Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Kopari, 07.06.2018 klo 12.36.

 1. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Aivotärähdyksistä en tiedä, mutta onhan Salomäen uralle loukkaantumisia mahtunut. 2014-15 kausi oli pahasti tynkäkausi ja 2016-17 oli melkein koko kauden sivussa. Suomessakaan ei ole täysiä kausia pelannut yhtään.

  Tämä kaikki ihan vain siis tilastoista päättelemällä.
   
 2. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Mikko Koivulla 684 pistettä urallaan koossa ja saanee 700 pistettä tällä kaudella täyteen, jos pysyy pelikunnossa. Toivottavaa olisi myös, että ura jatkuisi ainakin muutaman kauden ja ohittaisi Päällikön (750 pistettä) kaikkien aikojen tilastossa. Isoveli Sakuun on matkaa 148 pistettä, joka vaatisi kyllä varmaan vielä 3-4 kautta Mikolta tämän kauden jälkeen, koska tuskin tuo PPG 0.71 pysyy ihan uran loppuun saakka.

  832 S.Koivu
  750 O.Jokinen
  684 M.Koivu
   
  pikkuvaimo ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 3. Binisteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
  Lainaus:
  Mikko on vanhentunut hyvin, joten uran jatkuminen on hyvinkin mahdollista. Saa kuitenkin pelata erikoistilanteita ja kakkossentterinä, koska ei ole vielä joukkueessa parempaa tilalle laittaa.
   
 4. jaakr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Varmaan kuuluisi ehkä maiden voimasuhteista käsittelevään ketjuun, mutta olkoon nyt vaikka tässä.

  Käyrä nro ykkösessä on esitetty kunkin maan sisäisen pistepörssin top10:n pistekeskiarvo kausilta 00-01 - 18-19. Tynkäkauden 12-13 ja kuluvan kauden 18-19 pisteet on laskennallisia keskiarvoja, jotta saadaan ne suhteutettua muihin kausiin.

  Seuraavassa käppyrässä puolestaan on tarkasteltu miten em. pistekeskiarvot sijoittuisi kunkin vuoden NHL:n pistepörssiin. Teoriassa siis maksimisijoitus tässä kuvaajassa olisi sija 5, jos kaikki pörssin 10 ensimmäistä nimeä on samalla maalla.

  Laitan nyt vielä pari viivaa, jotka kakkosgraafista pitäisi näkyä aika hyvin:

  - Suomen sijoitus pistepörssissä on noussut vuosituhannen alusta vajaat sata sijaa. Lyhyemmällä perspektiivillä nousu on ollut hieman jyrkempää, johtuen vuosikymmenen alun ja keskivaiheen hiljaisemmista vuosista.
  - Ruotsi on pysynyt suhteellisen vakaasti viidenkymmenen tuntumassa. Pitkän ajan trendissä ei juurikaan muutosta.
  - Tsekillä on havaittavissa pitkän ajan trendissä pientä sijoituksen huononemista.
  - Venäjän keskiarvo on pysytellyt pääosin top50:n sisällä lukuunottamatta vuosikymmenen alun vaisumpaa jaksoa. Tähän varmaan vaikuttaa myös KHL omalta osaltaan.
  - USA:n keskiarvo on pysynyt top50:ssä rikkoen välillä jopa top20:n rajan.
  - Kanada on pysynyt vahvimpana pistekeskiarvon pysytellen käytännössä kokoajan top 10:n sisällä.
  - Slovakian sijoitus on hiipunut jopa kiihtyvää vauhtia vuosituhannen alusta.

  Ei mitään yllättävää siis.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • graph1.jpg
   graph1.jpg
   Tiedostokoko:
   32,3 KB
   kertaa luettu:
   402
  • graph2.jpg
   graph2.jpg
   Tiedostokoko:
   30,9 KB
   kertaa luettu:
   357
  Sir Markku, thegame, Van Taimeri ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 5. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Pari nopeaa:

  - Keskimääräinen suomalainen kärkipelaaja on muuttunut pistepörssisijoitusten perusteella vuosikymmenen alun "kolmosketjussa kohtuullisesti pisteitä tekevästä pelaajasta" ykkös-kakkosketjun rajatapaukseksi (toki tilastot sisältävät myös muutaman puolustajan). Puhtaasti siis tuloksen perusteella

  - Suomi on ottanut yksilötason tuloksentekijöiden osalta Tshekin paikan viidentenä huippumaana

  - Nykytrendillä Ruotsi ohitetaan kärjen osalta lähivuosina, Venäjä on arvaamattomampi, KHL tekee osaltaan isoa vaihtelua tuohon

  - Sveitsin käppyrä olisi mielenkiintoinen tuohon Slovakiaa vastaan
   
  Rene Saari, Vislami & jalperi tykkäävät tästä.
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hienot käppyrät. Hullua nähdä myös se, että molemmat Tsekki ja Slovakia onnistuttiin ohittamaan vasta tuossa 2017. Seiskapaikalta nousu pois tapahtui lopullisesti 2009, kiitos Slovakian romahtamisen ja nousu vitoseksi vasta 2017, Tsekin ohi.
   
 7. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Aika paljon vaikuttaa yksittäinen superpelaaja (vaikka nyt Jagr), kun puhutaan top 10 keskiarvosta.
  Mutta tosiaan, hienoa kautta on saatu seurata.

  Tuosta kun saataisiin Kapanen ja Laine ”takaisin raiteille”, sekä Donskoille ehkä hieman enemmän roolia, ja muu kärki (Rantanen, Aho, Granlund, Teräväinen) jatkamaan samaa rataa, niin Ruåttin kannoilla oltaisiin tiiviisti.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Saku Mäenalainen on vääntänyt Carolinan nelosketjusta tehot 4+1 9 peliin. Ei mikään huono suoritus, varsinkin kun itse en ainakaan odottanut Sakulta oikein mitään. Olisiko tässä seuraava Carolinan vakkari suomalainen?
   
 9. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  En ole Carolinan pelejä juurikaan seurannut niin pelaako Saku keskellä vai laidalla? Saku Ahon ketjuun niin saataisiin taas kunnon Suomiketju.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Antti Niemi pysäytti kiitettävät 52/53 vetoa Floridaa vastaan, lienee aika kärkilukuja suomalaisveskalle?
   
 11. Torspo82 Jäsen

  Lainaus:
  Antero Niittymäki torjui 6.1.2008 Torontoa vastaan 54 laukausta ja kaivoi kiekon verkostaan kahdesti. Niemi menee kakkoseksi heti hänen jälkeensä. Kolmantena on Christopher Gibson 50 torjunnallaan viime vuoden maaliskuulta. Hän joutui Niittymäen tavoin antautumaan kahdesti.

  Eniten torjuntoja nollapelissä löytyy Niklas Bäckströmiltä, joka torjui kaikki 48 laukausta 19.2.2012 Bostonia vastaan.
   
  Fat Cat tykkää tästä.
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Pelaa Raskin laidalla.
   
 13. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  34 suomalaista kenttäpelajaa pelannut tällä kaudella yli 10 peliä. Odotan, että lukema vielä nousee tuosta sillä Mäenalasella tulee ensi kierroksella 10 täyteen, enkä usko että kahden maalin miestä tiputetaan kokoonpanosta. Lisäksi Niku pelannut 8 peliä Jetseissä, joten hänelläkin tuo 10 ottelua voi tulla täyteen. Kuokkasella 7 peliä ylhäällä, mutta taisi viedä Mäenalanen hänen paikkansa, joten en usko Kuokkasen pelaavan enää ylhäällä tällä kaudella. Kossilalla 8 peliä ylhäällä ja hänellä voisi pieni mahkuja olla 10 peliin, sillä ei ole sidottu tulokassopimukseen, pelannut AHL:n puolella yli piste/peli tahdilla ja Anahaimin kausi on jo taputeltu.

  Ennätys pelaajien määrässä on jo rikottu, mutta edellä mainitun perusteella, sanoisin että 36 suomalaista kenttäpelaajaa pelaa tällä kaudella yli 10 peliä. Edelliset ennätykset ovat kausilta 00-01 ja 06-07, jolloin suomalaisten lukumäärä oli 30. Tällä kaudella rikkoutui myös hyökkääjien lukumäärä viime kaudesta, mutta pakkeja kaudella 00-01 pelasi 14, kun nyt ollaan kymmenessä. Vertailun vuoksi ruotsalaisia pakkeja on muuten tällä kaudella pelannut yli 30.

  Kaudesta -80 lähtien suomalaisia on pelannut änärissä siinä kymmenen molemmin puolin ja luku lähti pikkuhiljaa ylöspäin 80-luvun lopulla. Ensimmäinen maailmanmestaruus -95 kasvatti lukuja sitten nopeasti. Määrä notkahti tuossa 2005 kauden jälkeen pikkuhiljaa, ollen alimmillaan 12-13 (17 pelaajaa), mutta olisiko taas vuoden 2011 maailmanmestaruus, junnumenestys ja näkyvyys tv:ssä vaikuttaneet siihen, että sen jälkeen pelaajien lukumäärä on kasvanut valtavasti?
   
 14. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Eiköhän se syy ole yksinkertaisesti pelaajien taso, joka sitten on näkynyt myös junnumenestyksenä. En usko, että yksistään maailmanmestaruus aikuisissa merkkaisi tässä asiassa juurikaan. 85-90-syntyneissä ei juuri potentiaalisia tähtiä ollut. Toisaalta esim. se että -83 syntyneet Ruutu ja Koivu eivät olleet mitään 1P/GP pelaajia, saattoi vaikuttaa siihen, että suomalaisiin ei uskallettu luottaa alkupään drafteissa. Vielä -86 syntyneistä Tukonen, Nokelainen ja Korpikoski menivät ensimmäisellä kierroksella, eivätkä osoittautuneet ehkä sen arvoisiksi kaappauksiksi, mikä olisi helpottanut tulevina vuosina suomalaisia nousemaan ykköskierrokselle. Tämä saattoi vaikuttaa vielä 90-luvun alkupuolella syntyneisiin, mutta viimeistään Barkov ja Rantanen muuttivat tämän trendin ja nyt suomalaiset tuntuvat olevan kuumaa kamaa. Heiskanen ja Kotkaniemi menivät jopa yllättävän korkealla suhteessa ennusteisiin, vaikkakin ensin mainittu varsinkin on osoittautunut menneensä aika lailla oikealla numerolla.
   
 15. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Tuohon käyttäjän @Kopari viestiin jatkoksi, että jos miettii ensi kauden suomalaisia ketkä saa vähintään sen 1 pelin vyölle, niin enemmän tai vähemmän epävarmoja jatkajia tältä kaudelta on ainakin Filppula, Suomela, Hännikäinen, Lehterä, Riikola, Kossila, Honka, Kuokkanen ja Gibson.

  Loput 40 nimeä on aika pomminvarmoja jatkajia.

  Luulenpa että ensi kaudella tulee NHL:ssä pelaavien suomalaisten määrä pysymään melko lailla samana. Ehkä pientä nousua voi olla, mutta aika näyttää.
   
 16. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Kyllähän se on näin ja eihän tosiaan itse maailmanmestaruus näy heti siinä, että pelaajia menisi enemmän NHL:ään. Mutta olisi kiva nähdä tilastoja siitä, miten joku maailmanmestaruus saa harrastajamäärät äkillisesti nousemaan ja luonnollisesti isommasta massasta sitten tulee enmmän hyviäkin pelaajia. Voi olla että vuoden -95 mm näkyy vasta nyt suomalaisten pelaajien kasvavana määränä NHL:ssä.

  Lainaus:
  Näistä monesta olen samaa mieltä, mutta sanoisin että Riikola pelaa myös ensi kaudella ylhäällä. Jos ei Penseissä niin jossain muualla. Vuoden sopimus oli hyvä ratkaisu ja peliotteet ovat olleet sellaisia, että ottajia löytyy varmasti.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  NHL:n taso selvästi laskenut, kun suomalaisia pelaa ennätysmäärä Änärissä. No mutta onhan tuo hienoa, että "uusia naamoja" näkyy entistä enemmän NHL:saa ja AHL:stä ja muissa yliopistosarjoista tullee lisää huippupelaajia ja Liiga tuottaa ihan kivasti pelaajia. Ei huono
   
  Vislami ja aessi tykkäävät tästä.
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tuossa tullut muutama ottelu seurattua putkeen Canesilta ja ilman värilaseja voi todeta, että Ahon ohella eniten näkyvillä on ollut Mäenalainen. Ei pelkästään tehojen muodossa vaan työnmäärällä mitä ollaan näissä viime otteluissa nähty. Voi todeta näkemisen perusteella sen, ettei hän tule AHL:ää näkemään. Edellytykset olisivat ihan hyvin tuossa Ahon rinnalla tekemässä karvaustöitä ja antamassa tilaa, mutta hyvin pelanneen Ferlandin en usko tästä pois siirtyvän. Tulevaisuudessa sitten?
   
 19. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Sen verran vielä palaan ketjun ohi menevään aiheeseen, että vähän tuossa pohdiskelin ja laskin suomalaispelaajien ikärakenteita ja tulevaisuuden mahdollisia urakehityksiä. Tulin semmoiseen lopputulokseen että 5 vuoden päästä on hyvin mahdollista että tuo suomalaispelaajien määrä yhdellä kaudella on jo yli 60.
   
 20. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jep. Lehterällä homma on suht varmasti ohi, Riikola saanee jatkaa. Muut ovat kaikki epävarmoja mutta todennäköisesti kuitenkaan kaikkien NHL-mahdollisuudet eivät pääty vaan osa pääsee vielä ainakin yrittämään. Ja farmijyristä/nuorisosta löytynee näitä samoja kokeilijoita tai yksittäisten pelien paikkaajia niin että sen osaston määrä pysynee samana. Ja jos ajatellaan että veteraanipuolen vakiomiehiä tippuu siis Lehterä ja ehkä Filppula (jonka itse uskon vielä paikan löytävän) niin arvioisin että pientä nousua nähtäisiin myös ensi kaudella.
   
 21. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En suoraan usko yksittäisten maailmanmestaruuksien paljoa vaikuttavan siihen, kuinka paljon pelaajia nostetaan NHL:ään, mutta kyllä niillä osansa on kokonaisuudessa, juurikin tuon näkyvyyden kannalta.

  Ei se NHL:ään pääsy ole ihan puhtaasti pelaajan tasosta kiinni, kyllä siihen vaikuttaa paljon myös se, millainen markkinointikoneisto pelaajalla on takanaan, millainen managementti ja muut ulkoiset tekijät. Pelaajan taso on toki keskiössä, mutta ei ainoa ratkaiseva tekijä. Ellei ole ihan supertalentista kyse.

  Ruotsissa on aina osattu kaikenlainen markkinointi, oli sitten kyse ABBA:sta, Kallen kaviaarista, Absolut vodkasta tai jääkiekkoilijoista. Ja siinä yksi suuri syy siihen, miksi ruotsalaisia pelaa enemmän änärissä vielä kuin suomalaisia. Ei siksi, että he olisivat parempia jääkiekkoilijoita, vaan siksi että heillä on tekokkaammat markkinointikoneistot ja kontaktit tärkeisiin elimiin kuin suomalaisilla. Tosin viime vuosina suomalaiset ovat ottaneet tässä jo hurjasti kiinni ja se näkyy suoraan suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden määrässä.

  Tuo markkinointipuoli korostuu etenkin keskikorin pelaajien kohdalla, joita maailmassa riittää yli tarpeiden. Suurin osahan ruotsalaisista NHL-pelaajista sijoittuu tuohon kategoriaan. Vähemmänhän heillä niitä supertähtiä on kuin Suomella. Ja taas vastaavasti huomattavasti enemmän keskikorin pelaajia ylhäällä kuin Suomella.

  Eli silloin kun valittavana on vaikkapa kymmenestä samantasoisesta keskikastin pelaajasta että kukakohan niistä sitten otetaan, niin otetaan sitten se, jolla on vaikkapa imagollisesti enemmän tarjottavaa joukkueelle ja organisaatiolle kuin jollain toisella. Tässä astuu esiin esim. kielitaito, yleinen olemus ja maine, persoonallisuus jne. kaukalon ulkopuoliset tekijät. Ja kansainvälisillä, miellyttävillä ruotsalaisilla on tuolla saralla paketti keskimäärin paljon enemmän hanskassa kuin suomalaisilla jurottavilla turoilla. Tuota kokonaisvaltaista pakettia hiottaessa on taustajoukoilla suuri merkitys.
   
  Haastattelija, myhyjukka & Fat Cat tykkäävät tästä.
 22. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Joo, pari peliä nähnyt ja Mäenalanen kyllä ilahduttaa, hyvää yrittämistä ja jalat tikkaa nopeesti noinkin isoksi mieheksi. Mutta erityisesti samalla on pystynyt osoittamaan, että paikan saatuaan pistää kyllä verkot tötterölle. Johan tätä maalivainua nähtiin aikoinaan U20 kisoissa. Hyvinkin voi tulla Ferlandin korvaaja jos sama tahti jatkuu.
   
 23. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Jääkiekkoa harrastettiin 80-luvulla paljon enemmän. Vaikka halleja oli varmaan 50-80 kpl, niin luonnonjääsarjoja oli junioreille ja aikuisille vaikka kuinka paljon ja joka kylällä joukkueita. Pikkuhiljaa ikäluokkien pienentyessä jääkiekko on jäänyt vain keskuksiin. Pienten paikkakuntien halleihinkaan ei riitä täytettä.

  Nykyisin juniorivalmennus on huippuluokkaa ja tämä on ainoa menestyksen syy. Pelaajat olivat ennen paljon liikunnallisempia ja sitä kautta heitä nousi huonoistakin harjoitusoloista huipulle. Ja nykyisin kiekkoon ei ole varaa kuin ylemmän keskiluokan perheillä, kun kynnys harrastamiseen seurassa oli ennen matala.
   
  Kimmo Stasi ja Naamavelli tykkäävät tästä.
 24. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  NHL:ään nousee myös aika paljon entisten NHL-pelaajien lapsia, kuten Nylander, Domi, Kapanen, Tkachuk. Vain ihan muutaman mainitakseni. Mun mielestä heidän osuus on lisääntynyt hurjasti tällä vuosikymmenellä suhteessa aiempaan.

  Tämä lienee seurausta siitä samasta syystä, että jääkiekon harrastamisesta on tullut todella kallista, eikä enää edes keskituloilla perheessä ole varaa varsinkaan monen lapsen jääkiekkoharrastukselle. Entisillä NHL-pelaajien perheistä tulevilla ei ole homma massista kiinni, eikä verkostoista ja muista suhteista, jolla varmasti taataan esillepääsy seura- ja maajoukkueissa. Mutta uskoakseni tämä sama tialnne on vähän joka maassa, joten siinä mielessä ollaan aika samalla viivalla.
   
  Kimmo Stasi tykkää tästä.
 25. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Näinhän tämä varmasti on. 80-luvulla jääkiekkoa pelasivat vielä "kaikki". Suomessa uskon, että salibandyn ilmaantuminen kuvioihin iski juuri harrastetasolle ja kevyeen kilpaurheiluun (=aladivarit). Ja jollekin kaukalopallolle kävi samasta syystä vielä huonommin. Reikäpallon perässä on niin paljon helpompi käydä höntsäämässä kuin jääurheilussa, varsinkin kun huomioidaan harrastuspaikan hintakin.

  Ja ehkä se säbä vielä nytkin vaikuttaa niin, että se houkuttelee jääkiekosta niitä, jotka eivät ihan pärjää. Jäljelle jäävät ovatkin sitten kovia ja motivoituneita juuri jääkiekon suhteen.