Suikkaselle kenkää!

  • 236 756
  • 1 380

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Voittihan Kärpät maalipaikat torstaina ensimmäisessä erässä, sitä ei sovi unohtaa.
Muistaakseni Kalpan pelinumeroiden yhteenlaskettu summa oli kuitenkin silti isompi.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Huonosti olen noista pesiksen sopupeleistä perillä, kun laji on yksi inhoamistani. Totuus lienee siis siellä jossain:)Itse olen kuitenkin ensisijaisesti saanut Kaitsusta suoraselkäisen, vaikkakin ehkä myös vähän moukkamaisen kuvan.
Moukka todellakin ja pahimman luokan kusipää. Oli jo pelaaja-aikoinaan eikä ole siitä mihinkään muuttunut. Minua ei siis haittaa laisinkaan se että Suikkanen oli Lipon palveluksessa. Työtään teki. Sen sijaan hänen käytöksensä Kärppien kannattajia ja jopa vanhoja pelikavereitaan kohtaan oli ala-arvoista ja kuvottavaa. Ne perseilyt eivät unohdu vaikka jollain ihmeen konstilla toisi Kärpille mestaruudenkin. Sille asialle ei toki tällä hetkellä ole mitään vaaraa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tuskinpa Junnon&kumppaneiden kärsivällisyys loppuu ennen joulua, joten tämä Suikkas-kortti tulee takuulla katsottua niin pitkälle ettei asiasta jää mitään epäselvyyttä (ja todennäköisesti vielä reilusti ylikin).
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Su(i)kkanen ei sanojensa mukaan enää treenauta pelaajia piiputtamalla tukkoon, niin ihmettelen tuon Kärppien perinteisen ilmeen, eli vikkelyyden puutetta. Siihen on yleensä pääpainoisesti voinut luottaa, eli Kärpät=pieni, vikkelä ja taitava. Enää pieni taitaa osua lähimmäksi. Vahvuusalueet täysin kadoksissa, sillä ei ne muut jengit pitäisi niin paljon parempia olla, että tappio alkaa siintää todennäköisempänä vaihtoehtona kuin voitto.Fysiikkapuolen tasapaino ja henkisen puolen takalukko?Pelaajat alkavat todellakin olla sitä sitä kastia, ettei tuolle sijalle pitäisi olla mitään syytä.Monien Löppöset ja Möttöset pyyhkivät Kärpillä jäätä, SIIS KÄRPILLÄ PRKL!

Organisaation uskallus, ammattitaito ja kyky hahmottaa Kärppien taivalta myös tulevaisuuden Kärppiin tätä kautta peilaten ei pitäisi olla vaikeaa. Jos tänäänkin hävitään, niin on järjellisesti vain yksi vaihtoehto. Jos voittaisimme, niin se ratkaisee mun silmissä, miltä peli näyttää, onko se kehittynyt, onko suunta nousujohteinen selkeästi, vaikkei vastassa olekaan Liigan kärkijoukkueita.On tärkeää nähdä, mitä tällä välin on tehty sen eteen, että jonkinlainen yhtenäisyys ja harmonia alkaisi näkyä.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
]
Tuskinpa Junnon&kumppaneiden kärsivällisyys loppuu ennen joulua, joten tämä Suikkas-kortti tulee takuulla katsottua niin pitkälle ettei asiasta jää mitään epäselvyyttä (ja todennäköisesti vielä reilusti ylikin).

Joo, justiin nyt on turha potkia Suikkasta pois. Kyllä, kaikki ongelmat ovat tosia ja on todennäköistä, että ne eivät ratkea! Kaaoskiekon valmennukselle pitää antaa kuitenkin riittävä mahdollisuus, koska kyseessä on kuitenkin kärppälegenda. Ennenkaikkea tulevia ratkaisuja pitää tehdä kestävien ratkaisujen pohjalta.

Selkeä vaihtoehto on heittää Suikkanen pois ja nostaa Manner ykköseksi, mutta vain jos häneltä löytyy selkeä ja uskottava suunnitelma pelin parantamiseksi. Toisaalta kyllä muukin valmennusjohto on vastuussa tästä kaaoksesta.

Suikkasen harteille voi kaataa tästä sopasta aika paksun siivun, mutta on se kumma jos Aho ja joukkueenrakennus tästä kuivin jaloin luovii!
 

Sammeri2

Jäsen
Monen pelaajan kohdalla kesäharjoittelu on ollut puuttellista tai he ovat palanneet juuri pitkiltä sairaslomilta, joten osalla ainakin voi hyytyä energia tuon vuoksi pelin loppua kohti. En minäkään usko, että taktinen puoli olisi ainut ongelmatekijä. Se kuitenkin ihmetyttää, että sellaista kunnon tappomeininkiä ei tunnu löytyvän millään, vaikka juuri sitä odotin Suikkasen joukkueelta.

Itse ole sitä mieltä, että juurikin tuo taktinen puoli on joka mättää. Pelaajat on erityisesti hyökkäysalueella aivan eksyksissä. Toisteisuus puuttuu, etäisyydet venyy ja ajoitukset aivan pielessä. Suikkasem "Kamoon"-huudot ei paljon auta.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Huoh, Junnon haastattelun perusteella Suikkasen asema ei ole horjunut yhtään. Kyllä tämä kausi oli tässä, ei Suikkanen saa tuota laivaa kääntymään ja vitkastellessa kaikki potentiaaliset Kain korvaajat menee sivusuun (Tuokkola--->JYP, Erkka--->Lukko). Näin siis huhuissa. Toivottavasti ensi kauden joukkuenrakennus (ilman Suikkasta) on jo kovasti käynnissä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulipahan mieleen semmoinenkin, että tätä se teettää, kun sarja ei ole auki. Ei paljon kateltas tätä menoa, jos olis pelko persiissä tippumisesta. Nyt sen sijaan voidaan puppeloida ihan rauhassa. Tammikuussa sitten kupataan vielä joukkue tyhjäksi noihin Mestiksestä nousseissin porukoihin. Että näin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei se ole Suikkasesta kiinni, vaan tästä vitun vammaisesta Liigan kalenterista. Onhan se nyt saatanan epäreilua että Kärpät joutuu päivästä toiseen pelaamaan sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita vastaan!!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
McTorso saa toki itse valottaa asiaa, mutta kesäisten keskustelujen perusteella hän hieman yliarvioi Kärppien rosterin yksilötasoa. Ainakin mieleen piirtyy lainaus siitä, kuinka Kähkösen ja Savinaisen voi asettaa rosterivertailussa samalla viivalle, Ruohomaan piti voittaa J-M Järvinen ihan helposti vertailussa, ja Albert ei kauas jäisi Jani Lajusesta.
Kähkönen on loistava taistelija ja alivoimapelaaja. Mielestäni Savinaisen perin hankalan viime kauden jälkeen oli aivan perusteltua vertailla näitä kahta pelaajaa keskenään. Nyt tiedämme, että Kähkönen on loukkaantumista kärsivä liigajyrä ja Savinainen tuleva maalipörssin voittaja. Nostan käden pystyyn virheen merkiksi.

Ruohomaa on pelaaja, joka on takuuvarmasti kärsinyt eniten Kärppien erityislaatuisista haasteista alkukauden aikana. Hän on aivan loistava pelaaja, jonka Suikkanen laittoi jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Hurja oli miehen kuormitus alkukauden aikana ja aivan syystä. Nyt hän huilailee muutaman viikon. Palatessaan hänet laitetaan aidosti kärkilaitureiden väliin ja voimme molemmat helmikuussa sanoa, että Ruohomaa voittaa Järvisen helposti vertailussa.

Yleisellä tasolla asiaa tarkastellessa haluan huomauttaa, että Kärppien tulevaa menestystä kesällä arvioidessani painotin paljon myös sitä tosiasiaa, että Kärppien resursseilla joukkue vahvistuu kesän jälkeen vielä paljon. Näin myös tapahtui ja joukkue vahvistuu puolustuksen osalta vielä lisää. Lopuksi haluan vielä sanoa, ettei ole oikein tehdä marraskuussa lopullisia johtopäätöksiä koko kaudesta. Pytty jaetaan huhutikuussa ja Kärpät voi sitä aivan hyvin nostella.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Terkkuja räkänokalta.

Joulukuun maaottelutaukoon asti on aikaa näyttää, että jotain alkaa oikeasti tapahtumaan. Selitykset on nyt selitelty ja nyt pitää tulla tuloksia. pisteitä pitää tulla jatkossa >1,5/ott. Mielellään lähemmäs 1,7 - 1,8.

Aikaa siis seuraavat ottelut (12kpl):
Ti 15.11 Kärpät - Pelicans (3)
To 17.11 KalPa - Kärpät (0)
La 19.11 Kärpät - KooKoo (3)
Ti 22.11 Lukko - Kärpät (3)
To 24.11 Ässät - Kärpät (1)
La 26.11 Kärpät - Sport (0)
Ti 29.11 Pelicans - Kärpät (2)
Pe 2.12 HIFK - Kärpät (3)
La 3.12 Kärpät - Ilves (3)
Ma 5.12 Jukurit - Kärpät (0)
Pe 9.12 Kärpät - SaiPa (3)
La 10.12 JYP - Kärpät (0)

Suluissa oma (optimistinen) näkökulma pistemäärälle.
Eli omalla arviolla 21/36 pistettä jaossa olevista olisi saavutettavissa (p/o 1,71). Tuosta kärsii vielä yhden tappion ottaa ja oltaisiin vielä tuossa minimissä, millä vielä pysyttäisiin pleijareiden tuntumassa. Jos aletaan enemmän jäämään, niin sitten ei kyllä hyvä heilu. Käytännössä kotoa pakko kairata voitot melkein kaikista peleistä (Sport:sta lasken tappion - Ilves voi myös olla hankala ja tieten Pelicans huomenna) ja päälle pitäisi kairata vielä vieraista muutamat pisteet.

Näiden pelien jälkeen on runkosarjaa pelattu tasan puolet ja tässä vaiheessa ei kärsi olla jotain 10 pistettä kaulaa pleijareihin. Jos Kärpät pääsisi tuohon minimiin (1,5pts/o), sijoitus olisi puolivälin krouvissa 7. tai 8. Jotta kuuden sakkiin olisi saumat, pitäisi loppukausi vetää tuommoiselle 1,7pts/o keskiarvolla, eli käytännössä liigan neljän parhaan joukkueen tasolla. Jos päästään vielä tuosta yli ja rykäistään 2:lla alkavaa, niin sitten on saumat jopa neljän sakkiin. Semmoiseen muutokseen nyt ei taida uskoa edes @McTorso?

Jos mietitään vaikkapa Lukkoa. Sen pitäisi käytännössä voittaa kaikki 11 jäljellä olevaa ottelua, jotta se olisi kiinni viimeisessä pleijaripaikassa (siis tuossa 30. ottelun kohdalla). Ovat pelanneet 0,7pt/o keskiarvolla. Nyt pitäisi rykäistä sitten yhteentoista otteluun 29 pistettä, jotta olisi tuossa viivalla, missä nyt menee HIFK. Ja jo nyt näkee, että Lukon pitäisi pelata koko loppukausi TPS:n ja Sportin tasolla (> 1,7pt/o), jotta pääsisi edes säälipleijareihin runkosarjan lopuksi, kun samalla lukemalla Kärpät menisi jo kuuden sakkiin. Siellä alkaa oikeasti matematiikka tulemaan vastaan hyvin äkkiä. Kurssi pitäisi muuttua siellä nyt heti - muuten menee mahdottomaksi. 3-4 tappiota tähän väliin ja sitten voi sanoa jo moro.

Miksikö puhun Lukosta täällä Suikkaselle potkut ketjussa?
No siksi, että seuraava valmentaja, joka saa kenkää on Juha Vuori. Veikkaan sen tapahtuvan viikon- kahden sisällä, jos ei voittoja tule seuraavista otteluista. Rauma päässee siis valitsemaan parhaan vapaana olevan koutsin päältä. En tiedä, onko se Heikkilän Kake vai Tuokkola? Voi olla joku yllärikin. Meidän tuurilla Lukko ottaa turpaan tällä viikolla SaiPalta, Pelicansilta ja Jukureilta. Sen jälkeen penkin takana on uusi mies, joka johtaa joukkonsa selvään voittoon Kärpistä.

Sitten seuraava mahdollinen ehdokas onkin jo meidän räkänokkien kuningas.

Otetaanpa update tähän...
Aikaa siis seuraavat ottelut (12kpl):

Ti 15.11 Kärpät - Pelicans (3) (0)
To 17.11 KalPa - Kärpät (0) (0)
La 19.11 Kärpät - KooKoo (3) (2)
Ti 22.11 Lukko - Kärpät (3)
To 24.11 Ässät - Kärpät (1)
La 26.11 Kärpät - Sport (0)
Ti 29.11 Pelicans - Kärpät (2)
Pe 2.12 HIFK - Kärpät (3)
La 3.12 Kärpät - Ilves (3)
Ma 5.12 Jukurit - Kärpät (0)
Pe 9.12 Kärpät - SaiPa (3)
La 10.12 JYP - Kärpät (0)

(tilanne 20.11: -4 pistettä)


Pitikin Jinxata tuo Lukon homma... Lukon hallituksella on kriisikokous menossa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ti 15.11 Kärpät - Pelicans (3) (0)
To 17.11 KalPa - Kärpät (0) (0)
La 19.11 Kärpät - KooKoo (3) (2)
Ti 22.11 Lukko - Kärpät (3)
To 24.11 Ässät - Kärpät (1)
La 26.11 Kärpät - Sport (0)
Ti 29.11 Pelicans - Kärpät (2)
Pe 2.12 HIFK - Kärpät (3)
La 3.12 Kärpät - Ilves (3)
Ma 5.12 Jukurit - Kärpät (0)
Pe 9.12 Kärpät - SaiPa (3)
La 10.12 JYP - Kärpät (0)

(tilanne 20.11: -4 pistettä)
Kriittisessä vaiheessa ollaan. Viime viikko ei mennyt niin kuin olisi pitänyt mennä. Lauantain kahden pinnan Kookoo-voitto toi Suikkaselle pari päivää näin alkuun jatkoaikaa. Lukko vaihtaa päävalmentajaa tänään ja huomenna hyökkää virtaa täynnä Kärppien niskaan. Ässillä menee Jyrki Ahon johdolla kohtuu lujaa, ja joukkue on saanut takuulla lisävirtaa Eeva Perttulan toimitusjohtaja-nimityksen myötä. Lauantain Kärpät-Sport -peli kuuluu Sportilla sarjaan "olisi erittäin kiva kurmuuttaa Kärppiä Raksilassa" - varsinkin kun kyse on Tomek Valtosesta ja Vaasan Sportista. Tiukka viikko siis tiedossa tällä viikolla.

Vaikka tähän ketjuun kirjoittelen, halusin/haluaisin antaa Suikkaselle aikaa, ymmärtää tämän rakennusprojektin haastavuus ja koettaa löytää kullekin palikalle oma paikkansa Kärppien palapelissä. (Ei siis mitään henkilökohtaista; ennemminkin harmittaa Suikkasen puolesta.) Tulokset edellä kuitenkin mennään eikä nämä tulokset ole olleet kovinkaan kaksisia, päinvastoin: tunnelin päässä ei ole näkyvissä valoa.

EDIT: Tuomas Tuokkola Kookoohon Petri Mattilan tilalle ja Kake Heikkilä Lukkoon Juha Vuoren tilalle. Erkka Westerlund olisi siis vielä "vapaana"...
 
Viimeksi muokattu:

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Mitäs se Rautakorpi tänä vuonna puuhailee ?? Tapola tai Virta seuraavalle sitten...
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kärpät myöhästyi potkujen antamisessa, paras vaihtoehto meni Raumalle. Tämä kausi oli valitettavasti tässä.

Kaikki kunnia Kaken hauikselle, mutta Suikkasen korvaaminen Heikkilällä ei olisi kyllä vienyt asioita yhtään eteenpäin. Kaken kiekon parhaat päivät on nähty yli kymmenen vuotta sitten. Ennemmin minä KooKoon uuden koutsin perään itkisin.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Nooh nythän näyttää siltä, että Kärpät on lähiaikoina tippumassa sarjajumboksi. Kun ainoat alapuolella olevat joukkueet ovat ostaneet itselleen pelikirjan. Lukko nyt ehkä vanhemman puoleisen, mutta pelikirjan kuitenkin. Kärpillä sellaista ei ole, kova tsemppari kyllä, mutta ei pelikirjaa.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Kaikki kunnia Kaken hauikselle, mutta Suikkasen korvaaminen Heikkilällä ei olisi kyllä vienyt asioita yhtään eteenpäin. Kaken kiekon parhaat päivät on nähty yli kymmenen vuotta sitten. Ennemmin minä KooKoon uuden koutsin perään itkisin.

On Kakella sentää rakenne pelissään, ei perustu pelkästään ajatukseen, että muna pystyssä kiekon perään ja kyllä se siitä.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Noutaja tulee ???

Lehkonen sanoi muinoin jossakin haastattelussa, että häntä kyllä kiinnostaa liigassa valmentaminen, mutta HIFK ja Lukko eivät kiinnosta.
Pitkävihainen?

Siinä varmaan olisi kaveri joka ainakin yrittäisi peluuttaa Frölundakiekkoa liigassa.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kärppiä huonompia on tällä hetkellä vain kaksi joukkuetta ja molemmat teki selkeän ryhtiliikkeen, jolla yritetään saada muutosta aikaiseksi ja peli kulkemaan. Oletettavasti myös uudet valmentajat tuovat ainakin jonkin verran pirteyttä joukkueisiin, kun voivat aloittaa ns. "puhtaalta pöydältä" uuden valmentajan kanssa. Kaikki kunnia Suikkaselle, mutta oletettavasti seuraavan parin viikon aikana Kärpät löytynee jumbosijalta, ja tuollaisella joukkueella ei vain voi olla koko liigan huonoin. Loukkaantumisia on, mutta edelleenkään sillä ei voi selittää kaikkia ongelmia, mitä joukkueella tällä hetkellä on. Tässä tilanteessa ei pitäisi olla mitään muuta vaihtoehtoa kuin kiittää Kaitsua kuluneen kauden saavutuksista ja antaa jollekin toiselle valmentajalle mahdollisuus näyttää, mitä tästä joukkueesta saa irti.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Nonnih - Tuokkola Kouvolaan! On mielenkiintoista seurata, kuinka Tumpilla lähtee kulkemaan suht' vaatimattoman rosterin kanssa. Olisin kelpuuttanut hänet Kärppiin oikopäätä, mutta nopeat(!?) syövät hitaat, vaikka onhan tässä jo vitkuteltukin ennenkuin ekat potkut tulivat.

Suikkaselle alkaa piinaviikko, sillä tulosta on tultava tällä viikolla jo lopultakin, tai tilanne alkaa olla niin sijoituksen kuin pisteide kun osalta liian haasteellinen. Olletikin, kun ei joukkueella ole vieläkään mitään järjellistä pelissysteemiä, joka kantaisi 60 minuuttia vastukseen ja pelitilanteeseen katsomatta.
Nyt, kun Tuokkola on pois laskuista, alkaa olla se ja sama, kuka turakainen tuolla Kärppien penkin takana heiluu. Tämä kausi on suuressa vaarassa mennä ihan persiilleen.
 

JPL

Jäsen
Heh - tuli tosiaan Jinxattua tuota, ottaako Lukko Heikkilän vai Tuokkolan... no meni sitten molemmat kerralla. Toinen toki Kouvolaan ja toinen Raumalle, mutta silti.

Jos Erkka ei ole saatavilla, niin sitten mennään Kaitsulla lujaa ja alaspäin.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo-o, eipä kannata Suikkasta enää tämän kauden aikana potkia pois. Ainoa hyvä vaihtoehto kun meni Kouvolaan, sillä oletuksella, että Erkkaa ei valmennushommat kiinnosta.
 

Redbull

Jäsen
Se on ainoastaan hyvä että Heikkilä ja Tuokkola työllistyivät tässä kohtaa. Ja Erkkaa nyt ei Oulussa motivoi yhtään mikään.

Suikkasella todennäköisesti mennään katkeraan loppuun asti. Jos tarvetta muutoksille ilmenee niin sitten sen täytyy olla jatkuvuuden puolesta Mamba's monday all week long.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös