Suosikkijoukkue
HIFK
Trailerin perusteella siis pelkkää räiskintää tarjolla jenkkiteineille. Tuon perusteella tullaan taas aina vaan kauemmaksi Roddenberryn Trek-filosofiasta. Toivottavasti itse leffa sitten tarjoaa muutakin kuin hienoja efektejä ja lasersotaa.
 
Mikko Kurvinen: 0,02 maalia per ottelu

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Onko Star Trek: Voyager mistään kotoisin?

Juuri Deep Space Ninen toisen kerran läpi katsoneena heräsi vähän mielenkiinto tähän. Olen yrittänyt pariin kertaan aikanaan aloittaa katsomista, mutta aina vaan joku ollut ettei oikein ole napannut seuraaminen.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Voyagerin alku on suoraan sanottuna melko paskaa. Siis pari-kolme ensimmäistä kautta. Neljännestä kaudesta eteenpäin alkaa parantua selkeästi ja löytyy jaksoista monta suoranaista helmeäkin. Mutta kokonaisuutena mielestäni ilman muuta heikon ST sarja.

Mutta kyllähän tuo nyt läpi kannattaa katsoa jos ST-maailma muuten on lähellä sydäntä. Jeri Ryan on myös varsin muodollisesti pätevä syy.
 
Moi, olen jarska. En ota selvää asioista.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Voyagerin alku on suoraan sanottuna melko paskaa. Siis pari-kolme ensimmäistä kautta. Neljännestä kaudesta eteenpäin alkaa parantua selkeästi ja löytyy jaksoista monta suoranaista helmeäkin. Mutta kokonaisuutena mielestäni ilman muuta heikon ST sarja.

Mutta kyllähän tuo nyt läpi kannattaa katsoa jos ST-maailma muuten on lähellä sydäntä. Jeri Ryan on myös varsin muodollisesti pätevä syy.
Sarja paranee tosiaan vanhetessaan. On alkukausillakin joitain ihan hyviä jaksoja, ihan mielellään niitäkin katsoo. Kakkoskausi on minusta ihan kohtalaisen hyvä, kolmoskauden taso taas selvästi heikompi. Sitten tosiaan neloskaudesta eteenpäin tahti alkaa taas parantua, ja samalla melko turhaksi jäänyt Kes-hahmo korvataan barbie-borgilla eli Jeri Ryanin muodollisesti pätevästi esittämällä Seven Of Ninella. On kyllä niin komea runko Sevenillä, että minäkin alistuisin assimiloitavaksi koska vain. Tosin Seven ei ole pelkkää silmänruokaa vaan hahmolle on kirjoitettu monta hyvää jaksoa.

Oma Voyager-urakkani on edennyt nyt kutoskauden puoliväliin, aloitin siis koko sarjan ykköskaudesta tässä alkuvuodesta ja olen noita varsin hyvällä tahdilla katsellut. Mukaan mahtuu muutama ensiluokkainen jakso millä Star Trek -mittapuulla tahansa, esimerkiksi Timeless-jakso (joka oli Voyagerin sadas jakso) oli minusta oivallinen.

Myös ns. tuplajaksoja on ollut suht monta, ja niihin on yleensä panostettu sekä käsikirjoituksen että esillepanon suhteen. Varsinkin borg-jaksot ovat minusta hyvää Star Trekiä. Lisäksi jakso "Thirty days" oli siitä merkittävä, että siinä yhden päähenkilön eli luutnantti Tom Parisin käytöstä ei painettukaan villaisella, kun hän rikkoi räikeästi käskyjä ns. hyvän asian nimissä. Paris heitettiin kylmästi 30 päiväksi putkaan eristyksiin ja samalla hänet alennettiin aliluutnantiksi pysyvästi (tietääkseni hän saa ylennyksen takaisin myöhemmin sarjassa, mutta on kuitenkin toista vuotta alemmassa arvossa). Yleensähän Star Trek -sarjoissa on perinteisesti painettu jaksojen välillä turhankin herkästi ns. reset-nappulaa, ja yhden jakson seuraukset eivät aina välittyneet seuraaviin jaksoihin (Next Generationkin kärsi tästä alkukausilla).

Välillä kuitenkin on tullut jaksoja, joissa käsikirjoitus on ollut hieman hutera tai hahmojen käytös on ollut epäloogista verrattuna aiempaan. Tosin eipä näitä ongelmia ole vältetty missään Star Trek -sarjassa.

Vaikka Voyager onkin Star Trek -sarjoista tietyllä tavalla "huonoin", niin huonoin tarkoittaa tässä tapauksessa vain vertailua muihin Trek-sarjoihin. Vertailussa tieteissarjojen yleiseen tasoon Voyager pärjää loppujen lopuksi aika hyvin ja varsinkin sarjan viimeisillä kausilla on tarjolla monen monta A-luokan jaksoa, joskus useita peräkkäin. Sarja kuitenkin jatkui suunnitellusti täydet seitsemän kautta ja keräsi kohtalaisesti yleisöäkin, joten ei se niin huono missään nimessä ole kuin mitä kärkkäimmät Trek-kriitikot ovat sitä mustamaalanneet. Jos parhaat Trek-sarjat ovat kouluarvosanoilla mitattuna ysiä ja kymppiä, niin Voyager on keskimääräisesti seiskan ja kasi puolen välillä. Alkukausista vähän huonommat arvosanat, loppukausista paremmat.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Star Trek: Voyager -urakka päättyi reilu viikko sitten, eli seitsemäskin kausi päättyi. Nyt on sitten samalla katsottu joka ainoa Star Trek -jakso ja elokuva, kaikki ovat myös omassa hyllyssä bokseina ja dvd-levyinä:
-kolme kautta alkuperäissarjaa
-animaatiosarja (yksi kausi)
-seitsemän The Next Generation -kautta
-seitsemän Deep Space Nine -kautta
-seitsemän Voyager-kautta
-neljä Enterprise-kautta
-11 elokuvaa (10 oikeaa elokuvaa ja yksi J.J. Abramsin vaihtoehtotodellisuus-Trek)

Voyagerin loppuvaikutelmat ovat kutakuinkin samat kuin kutoskaudellakin, ei sarja enää mihinkään oleellisesti muuttunut. Ihan hyviä jaksoja seiskakaudellakin, tosin osassa jaksoista huomasi jo taisteluväsymyksen. Kaksiosainen päätösjakso alkoi oikein hyvin, mutta hieman lässähti loppua kohden, ja Voyagerin paluu alfakvadranttiin oli hieman antikliimaksi. Vähintäänkin olisi saanut tehdä "Kuninkaan paluut", pitkittää loppua ja esittää vähän, miten hahmoille kävi paluun jälkeen.

Chakotayn esittäjä Robert Beltram on sarjan jälkeen antanut kovaakin kritiikkia Voyagerin käsikirjoittajia ja tuottajia kohtaan, ja osittain mies on oikeassa siinä, että linja oli paikoin varsin epätasainen. Beltramin suurin ongelma oli tietysti siinä, että Chakotayn hahmo jäi loppua kohden lähes täysin statistiksi paria poikkeusta lukuun ottamatta, vaikka kyse oli aluksen ns. förstistä. Ero esimerkiksi TNG:n Will Rikeriin oli huomattava.

Vaikka Star Trekin maailmaan kuuluukin humanistinen hyveellisyys ja toisten huomioon ottaminen, niin välillä kapteeni Janewayn nöyristely vieraiden kulttuurien edessä sekä turhan passiiviset otteet taisteluissa jäivät vähän kaivelemaan. DS9:n kapteeni Benjamin Sisko olisi luultavasti kylmästi jättänyt pahimmat häiriköt huomiotta ja pistänyt kovan kovaa vastaan - tarvittaessa ronskein ja puolilaittomin ottein. Ei sitä tarvitsisi jokaista öykkäriä ja avaruusnatsia pokkuroida ja vedota ohjesääntöön.

Kyllä Voyagerin silti ihan ilokseen katseli läpi, ja kuten aiemmin olen sanonut, niin keskinkertainenkin Star Trek on silti parempaa kuin valtaosa muista tarjolla olevista tieteissarjoista.

Nyt on vain sääli, ettei mitään uutta Star Trek -tv-sarjaa ole näköpiirissä. Sellaiselle olisi tarvetta edelleenkin, ja mielellään oikeassa ja aidossa Star Trek -universumissa, ei missään vaihtoehtois- tai rinnakkaismaailmassa. Toki uuden Star Trek -elokuvan menen ensi-iltaviikolla katsomaan, mutta ei se kuitenkaan ole sama asia kuin aito tavara.

Perinteisen Trek-historian korvautuminen Abramsin lens flare -hittiteoksilla joissa "cool" on avainsana ovat vähän sama asia kuin jos PC-käytön pitkä historia loppuisi ja tilalle tulisi Applen iPad. Onhan siinä iPadissa koreat valkoiset kuoret ja virtaviivainen design, mutta käyttötarkoitukset ovat paljon suppeammat ja laite paljon joustamattomampi ja sisältä heikkotehoisempi kuin PC.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
The Next Generationin 3. kausi piti ilmestyä blurayna jo viime viikon keskiviikkona, mutta eipä ole vieläkään näkynyt. Maanantaita arveli Verkkokaupan myyjä, joten nähtäväksi jää huomenna sitten.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
The Next Generationin 3. kausi piti ilmestyä blurayna jo viime viikon keskiviikkona, mutta eipä ole vieläkään näkynyt. Maanantaita arveli Verkkokaupan myyjä, joten nähtäväksi jää huomenna sitten.
Discshop lähetti sekä TNG3:n että ENT1:n jo viime maanantaina, ja keskiviikkona oli paketti perillä. Siellä oli myös halvin hinta, jonka löysin.
 
Aika multaa puistot.

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Star Trek - Voyagerin 3. kauden toiseksi viimeinen jakso tuli tänään katsottua kaverini kanssa ja on pakko laittaa ruksi seinään, sillä kolmas jakso peräkkäin oli vähintään luokkaa "hyvä". Kokonaisuutena 3. kausi on ollut välttävä vaikka tämän 3. kauden loppujaksot ovatkin olleet keskimäärin hyviä. Varsinkin 3. kauden 23. jakso, Distant Origin oli huikea. Mites muut JA:n Star Trek-fanit, mitä ylipäätään pidätte Star Trek - Voyagerista? Oma mielipiteeni on ettei tämä nyt mitään TNG:n tasoa ole, mutta ei niin huono mitä Enterprise tai DS9 olivat. TOSia en ole ikinä katsomalla katsonut.

Parit linkit:
Memory Alpha - The Star Trek Wiki
http://en.memory-alpha.org/wiki/Distant_Origin_(episode)

-Tinke
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Mites muut JA:n Star Trek-fanit, mitä ylipäätään pidätte Star Trek - Voyagerista? Oma mielipiteeni on ettei tämä nyt mitään TNG:n tasoa ole, mutta ei niin huono mitä Enterprise tai DS9 olivat. TOSia en ole ikinä katsomalla katsonut.
Voyager on ihan mainio sarja sekin, vaikkei nouse TNG:n ja DS9:n tasolle. Ja VOY ehdottomasti paranee edetessään, eli jos ensimmäistä kertaa sarjaa katsot, kaikki parhaat jaksot ovat vielä edessä päin.

Minulle DS9 on se paras Trek-sarja, lähinnä yhteen paikkaan sijoittuvat tapahtumat ja siitä johtuva jatkuvajuonisuus sekä vähän synkempi meininki vakuuttivat. Ja Sisko on kova jätkä.

TNG S3 ja ENT S1 Blu-rayt tuli viikko sitten postissa, ja TNG jäi ihan paitsioon kun innostuin pitkästä aikaa Enterprisea katselemaan. Kyllä tästäkin taas onnistui innostumaan, vaikkei ENT ihan parasta Trekkiä olekaan (varsinkaan 1. kausi). Setissä oli muuten mukana mm. uusi Rick Bermanin ja Brannon Bragan haastattelu, jossa Berman perusteli harvinaisen hyvin päätöksen tehdä prequel-sarja eikä mennä entistä pidemmälle tulevaisuuteen. En päätöstä aiemmin kunnolla tajunnut, mutta nyt ostan perustelut. ENT on mainettaan parempi sarja, harmi kun loppui kesken.
 
Aika multaa puistot.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Star Trek - Voyagerin 3. kauden toiseksi viimeinen jakso tuli tänään katsottua kaverini kanssa ja on pakko laittaa ruksi seinään, sillä kolmas jakso peräkkäin oli vähintään luokkaa "hyvä". Kokonaisuutena 3. kausi on ollut välttävä vaikka tämän 3. kauden loppujaksot ovatkin olleet keskimäärin hyviä. Varsinkin 3. kauden 23. jakso, Distant Origin oli huikea. Mites muut JA:n Star Trek-fanit, mitä ylipäätään pidätte Star Trek - Voyagerista? Oma mielipiteeni on ettei tämä nyt mitään TNG:n tasoa ole, mutta ei niin huono mitä Enterprise tai DS9 olivat. TOSia en ole ikinä katsomalla katsonut
Omat kommenttini Voyagerista ovat tässä samassa ketjussa vähän aikaisemmin. Tiivistettynä pari ekaa kautta vähän huterampia (hyviä yksittäisiä jaksoja kaikissa), sitten tahti parani jonnekin kutoskaudelle asti ja viimeinen kausi oli taas vähän epävakaampi, sisältäen kuitenkin yksittäisiä erinomaisia jaksoja.

DS9 on erinomainen Trek-sarja. Tosin sen pari ekaa kautta ovat myös aika vaihtelevia ja sarja vaikuttaa välillä kehnolta Babylon 5 -kopiolta (mitä se periaatteessa onkin, Trek-tekijät saivat tietää B5:n kuvioista ja ehtivät sarjansa kanssa samaan väliin), mutta keskivaiheilta sarja etenee jämäkästi ja on loppujen lopuksi kaikkein ehjin Trek-kokonaisuus kaikista sarjoista. Wolfin mukaantulo myöhemmillä kausilla auttoi paljon, ja tosiaan kapteeni Benjamin Sisko on kovin ja tylyin jätkä kaikista Trek-sarjojen kapteeneista. Ei karismaattisin ja rohkein kuten Kirk eikä älykkäin ja viisain kuten Picard, mutta eniten ns. "badass" ja kova sotilaskomentaja.

Enterprise oli minusta paljon mainettaan parempi. Sääli, ettei se jatkunut pidempään, sillä varsinkin neloskaudella se oli kelpo Trek-viihdettä.

Alkuperäinen sarja kannattaa hommata vaikka remasteroituna ja katsoa joka ainut jakso. Moni on tv-tieteishistoriaa ja ehdoton klassikko, moni on oikein hyvää tv-viihdettä edelleen ja osa jaksoista (erityisesti kolmoskaudella) on niin outoja tai niin täysiä kalkkunoita, että ne voi katsoa senkin takia. Esimerkiksi Spock's Brain on niin helvetin outo, että se tekee siitä jo katsomisen arvoisen.

Myös 70-luvun yhteen kauteen jäänyt animaatiosarja on mukava välipala. Siinähän ovat lähes kaikki alkuperäiset näyttelijät ääninäyttelijöinä Shatnerista Nimoyhin, ja se lasketaan ns. Star Trek -kaanoniin tapahtumiensa osalta, joten se on yhtä aitoa Trekiä kuin näytellytkin jaksot.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
DS9 on erinomainen Trek-sarja. Tosin sen pari ekaa kautta ovat myös aika vaihtelevia ja sarja vaikuttaa välillä kehnolta Babylon 5 -kopiolta (mitä se periaatteessa onkin, Trek-tekijät saivat tietää B5:n kuvioista ja ehtivät sarjansa kanssa samaan väliin), mutta keskivaiheilta sarja etenee jämäkästi ja on loppujen lopuksi kaikkein ehjin Trek-kokonaisuus kaikista sarjoista. Wolfin mukaantulo myöhemmillä kausilla auttoi paljon, ja tosiaan kapteeni Benjamin Sisko on kovin ja tylyin jätkä kaikista Trek-sarjojen kapteeneista. Ei karismaattisin ja rohkein kuten Kirk eikä älykkäin ja viisain kuten Picard, mutta eniten ns. "badass" ja kova sotilaskomentaja.
DS9 onnistui ehkä myös osittain sen vuoksi että Roddenberryn kuolema vapautti käsikirjoittajia tietyiltä osin, TNG:n teossahan Gene kielsi miehistön keskinäiset (pitkäikäiset) konfliktit ja Starfleetin piti toimia avaruuden partiopoikajärjestönä. DS9:ssähän ruvettiin sitten kunnolla juonittelemaan ja salamurhailemaan kun nuo rajoitteet poistuivat.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Voyager on ihan mainio sarja sekin, vaikkei nouse TNG:n ja DS9:n tasolle. Ja VOY ehdottomasti paranee edetessään, eli jos ensimmäistä kertaa sarjaa katsot, kaikki parhaat jaksot ovat vielä edessä päin.
Olen "joskus" katsonut Voyageria mutta aika paljon uusia jaksoja on ainakin tässä alkupäässä tullut vastaan. Mutta pitää antaa DS9:lle uusi tilaisuus vaikka entisenä fanaattisena B5-fanina DS9 oli pitkään punainen vaate minulle.

-Tinke
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Kutonen aloitti sitten TNG:n esittämisen uudestaan alusta kun loppuun pääsivät. Eihän tuo tietysti yllättänyt tuntien näiden uusien kanavien(5, 6 ja FOX) ohjelmapolitiikan, olisin kyllä toivonut että vaikka DS9:llä oltaisiin jatkettu, jäi vähän sarjan loppu aikanaan paitsioon. Ja näissä TNG:n ensimmäisissä kausissa Wesley Crusher aiheuttaa joka kerta ollessaan ruudussa verisuonien räjähtelyä pään sisällä.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuplamestarit!
Täällä kaukomailla lisäsivät FOX:in kanavapakettiimme. Viime torstaina aloittivat The Original Seriesin, jakso päivässä. Uhuran ilmaantumista odotellessa...
 
Kyllähän Kerhon mestaruudesta helposti pariksi vuodeksi juttua riittää.

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Noh. Nytpä tuli aloitettua Voyager ja jo neloskauden lopussa alan olemaan.

Hyvä sarjahan tämä on, paljon parempi mitä ennakkoluulot tähän antoivat ymmärtää.

Etenkin Tuvok, laivan hololääkäri ja Chakotay ovat loistavia roolihahmoja tässä, olen jokaiseen tykästynyt täysin. Cpt. Janeway myös hyvä kapteeni, vaikka nyt Kirkin, Picardin ja Siskon tasolle ihan pääsekään. Myös Neelix jäänyt hyvin mieleen ja ehkä Paris vielä.

Ei tämä pääse Orginal Seriesin, TNG:n tai DS: 9:n tasolle, mutta varsin hyvää jatkumoa on loistavalle scifi-sarjojen jatkumolle.

Suositukset siis täältä, jos tosiaan tämä neloskausi -> on vielä parempaa, mitä aiemmat. Eivät siis ainakaan itseäni kauheasti haitanneet nuo kolme ensimmäistä kautta, vaikka kieltämättä vähän "meh" olivatkin.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tulipa katsottua Voyager toisen kerran läpi vielä. Loistava sarjahan tuo, mutta loppu läsäytti sarjaa kyllä pahasti.

Spoilerissa lisää tuosta:

Voi plääh mikä loppu. Voyager vaan lentää sinne ihme Borgien härpättimeen ja tulee ulos Borg-pallon sisässä. Sitten sarja vaan loppuu kuin seinään ja Voyager lentää kohti Federaation aluksia. Siis mitä helvettiä? 7. kautta odotettu sitä hetkeä, että Voyager palaa maahan ja lopussa näytetä koko planeettaa edes? Paskin loppu millekään sarjalle, mitä itse olen katsonut ja paha pettymys muuten loistavalle sarjalle, loistavine roolihahmoineen. Tämä sarjahan olisi huutanut kirkuen jotain "päätösleffaa" Stargaten tyyliin, joka tosin sai niitä jopa kaksi kappaletta. Lisänä ehkä tuon Sevenin ja Chakotayn suhdesäädön olisi voinut jättää lopusta pois, liian kauniit ja rohkeat menoa tuo.

Parhaiten sarjasta jäi mieleen Tom Parisin ja Harry Kimin ystävyys ja leikkimiset holokannella. Chakotay on heittämällä parempi firsti, mitä Will Riker ikinä oli ja Cpt. Janeway oli yksinkertaisesti jäätävän hyvä. Neelix ei ärsyttänyt, mutta ei myöskään jäänyt mieleen minään suosikkina. Kes sen sijaan ärsytti ja oli enemmänkin harmi, ettei poistunut sarjasta aiemmin. Tuvokin.. omanlaatuisuudesta oli pakko pitää, huikea ukko.

Nyt sitten on katselussa Enterprise, vaikka tätä pitänyt ikinä katsoa läpi. Ainakaan parin ekan jakson perusteella ei tunnu sekuntiakaan Star Trekiltä, vaan joltain ihan omalta Scifi-sarjaltaan. Nähtäväksi jää muuttuuko fiilis sarjan edetessä. 4 kauttahan tätä 2001-2005 vuosina tehtiin ja sarja perustuu aikaan, jota elettiin 100 vuotta ennen sitä aitoa oikeaa Enterpriseä ja Kirkin/Spockin aikakautta.

Edit: Ja nyt kun vähän tutkin asiaa, niin tuo sarja on peruutettu vuonna 2005 huonojen katsojalukujen takia. Eli vissiin sarja jäi ns. cliffhangeriin/kesken? Eipä siis tarvitse tuohon enempää aikaa tuhlata.
 
Viimeksi muokattu:
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt sitten on katselussa Enterprise, vaikka tätä pitänyt ikinä katsoa läpi. Ainakaan parin ekan jakson perusteella ei tunnu sekuntiakaan Star Trekiltä, vaan joltain ihan omalta Scifi-sarjaltaan. Nähtäväksi jää muuttuuko fiilis sarjan edetessä. 4 kauttahan tätä 2001-2005 vuosina tehtiin ja sarja perustuu aikaan, jota elettiin 100 vuotta ennen sitä aitoa oikeaa Enterpriseä ja Kirkin/Spockin aikakautta.

Edit: Ja nyt kun vähän tutkin asiaa, niin tuo sarja on peruutettu vuonna 2005 huonojen katsojalukujen takia. Eli vissiin sarja jäi ns. cliffhangeriin/kesken? Eipä siis tarvitse tuohon enempää aikaa tuhlata.
Ei Enterprise mihinkään cliffhangeriin tai erityisen kesken pääty. Tarinaa olisi voinut jatkaakin, ja päätösjakso Enterprisessa on vähän tekemällä tehty, mutta on se hemmetisti parempi kuin Voyagerin päätösjakso. Hyvä sarja, jossa haetaan jotain vähän uutta näkökulmaa kuin samaa vanhaa kaavaa. Valitettavasti katsojat kaipasivat ilmeisesti sitten sitä samaa vanhaa kaavaa, koska Enterprise ei kantanut kuin neljä kautta. Kolmos- ja neloskaudet olivat oikein hyviä ja sarja parani koko ajan, joten sääli, ettei tuo jatkunut.

Voyagerista kommentoinkin tähän samaan ketjuun muutama viesti aiemmin silloin kun koko sarjan katsoin putkeen (tämä tapahtui reaaliajassa vuosi sitten, ei ole kauheasti tunkua tähän ketjuun). Kohtalainen tieteissarja näin ylipäätään, mutta Star Trek -mittapuulla se heikoin eli kouluarvosanana noin seiskan sarja, kun parhaat Trekit ovat ysiä ja kymppiä.

Chakotayn näyttelijä on kritisoinut rajusti sarjaa ja roolihahmoaan, ja on sikäli oikeassa, että Chakotayn hahmo oli varsin turha statisti varsinkin loppuvaiheissa, jossa hahmolle ei keksitty enää mitään kunnon tekemistä.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Parhaiten sarjasta jäi mieleen Tom Parisin ja Harry Kimin ystävyys ja leikkimiset holokannella. Chakotay on heittämällä parempi firsti, mitä Will Riker ikinä oli ja Cpt. Janeway oli yksinkertaisesti jäätävän hyvä. Neelix ei ärsyttänyt, mutta ei myöskään jäänyt mieleen minään suosikkina. Kes sen sijaan ärsytti ja oli enemmänkin harmi, ettei poistunut sarjasta aiemmin. Tuvokin.. omanlaatuisuudesta oli pakko pitää, huikea ukko.
Kummallisesti jätit Tohtorin kokonaan mainitsematta, mielestäni hologrammitohtori on ehkä koko Star Trekin paras komediahahmo, siis näistä sarjojen vakionaamoista.

Kolmos- ja neloskaudet olivat oikein hyviä ja sarja parani koko ajan, joten sääli, ettei tuo jatkunut.
Jep, Enteprisessa olisi kyllä ollut paljonkin potentiaalia, jos olisi saanut jatkoa. Myöhemmät kaudethan olisivat käsitelleet
sitä kuuluisaa Federaation ja Romulanien välistä sotaa, jota jo neloskaudella vähän pohjusteltiin.
Tuon olisin ehdottomasti halunnut nähdä. Olisivat edes tehneet jonkun kohtuullisen budjetin tv-elokuvan tuohon perään tai jotain, mutta kun ei.

Varsinkin kolmoskaudella Enterprise oli mielestäni todella viihdyttävää kamaa, ja tuo vähän erilainen jatkuvampi kerronta, johon Trekissä ei juuri oltu totuttu, toi hommaan ihan uutta eloa.
 
Aika multaa puistot.

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Joo tohtori jäi nyt jostain syystä mainitsematta, en kyllä tajua miksi. Aika kirkkaasti sarjan parhaita hahmoja. Etenkin kun SG1:ssä oli aikamoinen perskärpänen tuo Robert Picardon esittämä kaveri, joskin sitten taas Atlantiksessa oli varsin mukava.

Jos näistä nähdyistä sarjoista nyt jonkun all stars-kokoonpanon kyhäisi, niin se olisi jotain tyyliin:

Kapteeni: Picard
Firsti: Chakotay
Konehuoneen pääjehu: Scott
Turvallisuuspäällikkö: Odo
Lääkäri: The Doctor
Viihteestä vastaava (kyökki, baari, jne): Quark
Muut:

Spock
Tom Paris
Data
La Forge
Will Riker

Naiskauneutta:
Seven
Kira
Jadzia

Siinähän nuo melkein ovat. Deanna Troita olisi voinut miettiä nais-listalle, mutta yksinkertaisesti se maailman vammaisin muka-aksentti ja paska näyttely vaan tappaa ulkonäön totaalisesti. Aika kirkkaasti yksi ärsyttävimpiä hahmoja sarjan historiassa.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Siinähän nuo melkein ovat. Deanna Troita olisi voinut miettiä nais-listalle, mutta yksinkertaisesti se maailman vammaisin muka-aksentti ja paska näyttely vaan tappaa ulkonäön totaalisesti. Aika kirkkaasti yksi ärsyttävimpiä hahmoja sarjan historiassa.
Unohtamatta sitä että vaatetus paskentui ykköskauden jälkeen selvästi epäseksikkäämmälle tasolle.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Unohtamatta sitä että vaatetus paskentui ykköskauden jälkeen selvästi epäseksikkäämmälle tasolle.
Mutta Marina "en saanut rooliani isojen tissienin takia " Sirtis oppi toisella kaudella laittamaan suunsa kiinni. Alkuunhan ainoa ilme joka naisella oli, oli suu lievästi hämmästyksestä auki.

"Hang on Will!"
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers
Siinähän nuo melkein ovat. Deanna Troita olisi voinut miettiä nais-listalle, mutta yksinkertaisesti se maailman vammaisin muka-aksentti ja paska näyttely vaan tappaa ulkonäön totaalisesti. Aika kirkkaasti yksi ärsyttävimpiä hahmoja sarjan historiassa.
Ei jumakekka. Tuollaisesta kommentista joutaisit autiolle saarelle. Seuraksesi saisit Keiko O'Brianin, Wesley Crusherin ja Luxana Troin.

Vaikka olen trekkifani, niin totuuden nimissä ei sarjoissa ole ollut kovin suuria näyttelijä lahjakkuuksia vakiokasvoina poislukien tgn:än kapteeni ja muutama muu poikkeus.
 
Jim Carr: Andre "Poodle" Lussier, defense. Andre, as you know, has been living in semi-seclusion in Northern Quebec ever since the unfortunate Denny Pratt tragedy.

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viime viikonloppuna olin kerrankin yksin kotona ja sain rauhassa katsoa boxista Star Trek -maratonin, joka koostui töllöstä sinne tallennetuista jaksoista. Joukossa oli yksi jakso, joka nousi omaksi ehkä kaikkien aikojen suosikiksi. Siinä kaksi planeettaa eli eräänlaisessa symbioosissa, jossa kehittyneempi planeetta tuotti lääkettä alikehittyneemmälle planeetalle malariaa vastaan ja alikehittyneempi planeetta toimitti vastineeksi kaiken toisen planeetan elämiseen tarvittavan, kuten ruuan ja raaka-aineet. Oikeasti kehittyneempi planeetta oli tehnyt toisesta planeetasta narkkariplaneetan, jossa ei ollut mitään malariaa vaan jengi kärsi vieroitusoireista. Federaation ensimmäisen artiklan mukaan Enterprise ei voinut kuitenkaan suoraan puuttua tähän epäkohtaan ja toisen planeetan riistämiseen.

Hieno jakso, joka laittoi miettimään tilannetta maapallolla. Huumeet ovat täälläkin pitkälti köyhemmän kansanosan vitsaus, jolla ne pysyvät matalana viitsimättä tai pystymättä parantamaan tilannettaan.
 
Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisestansa.
- Koskela
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy