Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2022–2023

 • 271 755
 • 837

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä varauksia on Suomesta tullut ensimmäiselle kierrokselle, mutta valitettavasti pettymyksiäkin on tullut. Laitoin oman listan pahimmista suomalaispettymyksistä ensimmäisellä kierroksella sekä perustelut. Sijalla 1. siis pahin pettymys ja sijalla 10. vähiten pahin pettymys suhteutettuna varausnumeroon.

Jesperi Kotkaniemi - Vaikka Kotkaniemi onkin vakituinen NHL-pelaaja, niin hankalaa on ollut. Montrealissa ensimmäinen kausi oli lupauksia antava, mutta sen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä. Nyt on ollut Carolinassa tällä kaudella nelosketjussa. Inhottavaa sanoa, mutta todennäköisesti Kotkaniemi pelaa muutaman kauden päästä Ässissä.

Kaapo Kakko - Ensimmäiset kaudet Kakolla ovat olleet todella heikkoja New Yorkissa. Tuli kovalla hypellä mukaan NHL:ään, mutta jälki on ollut heikkoa. Ollut koko tämän ajan Rangersin huonoimpia pelaajia. Uskon, että taso riittää NHL:ssä, mutta pyörinee siellä kolmos- ja nelosketjussa.

Jesse Puljujärvi - Vuoden 2016 nuorten MM-kisojen yksi sankareista on todella vaikeassa asemassa. Itseluottamusta ei löydy, vaan taso heittelee aivan liikaa. Huono itseluottamus näkyi myös siinä, että tappeli NHL:ssä vähän aikaa sitten. Toivottavasti ymmärtää roolinsa, ja alkaa pelaamaan kuten nelosketjun pelaajakin täytyykin. Muuten on paluu takaisin Kärppiin tiedossa. Tulevaisuutta Edmontonissa ei ole.

Olli Juolevi - Piti olla Vancouverin oma Bobby Orr, mutta sitä ei todellakaan ollut. Juolevin varausnumero oli sen takia korkea, että Vancouver halusi juuri puolustajan, muutoin varausnumero olisi ollut n. 20-30. Suuri floppi, palannee varmuudella kauden ja kahden jälkeen Eurooppaan.

Rasmus Ristolainen - Yhtä hyvää kautta lukuun ottamatta on ollut NHL:n huonoimpia puolustajia jo monen kauden ajan. Buffalossa pääsi kentälle vain ykköskierroksen varauksen statuksella. Siirto Philadelphiaan oli steppi taakse päin. Nykyisin kutospakki tankkijoukkueessa. Onneksi agentti sai tehtyä hyvän sopimuksen, vaikkakin se ulostetaan tämän kauden jälkeen.

Mikael Granlund - Suomen "kultapoika" on pelannut NHL:ssä jo pitkään, mutta ei lähellekään varausnumeronsa (#9) mukaisesti. Pudotuspeleissä esiintynyt vain kaksi kertaa toisella kierroksella. Nekin ovat päättyneet tappioon. Jotain kertoo myös se, että viime MM-kisoissa isolla statuksella tullut Granlund ei ollut edes kapteeni tai voittanut Suomen sisäistä pistepörssiä, vaan se meni Sveitsin liigassa pelaavalle puolustajalle. Pelannee NHL:ssä kuitenkin vielä jonkin aikaa.

Patrik Laine - Tämä saattaa herättää keskustelua, mutta lue tarkkaan. Patrik Laineen piti olla tuleva supermaalitykki, mutta hän ei sitä ole. Hänet varattiin Winnipegiin, kunnes meni äkkiä sukset ristiin Wheelerin ja Scheifelen kanssa, vaikka kyseiset herrat olivat tuolloin Winnipegin kapteenit ja esimerkkipelaajat! Se kertonee jo tarpeeksi Laineen luonteesta. Treidattiin lopulta Dubois´han, joka on tehnyt Winnipegistä täydellisen contenderin.

Miro Heiskanen - Heiskasmiro eli "Suomen supertähtipuolustaja" kuten jotkut taitavat sanoa. Ei kannua ykköspakkina, ei asiaa top-listoille. Jotain kertoo myös se, että heti kun John Klingberg lähti Heiskasen rinnalta, sai Klingberg selvän palkankorotuksen. Jokaisella muistissa vieläkin ottelu Slovakiaa vastaan kevään MM-kisoissa.

Aleksander Barkov - Vähän aikaa sitten tein listan siitä, kenellä suomalaisella on voittamisen kulttuuria. Barkovin pisteet siinä listauksessa oli nolla (0!). Vaikka Barkovin avut ovatkin puolustamisessa, niin välillä soisi tulevan myös tehoja hyökkäyspäässä. Esiintynyt vain neljä kertaa pudotuspeleissä, ja vain kerran päässyt toiselle kierrokselle. NHL:n huonoimpia ykkössenttereitä yhdessä Chicagon, Arizonan ja Montrealin ykkössentterin kanssa, valitettavasti.

Mikko Rantanen - Hieman provokatiivinen siinä mielessä, että Rantanen oli vasta draftin kymmenes. Kuitenkin, hänen pitäisi olla Coloradon tähtipelaajia. Noh, eipä ole ollut. Esiintynyt pudotuspeleissä viisi kertaa, joista vain yksi Stanley Cup, kannuprosentin ollessa alhainen 20. Pudotuspeleissä tehnyt vain 77 pistettä, ja täytyy muistaa että siellä on pelannut niin heikkoja vastustajia vastaan kuin San Jose, Arizona ja Edmonton.
On kyllä nähty paljon vaivaa provoon
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime kaudella oli etsinnässä seuraava suomalainen 40 runkosarjamaalin ylittäjä Kurrin, Selänteen ja Laineen seuraksi. Ei niitä sitten löytynyt lopulta yhtään, vaikka jossain vaiheessa näytti jo siltä että niitä voisi tulla peräti neljäkin kappaletta lisää, mutta kaikki Barkov-Rantanen-Aho-Hintz -nelikosta jäivät lopulta vain muutaman maalin päähän 40 maalin rajapyykistä. Barkovilla tuo jäi vain yhtä kihausta vaille.

Tällä kaudella näyttää nyt melkeinpä väistämättömältä että Rantanen tuon 40 maalin rajan tulee rikkomaan, hänellä on nyt jo 34 maalia kasassa ja runkosarjaa on Coloradolla vielä 34 matsia jäljellä. Mikon kohdalla nyt enemmänkin saa jännittää että menisikö peräti 50 maalia rikki - itse asiassa Rantanen on tasaisen vauhdin taulukolla tekemässä tasan 60 maalia, mutta ei nyt saatana edes mietitä tuollaisia. 50 maalin rajan suomalaisista on viimeksi rikkonut Selänne 1998, eli 25 vuotta sitten. Selännettä ja Kurria jos ei oteta laskuihin, suomalaisten maaliennätys on Laineen nimissä, 44 maalin saldollaan; tuon yli Rantasen nyt ainakin pitäisi päästä.

Mutta on siellä taas Aholla ja Hintzilläkin tuo 40 maalia aika kivasti vielä mahdollisuuksien rajoissa, molemmat on jo 20 maalin rajan rikkoneet, Aholla 23 maalia, Hintzillä 20. Ahon kohdalla on ihan realististakin vielä odottaa että 40 maalia voisi mennä just ja just rikki, Hintziltä se vaatisi kyllä aika lentokeliä loppuihin runkosarjamatseihin mutta sekin on sellainen epeli nykyään että en näe mahdottomana. Barkov (14) ja Laine (14) ovat jo liian kaukana, vaikka nuokin herrat saattaa välillä äityä ihan älyttömiin maaliputkiin.

Laitetaan tähän vielä tuo viime kaudella askarreltu ja edelliskauden osalta päivitetty taulukko suomalaisista maalirajapyykki-keijoista:

yli 40yli 30yli 20Kommentti
2023Rantanen2 (Aho, Hintz)n. 50 peliä pelattu tällä hetkellä
20224 (Barkov, Aho, Hintz, Rantanen)2 (Laine, Teräväinen)
2021Rantanen2 (Barkov, Aho)n. 60 peliä
2020Aho2 (Laine, Barkov)n. 70 peliä
20194 (Barkov, Rantanen, Laine, Aho)2 (Teräväinen, K.Kapanen)
2018Laine (44)6 (Haula, Aho, Rantanen, Barkov, Teräväinen, Granlund)
2017Laine4 (Granlund, Aho, Barkov, Rantanen)
2016Barkov
2015
20142 (Filppula, J.Jokinen)
2013n. 40 peliä
20123 (Selänne, Filppula, O.Jokinen)
2011Selänne
2010J.Jokinen4 (Selänne, Hagman, M.Koivu, Miettinen)
20095 (O.Jokinen, Selänne, Ruutu, Hagman, M.Koivu)
2008O.JokinenHagman
2007Selänne (48)O.Jokinen3 (Lehtinen, S.Koivu, M.Koivu)
2006Selänne (40)2 (O.Jokinen, Lehtinen)
20042 (O.Jokinen, Ruutu)
20032 (O.Jokinen, Lehtinen)2 (Selänne, S.Koivu)
20023 (Selänne, S.Kapanen, Lehtinen)
2001Selänne2 (Lehtinen, S.Kapanen)
2000SelänneS.Kapanen
1999Selänne (47)2 (S.Kapanen, Lehtinen)
1998Selänne (52)2 (S.Kapanen, Lehtinen)
1997Selänne (51)
1996Selänne (40)S.Koivu
1995Selännen. 40 peliä
1994Kurri2 (Selänne, Tikkanen)
1993Selänne (76)Kurri

Tasaisen vauhdin taulukolla tämän kauden lukemien pitäisi näyttää 82 pelin jälkeen siltä että Rantanen puhkoo ainakin 50 maalia, ellei jopa 60. Aho on hiinä ja hiinä saako hän 40 maalia, ja Hintz tekee yli 30 maalia. Laine, Barkov ja lisäksi myös Lehkonen(15) pitäisi mennä 20 maalin yli, ja Tolvasellekin(10) tuo on vielä nykyisellä Seattlen paidassa löytämällään vireellä ihan mahdollista. Sitten olisi yhteensä 7 suomalaista, jotka ovat kauden aikana saaneet 20 maalia rikki, sillä jaettaisiin ennätystä kauden 2018 kanssa, jolloin Laine paukutti yli 40 maalia ja peräti kuusi hessua sai 20 maalin rajan rikki.

Kakko, Luostarinen, Heiskanen, Lundell, Kotkaniemi, eihän se 20 maalin raja noiltakaan vaatisi kuin tuollaista vähän päälle 10 maalin loppukautta, mutta saattaa olla liikaa haaveiltu. Kakolta tuo voisi ehkä onnistuakin, miksei Lundelliltakin jos vauhtiin pääsee, mutta Kotkaniemen 13 maalia loppukauteen tuntuu jo vähän vaikealta, ja Heiskanenhan ei saatana maaleja tee koskaan muuten kuin vahingossa, ja luulen että Luostariseltakin on jo kauden maaleista suurin osa tullut iskettyä.

Noista tynkäkausista jos laskisi keskiarvoista, miten olisi käynyt jos kausi olisi ollut kokonainen, olisi:

2020-21 kaudella Rantanen päässyt yli 40 maalin, Barkov ja Aho yli 30 maalin, ja Donskoi, Hintz ja Puljujärvi yli 20 maalin.
2019-20 kaudella Aho päässyt yli 40 maalin, Laine yli 30 maalin, ja Barkov, Rantanen, Hintz ja Granlund yli 20 maalin.
2012-13 J. Jokinen, Selänne ja M.Koivu päässyt yli 20 maalin.
1994-95 Selänne päässyt yli 40 maalin, Tikkanen ja Kurri yli 20 maalin
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Barkov lähti pukusuojiin rannettaan pidellen. Pahalta näytti. Juuri kun pääsi kovaan pistetahtiin tämän vuoden puolella..
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, NHL

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oliko se @Mängimies jolla oli jossain kansioidensa kätköissä suomalaisten pelaajien piste-ennätykset per kausi jossain sievässä ja nätissä paketissa? Etsä viitsisitsä laittaa niitä tänne jonnekin taas? Kappo Kakka kuulemma rikkoi viime pelissä kausiennätyksensä, ja nyt kun kausi alkaa lähestyä loppusuoraansa olisi hauska katsoa että keitäs muita siellä olisi jotka saattaisi saada omat henk.koht. highscoret. Lonkalta sanoisin että Lehkonen ja Luostarinen ja Heiskanen ovat ainakin lähellä, elleivät sitten jo rikkoneet omia enkkojaan. Ja Rantanen - jos vaan terveenä pysyy - tulee rikkomaan kaiken mahdollisen.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Oliko se @Mängimies jolla oli jossain kansioidensa kätköissä suomalaisten pelaajien piste-ennätykset per kausi jossain sievässä ja nätissä paketissa? Etsä viitsisitsä laittaa niitä tänne jonnekin taas? Kappo Kakka kuulemma rikkoi viime pelissä kausiennätyksensä, ja nyt kun kausi alkaa lähestyä loppusuoraansa olisi hauska katsoa että keitäs muita siellä olisi jotka saattaisi saada omat henk.koht. highscoret. Lonkalta sanoisin että Lehkonen ja Luostarinen ja Heiskanen ovat ainakin lähellä, elleivät sitten jo rikkoneet omia enkkojaan. Ja Rantanen - jos vaan terveenä pysyy - tulee rikkomaan kaiken mahdollisen.
@Yön Kärppä on sankarimme jota ilmeisesti tarkoitat.
Tarkkaillaanpa tällä kertaa, että kuinka moni suomalainen kenttäpelaaja on tehnyt tällä kaudella oman piste-ennätyksen NHL:ssä ja kuinka monella on realistiset saumat sellaiseen.

Pelaaja, nykyinen pistemäärä, ennätys ennen tätä kautta ja valistunut arvaus tuleeko piste-ennätystä.

Mikko Rantanen51p92pJoo.
Roope Hintz44p72pJoo.
Sebastian Aho35p83pEi.
Aleksander Barkov33p96pEi.
Miro Heiskanen31p36pJoo.
Artturi Lehkonen26p31pJoo.
Mikael Granlund25p69pEi.
Matias Maccelli22p6pTuli jo.
Eetu Luostarinen20p26pJoo.
Patrik Laine19p70pEi.

Erik Haula19p55pEi.
Kaapo Kakko19p23pJoo.
Teuvo Teräväinen17p76pEi.
Jesperi Kotkaniemi17p34pJoo.
Kasperi Kapanen16p44pEi.
Juuso Pärssinen16p0pTuli jo.
Anton Lundell15p44pEi.
Olli Määttä14p29pJoo.
Esa Lindell12p32pEi.
Juuso Välimäki11p11pJoo.

Eeli Tolvanen10p23pJoo.
Jesse Puljujärvi9p36pEi.
Jani Hakanpää8p12pJoo.
Rasmus Kupari7p13pJoo.
Saku Mäenalanen6p8pJoo.
Joel Armia6p30pEi.
Joel Kiviranta5p11pEi.
Henri Jokiharju5p19pEi.
Robin Salo4p5pJoo.
Aleksi Heponiemi3p2pTuli jo.

Aatu Räty2p0pTuli jo.
Rasmus Ristolainen2p45pEi.
Niko Mikkola2p13pEi.
Urho Vaakanainen1p6pEi.
Jesse Ylönen1p5pJoo.
Ville Heinola1p5pEi.
Anton Levtchi0p0pJoo.
Markus Niemeläinen0p1pJoo.
Lassi Thomson0p5pEi.
Sampo Ranta0p0pEi.
Joona Koppanen0p0pEi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hauska tilanne Dallasin pelissä, Dallas johtaa 2-0, kentällä pakkiparina suomalaiset stay-at-home -kuninkaat Lindell ja Hakanpää. Omasta päästä lähtenyt tilanne päättyy siihen, että siellä on sekä Hakanpää että Lindell hyökkäyksen kärkenä vastustajan maalin edessä, hyökkääjät on kaikki taaempana ja Hakanpää ohjaa Hintzin viivavedon sieltä maaliin. Okei siinä jotain vaihtohässäkkää oli, mutta en usko että kovin usein tulee tilannetta jossa sekä Lindell että Hakanpää saavat yhtäkkiä jonkun saatanan aivopierun että nyt mä vittu lähenkin tästä hyökkäämään, kai joku muu varmistaa.

Tuosta vielä videota tilanteeseen.

Lindellillä ja Hakanpäällä muutenkin ihan kiva matsi, Dallas voittaa 4-1, Lindell-Hakanpää molemmat naputteli +4 tehotilastoon. Vaikka ovat saatana välillä kahdestaan hyökkäyksen kärkenä.

Tuli vastaan joku kivikautinen tilanne Liigasta, missä Lumme ja joku toinen Ilveksen pakki törmäsivät alivoimalla pelatessaan vastustajan maalin takana. Sellanen seuraavaksi sitten, Lindell-Hakanpää, kuuletteko!
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Lindelliltä ja Hakanpäältä nähdään vastaavanlaista pelaamista, kun taas tavoitellaan 20 pistettä.
Siinä tilanteessa tähdet olisivat erilaiset tietenkin, ja nähtäisi @FASlapsi mainitseman kaltainen tilanne jossa suomalaispakit tekevät ns. sonjat ja törmäilevät heti ensiminuuteilla vastustajan maalin takana täysillä niin toisiinsa kuin myös Roope Hintziin, kaikki loppupelistä loukaantuneina sivuun kiikaritilastoilla.

Hieno oli kyllä tuo viimeöinen peli ja tilastot Hakanpäältä ja Lindelliltä.

Lisäyksenä vielä että aika jämäkät ovat koko Starsin suomalaisen pakkikolmikon tilastorivit:

Miro Heiskanen 50, 7+33=40 +11
Esa Lindell 53, 6+10=16 +29
Jani Hakanpää 5+5=10 +20

Hakanpää muuten kolmantena suomalaispakkien maalipörssissä nimenomaan mainittujen seurakavereidensa perässä, kaikenlaiset Määtät, Ristolaiset ja Välimäet kaukana takanaan ja tehopisteissä muuten onkin tasoissa suomalaispörssissä Jesse Puljujärven kanssa, toki ihan ennakko-odotusten mukaisesti tällaisesta kaksikosta on nimenomaan Jani Hakanpäällä enemmän maaleja eli 5 vs. Puljun 4.

Suomalaisista pistää merkille, että Teuvo Teräväisellä sama määrä maaleja kanssa kuin Hakanpäällä ja Mikke Granlund yhden maalin edellä kuudella osumallaan, samoin kuin Kasperi Kapanen.
 
Viimeksi muokattu:

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Hakanpää muuten kolmantena suomalaispakkien maalipörssissä nimenomaan mainittujen seurakavereidensa perässä
Tähän liittyen kannattaa kuunnella Iiro Mäntylän vierailu TNF:ssä, tehnyt Hakanpään kanssa vuosia tiivistä yhteistyötä hyökkäysjuttujenkin suhteen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hakanpäällähän on oikein miehekäs laukaus, ja itselleni hänestä jäi viimeisellä Liiga-visiitillään kuva että kykenee kyllä hyökkäyspäähänkin ainakin Liiga-tasolla oikein kelvollisesti pelaamaan. NHL:ssä rooli on vain ollut tommonen oman pään luuta ja taklausmasiina enemmänkin.

Kaikkihan sen tietää mitä käy kun Hakanpää avaa valtavat pellit. Lundqvist haparoi tyhjää, ja Hakanpää tuulettaa. Voi kunpa olisi maalikone-Hakanpää ollut Torinossa finaalin loppuhetkillä tuossa viime yön maaliin johtaneen tilanteen paikalla, eikä joku tuhnu-OJ.

Itse asiassa, Lindell oli myös Liigassa viimeisellä kaudellaan aikamoinen pisteiden tekijä, 14+21=35 teki 57 peliin Ässissä, joten ei se hyökkäyspäässä kekkulointi hänellekään ihan vierasta puuhaa ole. NHL:ssä on hänkin vain profiloitunut enemmän puolustussuunnan ekspertiksi, mutta nyt vissiin sitten joku oikosulku tuli samaan aikaan sekä Lindellille että Hakanpäälle, ja he luulivat hetken olevansa joko Liigassa, tai sitten Miro Heiskanen. Tai molemmat.

Dallasin pitäisi ehdottomasti ottaa kolmen pakin YV-kenttä käyttöön. Heiskanen keskelle siniviivaa, Lindell ja Hakanpää jonnekin sinne b-pisteiden kaarille ampumaan ja välillä syöksymään maalin eteen teutaroimaan. Hintz ja Kiviranta voi sitten kanssa olla kentällä mukana.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
NHL:ssä on hänkin vain profiloitunut enemmän puolustussuunnan ekspertiksi, mutta nyt vissiin sitten joku oikosulku tuli samaan aikaan sekä Lindellille
Ainakin tällä kaudella Lindell on kyllä alkanut hyökkäämään enemmän, joten ei tuo nyt ihan täysin epänormaalia ole, että Lindell tekee nousuja. Hakanpään kohdalla tuollaisia en ole puolestaan muistaakseni nähnyt.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niko Mikkola siis New York Rangersin tarunhohtoiseen nuttuun Gardenille, siellä kelpaa tehdä se kauden ensimmäinen maalinsa sitten ja räjäyttää halli.

Varmasti hienon tuntuinen siirto, toivotaan että pelillinen vastuu sekä käyttöä löytyy myös Rangersissa.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Niko Mikkola siis New York Rangersin tarunhohtoiseen nuttuun Gardenille, siellä kelpaa tehdä se kauden ensimmäinen maalinsa sitten ja räjäyttää halli.

Varmasti hienon tuntuinen siirto, toivotaan että pelillinen vastuu sekä käyttöä löytyy myös Rangersissa.
Niin, aika tiukassahan tuolla Rangersissa Mikkolalla peliaika tulee olemaan, mutta katselin tämän kauden osalta Rangersin puolustuskalustoa niin eiköhän tuo leftin miehenä tohon Harpurin(/muiden jämämiesten) paikalle kolmospariin fyysisenä stay at home pakkina pelipaikkansa kaiva. Mikkolalla etuna myös hyvin playoff kiekkoon sopiva pelityyli, ei varmasti ole viimeinen kerta kun hänet tullaan NHL urallaan lähellä siirtotakarajaa kauppaamaan.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Niin, aika tiukassahan tuolla Rangersissa Mikkolalla peliaika tulee olemaan, mutta katselin tämän kauden osalta Rangersin puolustuskalustoa niin eiköhän tuo leftin miehenä tohon Harpurin(/muiden jämämiesten) paikalle kolmospariin fyysisenä stay at home pakkina pelipaikkansa kaiva. Mikkolalla etuna myös hyvin playoff kiekkoon sopiva pelityyli, ei varmasti ole viimeinen kerta kun hänet tullaan NHL urallaan lähellä siirtotakarajaa kauppaamaan.
Top 4 on hakattu kiveen, ja myös Braden Schneider voi olla varma pelipaikastaan. Kolmosparin vasemmaksi pakiksi Mikkola on upgrade, sillä Harpur on enemmän tuollaista firman puulaakin tasoa.

Taatut 15 minuuttia illassa, ja pääsee pudotuspeleihin. Ilmeisesti Mikkola on NHL:än huonoimpia pelaajia hyökkäyssuuntaan, mutta kunhan nyt ei omissa soisi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaaha, Rantanen on sitten kaikki kauden pisteensä tehnyt jo. Taas kiikarit, ja turhautuminen purkautui käytöskymppinäkin Tampan 4-0 maalin jälkeen. Turha haihatella 60 maalista enää, 50 maaliakin jää tekemättä, saapa nähdä jos ees 40 maalin rajan yli pääsisi.

Kyllä meitä nyt taas koetellaan. Mutta suurin niistä on Teksti-TV! 235!

Rantanen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään se tulee! Se tulee! SE TULEE!!!

20 pistettä. Rantasen ketsuppipullo räjähtää, Barkov näyttää ei tuntunu missään se ranteeseen osunut kiekko. Laineelle hattutemppu. Aholle samaten. Dallasissa Hakanpää ja Lindell hyökkäävät taas, Hintz ja Heiskanen säestävät.

Peleistä vielä osa alkaa tollee kivan omituiseen aikaan, että voidaan täällä Suomessa mennä nukkumaan tietäen että on jo 12 pistettä plakkarissa, ja aamulla sitten vaan telkkari auki ja kuuntelemaan kyynelsilmäisen Sauli Niinistön puhetta. Puhelimessa koko kansalla odottaa Sanna Marinin alastonkuva. Radiot pakotetaan hätäsignaalilla päälle, ja soittamaan Darudea, Porilaisten Marssia, Finlandiaa ja Cha cha chata koko päivän.

SE TULEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Suurin niistä on Teksti-TV!

Rantanen.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Huomenna puolet eduskunnasta selittelee, että agentit kaappasi puhelimet ja ne samannäköiset ihmiset Mantan patsaalla oli vieraan vallan kaksoisagentteja.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tieteellinen ennuste suomalaisten pisteistä ensi yönä (jos Barkov ja Puljujärvi pelaa):

Määttä 0,33
Ristolainen 0,20
Granlund 0,57
Pärssinen 0,60
Jokiharju 0,25
Ylönen 0,20
Pulju 0,20
Hintz 1,09
Heiskanen 0,80
Lindell 0,30
Hakanpää 0,19
Barkov 1,09
Lundell 0,51
Luostarinen 0,46
Rantanen 1,22
Lehkonen 0,72
Aho 1,05
Teräväinen 0,59
Kotkaniemi 0,39
Kakko 0,52
Mikkola 0,06
Laine 0,84
Haula 0,43
Machelli 0,68
Välimäki 0,29
Kupari 0,19
Kapanen 0,51

Yhteensä 14,50 pistettä < 20 pistettä
 

noppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
235
Innokkaana Teksti-TV -harrastajana päätin kerätä suomalaisten tämän kauden tilastoja hieman tarkempaan taulukkooon. Mukana kaikki vähintään kymmenen peliä pelanneet, ja pelaajat sortattu piste/60 tilaston mukaan. Score/60 on MoneyPuck:in game score.

Mielenkiintoisia havaintoja: Roope on paras lähes joka mittarilla, Maccelli ja Pärssinen tulleet ryminällä sisään, Kapanen on mainettaan parempi (edit: tai xGoalsin perusteella ehkä ei...)?

Koodi:
       name games icetime points goals 1stAssists 2ndAssists points/60 score/60 onIce_xGoals% offIce_xGoals%

    Roope Hintz   45  17:09   49   22     17     10   3.810   4.145      0.68      0.48
  Mikko Rantanen   50  22:50   61   34     22      5   3.205   3.452      0.61      0.42
   Sebastian Aho   44  19:36   46   23     16      7   3.200   3.843      0.62      0.54
 Aleksander Barkov   43  21:08   47   14     18     15   3.103   3.561      0.57      0.50
  Matias Maccelli   33  15:00   23   3     11      9   2.786   1.780      0.50      0.37
   Patrik Laine   36  19:32   31   14     10      7   2.643   2.733      0.55      0.37
  Kasperi Kapanen   36  11:47   17   6     10      1   2.403   2.174      0.45      0.54
  Juuso Parssinen   35  15:01   21   5      7      9   2.397   1.724      0.55      0.48
 Teuvo Teravainen   41  16:35   24   5     14      5   2.118   2.555      0.60      0.58
 Aleksi Heponiemi   10  08:35    3   1      1      1   2.096   0.049      0.30      0.55
   Eeli Tolvanen   30  13:53   14   10      4      0   2.017   2.524      0.54      0.46
 Artturi Lehkonen   47  21:32   34   15      4     15   2.014   2.321      0.61      0.44
    Robin Salo   11  11:10    4   2      1      1   1.952   0.986      0.46      0.49
  Miro Heiskanen   50  25:19   40   7     18     15   1.896   2.211      0.59      0.51
    Kaapo Kakko   51  15:54   25   9     10      6   1.849   2.351      0.54      0.51
   Anton Lundell   45  16:41   23   7      7      9   1.838   2.146      0.53      0.53
  Mikael Granlund   49  18:39   28   6     14      8   1.837   1.251      0.52      0.48
 Eetu Luostarinen   54  15:42   25   11      5      9   1.768   2.122      0.49      0.54
Jesperi Kotkaniemi   51  14:12   20   7      3     10   1.656   2.633      0.64      0.56
    Erik Haula   51  16:43   21   4      9      8   1.476   2.194      0.54      0.55
  Saku Maenalanen   36  11:20    8   4      2      2   1.175   0.630      0.39      0.54
   Rasmus Kupari   37  09:52    7   3      3      1   1.150   1.091      0.49      0.52
     Aatu Raty   12  08:45    2   2      0      0   1.141   1.472      0.51      0.51
  Juuso Valimaki   47  15:12   13   2      4      7   1.091   0.910      0.50      0.40
    Olli Maatta   46  17:59   15   4      5      6   1.088   0.951      0.47      0.52
 Jesse Puljujarvi   49  12:34   10   4      4      2   0.973   1.308      0.55      0.54
    Esa Lindell   53  19:56   16   6      2      8   0.909   1.179      0.46      0.58
    Joel Armia   32  15:02    7   3      1      3   0.872   0.674      0.37      0.43
  Henri Jokiharju   28  20:56    7   1      3      3   0.716   0.987      0.41      0.55
Rasmus Ristolainen   46  18:09    9   2      4      3   0.646   0.438      0.42      0.47
    Jani Hakanp   53  19:23   10   5      3      2   0.584   0.634      0.45      0.58
  Joel Kiviranta   52  12:13    6   6      0      0   0.566   0.784      0.43      0.56
   Ville Heinola   10  13:16    1   0      1      0   0.452   0.059      0.48      0.49
 Urho Vaakanainen   23  16:27    2   0      1      1   0.317  -0.219      0.38      0.43
   Niko Mikkola   50  16:38    3   0      0      3   0.216  -0.348      0.39      0.47
Markus Niemelainen   23  10:02    0   0      0      0   0.000   0.416      0.42      0.55
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+, Slava Ukraini!
Tänään se tulee! Se tulee! SE TULEE!!!

20 pistettä. Rantasen ketsuppipullo räjähtää, Barkov näyttää ei tuntunu missään se ranteeseen osunut kiekko. Laineelle hattutemppu. Aholle samaten. Dallasissa Hakanpää ja Lindell hyökkäävät taas, Hintz ja Heiskanen säestävät.

Peleistä vielä osa alkaa tollee kivan omituiseen aikaan, että voidaan täällä Suomessa mennä nukkumaan tietäen että on jo 12 pistettä plakkarissa, ja aamulla sitten vaan telkkari auki ja kuuntelemaan kyynelsilmäisen Sauli Niinistön puhetta. Puhelimessa koko kansalla odottaa Sanna Marinin alastonkuva. Radiot pakotetaan hätäsignaalilla päälle, ja soittamaan Darudea, Porilaisten Marssia, Finlandiaa ja Cha cha chata koko päivän.

SE TULEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Suurin niistä on Teksti-TV!

Rantanen.
Lasketaanko mukamas samaksi kierrokseksi jos Ristolainen pelaa kaksi peliä, kysympä vaan??
 
Tänään se tulee! Se tulee! SE TULEE!!!

20 pistettä. Rantasen ketsuppipullo räjähtää, Barkov näyttää ei tuntunu missään se ranteeseen osunut kiekko. Laineelle hattutemppu. Aholle samaten. Dallasissa Hakanpää ja Lindell hyökkäävät taas, Hintz ja Heiskanen säestävät.

Peleistä vielä osa alkaa tollee kivan omituiseen aikaan, että voidaan täällä Suomessa mennä nukkumaan tietäen että on jo 12 pistettä plakkarissa, ja aamulla sitten vaan telkkari auki ja kuuntelemaan kyynelsilmäisen Sauli Niinistön puhetta. Puhelimessa koko kansalla odottaa Sanna Marinin alastonkuva. Radiot pakotetaan hätäsignaalilla päälle, ja soittamaan Darudea, Porilaisten Marssia, Finlandiaa ja Cha cha chata koko päivän.

SE TULEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Suurin niistä on Teksti-TV!

Rantanen.
Pitääkö nää aina jinxata? Välimäen 0+4 valui hukkaan kun Rallasin miähilla ja Patulla kiikarit.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Välimäki muuten nousi neljän syöttönsä voimin suomalaisten pakkien pistepörssin toiselle sijalle. Viimeisessä viidessä pelissä Välimäki on pelannut yli 20 minuuttia per peli. Syksyllä Välimäki kertoi haastattelussaan, ettei hänellä ollut Calgaryssä oikein itsevarmuutta, kun peliaikaa tuli niin vähän. Nyt kun Arizona pitää Chychrunia katsomossa ja todennäköisesti kauppaa hänet ja mahdollisesti myös Ghostin, niin peliminuutit eivät ainakaan pitäisi Välimäellä vähentyä. Välimäen kausi on ehdottomasti tämän kauden positiivisia suomalaistarinoita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös