Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana jalperi, 30.09.2017 klo 10.04.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Siis miten ihmeessä 1999-syntynyt Heponiemi olisi ennen kauden alkua 20-vuotias? Kyllähän Heponiemen pitäisi tulla kaudeksi Eurooppaan, jotta saisi kovia pelejä. KHL:ään riittäisi taito myös, joten ihme jos ei Jokerit ole kiinnostunut Heponiemestä. Tiedä sitten olisiko Liiga KHL:ää parempi vaihtoehto.
   
 2. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Kävi klassiset eliteprospectin sivuilla, katoin aluksi että olisi 1.9. synttärit. En katsonut vuosilukua, vaan että herra on 19 vuotias. Eli Amerikka on pois suljettu jos ei NHL:ää lasketa. Isoon liigaan pääseminen tietenkin mahdollista Floridan tasoisessa jengissä, varsinkin jos camp menee hyvin, mutta siellä ollaan myös Borgströmia ajamassa sisään joten en usko että olisi Aleksin aika vielä. Liigassa olisi kyllä hieno nähdä poika.
   
 3. Kelju K. Kojootti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Minäkään en usko Heponiemen NHL-mahdollisuuksiin ensi vuonna. Jostain syystä olen epäileväinen miehen NHL-uran suhteen ylipäätään. Pelityyliltään Heponiemi on kärkikenttien ja yv-pelin (ykkös yv) mies. Noilla kiloilla ja senteillä en näe kovin ruusuista tulevaisuutta isossa liigassa mainitsemassani roolissa. Kiloja saa toki lisää, ja mielelläni olen ennustuksessani väärässä. Nuorten MM-kisoissa Heponiemi ei mielestäni erottunut hyvässä juuri mitenkään. Toki oli alaikäinen ja Suomella kova nippu kisoissa. Heponiemen luistelu ei ole omaan silmääni kovin erikoista, laukauksesta puhumattakaan. Syöttötaito ja peliäly hyökkäyspäässä erittäin hyvää, mutta mitä muuta? Tulipas negatiivisen olista tekstiä...
   
 4. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Ihan perus asenne, eli pessimisti ei pety. Ei voi uskoa siihen, että ehkä joskus suomalaisesta tulee oikeasti hyvä pelaaja ja pystyy näyttämään kaikille kuinka hyvin oikeasti osaa. Väsyttävää kuunnella aina samaa asiaa.. Koolla ei mielestäni ole väliä jos pelaaja on tarpeeksi hyvä. Osaa toimia kentällä niin, että koosta ei ole mitään haittaa. Hyvät pelaajat pelaavat NHL:ssä oli sitten 175 senttiä tai 198 senttiä. Pieni pelaaja voi pelata isosti. Nopeus on se juttu. En nyt tiedä onko Heponiemi tosin edes niin hyvä luistelija, mutta en lakkaa uskomasta että hän kykenee joku päivä NHL:ssä pelaamaan.

  Ensi kaudella jos ei pelaa NHL:ssä, niin toivottavasti pelaa miesten liigassa jossain Euroopan sarjassa. Ehkäpä Suomessa.
   
 5. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Lainaus:
  Juu, ei Heponiemellä jää pituudesta kiinni, sillä varmaan hän yltä kasvussaan lähelle 185 cm, mutta aika ruikula kaveri muuten on, jos painaa tällä hetkellä Eliten mukaan vain 67 kg (totuus lienee jo noin 70 kg). Itse seurasin aika tarkkaan U20 kisoissa Heponiemen tekemisiä koska oli ollut WHL:ssa pistelinko, mutta en kyllä kauheasti vakuuttunut. WHL:ssä näköjään on aikaa ja tilaa runsaasti sekä hyvät ketjukaverit kun takoo tuollaisia pisteitä, mutta kyllä Heponiemi oli ihan täysin kukkakeppinä U20 kisoissa ja selvästi taso hänelle vielä liian kova. Miten sitten kaveri pärjäisi NHL:ssä, jos ei pärjää edes U20 kisoissa?

  Oletukseni onkin, että Heponiemi on "hitaasti" NHL peleihin kasvava pelaaja, jonka täytyy tehdä kierros juuri vaikkapa Suomen tai Ruotsin ylimmässä liigassa sekä kerätä runsaasti lisää massaa, voimaa että henkistä kovuutta. Ihan hyvin voisi pelata jopa 2-3 vuotta vanhalla mantereella ja viimeisenä vuonna olla sitten jo oman joukkueensa kärkipelaajia pisteissä ja +/- tilastossa, jonka jälkeen Panthersiin koettamaan vakipaikkaa. Ja jos ei heti pääse ylös vanhan mantereen jälkeen, niin voihan aina AHL:ssa kerryttää myös kovuutta ja voimaa. Se on sitten omasta motista ja kovasta työnteosta kiinni, että kehittyvätkö edelleen ne ominaisuudet, joissa hän on jo nyt hyvä ja niissä joissa hänellä on eniten puutteita. Heponiemen on aika siirtyä omalta mukavuusalueeltaan kovan työn tekoon, että pääsee urallaan eteenpäin.

  Paremmat mahdollisuudet näen Heponiemellä kuitenkin Panthersiin kuin Haapalalla, mutta Repo jos edelleen kehittyy, niin hän on siellä 1-2 vuotta aiemmin.
   
 6. Kelju K. Kojootti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Ihan realistisesti kyllä ajattelen. Ja hyvin usein uskon siihen, että suomalaisesta voi tulla tai jopa varmasti tulee hyvä. Esimerkiksi Barkovin, Granlundin jne. kohdalla uskoin jo pari vuotta ennen NHL-pelejä, että erinomaisia NHL-pelaajia heistä tulee.

  Koolla ei ole merkitystä, jos on tarpeeksi hyvä. Siitä olen täsmälleen samaa mieltä. Heponiemen kohdalla en vain ole ollenkaan varma, onko hän tarpeeksi hyvä ylipäätään. Enkä tarkoita sitä, että jos hän olisi 10 senttiä pidempi niin hänestä varmasti tulisi NHL-tähti. Pieni koko toki tuo vielä lisähaastetta.

  Toivon olevani väärässä.
   
 7. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Calder Cupista taistelee vielä kourallinen suomalaisia, mukana ovat Miro Aaltonen (8 ott 1+4=5p) Marliesisista, Janne Kuokkanen (5, 3+1=4p) ja Aleksi Saarela (5, 2+1=3p) Checkerseistä, Niku Moosesta (7, 1+2=3p), Hintz (6, 0+3=3p) Texas Starsista ja Otto Somppi 2, 0+0=0p) Crunchista, tosin viimeksi mainittu on päässyt pelaamaan vain kahdessa loppupelissä.

  Näillä näkymin näyttää, että ainakin Aaltosen pelit jatkuvat neljän parhaan joukossa, Marlies johtaa Crunchia vastaan 3-0. Nikun Manitoba on taas 0-2 tappiolla Rockfordia vastaan. Texasin pelit Tucsonia ja Charlotten pelit Lehigh Valleyta vastaan ovat tilanteessa 1-1.

  edit. KILJOITUSVILHEET
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2018 klo 16.05
 8. TaiDoumi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SashanPantterit
  Lainaus:
  Nikua varmaankin tarkoitat? Ja sen verta viilaten vielä, että Texasissa pelaa Hintz ei Hinz :)
   
 9. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Hintz viime yönä 1+1 Texasin voittopelissä Tucson Roadrunnersia vastaan ja voitot nyt 2-1 Starsille. Hintzillä seitsemään peliin tehot 1+4=5 ja johtaa Miro Aaltosen kanssa suomalaisten pistepörssiä tällä hetkellä.
   
 10. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ville Pokka siis vahvistettu Omskin mieheksi, eli lähtö Venäjälle edessä.

  Hurja homma kyllä, että toisella kierroksella aikanaan varattu Pokka sai vankan liigataustansa ja hyvien nuorten MM-peliensä jälkeen pelata 4 täyttä kautta ja kaikkiaan 289 peliä AHL:ssä ilman ainuttakaan NHL-peliä. No, nyt eivät näytöt riittäneet, se ainakin lienee selvä.

  Jotenkin luulisi jäävän vähän pelaajalle hampaankoloon kaivelemaan, että noin pitkä aika vierähti, porukka ympärillä on mennyt ylös ja alas ja niin vain jäi sitten ne NHL-kaukalot korkkaamatta.

  No, ikää 24 vuotta ja nyt Omskissa pari kovaa kautta ja siinä on vielä hyvää aikaa lähteä uudestaan yrittämään kypsemmällä mutta silti varsin hyvällä pelimiehen iällä.
   
 11. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Ei ainakaan heittänyt pyyhettä kehään. Voipi olla kova luu Avangardissa tuolla asenteella.
   
 12. agent082 Jäsen

  Montakos kertaa Pokka oli ylös kutsuttuna näiden kausien aikana?
   
 13. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Heponiemi syötti viime yönä Broncosin ensimmäisen maalin ja teki itse toisen. Lopulta Broncos voitti pelin 3-0 ja ratkaisi mestaruuden 4-2 otteluvoitoin. Pari pinnaa pitäisi Heponiemen kerätä Memorial Cupissa niin tulisi 150 pinnaa täyteen tältä kaudelta.
   
 14. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  2014-15 Reserviryhmään AHL-kauden päätyttyä tokalle pudotuspelikierrokselle
  2015-16 Päivän visiitti NHL-kauden avauksessa
  2017-18 Viisi päivää ylhäällä joulukuussa

  Ennen kauden alkua liikkui sitten enemmänkin, eli oli jo lähetetty farmiin ja sitten kutsuttiin takaisin ennen uutta farmikomennusta. Mutta nuo ylläolevat varsinaisen NHL-kauden aikana.
   
 15. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Anaheim,Buffalo,Leijonat
  Lainaus:
  Kai tuo on aina ollut vähän nokkimis järjestyksessä aina väliinputoaja.

  Itekki luulisin, että olis nyt edes vaikka viime kaudesta annettu pelata ku ei tuo Chigagon tai Sensin peli nyt niin mairittelevaa ollut kummallakaan.

  Edes kiitokseksi olis luullu saavan puurtamisestaan kokeilla pari peliä ylhäällä esim. Kikakos.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Roope Hintzin Texas Stars ja Miro Aaltosen Toronto Marlies ovat kahden voiton päässä Calder Cup-finaaleista. Aaltonen teki viime yönä jatkoajalla voittomaalin ja ensimmäisessä ottelussa teki kaksi maalia. Hintz puolestaan teki ensimmäisessä ottelussa tehot 1+1 ja viime yönä keräsi yhden syöttöpisteen, joten molemmat suomalaiset olleet konferenssifinaaleissa näkyvissä rooleissa.

  Oliko noita suomalaisia Calder Cupin voittajia montaa entuudestaan?
   
 17. Torspo82 Jäsen

  Lainaus:
  2000-luvulla löytyy Elite Prospectsin mukaan seuraavat:

  2015-2016: Korpisalo ja Hännikäinen
  2013-2014: Jokipakka
  2012-2013: Pulkkinen
  2008-2009: Lepistö ja Osala
  2004-2005: Niittymäki ja Pitkänen
  2001-2002: Pasi Nurminen
  2000-2001: Miika Elomo
   
 18. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Näin kirjoitin AHL-ketjun avaukseen vuonna 2012 suomalaisvoittajista, eli siitä vielä puuttuvat:

  Lainaus:
   
 19. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Taidetaan saada uusi suomalainen Calder -voittaja. Starsin Hintz ja Marliesin Aaltonen johdossa 3-0 välierissä. Tuulolakin päässyt pelaamaan IceHogseissa ensimmäisen pudotuspelinsä Marliesia vastaan.

  Onko muuten AHL jääkiekkosarjoista tänä vuonna pisimmällä kesään jatkuva?
   
 20. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Hintz iski Texas Starsin Calder -cup finaaliin ensimmäisen jatkoerän viime sekunneilla. Finaalissa Starsin vastustaja siis Toronto Marlies, joka voitti oman välieräsarjansa suoraan 4-0.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Siinähän ne tosiaan sitten ovat. Laitetaan ne nyt yhdeksi kokonaislistaukseksi sitten kun sinne uusia jäseniä tänä kesänä tullaan saamaan:

  2015-2016: Joonas Korpisalo ja Markus Hännikäinen
  2013-2014: Jyrki Jokipakka
  2012-2013: Teemu Pulkkinen
  2008-2009: Sami Lepistö ja Oskar Osala
  2004-2005: Antero Niittymäki ja Joni Pitkänen
  2001-2002: Pasi Nurminen
  2000-2001: Miika Elomo
  1998-1999: Antti Laaksonen
  1996-1997: Sinuhe Wallinheimo
  1982-1983: Kai Suikkanen, Heikki Leime ja Kari Suoraniemi
  1950-1951: Veikko Lund
  1949-1950: Veikko Lund

  En sitten tiedä lasketaanko Pentti Lundin velipoikaa Veikko Lundia suomalaiseksi vaiko kanadalaiseksi tällaisten listausten kanssa. Molemmat kansallisuudet näyttävät löytyvän, mutta ei pelannut urallaan yhtään maaottelua kummankaan riveissä. Pentti kuitenkin katsotaan ensimmäiseksi suomalaiseksi NHL-pelaajaksi, joten sen pohjalta varmaan velipoikakin voidaan katsoa ensimmäiseksi suomalaiseksi AHL-mestariksi sitten?

  Noista mestareista Pasi Nurminen ja Antero Niittymäki olivat isoissa rooleissa voittaen kyseisinä keväinä myös playoffien parhaalle pelaajalle annettavat Jack A. Butterfield-palkinnot.
   
 22. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  AHL-finaalit etenivät seitsemänteen otteluun ja ratkaiseva ottelu on tulevana yönä. Suomalaispelaajilta aika hiljainen finaalisarja tähän mennessä (Aaltonen 0+2 ja Hintz 0+1 kuudessa ottelussa), mutta vielä on sankarin viitta tarjolla.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Marlies käveli Starsin yli seiskaottelussa ja voitti sen selvin 6-1 lukemin. Aaltoselle yksi syöttöpiste ottelussa ja hänestä nyt tosiaan sitten tuorein suomalainen AHL-mestari.
   
 24. Tornados Jäsen

 25. agent082 Jäsen