Mainos

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2023–2024

  • 406 947
  • 1 371

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Sasha on kyllä aivan huikea ukko ja sen huomasi raatikin tänään. 2+2 tehoillan viettäjä riitti ykköstähdeksi. Sasha suoritti aloituksetkin yli 70% ja painoi jopa 9 niittiä ja siihen päälle 4 laukausta. En ole kovin hyvä tilastoniilo näissä tämmöisissä ottelukohtaisissa ennätyksissä, mutta kysyn vain koska on Barkov painanut otteluun 9 pommia? Herrasmiespelaaja hoiti kaiken tyylillä ilman boksia ja keräsi jo mainittujen tehojen lisäksi vielä pari plussapalloa. Lunkan aloitusvarmuus tippui alle 40%, mutta muutoin hänkin oli tullut antamaan kovuutta ja antoi 5 niittiä. Lunkalle 0+1 tehot plussapallon ja laukauksen kera sekä vielä 2min kakku. Luostarinen sai Sashalta passin maalin eteen jonka hän kyllä yritti laukoa tyhjästä maalista ohi, mutta veskarin kautta se meni maaliin. Eetunkin agressiivisuus oli huomionarvoista ja 6 niittiä hänellekin sekä vielä 10min kakku siihen päälle. Yhden laukauksen mies heitti yhden maalinkin joten ehkä se kannattaisi laukoa enemmän. Pari plussaa keräsi myös Eetu. Sitten kun jokainen rosterissa ollut Panthersin ukko taklasi menemään ainakin yhden ja isoimpana pommikoneena oli tuo Sasha, niin en haluaisi nähdä 1 taklauksen miehenä Mikkolaa. Koita nyt ainakin edes irvistää tai jotakin. No Mikkola keräsi kuitenkin kilareista 12min saaliin, joten kait hänkin riehui jonkun verran. Peliaika jäi vähäiseksi, mut sen kun ynnää tuohon boksissa istuttuihin minuutteihin, niin oli ihan normilinjassa. Tehoja ei Nikolle tarjottu, mutta plussapallon sai kuitenkin. Tilastojen perusteella olisi voinut olla aika mukavan fyysinen pleijaripeli, mutta se ei 9min koosteen myötä tullut ihan selväksi. 1-6 voitto Floridaan ja sarja tasatilanteeseen.

Sasha osti hieman reilummin junalippuun aikaa ja nyt 7 pelin jälkeen on kasassa 4+6 saldo. Barkov saavutti nyt Jokisen ja Bergin 54 ottelun saldot ja tästä eteenpäin on hetken matkaa sijoituksia paranneltavissa lähes joka pelin jälkeen. Lyde on sijalla 36 yksinään 55 ottelun urallaan. Lunkka matkustelee Leinon seurassa ja terveenä ollessaan tulee tässä sarjassa saavuttamaan 40p rajapyykin kun nyt matseja on takana 37. Eetu siirtyi nyt Hakanpään seuraksi ja molemmilla tuo 33 peliä alla. Hahl pitää sitä Top50-rajaa hallussa 35 pelin myötä eli eiköhän Eetukin listoille nouse parin pelin päästä. Mikkolalle uran 30 matsi.

Maaleissa Barkov tiputti Sami Kapasen sijalle 18 ja nousi itse jakamaan sijaa 15 Reksan ja Donskoin kanssa, joilla nyt sattuu olemaan maaleja sijanumeronsa verran. Eetun maali oli vasta uran 4., mutta keväisin näitä vähemmän on muillakin, niin jo 41 sija on jaettavissa 4 maalin kerholla.

Syötöissä Hine jäi pohtimaan paikalle 13 omaa tehottomuuttaan, kun Barkov painoi passeillaan Timosen ohi Ruotsalaisen seuraan jakamaan Top10-listan viimeistä paikkaa 32 syötön uralla. Oppipoika Lundell nousi jakamaan Top30-listaa uran 13. syöttönsä myötä Lehterän ja Pitkäsen seuraksi.

Pisteissä Jyrki Lumme sai tippua sijalle 14, kun Sasha paineli 4p pelillään ohi Reijon seuraan identtisillä tehoillaan 15+32. Sasha on pian jo tyrkyllä Top10-listalle ja siinä on portinsuulla aktiiveita sen verran, että siitä voi tulla hieman taistelua. Jere Lehtinen pitää vielä Top10-listan viimeistä sijaa 49 maalin myötä, mutta tämän kevään aikana hän sieltä tippunee pois. Lundell nousi Armian ohi 3+13 saldollaan. Top50-listan portinsuulla tuli vääntöä Eetun maalin jälkeen ja sieltä lähti tämmöiset 4+5 tehot kerännyt Eeli ulos. Niko Kapanen 5+4 tehoillaan totesi Eetun kanssa ettei Eelillä ole mitään asiaa sisään. Eeli jotakin tokaisi teletapin pelien olevan jo ohi ja puhui jostakin uudesta keväästä. No ei mennä siihen. Sijalla 49 komeilee nyt 4+6 tehoilla Luostarinen.

Kilarilistoilla Mikkola otti kunnon nousun ja 36min saldollaan nappasi jo paikan 22 haltuunsa ja vain kakkosta vaatii nousu Top20-kuumakalleksi. Eetu nousi Top30-listalle jakamaan viimeistä sijaa 24min suorituksella sellaisten hurjien kanssa kun Jönni, Pitkänen, Hakkis, Vatanen ja Määttä. Lunkka nousi 10 kerhoon ja Top60-kilareiden listalle ei ole enää asiaa alle 10min nössöillä.

Mikkola nosti Top20-listan lämpöasteiksi 4 astetta. Lunkka tulee 3 asteessa perässä. Luostarinen ja Sasha pääsivät myös plussan puolelle. Lämmin kevät voisi tulla Floridan pojille jos jatkavat aina kannuun asti.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Suomalaisia on muuten tällä hetkellä pleijaripistepörssin TOP20:ssa enemmän kuin muita europpalaisia yhteensä (neljä suomalaista vs yksi saksalainen, yksi ruotsalainen ja yksi venäläinen). Suomen kärki tykkää selkeästi pelata keväisin NHL:n pudotuspelejä, muiden maiden kärki puolestaan MM-kisoja.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomalaisia on muuten tällä hetkellä pleijaripistepörssin TOP20:ssa enemmän kuin muita europpalaisia yhteensä (neljä suomalaista vs yksi saksalainen, yksi ruotsalainen ja yksi venäläinen). Suomen kärki tykkää selkeästi pelata keväisin NHL:n pudotuspelejä, muiden maiden kärki puolestaan MM-kisoja.
No niin. Nyt tietenkin jinxsasit ja finaali on Boston - Vancouver tai Edmonton. ;)
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomalaisia on muuten tällä hetkellä pleijaripistepörssin TOP20:ssa enemmän kuin muita europpalaisia yhteensä (neljä suomalaista vs yksi saksalainen, yksi ruotsalainen ja yksi venäläinen). Suomen kärki tykkää selkeästi pelata keväisin NHL:n pudotuspelejä, muiden maiden kärki puolestaan MM-kisoja.
Tämähän tuppasi olemaan ennen toisin päin. Parempi että nyt isot pojat pelaa isoja pelejä.
 

Hukkakaato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна / Jokerit 1992-2013 / Jokerit 2023-
Milloinhan tällainen tilanne on ollut ylipäätään viimeksi, eli neljä vihreää nimeä teksti-tv:n sivulla 238/1? Toki vain muutama peli pelattu, mutta silti, en muista milloin olisin nähnyt, oli kyseessä sitten runkosarja tai playoffsit.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja ihan kivana jatkui tämä härmäläispanos tarunhohtoisen pudotuspeleissä.

Hintz karisti apinaa harteiltaan maalillaan ja napsi ihan ok 1+3, Heiskanen upotti pari todella isoa maalia, Kiviranta taululla ja Lehkonen ei hyvin taistellusta kudistaan maalia saanut kun meni härkä-Nichuskinin polvesta ja Lindell sinetöi lopulta tyhjiin.

Hienoja sarjoja menossa ja hienoja suomalaistähtiä mukana isoissa rooleissa, oli oikein kivaa viihdettä loma-aamuna heräillä toisesta erästä alkaen tämän Dal-Col-matsin äärelle.

Eilen ja huomenna heräilty katsomaan Fla-Bos kokonaisuudessaan vähän jälkilähetyksenä ja huhhuh mikä sarja siitäkin tulossa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
2 peliä, suomalaisille 5+5. Oispa ollu neljä peliä ni ois menny 20 pistettä rikki pleijareissakin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
2 peliä, suomalaisille 5+5. Oispa ollu neljä peliä ni ois menny 20 pistettä rikki pleijareissakin.
Olin tulossa kirjoittamaan samaa. Miksei tällaisia tehoja tehdä täysillä runkosarjakierroksilla? Silloin hiihdellään 0+0 - tehoilla ja kokonaispanos yltää hädin tuskin 19 pisteeseen. Hirvittävän epäisänmaallista.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Lindellille ja Kivirannalle avausmaali ja nyt suomalaisia on maalintekijöiden joukossa jo täysi tusina. Hinelle avaussyötöt ja heti kerralla 3 passia. Syöttäjiä löytyy vain 11 kevään suomipörssistä. Lindellin avauspisteen myötä pistetaulokosta löytyy jo 13 ukkoa.

Otteluissa Teuvo siirtyi jakamaan 87 ottelun urallaan sijaa 11 Sami Kapasen kanssa. Rane nousi 77 otteluun ja Lindell ja Heiskanen saivat 75 ottelua täyteen. Haula roikkuu vielä Top20-listalla 73 ottelun urallaan, mutta Hine tulee perässä 72 ottelun kohdalla ja Ahokin 71 ottelun kohdalla pyrkimässä ohitukseen. Ahon kohdalla tämä ei näytä enää yhtään niin varmalta sillä melkoiseen siltaan on Aho joutunut sarjassaan. Arsi saavutti Niemen 67 ottelun kohdalla ja seuraavat pelit tarjoavat aina uutta kaveria rinnalle ja nousua tilastoissa. Kotka tulee 66 ottelun kohdalla ja saavuttanee Niemen pelatessaan nelospelissä, mutta meneekö ohi onkin jo toinen kysymys. Kiviranta jätti Lehterän ja Pitkäsen taakseen ja pelasi uransa 40. pelinsä pleijareissa. Kakko nousi 36 otteluun ja Hahl pitää nyt yksin viimeistä sijaa Top50-listalla 35 ottelun urallaan.

Maaleissa Hintzillä kesti kauan nousta takaisin Top10-maalintekijäksi ja jakaa vielä viimeistä sijaa Sinisalon kanssa eli tälle listalle pääsyyn pitää olla ventti kasassa. Heiskanen teki kahdella maalilla isoa nousua ja on nyt 13 maalin miehenä Sami Kapasen kanssa sijalla 18. Top20-listalle mahtuvat vielä viimeiselle sijalle 12 maalin miehet Salo, Kotkaniemi ja Bergenheim, mutta jos vain Kotka kerran onnistuisi, niin raja nousisi 13 maaliin. Kiviranta jätti Vatasen ja Siltasen seuran ja on nyt 7 maalin mies yhdessä Papu Laukkasen kanssa. Lindellin uran 3. maali nosti hänet Top50-listalle jakamaan sijaa 48 yhdessä Niinimaan, Lydmanin, Mäkelän, Puljun ja Lundellin kanssa.

Syötöissä Aho otti yksin sijan 6 haltuunsa ja Saku on jatkossa sijalla 7. Teukka Salama on Ahoa kaksi syöttöä edellä, joten siinä Aholle tavoitetta nelospeliin. Hinen 3 syötön iltamat nostivat hänet myös syötöissä Top10-listalle ja taakse jäi kerralla Timonen, Ruotsalainen ja Barkov. Top10-listalle vaaditaan nyt 33 syötön suoritus. Lehkonen siirtyi Leinon seurasta Salon vierelle ja seuraava syöttö olisi uran 20. syöttöpiste ja sillä aukenisi jo paikka Top20-listalle.

Pisteissä Aho jatkaa Filppulan metsästystä ja eroa on vielä 19 pinnaa. Pitkää kevättä se vaatisi ja siltikin olisi todella kova suoritus, mutta eiköhän tämä jahti jatku ensi keväänä paremmin. Hinen 4 pisteen iltamat nosti hänet Heiskasen ohi sijalle 8. Saku on 59 pisteen urallaan Hineä vielä 5 pistettä edellä. Heiskasen tehot ei riittänyt pitämään Hineä takana, mutta ei siinä ole kuin pisteen ero kaveruksilla. Lehkosella sijalle 14 on matkaa 3 pistettä ja eiköhän se Lumme sieltä tavoiteta kevään aikana. Lindell painoi ohi Lehterästä ja Bergenheimistä sijalle 33. Kiviranta ohitti Skrikon ja pitää nyt sijaa 40 hallussaan 7+7 tehoilla.

Kotka otti jälleen boksia ja ylitti nyt 50min rajan ja Ruutun. Kotkan saldo 51min ja vain minuutin päässä on kilareiden Top10-listan viimeisenä oleva Lumme. Hine nousi sijalle 24 ja jakaa 28min saldolla paikkaansa Leinosen, Nummisen ja Pikku-Hakin kanssa. Kiviranta kuuluu tästedes Top50-kilareihin jakopaikkojen turvin ja jakamassa on 14min miehet Nutivaara, Mäkelä ja Lehterä.

Ranen miinus vei häntä hieman kauemmaksi sijasta 2 ja Määttä sai hieman rauhoitettua sykettään. Lehkonen valahti miinuksen myötä +10 saldoon, jolla vielä niukin naukin säilytään Top10-lämpiössä. Kiviranta lämpesi jo +8 saldoon ja tällä lohkeaa 12. sija Lumpeen kanssa jaettuna. Hinen plussa johti hänet nollakelille.

Itse peleistä tuli jo tuolla yllä sen verran tekstiä, että tällä kertaa en vaivautunut käymään pelin jokaista suomalaissuoritusta läpi. Sarjoista sen verran, että näyttäisi Kakko jatkavan sarjassa eteenpäin sillä 3-0 tilanteessa ei kauhian paljon enää luottoa löydy Ahon, Teräväisen ja Kotkaniemen kauden jatkumiselle. Sääli sinänsä, kun tahtoisin Cupin nousevan mieluusti suuren roolin suomalaissuorituksella ja Kakon voitosta lähinnä hymähtelisin. Kivahan se silti olisi Kakonkin voittaa ja Rangers on viimeksi tarvinnut myös suomalaista kannun nosteluun. Dallasin sarjasta ottelu meni taas tutulla kaavalla, että Colorado antoi ensin eteen ja lähti sitten jahtaamaan kiinni. Tällä kertaa suunnitelma meni kuitenkin pieleen Esan painaessa tyhjiin 3-5 osuman ja lopettaen Coloradon pyristelyn. Lajista en paljoa ymmärrä, mutta jännä tuo Coloradon taktiikka antaa alkuun siimaa kaverille. Suattais voittaa helpommin jos pelaisi heti kunnolla. Heiskanen ja Hine valittiin ykkös ja kakkostähdiksi. Sarja tasan ja sehän varmasti maistuu suomijännäreille.
 

agent082

Jäsen
Olin tulossa kirjoittamaan samaa. Miksei tällaisia tehoja tehdä täysillä runkosarjakierroksilla? Silloin hiihdellään 0+0 - tehoilla ja kokonaispanos yltää hädin tuskin 19 pisteeseen. Hirvittävän epäisänmaallista.
Nää on ns. paineettomia pelejä, kun tiedossa on, ettei 20 pistettä voi tulla. Sit runkosarjan tärkeissä peleissä täyskierroksella aletaan puristamaan liikaa mailaa varsinkin, jos alkuillan peleissä on tullut muutama extrapiste pelaajilta, jotka eivät yleensä pisteillä juhli.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Barkov palkittiin ottelun ykköstähtenä 0+2 tehoillan myötä ja tuskin tilastorivillä näkyvä 7 taklaustakaan jättää hänestä vaisua kuvaa. Lunkka vei silti aloitukset tänä iltana paremmilla prosenteilla, mutta muutoin jäi tehoitta ja ottipa vielä kakkosen istuttavaksi. Luostarinen hieman koitti taklailla, mutta hänen 3 ja Lunkan 1 eivät edes yhteensä haasta kapteenin suoritusta. Luostariselle -1 ja ottelun loppuhetkiltä vielä 0+1 tehopisteet. Mikkolan ilta oli aika tilastoköyhä, mutta löytyi sieltä silti pari taklausta ja 2min jäähy. Ottelun lopputulos oli selkeä 6-2 voitto ja tästä koosteiden varassa oleva tilastoniilo voi tehdä johtopäätöksen Bostonin olevan jo virransäästötilassa. Florida johtaa nyt sarjaa 2-1 voitoin.

Toisessa sarjassa Kurrin ja Tikkasen Edmonton otti tärkeän 4-3 jatkoaikavoiton ja tasoitti sarjan 1-1. MäkiTaaveetti ja Leo "Ranen poika" Raitsikka painelivat molemmat 1+3 tehot ollen kaikissa Edmontonin maaleissa mukana. Toivon kovasti sarjan jatkuvan 7 peliin, jotta tämän sarjan voittajalla ei olisi enää yhtään virtaa jatkaa finaaleihin.

Sasha siirtyi kevään suomipörssin kärkeen. Junassa matkaavia on edelleen Sasha, Rane, Arsi ja Sepe.

Floridan suomalaiset ovat vielä aika keltanokkia kevään peleissä ja Sasha sai nyt haltuun sijan 36, jonka jakaa yhdessä Lyden kanssa. Berg ja Jussi Jokinen eivät enää voi kehua ottelumäärillään Barkovin seurassa. Lundell jätti Leinon taakse ja nousi Kassun seuraan 38 ottelun myötä. Luostarinen saavutti 34 ottelun ja jätti Hakanpään taas tippumaan yhden sijan, mutta vielä on Riksa Hahl siellä Top50-listalla keikkumassa matsin enemmän pelanneena. Mikkola jätti 30 kerhon Salomäen ja Pikku-Hakin taakseen ja siirtyi nyt yksikseensä 31 ottelun mieheksi. Edessä on sama polku jonka Eetu juuri nousi eli seuraavalla Siltasen seuraan ja sitten Hakkiksen. Kevään jatkuessa luulisi Mikkolankin nousevan Top50-listalle.

Maaleja ei tältä kierrokselta suomalaiset tehneet, mutta syötöissä Barkov pudotti jälleen Hinen Top10-listalta pois ja on nyt 34 syötön miehenä listan viimeisellä sijalla. Lumme keikkuu sijalla 9 yhden syötön enemmän saaneena ja sen ohi kun Sasha ja Hine menevät, niin ei tarvi toisia tiputella Top10-listalta vuoron perään. Luostarisen uran 7 syöttö nosti hänet jakamaan sijaa 45 yhdessä Kivirannan, Komarovin, Bergin, Piri Elorannan ja isä-Ylösen kanssa. Top50-listan raja on nyt pitkään tämä 7 syöttöpistettä, joten hyvästelemme listalta nyt Pekka Rinteen 6 syötön saldon. Lohdutuksena Pleksille kuitenkin se, että maalivahtien pörssissä pysytään vielä pitkän korkeilla sijoilla.

Pisteissä Barkov jätti Reijo Ruotsalaisen taakseen ja ohittipa samalla myös Teuvo Teräväisen nousten sijalle 11. Top10-listalle nousuun tarvitaan 49 pistettä ja sehän on jo Sashalla kasassa, mutta Jere teki 27 maalia ja on sillä vielä 15 maalin Barkovin edellä. Eetu Luostarinen nousi kerralla ohi Jarkko Ruudun, Mäkelän ja Lyden ja pitää nyt hallussaan sijaa 46 hurjilla 4+7 tehoillaan.

Kilarilistoilla Mikkola nousi Top20-listalle ja sinne pääsyyn tarvittiin 38min. Mikkola on kuitenkin listalla jakopaikoilla jakaen sijaa 20 yhdessä Mikko Koivun ja Filppulan kanssa. Vain yhdellä on tilaa listalle, joten ota nyt Niko yksi jäähy vielä. Lunkalla oli ennen kevättä pohjalla vain 4min boksia, mutta nythän tuo kilipää on noussut jo 12min saldoon. Vielä kun yhden ottaa, niin on jo Top50-listan riehuja. Mikä kilipää tuostan Anton pojasta on nyt tullut?

Plussia ei suomalaiset nyt saaneet ja Eetun -1 valutti hänen lämpönsä pois nollille. Seuraavat tilastomerkinnät näyttävät sitten suunnan kun taas ollaan lähtöpisteessä. Eetun tippuminen plussakerhosta jätti plussajäseniksi vain 40 suomalaista.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Koostetta taas vain vilkaistu, mutta sen pohjalta Kakko pelasi ihan hyvän pelin ja 0+3 oli lähellä, mutta 0+1 toteuma. Sekin on Kakolta jo hyvin ja tuon kun saisi perustasolle, niin voisin iloita myös Kakon nostaessa pyttyä ilmaan. Tänään ei kuitenkaan ollut Kakon vuoro juhlia, vaan Carolina otti pakkovoiton 3-4 lukemin. Kotkaniemi ei saanut tehoja, mutta antoi loistavan taklauksen hyökkäysalueella, jolla tuli tilaa Kuusiselle nousta hyvälle tontille ja painaa börsä. Teräväinen saalisti kaksi syöttöpistettä ja jälkimmäinen vielä voittomaaliin. Aho painoi 1-3 osuman ja saattoi toivoa tuon jo olevan voittomaalin, mutta vielä tuli Rangers tasoihin. Hienosti löytyi kuitenkin jokaisen suomalaisen suorituksesta jotakin positiivista sanottavaa koosteesta. Siitä mitä tapahtui koosteen ulkopuolella ei minulla ole mitään hajua. Aholle valinta ottelun kakkostähdeksi. Aholle ja Kakolle plussapallot matsista ja Kotkalle -1. Sarja nyt Rangersille 3-1 tilanteessa ja Kakolla on mahdollisuus nousta sankariksi seuraavassa kotiottelussa paketoimalla sarja. Toivoa sopii Carolinan vielä nousevan, kun sen näkisin itse mielummin jatkossa, mutta on se aika tekemätön paikka tuosta sillasta nousta. Aina sitä toisinaan silti näkee epätodennäköisyyksiä urheilussa.

Heiskanen sai syöttöpisteen ensimmäiseen osumaan, mutta tämä osuma ei kauaa tuonut iloa Dallasin leiriin, kun Rantanen painoi tasoituksen maalin kulmilta. Dallas kuitenkin iski toisen ja lopussa vielä pari tyhjiin. Hintz sai syöttöpisteen viimeiseen osumaan ja 4-1 lukemin Dallas nousi sarjassa 2-1 voittoihin. Annunen tsemppasi luukulla, Kiviranta selviytyi nollille, Rane keräsi miinuksen ja Arsi -2 lukeman. Lehkonen antoi sentään 4 taklausta ja Kivirantakin 2, mutta Ranen sarakkeessa on 0 taklausta. Tuota osaa jos Colorado hieman petraa, niin voisi tulla enemmän tunnetta tekemiseen. Eipä Hinekään kyllä yhtään taklausta saanut tilastoihin, mutta kaksi plussapalloa kertoo voittavasta pelistä. Sama koskee myös pakiston Esaa ja Miroa. Esan kohdalla olen kyllä pettynyt tuollaisesta vaikka saikin 2 plussaa. Mirolle +1. Hakkis vielä pois reissusta, mutta joku jossain epäili hänen voivan tässä sarjassa jo tulevan peleille. Silloin kyllä paukkuu taklauksia.

Aholle ja Ranelle kevään kolmannet osumat. Kakko keräsi avaussyöttönsä ja näin on täysi tusina myös syöttäjiä näihin pleijareihin. Samat neljä ukkoa jatkaa junan kyydissä ja Barkov pitää edelleen ykköspaikkaa hallussa.

Teuvon pelimäärä 88 nostaa hänet nyt Sami Kapasen ohi yksin sijalle 11 ja Top10-listalle pääsee jo seuraavassa pelissä jakamaan viimeistä paikkaa yhdessä Rinteen kanssa. Voitolla voi tavoitella sitten paikkaa yksin, mutta tappiolla jäävät molemmat siihen listalle keikkumaan. Ranella edelleen Sakun 80 ottelun jahtaaminen menossa ja enää tarvitaan 2 matsia rinnalle nousemiseen. Esa ja Miro pakittelivat jo 76. ottelun. Hine otti Haulan kiinni ja Aho tulee matsin päässä takana. Arsi Sinisalon seuraksi 68 otteluun ja Donskoi yhden edellä. Kotka taas yhden takana ja jakaa ottelumääriä nyt Niemen kanssa. Kiviranta hieman kauempana ja 41 ottelua ei aiheuta sijamuutoksia, mutta Ruuttu enää matsin edellä. Kakkoa saa hakea vielä kauempaa ja jakaa nyt 37 ottelun urallaan paikkaa Leinon rinnalla.

Maaleissa Ranella 33 osumaa, mutta seuraava ohitettava Teukka on tasaluvuissa hänkin 44 maalin myötä. Lehtinen on 27 osumalla Ranen perässä ja sitten tuleekin jo Aho 26 osuman kanssa. Valle tipahti 7. sijalle Ahon maalin myötä.

Heiskasen syöttö nosti hänet jakamaan sijaa 7 yhdessä Sakun kanssa, mutta Miropa teki temppunsa pienemmällä ottelumäärällä. Hinen syöttö nosti hänet jälleen takaisin Top10-listalle, mutta tällä kertaa jakavat Sashan kanssa tämän paikan eikä Sasha pudonnut listalta pois. Jotenkin ounastelen, että Sasha ei tältä listalta enää putoa aktiivivuosinaan ja tuskin aivan heti senkään jälkeen. Teuvolle pari syöttöä lisää ja ei muutoksia sijoihin, mutta nyt on 27 kasassa ja Timonen enää 4 edellä. Kakolle vasta uran 5. syöttö ja sillä ollaan vielä ulkona Top50-listoilta.

Pisteissä Rane hakee satastaan, mutta nyt on vasta Gretzky-kerhossa. Aholla 68 pistettä kasassa, mutta lukema pitäisi kääntä toisinpäin Vallen saavutukseen. Ahon jälkeen on vielä Saku sijalla 7 59p suorituksella, mutta sitten Top10-lista koostuukin aktiiveista järjestyksessä Hine 55p, Miro 54p ja Turbo 50p. Turbolle onnittelut samalla listalle pääsystä, kuin myös 50p rajan rikkomisesta. Nyt on jo 10 suomalaista saavuttanut tämän rajapyykin. Jere Lehtisen kohtalona oli valua listalta ulos ja ensi yönä on vielä Sashakin painamassa ohi. Arsi lepäilee vielä ja odottelee ratkaisuhetkiä lisätäkseen tehopisteitään. Kakko nousi Komarovin ohi Tolvasen rinnalle, mutta vielä ei Top50-lista kutsu.

Plussapalloissa Rane otti Teuvon mukaan kolmospaikalle +25 lämpöön. Aho siinä sitten yhden asteen päässä kärkyllä. Lehkonen valui pois Top10-listalta Kivirannan seuraksi 8 asteen lämpöön. Heiskanen alkanut hieman sulamaan ja noussut jo tukevammin Top100-listalle -4 lukemallaan. Kotka on valunut jo pohjille -12 saldolla, mutta Lindell tekee nyt jotain ihme sulamista tuolla ja on yhtäkkiä jo -17 lukemissa ja takana nyt The Pakkasukko Salon lisäksi myös Mikko Koivu ja Erik Haula. Jos sulla on mahdollisuus olla jossain listalla kovin nimi, niin ole sitä sitten Esa. Toiseen päähän plussasankariksi ei kuitenkaan riitä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mikkola otti tilastoihin 6 taklausta ja laukauksen peliajan ollessa hämmentävän pieni 14:32. Luostarinen pelasi toki vähemmän, mutta se ei yllätä. Eetulle 4 taklausta ja laukaus sekä lisäksi oli lyömätön aloituksissa. Barkovin aloitusprosentit jäi tappion puolelle, taklauksia ja laukauksiakin vain 1, +1 ja tyylikäs voittomaali. Barkoville valinta ottelun ykköstähdeksi. Koosteen ja tilaston pohjalta olisin voinut nostaa Lundellin peliäkin esiin, mutta raati taisi tähdistöä valitessa nähdä koko pelin. Lunkka hoiti ensin tärkeän 1-2 kavennusmaalin ja 2-2 tasoituksen sai kaveri painaa Lunkan riparista sisään. Lunkka hoiti myös aloituksia voitokkaasti, antoi pari niittiä ja laukoi kolmesti. Erittäinkin mukava nähdä Lundellin onnistuvan myös tehopisteissä. Sarja nyt Floridalle jo 3-1 ja näinköhän Boston voita enää yhtään peliä tähän kauteen.

Barkov nousi 5. maalillaan jakamaan Lehkosen kanssa kevään suomalaisten maalipörssiä. Lundellin avausmaali nosti hänet 13. pelaajana listalle. Pisteissä Barkov hoiti itsensä jo kärkeen 13 pinnan saldolla.

Barkov jätti Lyden taakseen ja on nyt Kipperin rinnalla 56 ottelulla. Lundell jätti Kassun taakse ja jakaa nyt ottelumäärällä 39 paikkaa Lehterän ja Pitkäsen rinnalla. Luostarinen Top50-listalle Hahlin seuraksi. Mikkola nousi Siltasen seuraan.

Sashan 16. osuma nosti hänet jakamaan jo sijaa 14 Haulan kanssa. Ruotsalainen ja Donskoi taas tippui sijan alemmas. Lundellin 4. maali nosti hänet tukevammin Top50-listalle. Syötöissä Lundell nousi jo Teppo Nummisen seuraan ja pudotti Lehterän ja Pitkäsen ulos Top30-listalta. Sasha nousi pisteissä ohi Lehtisen ja saavutti 50p rajan, mutta vielä Top10-listalle ei ole asiaa. Hinellä muutama kaappi enemmän. Lundell nousi Siltasen taakse samalla pistemäärällä, mutta pienemmällä maalimäärällä. Lunkka ohitti kerralla Laukkasen, Laineen, Lehterän, Bergenheimin ja Lindellin. Hienoa nousua parilla pisteellä.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikä mahtaa olla suurin pistemäärä mitä suomalaiset ovat yhden playoff kevään aikana saaneet pisteitä yhteensä? Tänä keväänä on pisteitä tullut sen verran laajalle porukalle että voisi kuvitella tämän kevään olevan aika korkealla ellei jopa jo aivan kärjessä vaikka pelit on vielä ihan kesken.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sashan 16. osuma nosti hänet jakamaan jo sijaa 14 Haulan kanssa. Ruotsalainen ja Donskoi taas tippui sijan alemmas. Lundellin 4. maali nosti hänet tukevammin Top50-listalle. Syötöissä Lundell nousi jo Teppo Nummisen seuraan ja pudotti Lehterän ja Pitkäsen ulos Top30-listalta. Sasha nousi pisteissä ohi Lehtisen ja saavutti 50p rajan, mutta vielä Top10-listalle ei ole asiaa. Hinellä muutama kaappi enemmän. Lundell nousi Siltasen taakse samalla pistemäärällä, mutta pienemmällä maalimäärällä. Lunkka ohitti kerralla Laukkasen, Laineen, Lehterän, Bergenheimin ja Lindellin. Hienoa nousua parilla pisteellä.
Boldaus oma.
Suomalaisista vain Rantanen, Aho ja Kurri ovat 50 pistettä pudotuspeleissä saaneet nopeammin kasaan, Saku Koivu oli tällä rajapyykillä samassa tahdissa Barkovin kanssa:



Hiukan hitaampi alku Barkovilla oli pudotuspeleihin tutustumisessa, mutta viimeisten parin kevään aikana on nähty kiitettävä tasonnosto.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Barkovilla on 3 pistettä matkaa omaan pleijaripiste-ennätykseensä, 5+11=16 tuli kaudella 2022-23, nyt ollaan lukemissa 5+8=13.

Suomalaisten pleijaripiste-ennätyksiä:

Jari Kurri 19+12=31
Esa Tikkanen 10+17=27
Miro Heiskanen 6+20=26
Mikko Rantanen 5+20=25
Roope Hintz 10+14=24

Ville Leino 7+14=21
Aleksander Barkov 5+11=16
Valtteri Filppula 3+13=16
Teemu Selänne 5+10=15
Artturi Lehkonen 8+6=14
Jere Lehtinen 10+3=13
Reijo Ruotsalainen 2+11=13
Jyrki Lumme 2+11=13
Janne Niinimaa 1+12=13
Joonas Donskoi 6+6=12
Sebastian Aho 5+7=12
Patrik Laine 5+7=12

Sean Bergenheim 9+2=11
Jussi Jokinen 7+4=11
Pentti Lund 6+5=11
Teuvo Teräväinen 4+7=11
Saku Koivu 3+8=11
Sami Vatanen 3+8=11
Kimmo Timonen 1+10=11

Huomioita näistä:
- Suomalaisten top10-pleijarikausista 5 on Jari Kurrin tekosia. Kaikki kolme parasta on Kurria, sillä epatolla löytyy 31, 31 ja 28 pisteen kaudet. Kaksi 25 pisteen kautta ja yksi 23 pisteen kausi löytyy myös. Ihan eläimellisiä numeroita muihin suomalaisiin verrattuna. No, Kurri nyt on koko NHL:n mittakaavallakin 3. eniten pleijaripisteitä tehnyt, edellä vain jotkut nevahöödit gertzy ja mesier, että onhan se vähän hurja mittatikku muille.
- Heiskasen kausi 2019-20 oli kyllä ihan käsittämätön, pakin paikalta tommoset tehot. 5. paras kaikista Suomi-kausista on tuo Heiskasen suonenveto.
- Hintzin paras kausi ei ole sama kuin Heiskasen suonenvetokausi, vaikka joukkuekavereita ovatkin, vaan nuo Roopen ennätysnumerot ovat viime kaudelta 2022-23. Roopen suonenvetokaudella Heiskanen teki 12 pistettä, ja Miron suonenvetokaudella Hintz teki 13 pointsia, eli tasan puolet toistensa pisteistä.
- Suonenvedoista puhuttaessa Ville Leinon älytön pleijarikevät 2009-10 on mainittava, muistan miten tuota silloin aikanaan seurattiin ja ihmeteltiin että mikä vitun ihmemies tämä Leino oikein onkaan, kaikkien aikojen clutch. Harmillisesti tiiliskivien piirtely sitten alkoikin kiinnostamaan jääkiekkoa enemmän.
- Rantanen on painellut jo kahdet pleijarit Leinon ihmekevättä vastaavilla tai kovemmilla tehoilla, ja silti kritisoidaan että on se vaan yksi matkustaja saatana.
- Normaalisti Kurri ja Selänne dominoi näitä suomalaistilastoja, mutta pleijareissa Selänne on ollut aina ihan normaali kuolevainen. Stanley Cup -vuonna Selänne teki nuo omat ennätyspisteensä, se on tällä hetkellä 21. tehokkain suomalaispelaajan pleijarikausi. Top50-listalla tuo on Selänteen ainoa kellotus.
- Nykyhirmuja kun katsotaan, niin tuolta pistää silmään Ahon matala sijoitus, kaiken maailman Niinimaat ja Lumpeetkin tehnyt enemmän pisteitä parhaalla pleijarikaudellaan kuin Aho. Tosin, Aho on sitten painanut jo kolmena kautena tuon 12 pistettä, ja sen lisäksi on vielä kaksi 11 pisteen kauttakin, eli tasaisen tappavaa, lähellä piste per peli -tahtia Aho on pisteitä tehnyt, ei mitään ihme suonenvetoja, mutta ei myöskään floppikeväitä. Aho on itse asiassa 3. parhaalla piste per peli -keskiarvolla pleijareissa pointseja suomalaisista nakutellut. Rantanen on tässä tilastossa tällä hetkellä jopa Kurria edellä, ja nämä kaksi on ainoat päälle piste per peli -tahdin miekkoset, mutta Aho roikkuu kolmantena 0.9444-lukemalla, 68 pistettä 72 peliin.
- Veteraanien veteraani Pentti Lundkin listalla mukana, siinä oli ensimmäinen clutch, ei mikään matkustaja saatana! Pentti paino vähän toisen maailmansodan jälkeen kaudella 1949-50 6+5=11 tehot 12 peliin. Vaarini teksti-radio varmaan huusi vihreänä aina aamuisin kun Pentti oli meren takana sankaritekoja tehnyt.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patrik Laineen Montreal
- Heiskasen kausi 2019-20 oli kyllä ihan käsittämätön, pakin paikalta tommoset tehot. 5. paras kaikista Suomi-kausista on tuo Heiskasen suonenveto
Heiskasen kohdalla ne suonenvedot vaan sattuu osumaan toistuvasti joka kevät. Pitäisiköhän Miron lisätä magnesiumin käyttöä niin ei tulisi tuollaisia. Taas siellä on jo 9 pongoa 10 matsiin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heiskasen kohdalla ne suonenvedot vaan sattuu osumaan toistuvasti joka kevät. Pitäisiköhän Miron lisätä magnesiumin käyttöä niin ei tulisi tuollaisia. Taas siellä on jo 9 pongoa 10 matsiin.
No ei nyt joka kevät sentään, ennen tuota 26 pisteen ja 27 pelin kevättä Miro teki 4 pointsia 13 pleijaripeliin, ja sen jälkeen 7 peliin 3 pistettä, eli yhteensä 7 pistettä 20 peliin. Surkeaa!

Viime kevätkin oli ihan paska, vain 12 pistettä 19 peliin, vaikka Hintz painoi samassa ajassa tuplamäärän pisteitä. Tämä vuosi on ollut taas sitten vähän kelvollisempaa toki.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miro Heiskanen 6+20=26


- Heiskasen kausi 2019-20 oli kyllä ihan käsittämätön, pakin paikalta tommoset tehot. 5. paras kaikista Suomi-kausista on tuo Heiskasen suonenveto.
Tässä muuten on syytä huomioida korona-ajan erikoisplayoffit kuplassa: 12 joukkuetta/konferenssi playoffeihin, joissa konferenssin sijat 5-12 pelasivat sääliplayoffit paras viidestä ja samaan aikaan sijoilla 1-4 olleet ratkoivat yksinkertaisella sarjalla sijoitukset 1-4. Dallas kuului tuolloin konferenssin kärkinelikkoon ja pelasi siis ennen normaaleja 8 joukkueen paras seitsemästä sarjoja 3 ottelua muita kärkinelikon joukkueita vastaan. Heiskanen teki näissä otteluissa tehot 0+4. Tehoja nekin, ei siinä mitään, mutta vertailtaessa muihin kausiin on ehkä mielekkäämpää huomioida Heiskasen osalta vain normiplayoffien tehot 6+16=22 (24 ottelua). Etenkään kuin tuossa sijoitussarjassa ei ollut tippumisesta varaa, vaan ratkottiin vain sijoitukset, joten ero normaaleihin playoffotteluihin on merkittävä. Erittäin kovat playoffit Heiskaselta tuolloin joka tapauksessa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mikä mahtaa olla suurin pistemäärä mitä suomalaiset ovat yhden playoff kevään aikana saaneet pisteitä yhteensä? Tänä keväänä on pisteitä tullut sen verran laajalle porukalle että voisi kuvitella tämän kevään olevan aika korkealla ellei jopa jo aivan kärjessä vaikka pelit on vielä ihan kesken.

Noh ei nyt sentään vielä olla ennätyksissä. Jos nyt mietitään ennätyksiä, niin koronapleijareissa pelasi isoin osallistujaporukka kun 29 suomalaista kirmasi peleille. Tosin se kevät oli mitä oli, ettei sitä samalla tapaa pitäisi laskea. Kaudella 2021-2022 pleijareissa viiletti 25 suomalaista ja se on ennätys pelaajamäärässä.

Otteluita on nyt kasassa 129. Jo 86-87 kaudella ylitettiin 100 matsia ekan kerran ja silloin 117 ottelua oli uusi ennätys. Tämä rikottiin 01-02 kaudella 144 ottelun suorituksella. 03-04 kaudella rikottiin taas ennätyksiä ja 173 oli lukema tuolloin. 07-08 kaudella pistettiin 3 ottelua paremmaksi 176 otteluun uusi ennätys. 18-19 kaudella lukemaa korotettiin taas yhdellä matsilla ja 177 tuolloin ennätyslukema. Koronavuotena tulikin sitten 248 ottelua ja tämä tosiaan 29 pelaajan voimin ja joukkueita oli pleijareissa normaalia enemmän. Seuraava kausikin toi kuitenkin 193 peliä, joten kasvussa on pleijarimäärät. 21-22 kaudella saatiin taas kasaan 248 ottelua ja koska tuolloin oli normikevät, niin tämä kait voidaan hyvällä syyllä sanoa ennätykseksi. Tosin varmemmaksi vakuudeksi viime kevät otti luulot pois ja jopa 265 peliä tuli kasaan. Tämä kevät on kesken, mutta kaukana ollaan ennätyksestä.

Maaleissa mentiin parit ensimmäiset suomalaisten pleijarit nollilla, kunnes 80-81 kaudella saatiin 13 maalia. 82-83 kaudelle nostettiin lukema 17 maaliin. Seuraavissa pleijareissa 18 maalia. 84-85 jopa 27 maalia taululle. 86-87 maalimäärä kipusi jo 32 kihaukseen. Tämä olikin jo niin kova kevät, että saatiin odottaa aina 18-19 kaudelle asti, kunnes paukuteltiin tuokin ennätys romukoppaan ja kevät toi 33 osumaa. Koronakevät toi 44 osumaa ja jokainen voi itse pohtia onko se relevantti suomikiekon ennätys. 20-21 kaudella 35 osumaa, jos ei koronakevättä lasketa mukaan. Viime kausi oli kuitenkin jälleen oksat pois kausi ja 49 osumaa ei jätä seliteltävää. Nythän tahti on hyvä ja ollaan saatu jo 29 kertaa nauttia suomalaisesta maalarista.

Syötöissä jo 76-77 pleijareissa Hakki saalisti sen yhden ja historian ensimmäinen suomalaispleijari sai myös ensimmäisen tehopisteen suomenniemelle. 79-80 kaudella Rocky toisti Hakin saldon. 80-81 kaudella saatiinkin useampi mukaan ja 12 passia uudeksi ennätykseksi. 81-82 nostettiin taso jo 21. 82-83 passeja merkittiin 26. Tämä pysyi muutaman kauden kunnes hurja 86-87 kevät nosti luvuksi 33. Seuraavalla kaudella Kurri ja Tikkanen hoitivat molemmat 17 passia ja uusi ennätys oli 45. 08-09 pleijareissa sitten tuota 45 passin kevättä sivuttiin, mutta ohi ei päästy vieläkään. Koronakevät toikin sitten jo hurjat 86 passia, mutta pelleilypelejä ei lasketa. 20-21 kaudella saatiin 46 passia, joten olisko se sitten ohitus joka kelpaa. 21-22 kaudella otettiin sitten kunnolla tason parannusta ja saatiin 70 passia, joista Ranelle se 20. Viime kausi tuotti sitten jo lähelle koronakevättä, mutta kaksi passia jäi vajaaksi. 84 syöttöä siis voisi olla ennätys, mutta tilastot ei valehtele ja siellä lukee aina ensimmäisenä tuo koronakevät joten jossittelu jatkuu. Nyt on kasassa 54 passia, mutta on siellä vähän ukkojakin ollut tänä keväänä.

Ja pisteistä puheen ollen, kun sitähän sä kysyit. No se Hakki sen aloitti yhdellä ja Rocky sivusi sitten sitä, kunnes 80-81 kevät toi 25p. Heti seuraavana keväänä 32p. Ja taas 43p seuraavana keväänä. Muutama maltillinen kevät kunnes 86-87 taso korkealle 65p myötä. 87-87 kaudella heti lisäys 76p. Tämä ennätys kestikin koronakevääseen saakka ja 130p murskasi tuon lukeman, mutta niin. No jos ei kelpaa, niin 20-21 kaudella paineli poijjaat 81p. 21-22 nostettiin ensimmäisenä normikeväänä pisteet yli satasen ja uusi lukema kirjattiin 104p. Ja sitten tämä viime kevät jätti myös koronakevään pelleilyt taakseen ja 133p on ennätys vaikka miten päin tätä kääntelee. Tämän kevään 83p on ihan hyvä alku, mutta onhan tässä vielä matkaa ennätykseen. Toki puhumme kolmanneksi tai neljänneksi kovimasta keväästä riippuen katsantokannasta. Eiköhän tämä kevät tule yli 100p menemään, vaikka kyllähän Carolinan tippuminen vähentäisi isosti pisteiden tekijöitä ja samoin Dallas-Colorado sarja. Hyvä kevät se tämäkin.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jatketaan vielä pleijareiden perkaamista tilastojen valossa eli kyllähän nyt nuo 16 osallistujaa ovat keskimäärin painaneet 8,06 otteluun 1,81 + 3,38 = 5,19 tehot. Se on ihan kova tahti ja sinänsä @Gleb ei ole nähnyt väärin tämän kevään poikien edesottamuksia. 16 ukkoon mahtuu aina näitä heikkoja lenkkejä kuten näitä veräjänvartijoita sekä yhden pelin Pärssisiä, jotka laskevat keskiarvoa.

Toista oli kaudella 87-88, jolloin viisikko seikkaili rapakon takana painaen 11,4 otteluun 6,2 + 9 = 15,2 tehot. Nämähän olivat aivan käsittämättömän kovat keskiarvot ja koskaan toiste ei ole päästy kuin puoleen tuosta. Kurri painoi sen 31p ja Tikkanen 27p tuona keväänä. Ruuttu 7p, Sinisalo 6p ja Mäkelä 5p eivät kukaan päässeet edes puoleen tuosta keskiarvosta, mutta yhtä kaikki heidät muistamme aina tästä huikeasta keväästä osana legendaarista tehoviisikkoa. Suoritus on myös kova ottaen huomioon vaikkapa viime kauden osalta vain 5 parasta pistemiestä, jotka jäivät silti "vain" 14,8 pisteeseen per ukko. Koronakevään pelleilyissä kärkiviisikko painoi sentään 16p mieheen, mutta otteluitakin tuli tuolloin 20,4 mieheen.

Viime kaudella on painettu 2000-luvun kovin pistekeskiarvo ja se oli 6,04. Tästä kaudesta on hyvä sauma päästä siihen lukemaan sillä siihen ei enää vaadittaisi kuin 16 pistettä. Tosin Annusen laittaminen luukulle laskisi tätä keskiarvoa heti, joten sori Justus. Älä nyt pilaa tätä. Niin ja onhan siellä Hakanpääkin, joka voi tulla romuttamaan tämän kauden statsit alaspäin. Viime kaudesta jos lähdetään katsomaan edellistä nykyistä kovempaa tahtia, niin saamme mennä aina 96-97 pleijareihin asti, jolloin suomalaisten pistepörssin vei Janne Niinimaa. Olisitteko uskonut tätä kotona. Janne ihan ite. Niin tuolloin tosiaan se keskiarvo oli 8 miehen voimin 6,62 ja keskiarvon ylittäneitä oli Janne, Tikkanen ja Selänne ja alittaneita oli Numminen, Lehtinen, Koivu, Kurri ja Laukkanen. Kyllä tässä on keskiarvollisesti kova kevät siis menossa.

Luostarinen, Kakko, Mikkola, Kiviranta, Lindell, Kotkaniemi, Saros ja Pärssinen kuuluvat tähän kivirekiosastoon, jotka ovat jääneet keskiarvotahdista. Onneksi on vetureita Barkovin, Rantasen, Ahon, Lehkosen, Heiskasen, Lundellin, Hintzin ja Teräväisen toimesta. Jännä nähdä tästäkin tilastonäkökulmasta miten poijjaat hoitaa kevään pelit loppuun.
 

Lubeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Anaheim Ducks
Thomson palaa Eurooppaan neljän Ottawan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen. Onko tämä nyt se kuuluisa maitojuna? Onko joku seurannut Lassin uraa rapakon toisella puolella, saiko edes kunnon näytönpaikkaa, riittikö taso? Kahden sekunnin tilastoscouttauksen perusteella pelannut tällä kaudella huonoimman AHL-kautensa, joko haaveet urasta änärissä on nyt taputeltu?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Thomson palaa Eurooppaan neljän Ottawan organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen. Onko tämä nyt se kuuluisa maitojuna? Onko joku seurannut Lassin uraa rapakon toisella puolella, saiko edes kunnon näytönpaikkaa, riittikö taso? Kahden sekunnin tilastoscouttauksen perusteella pelannut tällä kaudella huonoimman AHL-kautensa, joko haaveet urasta änärissä on nyt taputeltu?

2021-22 kaudella näin Thomsonilta NHL-pelejä sieltä täältä ja hän pelasi minusta hyvin niissä. Perusvarmaa peliä puolustussuuntaan ja hyvää tekemistä myös hyökkäyssuuntaan. Silloin hän näytti minusta pelaajalta, josta tulee vielä jotakin. Viime kaudella NHL-pelejä tuli vaan kaksi, joista toisen näin eikä Thomson ollut kovin hyvä siinä. AHL:ssä kulki ainakin pisteiden valossa. Tällä kaudella Anaheim poimi Thomsonin vähäksi aikaa mukaansa waiversien kautta pelaamaan harjoituspelejä, joissa hän ei tehnyt suurempaa vaikutusta. Takaisin waiversiin ja takaisin Kanadaan. Kausi kuluikin sitten AHL:ssä niin kuin sanoit, huonohkoilla tehoilla.

Niin enpä sitten tiedä. Voi olla, että Ottawassa tie on seis, kun siellä on sen verta jännempää pakkia edessä ja prospektiosastollakin löytyy pari kiinnostavampaa nimeä. Jopa Matinpalo pääsi tällä kaudella pelaamaan pelejä. Lisäksi kun tuo Thomsonin käyrä näyttää nyt alaspäin, niin ei hän ole ansainnut suuremmin näytönpaikkoja NHL:stä.

Voi olla, että Ruotsiin meno on tässä vaiheessa ihan hyvä liike Thomsonille. Siellä osataan kuitenkin kasvattaa pakkeja, joten ehkä vuoden tai kahden päästä Thomson on valmiimpi NHL:ään. Tai sitten tie ei vie häntä enää takaisin. Jää nähtäväksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös