Stanley Cup Finals 2014: Los Angeles Kings (6.) – New York Rangers (5.)

  • 39 449
  • 113

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Oli taas nauhoitus loppunut kesken mutta harvemmin sitä osaa ohjelmoida näitä maraton-otteluita. Vaikka SC-finaalin voitot menikin selvästi 4-1 Kingeille niin tosiaan pitää muistaa että 3 näistä voitoista tuli vasta jatkoajalla ja kahta näistä tappiopeleistä NYR johti 2-maalilla kunnes selkäranka katkesi. Pienet marginaalit mutta Kingien kokemus ja johtajuus näkyi heidän eduksi. Pitää myös muistaa että tuskin kukaan odotti että Rangers tiputtaa Phillyn, Pingviinit, Habsit ja pelaa SC-kannusta 20-vuoden paussin jälkeen. Ehkä ruokahalu vaan kasvoi menestyksen myötä ja alettiin uskomaan kannuun vaikka kauden alku oli yhtä tuskaa. AV hoiti tämän kauden loppupeleissä yli odotusten, respect!

Onnittelut Kings-leiriin mahtaville pelaajille sekä faneille, pientä dynastiaa on nyt ilmassa! :)

Jatkossa keskitytäänkin vain futikseen, hyvää kesää kaikille!
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Onnea Kings-leiriin. Helvetin hieno joukkue ja melko uskomattoman tarinan taas kevään kunniaksi kirjoittivat.

Näistä kahdesta hyvästä joukkueesta meni SC lopulta toivomalleni joukkueelle, eli lievä hymy levisin kasvoille kun lopputulos selvisi. NHL GameCenter käyttäjänä jäi vain harmittamaan, että onnistuin spoilaamaan tuon lopputuloksen aamulla ja illalla suunniteltu jääkiekontäyteinen aamu meni jännityksen osalta vituiksi. Ja kuten täällä on jo useaan otteeseen mainittu, niin kun joukkueen runkoa ja viime vuosien menestystä katsoo niin dynastia alkua on tosiaan ilmassa. All hail the Kings!
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Se mikä näissä finaaleissa pisti silmään on se, että miten on mahdollista, että maailman huipputasolla, kahden parhaan joukkueen välillä, toisen joukkueen kuntopohja oli aivan eri planeetalta kuin toisen? En liioittele paljoakaan kun sanon, että Losin huonokuntoisin pelaaja oli vähintään kaksi kertaa paremmassa kunnossa kuin Rangersin kovakuntoisin pelaaja.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
En liioittele paljoakaan kun sanon, että Losin huonokuntoisin pelaaja oli vähintään kaksi kertaa paremmassa kunnossa kuin Rangersin kovakuntoisin pelaaja.

Kerrotko vielä pelaajien nimet, kiitos.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Onnittelut Kingsille! Vaikka kolme peleistä venyikin jatkoille, ei paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä. Jos vastaikkain olisi ollut materiaaliltaan kaksi tasaisempaa joukkuetta, tuskin Kings olisi vienyt kaikkia kolmea jatkoille mennyttä peliä. Finaali-sarja oli kuitenkin lopulta se helpoin LA:lle, mikä oli toki sääli mutta myös tavallaan odotettua.

Kyllähän sen suo myös voittavalle organisaatiolle, että mestaruus ratkeaan kotikaukalossa.

Kausi sai toki siinä mielessä arvoisensa päätöksen, että Game 5:n molemmat jatkoerät olivat fantastista kiekkoa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Kerrotko vielä pelaajien nimet, kiitos.

No kaikki, sillä näin TV:stä pelejä seuranneena pisti jokaisessa pelissä silmään se, että Rangersin pelaajat hävisivät jatkuvasti lähestulkoon kaikki luistelukilpailut ja kulmaväännöt. Rangersin heittäessä omassa päädyssä rännikiekon, oli yleensä kiekkoa laidassa vastassa luisteluvoimainen Losin pelaaja. Vastaavasti Losin tehdessä saman omassa päädyssään, meni kiekko isolla prosentilla omalle pelaajalle, kun Rangersin mies ei jaksanut ottaa paria viimeistä luistelupotkua kiekon voittaakseen. Lisäksi aivan käsittämätön määrä väsyneenä tehtyjä kiekon purku yrityksiä Rangersilta, jotka päätyivät suoraan Losin pelaajien lapaan tai käteen ennen siniviivaa. Huikea esimerkki oli esim Girardi, jonka peluutusta piti alkaa virheiden vuoksi jo finaaleissa ihmettelemään, kun mistään ei meinannut tulla mitään --> olisiko ollut väsymystä?

Losi kuitenkin pelasi pleijareissa 26 peliä, ja oli silti jatkuvasti paremmalla jalalla liikkeellä. Itse olin Rangersin puolella, mutta eihän heillä oikeasti ollut mitään saumaa, vaikka tuloksellisesti kolme eliä jatkoille menikin.

Paras voitti tälläkin kertaa.
 

Outsider

Jäsen
Onnea Kingsille ja kaikille heidän kannattajilleen! Hieno joukkue täynnä hienoja pelaajia. Mestaruus tuntuu varmasti hyvältä, vaikka se nyt tulikin yhtä NHL:n huonointa joukkuetta vastaan. Jos voiton piti mennä Manhattanin ulkopuolelle, niin Kalifornia on parhaita paikkoja siihen.

Täytyy olla ylpeä Rangersistakin paikoitellen vaikean kauden jälkeen ja kyllähän tämä luo kaikesta huolimatta uskoa tulevaan. Kun vaan saadaan jostain paremmat pelaajat ja parempi pelitapa, niin kaikki on mahdollista. Toivottavasti seuraavaa mahdollisuutta ei tarvitse odotella 20 vuotta, mutta nyt voisi yrittää pitää hetken totaalitaukoa jääkiekosta ja keskittyä jalkapalloon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onnea Kingsille ja joukkueen faneille! Hieno joukkue, komea kevään/kesän tarina ja ansaittu mestaruus. En muista nähneeni vastaavaa draamankaarta viimeisten 25 vuoden aikana NHL:n mestaruusjoukkueelta.

- Avauskierroksella Sharksia vastaan sillassa 0-3 otteluvoitoissa, mutta nousu sieltä voittoon (Kingsista tuli NHL:n historiassa vasta neljäs tuon tempun tehnyt joukkue).

- Toisella kierroksella Anaheimia vastaan jälleen pelaamassa kaudestaan Anaheimin johtaessa sarjaa 3-2, mutta sieltäkin puristettiin lopulta sarjavoitto.

- Kolmannella kierroksella Chicagoa vastaan marssimassa jo 4-1 sarjavoittoon, mutta Chicagon pystyessä voittamaan viidennen pelin toisella jatkoajalla, sarjassa mentiin lopulta aina seitsemännen pelin jatkoajalle (siinäkin pelissä Kings nousi vasta kolmannessa erässä tasoihin) ennen Alec Martinezin jatkoaikamaalia.

- Finaalisarja Rangersia vastaan oli sen sijaan sekin pelillisesti tasainen, mutta otteluvoittojen valossa aikaisempia selvempi. Viidennessä pelissä toisella jatkoajalla nähtiin jälleen Martinezilta sarjan viimeinen maali.

Kings oli upea joukkue jokaisessa pelipaikassa, eikä edes kahden tärkeän soturipuolustajan Willie Mitchellin ja Robyn Regehrin loukkaantumiset ja monien pelien väliin jättämiset vaikuttaneet otteisiin. Los Angelesille voi ennustaa myös hienoa tulevaisuutta noilla avainpelaajilla etenkin pudotuspeleissä, kun joka pelipaikalta löytyy erinomaisia johtavia pelaajia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onnittelut Kings-leiriin ja Rangersille täytyy myös nostaa hattua yllätyksellisen pitkästä pudotuspelikeväästä.

Itsellä oli pitkän kevään jäljiltä takki melkoisen tyhjä, joten finaalisarjaa tuli seurattua vain sivusilmällä. En osaa siis sanoa, kuinka ikimuistoinen finaalisarja oli muille kuin finalistijoukkueiden kannattajille. Ilmeisesti ei ihan klassikkosarjaan noussut tällä kertaa. Los Angelesin tiukoista jatkoaikaotteluista huolimatta ennakkoasetelma piti ja Kings päätti ennätyksellisen keväänsä mestaruuteen.

Tästä lienee hyvä hiljalleen siirtää huomio futiksen MM-kisoihin, vaikka onhan kiekkorintamallakin vielä ainakin Calder Cup -finaalit kesken sekä tulossa on varaustilaisuus ja vapaiden agenttien hullut päivät.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Se mikä näissä finaaleissa pisti silmään on se, että miten on mahdollista, että maailman huipputasolla, kahden parhaan joukkueen välillä, toisen joukkueen kuntopohja oli aivan eri planeetalta kuin toisen?

Yksi syy on se, että Rangers ei ollut tämän kauden toiseksi paras joukkue. Sori vaan, mutta olihan tämä finaali aikamoinen antikliimaksi hienojen aikaisempien sarjojen jälkeen, kun lännen ja idän tasoerot tulivat kunnolla esiin.

Onnea Kingsille ja heidän suomifaneilleen. Hieno joukkue kaikin puolin ja innolla odotan, miten dynasty rivalry etenee tulevina vuosina.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Yksi syy on se, että Rangers ei ollut tämän kauden toiseksi paras joukkue. Sori vaan, mutta olihan tämä finaali aikamoinen antikliimaksi hienojen aikaisempien sarjojen jälkeen, kun lännen ja idän tasoerot tulivat kunnolla esiin.

Tämä on kyllä ongelma tässä NHL:n systeemissä, että aina ne kaksi parasta tiimiä ei kohtaa finaalissa. Toinen hyvä esimerkki tulee heti mieleen vuodelta 2007, kun Ducks ja Red Wings pelasivat eeppisen sarjan ja sen jälkeen joku Ottawa oli ihan paperia.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Haluan vielä onnitella vilpittömästi Kings faneja ja myös kiittää palstan kirjoittajia täällä NHL-osiossa, jotka ovat kilvoittaneet ja pitäneet korkealla lippujaan äärettömän pitkän kauden aikana. Eritoten haluan kiittää siitä, että minusta vuosi vuodelta viestien taso on parantunut täällä NHL puolella ja on ollut nautinto lukea niitä! Kiitos siitä ja voisko paremmin lopettaa kautta kuin Freddien sanoihin The show must go on! HNIC - Stanley Cup Finals - Closing Montage .
 

Kyle

Jäsen
Itsellä jäi loppukommentit mökkielämän takia kirjottamatta, mutta nyt voisi jotain raapasta kun mestaruushuumaa on vajaa viikko takana.

Ensinnäkin haluan kehua ottelu viiden tempoa, varsinkin jatkoerissä. Jos joku haluaa kesällä katsella jääkiekkoa niin suosittelen ehdottamasti tätä ottelua. Jatkoerät olivat valehtelematta parhat 1.5 erää jääkiekkoa mitä olen nähnyt, ei välttämättä taktisilta hienouksiltaan mutta temmolta ja se maalipaikkojen määrä oli jotain käsittämätöntä. Tolpat kilisi molemmissa päissä ja Nashin tyhjä maali johon Voynov sai mailansa eteen nousee varmasti jonkinmoiseksi klasikkoksi josta ainakin minä ja Nash muistamme nämä finaalit. Tässä vielä video tilanteesta. Itse lämmitti ennen kaikkea se, että nimenomaan Voynov sai mailansa vedon eteen, sillä muutoin mies oli ollut eniten vaikeuksia Kings puolustajista viimmeisessä parissa finaali-ottelussa. Tuon ansiosta mies sai kerralla kaikki virheensä anteeksi, kun hetkeä myöhemmin Martinez ratkaisi Stanley Cupin.

En halua ottaa Rangerilta mitään pois, mutta jos ottaa esimerkiksi läntisen konfressinfinaalit niin kyllä ne näin jälkeenpäin olivat se kova juttu. Joku mainitsi että Rangerista olisi bensa loppunut finaaleissa, niin ei kirjoimellisesti näin, mutta vähän vaisun kuvan joukkue lopulta jätti. Minkä tahansa ottelusarjan kuvaan kuuluu se, että välillä toinen joukkue painostaa ja välillä toinen. Rangersilla oli jokaisessa ottelussa hetkensä ja saivat Kingsin paikoin polvilleen, mutta vastapainoksi he jokaisessa ottelussa lähes lopettivat pelaamisen jossain vaiheessa ottelua. Kings ei ainoastaan painostanut peliä vaan lähes dominoi, mikä mielestäni käänsi sarjan näin selvästi Kingsille. Los Angelilaiset pelasivat tasapainoisemmat ottelut, jolloin pitkässä juoksussa ansaitsivat ne ratkaisevat maalit.

Esimerkiksi otteluissa 1,2,4 ja 5, joista kolmessa Rangers menetti johtoaseman, kolmannen erän laukset olivat:
Game 1. 20-3 Kingsille
Game 2. 12-7
Game 4. 15-1
Game 5. 12-3

Toki laukset eivät kerro koko totuutta, esimerkiksi ensimmäisessä ottelussa noista kolmesta lauksesta kaksi oli vaarallisempi tilanteita kuin yksikään Kingsin lauksesta. Silti oli mielestäni käsittämätöntä kuinka Rangers passivoitui kerta toisensa jälkeen kahden hyvin pelatun erän jälkeen. Tai vastaavasti rupesivat hyökkäämään ja luomaan taas jatkoerissä tasatahtiin maalipaikkoja Kingsin kanssa. Omasta mielestäni finaalit eivät ratkenneet Rangersin puolelta yksittäisten pelaajien, kuten Giradi, Richards, Nash tai St. Louisin kaksisiin otteisiin vaan juuri siihen että taktisella puolella epäonnistuttiin. Joukkueen peli ei pysynyt kasassa täyttä 60 minuuttia varsinaisella peliajalla.

Mitä tulee Justin Williamsiin ja Conn Smythe Thropyn voittamiseen, niin täytyy sanoa jälkeenpäin että oikea mies palkinnon vei. Doughty, Kopitar ja Quick ovat joukkueen selkäranka, mutta Williams oli se ratkaiseva palanen tätä palapeliä jonka ansiosta Kings voitti mestaruuden. Ei varmastikkaan joukkueen arvokkain pelaaja, jos näin julmasti voi sanoa, mutta nimenomaan pudotuspelien arvokkain pelaaja.

Drew Doughtystä voisi kirjottaa vaikka minkälaiset ylistyssanat näiden playoffien jälkeen kun keskimääräinen peliaika ylitti 28 min/ottelu, mutta eiköhän kaiken oleellisen 24-vuotiaasta puolustajasta kerro se että nyt on palkintokaapissa 2x Stanley Cup ja 2x Olymppiakulta.

Hieno kausi molemmilta joukkueilta ja hirvittävä määrä ennätyksiä paukkui aina televisioinneista pelattuihin ottelumääriin, joku tilastonikkari voisi niitä jopa kaivella jos ylimääräistä aikaa löytyy. Kiitos vaan kaikille värilaseista riippumatta ja samaa rataa kohti tulevaa kautta draftien ja siirtoikkunoiden kautta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös