Tässä jo muut mainitsivatkin tärkeimmän, eli kyllähän sillä nyt hyvänen aika on ihan helvetinmoinen vaikutus pelaajan hyvyyteen kuinka hyvin pitää fyysisestä kunnostaan huolta. Tätä nyt ei pitäisi edes tarvita selittää mitenkään.
Sillä on vaikutus, mutta ei läheskään helvetinmoinen. Väitän ja olen myös täysin varma että pelaaja joka kuntoilee vähemmän ja senkin ajan treenaa enemmän lajitaitoja kesän aikana on parempi seuraavalla kaudella kuin pelaaja joka on käyttänyt enemmän aikaa kaikkiaan kesäharjoitteluun joka on koostunut kuntoilusta yleisesti.
Se mitä yritän sanoa on aivan yksinkertaista. Jos pelaaja treenaa lajitaitoja ja esim. kuntoa luistelemalla niin todennäköisesti hänen luistelutaitonsa parantuu ja samalla hän pitää kunnostaan huolta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
Vaikka kuinka hikoilee Rautalan kanssa luistelutaito ei vain parannu!
Toki on selvää että pitkän kauden jälkeen tarvii taukoa lätkästä ja koko kesää ei viitsi kaukalossa viettää.
.Mielenkiintoista, että pidät Vatasta heikkona luistelijana. Se oli kuitenkin miehen yksi vahvuuksista uran alkutaipaleella ja taisipa aikanaan eräs entinen maajoukkuepakki todeta minulle, että Vatanen on SM-liigan paras luistelija. Ehkäpä luistaminen fyysisestä treenistä loppujen lopuksi heijastuu luisteluun, tiedä häntä.
Ehkä olikin hyvä luistelija, mutta vain sm-liigassa.
Ja Vatasen nhl-debyytin jälkeen luistelun ja nopeuden merkitys on vain korostunut joten hänen kiekolliset taidot ovat pysyneet piilossa, koska ehtii yksinkertaisesti tehdä kiekon kanssa vähemmän kun on hitaampi suhteessa muihin. Sanoisin että hän on korkeintaa noin keskitason luistelija nhl:ssä.
Löytänyt toki muita ominaisuuksia kuten maalivahtina toimimisen jolla hyvin on paikannut luisteluaan.