Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2016–2017

  • 610 182
  • 1 478

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Sebastian Aho teki tosiaan hienon maalin viime yönä ja noussut jo tulokaspörssin sijalle 8.
Ikää se 19v. Samassa iässä esim. Saku Koivu ja Mikael Granlund pelasivat vielä SM-liigaa ja vuotta vanhempina kuin Aho on nyt, Granlund joutui hakemaan vauhtia AHL:n puolelta ja Sakukin teki tulokaskaudellaan 20-21 vuotiaana "vain" pisteet 20+25=45p täydessä 82 ottelussa.
Aho on lähes kaksi vuotta nuorempana samassa tahdissa kuin Saku Koivu tulokkaana.4+9=13 ja matseja 26 kpl.

Laineen ja osin myös Puljujärven varjossa Ahosta kasvamassa timanttinen pelimies myöskin, joka ei toki tule yllätyksenä. Ellei meillä olisi näitä 1998 ikäluokan superjunnuja niin 1997 teinipelaaja Aho saisi isoa rummutusta suomalaisessa mediassa, mutta nyt jää aikalailla taka-alalle.

Se on aina "hauskaa" toukokuun MM-kisojen aikaan, kun vuosittain kolmikko Laine, Puljujärvi ja Aho ovat aina saman ikäisiä tuossa turnauksessa (esim ensi vuonna 19 vuotiaita), mutta muutoin kauden aikana heidät erotellaan eri ikäisiksi, kuten toki oikeasti ovatkin.
 
Granlundista puheen ollen, mies pelaa kyllä elämänsä kiekkoa juuri nyt. Katselin tuon viime yön pelin ja Granlund teki kentällä ihan kaikkea. Karvasi ahkerasti, luisteli nöyrästi omiin niin että oli välillä ensimmäisenä alhaalla puolustuksessa ja vastahyökkäyksessä ensimmäisenä hyökkäyksen kärkenä. Syötti Zuckerin maalin hienon karvauspelin (Koivun kanssa) päätteeksi ja hakeutui itse hyville tekopaikoille. Aivan loistavaa, että Granlundista on kehittymässä noin kokonaisvaltainen pelaaja. Ei ole väärin sanoa, että Mikke alkaa olla Wildin tärkein hyökkääjä kaikki tilanteet huomioiden. Tai jos ei vielä ole, niin kauden loppuun mennessä on. Liikekin on erinomaista eikä nyt ole nähty merkkiäkään siitä mistä hänen kohdallaan usein puhutaan eli verkkaisesta luistelusta.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Määttähän teki ensimmäisellä kaudellaan pisteitä nimenomaan nopeutensa ansiosta. Silloin hän pystyi hyvän luistelunsa avulla liittymään vastahyökkäyksiin ja olemaan välillä jopa niiden kärjessä. Nyt syystä tai toisesta tämä ominaisuus on ottanut ison kolauksen joten saadakseen pelinsä kuntoon Määtän on joko A) saatava luisteluvauhtinsa takaisin (en tiedä onko mahdollista) tai B) totuteltava pelaamaan hitaampana. Vaihtoehto B voi viedä jonkun aikaa, koska se edellyttää pelisilmän ja sijoittautumisen parantumista, mikä pakeilla yleensä kestää vuosia. Voi olla, että jos Määtän luistelu jää nykyiselle tasolleen niin hänen uransa tulee tapahtumaan stay-at-home pakkina. Ei sekään huono homma tietenkään olisi.
Eiköhän se mysteeri syy liity ihan noihin loukkaantumisiin ja sairauksiin mitä Määtällä ollu, tosiaan jokuhan se sano, että kilpirauhasen leikkaamisesta voi mennä sen 7-8 vuottakin, että keho alkaa tottumaan kunnolla siihen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Liikekin on erinomaista eikä nyt ole nähty merkkiäkään siitä mistä hänen kohdallaan usein puhutaan eli verkkaisesta luistelusta.
Minäkin huomasin tämän noita highlighteja katsoessa tuossa aamulla. Siinä maalissa minkä syöttivät Koivun kanssa, niin eihän se Granlund antanut pakeille hetkenkään rauhaa ja liikettä oli kuin jollain sähköjäniksellä.

Granlundin peli alkaa minusta enemmän ja enemmän muistuttamaan Saku Koivua. Samanlainen periksiantamattomuus. Ei ehkä pysty ihan samalla tavalla hallitsemaan kiekkoa kuin mitä Saku pystyi, mutta kuitenkin yhtäläisyyksiä on paljon.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jep, luistelussa on voimaa MG:llä. En lähde analysoimaan luistelua sen kokonaisvaltaisemmin, mutta ainakin lähtö on sähäkkä, kuten esim. viimeöisessä tilanteessa, jossa hän polki laidalta kaksykköseen. Pillumainen polkunopeus oli siinä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllä alkaa olemaan Lehterällä tiukka paikka. Jos ei meno parane yhtään loppukauden aikana, niin mahtaako jatkaa uraansa enää NHL:ssä ensi kaudella. Eihän Jori koskaan ole mikään sprintteri ollut, mutta kyllähän tuo meno nykyään on niin kankeeta niin kankeeta että ohhoijjaa. Kuin elefantti posliinikaupassa.

En kyllä millään usko, että Blues ostaisi sopparia ulos heti ensimmäisen vuoden jälkeen. Ennemmin sitten jättävät suojaamatta ja toivovat, että Las Vegas tarttuu syöttiin. Ja Las Vegas voi vaikka tarttuakin, kun hyökkäykseen ei ole juuri laatua tarjolla.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No en kyllä allekirjoita näitä väitteitä MG:n nopeudesta. Katsoin juuri tuon ottelun Torontoa vastaan ja hänhän pääsi yhdessä vaiheessa jopa läpiajoon, mutta hänet luisteltiin kiinni ja tönäistiin kumoon ilman, että sai edes laukausta aikaan :p. Hyvällä intensiteetillä hän tekee kyllä töitä. Tosin kyllä tuossa puolustustyöskentelyssäkin olisi parantamisen varaa, tässä ottelussa hän mm. puolusti löysästi Kadria, joka pääsi saman vaihdon aikana ribarille Minnesotan maalin eteen ja heittämään kiekkoa maalille, josta syntyi Toronton ensimmäinen.
 

ijuka

Jäsen
Teräväisestä on kyllä tässä vaiheessa pakko sanoa, että on onnistunut ainakin minut yllättämään maalinteollaan ja varsinkin laukomisellaan. Osaa laukoa jopa suoraan syötöstä ihan mallikkaasti, ja Suomalaisten keskuudessa on maalipörssissä toisena. Suomellahan on ollut huutava pula pelaajista, jotka pystyvät jotenkuten laukomaan suoraan syötyöstä maalin lähellä. Selänteen jäätyä eläkkeelle parhaimmisto on ollut tasoa Mikko Koivu, mikä kertookin kaiken oleellisen näiden pelaajien laukomisen tasosta. Barkov on tietenkin myös syytä muistaa.

Tasaisuuden kanssa on Teuvolla tietenkin aika paljon tekemistä, mutta jos saa sitä vähän kohennettua niin tässä on erittäin arvokas ns. syvyyspelaaja Suomelle. Tämä on kyllä aika mielenkiintoinen käänne, sillä olen pitkään pitänyt Teräväistä aika puhtaana syöttelijänä.



Mikael Granlundista puheenollen: Hitaahko luistelijahan hän kaiken kaikkiaan on. Jalat toki liikkuvat tiheään tahtiin, mutta ei taida hyödyntyä aivan parhaalla tavalla, sillä aika verkkaisestihan hän etenee. Häntä on pidetty Suomen johtavina pelaajina jo vuosia, mutta sanoisin, että Aho, Rantanen ja Teräväinen tulevat todennäköisesti ajamaan lähiaikoina ohi.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No en kyllä allekirjoita näitä väitteitä MG:n nopeudesta. Katsoin juuri tuon ottelun Torontoa vastaan ja hänhän pääsi yhdessä vaiheessa jopa läpiajoon, mutta hänet luisteltiin kiinni ja tönäistiin kumoon ilman, että sai edes laukausta aikaan :p.
Tuo kyseinen tilanne avautui pitkän vaihdon aivan lopussa, joten Hunwick sai Miken helpohkosti poljettua kiinni. Varmasti olisi tuoreilla jaloilla kipaissut tuosta parempaan tilanteeseen.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Granlundin luistelutekniikka on edelleen sen verran heikkoa, että vaikka jalat käy hirveää tahtia, niin ei se nopeus päätä huimaa. Ennen Mikke ei tehnyt läheskään niin paljoa töitä jaloilla, mitä nyt. Nykyään pysyy NHLn pelivauhdissa mukana ihan hyvin. On tosin jopa vähän koomista seurata miehen sirklaamista, kun yritystä on enemmän kuin tekniikkaa.
 
No en kyllä allekirjoita näitä väitteitä MG:n nopeudesta. Katsoin juuri tuon ottelun Torontoa vastaan ja hänhän pääsi yhdessä vaiheessa jopa läpiajoon, mutta hänet luisteltiin kiinni ja tönäistiin kumoon ilman, että sai edes laukausta aikaan :p. Hyvällä intensiteetillä hän tekee kyllä töitä. Tosin kyllä tuossa puolustustyöskentelyssäkin olisi parantamisen varaa, tässä ottelussa hän mm. puolusti löysästi Kadria, joka pääsi saman vaihdon aikana ribarille Minnesotan maalin eteen ja heittämään kiekkoa maalille, josta syntyi Toronton ensimmäinen.

No olipa kerrassaan hauska juttu, ihanko kiinni luisteltiin pitkän vaihdon päätteeksi, hihii. Ei Granlundin peli virheetöntä ole, mutta enemmän kentällä tapahtuu hyviä peliä edistäviä asioita kuin virheitä. Jos Granlundin löysäilyn seurauksena Toronto teki maalin, niin vastaavasti Granlundin karvauksen ansiosta samainen Kadri menetti kiekon, mikä johti Minnesotan maaliin. Jos jokaisen pelaajan virheet laskee, niin ei sellaista pelaajaa olekaan, jonka puolustustyöskentelyssä ei olisi parannettavaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eli hidas läski se siis onkin. Olen pahoillani, että luulin nopeaksi. Tulisi kotiin häpäisemästä itseään ja meitä jääkiekon ystäviä, ei osaa sirklata ja jalat vain käy, mutta maisema ei vaihdu. Vittu kai se on vähän tyhmä ja pienimunainenkin. Häpeisi, saatana!
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Päivitys suomalaispörssiin:
Kenttäpelaajat (nimi,pelipaikka, joukkue,ottelut, maalit,syötöt,pisteet, +/-)
Laine W WPG 31 17+8=25 +3 (4 1+1=2 +3)
Barkov C FLA 29 6+14=20 +6 (4 3+2=5 +5)
Filppula F TBL 28 6+12=18 +3 (3 1+1=2 +1)
Ristolainen D BUF 27 1+16=17 -5 (3 1+4=5 +2)
Granlund Mi F MIN 26 5+11=16 +7 (3 0+2=2 +1)
Koivu C MIN 26 6+8=14 +8 (3 1+1=2 +3)
Teräväinen F CAR 28 7+6=13 -3 (4 2+1=3 +1)
Aho W CAR 28 4+9=13 -4 (4 1+1=2 +1)
Rantanen F COL 21 3+8=11 -8
Vatanen D ANA 28 1+10=11 +7
Granlund Ma VAN 28 5+5=10 -11
Komarov F TOR 26 3+7=10 +1
Korpikoski F DAL 29 4+5=9 0
Lehterä C/L STL 23 3+5=8 +3
Donskoi W SJS 28 2+6=8 0
Puljujärvi R EDM 22 1+7=8 +5 (2 0+1=1 +1)
Haula F MIN 19 4+3=7 +1
Lehkonen W MTL 19 5+1=6 +3 (4 2+0=2 +4)
Jokinen F FLA 19 2+3=5 -4
Nutivaara D CBJ 26 1+4=5 +5 (3 0+2=3 +1)
Jokipakka D CGY 20 1+4=5 +1
Armia R WPG 10 1+3=4 0
Lindell D DAL 20 2+2=4 -3
Honka D DAL 8 0+3=3 -7
Pulkkinen W MIN 8 1+0=1 -1
Määttä D PIT 28 0+1=1 +9
Salomäki F NSH 2 0+0=0 -1
Hännikäinen W CBJ 5 0+0=0 -1
Lindbohm D STL 5 0+0=0 -3

Maalivahdit(nimi, joukkue, ottelut, voitot, nollapelit,päästetyt/peli, torjunta %)
Saros NSH 3 1 0 1.70 94,0
Raanta NYR 10 7 1 1.83 93,9 (2 voittoa)
Rask BOS 21 14 3 1.85 93,0
Rinne NSH 22 11 1 2.45 92,0
Niemi DAL 14 5 0 3.20 90,2
Lehtonen DAL 18 6 1 2.91 89,5

Barkovilta ja Ristolaiselta ihan mukava viikko. Barkovilla sen pitkän kuivan kauden jälkeen 17 ottelussa tehot 4+11=15. Ristolaisella edellisestä 9 pelistä tehot 1+8=9. Raannalle taas hyvä viikko maalivaheista.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Barkovilta ja Ristolaiselta ihan mukava viikko. Barkovilla sen pitkän kuivan kauden jälkeen 17 ottelussa tehot 4+11=15. Ristolaisella edellisestä 9 pelistä tehot 1+8=9. Raannalle taas hyvä viikko maalivaheista.

Barkov on päässyt vaikean vaiheen jälkeen tosiaan taas sellaiseen vireeseen, mitä mieheltä odotetaankin. Veikkaan, että tulee olemaan suomalaisten pörssiykkönen tänä vuonna ilman loukkaantumisia.
 

Pausima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Wild
Muistanko väärin, kun eikös Barkovilla ole aikaisemmillakin kausilla ollut tässä loka-marraskuussa semmoinen kevyt suvantovaihe?
 

sventur

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Eikö pipari pilannutkaan Barkovia? Vai alkoko muija pihtaamaan? Tulkaa ny joku selittää!
 
Donskoi W SJS 28 2+6=8 0

Ei ole Donskoilla oikein kulkenut. On menettänyt asemiaan San Josen hyökkäyksessä ja viime yön pelissä oli pudotettu ansaitusti katsomon puolelle. AHL:stä jokunen viikko sitten nostettu Kevin Labanc on vienyt Donskoin paikan. Mitä nyt olen pari peliä itse Donskoilta nähnyt, niin jotenkin hänelle tyypillistä kiekon rakastamista on nähty vähän liikaakin. Ihan näppärää kaartelua kiekon kanssa ja ilman, mutta ei tuolla tyylillä tulosta tehdä. Lisää terävyyttä peliin ja paljon yksinkertaisempaa, niin hyvä tulee. Harmi Donskoin kannalta tietysti, että nyt on sopimuskausi menossa ja jatkosopimukseen pitäisi ansaita dollareita. Viime kauden otteilla oli hyvä pyytää, mutta tämän kauden otteilla ei.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Päivitys suomalaispörssiin:
Kenttäpelaajat (nimi,pelipaikka, joukkue,ottelut, maalit,syötöt,pisteet, +/-)
Laine W WPG 33 17+9=26 +4 (2 0+1=1 +1)
Barkov C FLA 32 7+15=22 +5 (3 1+1=2 -1)
Filppula F TBL 31 6+16=22 +7 (3 0+4=4 +4)
Ristolainen D BUF 30 2+19=21 -1 (3 1+3=4 +4)
Granlund Mi F MIN 30 7+13=20 +11 (4 2+2=4 +4)
Koivu C MIN 30 7+10=17 +12 (4 1+2=3 +4)
Aho W CAR 31 5+11=16 -3 (3 1+2=3 0)
Teräväinen F CAR 31 8+7=15 -2 (3 1+1=2 +1)
Vatanen D ANA 32 2+12=14 +4 (4 1+2=3 -3)
Granlund Ma VAN 31 6+7=13 -11 (3 1+2=3 0)
Rantanen F COL 24 4+9=13 -9 (3 1+1=2 -1)
Haula F MIN 23 5+5=10 +5 (4 1+2=3 +4)
Lehterä C/L STL 27 4+6=10 +1 (4 1+1=2 -2)
Komarov F TOR 30 3+7=10 +1
Donskoi W SJS 30 2+8=10 0 (2 0+2=2 0)
Korpikoski F DAL 32 4+5=9 -1
Puljujärvi R EDM 23 1+7=8 +5
Lehkonen W MTL 22 6+1=7 +3
Jokinen F FLA 22 2+3=5 -6
Nutivaara D CBJ 28 1+4=5 +5
Jokipakka D CGY 22 1+4=5 0
Lindell D DAL 24 2+2=4 +1 (4 0+0=0 +4)
Armia R WPG 10 1+3=4 0
Honka D DAL 8 0+3=3 -7
Pulkkinen W MIN 9 1+0=1 -1
Määttä D PIT 32 0+2=2 +10
Salomäki F NSH 2 0+0=0 -1
Hännikäinen W CBJ 5 0+0=0 -1
Lindbohm D STL 5 0+0=0 -3

Maalivahdit(nimi, joukkue, ottelut, voitot, nollapelit,päästetyt/peli, torjunta %)
Saros NSH 4 1 0 1.49 94,6
Raanta NYR 13 8 2 1.67 94,1
Rask BOS 23 15 3 1.90 93,0
Rinne NSH 24 12 1 2.50 91,6
Niemi DAL 17 7 0 2.85 91,3 (2 voittoa)
Lehtonen DAL 19 6 1 2.92 89,4
 

3za

Jäsen
Aikani kuluks selailin suomalaisten sijoituksia joukkueidensa pistepörssissä:

2. Laine WPG 33 17+9=26 +4
1. Barkov FLA 32 7+15=22 +5
3. Filppula TBL 31 6+16=22 +7
2. Ristolainen BUF 30 2+19=21 -1
4. Granlund Mi MIN 30 7+13=20 +11
6. Koivu MIN 30 7+10=17 +12
3. Aho CAR 31 5+11=16 -3
4. Teräväinen CAR 31 8+7=15 -2
8. Vatanen ANA 32 2+12=14 +4
8. Granlund Ma VAN 31 6+7=13 -11
3. Rantanen COL 24 4+9=13 -9
13. Haula MIN 23 5+5=10 +5
10. Lehterä STL 27 4+6=10 +1
11. Komarov TOR 30 3+7=10 +1
7. Donskoi SJS 30 2+8=10 0
10. Korpikoski DAL 32 4+5=9 -1
11. Puljujärvi EDM 23 1+7=8 +5
14. Lehkonen MTL 22 6+1=7 +3
14. Jokinen FLA 22 2+3=5 -6
17. Nutivaara CBJ 28 1+4=5 +5
17. Jokipakka CGY 22 1+4=5 0
18. Lindell DAL 24 2+2=4 +1
21. Armia WPG 10 1+3=4 0
20. Määttä PIT 32 0+2=2 +10

Edit: Kiitokset jalperille, pörssitilasto on kopioitu hänen tekstistään.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aikani kuluks selailin suomalaisten sijoituksia joukkueidensa pistepörssissä:

2. Laine WPG 33 17+9=26 +4
1. Barkov FLA 32 7+15=22 +5
3. Filppula TBL 31 6+16=22 +7
2. Ristolainen BUF 30 2+19=21 -1
4. Granlund Mi MIN 30 7+13=20 +11
6. Koivu MIN 30 7+10=17 +12
3. Aho CAR 31 5+11=16 -3
4. Teräväinen CAR 31 8+7=15 -2
8. Vatanen ANA 32 2+12=14 +4
8. Granlund Ma VAN 31 6+7=13 -11
3. Rantanen COL 24 4+9=13 -9
13. Haula MIN 23 5+5=10 +5
10. Lehterä STL 27 4+6=10 +1
11. Komarov TOR 30 3+7=10 +1
7. Donskoi SJS 30 2+8=10 0
10. Korpikoski DAL 32 4+5=9 -1
11. Puljujärvi EDM 23 1+7=8 +5
14. Lehkonen MTL 22 6+1=7 +3
14. Jokinen FLA 22 2+3=5 -6
17. Nutivaara CBJ 28 1+4=5 +5
17. Jokipakka CGY 22 1+4=5 0
18. Lindell DAL 24 2+2=4 +1
21. Armia WPG 10 1+3=4 0
20. Määttä PIT 32 0+2=2 +10

Edit: Kiitokset jalperille, pörssitilasto on kopioitu hänen tekstistään.
Rantasen sijoitus kyllä melko outo. Pisteitä vain 13 ja pelejä 24 ja silti 3 joukkueensa pisteissä. Kertoo kyllä miten kovasti Colorado on sukeltanut tälläkin kaudella.
Toinen silmiinpistävä on minusta tuo Donskoin sijoitus. Häneltä "floppi"kausi alla ja pisteitä vain 10 silti sijalla 7. joukkueensa pörssissä. Kertoo siitä, kuinka paljon nuo pisteet Sharksissa jakautuvat top6 akselille. Eli Thorton, Pavelski, Couture, Marleau ja pakistosta Burns. Nojoo. Samoissa pisteissa Thierney ja pinnan päässä vain 17 peliä pelannut Herlt. Tämähän nyt ei siis kumma ole että top6 kerää ne pinnat mutta kuitenkin.

Nuin muuten kovalla tasolla joukkueen sisäisissä pörsseissä ovat nuo suomalaiset joilta tulosta odotetaankin. Ehkätä Vatasen odottaisi olevan hieman korkeammalla ainoastaan. MG ja Koivu tuosta varmaan voivat vielä noustakkin ylemmäs.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Rantasen sijoitus kyllä melko outo. Pisteitä vain 13 ja pelejä 24 ja silti 3 joukkueensa pisteissä. Kertoo kyllä miten kovasti Colorado on sukeltanut tälläkin kaudella.
Toinen silmiinpistävä on minusta tuo Donskoin sijoitus. Häneltä "floppi"kausi alla ja pisteitä vain 10 silti sijalla 7. joukkueensa pörssissä. Kertoo siitä, kuinka paljon nuo pisteet Sharksissa jakautuvat top6 akselille. Eli Thorton, Pavelski, Couture, Marleau ja pakistosta Burns. Nojoo. Samoissa pisteissa Thierney ja pinnan päässä vain 17 peliä pelannut Herlt. Tämähän nyt ei siis kumma ole että top6 kerää ne pinnat mutta kuitenkin.

Nuin muuten kovalla tasolla joukkueen sisäisissä pörsseissä ovat nuo suomalaiset joilta tulosta odotetaankin. Ehkätä Vatasen odottaisi olevan hieman korkeammalla ainoastaan. MG ja Koivu tuosta varmaan voivat vielä noustakkin ylemmäs.

Samanlaisia huomioita tein itsekin. Varsinkin Rantasta hämmästelin. Noin muuten on ollut ilo seurata nuoria maanmiehiämme. Ovat ottamassa niitä paikkoja ja vastuuta mihin potentiaali on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös