Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 28.06.2017 klo 00.00.

 1. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole. Ihan yks yhteen katsoin paljon pelejä jäljellä ja mihin päätyvät jos jatkavat samalla tahdilla. Tosiaan kauden jälkeenhän tuon vasta sitten näkee, en sitä ottanut huomioon että pistemäärät laskisivat pelaajilla toisen puolikkaan aikana.
   
 2. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Lainaus:
  Juu, mutta tarkoitinkin että jos jollain olisi faktatilastoa miten pistejakaumat yleensä menevät niin olisi mielenkiintoista nähdä. Sellainen mielikuva on, että ihan sama tahti ei useimmiten pysyisi loppuun saakka.

  Voi tulla myös loukkaantumisia kärkimiehille, että kausi jää lyhyemmäksi jolloin potentiaalinen kova pistemies ei kerkeä pisteitä kahmia. Crosbyltahan löytyy muutama kausi, jolloin pelit jäivät vähemmälle, mutta pistekeskiarvon perusteella täydellä kaudella olisi tullut jäätävät tehot.
   
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  NHL.com tarjoaa tuohon päivämäärien perusteella haun. Jos jaksan niin käyn kaivamassa edelliset kolme kautta esiin ja katselen pistekeskiarvoja.
   
 4. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 5. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joonas Donskoilla kulki kiekko mukana ihan kivasti viime yönä, kannattaa katsella yön kohokohdat muutenkin hurjasta Sharks-Coyotes-pelistä.

  Ja silloinkin kun ei kiekko oikein kulkenut mukana, oli tuloksena tuo mahtava läpiajon päättänyt yhden käden vippaus veskarin yli maaliin.

  Myös syöttöpisteensä hienon kiekonkäsittelyn jälkeen Ekman-Larssonin längistä avopaikkaan oli maukas, kaikkiaan varmasti hieno peli ja tunnelma olla noin ratkaisevasti esillä kotihallissa vaiherikkaassa nousussa voittoon.

  Paljon hienoja tarinoita tämän kauden suomalaispelaajilla.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tuohon voitaneen lisätä vielä jalkakynä kahden pakin välistä, joka ei kuitenkaan maalia tuottanut.

  Pelin lopussa torjui vastustajan vedon tyhjään maaliin ja 30sek sen jälkeen survoi pelin tasoituksen Burnsin viivavedon jälkeen.

  Aijai kun olisi tuo jalkakisutus mennyt maaliin ja hattutemppu. Peli mennyt vielä rankkareille ja Donskoi tapaansa vienyt moken ihan kahville. No ei liikaa karkkia kerralla. Kyllähän tuo 2+1 on ihan ok iltapuhde kuitenkin.

  MG taas paukutti viime yön pelissä 1+1 tehot. Olisi ollut enempäänkin mahdollisuudet, mikäli Zucker osaisi edes hieman paremmin viimeistellä. MGn uskon nousevan taistelemaan tuosta Suomipörssin voitosta ihan toden teolla.
   
 7. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä San Jose tuon ottelun jatkoajalla voitti.

  edit. Vai oliko tässä joku "Mitä jos..?" -ajatus takana?
   
 8. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Varmaan ajateltu sanoa, "Aijai kun olisi tuo jalkakisutus mennyt maaliin ja hattutemppu ja peli mennyt vielä rankkareille ja Donskoi tapaansa vienyt moken ihan kahville.
   
 9. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllä. Tätä hain. Ilmaisuni vain on usein puutteellista. Ois moinen jatkumo maistunut.
   
 10. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Kovaa vauhtia matkalla ollaan "kaikkien aikojen" suomalaiskauteen NHL:ssä. Kauden osalta ollaan vähän yli puolenvälin krouvin ja pisteitä on kasassa yhteensä 472. Nykyvauhtia 800 pistettä yhteensä kaikkien suomalaisten toimessa rikkoutuu helposti, pienellä lisävaihteella jopa 900 pistettä voisi mennä ensimmäistä kertaa rikki suomalaisten yhteispisteitä kauden aikana laskettaessa.


  2017-2018: 472 pistettä (vähän yli puolet kaudesta pelattu)
  2016-2017: 767 pistettä
  2015-2016: 618 pistettä
  2014-2015: 484 pistettä
  2013-2014: 555 pistettä
  2012-2013: 267 pistettä (vajaa kausi, n. 500 pisteen vauhti)
  2011-2012: 598 pistettä
  2010-2011: 726 pistettä
  2009-2010: 708 pistettä
  2008-2009: 755 pistettä
  2007-2008: 677 pistettä
  2006-2007: 884 pistettä
  2005-2006: 817 pistettä
  2004-2005: ei pelattu
  2003-2004: 554 pistettä
  2002-2003: 669 pistettä
  2001-2002: 721 pistettä
  2000-2001: 647 pistettä

  Väittäisin, että yli 800 pisteen kaudella voitaisiin jo puhua kaikkien aikojen suomalaiskaudesta. Kuitenkin tuolloin 2006-2007 kaudella 7 pelaajaa ylitti pistepörssissä yli 100 pistettä ja tämän lisäksi vielä 7 muuta ylitti 90 pistettä. Maaleja siis tehtiin tuohon aikaan hieman enemmän kuin nykykiekossa, joten siihen suhteutettuna meno näyttää erittäinkin hyvältä. Muutenkin kun tuossa 2011-2014 välillä elettiin pientä murrosvaihetta vanhojen legendojen alkaessa siirtyä eläkkeelle, on sen jälkeen saatu iso liuta uusia tähtiä NHL:n kartalle. Nyt noita ovat ainakin Barkov, Laine, Granlund, Rantanen ja Aho, joilta voi odottaa pisteitä lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Tätä rykelmää sitten säestää Haula, Teräväinen, Donskoi, Lehkonen, Armia, Puljujärvi. Vanhoista sotaratsuista Koivu, Filppula ja Komarov ovat vielä pitäneet tasonsa ihan hyvin. Jussi Jokisen ja Jori Lehterän tilanne on ikävän laskusuuntainen. Puolustuspäästä löytyy sitten Lindelliä, Määttää, Ristolaista, Nutivaaraa, Vatasta ja Honkaa.

  Erittäin ilahduttavaa on se, että nykyisten NHL-pelaajiemme keski-ikä on varsin nuori. Tällä kaudella NHL:ssä pelanneiden suomalaisten kenttäpelaajien keski-ikä on ollut 24,4 ja maalivahdeissa 29,3 vuotta. Syytä tietenkin huomioida se, että maalivahtien "kypsyminen" NHL-tasolle kestää myös hieman pidempään. Junnupoolista on tulossa NHL:n kokeilemaan lähiaikoina ainakin Juolevia, Heiskasta, Välimäkeä, Vaakanaista, Vesalaista, Jokiharjua ja Tolvasta. Vähemmälle huomiolle jääneistä pelaajista esimerkiksi Saarelalla. Hintzillä, Börgströmillä, Salolla ja Räsäsellä on myös mahdollisuus saada aikanaan näytönpaikka isoihin valoihin. Tulevaan draftiin ensimmäiselle kierrokselle on tässä vaiheessa arvioitu ainakin Rasmus Kuparia, Jesperi Kotkaniemiä ja joissakin arvioissa myös Jesse Ylöstä.

  No joo, nyt menee jo vähän ohi aiheesta, eli suomalaista NHL:ssä tällä kaudella. Mutta pitipähän kuitenkin fiilistellä kun tällaista noususuhdannetta eletään suomalaisessa kiekkoilussa. Ensimmäisen huippukatraan junnut (Barkov, Laine, Aho, Rantanen, Ristolainen, Määttä) ovat vakiinnuttaneet esimerkillisesti paikkansa NHL:n tulosyksiköissä ja seuraava huippukatras on tulossa perästä. Kyllä kelpaa makustella kokoonpanoja seuraaviin best-on-best turnauksiin suomalaisen näkökulmasta. Voidaan ihan oikeasti haaveilla joukkueesta, joka voisi hyvänä päivänä pöllyttää kenet tahansa sen kummempia kumartelematta. Taisi ollakin joskus 2006 Torinossa viimeksi sellainen joukkue Suomella isoissa arvokisoissa, jossa joukkue näytti menestysehdokkaalta kestosuosikkien Kanadan, Ruotsin ja Venäjän ohella jo paperilla.
   
 11. adolf Jäsen

  1000 pistettä finskeiltä tässä jo ihan lähivuosina on ihan täyttä realismia.
   
 12. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Enpä tiedä, onko Suomi koskaan ollut isoissa kisoissa paperilla neljän suurimman rinnalla, Tsekin ehkä. Materiaaliin nähden aikalailla venymisiä mm. nuo hienot olympiasuoritukset ovat olleet. MM-kisoissa sitten ihan meteriaaliltaankin kärkiporukoiksi Suomen voi laskea esim. -95 tai -99.
   
 13. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä mullakin semmoinen mielikuva on että ennen Torinoa lähtökohdat oli ihan samat kuin yleensäkin, altavastaajina lähdettiin ja se menestys tuli suurena yllätyksenä. Olympiafinaaliin yltäminen oli superyllätys.
   
 14. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Mistä näkisi vastaavat pistemäärät verrattuna esimerkiksi ruotsalaisiin (taitavat olla kolmantena), tsekkeihin ja venäläisiin? Sveitsi taitaa olla seitsemäs ja taitaa olla eroa kuudenteen?
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  1. Kanada, 4786
  2. USA, 2712
  3. Ruotsi, 1112
  4. Venäjä, 570
  5. Suomi, 476
  6. Tshekki, 397
  7. Sveitsi, 170
  8. Tanska, 111
  jne.

  Kun vertaa nimimerkin Ketuttaa:n viestiin, jossa on neljä vähemmän Suomelle, veikkaisin sieltä uupuvan pisteet pelaajilta nimeltä Niemi, Rask, Rinne ja Saros. Eli maalivahtien neljä pistettä.

  Piste per peli -tilastossa ykkösenä on Slovenia (kiitos ainoan pelaajan Kopitarin) ja kakkosena Norja (kiitos ainoan pelaajan Zuccarellon), mutta kolmantena on sitten Venäjä, jolla on yli puoli pistettä per peli.
   
 16. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  No eihän Suomi koskaan ole saanut parhaat pelaa -kisoissa neljää parempaa kentällistä paperilla kuin esimerkiksi Kanada, Ruotsi tai Venäjä. Ehkä yksittäisissä kisoissa parempi kun joku noista, mutta ettäkö olisi vertailukelpoinen niiden maiden kanssa, jotka sattuvat kovimman nipun saamaan. Pointti olikin lähinnä siinä, että 2006 Torinossa saatiin hyökkäykseen Selänne, S.Koivu, Lehtinen, O.Jokinen, J.Jokinen, M.Koivu -akselilla tarvittavasti sitä maailmanluokan tulivoimaa, jolla otteluita pystyttiin ratkaisemaan. Puolustuksessa sitten kapellimestarina Timosta ja Nummista, Salo perusvarmana. Maalivahdeista puuttui ehkä se maailmantähti, mutta maalivahteihin ei Suomessa ole peli ikinä kaatunut. Tietysti siellä oli sitten niitä vähemmän maailmankuuluja nimiä Peltosesta, Nummeliniin ja Hentuseen, jotka pelasivat aina hyvin Suomen joukkueessa. Siinä missä joku Kanada latoo tiskiin neljä Suomen ykköskentän tasoista nippua, ei se ole mikään välttämätön vaatimus turnauksessa pärjäämiseen. Jos on pari kentällistä ihan maailmanluokan staroja ja loput pystyy pelaamaan hyvin roolitettuna yksinkertaisempaa peliä, niin mahdollisuudet on aina vaikka mihin. Viimeaikoina ongelma on ollut, ettei Suomessa ole oikein saanut sellaista todellista uhkaa sinne ylivoimalle ja tulosyksikköön. Sellaisia perinteisiä työmyyriä ja taistelijoita onkin sitten joukkue täynnä.

  Tulevina vuosina meillä on latoa kärkiketjuja johonkin muottiin äijistä Laine, Barkov, Rantanen, Koivu, Granlund, Aho (Teräväinen, Puljujärvi, Donskoi, Haula kehityskäyristä riippuen). Siinä on sellaista tulivoimaa kärjessä, ettei tuolla nolota lähteä edes mitään Kanadan tähtisikermää kohtaamaan. :-)

  Mieti nyt millaista seksiä olisi joku Laine - Barkov - Aho kentällinen...
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018 klo 17.14
 17. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Neljä suomalaista kenttäpelaajaa änärin pistepörssin top-50:ssä (Rantanen, Barkov, Laine ja Aho) ja kovaa perästä tulossa pari muuta (Mikke ja Teukka). Ei paha, ei paha. Ja kaikki vieläpä -90 luvulla syntyneitä keiden parhaat vuodet parhaimmassa tapauksessa vasta edessäpäin.
   
 18. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  @Ketuttaa

  M. Koivu oli Torinossa nelosen sentteri jämäminuuteilla, ellen aivan väärin muista, ja Jokinenkin pelasi tulokaskauttaan NHL:ssä. Eivät siis tuolloin vielä - jos nyt koskaan - mitään kv. tason ykköskorin miehiä. Lisäksi lähtökohtaisesti Niittymäki ei ollut kisojen parasta veskarikastia. Mutta ymmärrän pointtisi kyllä, ja Suomi olikin kisojen paras jengi, kuten -94, vaikkei kummallakaan kerralla päätyyn saakka riittänyt. Jos joskus tällä nykyisellä materiaalilla lähtisi turnaus liitoon kuten Torinossa, se päätyisi Torille.
   
 19. Micqou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
  Mutta millä ilveellä päästäisiin joskus tuohon Ruotsin kantaan (liekö edes mahdollista) ja mistä löydetään tulevaisuuden eliitti-puolusjat
   
 20. Lainaus:
  Nimenomaan puolustajissahan Suomen tulevaisuus on kääntynyt sysimustasta aurinkoiseenpaan päin.

  Ruotsi toki kaukana edessä mutta ei ollut kaukana että parhaat pakit oli tasoa EHT.
   
 21. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Suomi jo nyt pärjää sen verran hyvin Ruotsia vastaan ainakin hyökkäyksen osalta paperimaaottelussa että ei tarvi hävetä yhtään. Ruotsilla on valtavasti enemmän leveyttä, mutta kun rakennetaan yksi joukkue johon otetaan kaikki parhaat, niin etenkin tulevaisuudessa näyttää siltä että Suomi ihan aidosti saa aivan yhtä vahvan joukkueen ainakin hyökkäyksen osalta jalkeille, ellei jopa hieman paremman. Eihän tuo nyt tälläkään hetkellä kalpene juuri ollenkaan. Puolustuksessa toki Ruotsi saa nyt ja tulevaisuudessa laadukkaamaan miehistön kasaan. Aika näyttää että kuinka paljon nämä nuorukaisemme Heiskasen johdolla tuota eroa sitten kaventavat. Veskareista on vaikeaa sanoa, mutta ei nyt itsellä ainakaan tule mieleen Ruotsilta ketään Saroksen tasoista nuorta kaveria, vaikka heillä muutama hyvä prospecti putkessa onkin.

  Kun Suomella nyt kuitenkin on siinä poolissa jo nimet Granlund, Barkov, Aho, Laine, Haula, Tolvanen, Puljujärvi, Rantanen ja Teräväinen jotka seuraavat 10 vuotta tullee muodostamaan sen maajoukkueen hyökkäyksen rungon, niin kivasti on kyllä pullat uunissa. Ruotsin vastaavaa voisi veikata että siellä on ainakin Forsberg, Landeskog, Rakell, Nylander(it), Wennberg ja Pettersson.
   
 22. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Eteenpäin on tultu niistä vuosista, kun Lauri Korpikoski oli jollain muutaman vuoden marginaalilla nuorin suomalainen NHL-pelaaja ja hänkin muistaakseni silloin 26- tai 27-vuotias.

  Nyt Granlundin Mikkekään ei ole vielä tuon ikäinen ja hän alkaa olla Suomen edustajista jo kokenutta kalustoa.
   
 23. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Lainaus:
  Minusta se ei kuulosta tulevaisuuden kannalta hyvältä, mikäli vielä 10 vuoden kuluttua nuo muodostavat rungon. Heistä suurin osa muodostaa jo tällä hetkellä rungon, mutta toivon mukaan uusia runkopelaajia on myös noussut jo mukaan.

  Tarkoitan, että jos vaikkapa viisi vuotta sitten ihmiset olisivat tehneet samanlaisen arvion 10 vuoden päähän, niin kuinka moni noista pelaajista olisi ollut listalla?
   
 24. adolf Jäsen

  Ja eipä olisi kyllä voinut kuvitellakkaan joskus silloin Naganon -98 kisojen aikaan, kun itselläni on ensimmäiset vahvat muistot jääkiekon arvokisojen katsomisesta, sanovansa että Suomella olisi parempi(!) joukkue millään osa-alueella kuin Ruotsilla.

  Lainaus:
  Niin... Haula on 36 ja Granlund 35 tuohon maailmanaikaan. Ehkei se Haula ainakaan enää mahdu silloin joukkueeseen, tai mistäs näistä tietää. Kattelee vain noita nimiä, mitäs pahaa tuossa olisi jos nuo vielä silloinkin rungon muodostaisivat? Selänne oli Torinossa 35, Lehtinen 32 ja Koivu 31. Pelasivat siellä uransa luultavasti parasta maajoukkuekiekkoa. Muutenkin katsoo sen joukkueen ikärakennetta, niin veikkaanpa että oli hyvin lähellä siinä 30 ikävuoden tuntumassa. Ja tuo aika oli muutenkin toistaiseksi Suomikiekon kulta-aikaa jos katsoo sitä minkä verran pisteitä finskit on painaneet NHL:ssä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018 klo 20.49
 25. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Lainaus:
  Ei iän puolesta ongelmaa olisikaan. Minusta se ei vain kerro mitään valoisasta tulevaisuudesta, jos uusia ei ole noussut muodostamaan runkoa.

  Vähän sama kuin 90-luvun lopulla Peltonen, Koivu ja Selänne etc. muodostivat maajoukkueen rungon. Kaikki näytti loistavalta, mutta 10 vuotta myöhemmin havahduttiin ettei uusia tähtiä ole noussut. :)