Suomalainen ruoka on pahaa.

  • 8 541
  • 60

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
fat of the land kirjoitti:
Ei ne ranskalaiset kukkoa viinissä syö jokapäivä eikä italialaiset mitään pastaa/pizzaa jne.

Kyllä muuten melkein syövät. Pizza ja varsinkin pasta ovat Italiassa kansanruokia, mutta ravintolassa niihin laitetaan vähän erilaisia ja hienompia jutskia sekaan. Mutta italialainen ruokahan on todella kansanomaista, mutta pirun hyvää. Kuten sanottu, gourmetcuisinea se ei oikeastaan ole.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Predator kirjoitti:
... siis mitä vittua on RASLAKKA????? Ja ovatko nuo muut tyypillistä suomalaista ruokaa? Näitäkö Perluskoonit ja kumppanit joutuvat Suomessa käydessään "nauttimaan" ? Voihan saatana.

Kyllä mää luulen, ettei Tarjakaan valtiovierailullaan Italiassa Spaghetti Bolognesea syö...
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Predator kirjoitti:
ruokana.
... siis mitä vittua on RASLAKKA?????

Olipa houkutteleva ruokalista, soitin entiselle kolegalleni kun en tiennyt, mitä vittua se on. Ajattelin että olenpa tyhmä mies kun olen ollut keittiöissä yli 30 vuotta enkä asiasta tiennyt, mutta sitten selvisi että juuri eläkkeelle päässyt erään suuren laivayhtiön kokkien pääkouluttajakaan ei ollut asiasta koskaan kuullut, menu oli kyllä meidän molempien mielestä........stä

Edit. Jonkilaiseksi makaroniksi sitä kyllä arvelimme.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
BitterX kirjoitti:
Kyllä mää luulen, ettei Tarjakaan valtiovierailullaan Italiassa Spaghetti Bolognesea syö...

Spaghetti Bolognese on luotu Ämericassa, ihan tiedoksi vaan. Pizzan kotimaassa jauhelihaa alunperin vierastettiin pizzan yhtenä ainesosana jo pelkästään sen huonon säilyvyyden takia (kuumassa ilmatilassa) - niinpä italot laittoivat pizzoihinsa mieluummin hyvin säilyvää, suolalla ja muilla musteilla maustettua VALMISTA makkaraa tyylin meetwursti. Kunnollisessa, alkuperäisessä Italian pizzassa ei kyllä ole minkäänlaista lihaa - MOZZARELLAJUUSTO ja mausteet rapean pohjan päällä tekevät sen, mikä on alkuperäinen pizza!

Lasillinen hyvää punaviiniä mukaan, kiitos.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
veinikretski kirjoitti:
Predator kirjoitti:
ruokana.
...

Edit. Jonkilaiseksi makaroniksi sitä kyllä arvelimme.

= raslakka on lievästi paprikajauheella maustettua lakkahilloa. Näin isot pojat minulle kertoivat.

Älä kysy miksi?

edit: entäs sitten karhun paisti & salmiakki?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Predator kirjoitti:
veinikretski kirjoitti:
= raslakka on lievästi paprikajauheella maustettua lakkahilloa. Näin isot pojat minulle kertoivat.

Älä kysy miksi?

edit: entäs sitten karhun paisti & salmiakki?

~HA!!!

Tulee mieleen Suomen Madin ikivanha pikaruokalamainos:

"MAISTA UUDET KANANUGETTIMME - KOLME HERKULLISTA MAKUA: VANILJA, POSSU JA SILAKKA!"

Oli muuten Hesarissa eilen taas näppärää kuittia Chiracille. Kyllä tämä kuitenkin kohtuullisen hyvin on noteerattu. Olen toki hieman pettynyt ettei tätä ketjua ole vielä siteerattu Hesarissa.

Ps. Kenellä muulla muuten tekisi mieli vetää kohtuuttomat lärvät?
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Gerodz kirjoitti:
Omien kokemusteni pohjalta, Venäjällä ja keskieuroopassa(Kreikka, Italia, Saksa) vihannekset/salaatit ovat pääasiassa öljyssä. Toki tuollainen öljyäminen saa varmasti suoliston toimimaan

Miten se öljy siihen mahan toimintaan vaikuttaa? Mahan ja suolen tarve on toiminnan kannalta ymmärtääkseni lähinnä kuitua eikä suinkaan öljyä. Onkohan tämä nyt sitä samaa mantraa mitä kuulee töissä kun vetää oliiviöljyä suoraan pullon suusta: "tulee paska liukkaasti kun noin tekee". Joopa joo.

Suomalainen ruoka on muuten helvetin hyvää...
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Predator kirjoitti:
veinikretski kirjoitti:
entäs sitten karhun paisti & salmiakki?

On tullut karhua joskus tehtyä, ensinnäkin liha on jo itsestään voimakasta ja tummaa siihen kun juntataan vielä kaikkien ulkolaisten suursuosikki salmiakki niin siinä on sellainen yhdistelmä että ei muuta kun maitoa päälle, ja vessaan. Hu hu, kukahan tuon antoi mennä läpi.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Chirac?

Kuka tämä Chirac edes on?

Tämän päivän Kauppalehdessä oli muuten juttu, jossa joku englantilainen lehti kehui suomalaista ruokaa. Minä sanon että julkisuus on aina Suomelle hyväksi, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Se on sitten eri asia, saavatko nämä ynnämuiden lausunnot muualla julkisuutta...
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomalainen ruoka on erinomaista....suomalaiseen suuhun. Mielestäni koko riita menee hukkaan kun kiistellään vain ainesosasista tai puhtaudesta ym. joutavasta. Varsinaiset erothan ovat kuitenkin kansalaisissa ja heidän makutottumuksissaan. Suomalaisten suosituimmat ruokalajit ovat lihapullat, lihamakaronilaatikko, pizza, karjalanpaisti, kiusaukset ja niiden seurana joko kokonaisia perunoita tai muussia. Miehille maistuu kaikista rasvaisemmat versiot. Eivät kyllä voi noidenkaan lajien valmistajat kovin kehua suomalaisuudellaan. Edes peruna ei ole mikään suomalainen tuote, sehän pakkoistutettiin tänne Perusta vasta parisataa vuotta sitten. Makaroni? Hah.

Valmisruokien, eineksien käyttö on lisääntynyt räjähdyksenomaisesti eikä niiden kohdalla useinkaan voi mistään erinomaisista makuominaisuuksista puhua. Einesten suosio kertoo missä meillä mennään. Nopeasti ja helposti jotain lämmintä suuhun. Suomalaisen ruoan tärkein tehtävä on siirtää nälän tunnetta 4-8h eteenpäin. Sen on hyvä olla myös lämmintä muttei välttämättä. Suolan lisäksi muita mausteita ei tarvi olla.

Mutta ihan periaatteen vuoksi olisi sopivaa että Berluskonin ja Sirakin käydessä täällä seuraavan kerran, heille olisi tarjoiltuna muista poikkeava pääruoka. Ensin mainitulle jauhelihaspakettia ja jälkimmäiselle kanaa viinissä. Muille sitten etiketin mukaisesti.

Omaan suuhuni suomalainen ruoka sopii vallan hyvin, vaikka olenkin hienohelma herkkäsuu. Aidosti suomalaiskansallisina ruokien raaka-aineina pidän:

- sienet, varsinkin korvasieni, tatit, lampaankääpä, ukonsieni
- kalat, lohi toki etunenässä, mutta myös kuha, ahven, muikku (kuuluvatpa keskieuroopan kuivanmaan herkkuperseilijät nautiskelevan täältä viedyillä särkisäilykkeillä!)
- riista kaikkinensa, linnut erityisesti (tuskin sopivat ulkomaiseen suuhun)

En ymmärrä miksi ulkolaisille pitää väenvängälä edes tyrkyttää sellaisia ruokia, joita he vieroksuvat. Ruokapuolella mennään yhä perse edellä puuhun. Tuottajan (mestarikokin) ehdoilla. Monella muulla sektorilla on ollut pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ruveta tarjoamaan sitä mitä ihmiset itse haluavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös