Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 29.05.2019 klo 10.08.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Ei tuo Saarelan "kohtelu" ole toki ennennäkemätöntäkään. Toinen KalPa-kasvatti Rasmus Rissanenhan pelasi useamman vuoden organisaatiossa ja pelejä kertyi jopa 6 NHLssä (tai ainakin ollut kokoonpanossa). Yllättävän monta vuotta kyllä jaksoi (6-vuotta) ennen kuin palasi Eurooppaan. Nyt takana kaksi kautta Jokereissa ja toinen kausi alkamassa SHLssä Örebrossa. Tuskin palaa enää NA ympyröihin

  Siinä olisi kyllä hauska jos Carolinassa olisi ylhäällä Teräväinen-Aho-Mäenalanen ja alhaalla Kuokkanen-Luostarinen-Saarela.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Rissanen oli tosiaan poikkeuksellisen pitkään AHL:ssä yrittämässä paikkaa ylhäältä. Saarela on kuitenkin pelannut vasta kaksi täyttä kauttta AHL:ää eikä tuo tosiaan ole mitenkään poikkeuksellista. NHL on täynnä pelaajia, jotka ovat pelanneet AHL:ssä pari kautta ennen kuin ovat saaneet mahdollisuutensa ylhäällä. Nykyisestä Carolinan hyökkäyksestä Ferland, Martinook, Bishop ja McKegg ovat kaikki pelanneet vähintään kaksi kautta AHL:ssä ennen kuin saivat tilaisuutensa. Myös Wallmark, McGinn ja Niederreiter toista kautta AHL:ssä. Foegelella meni kausi ja jopa Teräväisellä pidempi tovi AHL:ssä.

  Ja nyt AHL:ssä Saarelan ohella Kuokkanen, Necas, Roy, Gauthier ja kumppanit odottavat sitä tilaisuuttaan ylhäällä.
   
 3. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ihan molemmat näistä oli mun mielessä. Ajattelin Luostarisen nousevan hierarkkiassa Allun edelle ja Allun tekevän tästä johtopäätökset.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019 klo 12.34
 4. F#21 Jäsen

  Carolinalla on kyllä vähän täyttä noista keskitason sentteriprospekteista - Geekie, Kuokkanen, Necas ja Poturalski ehkä lähimpänä pääsyä ylös, sen lisäksi esim. Roy odottaa omaa mahdollisuuttaan. Wallmark sai varmaankin pelailtua itselleen kolmossentterin roolin ensi kaudelle.

  Saarelan etu on kuitenkin on, että pystyy pelaamaan hyvin myös laidalla, jossa taas Carolinalla on vähän vajetta. En ihmettelisi jos pääsisi aloittamaan kauden ylhäällä laiturina. Luostarinen saa mennä grindaamaan AHL:ään.
   
 5. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joo, näköjään AHL tilastojenkin mukaan Allu on laituri.... eihän Luostarinen siinä tapauksessa Allun paikkaa uhkaa.......kait...
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Joel Kivirannalle kahden vuoden sopimus Dallasiin.
   
 7. Aatu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Meijän pojat ja Leafs nation.
  Lainaus:
  Ei kuitenkaan ole tekemässä "Säterejä" ja iskemässä hokkareita naulaan tämän johtopäätöksen seurauksena? Ikääkin kuitenkin alkaa olemaan jo pitkälle kolmattakymmentä.
   
 8. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  Lainaus:
  Osaako Starsia ja/tai Sportia enemmän seuraavat sanoa Kivirannan mahdollisuuksista pelata tarunhohtoista muutaman vuoden sisään? MM-kisoissa pirteää pelaamista ja nopeutta tuntuisi löytyvän, muistuttaa päivitettyä painosta Antti Pihlströmistä, olenko väärässä?
   
 9. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Tuo on ihan hyvä luonnehdinta minusta. Kivirannalla on se haasteena, että taistelee niistä 3-4 ketjujen paikoista ja on pelaajatyypiltään sellainen joita löytyy jokaisesta organisaatiosta jo ennestään 13 tusinassa. Eli kilpailussa pitää kepittää todella monta ukkoa ennen kuin paikka NHL-miehistöön aukeaa. Ja kun sinne kerran pääsee, niin siellä pysyminen on myös hyvin vaikeaa. Joka ilta pitäisi todistaa olevansa pelipaikan arvoinen, tai muuten matka vie farmiin hyvin nopeasti.

  Mutta annetaan Kivirannalle tietenkin reilu mahdollisuus ja katsotaan mitä syksyllä tapahtuu.
   
  Jonisti tykkää tästä.
 10. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Eikös tässä Kivirannasta pitänyt puhua eikä sinusta?
   
  Pewros, Ippenator, Granny ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Larmista eka uusi maalivahti joka saa tälle kaudelle NHL-sopimuksen. Kaksivuotinen Pittsburghiin.

  Edit: Pittsburghissakin alkaa olee sopimuksen alla mukavasti suomalaisia, 5 tällä hetkellä.

  Lainaus:
  Niinpä taitaa olla.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019 klo 22.07
 12. foligno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Eiks niitä oo jo 6? Määttä, Riikola, Palve, Almari, Björkqvist, Larmi?
   
  jalperi tykkää tästä.
 13. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Lainaus:
  Hyvät on sauma alempiin ketjuihin murtautua, mutta tosissaan pitää onnistua ensiksi training campilla. Tämän jälkeen mahdollisesti ensimmäisissä nhl/ahl koitoksissa. Kahden kauden aikana varmasti tulee saamaan mahdollisuutensa shown puolella.

  Jokunen kaveri tulee tappelemaan Kivirannan kanssa kuitenkin viimesistä rosteripaikoista. Kivirannan etuna todettakoon se, että Monty tykkää hyvä jalkasista työläistä kahdensuunnan pelaajista hyvinkin paljon. Näitä tämän tyyppisiä pelureita sattuu vaan valitettavasti löytymään varsin paljon. Kiviranta muistuttaakin hyvin paljon mielestäni Mattias Janmarkia.
   
 14. Lecavalier Jäsen

  Kova on virtaus Liigasta NHL:aan tänäkin kesänä.

  Monella uusista suomalaisista on mahdollisuus saada pelejä vyölleen ja näin ollen odotan 50 pelaajan rajapyykin puhkeavan ensimmäistä kertaa.

  Kuten ylempänä jo mainittu, niin poistujia on selvästi vähemmän kuin tulijoita. Varma exit Lehterälle ja Säterille. Suomela?
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Jännä olisi nähdä miten nämä pelaajat oikein kiertää.

  Kun Euroopasta päin pusketaan NHL-sopimuksiin, usein se tarkoittaa paikkaa AHL:stä ja siellä sitten taas on se kuuden veteraanin kiintiö, joka puskee p-amerikkalaisia pelaajia Eurooppaan, kun tietty ottelumäärä täyttyy. Voiskohan tästä piirtää jonkunlaisen ikuisen spiraalin pelaajaliikenteelle?

  Libor Sulak ei ole suomalainen, mutta Pelicansista tuttu ja mennyt esim. reittiä EBEL-Liiga --> Liiga --> NHL (oikeasti AHL) ja nyt --> KHL (Severstal).
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019 klo 18.28
 16. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Senators näyttäisi tällä hetkellä olevan ainoa jolla ei ole yhtään suomalaista (edes UFA-pelaajaa) joukkueessaan. Toki Flyers voidaan laskea oikeastaan samaan kategoriaan, koska Lehterä ei 100% varmuudella tule sopimusta sinne saamaan. Näyttää myös vahvasti siltä, että Lightning ja Capitals pelaavat ensi kauden ilman suomalaispelaajia.

  Tietysti liikettä vielä tapahtuu, esim. Sharks voi jäädä ilman suomalaisia ensi kaudella ja vastaavasti joku edellä mainituista haalia joukkueeseen heinäkuussa esim. Filppulan tms.

  Veikkaan, että Predatorsissa saa pelejä vyölleen viisi suomalaista kauden aikana. Starsissa ja Hurricanesissa neljä. Penguinsissa, Canadiensissa, Panthersissa ja Jetseissä kolme.
   
  Viimeksi muokattu: 04.06.2019 klo 18.52
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Itse veikkaan, että Carolinassa saa eniten suomalaisia näytönpaikan. Aho+Teräväinen ovat toki jo varmoja, sekä lie Mäenalanenkin. Sitten kaksikko Kuokkanen ja Saarela voi päästä ekoissa peleissä pelaamaan. Ja mistä sitä tietää, saako Luostarinenkin loukkaantumisten takia pelin tai kaksi. Mahdollista on, että koko kuusikko käy NHL pelejä pelaamassa.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 18. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Vehviläinen solminut kahden vuoden sopimuksen Columbuksen kanssa. Päivitetty avausviestiin. 13 uutta tässä vaiheessa. Saa nähdä yltääkö lukema miten lähelle viime kautta.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Jori Lehterä signasi PIetarin SKA:han.

  Datsyukia menee aika pitkälti korvaamaan, joka taasen palaa kotikaupunkinsa Jekateringburgin joukkueeseen.

  Jännää pelaajakiertoa tässäkin.
   
 20. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Antti Niemen Jokerit sopimus valmistu. Muutetaan Lehteränkin status avausviestissä sitten kun se on virallista.
   
 21. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Tarmo Reunanen tulokassopimukseen Rangersin kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2019 klo 19.41
  jalperi tykkää tästä.
 22. Majoneesi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Alkaa olla kyllä käsittämätön määrä noita uusia soppareita. Ehkä mömmömmeillä pieni vaikutus Liiga-pelaajien imuun.
   
 23. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Viime vuonna 16 suomalaista teki sopimuksen Liigasta. Tän vuoden tilanne taitaa olla 13. Ohi toki tänä vuonna mennään.

  20 pakilla NHL-sopimus. Onkohan aiemmin ollu vastaavaa tilannetta.

  Edit: niin ja viime vuonna 22 oli uusia sopimuksen tekijöitä. Tän vuoden tilanne on 14. Tekee tiukkaa yltää tänä vuonna samaan.

  Lisätääs vielä, että todennäköisesti ensi vuonna NHL-sopimuksen alaisena pelaa 80+ suomalaista.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2019 klo 20.33
  Majoneesi tykkää tästä.
 24. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut, että tämän kauden päätteeksi Tarmo Reunanen, Tony Sund ja Niclas Almari tekevät NHL-sopimukset niin en olisi uskonut.

  Helvetti, en meinaa uskoa nytkään. Mitä hittoa täällä tapahtuu? Kivirannoilla ja Lankisilla voitetaan MM-kultaa ja näköjään jokainen viime kaudella Liigaa pelannut kelpaa NHL:ään. Tää on varmaan joku isojen poikien salaliitto, jolla estetään että enää ei Suomi voita Liiga-jengillä maailmanmestaruuksia koska kaikki Liiga-pelaajat viedään NHL:ään ja sitten niitä voidaan määrätä että ette mene sinne kisoihin enää nolaamaan kaikkia meitä muita.

  Tässähän jo hirvittää että mikähän NHL-jengi kaappaa SaiPasta Markus Kojon ja Tomi Iso-Mustajärven? Veikkaan että Kojo menee Calgaryyn ja Iso-Mustajärvi Bostoniin. Ja Topi Nättinen toki menee kaikkien veljiensä ja sukulaistensa tavoin Anaheimiin.
   
  Majoneesi, Jnnkvst, Zorba ja 25 muuta tykkäävät tästä.
 25. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Lainaus:
  Oli pakko tykätä ihan vaan tämän teorian takia. :D Muut saa purkaa tarkemmin.