Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2013–2014

  • 675 138
  • 1 192

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Barkov oli viikonloppuna merkitty kolmanneksi vetäjäksi Wildia vastaan, mutta ei päässyt vetämään, kun Wild ratkaisi jo ennen sitä. Ties vaikka nyt olisi Chicagon kanssa käynyt samoin.

Näin kävi, järjestys oli Huberdeau-Boyes-Barkov ja peli ratkesi ennen kuin Barkov pääsi ampumaan. Siis tämä Chicagoa vastaan.
 
Mutta eiköhän ne hanat sieltä aukea. Toronto-pelistä katsoin vain 3. erän, mutta vaaralliselta näytti hyökkäyspäähän pelattaessa ja puolustuspeli on sujunut tällä kaudella todella mallikkaasti. Ducksin YV on pakko saada kuntoon, ja siinä on myös Samilla petraamista.

Oli suorastaan nautinnollista katsoa Toronto-pelistä tuo yksi tilanne 3. erästä, jossa Vatanen otti kiekon omassa päässä, kiihdytti muutamalla potkulla karkuun vastustajastaan, tarjosi kiekon seurakaverille ja jatkoi itse maalin eteen tekemään laittamaan paluukiekkoa sisään. Hienoa nähdä, että Vatasen liike riittää mainiosti myös maailman kovimpia vastaan.
 

Riiseli

Jäsen
Sanoisin, että kaikki viittaa siihen, että jos vaan numerot pysyy Pittsburghissa järjestyksessä Määttä pelaa kymmenennen pelinsä perjantaina. Eilisen välipäivän jälkeen luistelee tänään Niskasen parina ja on tämän kanssa myös viivassa kakkosylivoimalla per twitter.

edit: Todettakoon, että Bylsma toki vielä sanoi, että ei päätöksiä, mutta mun on vaikea nähdä miksi Määttää roikotettaisiin Pittsburghissa useampia päiviä, jos tarkoituksena ei olisi pitää kaveria kokoonpanossa jatkossa. Ei äkkiseltään tule mieleen CHL-junnua, jolle näin olisi tehty. En ole katsellut cap tilannetta tarkemmin, mutta lienee mahdollista, että jotain pelaajakauppoja on tekeillä, joiden onnistumisesta homma on lopulta kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
Lahes joka paiva saan katsoa suomalaisten otteita nhl-kaukaloissa ja paatin kirjoittaa muutaman sanasen pelaajista, joita naen useimmin.

Granlund: liiketta rutkasti lisaa ja kulmakamppailuissa vahvempi. Eipa meinaa tunnistaa kaveria samaksi jatkaksi, joka veteli HIFK:n nutussa pari kautta sitten. Se mika huolestuttaa on se, etta Granlundille tyypillinen peli on taysin kateissa. Talla hetkella pojalla on hirvea vauhti paalla (positiivinen asia), ja karvaa hyvin, mutta pelin rakentamisesta ei tahdo tulla oikeastaan yhtaan mitaan. Toivottavasti loytaa keinon pelata "omaa pelia" myos NHL-kaukaloissa. Sopeutua taytyy kylla, eika aikaa ole paljoa, mutta vahvuuksia pitaisi Miken paasta kayttamaan enemman.

Salo & Filppula: Salo ollut perusvarma itsensa, ei suurempia kommelluksia eika huippusuorituksia. Tuo mukavasti vakautta Tampan takalinjoille. Filppula on ollut erittain positiivinen yllatys, kiekonkasittely on huippuluokkaa ja tarjoilee ketjukavereilleen maalipaikkoja pelista toiseen. Enempi pitaisi saada laukauksia aikaiseksi, saastelee turhan paljon laukaustaan. Erittain hyva kakkossentteri (hinta-laatusuhteeseen en ota kantaa).

Barkov: omasta mielestani huikea alkukausi. Enpa muista milloin olisin nahnyt niin kokonaisvaltaista pelaamista 18-vuotiaalta kaverilta heikossa joukkueessa. Nopeutta taytyy saada kylla lisaa, mutta jos tekee granlundit ensi kesana niin sophomore-vuonna voi tehda tuhoja. Suurin ero Granlundiin on mielestani se, etta Barkov paasee pelaamaan omaa peliaan ja kayttamaan vahvuuksiaan myos NHL-kaukaloissa, eika sopeutumisvaihe ole niin pitka ja kivinen. Kestavyydessa on myos tekemista, puhti tahtoo loppua vaihtojen toisella puoliskolla, mutta se tulee varmasti pelaamalla ja treenaamalla.

On kylla hienoa seurata muidenkin nuorten suomalaisten otteita (vatanen, maatta, ristolainen), antaa uskoa tulevaisuuteen!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Suomalaisten pistepörssi noin 10 ottelun jälkeen

Koodi:
[B]Suomalaisten pistepörssi 23.10.2013[/B]

Aleksander Barkov  FLA  10. 3+4=7  0
Mikko Koivu        MIN  10. 1+6=7 +2
Valtteri Filppula  TBL   8. 4+2=6 +3
Jussi Jokinen      PIT   9. 4+2=6  0
[U]Teemu Selänne      ANA   8. 3+3=6 +1[/U]
Olli Jokinen       WPG  10. 2+3=5  0
Sami Salo          TBL   7. 1+4=5 +3
Mikael Granlund    MIN  10. 0+4=4 -2
Saku Koivu         ANA   9. 2+1=3 -1
[U]Olli Määttä        PIT   9. 1+2=3 -1[/U]
Sami Vatanen       ANA   9. 0+3=3 +2
Lauri Korpikoski   PHX  10. 1+1=1 -1
Antti Niemi        SJS   8. 0+2=2   
Tuomo Ruutu        CAR   4. 0+2=2  0
[U]Jesse Joensuu      EDM   4. 1+0=1 -3[/U]
Kimmo Timonen      PHI   8. 0+0=0 -2
Rasmus Ristolainen BUF   8. 0+0=0 -4
Ville Leino        BUF   1. 0+0=0  0

[B]Maalivahdit[/B]

Tuukka Rask        BOS  7. 5-2-0 185/194 95,4% 1,29 GAA
Kari Lehtonen      DAL  3. 2-1-0  81/85  95,3% 1,57 GAA
Antti Niemi        SJS  9. 8-0-1 200/215 93,0% 1,64 GAA
Pekka Rinne        NSH  9. 4-4-1 210/229 91,7% 2,31 GAA
Karri Rämö         CGY  3. 1-1-1  92/103 89,3% 3,61 GAA
Niklas Bäckström   MIN  3. 0-0-2  45/53  84,9% 3,40 GAA
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Suomalaisten pistepörssi 23.10.2013

Eipä noista liikaa kannata johtopäätöksiä tehdä. Tanskalaisilla on esimerkiksi tällä hetkellä kolmoisjohto, jos vertaa heidän pisteitään suomalaisten suorituksiin. Ja peräti seitsemän ruotsalaista on tehnyt enemmän pisteitä kuin ensimmäinen suomalainen.

Jussi Jokisen on kuitenkin toistaiseksi se suurin alisuorittaja. 6 pistettä on häpeällisen vähän, kun katsoo keiden veijareiden kanssa mies on saanut pelata. Myös Kimmo Timosen alkukausi on ollut hankala.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olli Määttä pysyy Penguinsin mukana, eikä joudu lähtemään sen pelätyn 9 matsin rajan tultua täyteen.

Nyt vaan samaan malliin ja luonnollisesti koko ajan tasaisesti kehittyen, ettei joudu sivustakatsojan rooliin myöhemminkään kauden aikana.

Hieno alku ollut 18-vuotiaan Barkovin ja 19-vuotiaan Määtän NHL-urien suhteen. Joskus kuukausi sitten oli auki pääsevätkö ylipäätänsä pelaamaan omissa joukkueissaan, mutta molemmilla on ollut tavoitteet selvät ja onneksi myös asenne sekä kyvyt noiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Pari isoa palasta suomalaisessa kiekkoilussa ja toivottavasti kuten odottaa saattaisi isoa roolia olisi tarjolla jo heti olympiakaukaloissa tulevana talvena.
 
Sensaatiotulokas Määttä saa kylmän hien Westerlundin pyllyyn jos on vielä talvellakin Penguinsin leivissä.
Tulokassensaatio Ristolainen puolestaan saa Erkan jo kääntymään baarikaapin puoleen: mitä ihmettä mä teen näiden kohutulokkaiden kanssa, Sotsin joukkueenhan oli määrä koostua Prahan kevään -92 sankareista ja MM-95 sankareista! Ja kun Vatanenkin on otettava mukaan... kas kun ei Rasmus Rissanen ja Jyrki Jokipakkakin vielä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Antti Niemi on yhtä kova pistelinko kuin Tuomo Ruutu ja Kimmo Timonen yhteensä!

Just meinasin tulla samaa postaamaan... :)

Sitäpaitsi noin yleensä ottaen, omasta mielestäni Niemi on ylivoimaisesti paras suomalainen tällä kaudella. Siis tähän mennessä. Enkä nyt usko, että tuo tahti ainakaan kovin paljoa Niemellä huononee...

Ja Olli Jokinen tehnyt kaksi maalia, Mikko Koivu yhden. Kannattaisiko Wildin ehdottaa Jetsille vaihtokauppaa, kun tuo maalinteko on Minnesotassa vähän tökkinyt...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Antti Niemi on yhtä kova pistelinko kuin Tuomo Ruutu ja Kimmo Timonen yhteensä!
Tästä Erkan tulisi jo kyetä päättelemään, että Niemi kykenee pelaamaan ykkösen laitaa, pakkia tai veskaa yhtälailla. Mielestäni on hienoa, että meillä on tällaista monipuolisuutta mahdollisuus saada joukkueeseemme ja onkin turha puhua suomalaisen pelaajatuotannon lamasta.
 

ipaz

Jäsen
Pekka Rinteen lonkka klesana ja kuukausi saikkua. Kunhan nyt ei vaan alkaisi vaivaamaan kuten Niittymäellä tai Lehtosella konsanaan. Preds nosti ruotsalaisen hujopin Magnus Hellbergin Milwaukeesta kirittämään Huttonia.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Ens yönä vastakkain parit Suomimoket. Rämö vs Lehtonen ja huippupelissä Rask vs Niemi...

Rask vs Niemi peli juurikin odotetun tasainen maalivahtien tasolla.
Rask ottelun ykköstähti n. 94 torjunta% ja Niemi kolmostähtenä. Molemmilta maalivahdeilta varmaa peliä ja ainakin Rask esitti pari huipputorjuntaakin.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Eipä noista liikaa kannata johtopäätöksiä tehdä. Tanskalaisilla on esimerkiksi tällä hetkellä kolmoisjohto, jos vertaa heidän pisteitään suomalaisten suorituksiin. Ja peräti seitsemän ruotsalaista on tehnyt enemmän pisteitä kuin ensimmäinen suomalainen.

Jussi Jokisen on kuitenkin toistaiseksi se suurin alisuorittaja. 6 pistettä on häpeällisen vähän, kun katsoo keiden veijareiden kanssa mies on saanut pelata. Myös Kimmo Timosen alkukausi on ollut hankala.

Hyvin sä vedät. J.Jokinen en pelannut hienot yhdeksän ensimmäistä peliä. Jokinen on myös pelannut - jo tähän mennessä - hienon NHL-uran. Ja kuitenkin tällä palstalla mies on saanut yleensä enemmän kuraa niskaansa, kuin arvostusta. Pelipaikan ottaminen Pittsburghin kahdesta ensimmäisestä ketjusta ja ylivoimakoostumuksista ei muuten ole mikään "pikkujuttu" tai helppo homma. Kysykää vaikka Jarome Iginlalta tai Brendan Morrowilta, tai M10:ltä. Perkele.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutenkaan en oikein ymmärrä tuota "ei noista kannata liikaa johtopäätöksiä tehdä" -kommenttia, jos kyseessä on pistepörssi jonka suhteen sen laittaja ei edes spekuloinut sanallakaan eikä kukaan sen jälkeenkään ennen Steegilin isähahmomaista saapumista paikalle.

Onko joku tehnyt noista johtopäätöksiä? Miksi tekisi? Siinä on hemmetti vieköön pistepörssi joka kertoo suomalaispelaajien tilastot kuluvalta kaudelta eikä yhtään sen enempää ollut varmaan tarkoituskaan kertoa. Yksinkertaista luettavaa ja niistä lukemista voi kukin tehdä tai olla tekemättä mitään johtopäätöksiä, mutta eiköhän aika moni näe siinä ihan vaan tilastofaktaa kunkin suomalaisen osalta ilman sen kummempia tarpeita johtopäätöksille.

Ihmeellinen asenne tuntuu olevan lähes asiaan kuin asiaan, vähän poikkipuolin täytyy olla näköjään jopa sellaisen viestin kanssa, jossa ei sanallakaan puhuta tai analysoida mitään omia ajatuksia vaan laitetaan ihan vaan tilastot pöytään eikä mitään muuta. Siitäkin saa jotenkin kaivettua tuollaisen näkökulman, että "no joo, mutta..."

Tanskalaispelaajien edesottamuksien liittymistä suomalaispelaajien pistepörssiin ja heidän mukaantuomista en ihan sisäistänyt, ikään kuin tuo pistepörssin esillepanija olisi jotenkin verrannut suomalaisten menestystä muihin tai hehkuttanut miten ainutlaatuisen hyvä kiekkomaa tässä ollaan.

Nyt on menossa mielenkiintoinen kausi suomalaispelaajien osalta. On Selänne vanhoilla päivillään, ja poikkeuksellisen nuoret Barkov ja Määttä edustamassa uutta sukupolvea. Välissä löytyy Jokisen Jussi ja Filppula tekemässä kenties ja toivottavasti uransa tehokkainta jälkeä, sekä tietenkin tämä vähän yli parikymppisten pieni mutta nouseva porukka eli Granlund ja Vatanen nyt lähinnä.

Jesse Joensuun loukkaantuminen harmittaa, veikkaan että sieltä voi terveenä ollessaan olla ihan hyvää jälkeä odotettavissa, kaveri on mennyt harppauksilla eteenpäin niin pelinsä kuin kaikesta päätellen pääkoppansa ts. itseluottamuksensa kanssa nyt ainakin. Pystyy moneen, ei jää kakkoseksi fysiikassa monelle ja osaa laittaa myös jalkaa liikkeelle sekä kiekkoa maaliin.

Ja maalivahdit nyt Raskin, Rinteen, Lehtosen ja Niemen johdolla pitää muistaa mainita myös.

Enemmän siellä kieltämättä saisi olla suomalaisia mukana, sellainen 10 jätkää nyt ainakin lisää tuohon porukkaan pitkin liigaa, mutta nyt mennään näillä ja odotellaan uusia mahdollisia nimiä farminostojen kautta kauden aikana edes kokeilemaan.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Onko (Saku) Koivu jossain ilmoittanut myös, että tämä olisi hänen viimeinen kausi? Kun nyt vaan satunnaisissa otsikoissa näkyy eilinen "viimeinen peli Montrealissa"?
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Onko (Saku) Koivu jossain ilmoittanut myös, että tämä olisi hänen viimeinen kausi? Kun nyt vaan satunnaisissa otsikoissa näkyy eilinen "viimeinen peli Montrealissa"?

Ei ole ilmoittanut, mutta spekulaatioita piisaa. Voi olla hyvinkin vika kausi koska olympiaadit ja Temekin lopettaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Hyvin sä vedät. J.Jokinen en pelannut hienot yhdeksän ensimmäistä peliä. Jokinen on myös pelannut - jo tähän mennessä - hienon NHL-uran. Ja kuitenkin tällä palstalla mies on saanut yleensä enemmän kuraa niskaansa, kuin arvostusta. Pelipaikan ottaminen Pittsburghin kahdesta ensimmäisestä ketjusta ja ylivoimakoostumuksista ei muuten ole mikään "pikkujuttu" tai helppo homma. Kysykää vaikka Jarome Iginlalta tai Brendan Morrowilta, tai M10:ltä. Perkele.

Hyvin sä vedät. Kun loukkaantuneet kaverit palaavat niin Jokinen näillä näytöillä on lähellä poppariosastoa. Jokinen on ollut varamiehen varamies ja mies ei ole pelannut tarpeeksi hyvin että säilyttäisi tuon paikkansa.

Muutenkaan en oikein ymmärrä tuota "ei noista kannata liikaa johtopäätöksiä tehdä" -kommenttia, jos kyseessä on pistepörssi jonka suhteen sen laittaja ei edes spekuloinut sanallakaan eikä kukaan sen jälkeenkään ennen Steegilin isähahmomaista saapumista paikalle.

Onko joku tehnyt noista johtopäätöksiä? Miksi tekisi? Siinä on hemmetti vieköön pistepörssi joka kertoo suomalaispelaajien tilastot kuluvalta kaudelta eikä yhtään sen enempää ollut varmaan tarkoituskaan kertoa.

Joo myönnän virheeni se olikin siellä Barkovin ketjussa se viesti, jossa joku jo juhli Barkovin ykköstilaa. Sen viestin perusteella heitin sen ei kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä kommentin. Ruotsalaiset ja tanskalaiset otin vain vertailun vuoksi, että tuskinpa tilanne on kauden lopussa vastaavanlainen.
 
Viimeksi muokattu:

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Mika on Rissasen ja Ristolaisen tilanne? Onko heilla se sama 9 pelin raja vai miten menee? Ja miten muuten heidan kohdallaan on mennyt?
 
Hyvin sä vedät. Kun loukkaantuneet kaverit palaavat niin Jokinen näillä näytöillä on lähellä poppariosastoa. Jokinen on ollut varamiehen varamies ja mies ei ole pelannut tarpeeksi hyvin että säilyttäisi tuon paikkansa.

Onhan se ihan hyvin tuossa pelannut. Neal ja Bennet sieltä ovat tulossa ja Neal vie Kobasewin paikan kakkosesta ja Bennet sitten taistelee Jokisen kanssa toisesta kakkosketjun laiturin paikasta. Häviäjä menee kolmoseen, ei poppareita syömään. Joku asiasta enemmän tietävä voi vielä korjata, jos olen väärässä.

Ei näihin provoihin pitäisi mennä, mutta jos nyt tämän kerran.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kaipa minunkin täytyy osallistua keskusteluun, kun tuon pistepörssin tänne postasinkin. Tarkoitus ei ollut sohaista ampiaispesää ja herättää massiivista keskustelua suomalaisen NHL-pelaajatuotannon tilasta.

Tässä hetkessä tuo pistepörssi tarjoaa mielestäni yksinkertaisen tiedon, kuinka suomalaisten pelaajien kausi on lähtenyt käyntiin. Se on siis enemmänkin kauden ensimmäisten 10 pelin kuntopuntari. Tilasto ei välttämättä kerro pelaajien "oikeasta" tasosta kovinkaan paljon, koska syksyn komeettoja on nähty pistepörssin kärjessä ihan kansallisuudesta riippumatta ennenkin. Toisaalta jonkun henkilökohtaiseen pystiin johtava huippukausi saattaa lähteä tahmean alun jälkeen hiukeaan liitoon vasta, kun mittarissa on jo usea viikko NHL-pelejä takana. Joku pelaaja ei syty runkosarjassa vielä ollenkaan, mutta on pudotuspeleissä joukkueensa aivan avainpelaajia.

Näkisinkin, että tilastosta on enemmän hyötyä vasta myöhemmin kaudella, kun sen avulla voi katsoa, kenen pistetahti on hyytynyt ja kuka on petrannut tahmean alun jälkeen eniten. Muutenhan tuollaisen tilaston postaamisessa ei oikein olisikaan järkeä, koska samat tiedot löytyvät ajantasalla olevina NHL.comista, Teksti-TV:ltä jne. Takautuvasti niihin pääsee hieman hankalammin käsiksi ja siksi tilasto on siis tässä ketjussa.
 

ipaz

Jäsen
Mika on Rissasen ja Ristolaisen tilanne? Onko heilla se sama 9 pelin raja vai miten menee? Ja miten muuten heidan kohdallaan on mennyt?

Rissanen on 22-vuotias ja pelaa jo kolmatta ammattilaiskauttaan ja viimeistä vuottaan tulokassopimuksesta, eli tuo yhdeksän ottelua ei vaikuta häneen tietenkään enää yhtään mitenkään. Toivottavasti pääsisi edes koittamaan Casenissa, mutta taitaa olla hieman liian peruspakki ilman tarvittavaa kovuuttaa jotta paikka NHL:ssä aukeaisi.

Ristolainen on nyt pelannut yhdeksän ottelua ja Buffalossa mietitään mitä sällille tehdään. Seuraava peli käynnistää sopimusvuoden eli sen jälkeen ei ole järkeä palauttaa takaisin TPS:ään. Uran eka maali tuli sopivasti 9. ottelussa, joten voi olla hyvinkin mahdollista että jää Buffaloon Teppo Winnipegin oppiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös