Suomalaiset NHL:ssä 2010-2011

  • 169 194
  • 297

Alejandro

Jäsen
Saa nähdä miten Vezina-taistelussa käy. Rinne on mielestäni tästä kärkikolmikosta se maalivahti, jonka panos on joukkueen menestystä ajatellen kaikista suurin. Nashvillen pelaajamateriaali ei ole läheskään yhtä laadukas kuin Canucksilla tai Bruinsilla.

Rinteen voitto olisi minun kirjoissani ihme. Uskon nimittäin palkintoraadin pohjoisamerikkalaisuuden suosimiseen.

Tämä tekstin kirjoittaminen tuntuu uskomattoman tuskalliselta ja vaivalloiselta. Toivottavasti lauseista saa selvää.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Saa nähdä miten Vezina-taistelussa käy. Rinne on mielestäni tästä kärkikolmikosta se maalivahti, jonka panos on joukkueen menestystä ajatellen kaikista suurin. Nashvillen pelaajamateriaali ei ole läheskään yhtä laadukas kuin Canucksilla tai Bruinsilla.

Ei ehkä pelaajamateriaali, mutta (jonkin verran mutta ei kattavasti Predatorsin pelejä nähneenä) peli kyllä. Bruinsin paketti oli alkukauden täysin sekaisin ja Thomas piti joukkuetta pystyssä. Sittemmin tuo on ollut vuoristorataa ja deadlinekauppojen jälkeisen vahvan pätkän jälkeen peli on nyt taas sekaisin, minkä vuoksi herran tilastot ovat vähän rapistuneet kun tällä kertaa ei ole onnistunut tilannetta pelastamaan. Boston on päästänyt liigassa eniten laukauksia per peli mutta oli pitkään päästänyt vähiten maaleja, toki nyt pudonnut siitä vähän. Vaikka keskimääräinen päästetty laukaus onkin vaarattomampi kuin juuri millään joukkueella, niin ei maalivahti tuollaisessa tulituksessa vahingossa noin vähiä maaleja päästä, ja Thomasin tilastot ovat vielä tuon verran edellä.

Samat asiat toki koskevat Raskia, vaikka ongelmia on hänelläkin ollut ajoittain niin on usein joutunut kannattelemaan joukkuetta ja onnistunut siinä. Toisin kuin mahdollisesti joskus ennen, tällä kaudella Bruinsin maalivahdit ovat pääosin ansainneet kovat tilastonsa ihan itse.

Itsellä on Elisa Viihde paketti ja täytyy sanoa, että ihan tyytyväinen olen tuohon NHL-palveluun. Joka aamu tulee nykyään katsottuu lähes kaikki koosteet sieltä, syrjäyttänyt vanhan txt-tv kyttäyksen lähes kokonaan.

Okei hyvä, ei tosiaan ole omakohtaista kokemusta mutta parilta kaverilta kuulin aika vahvaa kritiikkiä. Tosin tuo oli ihan palvelun alkaessa, että ehkä siellä oli jotain ongelmia alkuun.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Saa nähdä miten Vezina-taistelussa käy. Rinne on mielestäni tästä kärkikolmikosta se maalivahti, jonka panos on joukkueen menestystä ajatellen kaikista suurin.

Olen kanssasi hieman eri mieltä. Vaikka Predatorsin kalusto ehkä onkin köykäisin, niin pelityyli on kenties näistä joukkueista se maalivahdille kaikista mieluisin. Asiaa voi tarkastella vaikka tutkimalla entisten ja nykyisten Nasuville-molarien tilastoja. Troztin alaisuudessa jopa Chris Masonin tilastot näyttävät hyviltä, poislukien viimeisen Nashville-kauden otteet.

Pointtini on, että Nashvillen joukkueen nimilista voi olla heppoinen, mutta joukkueen pelityyli ei ole niin heppoinen. Maalivahti toki isossa osassa, mutta ihmeen vaatii, jos Rinne vie Vezinan.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
On se Härski vaan kova! Lisää maaleja vaan tällä kaudella!
Ens kaudella sitten oikein kunnolla maaleja verkkoon.
 

eramika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pistepörssi näyttää viimeyön jälkeen suomalaisten osalta tältä.
5 parasta ja 5 huonointa.

Player Team Pos GP G A P +/-
1 Teemu Selanne ANA R 67 28 47 75 5
2 Mikko Koivu MIN C 64 17 40 57 4
3 Olli Jokinen CGY C 74 16 36 52 -14
4 Tuomo Ruutu CAR R 75 18 32 50 -3
5 Ville Leino PHI L 74 17 32 49 14

18 Jesse Joensuu NYI L 36 4 2 6 -8
19 Sami Salo VAN D 21 3 3 6 -6
20 Anssi Salmela NJD D 41 1 4 5 -10
21 Teemu Hartikainen EDM C 5 1 1 2 -2
22 Teemu Laakso NSH D 1 0 0 0 0 0

Selänne on Suomen paras jääkiekkoilija,piste.
Selänteen takana onkin sitten todella heikkoa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei tuo taso nyt todella heikko ole, vaikkei säkenöikään. Kuitenkin Koivun veljeksillä on ihan hyvät tilastot, eikä kummankaan rooli ole aivan se, että paistattelisivat pisteillä. Ruutu menee samaan kastiin. Jokiselta ehkä odottaisi hiukan enemmän, mutta ei hänenkään kautensa mene määritelmään todella heikko. Eikä Leinonkaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Joo kyllä se näin on. Jääkiekkolehden paljon ylistetty Suomen parhaana jo monta hehkutettu Mikko Koivu about 20 pisteen päässä. Kyllä tässä ollaan nyt ihmettä todistamassa.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Valtteri Filppulalla on hyvät mahdollisuudet rikkoa piste-ennätyksensä. Tällä hetkellä on 37 pistettä ja kuusi ottelua jäljellä, nykyinen piste-ennätys 40 pistettä syntyi pari vuotta sitten. Maaleja Filppulalla on 16, joten maaliennätyskin on kolmen maalin päässä, mutta taitaa jäädä haaveeksi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Olisi helppo todeta esim. Selänteen ja Litmasen valossa (tosin Litin ura huipulla oli lopulta aika lyhyt, 10v ja sitten mies hiipui, toki loukkaantumisilla oli osansa siinä), että Suomi on vain niin pieni maa että todellisia superlahjakkuuksia syntyy vain parin vuosikymmenen välein. Samassa tilanteessahan Suomessa ollaan oikeastaan futiksessakin, paitsi ettei Litmanen tosiaan enää ole kv. kärjen tasolla mutta toisaalta yhä vahvistaa maajoukkuetta ikävuosista huolimatta. Futiksen puolella sinänsä pakkaa sekoittaa maahanmuuttajapelaajat, mutta noin juniorituotannon osalta tilanne on identtinen.

Mutta toisaalta kun samaan aikaan Ruotsissa pystytään tuottamaan lahjakkaita pelaajia pikemminkin pari/vuosikymmen, niin koko-argumentti on vähän ontto vaikka toki Ruotsi isompi maa onkin mutta toisaalta "lätkä-Ruotsi" ei nyt taida olla enää merkittävästi Suomea "isompi" jos ajatellaan populaatiokokoa.

Eli jääkiekkoliiton pitäisi ihan oikeasti mennä hiljalleen itseensä ja ryhtyä analysoimaan mitä Suomessa on tehty/tehdään väärin ja miten junnuvalmennus yms. hoidetaan mm. Ruotsissa, koska maat ovat kuitenkin niin identtiset että vertailu on mahdollista.
Ja erityisesti, miksi toisaalta maalivahtien osalta Suomi pystyy taas tuottamaan huippuyksilöitä liukuhihnalta. Onko kyse todellakin siitä että suomalainen joukkueurheiluvalmennus on kategorisesti pielessä mutta maalivahtien kohdalla, mikä on paljolti juuri yksilöurheilua, homma taas toimii.

Huomionarvoista on toki myös se, että siinä missä suomalaiset ovat tällä hetkellä huonoja, heitä on myös vähän. Kenttäpelaajien osalta suomalaiset NHL-pelaajat mahtuvat yhdelle teksti-tv-sivulle siinä missä ennen pelaajia oli vähintään 1,5 sivua. Siinä missä 10v sitten Suomella oli heittää kentälle 4-6 hyvää NHL-tason puolustajaa, nyt saadaan kasaan yksi pakkipari.
Sinänsä on todella sääli että suomalainen maalivahtivalmennus "keksittiin" vasta niin myöhään, esim. Naganossa mahdollisuudet olisivat varmasti olleet paremmat nykymaalivahtien kanssa kun kenttäpelaajat olivat huippukunnossa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Nyt kun runkosarja alkaa lähestyä loppuaan, näyttää siltä että kausi on ollut suomalaisittain vähän kaksijakoinen.

Suomella on tällä hetkellä yksi yli 20 maalin mies. Näin heikkoa tulosta täytynee hakea jostain ajasta ennen Kurria. Ainakin vuodesta 97-98 alkaen joka vuosi vähintään kaksi suomalaista on rikkonut tuon 20 maalia. Tosin tänäkin vuonna siihen on mahdollisuudet vielä, Leino on nyt 19 maalissa ja Ruutu ja Korpedo 18 maalissa.

Positiivisena voidaan taas pitää kohtalaista syvyyttä. Viisi suomalaista on ylittänyt 50 tehopisteen rajan ja J. Jokinenkin on pisteen päässä kärkkymässä. Kuusi miestä yli 50 pinnan olisi paras tulos sitten kauden 05-06.

Mielestäni kauden suomalaisonnistujia ovat olleet Lydman, Korpikoski, Leino ja tottakai Selänne.
Leino pelasi viime vuonna Detroitissa koviin odotuksiin heikon runkosarjan, mutta tällä kaudella on täyttänyt odotukset varsin hyvin.
Lydman pelaa juuri sitä kiekkoa mitä häneltä odotetaan ja +/- tilaston ykkösnimi ei tarvinne enempää perusteluja.
Selänne pistepörssin 9., ei sekään tarvitse enempää perusteluja.
Korpikoski on Phoenixin paras maalintekijä (jaettu) ja paras +/- mies (jaettu). Korpikoski pelaa joukkueensa eniten alivoimaa, mutta ei juuri lainkaan ylivoimaa, joka vain korostaa hienoa kautta.

Pieniä pettymyksiä ovat olleet Hagman, Filppula ja S. Koivu.
Hagman on joutunut osittain valmentajien koirankoppiin, osittain oma peli ei ole kulkenut. Pari väläytystä kauden aikana, mutta 11 maalia on liian vähän Hakille, varsinkin siihen nähden että on kuitenkin pelannut suht' ehjän kauden eikä kuitenkaan poppariosastolle ole joutunut.
Filppula ei nyt mitenkään ole flopannut, mutta olisin toivonut Vallelta sitä 50 pinnan kautta tähän väliin - siihen olisi ollut kaikki edellytykset. Kymmenkunta peliä missannut, mutta kuitenkin selvästi ehjempi kuin edelliskausi.
Sakukaan ei mitenkään flopannut ole, mutta häneltäkin olisin toivnut sitä "vielä kerran" -henkeä kun Teukalla nyt kulkee niin hyvin. Toki Koivu tekee kaukalossa kovasti töitä ja pisteitäkin on syntynyt kakkossentteriksi ihan tyydyttävästi (41). Pikkuisen parempaan olisi kuitenkin ollut varaa.
 
Mutta toisaalta kun samaan aikaan Ruotsissa pystytään tuottamaan lahjakkaita pelaajia pikemminkin pari/vuosikymmen, niin koko-argumentti on vähän ontto vaikka toki Ruotsi isompi maa onkin mutta toisaalta "lätkä-Ruotsi" ei nyt taida olla enää merkittävästi Suomea "isompi" jos ajatellaan populaatiokokoa.

Mutta toisaalta lätkä-Suomi on taas huomattavasti pienempi kuin länsinaapurin. Ja sitäpaitsi Suomi on rupiköyhä maa, jossa Ruotsin kaltaisia resursseja vaan ei voida käyttää.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan ohi mennen, että kaudesta 87-88 lähtien vain kaksi suomalaista on päätynyt kauden päätteeksi yli +30 lukemaan, Lehtinen kaudella 02-03 (+39) ja Lumme kaudella 92-93 (+30).

Mikäli muutamien jäljellä olevien otteluiden aikana ei tapahdu ihmeitä, niin Lydman tekee suomalaisten pakkien +/- ennätyksen, joka ennen tätä kautta oli Lumpeen +30. Lyde johtaa edelleen myös NHL:n +/- pörssiä yhden plussan turvin, mutta puolet Bostonin joukkueesta vaanii vain muutaman plussan päässä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta toisaalta lätkä-Suomi on taas huomattavasti pienempi kuin länsinaapurin. Ja sitäpaitsi Suomi on rupiköyhä maa, jossa Ruotsin kaltaisia resursseja vaan ei voida käyttää.

Muistaakseni olen tässä vuosien varrella nähnyt tilastoja, joiden mukaan esimerkiksi junioripelaajien määrässä Ruotsi ei ole mitenkään suuresti Suomea edellä. Jos jollain on faktaa esittää muuta, niin pahoittelut.

Tuo köyhyyskommentti sai hymyn huulille :) Sehän nyt tietenkin on puutaheinää, jos puhutaan huippupelaajien tuottamisesta. Kantsis suomalaisten juniorivalmentajien tehdä nykyistä enemmän niitä opintomatkoja länteen päin.

ps. Kanada on turhan lännessä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Onko muuten kellään tarkkaan tilastoa siitä kuinka paljon suomalaisten määrä on NHL:ssä vähentynyt sitten huippuvuosien. Perustan tämän akateemisella tasolla tutkitun oletukseni siihen, että TXT-tv:n kuuluisalla 256-sivulla oli aikanaan n. 1½ sivullista suomalaisia kenttäpelaajien pistepörssissä ja nyt kaikki mahtuvat yhdelle sivulle.

Tietty tässä näkyy ainakin se, että mm. kokeneemmat jyrät (vrt. Kai Nurminen) eivät lähde enää jahtaamaan 2-suunnan sopimuksen kautta NHL-uraa vaan lypsävät eläkerahat KHL:n suunnasta.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Onko muuten kellään tarkkaan tilastoa siitä kuinka paljon suomalaisten määrä on NHL:ssä vähentynyt sitten huippuvuosien.

Ensimmäisen kerran suomalaisia pelasi saman kauden aikana NHL:ssä yli 20 pelaajaa 1999-2000 (26). Sen jälkeen luku on pyörinyt 40 molemmin puolin, parilla kaudella pelaajia oli 42, kunnes 2008-09 tehtiin ennätys. Tuolloin 43 suomalaista pelasi NHL:ssä ainakin yhden pelin. Viime kaudella luku oli 38, ja tänä vuonna luku on 30.

Ollaan siis palaamassa 90-luvulle. 90-luvun alussa suomalaisia NHL-pelaajia oli 9 kahden kauden ajan. Päästäänkö sinne asti?

Lähde: NHL Finns
 

TKH

Jäsen
jos taas käy huonosti, niin kaudesta voi tulla yksi surkeimmista jos asiaa mitataan pelaajien maalimäärillä. Mikäli kausi jatkuu hiukankin alakanttiin, niin 20 maalin miehiä ei ole kuin 1-3. Loput suomalaiset jää lukemiin 16-19 maalia.

Aika hyvin näyttäisi toteutuvan tuo kaikkein pessimistisin skenaario, koska kuusi suomalaista on tällä hetkellä saldossa 17-19 maalia. Onneksi sentään maalivahdit tekivät ennätyksiä ja Lydman voi edelleen voittaa +/- pörssin.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Onhan tuo heikkoa, että Suomesta ei löydy vieläkään pelaajaa, joka pystyisi maalien teossa edes haastamaan Selännettä. Tätä tuskailin palstalla jo 5-6 vuotta sitten, jolloin vastauksena oli, että kyllä siellä on Jussi Jokista, Tuomo Ruuttua, jne. tulossa. Mihinkähän ovat jääneet? Tyylipuhdasta maalintekijää ollaan saamassa ehkä Armiasta, mutta hänelläkin on vielä pitkä matka edes NHLään. Granlund ja Pulkkinen (hyvästä vedostaan huolimatta), ovat enemmän all-around pelaajia, kun snippereita.

Selänteelle taas vähintään 1+1 tänään, erä vielä pelaamatta. Eli 29+49 jo kasassa, 71 matsi menossa. On tuo huikea suoritus 41-vuotta täyttävältä.
 

TKH

Jäsen
Lydmanin +/- pörssin voitto on taas askeleen lähempänä kun tasoissa ollut Chara jäi -1 lukemaan viimeisessä ottelussa ja Lyde oli +1. Ero pörssissä seuraavina oleviin on jälleen pari plussaa.
 

TKH

Jäsen
Kipperin viimeisin voitto nosti miehen paitsi kauden tilastokärkeen yhdessä Luongon ja Pricen kanssa, niin myös Calgaryn kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen yhdessä Vernonin kanssa. Mikäli kauden viimeisessä ottelussa tulee voitto, niin tämäkin tilasto siirtyy täysin Kipperin nimiin. Kipper on nyt ottanut 262 voittoa Flamesin paidassa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Harmittavan lähelle jäi yksi suomalainen pokaali(jaetaanko siitä pokaalia?) eli Toni Lydmanin plusmiinus-tilaston voitto. Ennen viimoisen yön pelejä Zdeno Chara on viemässä palkinnon +33 saldolla, Lydmanin jakaessa toista sijaa +32:lla. Ennen kahta viimoista Anaheimin peliä Lydman oli vielä kanssa +33:ssa, mutta harmittavasti tuli hiukan otettua takapakkia yhden miinuksen verran näissä peleissä.

Onkohan kukaan suomalainen ikinä voittanut +-tilastoa NHL:ssa? Jere Lehtinen tulisi ensimmäisenä mahdollisena mieleen, mutta ei pysty muistamaan pystyikö Jere ikinä tuohon.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites Suomalasiet ottanut myllyjä tänä vuonna, nousiko Selänne korkeallekin listassa tappelemalla kerran. Ah, se jätkä haluu vaan pärjätä kaikissa tilastoissa... ; )
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Mites Suomalasiet ottanut myllyjä tänä vuonna, nousiko Selänne korkeallekin listassa tappelemalla kerran. Ah, se jätkä haluu vaan pärjätä kaikissa tilastoissa... ; )

Jarkko Ruutu, Olli Jokinen, Jesse Joensuu ja Sami Lepistö ovat myös tapelleet tällä kaudella. Ruutu taitaa johtaa tätä tilastoa suomalaisten osalta kolmella tappelulla.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harmittavan lähelle jäi yksi suomalainen pokaali(jaetaanko siitä pokaalia?) eli Toni Lydmanin plusmiinus-tilaston voitto. Ennen viimoisen yön pelejä Zdeno Chara on viemässä palkinnon +33 saldolla, Lydmanin jakaessa toista sijaa +32:lla. Ennen kahta viimoista Anaheimin peliä Lydman oli vielä kanssa +33:ssa, mutta harmittavasti tuli hiukan otettua takapakkia yhden miinuksen verran näissä peleissä.

Onkohan kukaan suomalainen ikinä voittanut +-tilastoa NHL:ssa? Jere Lehtinen tulisi ensimmäisenä mahdollisena mieleen, mutta ei pysty muistamaan pystyikö Jere ikinä tuohon.
Bostonilla on vielä peli tänä iltana, joten Chara voi sieltä vielä saada miinusta. Lyde voi siis edelleen olla ainakin jaetulla ykkössijalla. NHL:ssä on pidetty plusmiinus-tilastoa vuodesta 1968, ja suomalaisia voittajia ei ole tähän mennessä ollut. Lehtisen paras tilasto on ollut +39 kaudella 2002-2003, tuona vuonna ''palkinnon'' vei kuitenkin Colorado-kaksikko Peter Forsberg-Milan Hejduk lukemalla +52.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös