Sportin talous

  • 1 043 035
  • 3 440

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Tuleeko niitä lukuja julkisuuteen vai taasko saa epäillä, että vituiks meni?
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
+ 118 000 €.

Näin väitettiin.
Sport Oy teki kovan tulosparannuksen @ Pohjalainen

Ei tullut miinusta. Kai sitä voi ruveta valmistautumaan juhannusta varten.

PS. Jutussa tulee ilmi myös se, että Stögö on hallituksen jäsen. Mielenkiintoista, mielenkiintoista....
PS2. Pelaajabudjetti nousee 300k€ -> 340k€.

Voisiko joku silti lyhentää tuota velkaamme oikein reilulla kädellä? Pliis.
 

Imhotep

Jäsen
Pohjalainen kirjoitti:
Sport Oy teki lähes 80000 euron liikevoiton, kun sen edellinen tilikausi oli painunut miinukselle 512020 euron verran.

Kun tuloksen laskennassa käytetään ns. konsernilukuja, joissa ovat mukana sekä Sport Oy että Jäähallin ravintolat, liikevoitto nousee reiluun 118000 euroon ja tulosparannus on 610000 euroa. Liikevaihto nousi 2,18 miljoonaan euroon, kun se edellisellä kaudella oli 1,88 miljoonaa euroa.

Pohjalainen: Sport oy teki kovan tulosparannuksen
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
On meillä pitkä tie tervehdyttää tämän seuran talous. Ei siitä mihkää pääse. Kyllä Sport kaipaisi taakseen oikeesti muutaman isokenkäisen vaan eipä niitä taida löytyä niin kauan kuin Divarissa pelaillaa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ihan hyvä tulos.

Juuri tuollaista sadantonnin molemmin puolin liikkuvaa uutista odotinkin. Tuota velkaa on tosin kyllä vielä kamalasti, mutta iloitaan nyt tästä plusmerkkisestä tuloksesta vähäsen.

Kuten aikaisemmin todettua, ilman että joku rikas taho tekee Sportista "lelunsa" ja alkaa lapioida sisään rahaa, ei ole pahemmin liigapuheille pohjaa. Tällä tervellä toimintatavalla Mestis on parasta mitä voidaan saada.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hieno tulos, mutta ollaanhan me syvällä edelleen. Se olis takatukan nyt sitten vähä niin ku onnistuttava ensi kaudella, tai ei kunniankukko laula.

Pari mietintää...

Paljonkohan noi menesysbonukset oli? ja Paljonko olisi taas tällä "minimibudjetilla" tehty tappiota, jos ei oltaisi menestytty näin hyvin? Hmmmm. mielenkiintoista ja kertoo samalla sen, että pelillisesti ON menestyttävä taas mainiosti ensi kaudella, jos aiotaan hilata itseämme edes tällä vuosituhannella lähemmäs nollaa.

Ehkä ne Jouhkimaiset eivät olekaan niin kaukaa haettuja meidän ykkösketjuun, kun rahat on näin tiukalla. Nooh, laitetaan vaan niitä Hyvösiä. ;)
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kuten aikaisemmin todettua, ilman että joku rikas taho tekee Sportista "lelunsa" ja alkaa lapioida sisään rahaa, ei ole pahemmin liigapuheille pohjaa. Tällä tervellä toimintatavalla Mestis on parasta mitä voidaan saada.
So true story. Sugardaddya odotellessa...
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hieno homma, että vaihteeksi plusmerkistä tulosta ja oikein kunnolla, mutta...

Jos budjetti oli kerran laskettu runkosarjan otteluiden varaan ja mentiin niin päätyyn asti kuin olla ja voi, hallit täynnä ja näin pois päin, niin eikö tulos pitäisi olla kenties vielä parempi. Onko kulut hallinnassa vai missä mättää.

Eli nappikaudella "säästöjengillä" voittoa ~100000€ ja velkaa jäi ~800000€. Eli vielä noin kahdeksan samanlaista kautta putkeen, niin voidaan ehkä olla nollilla. Niin.. Hehhe. Mitäs tuohon nyt sanoisi.

Kai se on nyt vain valitettavasti itsekin unohdettava haaveet liigasta ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen, niin masentavalta kuin se kuulostaakin. Jostain tarvittaisiin se mr rahamies, mutta mistä. Valitettavasti kun ei itselläkään aivan tuollaisia rahoja ole. Ellei hallituksella ole sitten ässät hihassa, mutta vaika kyllä realistina nähdä sellaista suunnitelmaa, jolla taloustilannetta saataisiin moneen vuoteen sellaiseen kuntoon, että voitaisiin edes alkaa haaveilemaan liigasta.

PS2. Pelaajabudjetti nousee 300k€ -> 340k€.
Luulisi siis "muutaman" kovankin nimen tuonne vielä mahtuvan. Nykyiseen jengiin ei vielä hirveästi ole voinut jeuroja mennä. Jaatisten, Höllien ja kumppaneiden korvaamiseen pitäisi siis olla ainakin euroja käytössä.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
STT kirjoitti:
Liikevoittoa kasvattivat liigakarsintaottelut, joita ilman tulos olisi jäänyt Hiltusen mukaan niukasti tappiolliseksi. Sport hävisi kaikki neljä liigakarsintaotteluaan Lahden Pelicansille.
Oikeasti... Mitä vittua nyt taas?
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oikeasti... Mitä vittua nyt taas?
Pelaajabudjetti ylittyi kesken kauden tehtyjen hankintojen myötä ja siihen päälle kun lisätään mestaruusbonukset, niin ei yllätä. Tulostavoite oli 43 000 €, eli bonuksien ja hankintojen myötä pelaajakulut nousivat lopulta ~ 350 000 € suuruisiksi.

E: Ääh, eihän tuohon tavoitteeseen ole pudotuspeliotteluja tietenkään budjetetoitu, ei oikein leikkaa aivoissa enää tähän aikaan. Joko pelaajakustannukset ovat nousseet lähemmäs 400 000 euroa tai sitten pudotuspelien tulot on hukattu johonkin..
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Oikeasti... Mitä vittua nyt taas?

Ei kyllä mene näin ulkopuolisellekaan jakeluun tuo tulos, vaikka hyvin plussalla onkin. Jos 5.finaalissa sen jatkoerän alkupyörityksessä kiekko olisikin lipsahtanut Sportin verkkoon, niin tilinpäätös olisi ollut miinusmerkkinen? Ymmärsinkö oikein, että mitään playoff-pelejä ei oltu budjetoitu? Vähän tuntuu, että joku mättää Vaasassa vieläkin ja pahoin. Kyllä noilla yleisömäärillä pitäisi tulla paljon parempia lukuja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tulosta painaa osaltaan Mestiksen voitosta aiheutuneet bonukset, joita ei tietenkään olisi maksettu, jos viiriä ei olisi voitettu.

Tietääkseni Sport jäi jonkin verran runkosarjan budjetoiduista tuotoista. Lisäksi pelaajabudjetti paisui budjetoitua suuremmaksi vahvistuksien myötä.

Voiton suuruus on pienoinen pettymys. Suunta on oikea ja olen äärimmäisen iloinen siitä, että saatiin evidenssi, että pienemmälläkin pelaajabudjetilla tämän sarjan pystyy voittamaan. Edellisen kauden floppi-Sporthan maksoi yli 900 000 euroa. Viime kauden Sportissa oli vielä joitain pelaajia "vanhoilla sopimuksilla", joiden hinta oli kalliimpi kuin uusien pelaajien. Jääköön nimet mainitsematta. Edelleen tuntumani on, että Sportissa maksetaan - ehkä aiheetta - isompaa palkkaa kuin muualla Mestiksessä. Tässä on vielä skarppaamista.

Kilpailijoitaan suurempia menoeriä Sportilla on hallivuokrat ja A-junnut. A-junnujen menot tulevat ensi kaudella olemaan 170 000 euroa, joka lähentelee liigajoukkueiden A-junnumenoja. Tulevaisuuden kannalta tämä on mielestäni kannattava investointi. Jos ja kun Sportin A-junnut tulevat pysymään SM-sarjassa, tulee se tuottamaan meille edullisempia pelaajia edustukseen.

Seuraavaksi kääntäisin katseet seuran hallintoon. Näkemykseni mukaan Sportin hallinnossa on joko a) liikaa porukkaa tai b) se toimii tehottomasti. Joskus pari vuotta sitten Sportin toimistoväkeä vertailtiin SaiPaan ja määrä oli sama. SaiPassa pyöritetään taloudellisesti isompaa juttua. En väitä, että työmäärä on suhteessa isompi.

Edelleen businesta pyöritetään liian isolla riskillä. Se olkoon loppukaneettini.

Jukureiden pelaajabudjettikusetuksista nyt ei viitsi edes keskustella. Eikä ne tähän ketjuun kuulukaan.
 

Tuamas

Jäsen
Näkisin että kaksi pääsyytä joiden vuoksi tulos on näinkin "huono" ovat liian raskas organisaatio sekä liian raskas kulurakenne Mestis-tasolle. Esim. edellisessä tilinpäätöksessä liiketoiminnan muut kulut olivat suhteettoman suuria, kuten oletan että ne ovat tässäkin tilinpäätöksessä.

Eli organisaatiota tulee entisestään virtaviivaistaa, kulurakennetta tulee pohtia ja karsia sekä budjetointia tulee parantaa.

Ei pitäisi olla mahdollista tehdä noin heikkoa tulosta, kun lisäpelejä ja menestystä tuli kuitenkin käytännössä maksimimäärä.
Eli siellä on tälläkin kaudella budjetoitu playoff-tuottoja nollatulokseen pääsemisen edellytykseksi, joka on tuhoontuomittu tie jos ja kun takana ei ole tahoa joka satavarmasti kuittaa tappiot.

Katsellaan tarkemmin kun tilinpäätös näkyy kaupparekisterissä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tulosta painaa osaltaan Mestiksen voitosta aiheutuneet bonukset, joita ei tietenkään olisi maksettu, jos viiriä ei olisi voitettu.

Tästä voikin sitten keskustella, että pitääkö Mestiksessä ylipäätään kenenkään seuran maksaa pelaajille mitään menestysbonuksia? Perustan kysymykseni siihen, että Mestiksessä nyt joka tapauksessa suurin osa pelaajista on hakemassa itselleen lähinnä ammattikiekkoilijan statusta. Kun sitä menestystä sitten tulee, suuntaa pelaaja ammattilaissarjoihin, kuten liigaan. Eikö siinä ole bonusta jo riittävästi, kun taas mestisseura menettää pelaajan niin pitäisikö tälle vielä maksaa tuntuvia bonuksiakin? Ei ole taloudellisesti kestävää toimintaa. Bonuset kuuluvat isojen rahojen ammattilaissarjoihin, ei 'farmisarjoihin'.

Kilpailijoitaan suurempia menoeriä Sportilla on hallivuokrat ja A-junnut. Tulevaisuuden kannalta tämä on mielestäni kannattava investointi. Jos ja kun Sportin A-junnut tulevat pysymään SM-sarjassa, tulee se tuottamaan meille edullisempia pelaajia edustukseen.

Tästä on helppo olla samaa mieltä. A-junnujen pyörittäminen liigatasolla toki maksaa, mutta se maksaa parhaimmillaan itsensä takaisin muutamassa vuodessa ja on sitä jo nytkin tehnyt. Sportin A:n laadukkuuteen kannattaa satsata ja saada sitä kautta kilpailukykyisiä nuoria pelaajia mestisjoukkueeseen. Myös pelaajien kannalta Sport pystyy tällaisenaan tarjoamaan aika hyvän paketin ammattilaisuralle kehittymiseen. Toki se edellyttää jatkuvasti osaavaa valmennusta sekä A:ssa että Mestiksessä. Ainakin kasvattajaseurana Sportilla on tässä valossa lupaava rooli tiedossa.

Tuomaksen tavoin tuo Sportin kulurakenne kyllä hieman mietityttää. Edelleenkin haluaisin tietää, kuka/mikä taho siellä Sportia kovalla kädellä laskuttaa? Joku muukin kuin Kuntayhtymä? Sitten kun vielä aiemmin ollaan tehty huonoille pelaajille avokätisiä sopimuksia ja tarjottu asunto- ja autoetuja niin ei ihmekään, että on miljoonavelat ja lompakko totaalisesti pakkasella.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toivon, että Sportin toimistolla luettaisiin näitä useita hyviä ajatuksia tällä sivulla. Hyvää tekstiä monen monta viestiä.

Tästä voikin sitten keskustella, että pitääkö Mestiksessä ylipäätään kenenkään seuran maksaa pelaajille mitään menestysbonuksia?
Hyvää tekstiä tämäkin. Mielestäni myös Sport on "kasvattajaseura", vaikka ei mikään kirjaimellisesti farmijoukkue olekaan. Kyllähän tuossa tosiaan on kova porkkana, jos saavutat Mestiksessä huippupelaajastatuksen sarjaan ja pääset sitä kautta kenties näyttämään kyntesi isommille apajille.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onhan tuossa Niemellä vielä varaa leikata menoja mutta tulos on silti jo nyt aika hyvä. Viimeksi kun mentiin näin pitkälle ja itse asiassa pidemmällekin niin tuli 350k takkiin.

Toivottavasti jo ensi kaudella riittäisi runkosarjan pelitkin nollatulokseen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Minua mietityttää, miksi persaukinen seura on ylipäätään luvannut mitään menestysbonuksia. Varsinkin kun Sport on muutenkin noin ylipäätään Mestiksen avokätisin palkanmaksaja. En jaksa uskoa, että menestysbonukset edes vaikuttavat lopputulokseen merkittävästi, varsinkin kun se ei voi yhden pelaajan kohdalla olla kovin merkittävä. Seuralle yksi tonnikin perpelaaja tietää isoa laskua.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt kun on hetken sulatellut tätä tilinpäätöstä niin voi paska millä riskillä edelleen seuramme purjehtii. Siis jos sarjaa ei olisi voitettu ja karsintoihin päästy ni tappiota olisi tullut. Ei vittu tämä voi olla näin vaikeata menestyvien firmojen pamppuhenkilöille. Oikeesti!!??
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ihmetyttää, että miksi tällä tasolla jaetaan jotain menestysbonuksia? Eiköhän ne ilman niitäkin pelaa, kun se bonus voi olla liigasoppari. Ja sitten kanssa ihmetyttää, että miten pelaajabudjetti oli saatu kulumaan jo ennen Puurulan ym. hankintoja? Runkosarjassa tietenkin jäätiin vähän tappiolle yleisömäärissä, mutta odotin silti jotain 200-300k voittoa. Vaikka tulos oli ihan hyvä, oli se ainakin minulle pettymys. Velan määrää, kun vielä katsoo niin huomaa, että jos pelataan vielä kahdeksan peräkkäistä kautta mestaruuteen, niin ollaan kuivilla ja voidaan yrittää liiganousua kaudella 2019-2020.
 

jaaza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin sivuilla olleen Hiltusen haastattelun mukaan kausi olisi ollut lievästi tappiollinen, jos pelit olisi jääneet runkosarjaan.

Ynnäilin tuossa, että 8:ssa koti-playoffissa kävi 28667 katsojaa ja arvioin 20 €/nuppi (liput ja ravintolatulot), niin eiks' tuosta tule yli 570k€ tai miten vaan vääntäen kuitenkin puoli milliä.

Menikö pelaajabonuksiin ja A-junnuihin tuhottomasti rahaa ja lisäksi, oliko runkosarjan tappio enemmän, kuin lievä?

En oikein jummarra.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Nyt kun on hetken sulatellut tätä tilinpäätöstä niin voi paska millä riskillä edelleen seuramme purjehtii.

Tämä on hyvin ristiriitainen lausunto, sillä aika suuri osa tännekin kirjoittavista Sport-kannattajista kitisee jatkuvasti mm. rosterin huonoudesta. Huudetaan parempien (ja kalliimpien) pelaajien perään ja ei haluta antaa omille (halvoille) kasvateille näyttöpaikkoja.

Tämä ei ollut Kotka sinulle piikiksi, vaan yleistä pohdintaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös