Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2016–2017

  • 610 512
  • 1 478

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minä olen ymmärtänyt että tasoerot noissa Kanadan junnupeleissä ja joukkueidenkin sisällä ovat melkopuoleiset. Tuota huolta minä en oikein ymmärrä että mistä ne lapset nyt yhtäkkiä saisivat sen päähänsä että NHL:ään mennään ihan tuosta vaan. Eiköhän Suomenkin juniorivalmennuksessa ole ihan riittävästi niitä valmentajia ja ensisijaisesti aikuisia ihmisiä jotka teroittavat nuorten päähän ihan pienestä pitäen että mitä se NHL:ään pääseminen todellisuudessa vaatii. Mielestäni tuo kysyykin nimenomaan valmentajien osaamista eikä ruvettais taas syyttämään nuoria tästäkin, jookosta kookosta?
 
Vielä kun omat ketjukaverit jostakin edes sisään laittaisivat.

Eikö niitä maaleja voi tehdä myös itse? Armia on itselleenkin pedannut hyvällä pelillään laatutontteja mutta jostain syystä ne pelikaverien missaamat paikat muistetaan Jatkoajassa paljon paremmin.


Armian pelikaverit eivät saa kiekkoa reppuun tämän järjestämistä lukuisista avopaikoista

Ja kun Armia itse ei laita paikoistaan sisään (yksi maali tehtynä), sekin on tietysti pelikaverien vika. Varsin loogista.

Laine ja Armia samaan ketjuun niin jo paukkuu, kun ei ole ulkomaalaiset pilaamassa peliä.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Tässä on aina kaksi puolta, toisaalta jotkut taas vähän liikaa jopa korostavat sitten sitä että lähtö Kanadan junnusarjoihin kehittäisi pelaajaa jotenkin merkittävästi paremmin kuin SM-Liigassa pelaaminen. Petteri Lehto kirjoitti joskus aikanaan hyvin tästä, että ei se pelin taso niissä junnusarjoissa ole lähelläkään miesten sarjojen tasoa ja pelillisesti saa parempaa oppia olla SM-Liigassa, mutta toisaalta sitten Kanadan junnusarjat kehittää pelaajia henkisellä puolella NHL:ää varten hyvin. Siellä esim. ottelupäivät kaikkine pressitilaisuuksineen sun muine oheisjuttuineen on viety hyvinkin lähelle NHL:n vastaavaa, ja nimenomaan erilainen mediamyllytys on siellä huomattavasti kovempaa mitä Suomessa.

Tämä oli hyvin kiteytetty. NHL:ssä pelaaminen kun ei kuitenkaan ole pelkkää peliä pelin perään, vaan siihen sisältyy eläminen P-Amerikkalaisessa yhteiskunnassa. Toki NHL-joukkueet ovat nykyään niin hyvin hoidettu, että ei jonkun Jesse Puljujärven tarvitse ajatella yhtään mitään muuta kuin seuraavaa treeniä tai peliä. Kaikki muu hoidetaan kuntoon joukkueen puolesta.

Jotkut pelaajat ovat 20-vuotiaana ns. täysin valmiita NHL-kaukaloihin 3-4 liigakauden jälkeen, mutta toisille taasen 17-vuotiaana Kanadaan lähtö voi olla se oikea ratkaisu. Silloin voi pelipaikka Liigassa olla kortilla tai Mestiksessä, ja CHL-joukkueessa on aina lähempänä scoutteja kuin IPK:ssa tai Hermeksessä. Mutta kuten sanottu niin eri lähtöalusta toimii erilailla eri pelaajille. Olli Määtälle OHL oli hyvä. Olisiko ollut vieläkin parempi jos olisi jäänyt JYPiin? Emme saa koskaan tietää ja tällä hetkellä sillä ei ole edes mitään merkitystä kun Olli on Stanley Cup-voittaja 24,5 miljoonan dollarin sopimus taskussaan.

Erot junnujoukkuiden välillä ja sisällä Kanadassa ovat suuret. Jos miettii mitä parivaljakko Connor McDavid / Dylan Strome saivat aikaan Erie Ottersissa 2014-15 verrattuna vaikka saman kauden Sudbury Wolvesiin, niin onhan ero aivan järjetön. Mutta mitä tulee suomalaisten pelaajien määrään esim. OHL:ssä, niin tällä kaudella heitä on 10 kun esim. ruotsalaisia on 4. Eurooppalaisista vain venäläisiä on enemmän, joten kertonee myös jonkin verran siitä kuinka paljon suomalaisia sinne kositaan ja että kuinka moni on valmis lähtemään. Monelle kausi tai kaksi Kanadassa saattaa olla enemmänkin elämänkokemuksen kannalta, kuin että sinne mentäisiin varta vasten kasvamaan NHL-pelaajaksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Monelle kausi tai kaksi Kanadassa saattaa olla enemmänkin elämänkokemuksen kannalta, kuin että sinne mentäisiin varta vasten kasvamaan NHL-pelaajaksi.
Tässä on kanssa hyvä pointti kyllä. Kyseessä on ihan aidosti once in a lifetime -mahdollisuus, koska ei sulle oikeasti tule elämässäsi kuin yksi tilaisuus lähteä sinne Kanadan junnusarjaan pelaamaan lätkää. Periaatteessa mitään menetettävää sen kortin katsomisessa ei ole, joten jos menohaluja on niin eiku vaan. Ei tarvitse sitten kolmekymppisenä liigajyränä miettiä että "hitsi ku ois pitänyt lähtee".
 
Tässä on kanssa hyvä pointti kyllä. Kyseessä on ihan aidosti once in a lifetime -mahdollisuus, koska ei sulle oikeasti tule elämässäsi kuin yksi tilaisuus lähteä sinne Kanadan junnusarjaan pelaamaan lätkää. Periaatteessa mitään menetettävää sen kortin katsomisessa ei ole, joten jos menohaluja on niin eiku vaan. Ei tarvitse sitten kolmekymppisenä liigajyränä miettiä että "hitsi ku ois pitänyt lähtee".

Joo tuo on hyvä pointti. Aika monelle suomalaisjunnulle nuo jäävät lopulta koko uran ikimuistoisimmiksi peleiksi. Kanadassa pelaat täysille katsomoille ja tunnelma on katossa. Siellä saat elää pienoiskoossa sitä NHL-ammattilaisen elämää kiekkoilijana. Media seuraa sinua ja joukkuettasi. Tuon junnu-uran jälkeen voi olla paluu Eurooppaan ja tiistai-iltaisiin peleihin Vantaalla jossain pienessä roolissa. Lopulta edessä on lopettaminen joskus 25-vuotiaana ja oikeisiin töihin siirtyminen. Sen jälkeen kun muistelet uraasi, niin juuri nuo Kanadassa pelatut pelit ovat olleet niitä tähtihetkiä, joista oman urasi muistat. Kaikista ei kuitenkaan tule NHL-pelaajia tai edes hyvän tason liigapelaajia. Suurimmasta osasta ei tule NHL-pelaajia.
 
Pakko kyllä hehkuttaa tuota Joel Armiaa ja täydellistä harhautusta. On selvästi kovassa tikissä. Jalka kulkee huikeasti, tekee duunia oikein molempien olkien takaa ja pelisilmä on kohdillaan. Mitä nuita HL pätkiä ja ulkoilmapelin olen katsellut niin onhan Armia ollut kentän näkyvimpiä pelaajia useimmissa otteluissa. Vielä kun omat ketjukaverit jostakin edes sisään laittaisivat. No sai se Mathias nyt yhden tuostakin huippupassista tehtyä, joka olikin pelin voittomaali. Olisi tosiaan mukava nähdä Armia top6 roolissa, mutta koutsi vissii sit aattelee että kun pelaa hyvin tuossa niin pelatkoon siellä. Mielestäni Jopella on myös pistepotentiaalia takataskussaan vielä rutkastikkin.

Armia oli jälleen todella hyvä. Ihan Jetsin parhaimmistoa ellei paras. Todella hyviä ratkaisuja kiekon kanssa ja ilman. Jopa aika helpon näköistä on Armian pelaaminen tällä hetkellä. Itseluottamus on löytynyt roolin kasvaessa. Ja mitä tuohon rooliin tulee, niin nythän Armia näyttäisi olevan jo top 6 -roolissa. Viime yönä taisi olla 5. eniten peliaikaa tasakentällisin Jets-hyökkääjistä. Siihen päälle iso rooli alivoimapelissä ja nyt parin viimeisen pelin aikana myös kakkosylivoimassa. Armiaa enemmän pelaa vain Laine, Wheeler, Scheifele ja Lowry.

Tuo, että ketjukaverit laittaisivat avopaikoista sisään on minusta vähän sellaista höpöhöpöpuhetta. Samaa saa lukea tältä palstalta kerta toisensa jälkeen jonkun suomalaispelaajan kohdalla. Jääkiekko nyt vain on sellainen peli, että kaikista avopaikoista ei synny maaleja. Viime yön pelissä Armia järjesti kaksi hyvää tonttia, joista toinen johti maalin. Toinenkin oli lähellä, muttei tällä kertaa mennyt sisään. Aika hyvin kuitenkin päässyt tilastoihin Armia kun on nyt pisteillä kolmessa pelissä peräjälkeen.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Armia on itselleenkin pedannut hyvällä pelillään laatutontteja mutta jostain syystä ne pelikaverien missaamat paikat muistetaan Jatkoajassa paljon paremmin.
Koska niitä missattuja maalipaikkoja 10 kertaa enemmän kuin Armian itselleen järjestämiä maalipaikkoja. Niin juuri, itselleen järjestämiä. Kukapa muukaan hänelle niitä paikkoja tuossa ketjussa järjestäisi.

Havaittavissa pientä mielensäpahoittamista siellä suunnalla :)

Tuo, että ketjukaverit laittaisivat avopaikoista sisään on minusta vähän sellaista höpöhöpöpuhetta. Samaa saa lukea tältä palstalta kerta toisensa jälkeen jonkun suomalaispelaajan kohdalla.
Yleisesti ottaen nuo on toki ihan höpöhöpöpuhetta. Mutta jos pariin kolmeen otteluun näitä laatupaikkoja tuhlataan toistakymmentä(!), niin asiaa voi ottaa jo vähän esille. Eiköhän se tuosta tasotu ja viime yönä Matthias käänsikin jo kelkkaa oikeaan suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nää nyt on näitä. Crosby takoisi vähintään 300 pisteen kausia, jos ketjukaverit ja mies itse naulaisivat jatkuvasti laatupaikkansa reppuun. Välillä nyt vaan ei mene hyvistäkään paikoista ja välillä uppoaa huonommistakin, välillä pomppaa tuurilla sisään ja välillä veska saa tuurilla jotain väliin jne. Kyllä ne sitten pitkässä juoksussa tasoittuvat, jos peli on riittävän hyvällä tasolla. Armialla se on ollut sitä, olen jopa hieman yllättynyt miten hyvin kaveri nykyään pelaa. Melkein olin jo jossain vaiheessa tuomitsemassa menetetyksi lupaukseksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauas on Armia taivaltanut niistä kohuajoistaan, kun Ässien ja nuorten maajoukkueen huipputaitava snaipperi keräsi paskaa niskaansa selkä suorassa surffaillen tai ainakin siitä syyttelyä saadessaan.

Nyt painaa nöyrää ja kovaa duunia, mutta taito on tallella tietenkin ja pääsee hyvin paikoille ja rakentamaan paikkoja sen ansiosta.

Olin aikanaan paikalla, kun todella nuori Armia tälläsi komeasti IFK:n murskavoitossa Nordiksella muistaakseni Ässien illan ainoan ja muistaakseni myös Liigauransa ensimmäisen maalin. Siitä alkoi tämän jampan vaiherikkaiden jatkokuvioiden seuraaminen, ja nythän tuo seuraaminen saa taas ihan uutta sisältöä hieman hiljaisempien parin ns. välivuoden jäljiltä.

Kyllä Joppe ottaa vielä paikkansa sieltä suomalaispelaajien kärkipäästä, vaikka välillä on jo muultakin näyttänyt.
 
Viimeksi muokattu:
Huono fysiikka ja huono kunto on kaksi ihan eri asiaa. Toki ei varsinaisesti yllätä että sinä et tätä(kään) asiaa tajunnut.
Tässäpä todellinen urheilun asiantuntija. (Huono) kunto ja (huono) fysiikka on kaksi ihan eri asiaa?
Kun nyt otit puheeksi, niin ei Laineen kunnossakaan ollut kehumista, fysiikan lisäksi. Mutta onhan hän toki jaksanut pelata sen 100 peliä ja tyyliin kuuluu verkkainen liukuminen, mikä säästää energiaa.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Näin Aholta viime yönä herran toisen pelin. Ensimmäinen oli se eka matsi Änärissä. Jumalauta se oli nyt hyvä. Ekassa pelissä oli jännitystä vissiin liikaa. Aivan huikea esitys. Oli mun mielestäni melkeinpä Carolinan paras hyökkääjä vaikka Skinner tekikin kolme maalia. Joo osui se kolmas sen yhden paitaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pulkkinen läpi waivereista ja bussiliigaan. Alkaisikohan olla aika miettiä muita suuntia uralle Pululla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aijai. Tietysti voishan sitä käydä Euroopan kautta hakemassa vauhtia ja yhden kauden jälkeen uusi yritys NHL:ään niin kuin jotkut ovat tehneet. Vähän vaikeeta Pulkkisen kohdalla vaan enää nähdä että tämä tulisi toteutumaan.

Olen tietysti mielelläni väärässä ja Teemu nappaa jollain try-out hässäkällä esimerkiksi Las Vegasista ensi kaudella paikan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Tuomo Ruudun NHL-ura tällä erää tullut tiensä päähän. Uusi seura löytynyt Sveitsin Liigan HC Davosista. Tietyllä tapaa harmittaa, vaikkei hällä enää viimeiseen kahteen kauteen hirveästi annettavaa joukkueellensa ollut. Mielelläni olisin hänet Canucksin riveissä nähnyt. Olisi mielenkiintoista nähdä kristallipallosta mihin suuntaan ura olisi lähtenyt, ilman käsittämättömiä loukkaantumismääriä. Blackhawks kapteeniksi???... Nimittäin potentiaalia silloin reilut 10 vuotta sitten oli.

Loppuipa se taru sitten tähän tai ei niin kyllähän Rudi on yksi suurimmista suomalaisista taalaliigassa. Taistelija viimeisen päälle. Eikä sovi unohtaa lukuisia menestyksekkäitä ja upeita hetkiä Leijonapaidassakkaan, joissa mies aina nousi uudelle tasolle parantaen peliään. Kenties taas keväällä tuttu #15 viilettäisi Ranskan MM-jäillä, jos peli alkaisi Davosissa kulkemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pulkkinen läpi waivereista ja bussiliigaan. Alkaisikohan olla aika miettiä muita suuntia uralle Pululla.
Miten muuten meni Pulun ylivoimarooli Minnesotassa? Sen matsin jonka näin, pelasi neliön keskellä jota en kyllä ymmärrä millään. Voisi kuvitella, että jos olisi pelannut omalla paikallaan ja sitä kautta saanut maaleja, olisi myös itseluottamuksen kautta onnistunut paremmin. Mutta turhaa jossittelua tämmöinen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nää nyt on näitä. Crosby takoisi vähintään 300 pisteen kausia, jos ketjukaverit ja mies itse naulaisivat jatkuvasti laatupaikkansa reppuun. Välillä nyt vaan ei mene hyvistäkään paikoista ja välillä uppoaa huonommistakin, välillä pomppaa tuurilla sisään ja välillä veska saa tuurilla jotain väliin jne. Kyllä ne sitten pitkässä juoksussa tasoittuvat, jos peli on riittävän hyvällä tasolla. Armialla se on ollut sitä, olen jopa hieman yllättynyt miten hyvin kaveri nykyään pelaa. Melkein olin jo jossain vaiheessa tuomitsemassa menetetyksi lupaukseksi.
Case Armiassa on kuitenkin vähän totuutta tuosta ketjukavereiden huonosta viimeistelystä. Alemmissa ketjuissa kun pelaa pääsääntöisesti niin ei ole ihme jos Lowry ja kump. eivät ihan optimitarkkuudella osu. Wheeler, Scheifele, Ehlers ja Laine varmaan pistäisivät paremmin sisään, mutta Armian rooli nyt on alivoimalla ja bottom 6 kentissä. Tuo sinne vähän lisää tehokkuutta.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Noniin pistetääs nyt ekan kerran tänne suomalaisten pistepörssiä:

Kenttäpelaajat (nimi,pelipaikka, joukkue,ottelut, maalit,syötöt,pisteet, +/-)
Laine W WPG 8 6+2=8 0
Ristolainen D BUF 7 0+7=7 -3
Vatanen D ANA 9 1+5=6 -2
Filppula F TBL 8 3+2=5 +3
Barkov C FLA 8 2+3=5 +3
Koivu C MIN 9 2+3=5 +3
Granlund Mi F MIN 9 1+4=5 +2
Aho W CAR 7 0+5=5 0
Donskoi W SJS 9 2+2=4 -2
Jokipakka D CGY 7 1+3=4 +2
Lehkonen W MTL 9 2+1=3 +2
Granlund Ma VAN 9 2+1=3 -2
Teräväinen F CAR 7 2+1=3 -4
Armia R WPG 7 1+2=3 +2
Korpikoski F DAL 8 1+1=2 +3
Haula F MIN 4 1+1=2 +2
Puljujärvi R EDM 6 1+1=2 +1
Jokinen F FLA 4 0+2=2 -2
Komarov C TOR 8 0+2=2 -2
Pulkkinen W MIN 8 1+0=1 -1
Lehterä C STL 5 0+1=1 +2
Määttä D PIT 9 0+1=1 +1
Lindell D DAL 5 0+0=0 -1
Salomäki F NSH 2 0+0=0 -1
Nutivaara D CBJ 7 0+0=0 -2
Rantanen F COL 2 0+0=0 -2

Maalivahdit(nimi, joukkue, ottelut, voitot, päästetyt/peli, torjunta %)
Saros NSH 1 1 1.01 97,1
Rask BOS 4 4 1.25 95,8
Rinne NSH 6 1 3.22 90,6
Lehtonen DAL 5 1 2.65 90,0
Niemi DAL 4 2 3.86 89,3
Raanta NYR 1 1 4.00 87,1
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Yllä olevasta listauksesta kolme onnistujaa ja kolme epäonnistujaa:

+ Patrik Laine: Ei vaatine perusteluja. 5vs5 -peli ei vielä samalla tasolla, kuin ylivoimapeli, mikä on ymmärrettävää. Kehitys pelistä toiseen on joka tapauksessa huikeaa. Todella mielenkiintoista nähdä millainen pelimies Laine on kauden lopussa.
+ Jyrki Jokipakka: Puolustajista tähän olisi voinut nostaa myös Ristolaisen, mutta Jokipakka on onnistunut odotuksiin nähden ehkäpä jopa paremmin. Peliajoissa laskettuna edelleen joukkueensa kolmosparin puolustaja, mutta muut tilastot nostavat Jyrkin joukkueen top4-pakiksi. Toki puutteita löytyy edelleen, mutta hyvää vauhtia on Jokipakka vakiinnuttamassa paikkaansa maailman kovimmassa liigassa.
+ Joel Armia: Huikea sisääntulo kauteen. Pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta Jopen pelissä kokonaisvaltaisuus on noussut aivan uudelle tasolle. Tärkeä mies joukkueelleen.

Kunniamaininta Tuukka Raskille, joka on heikon Bruinsin takana vetänyt huikeilla tilastoilla.

- Teuvo Teräväinen: Hukassa on Teuvon pelillinen identiteetti. Tehotonta pyörimistä ja onhan tuo joukkuekin aika lailla opintomatkalla vielä.
- Leo Komarov: Ei jotenkin ole Leksa päässyt todelliseen lentoon vielä. Leafs on toki saanut riveihinsä enemmän ratkaisijoita, mutta se tuttu röyhiminenkin on Komarovin otteista puuttunut. Korjatkaa jos olen väärässä. Koosteiden ja yhden nähdyn ottelun perusteella tämä tuomio.
- Olli Määttä: Tuntuu julmalta laittaa tähän Määtän nimi, kun heikko peli johtunee näistä lukuisista vastoinkäymisistä. Kehitys junnaa. Näin se vaan taitaa olla, että tulokaskauden Määttä oli nykyistä versiota parempi. Uskoa Olliin löytyy kuitenkin täältä ja täydestä sydämestä toivon, että pahat loukkaantumiset jättävät kaverin rauhaan tällä kaudella.

"Kunniamaininta" Teemu Pulkkiselle, jonka ura NHL:ssä alkaa olla ohi.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yllä olevasta listauksesta kolme onnistujaa ja kolme epäonnistujaa:

- Olli Määttä: Tuntuu julmalta laittaa tähän Määtän nimi, kun heikko peli johtunee näistä lukuisista vastoinkäymisistä. Kehitys junnaa. Näin se vaan taitaa olla, että tulokaskauden Määttä oli nykyistä versiota parempi. Uskoa Olliin löytyy kuitenkin täältä ja täydestä sydämestä toivon, että pahat loukkaantumiset jättävät kaverin rauhaan tällä kaudella.

Tuntuu jotenkin siltä, ettei Ollin luistin vaan liiku enää riittävän ripeästi... Kumminkin nuori kaveri kyseesä, niin vähän ihmetyttää, mihin se luistelutaito on päässyt häviämään. Viime kesä taisi olla jo parempi loukkaantumisten suhteen, toivotaan nyt, että se tuosta vielä paranee.
 

Knap

Jäsen
+ Jyrki Jokipakka: Puolustajista tähän olisi voinut nostaa myös Ristolaisen, mutta Jokipakka on onnistunut odotuksiin nähden ehkäpä jopa paremmin. Peliajoissa laskettuna edelleen joukkueensa kolmosparin puolustaja, mutta muut tilastot nostavat Jyrkin joukkueen top4-pakiksi. Toki puutteita löytyy edelleen, mutta hyvää vauhtia on Jokipakka vakiinnuttamassa paikkaansa maailman kovimmassa liigassa.
Hienoa että on myös näitä kolmosparin perusluutia suomessa, vaikka en toki pistä pahaksi jos Jokipakastakin kehittyy joskus TOP-4 pakki. Tuntuu tyhmältä sanoa näin itsestäänselvyyksiä (toivottavasti) mutta tämä on Jyrkin kausi!
 
Case Armiassa on kuitenkin vähän totuutta tuosta ketjukavereiden huonosta viimeistelystä. Alemmissa ketjuissa kun pelaa pääsääntöisesti niin ei ole ihme jos Lowry ja kump. eivät ihan optimitarkkuudella osu. Wheeler, Scheifele, Ehlers ja Laine varmaan pistäisivät paremmin sisään, mutta Armian rooli nyt on alivoimalla ja bottom 6 kentissä. Tuo sinne vähän lisää tehokkuutta.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin Armia näyttäisi kyllä saavan ihan top 6 -minuutteja, vaikka tuollaisen "puukäsien" kanssa pelaakin. Viime pelissä 5. eniten jääaikaa tasakentällisin Jets-hyökkääjistä ja siihen vielä ylivoimat ja alivoimaa päälle. Saa nähdä jatkuuko sama suuntaus tänäänkin.
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Onko Armia vakiinnuttanut paikkansa yvllä vai oliko vaan tuuraamassa jotain? Kenen paikalle Armia tuli jos otti paikan ylivoimasta?
 
Wheeler, Scheifele, Ehlers ja Laine varmaan pistäisivät paremmin sisään, mutta Armian rooli nyt on alivoimalla ja bottom 6 kentissä.

Muistetaan nyt kuitenkin totuus, eli se että eivät Blake Wheeler ja Mark Scheifelekaan osaa vetää:
Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä | sivu 12 | Jatkoajan keskustelupalsta

Laineelta kerrassaan huikeita suorituksia, sitten vetopaikka ketjukaverille, joka kolauttaa hirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrvittävällä kaaliperhosella päätypleksejä.

Wheeler ja Scheifele eivät siis ole ratkaisu tähän ongelmaan.

Nää nyt on näitä. Crosby takoisi vähintään 300 pisteen kausia, jos ketjukaverit ja mies itse naulaisivat jatkuvasti laatupaikkansa reppuun.

Näitä samoja juttuja saa lukea HFBoardsiltakin siitä, miten valtavasti McDavidillä olisi syöttöpisteitä, jos "Lucic ja Eberle vain osaisivat laittaa paikoista sisään". Tässäkin spekulaatiossa kummasti unohtuu se, että McDavid missaa myös itse valtavan määrän A-luokan maalipaikkoja, koska hän pääsee niihin niin usein.

Monilla ajatusmalli tuntuu olevan se, että jos oma suosikkipelaaja petaa pelikavereille neljä laatupaikkaa, pitäisi hänellä silloin odotusarvoisesti olla myös neljä syöttöpistettä. Todellisuudessa odotusarvo neljästä kavereille rakennetusta A-luokan maalipaikasta on yksi syöttöpiste, sillä siellä on vastustajilla myös maalivahdit, jotka NHL-tasolla ovat melko kyvykkäitä omassa hommassaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Buffalon pakiston tehoja tuli katseltua ja yhteensä 10 syöttöpistettä ovat Buffalon pakit tehneet. Näistä Ristolainen on ottanut seitsemän, joten jokseenkin käsittämätön 70% tehoista tullut yhdelle pakille. Ja kun ei noista muista pakeista kaikki ole edes kädettömiä vaan tehoja ovat aiemmin tehneet varsin hyvin Kulikov (28 pistettä parhaalla kaudella), Franson (33 pistettä parhaalla kaudella) ja Bogosian (30 pistettä parhaalla kaudella) sekä potentiaalinen McCabe (14 viime kaudella, tulokaskausi). Gorges nyt on sitten enemmän kädetön fyysinen pakki, joka toki hänkin on parhaalla kaudella tehnyt päälle 20 pinnaa.

Ristolainen johtaa myös joukkueensa pistepörssiä tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös