuuluvat tähän kivirekiosastoon, jotka ovat jääneet keskiarvotahdista. Onneksi on vetureita Barkovin, Rantasen, Ahon, Lehkosen, Heiskasen, Lundellin, Hintzin ja Teräväisen toimesta. Jännä nähdä tästäkin tilastonäkökulmasta miten poijjaat hoitaa kevään pelit loppuun.
 

Lubeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Anaheim Ducks
Thomson palaa Eurooppaan neljän Ottawan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen. Onko tämä nyt se kuuluisa maitojuna? Onko joku seurannut Lassin uraa rapakon toisella puolella, saiko edes kunnon näytönpaikkaa, riittikö taso? Kahden sekunnin tilastoscouttauksen perusteella pelannut tällä kaudella huonoimman AHL-kautensa, joko haaveet urasta änärissä on nyt taputeltu?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Thomson palaa Eurooppaan neljän Ottawan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen. Onko tämä nyt se kuuluisa maitojuna? Onko joku seurannut Lassin uraa rapakon toisella puolella, saiko edes kunnon näytönpaikkaa, riittikö taso? Kahden sekunnin tilastoscouttauksen perusteella pelannut tällä kaudella huonoimman AHL-kautensa, joko haaveet urasta änärissä on nyt taputeltu?

2021-22 kaudella näin Thomsonilta NHL-pelejä sieltä täältä ja hän pelasi minusta hyvin niissä. Perusvarmaa peliä puolustussuuntaan ja hyvää tekemistä myös hyökkäyssuuntaan. Silloin hän näytti minusta pelaajalta, josta tulee vielä jotakin. Viime kaudella NHL-pelejä tuli vaan kaksi, joista toisen näin eikä Thomson ollut kovin hyvä siinä. AHL:ssä kulki ainakin pisteiden valossa. Tällä kaudella Anaheim poimi Thomsonin vähäksi aikaa mukaansa waiversien kautta pelaamaan harjoituspelejä, joissa hän ei tehnyt suurempaa vaikutusta. Takaisin waiversiin ja takaisin Kanadaan. Kausi kuluikin sitten AHL:ssä niin kuin sanoit, huonohkoilla tehoilla.

Niin enpä sitten tiedä. Voi olla, että Ottawassa tie on seis, kun siellä on sen verta jännempää pakkia edessä ja prospektiosastollakin löytyy pari kiinnostavampaa nimeä. Jopa Matinpalo pääsi tällä kaudella pelaamaan pelejä. Lisäksi kun tuo Thomsonin käyrä näyttää nyt alaspäin, niin ei hän ole ansainnut suuremmin näytönpaikkoja NHL:stä.

Voi olla, että Ruotsiin meno on tässä vaiheessa ihan hyvä liike Thomsonille. Siellä osataan kuitenkin kasvattaa pakkeja, joten ehkä vuoden tai kahden päästä Thomson on valmiimpi NHL:ään. Tai sitten tie ei vie häntä enää takaisin. Jää nähtäväksi.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kotkaniemi luki palstalta olevansa osa kivirekä ja avasi nyt syöttöpisteellään pleijareiden pistetilinsä. Carolina hoiti tämänkin kuolemanpelinsä ja 4-1 voitto tiesi sarjan tilanteessa muutosta jo 3-2 voittoihin. Tässä on nyt klassinen hetki käsillä, että alatko uskomaan jo voittoon ja fokus karkaa vai miten tämän käsittelet. Vain harvoin tuolta on tultu ja jos Carolina kääntää 3-0 voitot vielä voitoksi, niin se on kova temppu. Aholle -1 ja Kotkalle +1. Teuvolle tehoton duunipäivä. Kakko keräsi tappiosta -1 lukeman, mutta antoi sentään 3 niittiä.

Heiskanen kakkostähtenä 1+2 tehoilla ja Dallasille selkeä 5-1 voitto. Sarja nyt 3-1 tilanteessa ja näinköhän sieltä Dallas painaa jatkoon. Eipä tarvi kansan huolehtia siinä tapauksessa Matkustajan jaksamisesta. Tai ainahan huoli kissanristiäisistä on. Hintzin peliaika 6:35 herättää kyllä huolta hänen pelikunnosta. Lindell luuti normaalin iltapuhteen ja plussasi taas yhden miinuksen tilastoista pois ja tänä keväänä on kokonaisuus +2. Heiskanen napsi +2 saldon ja siirtyi junan kyytiin. Lehkonen, Kiviranta ja Rantanen antoivat kaikki 4 taklausta, mutta Kiviranta ei osallistunut -3 kilpailuun poikien kanssa ja otti nollat siihen sarakkeeseen. Nollat taulussa kulki lähes koko Colorado ja suomipojat jäi pisteittä.

Jesperin syötön myötä 13 saanut passimerkinnän ja 14 päässyt nyt pisteille. Junaan mahtuu jo 5 pelaajaa, mutta Arsin osalta alkaa tehdä tiukkaa.

Teuvo nyt otteluissa Top10-listalla jakaen Rinteen kanssa 89 ottelulla tuota paikkaa. Rane matsin Sakua jäljessä 79 ottelulla. Miro ja Esa 77, Hine 74, Aho 73 ja Haula putosi Top20-listalta. Heti perässä Donskoi ja Arsi 69 ottelussa ja Sinisalo ja Kotkaniemi 68 ottelun kohdalla. Kivi Ruutun kanssa 42 ottelussa. Kakko Kassun seuraan 38 otteluun.

Vain Miro maalasi ja pudotti Sami Kapasen seurastaan nousten yksin 14 maaliin. Heiskanen syötteli itsensä Sakun ja Sepen ohi 43 maaliin ja edellä nyt Teukka 44 syötön kohdalla. Kotkalle 10 passia täyteen ja tällä 37 pelaajaa saavuttanut tuon saman. Heiskanen ohitti pisteissä Hinen ja on enää 2p jäljessä Sakua. Kotka nosti Top30-listan tason 22p.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Aho jäi viime pelissä ilman pisteitä, mutta hänen 10 pistettä yhdeksässä (nyt kymmenessä) pelissä nostavat hänet kaikkien aikojen kymmenenneksi pelaajaksi, joka kykenee 10 pudotuspelipisteeseen kuudella peräkkäisellä kaudella. (Ks. RotoBallerin uutinen aiheesta, uutisen lähde on ESPN: Sebastian Aho Joins Exclusive List With 10th Postseason Point - NHL News | Fantasy Hockey).

Suomalaisittain hauskaa, että aktiivipelaajia listalla on kolme ja näistä kaksi (!) on suomalaisia eli Aho ja Rantanen. Kolmas listan aktiivipelaaja on Brad Marchand.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Siellä paineltiin 3 ukon voimin tämä kierros ja ei yhtään sinivalkoista pistettä. Ei tästä tule nyt yhtään mitään. Floridalla oli katkon paikka ja siihen olisi voinut ottaa lepotaukoa, mutta niin vain sarjan piti antaa jatkua. Olikos se nyt viime vuonna kun punnersivat eteenpäin seiskapelin kautta ja näytti sitten bensan loppuminen täysin totaaliselta koko joukkueelta ja kannu sai väistyä. Eikö ne mitään oppinut siitä. Ja mitä minä tälläisen pelin jälkeen kirjoitan? Nääh. Luostariselta täydellistä dominointia aloitusympyrässä ja en pilaa tätä faktoilla katsomalla aloitusmääriä, vaan tyydyn tuohon 100%, mikä näkyy. Barkov otti 70% ja Lunkka 60% varmuudella aloitukset ja näitä lukuja on kiva katella pelistä toiseen. Usein juuri tuolla Skoda Cupissa tuskasteltu porukalla Suomen aloitustappioiden määrää ja täällähän näitä homman taitajia olisi. Luostarinen otti 4 niittiä, Barkov 3 ja Lunkka vain 2. Missä ne lähes 10 taklauksen pelit Sasha? Laukauksissakin Barkov vain 2 ja Luostarinen 1. Sashalle olisin kyllä antanut maaliin syöttöpisteen, kun jotenkin olin nopeasti aamun tihrusilmilläni näkeväni Barkovin tarkoituksellisesti yrittäneen tilanteessa juuri pelata kiakkoa Reinolle, mutta kait se sitten on tilastoja uskottava ja kiekko pomppi jostakin Bostonin ukosta. Sai Sasha sentään lohdutukseksi plussapallon. Niin ja meinasin nähdä myös tuomarivirheen Bostonin maalissa, kun kontakti veskariin ja vielä mailalla huitaistu veskarin maila pois, mutta kait sen sitten teki oma pakki sitten kun ei videoiltakaan rikettä todettu. No ilman mitään asiaa sain tuhlattua aikaani näinkin pitkän kappaleen ja tuloskin vielä mainitsematta. Kyllähän te sen tiedätte, mutta 2-1 se oli. Ei näin. Sarja edelleen 3-2 tilanteessa ja suosittelen Floridalle katkaisuhoitoa, vaikka vaikeahan se katko on meille kaikille.

Kokemusta Barkoville kertyi tästäkin ja nyt on jo Kipper jäänyt taakse. Oli se kannu Kipperilläkin lähellä. Pelin edellä on sitten sellaiset pleijarihirmut kuin Ruutu ja Nieminen ja heidän seurasta voisi saada vinkkiä nosteluun. Tosin Nemon tuuletuskoulu on aivan innotonta antijääkiekkoa. Meillä on Kulta Jukka opettamassa virheetöntä antikiekkoa ja sitten Nemon opeilla jokaisen tilanteen jälkeen tonnin seteli-ilmeellä etiäpäin. Ja ei vielä Jutin rillijuhlissakaan sitten lähre, kun nilkkatulehdusta podetaan poissa kansan katseilta. Mikä meitä muuten vaivaa? Aihe meinaa karata, joten ohjaan itseni takaisin urille. Meillä on nyt 44 pelaajaa saavuttanut 40 pelin rajan, kun Lunkka teki sen nyt viime pelissään. Lehterä ja Pitkänen ei sitä tehnyt ja siksi Lunkka ei leiki enää heidän kanssa. Luostarisen poika taaseen teki tylyt temput Colorado-legenda Hahlille ja työnsi Riksan ulos Top50-listalta. Taso on nyt "hetken" 36 sano Eetu ja vilkaisi BilleBeinon huppariaan merkityksellisesti virnuillen.

Ja tehoissa..... Kiitos. Taas myöhästyn töistä kun kirjoitus vei liikaa aikaani.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Kotkaniemi luki palstalta olevansa osa kivirekä ja avasi nyt syöttöpisteellään pleijareiden pistetilinsä. Carolina hoiti tämänkin kuolemanpelinsä ja 4-1 voitto tiesi sarjan tilanteessa muutosta jo 3-2 voittoihin. Tässä on nyt klassinen hetki käsillä, että alatko uskomaan jo voittoon ja fokus karkaa vai miten tämän käsittelet. Vain harvoin tuolta on tultu ja jos Carolina kääntää 3-0 voitot vielä voitoksi, niin se on kova temppu. Aholle -1 ja Kotkalle +1. Teuvolle tehoton duunipäivä. Kakko keräsi tappiosta -1 lukeman, mutta antoi sentään 3 niittiä.
Tyhmähkö kysymys, mutta kysyn silti. Aholle tilastoihin tosiaan kirjattu -1, mutta Rangersin maalihan tuli alivoimalla. Eikö +/- -tilastoon kirjata vain tasakentällisin tehdyt maalit vai rankaistaanko ylivoimajoukkuetta miinuksella huonosta ylivoimasta jos kaveri iskee alivoimamaalin? Käsittääkseni ylivoimalla ei kuitenkaan plussaa kirjata tilastoihin jos yv-maalin tekee.
 

Largo

Jäsen
Tyhmähkö kysymys, mutta kysyn silti. Aholle tilastoihin tosiaan kirjattu -1, mutta Rangersin maalihan tuli alivoimalla. Eikö +/- -tilastoon kirjata vain tasakentällisin tehdyt maalit vai rankaistaanko ylivoimajoukkuetta miinuksella huonosta ylivoimasta jos kaveri iskee alivoimamaalin? Käsittääkseni ylivoimalla ei kuitenkaan plussaa kirjata tilastoihin jos yv-maalin tekee.
Juuri näin. Alivoimamaaleista tulee plussaa ja miinusta, kun taas ylivoimamaaleista ei.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tyhmähkö kysymys, mutta kysyn silti. Aholle tilastoihin tosiaan kirjattu -1, mutta Rangersin maalihan tuli alivoimalla. Eikö +/- -tilastoon kirjata vain tasakentällisin tehdyt maalit vai rankaistaanko ylivoimajoukkuetta miinuksella huonosta ylivoimasta jos kaveri iskee alivoimamaalin? Käsittääkseni ylivoimalla ei kuitenkaan plussaa kirjata tilastoihin jos yv-maalin tekee.
Samoin tyhjiin tehdyistä maaleista tulee miinuksia. Sille on syynsä miksi +/- tilastoa pidetään yleisesti huonona.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Yksinkertainen on kaunista ja plussapallojen historia ulottuu hieman pidemmälle, kun nämä edistyneet tilastot jotka kertovat hieman laajempaa kuvaa. Onhan tuo nyt todella surkea tilasto kun samantason pelaaja saa kauden saldoksi +30 tai -30 riippuen pitkälti siitä missä jengissä pelaat. Jos näitä oikeasti haluaa miettiä, niin joukkueen sisäinen pörssi kertoo jotakin, mutta ei sekään silti mitään. Jos sun kenttää peluutetaan aina vastustajien pimentämiseen, niin todennäköisyys miinuksille on kovempi kun saat painaa vastustajan nelosta vastaan. Ja kuinka paljon kenttä ottaa oman pään aloituksia versus hyökkäysalueen jne. Plussapallot on silti ihan hauskoja kun tiedostaa niiden luonteen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Thomson palaa Eurooppaan neljän Ottawan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen. Onko tämä nyt se kuuluisa maitojuna?
Kun noista maitojunailjoista on puhe niin tuli vasta nyt huomattua että Ville Heinola ei pelannut peliäkään ylhäällä vaan unohdettiin farmiin koko kaudeksi. Ihmettelen jos jatkaa rapakon takana.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Ihmettelen jos jatkaa rapakon takana.

Ainakin organisaatiota pitää Heinolan päästä vaihtamaan, toivottavasti nälkää NHL-uraan vielä riittää tarpeeksi. Sopparihan loppuu, saas nähdä mitä Jets miehen kanssa meinaa. Heinola siis RFA.
 

Nick Neim

Jäsen
En tiedä onko termin tarkoitus vuosien varrella muuttunut, mutta mun mielestä on hölmöä puhua neljäkin kautta ja noin neljäsosan koko ammattilaisurastaan uhranneista, pääosin farmiliiga AHL:ää tahkonneista pelaajista jonain maitojunalaisina. Ei, ei se paluu Eurooppaan automaattisesti ole maitojunailua.

Kaikilla ei vaan ylös asti riitä, mutta sellaiset 150 tai 200 matsia farmisarjaa karkoittaa maitojunaleiman tehokkaasti, siinä missä joku Levtchi taas on ihan aito maitojunalainen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ylipäätään maitojuna termi on turha ihan kenen tahansa kohdalla. Se että sut noteerataan NHL:n puolelta on jo kova saavutus ja ei oo häpee jos paikka ei sitten aukeakaan. Ei se aukea monella muullakkaan ja vähiten näillä maitojunista puhuvilla. Heinola oli hyvin lähellä olla NHL-pelaaja kauden alkaessa, mutta loukki sotki suunnitelmia ja sitten ei NHL-nostoa tullut suomalaishautomon kokoonpanoon. Se on usein niin pienestä kiinni aukeaako paikka vai ei. AHL on myös raju sarja tahkota vuodesta toiseen odottaen kutsua ylös. Nää jäbät jotka siellä jaksaa painaa unelmansa eteen osoittaa vahvaa luonteen lujuutta. Toki jonkun kohdalla se voi olla vain hitaampaa nöyrtymistä sen edessä ettei taso vain riitä.

Koppanen, Helenius, Rissanen, Pokka, Koivula, Tuomainen, Pihlman, Gibson, Nemo, Pulikanov, Mäki, Wirtanen, Honka, Laakso, M.Elomo, Toivonen, Kossila, Jokela, Rita, Osala, Tony Salmelainen ja viimeisimpänä Lassi Thomson ovat painaneet kaikki päälle 200 runkosarjaottelua AHL:n puolella. Kaikkia näitä yhdistää se, että ihan ok tason pelimiehiä, mutta ei ihan riittänyt. Yksi silti joukosta nosti kannua ja pelasi ihan ok uran 385 peliä NHL:ssä. Heleniuskin omilla avuillaan 155 peliä ja se on 100. eniten suomalaisista. Muitakin tuolla pääsi ylhäällä pelaamaan ja se oli kiitos sinnikkyydestä ja jääräpäisestä tahtotilasta nousta shown puolelle. Moni pelannut ihan ok uran myös Euroopan pelikentillä. Hattu päästä, että viitsivätkin.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kuten ennakoin jo merkkipaalut ketjuun, niin sieltähän se Rane tuli ja hoiti itsensä 100p kerhoon Kurrin ja Tikkasen seuraksi. Kurri patsastelee ainoana suomalaisena 200p kerhossa tehoillaan 233, kun Tiki jäi 132p. Kummoinen meedio ei tarvitse olla jos arvelee Coloradon pysyvän pleijarijoukkueena vielä jonkun tovin ja Ranen siellä hääräilevän ehkä jopa läpi uran, joten Tikin ohitus on realismia jossakin kohdassa. Toki tämän voi rikkoa jokin onneton treidi ja Ranen kohtaloksi tulee loppu-uran kohtalona toimia OJ:n tavoin pleijareita kiertävänä tehopelaajana, mutta tuskin sentään näin käy. Kurrin ohitukseen tai seuraavaan sataseen pitääkin sitten olla jo tähdet oikeassa asennossa. Kova on suoritus jo nyt. Onnea Rantasen pojalle tästä. Kovin oli kitsaalla päällä tilastomiehet, kun olisin jo antanut syötön Ranelle tuohon aikaisempaan Lehkosen maaliin, mutta ilmeisesti siellä jokin ärsyttävä kosketus oli Dallasin pojilla ja vasta Kalle Maakarin 2-2 tasoitusmaaliin tuli kakkossyöttö. Ja siinäkin maalissa olin katselinani kiekon osuneen maalin edessä Rantaseen, mutta näin sekin meni tilastomiehien näkemyksen mukaan Maakarin vedosta suoraan. Eipä mulla mitään hidastuksia ollut ja aamun aivoille tuo kiekko liikkuu aika nopeasti.

Otetaan nyt ihan uutta kappaletta kun meni sellaisella ajatuksenvirralla tuo edellinen jo niin isoksi. Lehkonen astui esiin kun pelillä alkoi olla jotakin merkitystä ja painoi 1-1 tasoituksen. Heiskanen siitä sitten näytti miten hyökkäystä tuetaan ja painoi vielä Dallasin 2-1 johtoon. Ranen 100p tulikin sitten jo tuossa mainittua ja sehän oli tämä 2-2 tasoitusmaali. Pari maalia tuli Coloradolle ilman suomalaista tehopistettä, mutta 4-3 kavennus oli taas Lindellin syötöstä. Lopussa Arsi meinasi punnertaa ratkomaan peliä, mutta katseli sitten säälien jatkoajassa bussin alle työnnettyä Neittaanmäkeä ja antoi hänelle kunnian naulata peli lukemiin 5-3. Koosteessa näkyi kivasti Kivirannankin yritys, mutta nolla plus nolla on nolla. Lehkoselle plussapallo ja Ranen kanssa molemmat ottivat kakkoset vikaan erään. Hinen poissaolo näkyi tappiona ja vaikka ei pleijarit ole menneet ihan putkeen, niin laittakaa nyt poika kentälle. Tosin taisi viime pelissä tulla kipeää sitten enemmänkin, niin hyvä että huilaa hetken. Heiskanen keräsi plussapallon ja Lindell otti nuhtelustani vaarin ja lähti taas tavoittelemaan The Pakkasukon titteliä keräten -2 saldon. Sarja jatkuu Dallasin 3-2 voitoin etiäpäin ja näinhän tässä käy kun arvelinkin, että suomalaiset eivät osaa ajatella isänmaallisesti ja päästää toista jengiä levänneenä eteenpäin. Ei sitten millään, vaan väsytetään joukkue ja vielä Hinekin telakalle. Siinä voi sitten tulla kylmät seuraavalla kierroksella ja Stanleyn kesäjuhlilla ei ole sitten suomalaisia ollenkaan. No ei sentään, kyllä tämä on Floridan vuosi.

Heiskanen siirtyi kevään suomalaiseen pörssikärkeen Barkovin seuraksi 5+8 tehoilla ja Ranelle on tarjolla vain 3. sija 3+10 saldollaan. Arsi heräsi oikeaan aikaan ja juna kulkee edelleen 5 ukon voimin etiäpäin. Kasassa nyt yhteistehot 32 + 60 = 92 ja keskimäärin ukot on pelannut 9,2 peliä tehoin 2 + 3,75 = 5,75. Kovaa tulosta tulossa tästä keväästä.

Otteluissa Rane nousi jakamaan sijaa 16 toisen turkulaisen kanssa. Molemmilla kasassa 80 ottelua ja se pienempi turkulainen sai 59p siinä missä tämä suurempi 100p. Joku ero tuossa on. Seuraavana on sitten parin pelin päässä Teppo Winnipeg, mutta ohitus tällä kaudella ei ole enää ihan varmaa sillä vaatisi seiskapelin tasoihin menoon ja seuraavan sarjan ohitukseen. En ole meedio, mutta uskoisin Dallasin hoitavan seuraavan pelin. Miro ja Esa tulee edelleen tasatahtia 78 ottelun kohdalla ja jos se ohittaja ei ole Rane, niin kyllä Teppo sulla sijoitus tulee kuitenkin laskemaan tänä keväänä. Teemukin itkee ja mäki itken. Hine roikkuu edelleen Top20-listan viimeisellä sijalla pelin isommalla määrällä kun Sepe, mutta nyt on Sepellä sauma ottaa kiinni kun Hine saikuttaa. Tosin katkolla se Sepekin on ollut Carolinan kanssa jo hetken, että tiedä sitten näistä. Arsille ei 69-kerho Donskoin kanssa maistunut ja nousi 70 ottelunsa myötä ohi. Emmekä unohda Joelia, joka painoi ohi Ruutusta ja on nyt vain pelin päässä siitä toisesta Joelista. Annusen jo unohdin ja eihän se ollut enää edes kakkosena kokoonpanossa.

Lehkonen nousi maaleissa jo jakamaan sijaa 8 Teuvon kanssa. Molemmilla 23 maalia ja mitäköhän Teuvo meinaa ensi pelissä asialle tehdä. Heiskasen 15. maali nosti hänet Reijon ja Donskoin rinnalle jakamaan sijaa 16.

Syötöissä Rane jatkaa epätoivoista Kurrin saavuttamista ja eroa on vielä 60 syöttöä. 100 syötön raja on lähempänä ja siihen vaadittaisiin "vain" 33 syöttöä. Lehkonen nousi Salon seurasta pois ja kuuluu nyt syöttöhirmujen Top20-listalle tosin jakaen 20 syötön kanssa paikkaa Haulan ja Vatasen kanssa. Lindell kiipesi JokisJussin rinnalta yksinäiseksi 16 syöttöpisteen suomalaiseksi.

Mainitsinkohan jo Ranen 100 tehopisteen. Äijähän painoi sen viime yönä. Huhhuh. Vain 3 on tuohon kotimaisen kiekkokoulun kautta päässyt, joten kova suoritus. No saa sen mainita useamminkin jos ehdin jo hehkuttaa. Mirolla 7. sija häämöttää pisteen päässä, mutta oikeammin 2p, koska Sakulla on 18 maalia ja Mirolla vasta 15. Ohitus vaatii Mirolta siis 60p puhkaisua. Arsin 1+1 peli ei sijaa 15 muuta, mutta Sonja on enää yhden pisteen edellä ja tähän ohitukseen kelpaa vaikka kakkossyöttö. Lindell nousi Lundellin ja Siltasen ohi ja enää olisi pisteen päässä 20p puhkaisu. 20p kohdalla odottaa Nemo, joka hänkin joutuu tyytymään sijaan 31 eli näitähän meillä riittää.

Kilaripörssissä Arsi nousi jakamaan 16. sijaa Ahon ja Reksan kanssa 44min saldollaan. Lydmanin 42min seura ei Arsia napostellut kovin kauan. Ranen 28min saldo ei riitä Top20-listalle ja mitä näistä nöösipojista enempää kirjoittelemaan.

Plussapalloista en nyt jaksa sen enempää ilakoida, mutta mieltäni kylmää kovasti Lindellin jäätyminen -18 asteeseen ja The Pakkasukko Sami Salo on enää yhden asteen jäisempi jätkä. Hyvä Esa!
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Onko ikinä ollut junassa viisi pelaajaa yhtäaikaa kultaisilla lipuilla, ei ainakaan tässä vaiheessa kautta?
Miettikää sitä pihvien määrää mitä siellä menee ja tuossahan voisi olla meidän ykkösyv Torinon kisoissa, jätkien kantsis jo nyt alkaa sopimaan niitä kuvioita millä Venäjä lyödään, eiku eine pelaakkaan siel, hähähä!!
 
Ainakin organisaatiota pitää Heinolan päästä vaihtamaan, toivottavasti nälkää NHL-uraan vielä riittää tarpeeksi. Sopparihan loppuu, saas nähdä mitä Jets miehen kanssa meinaa. Heinola siis RFA.

Jetsin puolustuksesta Dillon, DeMelo ja Miller ovat kesällä UFA-statuksella. Samalla Heinolan waiver-vapaus päättyy eli ensi kauden alusta Heinola joutuu alas lähetettäessä kulkemaan waivereiden kautta ja on siten muiden joukkueiden poimittavissa. Tilanne on siis Jetsin ja Heinolan yhteiselon kannalta nyt tai ei koskaan. Kunhan Heinola ensin sen jatkosopimuksen kirjoittaa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Uskon kanssa, että Heinola jatkaa Jetsissä. Nyt on se hetki ottaa paikka kokoonpanosta. Toivotaan, ettei tule mitään vammaa taas sotkemaan kuvioita. RFA -status hankaloittaa myös lähtemistä noin vaan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Onko ikinä ollut junassa viisi pelaajaa yhtäaikaa kultaisilla lipuilla, ei ainakaan tässä vaiheessa kautta?
Miettikää sitä pihvien määrää mitä siellä menee ja tuossahan voisi olla meidän ykkösyv Torinon kisoissa, jätkien kantsis jo nyt alkaa sopimaan niitä kuvioita millä Venäjä lyödään, eiku eine pelaakkaan siel, hähähä!!
Eipä nopeasti tule mieleen. Hurjalla 87-88 kaudella oltiin lähellä ja Kurri, Tikkanen ja Ruuttu suorittivat vaaditun junamatkan, mutta Sinisalo 7 peliä ja Mäkelä 6 peliä jäivät molemmat pisteellä junasta. Sitä, että olivatko ne siinä kaikki viisi jossakin vaiheessa on vaikea sanoa. Uskoisin jonkun avauskierroksen jälkeen saattavan löytyä viisi samaan aikaan, mutta koko kevät, niin tuskin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös