Sportin talous

  • 1 043 268
  • 3 440
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Joo, Kiitos täältäkin hyvästä ja aktiivisesta viestinnästä toimistolta.
Kiitos myös nimimerkki Tuamakselle, jolta irtoaa aina hyvää ja analyyttistä selvitystyötä.

Voisko joku nipistää mua? Jotenkin tää Sportin nykytoiminta ja sen käsittämättömän upeat suoritukset niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin saa uskomaan jo vakavasti, että oikeasti näen pelkästään unta. Voiko asiat mennä oikeasti näin hyvin? Vuosi sitten oltiin niin syvällä, ettei mitään rajaa ja nyt ollaan lähellä taivaspaikkaa. Uskomaton suoritus ja vielä uskomattomalla aikataululla!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mopolla edelleen mennään ja itse aion ainakin pitää tiukasit sarvista kiinni enkä sano tästä sen kummempaa kuin että luottamusta hallituksen nykylinjaan riittää, ja mikäli Tuomaksen laskelma yllä on kutakuinkin todellisuudessa realisoituva asia niin hyvältä näyttää huippukiekkoilun kehittyminen Vaasassa.

Hiltuselle toki patsas mikäli virheistä on vihdoin opittu.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Hyvä ja asiallinen päivitys Hiltuselta. En kuitenkaan ihan purematta niele näitä puheita liigabudjeteista jotka makailevat kassakaapin pohjalla. Sen paperin voisi mun puolesta polttaa. Kun on nöyryyden alkulähteille taas tämänkin seuran toiminnassa päästy niin pysytään siellä vielä se pari vuotta, laitetaan talous kuntoon ja sitten lähdetään katsomaan mihin ne jalat kantaa ja mieluiten mallilla jossa sukat pysyvät kuivina.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Hyvä ja asiallinen päivitys Hiltuselta. En kuitenkaan ihan purematta niele näitä puheita liigabudjeteista jotka makailevat kassakaapin pohjalla.

Tästä aikalailla samaa mieltä. Perusteet kuntoon ja sitten kunnon suunnitelmalla etiäpäin.
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eiköhän Hiltunen ja hallitus näillä liigapuheillaan vaan halua pitää joukkueen motivaation korkealla. Kaikki tietävät, että Sportin mahdollisuudet liigaakarsinnassa ovat olemattomat ja näin ollen tällaista on helppo puhua.

Urheilu on kuitenkin urheilua ja jos miracle on ice tapahtuisi niin uskon kyllä siinä hallituksen miehiä, että liigaan silloin mennään. On tässä nyt sitä liigapaikkaa metsästetty niin monta vuotta, että sellaista puskista tullutta mahdollisuutta ei vain voisi jättää käyttämättä.

Tuo urheilullinen puoli kuitenkin on se yksi vaikeimmista asioista saavuttaa. Kun tässä nyt talouttaa laitetaan kuntoon ja sitten 3-4 vuoden päästä tehdään jälleen uusi satsaus niin tödennäköisyys sen onnistumiselle ovat silti aika pienet.

Sitä paitsi Vaasassa ja pohjanmaalla on paljon yrityksiä joiden satsaukset Sportiin luultavasti olisivat aivan eri sfääreissä jos puhuttaisiin liigassa pelaamisesta. Esim. Wärtsilä, ABB, Kotipizza, (Vacon) jne. Tähän kaartiin voitaneen myös laskea yksityishenkilöiltä tulevaa tukea. Sport on Vaasassa ja pohjanmaalla iso asia, ja uskon, että liigapelit olisivat aika lailla tupaten täysiä. Tämän tietävät myös yritykset.

Summa sumaarum: En usko hallituksen näkevän tödennäköisenä, että Sport hoitelisi karsinnat ja näin ollen voivat hyvin mielin pitää joukuehenkeä yllä näillä lausunnoilla jotta pelaajilla on jotakin mihin todella tähdätä ja näin ollen voidaan saada lisää kotipelejä Vaasaan. Jos karsinnat kuitenkin jollain ihmeellä voitetaan niin pohjanmaalla on rahaa tähän projektiin.

EDIT: Lisätään tähän vielä, että itse liigalisenssin hankkiminen ei pitäisi olla mikään ongelma! Niin kuin täälläkin on jo esitetty tämän lainan saaminen ei ole niin vaikeaa sillä jos Sport yhden liigakauden jälkeen putoaisi niin tästähän sataisiin rahat takaisin. Se suurin haaste olisi kerätä rahat liigajoukkueen ja organisaation pyörittämiseen. Ei sinne liigaankaan ole kiva mennä vain häviämään ilman minkäänlaisia mahdollisuksia muita joukkueita vastaan. Tosin pitihän tämänkin kauden Sport taistella Mestiksen sarjapaikasta ja mitä kaikkea täällä on tullutkaan luettua.
 
Viimeksi muokattu:

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Summa sumaarum: En usko hallituksen näkevän tödennäköisenä, että Sport hoitelisi karsinnat ja näin ollen voivat hyvin mielin pitää joukuehenkeä yllä näillä lausunnoilla jotta pelaajilla on jotakin mihin todella tähdätä ja näin ollen voidaan saada lisää kotipelejä Vaasaan.
Juuri näin. Mitä muutakaan tällaisessa tilanteessa voisi sanoa? Buumi on meneillään, joukkue ylittänyt hurjimmatkin ennakko-odotukset ja yleisöä olisi tulossa peleihin niin ettei kaikki mahdu sisään. Tottakai tässä vaiheessa on sivuttava myös karsinta-asiaa ja näytettävä ainakin vaaleanvihreää valoa hallituksen taholta, vaikka rivien välistä on helppo lukea se tosiasia että tämä kevät tulee todellisen nousu-yrityksen suhteen liian pian.
Ja toisaalta pamppujen on helppo antaa 'hyväksyntänsä' asialle, sillä todennäköisyydet sille, että Sport voittaa tämän kevään viimeisen pelinsä on pientäkin pienemmät.

Se mikä on tässä keväässä on hienoa, on eri vaasalaistahojen lähes liikuttava yksimielisyys Sportin tavoitteiden suhteen. Suuri osa kannattajista tietää, että nyt luodaan pohjia muutaman kauden ajan ja tositaistelut on siellä lähitulevaisuudessa odottamassa. Valmentaja ja seurajohto ovat samoilla linjoilla, ja mikä tärkeintä, myös kolmas valtiomahti. Nimittäin toimittajat ovat ottaneet Sportin uuden linjan myös omakseen, ja ovat kirjoittaneet tilanteesta tässä ja nyt eivätkä ole lähteneet rummuttamaan karsinnoilla ja liiganousulla.
Sport on jo tämän kauden voittaja, ja silti kauden huipennus on vasta edessä.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Ja lisää fyffeä on tulossa kahden pomminvarman kotimatsin muodossa. Joka tapauksessa tämän kauden täytyy olla Sporalle menestys taloudellisesti. Hieno Sport, henki voittaa materian!
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ja lisää fyffeä on tulossa kahden pomminvarman kotimatsin muodossa. Joka tapauksessa tämän kauden täytyy olla Sporalle menestys taloudellisesti. Hieno Sport, henki voittaa materian!

Tämähän on juuri se miksi voitto oli niin iso!! Tietääkös kukaan jospa liiton tilitä siirtyy rahaa mestarin tilille? Vai saadaanko tässä "vaan" mainetta ja kunniaa ja kädepuristuksia.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Tietääkös kukaan jospa liiton tilitä siirtyy rahaa mestarin tilille? Vai saadaanko tässä "vaan" mainetta ja kunniaa ja kädepuristuksia.
Täällä bussissa olisi jotain muistikuvia, että 100k tipahtaa tilille. Se on taas eri asia, että kuinka monella pelaajalla on papereissa mestaruusbonukset... :)
 

Kix71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täällä bussissa olisi jotain muistikuvia, että 100k tipahtaa tilille. Se on taas eri asia, että kuinka monella pelaajalla on papereissa mestaruusbonukset... :)
Eikö tuo 100k ollut jaossa kausina jolloin ei ollut karsintoja. Nyt taitaa olla niin että karsinnat on se mitä Jääkiekkoliitto tarjoaa voitosta.
Voin toki olla väärässä.
 

Iso Punakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuri kotka-sydän, Pyhä Patrik
Ensin haluan kiittää siffaa erittäin hienosti kirjoitetusta viestistä. Tätä jaksoin odottaa. Suuri Kiitos sinulle!

Aika nostella tätä viestiä ns. framille kun ensimmäinen kausi uuden toiminnanjohtaja Gaizka Mendietan johdolla on Mestiksen osalta paketissa. Vielä toki karsinnat edessä, mutta ne ovatkin pelkkää plussaa kassakoneeseen.

Hienosti onnistui Gaizka tehtävässään vaikka olikin lähellä, että seura meinasi mennä nurin kauden 09-10 jälkeen. Tämän takia tuosta 360 k€:n pelaajabudjetista jouduttiin hieman tinkimään tälle kaudelle. Budjetti oli tiukka, mutta onneksi ei palkattu yhtään ylipalkattua ääliötä. Koutsin kohdallakin riski onnistui kun palkattiin Antti Törmänen, joka toimi ensimmäistä kertaa vastuuvalmentajana miesten tasolla.

Yleisöä oli tälläkin kaudella hieman vaikea saada hallille, mutta onneksi turvamääräykset ovat sen verran tiukentuneet niin saatia myytyä hallit täyteen vaikka vähän tiukkaa tekikin.

Pelaajien osalta mentiin aika lailla suunnitelmien mukaan. Sportin pitkäaikainen kapteeni joutui tosin tekemään tilaa nuoremmille vaikeiden loukkaantumisten jälkeen. Maalivahti löydettiin Suomi-sarjasta niinkuin tavoitteena olikin. Tamin vuosien jälkeen omien kasvattien kotiuttaminen oli hieman vaikeaa, mutta ehkä sekin tulee muuttumaan tulevina vuosina. Yhtenä nimenä tulee heti mieleen Mestiksen finaalisarjan yhtenä parhaista pelaajista, H.Hietaharju.

Lopuksi vielä kerran iso KIITOS Gaizka Mendieta! Onnea ja menestystä myös tulevaan!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Menestyksekkäästä kaudesta huolimatta Heikki Hiltunen lupaa pitää touhussa järjen Kiekko-Pohjalaisen jutussa.

"-Ensi kautta varten on olemassa hillityt raamit. Jos Sport pelaa mestistä, se lähtee kauteen suurinpiirtein samanlaisella budjetilla kuin tällä kaudella. On tärkeää, että osakeyhtiön tasetta saadaan vahvistettua, Hiltunen sanoo."

Kuulostaa hyvältä ja helvetin fiksulta. Tase ei tule vielä tällä kaudella kuntoon, vaan töitä on edessä. Toivottavasti hyvä kausi poikii lisää yhteistyökumppaneita ja vahvistaa kausikorttimyyntiä.

On selvää, että monen nykypelaajan hintalappu tulee nousemaan tästä kaudesta. Sportin ja Törmäsen toivon pitävän maltin kiinnityksissä. Törmänen antoi todella väkevän näytön tältä kaudelta ja se tehnee Sportista kiinnostavan vaihtoehdon monen silmissä. Tämä siis edellyttää Törmäsen jatkoa!

Kuntayhtymä ilmoitti tehneensä 50 000 euron voiton. Vaasa Arenan voitto oli 80 000 ja Botniahallin tappio 30 000 euroa. Kiekkokansa siis jatkaa edelleen Botniahallin rahoittamista.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvältä kuulostaa. Sehän on selvää, että joka kevät ei mennä luultavasti tällä tavalla päätyyn asti. Budjetit toivottavasti lasketaan sen mukaan nyt kun vielä on velkoja maksettavana eikä taloudellisiin riskeihin oikein ole varaa.

Suunta on hyvä ja tämä kausi helpottaa urakkaa huomattavasti. Että sattuikin heti ensimmäiselle kaudelle tällainen menestys. Tai eihän se sattumaa ole vaan ammattilaisten kovan työn tulos.

Kunhan Sport pystyy tekemään voittoa vielä pari vuotta jatkossakin vaikka ei finaaleihin asti pääsisikään niin sitten alan uskoa liiganousuun ja häntäpään liigajoukkueetkin saavat alkaa katsella huolissaan Pohjanmaan suuntaan.

Halliremontti olisi tietysti tervetullut juttu tässä lähivuosien aikana. Nyt jää liikaa rahaa saamatta kun tulee seinät vastaan eikä asiakkaat pääse edes kahvia ostamaan erätauoilla kun on niin ahdasta.

Nyt vain Pelicans-sarjasta maksimaalinen tuotto kassaan ja hyvillä mielin lomille ja uuteen kauteen. Jossain se joukkueen raja tulee vastaan venymisen suhteen ja Pelsut lienee liian kova vastustaja. Mutta taistelua toivon näkeväni. Uskottavuus on joka tapauksessa palautettu komeasti!
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Halliremontti olisi tietysti tervetullut juttu tässä lähivuosien aikana.
Saa nähdä koska sen vuoro tulee. Ihan oikeutetusti Hietalahden futisstadion on seuraavana listalla, ja sisäpalloilijat ovat kinuneet hallitilaa jo pitkään. Kaupungillahan menee sinänsä taloudellisesti nyt hyvin, mutta kyllä remontin nytkähtämiseksi lähiaikoina eteenpäin tarvitaan paljon yksityistä rahaa.

Nyt jää liikaa rahaa saamatta kun tulee seinät vastaan eikä asiakkaat pääse edes kahvia ostamaan erätauoilla kun on niin ahdasta.
Oli kaverin kanssa puhetta, että näissä ison yleisön peleissä tulisi laittaa muutama makkara-ja kahvipiste myös ulos tupakointipaikkojen läheisyyteen. Se ehkä hieman helpottaisi ruuhkia, toisaalta vaatii lisää toimitsijoita. Ja huonon sään vallitessa jonkinlaisen teltan tai katoksen.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Hiltunen puhui mestaruusmaalin jälkeen IS:lle, että tästä kaudesta tulee kuusinumeroinen voitto eli hyvältä näyttää!
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Toimiko tuo festariteltta hallin ulkopuolella ennen neljättä finaalia? Jos se oli toimiva ratkaisu, ja ensi kauden alussa on pientäkään yleisöryntäystä, eikö sellaista kannattaisi pystyttää ihan joka peliin? Tai ainakin lauantaisin? Reilut kaasugrillit kehiin, ja ulos tila missä saa vetää samanaikaisesti sekä tupakkaa että olutta. Ja muutakin myyntiä voisi laittaa ulos heti kun yleisömäärä lähenee kolmea tonnia, vai mitä?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Koskahan niitä tilinpäätöstietoja alkaa tippumaan? Eikös Sporan tilikausi loppunut 31.4?

Viime vuonnahan tilinpäätöstietoja odoteltiin pitkälle syksyyn ja silloin sitten pamahtikin se, oliko 600k€ takkiin. Tarkoittaako tämä radiohiljaisuus taas samaa?
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Huomenna yhtiökokous ja sen jälkeen lehdistötilaisuus tilinpäätöksestä.

Mielenkiinnolla odotan, onko meitä taas kusetettu vai tuleeko sieltä kuusinumeroinen voitto.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mielenkiinnolla odotan, onko meitä taas kusetettu vai tuleeko sieltä kuusinumeroinen voitto.

Kuusinumeroinen oli ainakin paljon luvattu Hiltuselta, varsinkin kun yleisö löysi halliin oikeastaan vasta kevättalvesta. Ei silti, rohkea oletukseni on ettei Sport käyttänyt edes koko pelaajapudjettiaan junnupitoiseen joukkueeseensa, ja jos käytti niin sitten ei hyvä. Pääasia on kuitenkin edes lähellä kuusinumeroista oleva tulos. Kaikki alle sen menee jo kyllä sitten sinne kusetuksen puolelle.

Paljon on taas pelissä, kun luvut lyödään pöytään. Kyllähän näillä yleisötuloilla pitää tulla voittoa, kerran pelaajamateriaali koostui lähinnä prospekteista.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
En silti uskalla haaveilla vielä mistään isoista numeroista, koska tää on kuitenkin Vaasan Sport. Jos luvut on silti jotain, kuin mitä kansa odottaa, niin tätä ei anneta ikinä anteeksi.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Niin onhan se kumma juttu, jos nyt ei tule erittäin kovaa plus merkkistä tulosta (kuusinumeroisia odotetaan ja toivotaan). Kausi aivan nappiin ja päätyyn asti "junnuporukalla", joka todennäköisesti oli alle ennalta sovitun pelaajabudjetin. Tai vaikka ei olisi alle, niin pakko on tuollaisen kevään jälkeen tulla tulosta, ja lisäksi kun ne luurangotkin on kerran siivottu kaapista. Muuten voisikin sitten alkaa lyömään pillejä pussiin...
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tossa kun noita uusia soppareita julkaistiin, niin videolta oli kuultavissa, kun venekauppias puheli viime kauden pelaajabudjetista. 300k riitti runkosarjaan ja sitten lisähankinnat ja menestysbonukset nosti sitten sen yli. Eipä siis kovin halvalla nipulla viime kaudellakaan operoitu. Tulevalle kaudelle siis sama summa käytettävissä, jos se ei ollut jo kaikilla tiedossa.

Eiköhän niukin naukin olla plussalla siis viime kaudesta, mutta tuskin mitään isoa jytkyä irronnut velkojen lyhentämiseen.
 

Tuamas

Jäsen
Näkisin että kuusinumeroinen voitto pitäisi olla tulossa, pelkästään jo sillä kun stemmataan kauden aikana ilmoitettuja henkilöstökuluja edellisten kausien toteutuneisiin kuluihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös