Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Sportin yleisömäärät – täyttyykö Kuparisaari kuin wanhoina hywinä aikoina?

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana magnum37, 22.08.2015 klo 15.51.

 1. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:

  Voisimpa yhtyä näkemykseesi. Ikävä kyllä kun olen seurannut seuran toimintaa 2-divariajoista alkaen vain muutamia kertoja ollaan lähennelty täysiä katsomoja. Siis lähinnä karsinnoissa 1-divariin ja Liigaan. Kun taas joillakin paikkakunnilla ainakin Oulu on tilanne että on usein loppuunmyytyjä runkosarjan pelejä.
  Huonot viimekaudet ovat tietysti vieneet yleisöä ja varmasti hinnoittelukin vaatisi parannusta. Jos noilla konsteilla homma saadaan kuntoon olisi se tietysti helvetin hyvä. En kuitenkaan luottaisi siihen. Aina ei kuitenkaan tulla pääsemaan edes sääleihin, ja siksi tarvittaisiin koko vanhan Vaasanläänin asukas pohja potentiaaliseksi kannattaja alueeksi. Tuossa 60 km:n pohdinnassa on ilman muuta ajatusta. Alueella asuvien suomenkielisten muroihin kutenkin kustaan kielellisesti.
  Tuo kuka tulee mistäkin kunnasta on varmasti enimmäkseen epäselvää.
   
 2. nevins Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Piti oikein soitella tutuille ympäri suomea ja jopa puukkojunkkaripitäjiin, koska aihe alkoi tympäseen tai kiinnostamaan. Kysymys oli yksinkertainen.. Onko sinun mielestäsi liigajoukkueen Sport nimi suomen vai ruotsinkielinen? Eniten aihe aiheutti hämmästyksiä sekä lyhyitä pohdintoja jotta miksi tämmöistä mietit, koska se on selvästi kielipoliittisesti "neutraali" verrattuna Vaasan jalkapallokuvioihin. Moni ei osannut ajatella tässä mitään kieliasiaa vaan ajattelivat nimen olevan englantia. Samalla selvisi jotta Sport kannattajia löytyy jopa Seinäjoelta, Lapualta, Kauhavalta jne. Ongelmaksi koetaan pitkä matka varsinkin arki-iltoina. Seinäjoelta Kuparisaareen on melkein 80km yhteen suuntaan. Syys iltojen ihanat pimeät illat tien päällä ei houkuta. Lisäksi tuolta etelä-pohjanmaalta on totutta kannattamaan Tapparaa niin on vaikeaa muuttaa kannatusta toiseen suuntaan. Tämän asian kanssa ei auta, kuin aika jota pitää käsitellä vuosissa.
   
  Jertsu#20, Orion Star, BussiKUSKI ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 3. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Juuri näin.

  Miksi Hämeenlinnassa saattaa olla arkipelissä yli 4000 katsojaa kun Vaasassa (samankokoisessa kaupungissa) jäädään reilusti alle 3000:n? Vastaus: Hämeenlinnassa on pelattu liigakiekkoa pääosin koko sen ajan kun Vaasassa on oltu divarissa. HPK:n ja muiden perinteisten liigajoukkueiden kannattajapohja on rakentunut vuosikymmenien aikana ihan eri näkyvyysluokassa kuin Vaasassa.

  Ei ole sattumaa, miksi Vaasa, Kouvola ja Mikkeli ovat kaikki kolme häntäpäässä yleisömäärissä. Kaikki ovat uusia liigapaikkakuntia, joiden tunnettavuus ja sympatiapisteet ovat melkoisella takamatkalla suhteessa muihin perinteisiin liigajoukkueisiin. Ei tämä kielikysymys ole. Vaikka Sportin nimi olisi Kiekko-Kotkat, niin yleisöä olisi siltikin tällä hetkellä vähemmän kuin esim. Hämeenlinnassa.
   
  Sundomstå, BussiKUSKI, Orion Star ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. BussiKUSKI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
  Josko nyt tehdään se uudenvuoden lupaus, tehdään tästä kaudesta uuden alku, käännetään lehteä sille seuraavalle aukeamalle jossa ei ole kuvia viimekausista.

  Nautitaan tästä tilanteesta jota olemme lähes kolme vuotta odottaneet.

  Minä olen ainakin valmis talkoisiin, voisin omalta osaltani tulla Turusta vähintään kahtee loppukauden (runkosarja peliin) se on jo 2*edellisten kahden kalenteri vuoden saldo.

  Edit:
  @rekufa sä olet ny jankannu tuota shaissea ihan riittävästi pitäiskö sun mennä vaikka ABC:lle.
  Jos ruotsinkieli on noinkin iso ongelma, niin vähiin alkaa murheet käymään
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2018 klo 20.14
 5. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Sekä Vaasasta että Sportista välittyy suurelle yleisölle liian ruotsinkielinen käsitys. Kaksikielisiä molemmat, mutta kun olen kysynyt muualla asuvilta, käsitys on että reilu enemmistö ruotsinkielisiä. Viime viikolla kysyin Hesaria puhelinmyyneeltä hemmolta että arvaappa paljonko Vaasassa asuu suotsinkielisiä hän vastasi että n 60%. Todellisuus on n 23%.
  Vaasan jalkapallon kieli kuvioista en tiedä muuta kuin sen että GoogCompany (vai mikä se tarkalleen on) lehti on 2 kielinen siis myös ruotsiksi. Jos on täysin pimennossa elävä voi tietysti luulla että Vaasalainen Sport-nimi on englantia. Samalla tavallahan se kirjoitettaisiin mutta ilmeisesti tässä erehtyneet ovat marginaaliporukkaa. Hyvä että kannattajia löytyy noista kunnista. Imagomuutoksella heitä olisi paljon enemmän.
  Tappara on Seinäjokelaisten pitkäaikainen fanitus kohde. Tampere on muutenkin kaikessa etelä-pohjalaisten Amerikka. Sinnehän ne haluaa yhteistyötä sairaala- ja kouluasioissakin. Vaasa on liian ruotsinkielisenä tässä täysin paitsiossa.
   
 6. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Tuohon haluan uskoa. Nyt Pajuluoman vetämänä on tapahtunut suuri muutos ainakin tähän asti. Sikäli nyt voidaan elää uuden alkua. Nyt on aika nauttia. Voi hitsi, kun ihmiset ymmärtäisivät tulla hallille. Siellä on käytännössä koko kauden eletty tosi makeita hetkiä. Tietysti myös jokunen pettymys tullu mutta ei ollenkaan siinä määrin mitä Tomekin aikana. Itse käyn kaikissa matseissa mihin suinkin on mahdollisuus kausarilla. Lisäksi ilmanen kahvi pullolla (3€) ja minimin 1 helapää (3€). Joululahjaksi sain tyttäreltäni/vävyltä Telian koodit seurata myös netistä matseja joten vieraspelitkin kuuluu nyt ohjelmaan (€?) Olen talkoissa mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019 klo 06.44
 7. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Lainaan vain tuon viimeisen, koska koko kirjoituksesi oli täyttä sitä itseään.

  Miten se voi olla Sportin vika, että Vaasa mielletään E-P:llä (virheellisesti) lähes täysin ruotsinkieliseksi? Ei mitenkään, eikä Sport tähän mielikuvaan juurikaan voi vaikuttaa. Jos ihmisillä on antipatioita Vaasaa kohtaan, niin Sportin pyyhkiminen pois nimestä ei auta pätkääkään.

  Jos taas ainoa mikä saisi nämä ihmiset kääntymään Sportin taakse on pyyhkimällä kaikki vähääkään ruotsinkielisyyteen viittava pois organisaatiosta, niin voin kyllä sanoa että näitä kannattajia ei kyllä kaivatakaan. Ruotsinkieliset ovat tärkeä osa Sportin ydinkannattajia, siis määrällisesti, en lähde muuten arvottamaan, joten olisi täyttä typeryyttä lähteä karsimaan sitä vähää mitä Sport tänä päivänä tekee ruotsinkielisten kannattajiensa eteen.

  Päin vastoin, olen aika varma että Sport saisi huomattavasti pienemmällä vaivalla lisättyä kannattajakuntaansa jos nostaisivat ruotsinkielisen markkinoinnin tasoa. Esimerkkinä somessa ei käytetä ruotsia lainkaan, otteluraportit on saatu ruotsiksi sivuille vain yksityisten tahojen ponnisteluiden ansiosta, ruotsinkieliset mainokset ovat hyvin usein Google translate - tasoisia. Jopa tämän kauden iskulause, Kotkasydämellä - Med Örnhjärtat on väärin käännetty. Nämä ovat asioita jotka saa ruotsinkielisiä potentiaalisia kannattajia - ihan lähialueelta - jäämään kotiin. Tämän tiedän faktana.
   
  stairox tykkää tästä.
 8. nevins Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Lainasin koko tekstin, koska puhelimella vastailen.

  Nyt sinä puhut eri asioista. Alkuun kommentoit minun ymmärtääkseni sanasta Sport. Nyt puhut Vaasasta kokonaisuudessa. Kaikki tietää sen jotta Seinäjoelta ei tulla Vaasaan, koska kilpaillaan kumpi on parempi kaupunki. Tämä ei taas liity mitenkään seuran nimeen.

  Jalkapallosta tarkoitin lähinnä VPS / Vifk näin esimerkkinä. Toki siellä on muurit kaatunut aikoja sitten. Esim Strandvall, Björk ja ketäs muita on tullut Vifkin puolelta Vepsuun. Tässä on meidän suomenkielisten ahdasmielisisten hyvä huomata jotta ruotsinkieliset pystyy siirtymään seurasta toiseen vaikka on tämä kielisyys ongelma.

  Seinäjoen yliopistoa en löytänyt googlella nopean etsinnän jälkeen. Muistaakseni siellä on joku haarakonttori? Ymmärrettävää on jotta johonkin suuntaan he kumartavat tai pyllistävät anellen sille jatkoa. TAYS taas nyt on ihan luonnollinen valinta keskussairaalan näkökulmasta. Eihän Seinäjoella ole yliopistollista sairaalaa? Kannattaa mennä TAYS alaisuuteen niin näkee hyvin mitä keskittäminen tarkoittaa..

  Asia on karannut sinulta niin kauas sanasta Sport joten tämä oli minun puolelta tässä.
   
 9. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Sopii kyllä, jos asiaa ei ole, anna olla. Mutta siis kyse on laajasta kielten ja kulttuurin aiheuttamasta skismasta jossa Sport on vain 1 ilmenemismuoto ja siitähän siis, Sportista, tällä palstalla Sport fanit keskustelevat.
   
 10. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Jostain syystä vastaukseni menivät "sulkupalkin" sisään jota pitäisi napsauttaa jotta laajenee näytölle. Lisään noihin 3:een ensimmäiseen väitteesesi vastaamani vielä tähän:

  Kyllä Sportista tässä on kyse mutta sama perussyy pätee myös Vaasan kaupunkiin. Molempia kartetaan mm etelä-pohjalaisten toimesta ja syyt ovat historiassa ja suomenkielisten itsetunnossa. Kyse Seinäjoen ja Vaasan välisessä kärhämässä ei ole vain kilpailussa vaan myös historiallisessa kielten aiheuttamassa skimassa.
  Jos VPS:ssä voi sanoa muurien kaatuneen ajat sitten sillä perusteella että seurassa pelaa molemman kielisiä pelaajia niin samaa voisi sanoa myös Sportista, mutta kun näin ei ole minä puhun suomenkielisen potetiaalisen yleisön antipatioista ruotsikielistä seuraa kohtaan. Muuten suomalaisia pelaajia pelaa ihan ruotsissakin, jossa kieli on käytännössä puhtaasti ruotsia. Toki tietysti englannillakin pärjännee.

  Seinäjoella ei ole yliopistoa, vaan Tampereen-, ja taitaa olla Helsingin yliopistojen "haarakonttoreita". Eikös Vaasanyliopistollakin ole joku osasto Seinäjoella, tästä on itsellä tuollainen tuntuma.
   
 11. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:

  Vastaus 1:
  Vastasin Nevinsille paljolti tähän kysymykseen, joten osittain voit lukea vastausen tuosta ylempää. Sportin vika jos niin vois sanoa, kieliasiassa, on se että esim nimen muutoksella saataisiin viesti seuran suomalaisuudesta esiin.

  Vastaus 2:
  En ole missään vaiheessa väittänyt että kaikki ruotsalaisuuteen viittaava pitäisi pyyhkiä pois. Päinvastoin. Olen tuonut esiin että olen seuran historiasta ylpeä, eikä pidä piilotella sitä tosiasiaa että seura on perustettu ruotsinkieleisten toimesta. Samaa mieltä että olisi todella typerää lähteä karsimaan ruotsinkieltä ja kielisiä mitenkään Sportin toiminnasta. Olen puhunut vain seuran nimestä.

  Vastaus 3:
  En tunne ruotsinkielisen markkinoinnin tilannetta joten en osaa ottaa kantaa, mutta jos noin on sitä kannattaa lisätä. Molempien kielten käyttö markkinoinnissa ei mitenkään sorra toista kieltä puhuvaa, joten ihan samoilla linjoilla tässä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 19.12
 12. P Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimen liigan karsinnat, puumailat
  Rekufan ehdottamia, arvauksiin perustuvia markkinointivetoja on Suomen epäonnistuneiden yritysten historia täynnä. Samaa esiintyy myös muunmaalaisissa markkinoinnin oppikirjoissa, kun tarvitaan varoittavia esimerkkejä.

  Nykyinen Pohjanmaan maakunta on se realistinen alue, kun katsotaan mistä väkeä tulee eniten hallille. Alueella asuu Wikipedian mukaan reilut 180000 ihmistä (Pohjanmaan maakunta – Wikipedia, ruotsiksi enemmänkin numeroita tarjolla). Näistä 50 prosenttia on ruotsinkielisiä, Miksi pitäisi riskillä huonontaa jo olemassa olevien kannattajien fiilistä, jos toisessa vaakakupissa on joku arvaus kauempaa tulevien Tappara-fanien käännyttämisestä?

  Ei seuran historiaa "kunnioiteta" häivyttämällä sitä lisää! Virallisesti "Vaasan Sport", josta ruotsinkielisessä tekstissä saa ja kuuluu käyttää epävirallista muotoa Vasa Sport, heijastaa täydellisesti seuran toimintaa ja fanipohjaa - Vaasahan on pääpaikka ja siellä ollaan isolla prosentilla suomenkielisiä. Muualla ei olla, ja hallilla ollaan - niin kuin myös Vaasan kaduilla - huomattavasti lähempänä 50-50 kuin 80-20 -kielitasapainossa.

  Seura, firma, yhteisö, startup... Noista vain yksi on pääasiassa olemassa siksi, että löydettäisiin uusia asiakkaita. Ne perinteisemmät muodot eivät lähde lentoon sillä, että hylätään perusarvot.

  Siitä olen lähes samaa mieltä Rekufan kanssa, että Sportin nimeä voitaisiin viljellä julkisessa keskustelussa enemmän. "Vaasan Sport" ei minua haittaa, kun se on seuran koko nimi, mutta junttivalmentajien pressitilaisuuksissa viljelemä "Vaasa" ottaa päähän, ja reilusti. Vepsulla sama ongelma, kun esimerkiksi HJK-miehet aloittaa lauseensa näin: "Vaasa tuli kovaa alussa". Vaasa? Tuliko Vapaudenpatsas valmentajan kimppuun, häh?
   
  stairox tykkää tästä.
 13. HekeK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sabres ja SaPKo
  Lauantaina mökki täyteen. Sportin joukkue on sen ansainnut. Vähän jopa nappaisi lähteä itsekin Vaasaan ihmettelemään.
   
 14. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Ainakin itselleni alkaa nousta jo pieni buumi ja uskoisin, että tuularitkin alkaa pikkuhiljaa uskoa, että tässähän on oikeasti mahdollisuudet menestyä. Viime lauantaina oli jo yli 3900 ja tammikuun alku on yleensä ollut hyvä yleisömäärien kannalta. Odotan, että 3500 menee vähintään rikki.

  Viikon päästä perjantaina sitten Kärpät ja Osalan paluu Vaasaan. Olisiko silloin parin vuoden tauon jälkeen loppuunmyyty lato?
   
 15. rekufa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Tietysti nyt juuri kun yleisömäärä on ollut parikertaa hyvä Jukureita vastaan 3827 ja Tapparaa 3945, tuntuu tarpeettomalta lähteä säätämään mitään. Todellisuudessa on mahdollista että tulee laihempia aikoja vielä. Tuota en tietenkään toivo.

  Ja kyllä, tämä nimiasian vaikutus yleisömäärään ei perustu mihinkään minulla tiedossa olevaan tutkimukseen tms, vaan todellakin arvailuihini.
  Mihin tutkimukseen oma mielipiteesi perustuu, en tiedä. Joka tapauksessa minulle on erittäin selvää mitä puhtaasti suomenkielisellä alueella n 20-100 km ruotsinkieliseltä alueelta asuvalle suomenkieliselle merkitsee kun seura on ruotsinkielinen. Se ei tiedä hyvää jos ajatellaan kannattaja kunnan määrää.

  Minusta siis Sportin julkikuva on väärä, liian ruotsinkielinen. Historiaa en voi enkä haluakkaan muuttaa. Nimen muutos ei historiaa mitenkään poista. Me halutaan että ruotsinkieliset fanit/tukijat pysyvät seurantakana. En usko että heihin, paremmalla itsetunnolla varustettuihin, nimenmuutos vaikuttaisi juurikaan.

  Listassasi Seura, firma, yhteisö, startup. Minusta kaikille on tärkeää saada seuraajia, faneja tai asiakkaita.

  Mutta pannaan pää pensaaseen ja toivotaan että yleisömäärä nyt jämähtää tuohon minimissään 3800. Tuollahan pärjättäisiin. Onneksi meillä on nyt joukkue ja valmentaja jotka ovat mahdollistaneet tämän positiivisen tilanteen.

  Kuitenkin tulevia kausia varten olisi tärkeää miettiä seuran nimi uusiksi. Tietysti jos uusittu halli ja kohtuullinen menestys toisi pysyvästi yli 3500 tai 3800 katsojaa nimenvaihtoa ei tarvita. Se ei ole minulle mikään itseisarvo, mutta laajemman kannattajakunnan saamiseksi pakollista.
   
 16. makke246 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Olen kotoisin täysin suomenkieliseltä alueelta ja itse täysin suomenkielinen.
  Ikinä en ole miettinyt tai kuullut, että Sport on nimenä jollekkin katsojalle niin kauhea, että ei vain siksi pysty tulemaan matsiin.
   
  nevins, stairox, Harppuuna ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 17. ReijoRotta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Littbarskin sääret, Pekka Suorsan balanssirisu
  Sport – Ilves pelin yleisömäärä 3827 on komea luku, ja aloinpas muistelemaan kuinka Vaasassa on saatu joskus mökki täyteen, ja Vaasa oli tunnettu ”yleisökaupunkina”. Vietin kaupungissa nuoruuteni (80-90 lukujen taite), ja seuraavat muistelot perustuvat 100% mutuun ja sisältävät taatusti asiavirheitä. Seuraavassa tajunnanvirtaa paljolti ohi otsikon.

  Jääkiekko. Sport. Tuolloin oltiin tottakai divarissa, ja Sport oli kova juttu. Hallille aina kun vaan kyyti järjestyi. Muistan kun ala-asteella meidän luokalle jaettiin vapaaliput Lukko-peliin, niin koko luokka oli aivan fiiliksissä! Siihen peliin oli muistaakseni Sundomin puoleiseen päätyyn (se puoli mistä jäädytyskone aina kaartoi kaukaloon) rakennettu väliaikainen lankkukatsomo..? Tuolloin taisi koko Laihian puoleinen sivu olla seisomokatsomoa. Erityisesti jäänyt mieleen Sport- Ässät peli joka päättyi 6-6 tai sinnepäin. Ässillä Tapio Levo ja karsea lämäri, Sportilta taisi maalinteossa onnistua ainakin Kari Teräväinen.. Kuitenkin päällimmäisenä mieleen jäi se että jäähalli oli ihan perkeleen täynnä! Olikohan jotain 4500? Tuolloin Urheiluruutu tuli to,la ja su, ja divaritulokset kerrottiin Kankaan, Salmen tai Jokisen luotettavalla äänellä lähes aina. Jos missasit urkkiruudun niin sitten piti odotella seuraavan aamun Vaasa- lehteä mistä tulokset kurkittiin.

  Jalkapallo.VPS. 2-divarin paikallispeli joskus kasarin lopulla VPS- ABK-47, ja porukkaa ihan vitusti! Silloin taisi VIFK olla myös kakkosessa joten paikallismatseja oli useampi yhteen kauteen. Viimeisin peli paikanpäällä Hietalahdessa taitaa olla 90-luvun lopussa VPS –HJK, jolloin molemmat taisteli mestaruudesta, Klubihan sen taas vei. Vepsulla oli kova puolustuslinja tuohon aikaan, Jimi Huhtamäki, Mike Peltola, Marko Suoste ja kumppanit.

  Pesäpallo. Vaasan Maila. Pesäpallo oli tuolloin varmaankin Vaasan suosituin laji yleisömäärissä mitattuna. VM- SMJ peli Hietalahdessa ja taas jengiä ihan vitusti, molemmat jatkeet täynnä melkein takarajalle asti. Mailalla oli hyvä jengi ja voittivat runkosarjan, mutta noutaja tuli hei puolivälierissä kun Kitee pudotti Mailan tylysti mitalipeleistä. Taisi pomppupeli tehdä tuloaan ja ainakin Imatralaiset oli siinä ihan jäätäviä.

  Naisten lentopallo. Vaasan Vasama. En muistaakseni käynyt katsomassa kuin yhden pelin (oliko tuolloin gloryhuntterismia?), ratkaiseva viides finaali vuonna jotain Kauppaoppilaitoksella. Peli oli jännittävä ja tunnelma aivan sairas, lopuksi vielä Vasama kampesi kultaan(Yksi niistä monista mestaruuksista). Sari Korpi, Catharina Svenlin ja Heli Prepula jäänyt mieleen joukkueesta.

  Vaasan ravirata ja moottoriurheilu. Tuohon aikaan raviskalla järjestettiin ravien lisäksi ahkerasti kaikenlaisia moottoriurheilutapahtumia: speedway, jokkis, maarata sekä tietysti Vaasan Vauhtiajot. Ja tottakai, yleisöä riitti tapahtumasta toiseen.

  Sitten nykypäivä. Sport ja VPS edelleen kirkkaana kaupungin urheiluscenessä, ja Urheiluruutukin tulee monta kertaa päivässä. Pesäpallo kuoli jossain vaiheessa pois, ja nyt taitaa Vähäkyrö tehdä jotain nousua alasarjoissa. Vaasalaisesta naislentopallosta en ole kuullut mitään pitkään aikaan (ei sillä että olisin seurannutkaan). Ravirata vissiin kaavoitettu joksikin asuinalueeksi.

  Tuo 80-90 lukujen taite edustaa RR:n omassa historiikissä penkkiurheilun kulta-aikaa, jolloin urheilu kiinnosti, sitä seurattiin suurella intohimolla ja se sai ihmiset liikkeelle. Maailma muuttuu ja aika kultaa muistot, Eskoseni.
   
  Pervert, Joyride & stairox tykkäävät tästä.
 18. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Saadaan taas hieno yleisömäärä huomiseen otteluun, kun kaukalon pitkiltä sivuilta on katsomot aivan reunimmaisia sivuja lukuunottamatta loppuunmyyty. Ei ole kaukana, että huomenna menee 4000 rikki. Kärpät ja Osalan paluu kiinnostaa.
   
 19. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Jokerit
  Jos loppukauden yleisömäärä pysyy näissä lukemissa niin sata varmasti saadaan vielä playoff vahvistuksiakin jos KUN sinne päästään ;)
   
 20. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Tällä kellonlyömällä yhteensä 221 istumapaikkaa myymättä kaikissa katsomoissa. Jos hallin kapasiteetti on se 4100, niin eiköhän "nelonen" mene rikki kun nuo loputkin saadaan myytyä.
   
  Ice71 ja Rairama tykkäävät tästä.
 21. Ice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK , San Jose Sharks, SapKo
  Lainaus:
  Hienoa! Vaasa alkaa heräileen. Eikä siihen tarvittu edes sitä nimen muuttamista suomalaisemmaksi *hymiö*.
   
  sakkr, Niksi, stairox ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 22. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Enää 11 istumapaikkaa jäljellä kun hetki sitten tarkistin. Päivässä meni 210 lippua kaupaksi, että heilahti. Säpinää!
   
 23. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Nyt todellakin toivon, että tänään ei sitten tule mitään 5-0 voittoa Kärpille, jossa ollaan ihan vastaantulijana...Kun nyt tehtäisiin muutama maali, niin siitä jo paljon iloa katsojille.
   
  stairox tykkää tästä.
 24. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Kaksi viikkoa sitten oli keskustelua jos nimenvaihdos saisi porukkaa hallille.

  Muutos ~2500 => Täysi halli on uskomaton suoritus tässä ajassa. Kyllä se vain on niin että suoritukset vaikuttavat hallin täyttöön, ei seuran nimi. Tai oikeastaan päinvastoin, kun puhutaan seuran nimestä: Perinteet kunniaan! Sport ei katoa mihinkään, sanoi pohjoisesta muuttanut mies mitä tahansa!
   
  Jertsu#20, MENTALSPORT, nevins ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. moonshainrider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
  Lainaus:
  Niin eihän sitä tiedä minkäkälaista porukkaa se varsinainen provokointi sai herätettyä?
  Ollaan varmaan jonkinlainen Hobbittikansa tämä pohjanmaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 02.59
  stairox tykkää tästä.