Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2016–2017

  • 610 118
  • 1 478
Joo niin oli. Olisi kiva kuulla joskus myös sinun mielipiteesi asiaan. Mikä on ajatuksesi Nashvillen maalivahtipeluutuksesta, maalivahtihierarkiasta jne?

Mielipiteeni on, että toivottavasti Saroksesta tulee ykkösmokkeri Rinteen jälkeen. On kiva kun suomalaiset saavat vastuuta NHL:ssä. Olen vähän epäileväinen sen suhteen, ajaako Rask asiansa enää vuoden 2020 World Cupissa. Minusta olisi hienoa, jos Suomen A-maajoukkue vielä joskus voittaisikin jonkin turnauspelin. Mieluiten toista A-maajoukkuetta vastaan. Vaikka sitten Saroksen avustuksella.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pulkkisenhan todettiin Corsi-tilastoissa nostavan Pavel Datsyukin tasoa. Kokeiluun ehdottomasti vaan.
 
Toki voi olla vähän harhaanjohtava tilasto pelaajalle, joka "ampuu joka paikasta". Mutta kyllä Pulkkista oikeasti kannattaisi jonkun laituripulasta kärsivän joukkueen kokeilla!

Carolina on ainakin napannut noita Detroitin ylijäämiä waiversista. Sinne vaan Pulkkinen Frk'n ja Nestrasilin seuraksi.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitäis kehittää Teuvosta tai Ahosta sentteri NHL-tasolle niin sinne saataisiin kiva suomalaiskolmikko. Tai sitten ei...

Mikäs pensin laituritilanne on? Sinne sillä cappitilanteella voisi halpa kovaa laukova laituri olla sopiva palanen kun Crosby tai Malkin tarjoilee. No, kunhan fantasioin. Mutta pulu varmaan mättäisi ihan kivoja maalimääriä siinä.

E. Tarkennetaan että fantasioin siis pulun enkä seuran kannalta tässä
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Onko Saros Nashvillen 2. molari paperilla? Siis se pelaava maalivahti Rinteen mahdollisesti loukkaantuessa? Itse en oikein osaa valita Mazanecin ja Saroksen väliltä ja siksi kyselen. Eli oliko tuo sinun kirjoitus tieto vai valistunut arvaus vai puhtaasti HPK-fanin toive?
Niinkuin tuossa moni muu jo kirjoittelikin, niin Saros ajoi Mazanecin ohi viime kaudella AHL:ssä. Ja tähän perustuen arvelen että nimenomaan Sarosta ajetaan Peksin kakkoseksi. Kun tiedetään että Peksi terveenä ollessaan pelaa sen noin 60 peliä, niin onhan se parempi että kakkosella on pelituntuma kohdillaan aina kun sinne kaukaloon pääsee tuuraamaan. Tietysti omalla kohdalla myös hiukan mukana omaa toivettakin, mutta vahvasti mennään tässä asiassa tosiaan sillä ajatuksella että pelituntuman takia Juuse siellä AHL:ssä aloittaa.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Päivitetään listaa:

Suomalaisten kenttäpelaajien määrä ylhäällä on ollut tällä vuosikymmenellä pieni, mutta tasaisesti nousussa. Viime vuosikymmenellä pelaajien määrä pyöri noin kolmessakymmenessä ja kaudelle 01-02 ylhäällä pelasi kaikkiaan 36 pelaajaa, mikä tämän vuosituhannen isoin määrä. Tässäpä tilastoa viime vuosilta:

kausi 15-16 28 kpl, joista 6 kpl kymmenen peliä tai alle.
kausi 14-15 26 kpl, joista 3 kpl kymmenen peliä tai alle.
kausi 13-14 23 kpl, joista 4 kpl kymmenen peliä tai alle.
kausi 12-13 22 kpl, joista 5 kpl kymmenen peliä tai alle.
kausi 11-12 21 kpl, joista 1 kpl kymmenen peliä tai alle.
kausi 10-11 22 kpl, joista 1 kpl kymmenen peliä tai alle.

Näkisin, että tällä kaudella on taas mahdollisuus rikkoa tuo 30 pelaajan raja

Paikka ylhäällä:
Lehkonen
Ma Granlund
Lehterä
Koivu
Haula
Donskoi
Barkov
Vatanen
Jokinen
Määttä
Teräväinen
Aho
Mi Granlund
Filppula
Komarov
Laine
Jokipakka
Ristolainen (sopimus ensin)
Puljujärvi
Salomäki
Armia
Korpikoski
Rantanen

Tilanne auki:
Nutivaara (lähellä)
Ruutu
Lindell
Pakarinen (vemppa)
Pulkkinen

Toistaiseksi bussielämää:
Pokka
Lindbohm
Kapanen
Honka
Sallinen
Kuokkanen
Ikonen
Tuulola
Niemeläinen
Lammikko
Lintuniemi
Nättinen
Hännikäinen
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En voi ymmärtää tätä palstan useiden NHL-fanien suomivastaisuutta. Mistä se kumpuaa? Siitä, että suomalaisessa mediassa ja keskustelussa suomalaiset ovat usein etusijalla ja heitä hehkutetaan usein enemmän kuin on syytä?

En itsekään ole Miken suurin fani, mutta kyllä toistuvat hyvät otteet arvokisoissa antavat syytä odottaa parempaa myös NHL:ssä. Granlund on vielä nuori pelaaja, ja aikaa kehittyä vielä on. Mielestäni on ihan oikeutettua odottaa Granlundilta sitä "läpilyöntiä" - kenties uuden koutsin alaisuudessa pelaaminen ja pelipaikan vakiinnuttaminen alusta lähtien (Koivun?) laidassa tuovat enemmän tehoja.

En tiedä kysyitkö mutta, vastaan silti.

Suomalaisten suomalaisvastaisuus iskostettiin meihin jo 1400- 1500 luvuilla. Ruotsin hovi antoi tuohon aikaan Eliitille maata suomesta, mitä he sitten lähtivät viljelmään, heidän mukanaan Ruotsin kuninkaan korviin kantautui huhuja hämäläisitä jotka olivat alkaneet kapinoida Ruotsin valtakuntaa vastaan. Tästä kimpaantuneena Kuningas lähetti sotilaita näytille Suomeen ja käski samalla suomessa asuvia maaherroja ja muita arvovaltaisia henkilöitä puhumaan suomesta ja suomalaisista alentuvaan sävyyn. Suomalasia kilettiin laulamasta duurissa esitetttäviä kansanlauluja, ainoastaan molli- voittoisia sai esittää. Jos alueella oli joitain perinteitä ne piti unohtaa ja kaikki hienot saavutukset mitkä tuki suomalaisuutta tuli unohtaa. Tällä tavalla Ruotsin hovi aloitti Suomalaisuuden mustamaalamisen ja suomenruotsalaiset ovat sitä suvuissa jatkaneet verenperintönä aina näille päiville asti.

Omassa lähisuvussa on Suomenruotsalaisia ja voin hyvin tuon allekirjoittaa, olen heidän silmissään alempiarvoisempi suomalisuuteni takia. Sen huomaa ihan kysyessä kuulumisia. Siinä on sellainen vähättelevä ja hieman ylimielien pilke mukana. Ihan kun heidän päässään joku ääni sanoisi "hyvä Gunvald olet parempi kuin tuo suomipojke. En usko heidän tekevän sitä saadakseen ihmille pahanolon tai muutenkaan satuttaakseen, vaan se on tosiaan niin syvälle juurtunut heidän geeneihinsä että, siitä on tullut meidän suomalistenkin keskuudessa ok.

Lainaus alla olevasta linkistä.

Valloittajien kulttuurin ihailu, vahvempien palvonta ja oman kulttuurin pakonomainen halveksunta on psykologinen traumatila, joka voi jatkua satoja vuosia vaikka kolonisaatio olisikin lakannut. Porvarioikeisto halusi luovuttaa Suomen Saksan valtaan ja tämä oli suurin syy sisällissodan syttymiselle: työläiset halusivat itsenäisen ja demokraattisen Suomen.


En löytänyt enää alkuperäistä tekstiä mistä tuon luin mutta, tuon linkin takana hieman aiheesta.

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uu...omi-on-ruotsalainen-on-pelottavaa-propagandaa

Pahoittelut vuosisadan pahimmasta offtopicista.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pulkkinen Minnesotaan. Hienoa että seura löytyi. Minusta tuossa jengissä Pulkkisella on täydet saumat ottaa paikka itselleen. Jopa #64:n kanssa vanha tutkapari kasaan.
 
Niinkuin tuossa moni muu jo kirjoittelikin, niin Saros ajoi Mazanecin ohi viime kaudella AHL:ssä. Ja tähän perustuen arvelen että nimenomaan Sarosta ajetaan Peksin kakkoseksi. Kun tiedetään että Peksi terveenä ollessaan pelaa sen noin 60 peliä, niin onhan se parempi että kakkosella on pelituntuma kohdillaan aina kun sinne kaukaloon pääsee tuuraamaan. Tietysti omalla kohdalla myös hiukan mukana omaa toivettakin, mutta vahvasti mennään tässä asiassa tosiaan sillä ajatuksella että pelituntuman takia Juuse siellä AHL:ssä aloittaa.

Ehdottomasti samaa mieltä siitä, että sitä kakkosmiestä on järkevämpää kehittää AHL:ssä pelaamalla kuin NHL:ssä luukkua avaamalla. Siitä en edelleenkään ole täysin samaa mieltä, että Saros olisi viime kaudella ajanut Mazanecin ohi. Mazanec pelasi runkosarjassa 39 peliä ja Saros 38 eli ihan 50/50 meni. Pudotuspeleissä Saros kävi häviämässä kaksi ensimmäistä peliä ja Mazanec kolmannen. Eli pleijarit mukaanlukien ottelumäärä meni tasan 40-40. Tilastot olivat Saroksella paremmat ja etenkin tuo voitto/tappio -suhde suorastaan jäätävä. Kuitenkin näkisin edelleen nuo aikalailla tasavahvoina keskenään ja sitä puoltavat myös Poilen lausunnot. No yhtä kaikki, Saros aloittaa kauden AHL:ssä ja toivottavasti tulee pelaamaan paljon ja kehittämään heikkouksiaan edelleen. Pituutta ei voi varsinaisesti kehittää senttiäkään lisää, mutta ominaisuuksia kyllä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pulkkinen Minnesotaan!

Edit: linkki:
Teemu Pulkkinen Minnesotaan! Seura pullollaan suomalaishyökkääjiä

ja veikataas suomalaisten kenttäpelaajien pisteet, aika paljon tuohon samaan kasaan veikkaan, mut en nyt näe, et kovin monesta ois vielä yli 50 pisteen mieheks ja 20 maalin rajaki jää vielä monelta rikkomatta:


Barkov 71 29+42=71
Jokinen 82 19+45=64
Koivu 76 16+44=60
Mi Granlund 75 17+39=56
Donskoi 74 14+37=51
Vatanen 78 16+30=46
Ristolainen 72 11+35=46
Lehterä 80 13+32=45
Lehkonen 81 19+24=43
Komarov 71 16+26=42
Rantanen 67 18+23=41
Aho 82 18+23=41
Teräväinen 79 15+25=40
Laine 75 20+19=39
Filppula 78 14+25=39
Haula 78 15+25=38
Armia 81 16+19=35
Pulkkinen 63 16+18=34
Ma Granlund 80 12+21=33
Puljujärvi 39 9+17=26
Nutivaara 77 8+17=25
Määttä 64 9+15=24
Pakarinen 65 11+10=21
Salomäki 69 7+14=21
Korpikoski 68 11+8=19
Jokipakka 65 3+13=16
Lindell 24 3+8=11
Kapanen 15 4+5=9
Lindbohm 12 2+4=6
Honka 11 3+2=5
Hännikäinen 5 0+1=1
Pokka 3 0+1=1
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Päivitetään listaa:
Hyvän listan olit vääntänyt.

Mikael Granlund lopullisen läpimurron kynnyksellä. Nuorempi Granlund, Aho, Teräväinen, Jokipakka, Salomäki, Rantanen, Lehkonen, Armia... kaikki nämä nimet loistavissa asemissa sementoimaan paikkansa NHL:ssä.

Näiden lisäksi nyt Pulkkinen löysi uuden seuran ja esimerkiksi Nutivaara napannut paikkansa Columbuksesta.

Pokka, Lindbohm, Kapanen, Honka ja Lindell vielä marinoitumassa farmissa. Kaikilla varmasti kauden aikana tulee saumansa NHL:ssä, ehkä pl. Pokka.

Ja näiden lisäksi tietty sitten vielä kaksikko Laine & Puljujärvi.

Mielenkiintoinen kausi tulossa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jossain kohtaa oli pieni suvanto ja sitä mietti että näinkö jaksaa aamulla jatkaa rituaalia 235. Nyt voi sanoa että tämän parissa jatketaan ehdottomasti. Mielenkiintoinen kausi tulossa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ja Ristolainen sai vihdoinki solmittua sopimuksen, 6 vuoden diili ja palkka 5,4 miljoonaa/vuosi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja Edmonton ei solminut Versteegin kanssa sopimusta, joten lienee aika selvää että Puljujärvi aloittaa kautensa NHL:ssä.

Tuossa on kyllä omat riskinsä. Puljujärvelle olisi voinut kyllä tehdä ihan hyvää jos olisi rauhassa saanut marinoitua siellä AHL:n puolella isolla vastuulla ja opetella Pohjois-Amerikan tavoille. Osa Yakupovin talentin menettämistä oli ilmeisesti se, että hänet puskettiin väkisin ja heti ylös, vaikkei ollut siihen mitenkään valmis.

Sitä vain toivoisi että eivät väkisin rupea roikottamaan Puljujärveä jossain 3. ketjussa jos näyttää siltä että homma ei lähde toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Porvarioikeisto halusi luovuttaa Suomen Saksan valtaan ja tämä oli suurin syy sisällissodan syttymiselle: työläiset halusivat itsenäisen ja demokraattisen Suomen.

Mistä täältä saa sen facepalm-hymiön?

----------

Äkkiseltään laskettuna Detroit, Ottawa, New Jersey, Islanders, Philadelphia, Washington, Arizona ja Los Angeles ovat joukkueita, joissa suomalaisia ei tule esiintymään ilman treidejä.

Chicagossa ei aloita suomalaisia ylhäällä, mutta Pokka saatetaan nähdä siellä kauden aikana.

Boston, Buffalo, Montreal, Tampa Bay, Toronto, Carolina, Columbus, Rangers, Pittsburgh, Colorado, Dallas, Minnesota, Nashville, St. Louis, Winnipeg, Anaheim, Calgary, Edmonton, San Jose ja Vancouver aikovat pitää ainakin yhden suomalaisen ylhäällä heti kauden alussa.
 
Viimeksi muokattu:

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Äkkiseltään laskettuna Detroit, Ottawa, New Jersey, Islanders, Rangers, Philadelphia, Washington, Arizona ja Los Angeles ovat joukkueita, joissa suomalaisia ei tule esiintymään ilman treidejä.
Antti Raanta pelaa Rangersissa.
 

3za

Jäsen
1. 27+43=70 Barkov
2. 16+37=53 Koivu
3. 15+36=51 MiGranlund Joko nyt 50 pinnan raja rikkoontuu?
4. 12+37=49 Ristolainen
5. 13+35=48 Jokinen
6. 12+35=47 Lehterä
7. 14+27=41 Vatanen
8. 11+28=39 Teräväinen
9. 15+23=38 Donskoi
10. 13+25=38 Rantanen Suomitulokkaiden pörssivoitto
11. 11+24=35 Filppula
12. 13+22=35 Komarov
13. 7+27=34 Määttä
14. 8+24=32 Aho
15. 10+20=30 MaGranlund
16. 12+18=30 Haula
17. 7+22=29 Puljujärvi
18. 11+15=26 Pulkkinen
19. 9+15=24 Laine Nihkeä alkukausi, jonka jälkeen farmiin. Parempi kevät.
20. 7+15=22 Lehkonen
21. 1+21=22 Jokipakka
22. 9+13=22 Armia
23. 10+12=22 Korpikoski
24. 5+10=15 Lindell
25. 4+8=12 Pakarinen
26. 4+7=11 Salomäki
27. 1+7=8 Nutivaara​
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös