Stéphane Robidas - HIFK

  • 123 954
  • 261

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taisivat eilen sanoa lähetyksessä, että Robidaksen tehotilasto olisi 10 pinnaa pakkasen puolella.

Aika karmea on kyllä tuo tilasto, siis lähtökohtaisesti tuon tason pakille.

Vertailun vuoksi: Jani Honkanen 18o 1+1=2 +1
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Taisivat eilen sanoa lähetyksessä, että Robidaksen tehotilasto olisi 10 pinnaa pakkasen puolella.

Jep, miinus kymppi komeilee tilastoissa. Mutta jos selaat tätä ketjua hiukan taaksepäin, huomaat, ettei se ole pelaajan vika ja ettei tämä tilasto kerro totuutta pelaajan otteista kentällä. Erittäin onnistunut hankinta, kun peilataan muihin SM-liigaan tulleisiin NHL-pakkeihin. Pitää osata katsoa numeroiden taakse. Vähän niin kuin HIFK:n pelaamisessa, pitää olla Sopan silmät, jotta tuosta puppeloinnista saa jotenkin positiivisen lopputuloksen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mikä vertailu tämäkin oli? Jani Honkanen ei pelaa IFK:ssa ja mikäli pelaisi, vastaavalla peliajalla mitä Robidas, olisi tehotilasto täysin toisenlainen.

joo sori, ehkä vähän huono vertailu, vaikka yllättyisitkin varmasti siitä, kuinka paljon Honkanenkin on kentällä ratkaisuhetkillä. (Honkasta on joka tapauksessa haukuttu epäluotettavaksi, mutta ihan hyvin tässä suhteessa sittenkin mennyt.)

Pointti ei kuitenkaan ole Honkasessa, vaan siinä, miten Robidasilla nyt noin huono tuo tehotilasto on. Ei mielestäni selity vain isolla peliajalla. Hifk ei myöskään ole - tappioista huolimatta - päästänyt mitenkään hirveän paljon maaleja.

edit. otan Axbor neuvostasi vaarin ja scrollaan taaksepäin!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pointti ei kuitenkaan ole Honkasessa, vaan siinä, miten Robidasilla nyt noin huono tuo tehotilasto on. Ei mielestäni selity vain isolla peliajalla. Hifk ei myöskään ole - tappioista huolimatta - päästänyt mitenkään hirveän paljon maaleja.

Jotain asiaan vaikuttanee se, että IFK on tehnyt yhteensä 1,6 maalia per ottelu tasakentällisin. Nopeasti laskettuna viimeiseen kahdeksaan peliin keskiarvo on alle yhden. Eli plussia ei saa ja joukkue häviää koko ajan, joten paljon pelaava pakki saa väkisinkin jotain miinuksia tililleen. Robidas pelaa itse asiassa eniten koko IFK:sta.

Voishan tuo tilasto olla parempikin, ei sillä, mutta realiteetit pitää ottaa huomioon. Plusmiinustilasto on hieman yliarvostettu, kuten tähänkin ketjuun linkitetyssä NHL-statistiikan seulonnassa perusteltiin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, miinus kymppi komeilee tilastoissa. Mutta jos selaat tätä ketjua hiukan taaksepäin, huomaat, ettei se ole pelaajan vika ja ettei tämä tilasto kerro totuutta pelaajan otteista kentällä.

Autch, marttyyrisettiä. Se, että hörhötilastoa on kritisoitu ja ihan matemaattis-loogiselta pohjalta, ei tarkoita automaattisesti täyttä synninpäästöä Robidaksen otteille. Mä odotan edelleen muitakin perusteluja ko. tilaston käytölle kuin sen, että mistä sitä muuten voisi puolustutspelaamista mitata. Robidasin otteissa näkyy sama kuin muussa joukkueessa: joku (Soppa ja kuviot) vie terän oasta osaamisesta. Esimerkiksi tämän yhden useimmmin maailman kovimassa liigassa taklaavan pelaajan otteista puuttu se rämäpäisyys. Ykkössyötöissä esim taasen näkyy kaverin olevan juuri sitä eliittitasoa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin, Robidas:lle on kerrottu tänne tullessaan, että hänen kannattaa välttää kovia avojääntaklauksia, koska niistä tulee helposti penalttia SM-liigassa. Taisi olla Söderholm, joka tästä asiasta mainitsi. Saman viestin sai Kärppien Demers omalta porukaltaan. Robidas´n peli ei todellakaan ole sitä ominaisinta hänelle, kun sieltä otetaan yksi avainasia pois -> taklaukset. Tuo plusmiinus tilasto on karua luettavaa tämän pelaajan kohdalla ja kertoo enemmän joukkueen ongelmasta -> tähän tilastoon oikeastaan kulminoituu Sopan kuviot. Oli pakko heittää pieni marttyyriviesti tuohon alkuun :) Ja hankalahan tuota saldoa on saada paremmaksi, kun joukkue ei tee kuin max kaksi maalia per ottelu.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
On totta, että +/- -tilasto on oiva mittari puolustajan otteista ja -10 NHL-pakin sarakkeessa on karmeaa katseltavaa. Mutta miksi Robidas:n pitäisi pelata tuossa joukkueessa yhtään sen paremmin, kuin kenenkään muunkaan. Kibe puhtaana maaliruiskuna ei osu pokien väliin, Petrell ei taklaa eikä rouhi, hyvä jos erottuu kentällä, Liivikiä en noilla otteilla uskoisi liigapelaajaksi. Esimerkkejä on lähes yhtä monta kuin pelaajia rosterissa.

Mitä Robidas:n pitäisi sitten tehdä toisin, jotta miinusrivi kääntyy plussalle. Ei helvetti yhtään mitään. Robidas ei ole Karlsson, joka voittaa pelejä yksinään, jos muu joukkue konttaa. Hän on peruspakki, joka hoitaa kiekon pois omista ja pistää ensimmäisen, helpon avaussyötön oman hyökkääjän lapaan siniviivalle.

Robidas:n miinus kymppi = Kiben nolla maalisarakkeessa. Molemmat maksimaalinen alisuoritus, eikä kumpikaan puhtaasti pelaajan oma syy.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo plusmiinus tilasto on karua luettavaa tämän pelaajan kohdalla ja kertoo enemmän joukkueen ongelmasta -> tähän tilastoon oikeastaan kulminoituu Sopan kuviot. Oli pakko heittää pieni marttyyriviesti tuohon alkuun :) Ja hankalahan tuota saldoa on saada paremmaksi, kun joukkue ei tee kuin max kaksi maalia per ottelu.

Tämä on totta. Joukkuepohjaisena tilastona tehotilastosta voidaan päätellä jo enemmän. Tämä menee nyt paljon ohi Robidasin, mutta mä luulen monen ongelman (taklauspelin lopettaneet pelaajat, maalivainunsa kadottaneet hyökkääjät jne.) eri-osa-alueella johtuvan Sopan kuvioista. Ja mä olen aika varma, että kenkää tulee kuukauden sisällä. Itsehän toivoin alunperin marraskuun maajoukkuetaukoa välipisteeksi ja siinä olisi ollut optimaalisin paikka näin tehdä. Eniten vituttaa, kun joukkueessa on ja tulee lisää paljon osaamista ja potentiaalia, niin näiden pelaajien hyöty omalla osaamisaluellaaan valuu käytännössä viemäriin. Niin pahaa on se Soppa, joka pullosta lorahtaa.
 

scholl

Jäsen
IFK pelaa helvetin huonosti 5vs.5 peliä. Siitähän johtuu jo suoraan pitkälti noi huonot tehotilastot. Jos tehtäisiin enemmän maaleja hyökkäyspäässä niin jokainen kaukalossa luisteleva saisi plussia. Yv-maaleista ei saa plussia niin IFK:lle ei yllätys, yllätys juurikaan plussia heru.

Mielestäni on aivan turha jauhaa jostain plusmiinuksista.
 

tuffgong

Jäsen
Yv-maaleista ei saa plussia niin IFK:lle ei yllätys, yllätys juurikaan plussia heru.

Mielestäni on aivan turha jauhaa jostain plusmiinuksista.

Jaa onko se noin, minä luulin että yv-maaleista saa plussan ja taas kun av:lle omissa helähtää niin siitä ei tulisi miinusta. Tosi noilla IFK:n viime pelien maalimäärillä se on yks paskan hailee millanen tilanne siellä kentällä on ollut kun maali syntyi, plussia sielä ei ainakaan paljoa kerry....

Edit jaahas väärinhän mä luulin, noista yv-maaleista ei tosiaan tuu plussaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Niin, Robidas:lle on kerrottu tänne tullessaan, että hänen kannattaa välttää kovia avojääntaklauksia, koska niistä tulee helposti penalttia SM-liigassa. Taisi olla Söderholm, joka tästä asiasta mainitsi. Saman viestin sai Kärppien Demers omalta porukaltaan. ...

Minulla on aika vajavainen käsitys muutaman HIFK:n ottelun nähneenä Robidaksen pelikyvyistä ja -käsityksestä, mutta sen verran kuitenkin, että Demers liikkuu aivan toisissa sfääreissä jääkiekon joka osa-alueella kuin Robidas - olletikin, kun avojääpommit ovat pannassa. Kovuutta Demersiltä löytyy silti ihailtavasti eikä hän ole juuri huonoa peliä Suomessa vielä pelannut - ehkä narri-peli Hjartwallilla oli huonoin.

Eilen Robidas oli suorastaan surkea, mutta niin olivat monet muutkin ja molemmista joukkueista ja peli kuvasteli hyvin tuota huonoutta.

PS. Aikoinaan tuli todella paljon seurattua junnujen pelejä ja jo tuolloin mm. Ilari pisti silmään hifkin porukasta. Liigaan noustuaan hetken jo vaikutti, että hänestä yritettiin vain tehdä jotain 4-kentän hanskaajaa, mutta ilokseni olen saanut huomata, etteivät orastaneet taidot ole unohtuneet ja että nykyisin hän on joukkueensa parhaimmistoa pakkipuolella.
Noh, mitä sekin sitten kertonee hifkin nykytilasta...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Minulla on aika vajavainen käsitys muutaman HIFK:n ottelun nähneenä Robidaksen pelikyvyistä ja -käsityksestä, mutta sen verran kuitenkin, että Demers liikkuu aivan toisissa sfääreissä jääkiekon joka osa-alueella kuin Robidas - olletikin, kun avojääpommit ovat pannassa.

Demers oli vain esimerkki siitä, että muitakin P-Amerikkalaisia pelaajia on ohjeistettu. En siis millään tavalla vähätellyt kyseistä pelaajaa ja niin kuin sanoit, Demers ja Robidas ovat eri laatikoissa. Robidas´n ura on ehtoopuolella, kun taas Demers on pelaaja parhaassa kehittymisiässä. Ja taidoiltaan myös eri kaliberin jantterit kyseessä.

Vaihtaisin Robidas`n Demersiin samantien, ei tarvitsisi miettiä.
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itselle Robidas on ollut suuri pettymys vaikka joukkue missä kaveri pelaa onkin pelannut täysin ala-arvoisesti ja valmentajana on sokea herrasmies, jonka mielestä eilistäkin peliä hallittiin.

Normaalina hankintanahan (ei lockout) Robidas olisi todella hyvä ja silloin puhuttaisiin kovan luokan kaappauksesta, mutta valitettavasti lockoutin tarjonnassa olisin odottanut kovempaa liideriä puolustukseen kun rahaa pitäisi olla tarjolla tarpeeksi. Tietenkin yksi mahdollisuus on että Tomppa odottelee virallista päätöstä NHL-kauden peruuntumiselle ja sieltä on tulossa koodinimi letang ja loppujenlopuksi ollaan karsinnoissa liiallisen odottelun takia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Robidas´n pelaaminen on hiukan notkahtanut ja tänään hän onkin ihan ansaitusti viltissä. Eilen ei todellakaan ollut mitään vahvaa suorittamista, mutta eipä se ollut monella muullakaan puolustajalla. Kierrätykseen ei ole varaa suomalaisten osalta, joten Klubitanssi pääsee tänään näyttämään "kyntensä". Mistä saataisiin hyvä Eurooppalainen pakki? Ensimmäisenä tulisi mieleen Niklas Kronwall...
 

abc

Jäsen
Kyllä Robidas on selvinnyt yllättävän helpolla haukuista täällä verraten vaikkapa Klubertanziin. Tilastoissakin ero on kyllä melkoinen.

Kyle Klubertanz 9o 0+3=3 +3 10min
Stephane Robidas 15o 2+3=5 -11 22min

Enkä edes väitä, että Klubertanz olisi ollut hyvä. Huolestuttavinta asiassa on se, että Robidas'n otteet heikkenevät päivä päivältä. Ainut millä Robidas HIFK:sta erottuu on se, että hän ottaa paljon turhia jäähyjä. Tosin harvassa on ne nimet, ketkä sieltä erottuisivat.

Mielestäni Klubertanz ajaa tällä hetkellä Robidas'n ohi pelaavaan kokoonpanoon. Taitaa olla myös Stephanen aika lähteä kiertoon. Ja jos työsulku jatkuu koko kauden, onhan siellä muutamia kovia eurooppalaisia pakkeja vapaana, ja IFK:ssä vastuuta olisi paljon tarjolla.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallilla oli tänään, jututin nopsaan pelin jälkeen ja mutisi jotain normaalista rotaatiosta..
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eli Robidas on sitten joukkueesta pihalla, no eipä siinä. Toivottavasti tilalle hommataan joku Eurooppalainen kovaluu... Olisihan tuo rotaatio ollut aika huono vaihtoehto pelaajille, jotka ovat tottuneet pelaamaan isoja minuutteja. Ja ihan oikeasti, oliko Robidas niin hyvä pelipaikallaan kuin piti. Mun mielestä hän pelasi myös väärää roolia, koska kyseessä kuitenkin pesunkestävä peruspakki, ei muuta. HIFK:ssa hänestä tehtiin kiekollinenpakki, eli metsään meni.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Taisi Robidaksen sopimus olla mallia kuukausi kerrallaan ja nythän meni kuu poikki ja kun Klubertanzille joudutaan joka tapauksessa maksamaan palkkaa, niin ihan fiksu ratkaisuhan tämä oli. Ei nimittäin vertailu Klubi-Robidas mitenkään selvästi kääntynyt Robidaksen eduksi, joten ymmärrän täysin, miksi sopimusta ei enää jatkettu.

Tack ja adjö
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös