Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kopari, 07.06.2018 klo 12.36.

 1. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  En jaksaisi sun kanssa ehkä kinata tästä samasta asiasta, mutta minun mielestä on aika loogista, että suomalaiset iltapäivälehdet kirjoittavat paljon suomalaisista NHL-pelaajista. Nämä lehdet eivät ole suunnattu ensisijaisesti 80-luvulta saakka NHL:ää seuranneille (kouralliselle) suomalaisille, vaan tavan kansalle, jotka näitä lehtiä edelleen jaksavat lukea. Ihan samalla tavalla kuin 80-luvulta metsästystä harrastaneet eivät lue aiheeseen liittyvistä asioista pääasiassa Iltasanomista, eikä myöskään 80-luvulta saakka brittiläistä indie rock:a diggailevat lue aiheesta Iltalehdestä.

  Mielestäni tästä aiheesta ei siis kannata mieltänsä pahoittaa. Kannattaa vain jatkaa alan julkaisujen lukemista ja jättää iltapäivälehdet niille joita säbä-Teuvon tappio kiinnostaa enemmän kuin Tyler Bozakin SC-voitto.

  edit: typoja
   
  Binisteri, jimmyrecard, Moses ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 2. Evil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
  Lainaus:
  Ei tarvitse kinata. Ymmärrän että ymmärrät, ja kysehän on asiasta jolle kukaan ei mitään kuitenkaan mahda. Ihan sama kuin ihmettelisi, miksi tuo vuori on tuossa ja miksi joki virtaa tuohon suuntaan ja miksi tähdet ovat taivaalla. Niin vain on.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 3. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Kuuluis jo ensi kauden ketjuun, mutta en vielä kehtaa tehdä sellaista. Kivasti tosiaan nyt noita uusia sopimuksia ja huhuja niistä.
  Palve - Pittsburgh
  Hakanpää - Anaheim
  Kaski - Detroit
  O.Leskinen - Montreal
  Kivihalme - Toronto
  Larmi - ?
  Turunen - ?
  V.Leskinen - ?

  Toki suurin osa varmaan tulee pelaa AHL:ssä.
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Arttu Ruotsalainen > Buffalo

  Leafs-fanit olivat luonnollisesti teloittamassa Kivihalmetta, kun hän sai sopimuksen. Itse olisin innoissani jos tuon tason kaveri tulisi joukkueeseen ilmaiseksi. Tavallaan outo valinta siltä Kivihalmeelta (olettaen, että hän sai valita), kun Toronton puolustus on ihan hyvillä kantimilla (sopimuksellisesti) ja AHL-pakisto myös ihan järjettömän kova. Eli jos alkuun ei lähde rullaamaan, niin mies löytää itsensä nopeasti penkinpäästä myös bussiliigassa.
   
  jalperi tykkää tästä.
 5. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Mä näkisin taas ihan toisinpäin. Leafsilla on ensi kaudelle tasan neljä varmaa NHL-puolustajaa (ja niistäkin Zaitsev liikahtaa cap-juttujen takia, jos vaan jonnekin kelpaa). AHL-pakisto on ihan hyvissä kantimissa, mutta ei sielläkään mikään superpuolustus ole, ottaen huomioon että yksi, mahdollisesti jopa kaksi, pakkia ruotsalaislegioonasta aloittaa kauden ylhäällä. Se on toki totta, että otteiden ollessa huonoja, saattaa Kivihalme istuakin penkin päässä. Sama tilannehan se on organisaatiosta rippumatta joka paikassa. Jos Kivihalme pelaa edes lähelläkään omaa tasoa, näkisin hänet Marliesin top-4 puolustajana. Tässä siis lasken Sandinin ja/tai Liljegrenin NHL-miehistöön. Jos nuo molemmat pelaa alhaalla, tiputtaa se toki Kivihalmeen sitten alaspäin.
   
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Binisteri ja Salama15 tykkäävät tästä.
 7. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Sharks Sign Defenseman Tony Sund

  Lainaus:
  Jäi TPS siis nuolemaan näppejään.
   
 8. MikGo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Leijonat
  Hienosti näyttää taas virtaavan pelaajia NHL:llään. Toki nähtäväksi jää kuinka moni lopulta murtautuu sitten kokoonpanoihin. Näyttää kuitekin siltä, että ensikaudella nähdään taas entistä enemmän suomalaisia änärin puolella. Vanhemmista pelaajista jäänää ilman sopimusta Lehterä ja Antti Niemi. Onko muita?
   
  Turkoosisalpa tykkää tästä.
 9. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Miks Antti Niemi jäisi ilman sopimusta?
  Aika hyvää kakkosveskari tasoa tuo on näyttänyt olevan Montrealissa.
   
 10. Timoteus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niemellä on jo sopimus Jokereihin
   
 11. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Onko olemassa joku aikaraja seuroilla, milloin näiden on tarjottava sopimusta pelaajille, joilla sopimus on katkolla? Taitaa tällä hetkellä olla melko monta suomalaista, joilla tälläinen tilanne on päällä?
   
 12. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ei tullut katsottua montaa Niemen peliä viime kaudella, mutta eipä tuo nyt kovin hyvää tasoa tainnut viime kaudella edustaa. 88% lähes pudotuspeleihin pääseessä joukkueessa, ja taisi olla ensimmäinen pelaaja josta Montreal kertoi varmuudella luopuvansa. Ylipäätään Sharksista lähdön jälkeen kautta 2017-18 lukuun ottamatta ollut kaukana voittavasta NHL-tason maalivahdista. Lähtö KHL:ään oli varmasti erinomainen ratkaisu Niemelle.
   
 13. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Aika huono se oli. Tuppasi päästämään 1-2 helppoa joka pelissä. Mahdottomat kyllä otti kiinni. Noin niinkun kärjistettynä.
   
 14. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Heinäkuun 1. sopimuksettomista tulee vapaita agentteja, ja ovat valmiit solmimaan sopimuksen mihin tahansa seuraan. Poikkeuksena rajoitetut vapaat agentit (RFA), joiden kanssa mennään tilanteesta riippuen välimieskäsittelyyn (ehtona että on tarpeeksi kausia takana) tai voidaan hieroa joulukuun alkuun asti (esimerkkinä case Nylander). Jos joulukuun alussa ei ole päästy yhteisymmärrykseen, ei pelaaja pelaa kauden aikana NHL:ssä.
   
  Oto Hascak tykkää tästä.
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Montrealissa ilmoitettiin heti kauden päättymisen jälkeen, ettei Niemelle nähdä käyttöä enää jatkossa. Varmaan tuolta joku NHL-seura saattaisi vielä löytyä, joka tarjoaisi 35-vuotiaalle Niemellä pätkäpestiä oman molarin loukkaantuessa, mutta sitäkin saisi joutua odottamaan himassa istuen vaikka kuinka pitkään. Eipä tuolta Kari Lehtonen tai Steve Masonkaan löytäneet lopulta uutta työnantajaa viime kaudella, vaikka meriittejä oli. Niemi on luultavasti osannut tehdä tässä kohtaa johtopäätöksen ja päättää etsiä työnantajan vanhalta mantereelta. Ja huhujen mukanaan sopimus Jokereihin on jo tehty.
   
 16. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luulisi, että monen jengin on fiksumpaa kakkosena peluuttaa ja sisäänajaa jotain vähän nuoremman puolen jo rosteristaan löytyvää veskaria, kuin ottaa Niemen ikäinen kaveri luultavasti vuodeksi sisään paikkailemaan.

  Toki jos seurat näkee ettei omat veskariprospektit kykene siihen mitä Niemi, olisi varmaan sopimustarjouksia Vantaan Antin pöydältä löytynytkin.

  Mutta joo, en ihmettele että nuoret ajoivat nyt ohi, vaikka varmaan ihan ok olisi saattanut taas kakkosen roolistaan selvitäkin. Rajalliset paikatkin noissa hommissa jne.
   
 17. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Sita ihmettelen etta eiko NHL:ssa voisi myos sallia luhyet sopimukset eli jotain mallia pari kuukautta? Ei kait ne isompia haasteita laittaisi Salary Cap:n suhteen.
  Esim. Antti Niemi (vuosi sitten), solmisi parin kuukauden sopparin Penguisin kanssa, sitten Floridan kanssa. Toisaalta nakyy tama nykyinen systeemikin toimivan, jos vuokrapelaajia tarvitaan, niita loytyy.

  JOL
   
 18. jalapeeno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Et tainnut katsella pelejä omin silmin. Price joutui pelaamaan enemmän pelejä kuin olisi ollut järkevää peluuttaa, koska Niemi oli paria peliä lukuunottamatta todella huono. Eikä tosiaankaan tarvinnut olla mikään ammattiscoutti, kun arvasi että Antti ei saisi jatkaa Montrealin maalilla, vaikka suostuisi pelaamaan ilmaiseksi.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Fiksumpaa on peluuttaa niitä nuoria ykkösen roolissa farmissa. Ja fiksumpaa on signata kakkoseksi joku veteraani, joka yleensä osaa tulla tekemään työnsä hyvällä tasolla pitkän pelaamattomuuden jälkeenkin.
   
  Kopteri tykkää tästä.
 20. Rara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ilves
  Ottamatta kantaa siihen olisiko Devils vai Rangers Kakolle parempi seura niin kyllähän kaikkien aikojen suomalaiskauden huipennus olisi Raskin Conn Smythe ja Kakon ykkösvaraus. Kumpaakaan ei ole koskaan suomalaisille tullut niin huikeaa olisi jos molemmat tulisi samana vuonna. Rask on nyt täysin vastaavassa tilanteessa kuin Rinne kaksi vuotta sitten, mutta jos koppi tarttuu finaaleissa ja Boston nostelee lopuksi kannua niin Raskin Conn Smythe lienee selvä.
   
  Alamummo ja Turha Kaukalo tykkäävät tästä.
 21. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Minne on kadonneet Olli Juolevi ja Vili Saarijärvi?
   
 22. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Selkäleikkaus ja AHL. Vai oliko jaloissa jotain vikaa? En muista mitä tällä kertaa leikkelivät Ollilta. Molempia on kuitenkin leikelty, jalkoja ja selkää. Juolevi oli pelaamassa offensiivisesti hyvää AHL kautta, mutta raporttien mukaan ongelmat oli lähinnä oman pään löysäily.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2019 klo 22.33
 23. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Tuskin mihinkää. Miten niin?
   
 24. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juolevin kausi päättyi jo varhain leikkauspöydälle kesken AHL-pelien. Saarijärvelle kertyi käsittääkseni hyvin sujuneen Detroitin leirityksen jälkeen päättyneellä kaudella AHL:ssä Red Wingsin farmissa Grand Rapidsissa 70 peliä. Oli vasta toinen kautensa ammattilaisena junnusarjojen jälkeen.

  Aikamoinen katoaminen siis varsinkin Saarijärveltä, oisko sitten kesälomille lähtenyt jos ei mistään löydy.
   
  jalperi tykkää tästä.
 25. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  En millään pahalla kysynyt
  Lainaus:
  Ihan sillä vaan kysyin, kun ei ole tietoa heidän peliesityksistä ja urakehityksestä. Uskoin täältä saavan hyvän vastauksen ja sainkin. Pl. sinun vastaus.
   
  Ippenator ja jalperi tykkäävät tästä.