Stam1na

  • 71 546
  • 341
Joka tapauksessa levy ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Kyllä jättää ja se Viimeisessä Atlantiksessa ongelmana onkin. Siis näin jokusen kuuntelukerran perusteella ja ihan omana henkilökohtaisena mielipiteenä.

Stam1nan kolmelta ensimmäiseltä albumilta jäi jo ensikuulemalta mieleen hyviä juttuja ja "vittu mikä biisi!"-tunnelmia, mutta Viimeisellä Atlantiksella ei tunnu tapahtuvan musiikillisesti mitään.

Enkä usko syyn olevan albumin "vaikeudessa", vaan bändin uran heppoisimmassa sävelmateriaalissa.

Onhan nämä jo kuultu, Stam1nan kikat nimittäin. Se, mikä vielä UKK:n kohdalla oli uutta, sykähdyttävää ja jännittävää tuntuu näin neljännen albumin kohdalla pelkältä väsähtäneeltä uusinnalta.

Samat kolmelta aikaisemmalta albumilta tutut laulumaneerit (säkeistöjen nopeatahtinen syljeksintä, iskelmällisten kertsien lauluvenytykset) ja enemmän rytmiin kuin melodiaan perustuvat alavireriffit tältä uusimmaltakin löytyvät.

Ja ne Pekan kitarasoolot ovat oikeasti ihan vitun huonoja. Turhaa tilutusta tilutuksen vuoksi, eikä niillä ole yleensä mitään tekemistä muun kappaleen kanssa.

Oikeastaan ainoa toistaiseksi vakuuttanut levyn osa-alue on lyriikat. Minä tykkään kantaaottavista lyriikoista, vaikken oikeasti ole oikein mistään asiasta yhtään mitään mieltä. Hyyrysellä vaikuttaisi olevan sanottavaa ja hyvä niin.

Hieno yhtye, harmillisen keskinkertainen albumi.

Tosin "Uudet kymmenen käskyä" on kyllä niin huikea lätty, että aika helvetin hyvä pitää olla päästäkseen siihen.

Tämä pitää kyllä paikkaansa. UKK on suomenkielisessä metallissa melkolailla ylittämätön teos, joka ei tunnu vanhentuneen vuosien aikana pätkääkään.

Taisi Stam1na mokata loppu-uransa julkaisemalla parhaaksi jäävän albuminsa jo kakkoskiekkonaan. Hymiö.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Kyllä jättää ja se Viimeisessä Atlantiksessa ongelmana onkin. Siis näin jokusen kuuntelukerran perusteella ja ihan omana henkilökohtaisena mielipiteenä.

Niin, kirjoitin kyllä hieman ristiriitaisen viestin. Ensin sanon muita lättyjä paremmiksi ja sitten totean, ettei tämä uusikaan jätä ketään kylmäksi. Olet kyllä oikeassa, että vähän jättää kun muistaa miten edelliset on jysähtäneet. Tiluttelujen laadusta ym. en osaa sanoa sen kummemmin mitään, koska musiikillisesti olen itse aika kädetön (vaikken korvaton, eh).

Pidän kuitenkin tästä uudestakin levystä, mutta aika näyttää jääkö se lopulta hyllyyn pölyttymään ja vanhemmat jyräävät aina vaan. Jonkinlaista uudistumista on kuitenkin tapahtunut ja se on vain hyväksyttävä, ettei bändit loputtomiin voi jatkaa vanhalla tavalla. Vaikka se olisikin hyväksihavaittu. Monesti käy niin, että osa vanhoista fäneistä hyppää kelkasta, kun bändi uudistuu. Toiset taas diggaavat oli miten paskaa tahansa. Ja tämä ei enää liity Stam1naan, joten päätän tähän.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Aika mahtavaa tekoa. Kertosäkeet on kyllä rakennettu hienosti. Alkuun ärsytti levyn teema, mutta eipä se enää ole laisinkaan häirinnyt. Parempi tämä on kuin Raja, mutta en tiedä vetääkö UKK vertoja, mutta läheltä ainakin liipataan.
 
Miten on mahdollista, että jo aiemmin loistavaksi todettu levy kuullostaa joka kuuntelukerralla aina vaan paremmalta? Koko pitkän duunipäivän sitä vaan venasi, että pääsee kuuntelemaan Viimeisen Atlantiksen kolmannen kerran ajatuksella ja volat tapissa alusta loppuun. Mystisesti etenkin tuo levyn loppuosa nostaa tunteet pintaan. Tällaisia fiiliksiä pitäisi saada muusikista aina! Viimeinen Atlantis- biisin jälkeen on samanlainen fiilis kuin loistavan leffan katsomisen jälkeen.

Naapuritkin varmaan jo osaa levyn ulkoa, kun tuota ei voi kuin soittaa kovalla :D
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Sen verran on pakko käydä lisäämässä, että eipä ole hetkeen (sitten Karnivoolin Sound Awaken...) tullut niin kovaa levyn lopetusta nenän eteen, mitä VA:n tarjoilema Eloonjäänyt/Viimeinen Atlantis on. Suorastaan maagiset tunnelmat!
 

jarca

Jäsen
Koko pitkän duunipäivän sitä vaan venasi, että pääsee kuuntelemaan Viimeisen Atlantiksen kolmannen kerran ajatuksella ja volat tapissa alusta loppuun. Mystisesti etenkin tuo levyn loppuosa nostaa tunteet pintaan. Tällaisia fiiliksiä pitäisi saada muusikista aina! Viimeinen Atlantis- biisin jälkeen on samanlainen fiilis kuin loistavan leffan katsomisen jälkeen.
Tähän täysin sama. Vähän piti duunista livistää, että pääsi pyöräyttämään levyn läpi. Safkat nenän eteen, mukava kuunteluasento ja kansivihkosesta lyriikat esiin. Alusta lähtien potki ja kovaa. Eloonjääneiden ja Viimeisen Atlantiksen kohdalla meni kylmät väreet kropan läpi. Erityisesti Eloonjääneiden kertsi ja Viimeisen Atlantiksen alku oli jotain mahtavuutta. Tänään katsastamaan livekunto Wiltsuun. Viiden viikon selvistely tärähtää voimalla poikki. Näytäpä minulle bändi, jonka neljä ekaa levyä on ollut tällaista tykitystä. Aika ei pure yhtään ja livenä täyttä parhautta.

Edit: Ja mielestäni levyjen keskinäinen järjestykseen asettaminen on aivan turhaa. Tämä on hyvä levy ja tulee olemaan soitossa pitkään.
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Yksi kuuntelukerta takana. Todellakin ehjempi kokonaisuus kuin edeltäjänsä.
Pari todella kovaa raitaa, joskin pari heikompaakin. Ehkä nekin aukeavat myöhemmin.

Jotenkin laskelmoitu fiilis jäi kiekosta, mikä ei välttämättä ole bändin kannalta huono homma, allekirjoittaneen mielestä kylläkin.
Ei voi sanoa että jätti kylmäksi, mutta se "jokin" jäi puuttumaan.
Mielestäni levy kilpailee paremmuudessaan vahvasti 2. sijasta esikoisen kanssa.

cosmic_rodeo ja se7en tuossa puivatkin jo UKK:n ylivertaisuudesta. Samaa mieltä.

E: Ettei kenellekään jäisi epäselväksi, niin loisto kiekko tuntuisi olevan. Ja useammat kuuntelukerrat palkitsevat varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kiertue rykäisty käyntiin Lappeenrannassa, jossa tunnelma oli stam1namaisen hikinen. Hyvin poikkeuksellisesti seurasin keikan hieman kauempaa sen enempiä riehumatta, joten jätän syvällisemmät analyysit muille mikäli sellaisia on tullakseen.

Settilista:

Viisi laukausta päähän
Piste jolta ei ollut paluuta
Luova hulluus
Maalla, merellä, ilmassa
Hammasratas
Vapaa maa
Pakkolasku
Kadonneet kolme sanaa
Rikkipää
Elämän tarkoitus
---
Jäteputkiaivot
Likainen parketti
Eloonjäänyt
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kiertue rykäisty käyntiin Lappeenrannassa, jossa tunnelma oli stam1namaisen hikinen. Hyvin poikkeuksellisesti seurasin keikan hieman kauempaa sen enempiä riehumatta, joten jätän syvällisemmät analyysit muille mikäli sellaisia on tullakseen.

Settilista:

Viisi laukausta päähän
Piste jolta ei ollut paluuta
Luova hulluus
Maalla, merellä, ilmassa
Hammasratas
Vapaa maa
Pakkolasku
Kadonneet kolme sanaa
Rikkipää
Elämän tarkoitus
---
Jäteputkiaivot
Likainen parketti
Eloonjäänyt

Huhhuh... Paras Stam1nan settilista vähään aikaan, hyvä että Likainen Parketti, K3S ja 5LP ovat pitkästä aikaa mukana. Itse odotan erittäin innolla Eloonjääneen kuulemista livenä. 5LP on kyllä yksi Stam1nan parhaista avaajista.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Tuon settilistan olisi voinut laittaa muuten eri värillä tai "spoilerina", ihan vaan siltä varalta, että joku haluaisi pitää jännitystä sen suhteen yllä.

Mutta sitten itse levyyn. Perjantaina tuli noudettua kaupasta tuo ns. kirja-cd ja luultavasti noin 10 kertaa on levy jo läpi pyörinyt. Ensimmäisellä parilla kerralla LevykauppaÄx:n maistiaisia kuunnellessa oli tunnelma enemmän kuin pettynyt. Itse pidin Raja-albumista erittäin paljon ja varsinkin sen loppupuoli oli täyttä timanttia (Voima vastaan viha, Lääke, Kädet vasten lasia, Luova hulluus, Muuri), eikä alkupuolessakaan ollut valittamista. Sen sijaan VA:lta ei tuntunut löytyvän yhtään kappaletta joka olisi iskenyt positiivisessa mielessä välittömästi. Kaiken lisäksi sanoitukset tuntuivat hieman väkisin väännetyiltä ja teennäisiltä.

Ehkäpä syynä nuivaan suhtautumiseen olikin ne suhteettoman korkeat odotukset, joista moni muukin on "kärsinyt". Varsinkin Inferon ylistys "vuosituhannen kovinpana suomenkielisenä levynä" ja ensimmäisistä arvosteluista saadut täydet pisteet nostivat vaatimustason omalla kohdalla uusiin sfääreihin. Noin viiden kuuntelukerran jälkeen levy kuitenkin alkoi iskeä aina vaan enemmän ja enemmän, niin, että tällä hetkellä olenkin jopa valmis yhtymään Infernon näkemykseen.

Helpoimmin kuultava ero entiseen on ehdottomasti Lähteenmäen kiipparit. Nythän ne on jopa mahdollista huomata muun musiikin seasta! Kaiken lisäksi niiden osuus on onnistuttu kuitenkin pitämään tarpeeksi alhaisella tasolla niin, että Stam1nan oma soundi on säilynyt ennallaan, ilman, että mihinkään Sonata Arctica-tyyliseen tiluliluun on sorruttu.

Kaiken lisäksi olen oppinut pitämään lyriikoista ja niistä löytyy jokaisella kuuntelukerralla uusia koukkuja ja hienoja säkeitä. Näistä esimerkkinä Pakkolaskun "Rahtasit ostoskassisa rippeitä moraalista, Repesi säkin pohja elintasovaatimuksista" tai Eloonjäänyt-kappaleen "Katkaisen pian virran, Säästän voimavarani, En osaa uida, Silti yrittää voin kaikkeni".

Voisi oikeastaan sanoa, että ensimmäistä kertaa bändin historiassa sen lyriikat ja musiikki herättää allekirjoittaneessa muitakin tuntoja kuin erittäin hyvän fiiliksen, missä Stam1na on kieltämättä ollut Suomen eliittiä. Erityisesti Eloonjääneen viimeiset sanat, "Ja kun meri kutsuu, Minä kuuntelen" saa kylmät väreet kiirimään selkäpiistä.

Ainoa miinus tulee tuon kirja-cdn osittain hieman tökeröstä toteutuksesta. Nimittäin tuon itse levyn olisi voinut läntätä mukaan hieman tyylikkäämminkin kuin pelkästään muovitaskuun kirjan takakanteen. Lisäksi Eloonjäänyt-kappaleen alkuriffi muistuttaa erehdyttävästi hienon Manufacturer's Pride-orkesterin Departure-biisin vastaavaa. Sattumaa tämä kuitenkin puhtaasti lienee, ei se niin omaperäinen riffi kuitenkaan ole.

27.3 sitten Henry's Pubiin katsastamaan livekunto. Kesällä se ainain oli kohdillaan.

EDIT: Lisätäänpä noihin loistaviin säkeisiin vielä Eloonjääneiden "Evoluutio jää, Vain ihminen häviää, Ei meitä ollut syytä säilyttää". Itse asiassa koko säkeistö on erittäin koskettava.
 
Viimeksi muokattu:

Wallesmanni

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
EDIT: Lisätäänpä noihin loistaviin säkeisiin vielä Eloonjääneiden "Evoluutio jää, Vain ihminen häviää, Ei meitä ollut syytä säilyttää". Itse asiassa koko säkeistö on erittäin koskettava.

Tuo kohta kyllä kolahti itseenikin aika kovaa! Erittäin hieno biisi on kyseessä. Mutta itsellä oli VA:n kohdalla samat alkuvaikeudet kuin monella muullakin, eli piti muutaman kerran kuunnella levy, ennenkuin aukesi! Tykkään kyllä erittäin paljon tuosta levyn nimikko ja samalla levyn päättävästä biisistä. Siinä on jotakin hienoa vanhan kaihoa, mutta samalla uuden alkua... Hienoa myös kuulla Stam1nalta tällaista "herkkää" musiikkiakin..

Lutakon 12.3. keikkaa odotellassa..
 

tolppa83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Yli 20 kuuntelukertaa takana, hemmetin kova levy. Ainoastaan kaksi kipaletta joihin en saa otetta, eivätkä ne myöskään musiikillisesti kolahda: Tsunami ja Viimeinen Atlantis.
Eloonjäänyt yksi Stam1nan parhaista kappaleista koskaan. Melodia, sanat sekä tunnelma aivan mieletön. Myös Maalla, Merellä, Ilmassa potkii todella kovaa. Kertsi timanttia.
Kaiken kaikkiaan todella kova tuotos poijjilta. Lähellä UKK:ta, mutta kumminkin niin kaukana.

Taas Edittiä: Sen enempää tuntematta Stam1nan äijiä, tai että UKK:n biisit koskettavat omaa elämääni lähemmin, tuntuu että UKK on henkilökohtaisempi levy kuin VA.
 
Viimeksi muokattu:

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yli 20 kuuntelukertaa takana, hemmetin kova levy. Ainoastaan kaksi kipaletta joihin en saa otetta, eivätkä ne myöskään musiikillisesti kolahda: Tsunami ja Viimeinen Atlantis.
Samaa mieltä Tsunamista. Ei kolahda sitten yhtään. Viimeinen Atlantis taas omaan korvaan toimii, mutta Elämän tarkoituksen alkupuolen Klamydia -meininki on paskinta Stam1naa ikinä. Muut kappaleet ovatkin sitten enemmän tai vähemmän täysosumia, joten onhan tuo kokonaisuudessaan todella hyvä levy.
 
Itselläkin meni useampi kuuntelukerta ennenkuin tuohon Tsunamiin sai otetta, mutta kun sanoja kuunteli tarkemmin niin johan avautui. Aikalailla ahdistava tunnelma välittyy tuosta biisistä, mutta hieno biisi joka tapauksessa.

Jännä huomata, että tämän uuden levyn haluaa aina kuunnella alusta loppuun eikä yksi biisi kerrallaan. Jotenkin koko levyn hienous tulee esiin kun kuuntelee kerralla kokonaan. En ole muutenkaan varmaan koskaan kuunnellut jonkun levyn sanoja niin tarkkaan kuin tämän levyn kohdalla.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Ei nyt kyllä ihan aukea. Levy on toki pyörinyt vasta kolme kertaa soittimessa, mutta ei tämä kyllä pääse lähellekään UKK:ta. Myöskin Raja tuntuu tällä hetkellä vielä paremmalta tekeleeltä sävellysten osalta.

Niin, mitä tästä nyt sitten sanoisi. Eloonjäänyt on hemmetin hieno biisi ja Piste jolta ei ollut paluuta on toinen hyvä. Muutoin bändin sävellyskynä ei ole oikein ollut terävimmillään, verrattuna aiempiin albumeihin. Jotenkin puuduttava kokonaisuus, eikä ole auennut oikein millään lailla. Täytyy tietysti tässä yhteydessä myöntää, että kyllähän Stam1nan albumit noin yleisestikin vaativat kuuntelukertoja alleen ennen täydellistä aukeamistaan, mutta pienoiseksi pettymykseksi tämän uskaltaa silti jo tässä vaiheessa sanoa.

Sanoitukset taas toimivat. Ehdottomasti levyn parasta antia. Mutta se ei vaan riitä, kun sävellyspuoli on aiempaa heikompaa.

No, lisää kuuntelua vaan. Annetaan levylle vielä mahdollisuus.
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
Muutamia kertoja levy täälläkin pyörähdellyt ja koko ajan paremmalle maistuu. Levylle on onnistuttu rakentelemaan todella hyvä tunnelma, josta välillä tulee itselle jostain kumman syystä mieleen niin Fallout kuin Lostkin. Itselle Tsunami toimii hyvin, juurikin tunnelmansa takia, kuten myös Eloonjäänyt. Kyllä tätä tulee kauan kuunneltua.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Kuopion Henrysiin liput pitää käydä hankkimassa ja tsekata millainen poikien nykyinen livekunto. Uudelta levyltä Maassa, merellä ja ilmassa, Rikkipää ja Viimeinen Atlantis ovat nousseet suosikeiksi. Varsinkin nimikkoraita jotenkin vain kolahtaa kun se on niin epä stam1namainen. Mutta olen sitten vastarannan kiiskia ja sanon, että tykkäsin Rajasta enemmän. Kappaleet Muuri, Lääke, Hammasratas, Murtumispiste olivat jo sellaiseja ralleja, että oksat pois. Mutta musiikkimaku on sellainen mistä on paha mennä kiistelemään.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kuuntelukertoja alkaa olla nyt jo aika paljon ja kai sitä jo uskaltaa ääneen sanoa, että timanttihan tässä nyt on kyseessä.

Itselleni Raja oli aivan järjetön pettymys, vaikka pitikin sisällään kolme huikeaa biisiä (Muuri, Voima vastaan viha ja Luova hulluus). Uutta UKK:ta tai debyytin kaltaista agressiivista pläjäystä en enää luonnollisesti odottanut, mutta siltikin kokonaisuus oli erilainen kuin päässäni olin ennakkotietojen perusteella hahmotellut. Ja siis positiivinen yllätys ilman muuta.

Ei taida olla oikein lähteä arvostelemaan biisejä yksittäisinä osasina joten todetaan vaan että kokonaisuus on kyllä aivan loistava. Etenkin lyriikoiden osalta.

Ainoastaan kaksi kipaletta joihin en saa otetta, eivätkä ne myöskään musiikillisesti kolahda: Tsunami ja Viimeinen Atlantis.

Nimibiisi on mielestäni levyn päätöksenä kerrassaan upea. Livenä yksittäisenä biisinä kyseisen kipaleen tuskin olisi tarkoituskaan toimia.
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Kuuntelukertoja takana useampi ja jo toisella kertaa kolahti ja vitun lujaa! Siitä huolimatta kokoajan löytyy jotain uutta ja kivaa. Täytyy sanoa, että kyseessä on mestariteos. En viitsi lähteä edes vertaamaan UKK:n kanssa koska nämä molemmat lätyt ovat niin timangia. Loistava levy, joka varmasti tulee kestämään kulutusta.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ainoa miinus tulee tuon kirja-cdn osittain hieman tökeröstä toteutuksesta. Nimittäin tuon itse levyn olisi voinut läntätä mukaan hieman tyylikkäämminkin kuin pelkästään muovitaskuun kirjan takakanteen.

Juuri tätä pelkäsinkin etukäteen, ja jätin sen takia kirjaversion tilaamatta tyytyen normaaliin CD-versioon. Eikä näköjään tarvi katua. Harvinaisen vittumainen yrittää jemmata levyhyllyyn tommosia rohjakkeita. Pitäisi sen kirjan olla erillinen yksikkö ja saada normaali kotelo levylle kuitenkin.

Itse levyhän on helvetin kovaa tavaraa, jälleen kerran.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Levy kuunneltu läpi kokonaan nyt 3 kertaa ja osittain joku 5 kertaa. Ekalla kerralla ei iskenyt vielä, mutta nyt kyllä jo kopsaissut takaraivoon. Kovaa shittiähän tämä ja odotan huomista keikkaa todella suurella innolla. Vähän harmi kun ovat pakkahuoneen puolella klubin sijasta, mutta ymmärtäähän tuon nyt jumalauta että myyvät lippuja hulluna...
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
On tullut levyä kuunneltua paljon, mutta ei se vaan kolahda niin kuin aiemmat levyt. Etenkin Raja oli sen luokan timanttia että pieni pettymyshän tämä on. Hyvä levy, mutta odotukset olivat varmaan liian korkeat. Ei mielestäni vedä vertoja aiemmille tuotoksille. Muutama hyvä kappale löytyy (Piste jolta ei ollut paluuta, Viestintuoja, Eloonjäänyt) mutta keskinkertaisia kipaleita löytyy liikaa ( Jäteputkiaivot, Elämän tarkoitus, Tsunami)
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
On tullut levyä kuunneltua paljon, mutta ei se vaan kolahda niin kuin aiemmat levyt. Etenkin Raja oli sen luokan timanttia että pieni pettymyshän tämä on. Hyvä levy, mutta odotukset olivat varmaan liian korkeat. Ei mielestäni vedä vertoja aiemmille tuotoksille. Muutama hyvä kappale löytyy (Piste jolta ei ollut paluuta, Viestintuoja, Eloonjäänyt) mutta keskinkertaisia kipaleita löytyy liikaa ( Jäteputkiaivot, Elämän tarkoitus, Tsunami)
Juuri näin. Täysin samaa mieltä (vaikka väitänkin UKK:ta Rajaa kovemmaksi tekeleeksi), ja vieläpä hyvät vs. keskinkertaisetkin biisit olet saanut poimittua hyvin tuolta.

Ei tämä vaan toimi yhtä hyvin kuin aiemmat levyt.
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Viikon päivät kuunneltu levyä, ja kovahan se on. Taas on tyyliä viety hieman eteenpäin, tästä osoituksena koskettimien uusi, entistä isompi rooli yhtyeen musiikissa. Muutenkin musiikki tuntuu menneen jopa entistäkin progressiivisempaan suuntaan, näin levyn erittäin hitaasta avautumisesta voisi päätellä. Devin Townsend (niin soolo kuin SYL) vaikutteet kuuluvat edelleen selkeästi musiikista läpi, ja välillä Hyrde jopa kuulostaa hieman Deviniltä. Lyriikkapuoli on myös (Stam1nalle tyypillisesti) harvinaisen onnistunut. On jotenkin virkistävää kerrankin kuulla asiat sanottavan suoraan, eikä sitä perinteistä "jokainen tulkitkoot albumin sanoman itse".

Vielä en osaa sanoa, että meneekö tämä debyytin edelle yhtyeen parhaaksi levyksi. Kuitenkin tälläkin levyllä on pari vähemmän hyvää raitaa eli "Piste jolta ei ollut paluuta" ja "Viestintuoja". Parhaat biisit ovat puolestaan "Eloonjäänyt", "Tsunami", "Rikkipää" ja "Jäteputkiaivot". Yksi vuoden parhaista levyistä, sen uskaltaa jo nyt sanoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös