Sportin talous

  • 1 040 937
  • 3 436

Jiikoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jossain twitterissä vai mikä lienee X nii oli joskus et sportti oli lisänny kumppanuuksia aika paljonkin edellisiin vuosiin verrattuna?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tästä olis saada lisätietoa kuinka pahasti on hommat mennyt vikaan talouspuolella.

Tilanne ei varmastikaan ole erityisen hyvä eikä ole sitä koskaan ollutkaan, mutta oiskohan nämä jutut nyt kuitenkin vähän lähdössä laukalle myöskin? Tietysti Sportin historian tuntien se nyt ei välttämättä täysin kaukaa hauettua olisi sekään, että tilanne olisikin jopa SaiPaa huonompi. En nyt kuitenkaan tähän ihan usko. Kuusinumeroinen tappio saattaa kyllä olla realismia, jos siellä on laadittu ylioptimistisia tulobudjetteja matalasuhdanteen aikana.
 

Sporttia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vai niin, että Sportin rahat saattaa olla ahtaalla, kuten täällä toisaalla nimimerkki Warrior kirjoitteli, siis voi olla hyvinkin mahdollista.

Vaikka katsojia on käynyt hyvin, niin onko noista lipputuloista sittenkään tullut tarpeeksi, sillä niitähän on myyty (firmoille, kouluille ym.) erilaisilla teema ottelu nimikkeeillä, siis mitä luultavammin jollain paketti hinnoitteluilla, jolloin lipun a hinta jäänyt pieneksi.

Yritysmyyntikin on saattanut sakata pahasti?
Siellä ollut noita pakettimyyntejä, mutta onko niitäkin jouduttu myymään ale hintaan?

Eikös kausikortti hinnoittelut tulleet myöskin aiemmista kausista alemmiksi?

Ravintola ja kioski tuotoista ei tietoa.

Sponsoreita Sport tarvitsee paljon enemmän, sillä nykyinen kpl-määrä rahoineen ei riitä.

PS. Tulin tuolta korismatsista Kauhajoelta ja siellä jotenkin tuntui "rahan tuoksu" sieraimiin asti. Hymiö. Siellä oli hyvä fiilis.
On näistä talousasioista ollut jonkin verran infoa seuran toimesta ja median kirjoittamana.

Uutinen Sportin sivuilla

Ottelutapahtumamyynti on seuran nettisivuilla julkaiseman uutisen mukaan 13% tavoitetta jäljessä ja Omat Pojat osakeanti on jäänyt 87% tavoitteestaan IL:n jutun mukaan.

Linkki vie Iltalehden juttuun:


"Julkisten tietojen perusteella Sportin osakeanti jäi pahasti tavoitteesta.

Sport tarjosi uusia osakkeita merkittäväksi enintään 10 000 kappaletta, mikä olisi tarkoittanut 1,2 miljoonaa euroa lisää pääomaa seuralle.

Seura ilmoitti tämän vuoden alussa Patentti- ja rekisterihallitukseen, että osakeannin aikana uusia maksullisia osakkeita merkittiin 1 333. Pääomaa kertyi siis 159 960 euroa.

Sportin tavoitteena oli vahvistaa kassaa 350 000–500 000 eurolla, panostaa urheilutoimintaan 150 000–500 000 eurolla ja panostaa myynnin sekä asiakas- ja fanikokemuksen kehittämiseen 100 000–200 000 eurolla."

Siitä ei ole ollut mitään julkista tietoa paljon Sport hyötyi viime kauden pelaajamyynneistä. On ainoastaan huhupuheita, että Sport olisi tehnyt hyvän tilin myynneillä.

Taloustietojen mukaan Sport teki viime (tili)kaudella plussaa vain 24.000€. Mikä herättää muutamia kysymyksiä, kun suurin kuulemani summa Sportin taloudellisesta (myynti+säästö palkkakuluissa) hyödystä oli 700.000€.

Linkki taloustietoihin:

Ravintolapuoli taas teki 84.000€ plussaa viime tilikaudella.
 
Suosikkijoukkue
Sport
Kausikorttilaisten osalta huomaa myös sen että täksi kaudeksi hyvin moni on näköjään siirtynyt istumakatsomoista kannattajapäätyyn, kun tiistai-illan peleissä päädyssä on enemmän porukkaa aikaisempiin kausiin verrattuna?

Ero on melko suuri, jos vaikka vertailee vanhaan halliin, jolloin varmaan 35-40% istumapaikoista myytin kausareina?
Toki, onhan nykyään esim A2 yläkatsomossa kausikorttilaisia, joka hieman vääristää suoraa vertailua.

Tälläkin on tietenkin vaikutusta Sportin taloudelliseen nykytilanteeseen.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Vaikka yleisöä on käynyt budjetoitua enemmän niin ne eivät aivan kompensoi sitä, että pelaajabudjetti on laskettua usealla sadalla tonnilla päin metsää sekä samaan aikaan budjetoitu playfofftuloja jotka jäävät tällä haavaa saamatta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
samaan aikaan budjetoitu playfofftuloja jotka jäävät tällä haavaa saamatta.
Eihän tuo voi oikeasti pitää paikkansa?

Jos jonkun muun kuin HIFK:n, Tapparan, Ilveksen, Pelicansin, Lukon, TPS:n tai Kärppien johto budjetoi playoff-tuloja varmana, niin se on iso virhe.

Noistakin kolmen viimeisen kohdalla kyse ei ole joukkueen varmasta menestyksestä, vaan kassasta millä voidaan paikata pelaamatta jääneet pleijarit.

Ja se yksi säälipleijaripeli ei juuri vaikuta kokonaisuuteen. Kahdeksan parhaan joukkoon pitäisi päästä, jos rahaa haluaa.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Vaikka yleisöä on käynyt budjetoitua enemmän niin ne eivät aivan kompensoi sitä, että pelaajabudjetti on laskettua usealla sadalla tonnilla päin metsää sekä samaan aikaan budjetoitu playfofftuloja jotka jäävät tällä haavaa saamatta.
Siis hetkinen nyt; onko seurajohto tosiaan budjetoinut PO- tuloja? Siksi että oli kaikkien aikojen joukkue paperilla vai? Jos tosiaan näin on niin luulisi isojen ovien käyvän. Ja aika äkkiä.
 

Lehmäkello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikä on todellinen pelaajabudjetti? Ennen kautta ilmoitettu oli sarjan pienin ja jotain luokkaa 1,85milj. Tuollaisella budjetilla ei pitäisi mitään talousongelmia tulla joten ilmeisesti todellisuus on aika kaukana tuosta.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
1,8m€ x 1,4 niin ollaan aika lähellä totuutta. Taidettu jättää sivukulut huomioimatta.

Taasko tää palkan sivukulut jääneet huomaamatta juttu kiertää täällä. Täähän oli liigan ensitaipaleillaki esillä täällä ja faktana tätäkin kerrottiin. Vaikea uskoa kyllä ku samat tonttutoljanterit siellä vääntänyt joukkueen kasaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VPS
Kumppani verkosto 303 kpl tai yleensä kumppanuus, niin kait tämä tarkoittaa juuri eri kokoisia firmoja ihan yhdestä henkilöstä ylöspäin erilaisia toimialoja jotka siis sponroivat suoraan tai jotain muun "kiertotien" kautta rahallisesti?

Pitää huomioida myös, että tuossa määrässä voi olla paljon sellaisia, jotka rajoittavat vain jollakin sadoilla euroilla ja muutamia kymmeniä ehkä 1000-3000€ välillä sekä loput isot tästä suuremmilla summilla.
Lasketaankohan näihin myöskin osakeantien ostot?

Osakeanti eli eräänlainen rahankeräykset ovat menneet ns. metsään?

Lippujen ja kausikorttien keskiarvo hinnat ovat viime vuosina pienentyneet aika reippaasti.

Mitähän lie Sport saanut noista ns. könttäpaketeista hintaa, otan vaikka esim. 1000 lippua ja joista ehkä maksettu luokkaa noin 4-6€/lippu??
Tai joku 100-200 lippua a 8-9 euroa?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Enemmänkin farssi olisi se, mikäli tuohon täysin alimitoitettuun joukkueeseen olisi saatu käytettyä 2,6 miljoonaa. En kyllä oikein usko tätä, tai sitten seurajohto on täysin idioottia porukkaa.

Ei oikein myöskään näe mitä etua sillä sivukulujen laskemattajättämisellä olisi saavutettu. Enemmänkin se isompi budjetti toimisi parempana markkinointihoukuttimena kuin pyrkiä saamaan se näyttämään mahdollisimman pieneltä.
 

Duckworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, HIFK Playoffeissa.
Huh huh mitä meininkiä meidän Sportissa tapahtuu. Kuinka lähellä on että saadaan aloittaa konkurssi ketju palstalle?
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Tarkka summa ei ole tiedossa, mutta 1,4 käytetään usein kertoimena sivukuluja laskettaessa.

Ja sitä ei ole tietoisesti jätetty laskematta vaan sillä hetkellä kun se on esitetty hallitukselle niin on myös itse vakaasti uskottu, että tuo joukkue maksaa sen 1,8m€.

2,5 ei välttämättä edes ole kovin kaukana. Jos Stålberg maksoi sen 110k€ edellisessä verotuksessa niin Simonin, Axelit, Lööket on lähelle 200k€ miehiä tänä päivänä. Tommilakin tienasi +50k niin ei tuolla hirveästi alle satkun miehiä ole.

Edit. Ja kyllä, vaihtuvuutta tulee toimistolle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pelaajat ilmeisesti asuu jossain huviloissa ja ajelee urheiluautoilla jos sivukuluihin saa menemään 700k.
Eiköhän keskusteluissa tarkoiteta ihan lakisääteisiä työnantajamaksuja, ei mitään pelaajille tarjottavaa ekstraa. Jotenkin vaikea uskoa, että noin amatöörimäistä touhua olisi, mutta kuka noista tietää.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Sen verran huutelen vieraisiin pöytiin että kun puhutaan sivukukuluista, kyse on lakisääteisistä maksuista, eikä kukaan työnantaja niistä pääse eroon eikä mitenkään ole mahdollista että seura olisi ne budjetissaan ”unohtanut”.


E: taisin sekunnin myöhästyä kollegan kommentista
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös